Gevelspecialist gezocht?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en gevelrenovatie Zuid-Holland

Met een gevelreiniging of gevelrenovatie in Zuid-Holland ziet uw gevel er weer als nieuw uit. Kies bijvoorbeeld voor impregneren om de buitenmuur waterdicht te maken, laat de buitenmuur reinigen met stoom of kies voor een complete renovatie bij een sterk verouderde of beschadigde buitengevel.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen. Schakel een specialist in voor hoogwaardige kwaliteit en het beste resultaat. Bespaar op de totaalprijs door offertes aan te vragen! Deze vrijblijvende prijsoffertes vraagt u eenvoudig aan via het offerteformulier. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot 40% op de kosten!


Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Gevelspecialisten uit ons netwerk krijgen van klanten uit Zuid-Holland vaak te horen dat zij denken dat gevelreiniging enkel voordelen biedt omtrent de uitstraling van hun woning. Niets is minder waar! Natuurlijk zorgt het schoonmaken van de buitengevel voor een nieuwe uitstraling, maar het draagt ook bij aan het behoud van de structuur van de wand. Vuile gevels zien er namelijk onverzorgd uit, maar het vuil tast ook het materiaal aan. Dit heeft vervelende beschadigingen als gevolg. Daarom is het belangrijk om vuil te verwijderen en de buitengevel regelmatig goed te onderhouden. Hieronder staan de twee belangrijkste voordelen:

 • U verfraait de uitstraling van uw woning en verhoogt hiermee de waarde van het pand.
 • U verhoogt de kwaliteit van de muur, waarmee u de woning beschermt tegen lekkages en andere beschadigingen.
gevelreiniging Zuid-Holland

Gevelreiniging Zuid-Holland

Door gevelreiniging uit te laten voeren door een vakman uit Zuid-Holland wordt alle aanslag van de gevel verwijderd. Een vieze gevel ziet er niet alleen lelijk uit, maar is ook schadelijk voor het metsel- of pleisterwerk. Er worden verschillende methodes gebruikt voor gevelreiniging. Denk aan stoomreinigen, chemisch reinigen of zandstralen. Stoomreinigen wordt voornamelijk toegepast om milde aanslag te reinigen.

Andere methodes zijn chemisch reinigen of nevelstralen. Nevelstralen is reiniging door middel van een combinatie van water en zand en bij chemische reiniging wordt een chemisch middel gebruikt bij het stralen gebruikt. Tot slot is het ook mogelijk om uw gevel te impregneren. Deze methode maakt de gevel bestand tegen allerlei weersinvloeden.

gevel reinigen Zuid-Holland

6 redenen om uw gevel te reinigen

 • Verbetering van de uitstraling van uw woning.
 • Betere bescherming van de gevel.
 • Verhoog de levensduur van de gevel.
 • Voorkom schade aan uw muur en voegen.
 • U verhoogt de waarde van het pand.
 • Beter voor de verkoop- en verhuurbaarheid.
gevelrenovatie Zuid-Holland

Gevelrenovatie Zuid-Holland

Is het metselwerk van uw gevel te veel aangetast? Of is deze erg beschadigd geraakt? Laat dan gevelrenovatie uitvoeren door een specialist uit Zuid-Holland. Door uw gevel op te laten knappen voorkomt u verdere schade en hoge kosten. U heeft daarbij verschillende mogelijkheden.

Laat bijvoorbeeld de voegen of stenen renoveren wanneer deze afbrokkelen of wanneer er grote scheuren in de gevel zitten. Bij verouderde of gescheurde dorpels en lateien is het ook verstandig om deze te laten renoveren.

gevel renoveren Zuid-Holland

5 redenen om voor gevelrenovatie te kiezen

 • Uw huis ziet er weer als nieuw uit en is beschermd tegen de weersinvloeden.
 • U voorkomt schade aan uw woning.
 • U zorgt ervoor dat vocht geen kans maakt.
 • Gevelrenovatie verlengt de levensduur van de gevel.
 • Gevel renoveren zorgt voor een waardevermeerdering van uw pand.

