Gevelreiniging Zwolle

Gevelreiniging Zwolle

Wanneer u het onderhoud van uw woning optimaal wilt (laten) uitvoeren, dan hoort hier ook het reinigen van de gevel bij. Een gevelreiniging kan bestaan uit het zandstralen van de muren, het opnieuw voegen van de gevelstenen of het verwijderen van graffiti. Daarnaast zijn er enkele grotere klussen die ook binnen de categorie gevelreiniging/gevelrenovatie vallen. Een voorbeeld hiervan is het impregneren van de buitenmuren. Bent u op zoek naar een gevelreiniging specialist in de regio Zwolle? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Via ons netwerk kan u in contact komen met diverse specialisten uit de omgeving van Zwolle die de reiniging of renovatie snel en vakkundig kunnen uitvoeren. Vraag via het contactformulier op de offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk deze op prijs, voorwaarden en aanbod!

Gevel voegen Zwolle

Gevelrenovatie

Hebt u last van condens op de muren, of hebt u het vermoeden dat er veel warmte verloren gaat bij uw gevel? Dan kunt u overwegen om een gevelrenovatie te laten uitvoeren. Bij een gevelrenovatie werken de bedrijven uit ons netwerk met geavanceerde technieken om ervoor te zorgen dat uw buitenmuren binnen korte tijd weer in optimale staat verkeren. Onder de term gevelrenovatie kunnen dan ook vele klussen geschaard worden. Waaruit de gevelrenovatie bestaat voor uw woning is afhankelijk van de wensen die u heeft en de staat van de muren. Vind via ons netwerk een renovatie specialist uit Zwolle die voor lage kosten de klus kan uitvoeren.

Gevel renoveren Zwolle

Gevelonderhoud

Een gevelrenovatie bestaat uit diverse onderdelen zoals een gevelreiniging en gevelonderhoud. Wilt u graag een uitgebreide renovatie toepassen? Dan adviseren wij om de gevel te reinigen, impregneren en de voegen te herstellen. Hebt u niet een groot budget? Dan is wellicht een gevelonderhoud de beste keuze voor u. Bij het onderhoud kijkt men de gehele gevel na op beschadigingen en voert men de belangrijkste reparaties en onderhoudswerken uit. Door regelmatig het gevelonderhoud toe te passen, is het reinigen of een renovatie vaak met jaren uit te stellen. De kosten voor het onderhoud zijn afhankelijk van uw wensen voor kwaliteit en budget.

Gevelwerken Zwolle

Gevel impregneren

Eén van de klussen op het gebied van gevelrenovatie die de gevelspecialisten uit ons netwerk het meeste uitvoeren, is het impregneren van de gevelstenen en voegen. Het impregneren van een muur bestaat uit het aanbrengen van een laag vloeistof in één vloeiende beweging, zodat er een laagje over de stenen ontstaat. De impregneervloeistof zal vervolgens de gevel binnendringen en er zo voor zorgen dat deze verzadigd raakt. Dankzij het impregneren wordt lekkage en vocht in de muren voorkomen. Wilt u geld besparen en bent u een beetje handig? Dan is het mogelijk om zelf de gevel te impregneren. Gebruik hiervoor wel de juiste gereedschappen.

Graffiti op de muur

Graffiti verwijderen

Naast de standaard klussen op het gebied van renovatie en reinigen, kan er ook een speciale vorm van gevelreiniging worden toegepast: het verwijderen van graffiti. Graffiti wordt vaak in grote hoeveelheden op de gevel gespoten en is daarom ook lastig te verwijderen. De meestgebruikte werkwijze van gevelreiniging specialisten uit ons netwerk is om eerst de graffiti proberen weg te spuiten met behulp van een hoge drukspuit. Is dit niet voldoende? Dan kan worden gepoogd de verf te verwijderen met een chemisch middel. De gebruikte chemische middelen hebben geen nadelig effect op de grond en het grondwater. Bovendien vangt men in de meeste gevallen het gebruikte water weer op.

gevel voegen Zwolle

Gevel voegen

Wanneer u al langere tijd in hetzelfde huis in Zwolle woont, dan zult u wellicht binnenkort eens moeten kijken naar de staat van de voegen in uw buitenmuren. Door de invloed van weer en wind zal het voegwerk naar verloop van tijd enigszins verweren. Zo is het mogelijk dat deze een beetje afbrokkelen, en kan het gebeuren dat een voeg doordrenkt wordt met water. Het herstellen van de voegen kunt u zelf uitvoeren, maar ook overlaten aan een erkend gevelrenovatie specialist uit de regio. Daarnaast is het een optie het voegwerk te combineren met ander gevelonderhoud voor een optimaal resultaat.

