Op zoek naar een goedkope dakdekker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

Goedkope dakdekker: alle informatie op een rij

Met het inschakelen van een goedkope dakdekker weet u zeker dat uw dakwerk goed wordt uitgevoerd, zonder dat u bang hoeft te zijn voor te hoge kosten. U betaalt met een goedkope dakwerker namelijk nooit te veel!

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in uw regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina helpen we u met het vinden van een betrouwbare en goedkope dakdekker. U vindt de prijzen van goedkope dakdekkers en we geven handige bespaartips, zodat u nooit te veel betaalt!

goedkope dakdekker

Wat kost een goedkope dakdekker?

De kosten van een goedkope dakdekker beginnen rond de €35,- voor standaard kluswerk. Het repareren van de dakbedekking, het plaatsen van nieuwe dakgoten en andere klussen. Gaat het om nieuwbouw, dus het opbouwen van een nieuw dakoppervlak of dakconstructie dan liggen de prijzen van dakdekkers rond de €40,- per uur. Voor onderhoud betaalt u gemiddeld €45,- per uur, dit bestaat uit een dakreiniging, dakinspectie en het herstellen van eventuele beschadigingen.

Kosten dakdekker per uur in 2024

Werkzaamheden Gemiddeld uurloon*
Kluswerk €35,-
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud €45,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijzen weten? Vergelijk gratis offertes!

Dakdekker prijzen in 2024

De prijzen van een dakdekker zijn voor een groot deel afhankelijk van het soort dakbedekking dat u kiest. Kiest u voor goedkope dakbedekking, dan bent u al een stuk voordeliger uit! Bij een plat dak beginnen de prijzen gemiddeld rond de €75,- tot €100,- per m².

Kijk niet alleen naar de prijs per vierkante meter, maar ook naar de levensduur: zo berekent u gemakkelijk het goedkoopste materiaal.

Bij een hellend dak liggen de kosten vaak iets hoger, tussen de €75,- tot €130,- per m². Het voordeel hiervan is dat de dakbedekking, zoals kleidakpannen en leien, soms wel tot 100 jaar meegaan.

Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op: Gemiddelde prijs per m² Gemiddelde totaalprijs voor een dak van 20 m²
Plat dak €75,- tot €100,-* €1.500,- tot €2.000,-*
Hellend dak €75,- tot €130,- €1.500,- tot €2.600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten verschillen per dakdekkersbedrijf: exacte prijs weten? Vergelijk gratis offertes!

Tips: zo weet u dat uw goedkope dakdekker ook goed is

Is goedkoop duurkoop? Niet altijd! Goedkope dakdekkers zijn vaak enorm betrouwbaar. Wel is het belangrijk om te kijken waarom de dakwerker zo goedkoop is: begint hij pas net of werkt de dakdekker zwart? Zwartwerkende dakdekkers schakelt u het beste niet in, omdat u dan geen garanties hebt.

Hieronder leggen we uit waar u op moet letten bij het kiezen van een goedkope dakdekker.

Kijk goed naar de dakdekker offerte

Kijk allereerst goed naar de offerte en hoe de prijs is opgebouwd. Dit verschilt namelijk per dakdekkersbedrijf. Soms worden de kosten door de dakdekker per uur berekend, terwijl in andere gevallen een prijs per vierkante meter wordt gebruikt.

Gaat het om een grote klus, dan kunt u de dakdekker ook vragen om een totaalprijs in rekening te brengen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent en staat u niet voor onverwachte kosten.

Lees de recensies

Wilt u meer zekerheid over de klantvriendelijkheid en kwaliteit van de goedkope dakdekker? Door de recensies te lezen krijgt u hier een duidelijk beeld van. Deze vindt u veel online, maar het is ook mogelijk in uw eigen omgeving te vragen naar ervaringen. Zijn deze er niet? Vraag de dakdekker zelf dan om verwijzingen.

Kijk naar keurmerken

Een keurmerk geeft aan dat een goedkope dakdekker voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Dit kan betekenen dat hij alleen materialen van de beste kwaliteit gebruikt, uitstekende garantievoorwaarden heeft, of juist veilig en milieubewust werkt. Verschillende keurmerken om op te letten zijn:

  • Dakmerk: hét keurmerk voor platte daken. De dakdekker worden gecontroleerd door onafhankelijke inspecteurs.
  • Bebidak: een branchevereniging voor dakdekkingsbedrijven die werken met bitumen en kunststof daken.
  • KOMO-certificaat: dit geeft aan dat de dakdekkers netjes werkt volgens alle voorschriften en met de juiste materialen.

Op zoek naar een goedkope dakdekker?

Vind snel een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40%!


Hoe vind ik een goedkope dakdekker?