Wat kost gevelreiniging?

Wat zijn de kosten van gevelreiniging per m²? De prijs per m² voor stoomreinigen met een hogedrukreiniger kost ongeveer €6,-. Een gevel van 60 m² kost dan gemiddeld €360,-. Het behandelen met impregneermiddel van een buitengevel van 60m² tot 100m² kost gemiddeld €600,- tot €1.000,-, hier is rekening gehouden met een gemiddelde prijs van €10,- per m².

In de prijstabel staan meer gemiddelde prijzen van gevelreiniging. De prijs wordt beïnvloed door de methode van gevelreiniging, de grootte van de gevel en natuurlijk de materiaalkosten. Vraag nu gratis en vrijblijvend prijsopgaven aan voor exacte prijzen van gevelreiniging.

Prijstabel: kosten gevelreiniging

WerkzaamhedenPrijs per m²Totaalprijs*
Stoomreiniging
(hogedrukreiniging)
€6,-€360,- tot €600,-
Impregneren€10,-€600,- tot €1.000,-
Zandstralen
(rode stenen)
€12,-€720,- tot €1.200,-
Chemische reiniging€16,-€960,- tot €1.600,-
Nevelstralen€17,50,-€1.050,- tot €1.750,-
Impregneren en reinigen€20,-€1.200,- tot €2.000,-
Impregneren, reinigen en voegen€35,-€2.100,- tot €3.500,-

* Let op: De prijzen zijn incl. btw en gebaseerd op een gevel oppervlakte van 60 m² tot 100 m². Benieuwd naar exacte prijs van gevelreiniging? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Kosten gevelrenovatie

Wilt u gevelrenovatie laten uitvoeren? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijs per m² voor een dergelijke renovatie. De gemiddelde prijs voor het vernieuwen van voegwerk is €50,- per m². Het weghalen van voegen kost gemiddeld €40,- per m² en een nieuwe voeg begint vanaf €10,- per m².

Handmatig renoveren van de voegen is iets duurder. Kapotte gevelstenen vervangen kost ongeveer €12,50 per steen. In de prijstabel leest u meer over de gemiddelde kosten. De totaalprijs voor gevelrenovatie hangt af van verschillende factoren zoals de materiaalkosten, de techniek en de grootte van de gevel. U leest hier meer over de prijzen van gevelrenovatie.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Soort gevelrenovatieGemiddelde kosten
Nieuw voegwerk

Vanaf €10,- per m²
Gebroken gevelstenen vervangen

€12,50,- per steen
Vervanging van raamdorpel

€35,- per uur
Voegwerk vervangen (hakhamer met luchtdruk)

€40,- per m²
Voegwerk vervangen (uitslijpen)

€25,- tot €50,- per m²
Nieuwe gevelbekleding (steenstrips, inclusief isolatie)

Vanaf €200-,- per m²
Schoorsteenrenovatie

Vanaf €500,- voor de schoorsteen

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en arbeid. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

gevelonderhoud Zuid-Holland

Gevelonderhoud Zuid-Holland

Voor de term gevelreiniging zijn vele synoniemen in omloop bij de diverse bouwbedrijven. Zo wordt dit tevens aangeduid met gevelonderhoud of renovatie. Onder het gevelonderhoud vallen diverse zaken: klimop weghalen, graffiti verwijderen of de gevel opnieuw impregneren.

Gevelreiniging neemt over het algemeen minder tijd in beslag dan een volledige renovatie, maar kan heel wat voeten in aarde hebben. Door de buitenmuur periodiek te onderhouden voorkomt u hoge kosten. Wilt u uw buitengevel laten reinigen, impregneren of voegen? Vraag vrijblijvend prijsopgaven aan op de offertepagina. Vergelijk onderling en bespaar op de klus.

gevel impregneren in Zuid-Holland

Gevel impregneren Zuid-Holland

Een andere vorm van gevelreiniging is de gevel impregneren. Het impregneren van de gevel, is het waterafstotend, schimmelwerend, of graffiti-werend maken van de gevel. Impregneren van de buitenmuur gebeurt met behulp van een impregneermiddel. Dit wordt op de wand aangebracht, in een soort voortdurende laag. Vervolgens nemen de stenen en voegen het impregneermiddel op, waarmee zij verzadigd raken.

