Gevel laten impregneren?

Nu gratis offertes vergelijken

Gevel impregneren

Hebt u veel last van vocht op uw buitenmuren? Of bent u het optrekkende vocht door de fundering helemaal zat? Een oplossing hiervoor is het impregneren van uw gevel. Door uw muren te impregneren voorkomt u dat water zich door het voegwerk naar binnen kan werken, en behoudt of versterkt u zelfs de isolatiewaarde van uw pand. Bent u benieuwd naar de kosten voor het bewerken van uw buitenmuur? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het offerteformulier.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u gratis meerdere offertes van vochtbestrijding specialisten die in uw regio actief zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over het impregneren van een gevel, de nadelen, en het soort impregneermiddel dat wij voor deze techniek kunnen inzetten.

gevel impregneren

Wat is impregneren?

Wanneer men spreekt over het impregneren of hydrofoberen van de gevel, dan doelen zij hiermee op het aanbrengen van een waterdicht impregneermiddel. Dankzij dit middel laat uw buitenmuur geen vocht meer toe. Hydrofoberen is een geschikte methode om vochtproblemen zoals doorslaand vocht te bestrijden. Bij het impregneren brengt de vochtbestrijding specialist een middel aan op de buitenmuur. Dit impregneermiddel is volledig doorzichtig. Zo tast het middel de uitstraling van uw gevel niet aan. Een bijkomend voordeel is dat vervuiling niet meer aan het oppervlak van de muur zal hechten. Dit maakt het reinigen van buitenmuren een stuk eenvoudiger!

Hoe gaat de vakman te werk?

Voordelen buitenmuur impregneren

  • De muur en gevel wordt waterafstotend.
  • De muur en gevel wordt schimmelwerend.
  • Graffiti is na hydrofoberen gemakkelijker te verwijderen.
  • De muur en gevel wordt brandvertragend (impregneermiddel werkt brandvertragend)
  • De muur wordt beschermd tegen zure regen.

Nadelen buitenmuur impregneren

  • Het is geen definitieve oplossing. U zult de muur na verloop van tijd opnieuw moeten behandelen.
  • Het is van belang dat de buitenmuur voor het impregneren in goede staat verkeert, daarom moet u eerst herstel- en reinigingswerkzaamheden uitvoeren.
  • Eventuele gevelwerken worden bemoeilijkt bij geïmpregneerde muren: zo is het schilderen van een geïmpregneerde gevelmuur geen optie.

Wanneer en hoe vaak impregneren?

De meeste mensen kiezen voor het hydrofoberen van de buitenmuren wanneer zij last hebben van doorslaand vocht. Hydrofoberen is namelijk een goede vochtbestrijding methode. Steeds meer mensen zijn echter op de hoogte van de bijkomende voordelen van een geïmpregneerde muur, en kiezen ervoor om de muur preventief te behandelen. Het hydrofoberen dient te gebeuren op een dag dat het niet vriest. Om doorslaand vocht optimaal te bestrijden is het noodzakelijk om het hydrofoberen elke tien jaar te herhalen. Dit is de beste manier om doorslaand vocht zo goed mogelijk te bestrijden.

Werkwijze van de specialist

Voordat de specialist begint met de behandeling, inspecteert hij eerst de muur. Niet elke buitenmuur is namelijk geschikt voor impregnatie: zo moet de muur goed schoon zijn en is het belangrijk dat het geen grote beschadigingen heeft. Eventueel zal de vochtbestrijding specialist daarom de gevel eerst herstellen en schoonmaken. Houd er rekening mee dat dit de prijs wel doet oplopen. Als volgende stap brengt de vochtbestrijding specialist het impregneermiddel aan. Dit doet hij met behulp van een drukspuit. Hij brengt een ruime hoeveelheid van het middel aan, zodat de muur het goed kan opnemen.

Landelijk netwerk van erkende gevelspecialisten!

Wij zorgen voor uw gevelreiniging, gevelrenovatie, dakwerken en vochtbestrijding tegen voordelige tarieven.

Offertes aanvragen

Kosten impregneren

Het impregneren van uw buitenmuren is een verstandige keuze als u uw woning wilt beschermen tegen vuil en vochtproblemen wilt bestrijden. Het is technisch gezien mogelijk dit zelf te doen, maar het is verstandiger om dit aan een expert over te laten. Dan bent u verzekerd van een optimale werking.

De kosten van impregneren zijn afhankelijk van het oppervlak van de gevelmuur. Gemiddeld liggen de kosten rond de €10,- per vierkante meter. Voor een gevelmuur van 60 tot 100m² liggen de kosten ongeveer tussen de €600,- tot €1.000,-.

Laat u de muren eerst reinigen, dan bedragen de kosten u in totaal gemiddeld €20,- per vierkante meter.

Prijstabel: gevel impregneren

Gevel opp.WerkzaamhedenGem. prijzen*
60m² tot 100m²Impregneren€600,- tot €1.000,-
60m² tot 100m²+ reinigen€1.200,- tot €2.000,-
60m² tot 100m²+ reinigen en voegen€2.100,- tot €3.500,-

* Let op: Er is uitgegaan van een gemiddelde prijs van €10,- per m² voor het impregneren, €20,- voor het impregneren en reinigen en €35,- voor het impregneren, reinigen en voegen.

Zelf impregneren?

U kunt er voor kiezen om uw muur zelf te behandelen. Immers is deze doe-het-zelf klus niet meer dan een laagje aanbrengen op uw gevel en uw buitenmuur, toch? Helaas is dit wat te makkelijk gedacht. Het is namelijk van belang dat de substantie gelijkmatig op de gevel en buitenmuur wordt aangebracht. Aangezien de substantie vaak doorzichtig is, is dit lastig in te schatten.

Daarom is het verstandig om een vakman in te zetten om uw gevel en buitenmuur te hydrofoberen. Zo weet u zeker dat het op de juiste manier gebeurt en u optimaal van het resultaat kunt genieten.

Welk impregneermiddel gebruikt de vakman?

Om uw gevel en buitenmuur te impregneren is er uiteraard een impregneermiddel nodig. Er zijn verschillende soorten middelen verkrijgbaar: een watergedragen middel, oplosmiddel houdende producten en crèmes. Crèmes worden aangebracht met behulp van een roller, dezelfde methode als bij het schilderen van de gevel. De meeste specialisten gebruiken echter een vloeibare coating. De vloeibare middelen worden met behulp van een drukspuit. Deze tweede manier is een stuk efficiënter, waardoor de kosten ook een stuk lager uitvallen. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende eigenschappen van het middel: een middel op waterbasis is een stuk milieuvriendelijker dan andere middelen.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u de voorgevel van uw woning binnenkort laten impregneren om zo doorslaand vocht te bestrijden? Of wilt u de muren juist preventief behandelen om vervuiling en vochtproblemen te voorkomen? Neem dan snel contact op via het offerteformulier. Wij zijn een netwerk van bedrijven, werkzaam in heel Nederland. Als u uw wensen aan ons doorgeeft, ontvangt u al snel meerdere, vrijblijvende offertes van vochtbestrijding experts uit uw eigen regio! Vergelijk de prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Op deze manier bent u altijd verzekerd van het beste aanbod en betaalt u nooit te veel.

gevel impregneren