voegen reinigen

Voegen schoonmaken

Naast het reinigen van de hele buitengevel kan er ook voor worden gekozen om enkel de voegen te reinigen. Het schoonmaken van de voegen gebeurt over het algemeen met behulp van een hogedrukreiniger. Het risico dat u dan echter loopt is dat oude voegen snel kapot gaan, en wellicht worden weggespoten. Als dit het geval is, dan kunt u overwegen om een uitgebreidere renovatie te laten toepassen. Kies er bijvoorbeeld voor om de oude voegen te verwijderen, en de muur opnieuw van voegwerk te voorzien. Dit kost wat extra, maar zal leiden tot een hoger wooncomfort en minder kosten op de lange duur.

gevelreiniging kosten

Kosten

Het laten uitvoeren van een gevelreiniging brengt aardig wat prijzen met zich mee. Denk onder andere aan de kosten voor materiaal, tijd en de hulp van een professional. Om deze prijzen enigszins te beperken adviseren wij om de offertes van, de aan ons netwerk gelieerde, verschillende gevel experts uit Zwolle met elkaar te vergelijken. Kijk naar de diensten die zij onder een gevelreiniging vatten en bij de prijs zijn inbegrepen. Zo kiest u gemakkelijk en snel voor een gevelreiniging expert die bij u past! Wilt vrijblijvend meerdere offertes aanvragen? Vul dan op ons contactformulier uw wensen en gegevens in.

Reinigingsmethodes

Voor het reinigen van de gevel zijn er diverse methodes geschikt. De meest bekende methode is het zandstralen van de stenen. Bij deze techniek wordt er niet perse zand gebruikt, maar gaat het erom dat het water dat op de gevel gespoten wordt, vermengd wordt met een schuurmiddel. Zo wordt het vuil gemakkelijker van de stenen gehaald. Andere methoden zijn het stomen van de muur of het afspoelen van het vuil met enkel water. Welke techniek voor gevelreiniging het beste kan worden toegepast bij de muren van uw woning is afhankelijk van de staat van de buitenmuren en het beschikbare budget. Voor elke klus bestaat er een geschikte reinigingsmethode.

Gevel stralen

Zoals al aangegeven is één van de meest gebruikte methoden voor het schoonmaken van gevels zandstralen. Zandstralen is een techniek waarbij zand, kleine grindstukjes of een andere materiaal worden vermengd met water. Het voordeel van deze techniek is dat de muur op deze manier wordt schoongemaakt op een vergelijkbare manier als wanneer het lichaam wordt gescrubt. Vuil en mosgroei wordt verwijderd. Na het zandstralen dient u over het algemeen wel weer de muren van uw pand in Zwolle te impregneren of van een coatingslaag te voorzien. Op deze manier voorkomt u dat er op korte tijd weer vuil aanhecht, en beschermt u de gevelmuur tegen de weersinvloeden.

gevel stoomreiniging Zwolle

Stoomcleanen

Is uw gevel licht vervuild door klimplanten of algen? Dan kunt u de gevelmuur schoonmaken met behulp van een stoomreiniging (stoomcleanen). Bij een stoomreiniging verwarmt u het water tot een maximum van 150 graden, vervolgens spuit u het tegen de buitenmuur met een hogedrukreiniger. Het warme water zal ervoor zorgen dat de aanslag verzacht, en de hoge druk spoelt het weg. Deze vorm van gevelreiniging is bijna onschadelijk voor de muren, waardoor het in Zwolle vaak toegepast wordt op monumenten. De bedrijven uit ons netwerk vangen het water weer op, omdat wettelijk gezien moet en u er bovendien zo geen overlast van ondervind. Door het gebruik van enkel water voorkomt men bovendien milieuschade..

gevel chemisch reinigen

Chemisch reinigen

Een chemische gevelreiniging is een reinigingstechniek die wij toepassen op muren die ernstig vervuild zijn. Met name verfresten en aanslag van uitlaatgassen kunnen wij met een chemische reiniging verwijderen. Wie kiest voor een chemisch reinigingsmiddel heeft de keuze uit diverse producten op zowel een zure als basische basis. Zure reinigingsproducten moeten met zorg toegepast worden, het kan onder andere zandsteen en baksteen aantasten. Basische reinigingsmiddelen hebben een nadelige invloed op poreuze ondergronden, men past deze daarom voornamelijk toe op geglazuurde stenen. De kosten voor een chemische reinigingsklus bij u in Zwolle vallen rond de €15,- per vierkante meter inclusief materiaal en arbeidskosten.