Zo heeft neerslag geen kans om de stenen binnen te dringen en wordt tevens de isolatiewaarde van uw pand verhoogd. Impregneren geeft tegen relatief lage kosten (gemiddeld €10,- per m²) een uitstekend resultaat. Op het gebied van gevelrenovatie wordt deze klus dan ook het meest uitgevoerd door gevelspecialisten.

buitenmuur impregneren

Voordelen van de buitenmuur impregneren

Bij het impregneren van de buitenmuur wordt er een waterafstotende beschermlaag op de gevel aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de buitenmuur schoner blijft, u minder onderhoud hoeft te plegen en de levensduur verlengd wordt. Er zijn twee soorten impregneermiddel, op waterbasis of in de vorm van een crème. De buitengevel impregneren heeft verschillende voordelen:

 • De gevel wordt waterafstotend en brandwerend.
 • Minder onderhoud en een schonere muur
 • Levensduur van de buitenmuur wordt verlengd

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Zuid-Holland weer stralen!

Offertes aanvragen

Methodes van gevelreiniging

Er zijn verschillende manieren waarop u een gevel laat schoonmaken. Welke methode het meest geschikt is in uw situatie is afhankelijk van onder meer uw buitengevel en het type vuil. Over het algemeen heeft u de keuze uit onderstaande methodes.

Klik op de methode om direct naar het kopje te navigeren:

In Zuid-Holland is stoomreiniging de meest voorkomende reinigingsmethode. Met een hogedrukspuit wordt het reinigingsmiddel op de buitengevel gespoten. Een tweede methode is chemische reiniging. Dit maakt het verwijderen van aanslag eenvoudiger, maar heeft mogelijk nadelige gevolgen voor uw voeg.

Een derde methode is het zandstralen van de buitenmuur. Dit is een vrij agressieve methode omdat de muur met behulp van zandkorrels geschuurd wordt. Deze techniek wordt veel gebruikt bij hardnekkig vuil, zoals graffiti. Een andere veelgebruikte methode is nevelstralen. Nevelstralen is erg geschikt voor kwetsbare gevels omdat hierbij onder lage druk gereinigd wordt.

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

Na verloop van tijd is het logisch dat de buitengevel wat vervuild raakt. Wellicht door vandalisme, maar waarschijnlijk door natuurlijke oorzaken. Er is gelukkig ruime keuze wat betreft de reinigingsmethoden, maar niet elke renovatie methode is geschikt voor elk type vervuiling.

Bent u benieuwd welke methode van gevelreiniging het meest geschikt is? Dat hangt af van het type vervuiling.

 • Het komt niet vaak voor dat huizen in Zuid-Holland bespoten worden met graffiti, maar als het wel gebeurt dan is het lastig schoon te maken. Specialisten kiezen er daarom vaak voor om de muur te zandstralen.
 • Klimplanten zien er misschien mooi uit, maar ze veroorzaken net als schimmels flinke schade. U reinigt de buitengevel door de klimop weg te halen. Algen en mossen verwijdert u met stoomreinigen.
 • Bij een verkeerde stand van de wind kan het maar zo gebeuren dat u een aanslag van roet op de gevelmuur aantreft. Omdat dit vaak niet hecht aan de ondergrond is het door middel van stoomreinigen eenvoudig te verwijderen.
 • Vooral nieuwbouwwoningen in Zuid-Holland ondervinden vaak witte muuraanslag. Dit is een gevolg van zoutuitbloei. Dit is het beste met water schoon te maken, omdat het zout in het water oplost.