Het vinden van een goedkope dakdekker lijkt misschien onmogelijk: maar door bijvoorbeeld dakdekkers te vergelijken en hierbij te kijken naar prijs, vindt u eenvoudig de vakman met de beste prijs. Vraag uzelf eerst af wat uw budget is en wat u wilt betalen voor de specifieke dakwerken. Dan hoeft u alleen nog een dakdekkersbedrijf te vinden die binnen dit budget past. Het vergelijken van dakdekkers doet u eenvoudig met onze gratis offerteservice: u ontvangt kosteloos en geheel vrijblijvend tot 5 offertes van bedrijven in uw regio. U kiest zelf de goedkoopste dakwerker!

Welke werkzaamheden voert een dakdekker uit?

Dakdekkers voeren verschillende werkzaamheden uit op en aan het dak. Deze zijn te verdelen in drie belangrijke categorieën:

  1. Dakonderhoud: bestaande uit een dakinspectie, dakreiniging en eventueel een coating. Dit verlengt de levensduur en bewaart de kwaliteit van het dakoppervlak.
  2. Dakreparatie: het repareren van daklekkages en andere beschadigingen aan het dak, dakramen of de dakgoot.
  3. Dakrenovatie: dit bestaat uit het vernieuwen van de dakbedekking of het vervangen van de dakconstructie. In sommige gevallen omvat een dakrenovatie zelfs beide klussen.

Zijn er subsidies te krijgen voor dakdekkers?

Als u een dakdekker inhuurt komt u niet automatisch in aanmerking voor een subsidie. Kiest u voor dakisolatie, dan kunt u dit wel gebruiken om de ISDE aan te vragen. Voor deze subsidie is het noodzakelijk dat u investeert in twee of meer energiebesparende maatregelen. U krijgt dan een mooie subsidie van de overheid, waarmee u uiteindelijk nog goedkoper uit bent. Meer hierover leest u op rijksoverheid.nl.

Hoe kan je besparen op de kosten van een dakdekker?

Wilt u een dakdekker inschakelen zonder te veel te betalen? Naast het inschakelen van een goedkope dakdekker, is het ook een goed idee om zelf mee te helpen of om een kwantumkorting te regelen. Deze en andere tips vindt u hieronder! Wilt u een goedkope dakdekker offerte ontvangen? Twijfel dan niet en start nu uw gratis offerteaanvraag!

Steek zelf de handen uit de mouwen

Door zelf mee te helpen, bespaart u de dakdekker waardevolle tijd. Zo houdt u de arbeidskosten zo laag mogelijk.

Dingen die u zelf kan doen zijn: het verwijderen van de oude dakbedekking, het vrijmaken van de ruimte zodat de dakdekker er direct bij kan en eventueel het plaatsen van een steiger.

Wilt u meer doen? Vraag de dakdekker dan welke werkzaamheden u alvast kunt uitvoeren, zodat u zeker weet dat u niet in de weg loopt.

Profiteer van kwantumkorting

Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Vraag uw buren eens of zij ook interesse hebben in dakonderhoud of nieuwe dakbedekking. Door dit samen in één keer te laten doen door dezelfde dakdekker en de kosten te delen, houdt u de prijs per vierkante meter een stuk lager!

Plaats nieuwe dakbedekking over de oude

Als u toe bent aan nieuwe dakbedekking, dan is het in sommige gevallen mogelijk een overzetdak te plaatsen. Dit houdt in dat u niet eerst de oude dakbedekking hoeft te verwijderen, maar dat het hier rechtstreeks op geplaatst wordt. Dit is goedkoper, omdat de dakdekker minder tijd kwijt is. Dit is alleen een optie wanneer de oude dakbedekking nog in prima staat verkeert!

Vergelijk dakdekker offertes

Wilt u verzekerd zijn van de beste dakdekker prijzen? Dan raden we altijd aan om verschillende dakdekkers offertes aan te vragen en te vergelijken. Elke dakdekker hanteert namelijk een eigen tarief, waardoor de prijzen per bedrijf verschillen. Het vergelijken van offertes doet u gemakkelijk met onze gratis offerteservice.

goedkoop dakdekkersbedrijf

Goedkope dakdekker nodig? Vergelijk gratis offertes!

Bent u nog op zoek naar een goedkope dakdekker? Zoek niet verder: met onze gratis offerteservice vindt u snel een ervaren en betrouwbare dakdekker die uw dakreparatie in een handomdraai uitvoert. Of het nu gaat om het herstellen van een beschadiging, het aanbrengen van nieuwe dakbedekking of andere dakwerken!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt daarna zo snel mogelijk de prijsopgaven van maximaal 5 goedkope dakdekkers in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.