muren nevelstralen Zwolle

Nevelstralen

Bent u op zoek naar een reinigingstechniek waarbij de beschermlaag van de stenen niet wordt beschadigd? Dan is het nevelstralen de techniek die u nodig hebt! Bij het nevelstralen van de gevel wordt een mengsel van fijn zand en een kleine hoeveelheid water tegen de gevelmuur gespoten. Dit zal de vervuiling verwijderen, maar de stenen in tact laten. Dit maakt nevelstralen onder andere zeer geschikt voor het schoonmaken van gevels van historische panden. Door te variëren in de afstand tussen de spuitmond en het geveloppervlak is het mogelijk de stenen van elk pand te reinigen zonder beschadiging. Alleen crepi is niet geschikt voor het nevelstralen.

muur reinigen met laser

Laserreiniging

Een laatste techniek waar wij u graag meer informatie over geven is de laserreiniging. Bij het reinigen van de muren met een laser richt de gevelspecialist een straal intensief licht op vervuilden oppervlakken. Het licht wordt opgenomen door het vuil en daarna zal het vuil verpulveren. Tegenwoordig is een laserreiniging het meest geschikt voor het schoonmaken van donkere vlekken op een lichte ondergrond. Laserreinigen kan men vrijwel op elke ondergrond toepassen, mits er geen metaalelementen in de stenen zitten. De kans op beschadiging is bovendien groter bij kunststof producten en diverse coatings. Kijk daarom goed naar de voorwaarden voor het gebruik.

Gevel zelf reinigen

Wilt u graag kosten besparen? Dan is het mogelijk om zelf een deel van de gevelrenovatie uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld de gevel zelf schoonmaken met behulp van water en een speciaal reinigingsmiddel. Een dergelijke klus vereist echter wel veel tijd en nauwkeurigheid. Dit geldt zeker voor het impregneren van de gevelstenen. Wanneer u hierbij een stukje overslaat dan loopt u alsnog het risico op vocht of condens op de binnenmuren. Bent u van plan om zelf aan de slag te gaan? Bereid u dan goed voor. Bestel bij de bouwmarkt in Zwolle de nodige producten en gereedschappen en lees u goed in wat betreft de methode.

gevel zandstralen

Hydrofoberen

De term hydrofoberen wordt door veel gevelreiniging experts toegepast. Hydrofoberen betekent letterlijk vertaald een water-angst. Het gaat er in dit geval om dat het water angst moet krijgen om een muur binnen te dringen. Hydrofoberen staat dan ook voor het waterafstotend maken van bouwmaterialen. Dit is vergelijkbaar met de term impregneren. Het aanbrengen van een hydrofobeerlaag kan op vele woningen worden toegepast, maar moet bij monumenten met voorzichtigheid worden gedaan. Zo voorkomt u dat het metselwerk afschilfert of andere indirecte schade ontstaat. Bovendien zijn de effecten van deze techniek op de lange termijn nog relatief onbekend.

Klimop van gevel verwijderen

Het verwijderen van graffiti is een lastige klus, maar nog lastiger is het verwijderen van klimplanten. Er zijn verschillende soorten klimplanten die elk hun eigen techniek vragen. Zo is de standaard klimop zeer gemakkelijk van de gevel te halen. Er zijn echter een aantal andere klimplanten die vergelijkbaar zijn met klimop, welke vrij lastig te behandelen zijn. Bij de meeste klimplanten geldt dat de bladeren eenvoudig te verwijderen zijn, terwijl de wortels in de muur blijven haken. Wanneer u de klus onvoorzichtig benadert, kan dit tot gevolg hebben dat de volledige gevel beschadigt. Eén van de gevelrenovatie experts uit ons netwerk lost het graag voor u op!

Gevelreiniging prijzen Zwolle

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het schoonmaken van de gevel bij uw woning in Zwolle? Heeft u een vraag over de kosten voor het uitvoeren van een renovatie of het impregneren van het voegwerk? Of bent u benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huis aan de buitenzijde te reinigen? Kom in contact met een van de gevelreiniging en gevelrenovatie experts uit ons netwerk. Vul het contactformulier in en u ontvangt vrijblijvend meerdere offertes. Vergelijk deze op prijs en vind een vakman die bij uw klus past!

Veelzijdig specialist in de bouw

Kiest u ervoor om een samenwerking aan te gaan met een gevelreiniging specialist uit ons netwerk? Dan bent u verzekerd van hoog vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid tegen aantrekkelijke prijzen. Wij zijn een veelzijdig netwerk in de bouw, wat betekent dat wij u van dienst kunnen zijn bij vele andere klussen naast het schoonmaken en renoveren van de gevel.