Gevel zandstralen Zuid-Holland

Het (zand)stralen van de gevel is een methode om de aanslag van de stenen weg te halen. Bij sommige gevelspecialisten uit Zuid-Holland is het een optie om hier een nat/droog systeem voor te huren. Een dergelijke straalunit is mobiel en gebruiksvriendelijk. De mobiele straalunit wordt aangestuurd door een brandstofcompressor. Met behulp van perslucht worden de – wel of niet vermengd met water – tegen de gevelmuur aan gespoten.

Als basismateriaal voor het stralen heeft u de keuze uit onder andere zand, walnootschillen en bakpoeder. Liever uitbesteden, om zo kwaliteit te garanderen? Het zandstralen kost gemiddeld €12,- per m².

Gevel stoomcleanen, hoe gaat dat in zijn werk?

Eén van de technieken voor het reinigen van de gevel is stoomreiniging (stoomcleanen). Deze methode wordt over het algemeen toegepast op licht vervuilde gevels. Denk hierbij aan gevels die vervuild zijn door klimop of algen. Bij stoomreiniging spuiten wij met een hoge drukspuit heet water tegen de wand. Het hete water zal de vervuiling oplossen en de hoge druk verwijdert het vuil van de gevelmuur.

Doordat er bij het stoomcleanen geen tot weinig schade aan de gevel wordt aangebracht, passen wij dit veel toe bij monumenten. Heeft uw gevel een fijn bewerkt oppervlak? Dan adviseren wij om te kiezen voor een andere vorm van gevelreiniging. Het stoomreinigen van de gevel kost gemiddeld €6,- per m².

gevel chemisch reinigen Zuid-Holland

Gevel chemisch reinigen

Het schoonmaken van de gevelmuur van uw pand in Zuid-Holland kan eveneens met behulp van een chemische reiniging. Het gebruik van een chemische middelen is nodig wanneer er sprake is van verfresten of aanslag door uitlaatgassen. Bij de chemische reiniging brengen wij eerst het middel op de buitenmuur aan, waarna het moet intrekken. Daarna spoelen wij het reinigingsmiddel weg met water.

Deze reinigingsmethode kan met zure en basische middelen. Zure middelen tasten hierbij de ondergrond soms aan, wat risicovol is voor de gevel zelf. Basische producten hebben een nadelig effect op poreuze ondergronden. De prijs van chemische reiniging is gemiddeld €16,- per m².

nevelstralen Zuid-Holland

Gevel nevelstralen

Bent u de eigenaar van een historisch pand en bent u op zoek naar een manier om de gevels schoon te maken? Wellicht is het nevelstralen een goede oplossing. Stralen kan worden gezien als een soort milde vorm van zandstralen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een mengsel van fijn zand en water dat men tegen de gevelmuur spuit.

Voordelen van het stralen zijn dat er maar een geringe waterbelasting plaatsvindt en dat er geen chemische middelen aan te pas komen. Daarnaast wordt de beschermende toplaag van de stenen niet beschadigd. Het stralen is geschikt voor alle ondergronden behalve wanden met een kalkstenen basis. Het nevelstralen van de gevel kost gemiddeld €17,50,- per m².

gevel laserreiniging Zuid-Holland

Laserreiniging

Wist u dat er de mogelijkheid voor een laserreiniging bestaat? Dit is een zeer agressieve vorm van gevelreiniging. Met behulp van intensief licht zal de aanslag uiteindelijk verdampen. Om het resultaat van de laserreiniging te optimaliseren adviseren de specialisten uit ons netwerk, werkzaam in de regio Zuid-Holland, om de buitenmuur op voorhand vochtig te maken.

Het laser-reinigen is niet op alle ondergronden toepasbaar, omdat het met name effect heeft op het weghalen van donkere lagen. Dit betekent dat men voornamelijk gebruik maakt van de laserreiniging om donkere vlekken van een lichte wand te verwijderen. Daarnaast kan de laserstraal diverse producten zoals coatings en kunststof aantasten.

hydrofoberen in Zuid-Holland

Gevel hydrofoberen Zuid-Holland

Het hydrofoberen van een gevel is feitelijk het waterafstotend maken van een buitenmuur. De vakman uit Zuid-Holland brengt een waterafstotende laag aan op de gevel. Het hydrofobeermiddel dringt tot diep in het metsel- of pleisterwerk door en maakt de buitenmuur waterafstotend. Neerslag kan niet meer in stenen trekken. Voor monumenten wordt het afgeraden om deze methode te gebruiken, omdat er gebruik wordt gemaakt van een chemisch middel.

