Gevel impregneren

Hebt u veel last van vocht op uw buitenmuren? Of bent u het optrekkende vocht door de fundering helemaal zat? Een oplossing is het impregneren van uw gevel. Door uw muren te impregneren voorkomt u dat water zich door het voegwerk naar binnen kan werken, en behoudt of versterkt u zelfs de isolatiewaarde van uw pand. Op deze pagina vindt u meer informatie over het impregneren van een gevel, de nadelen, en het soort impregneermiddel dat wij voor deze techniek kunnen inzetten. Bent u benieuwd naar de kosten voor het bewerken van uw buitenmuur? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Na uw aanvraag ontvangt u diverse offertes toegestuurd van specialisten uit ons netwerk. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

gevel impregneren

Wat is impregneren?

Wanneer wij spreken over het impregneren van een gevel, dan bedoelen wij hiermee een techniek waarmee wij ervoor zorgen dat uw buitenmuur geen vocht meer doorlaat. Impregneren betekent letterlijk het doen doordringen van een bepaalde grondstof (in dit geval de buitenmuur) met een andere stof (hier de impregneer). Het impregneermiddel zal doordringen in de stenen of het hout waarvan uw muren gemaakt zijn, en zorgt ervoor dat deze de poriën van de muur afdicht. Zo voorkomen wij dat water niet meer door de muren naar binnen komt. Het impregneren van de gevel heeft daarnaast nog verschillende andere voordelen:

  • Waterafstoting & schimmelwering
  • Brandvertraging & bescherming tegen zure regen
  • Graffiti wering

Diverse methoden

Er zijn verschillende methoden geschikt voor het doordringen van uw buitenmuur. De meest eenvoudige is de handmatige variant. Hierbij gebruikt u een kwast of roller om de gevel te bewerken Nadelen van deze methode is dat het middel niet diep in het hout zal dringen, en dat deze daarom ook minder lang mee zal gaan. Een tweede methode kennen wij onder de naam dompelimpregneren. Hierbij wordt hout of ander materiaal gedurende een korte tijd ondergedompeld in een bak met de impregneervloeistof. Aangeraden wordt om hout dat dompelgeïmpregneerd is binnen anderhalf jaar verder te bewerken met bijvoorbeeld beits of lak. De laatste methode is drukimpregnatie. Bij deze techniek wordt het hout in een ketel gedaan, waarna de ketel wordt vacuüm getrokken en vervolgens gevuld met de impregneervloeistof. Dankzij deze techniek persen wij het middel in het materiaal. Voor het impregneren van een bestaande gevel of buitenmuur is deze techniek echter niet geschikt.

Nadelen van het impregneren van de buitenmuur

Eén van de nadelen van het impregneren van de gevel is dit nogal eens risico’s met zich meebrengt voor het milieu. Tegenwoordig is het echter mogelijk om te kiezen voor milieuvriendelijke middelen. De kosten hiervoor zijn iets hoger dan voor de standaard impregneermiddelen die er op de markt zijn. Eén van de andere nadelen van impregnatie is dat u de muren nog steeds regelmatig van onderhoud moet voorzien. Bij een handmatige impregnatie is dit zelfs jaarlijks nodig.

Wat kost het als u de gevel laat impregneren?

Gevel opp. Werkzaamheden Gem. prijzen*
60m² tot 100m² Impregneren €600,- tot €1.000,-
60m² tot 100m² + reinigen €1.200,- tot €2.000,-
60m² tot 100m² + reinigen en voegen €2.100,- tot €3.500,-

(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €10,- per m² voor het impregneren, €20,- voor het impregneren en reinigen en €35,- voor het impregneren, reinigen en voegen.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de diverse technieken voor gevelrenovatie en gevelreiniging waar we bij ons bouwbedrijf gebruik van maken? Hebt u vragen over de kosten voor vochtbestrijding? Of wilt u weten wat een dakdekker uit ons netwerk voor u kan betekenen op het gebied van de dakwerken? Via ons webformulier kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van specialisten uit uw regio. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies vervolgens voor de gevelreinigingsspecialist of het bouwbedrijf die het best aan uw eisen voldoet. Wij zijn u met alle plezier van dienst!
buitenmuur impregneren

De Jong Bouw: netwerk van erkende specialisten in de bouwsector

Wij zorgen voor uw gevelreiniging, gevelrenovatie, dakwerken en vochtbestrijding tegen voordelige tarieven.