Het hydrofobeermiddel is transparant, dus uw gevel zal geen andere uitstraling krijgen. Het is verstandig om de buitenmuur voor de behandeling te reinigen, dan hecht het middel beter. Het hydrofoberen (impregneren) van de gevel kost gemiddeld €10,- per m².

voegen schoonmaken

Voegen schoonmaken

Regelmatig krijgen wij, van klanten uit Zuid-Holland, de vraag hoe zij het besten hun voegen kunnen schoonmaken. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven. Zo is het mogelijk om de tegelvoegen binnenshuis te reinigen met behulp van warm water en baksoda.

De voegwerken van uw gevel zijn echter van een heel andere orde van grootheid. Door het grote oppervlak en de vaak diepe vervuiling is het meestal nodig om hier een professional uit ons netwerk voor in te schakelen. Deze kan met behulp van specialistische technieken en gereedschappen de klus snel en vakkundig voor u klaren. Zo ziet uw voegwerk er binnen korte tijd weer als nieuw uit.

graffiti verwijderen Zuid-Holland

Graffiti verwijderen Zuid-Holland

Onder gevelreiniging verstaan wij tevens het verwijderen van graffiti. Het verwijderen van graffiti kan in de meeste gevallen gemakkelijk worden gedaan met behulp van een speciaal oplosmiddel, of met water en een hoge drukspuit. Bij bepaalde samenstellingen van de muurverf is het echter mogelijk dat het standaard reinigen niet afdoende werkt. Dit betekent dat er chemische reinigingsmiddelen ingezet moeten worden om het probleem te verhelpen.

Een dergelijke gevelreiniging is niet slecht voor het milieu, en zal tevens zorgen voor een speciale laag over de gevel die voorkomt dat graffiti blijft zitten. Is de gevel van uw woning in Zuid-Holland zeer poreus? Overweeg dan om deze eerst te stralen om beschadigingen te voorkomen. De prijs van graffiti verwijderen is sterk afhankelijk van de gebruikte methode. Zo is het bij stoomreinigen mogelijk vanaf €6,- per m² en bij gevel stralen vanaf €12,- per m².

Anti-graffiti coating

Graffiti op de buitenmuur voorkomen of zorgen dat de aanslag eenvoudig verwijderd wordt? Laat dan uw gevel in Zuid-Holland behandelen met een zogeheten anti-graffiti coating. Deze coating zorgt ervoor dat graffiti minder gemakkelijk wordt geabsorbeerd, waardoor het ook eenvoudiger te verwijderen is. Het is eigenlijk een dunne beschermlaag die ervoor zorgt dat graffiti geen kans krijgt om de gevel binnen te dringen.

De anti-graffiti coating blijft op de oppervlakte en dringt niet de buitengevel in, zoals bij hydrofoberen bijvoorbeeld wel het geval is. Er zijn 3 soorten te onderscheiden, dit zijn; permanente systemen, semipermanente systemen en zelfopofferende systemen. Het laten aanbrengen van de anti-graffiti coating kost gemiddeld tussen de €12,- en €23,- per vierkante meter. U weet dan wel zeker dat u niet weer de gevel hoeft te zandstralen, omdat er graffiti op is gespoten.

klimop van gevel verwijderen

Klimop van gevel verwijderen

Het verwijderen van klimop van de gevel is een klus die door veel tuiniersters wordt gevreesd. Afhankelijk van het soort klimop dat verwijderd moet worden, hoeft dit echter niet heel lastig te zijn.

Zo is hedera (standaard klimop) relatief eenvoudig weg te halen. Als de plant in bloei is, verwijdert men de grote takken met de hand, waarbij er geprobeerd moet worden om zoveel mogelijk van de wortels mee te nemen.

Vervolgens past het bedrijf stoomreiniging om de gevelreiniging toe om het af te ronden. Dankzij het gebruiken van een vlakstraal kan tot wel 95% van alle wortels weggehaald worden.

gevelreiniging voorschriften

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Als u beschikt over een hogedrukspuit, dan vraagt u zich vast af of u zelf uw gevelmuur schoon mag spuiten. Dat mag, maar wij raden u aan om een gevelrenovatie expert uit Zuid-Holland in te schakelen. U moet namelijk rekening houden met wettelijke eisen die de overheid stelt aan gevelreiniging. Wist u dat u al het gebruikte water weer moet opvangen? Dit mag u namelijk niet vervuild lozen. Het opvangen alleen al is een uitdaging en een gevelrenovatie specialist uit Zuid-Holland beschikt over het juiste gereedschap. Daarnaast is hij volledig op de hoogte van de voorschriften. Zo mag er geen geluidshinder optreden en is het soms verplicht om een ontheffing voor de reinigingswerkzaamheden aan te vragen. Kijk op de website van InfoMil voor meer informatie over de huidige wet- en regelgevingen.

Gevel zelf reinigen?

Zoals gezegd is het een optie om de gevel zelf te reinigen. Bent u van plan om de gevelreiniging zelf uit te voeren? Zoek dan eerst zorgvuldig uit welke methode hiervoor het meest geschikt is, en of u hiermee het gewenste resultaat bereikt. Kijk vervolgens naar de gereedschappen en extra materialen die u nodig heeft. Houdt onder andere rekening met moeilijk bereikbare stukken buitenmuur, en beschermende kleding. Bent u begonnen met de klus, maar wilt het niet helemaal lukken? Neem dan direct contact op met één van de gevelspecialisten uit ons netwerk. Deze kan de klus voor u afronden.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Voor een optimale bescherming van uw woning is regelmatige gevelreiniging belangrijk. Als er sprake is van vervuiling dan dient u dit zo snel mogelijk weg te halen. Bij een eengezinswoning met een buitenmuur van baksteen is het van belang om gevelreiniging eens in de 10 tot 15 jaar te herhalen. Een behandeling zoals impregneren dient om de 20 tot 30 jaar herhaald te worden. Ontwikkeld er binnen een paar jaar alweer vuil op de buitenmuur, dan zult u dit echter weer zo snel mogelijk moeten reinigen. Wacht u te lang dan heeft dit negatieve gevolgen op de structuur van de muren en loopt u kans op grotere schade.


Zoekt u in Zuid-Holland een specialist voor gevelreiniging?

Vul het offerteformulier in en ontvang meerdere vrijblijvende offertes van experts uit uw regio!

Vrijblijvende offertes

Welke vormen van gevelrenovatie bestaan er?

Er zijn verschillende vormen van gevelrenovatie. Afhankelijk van de staat van uw gevel en de problemen heeft u een aantal mogelijkheden. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie, voor het beste resultaat.

Klik op de onderstaande vorm van gevelrenovatie, om direct naar het kopje te navigeren:

gevel voegen Zuid-Holland

Gevel voegen Zuid-Holland

Tussen de stenen zitten voegen. Een voeg is minimaal 1 centimeter dik en is net zo diep als de steen. Net als gevelstenen wordt ook de voeg aangetast door allerlei weersomstandigheden. Na verloop van tijd wordt de kwaliteit van de voegen steeds minder. Ze worden poreus en hierdoor dringt neerslag gemakkelijk naar binnen. Dit veroorzaakt bijvoorbeeld waterschade.

Het voegwerk kan soms gereinigd worden, maar bij een verslechterde kwaliteit is het vaak nodig om de gevelvoegen te vernieuwen. Dit is een vorm van gevelrenovatie. Het is ook mogelijk om een gedeelte van het voegwerk te laten renoveren door een vakman uit Zuid-Holland.

soorten voegen

Soorten voegen

Voegen takelen af zonder dat u er erg in heeft. Als het op voegen aankomt zijn er een aantal verschillende soorten te onderscheiden. Iedere voeg heeft andere eigenschappen en dus ook een andere prijs. De vanafprijs is €10,- per m². Voegen bepalen voor een gedeelte het uiterlijk van de gevel. De duurste voegen zijn knipvoegen en snijvoegen omdat deze afgesneden worden. Er worden zo’n 7 verschillende voegen onderscheiden:

 • Bol geklopte voeg
 • Knipvoeg, platvolvoeg
 • Schaduwvoeg en snijvoeg
 • Teruggehouden en verdiepte voeg

Voegen uitslijpen, hoe werkt het?

Voegen verwijderen gebeurt vaak bij oude gevels die niet meer in goede staat zijn. Er zijn twee manieren om voegen te verwijderen, waar van voegen uitslijpen de eerste is. Uitslijpen is geschikt voor harde en smalle voegen en duurt erg lang. Echter geeft uitslijpen wel een mooier resultaat. Omdat het een behoorlijk precies werkje is, laat u dit het beste door een specialist doen. De prijs is gemiddeld €25,- tot €50,- per m².

Voegen uithakken

Voegen uithakken is een tweede manier om voegen te verwijderen. Bij uithakken wordt gebruik gemaakt van een hamer en beitel of een elektrische hakhamer. Door een hakkende beweging te maken komt het voegwerk los en brokkelt af. Effectief is om eerst horizontaal uit te hakken en daarna verticaal. De gemiddelde prijs is €40,- per m².

Een professioneel voegwerker aan het werk

Voegen herstellen

Voegen die afbrokkelen moeten snel gerepareerd worden, hetzelfde geldt voor een scheur in de voeg. Bij een scheur in het voegwerk wordt al het voegwerk dat is aangetast verwijderd tot circa 2 à 3 centimeter. In deze ruimte wordt nieuwe voeg aangebracht.

Een voegwerker heeft hier veel ervaring mee en zorgt ervoor dat de nieuwe voeg zoveel mogelijk de kleur heeft van de bestaande voegen. Bij het herstellen van voegwerk is het belangrijk om nauwkeurig te werken, zodat de stenen niet beschadigd raken. Schakel een ervaren vakman in die de voegen herstelt.

Scheuren in muren Zuid-Holland?

Een scheur in de buitenmuur ziet er niet mooi uit, maar is ook schadelijk voor uw woning. Door een scheur in de buitenmuur kan er bijvoorbeeld vocht naar binnendringen en de constructie van uw huis aantasten. Er zijn verschillende oorzaken waardoor scheurvorming optreedt. Denk hierbij aan trekspanningen, metselwerk dat niet elastisch is of door droogkrimpen.

De droogte in Nederland is ook een oorzaak van scheurvorming in muren. Dit zien we voornamelijk bij huizen met een fundering op houten palen en bij staalfunderingen. Door de droogte zakt het grondwaterniveau, wat als gevolg heeft dat de grond onder de fundering ook zakt. Doordat de fundering zakt, ontstaan er zowel scheuren in de muren als in de vloeren. Ook komen klemmende deuren en ramen vaak voor, door de scheve muren.

Hoe scheuren in binnen- of buitenmuur repareren?

De scheuren in de binnen- of de buitenmuren worden vaak gevuld met een speciaal vulmiddel zoals mortel of een elastische kit. Belangrijk is dat niet alleen scheur wordt gerepareerd, maar ook de onderliggende oorzaak. Anders heeft u binnen de kortste keren opnieuw scheurvorming. Wanneer de scheur nog werkt, dit betekent dat de scheurvorming nog niet stabiel is, is kit zeer handig. Dit beweegt namelijk een beetje mee.

Sommige scheuren moeten zo snel mogelijk gerepareerd worden, omdat ze gevaarlijk zijn voor de constructie van uw woning. Via eigenhuis.nl kunt u een test doen om te zien met wat voor scheur u te maken heeft en welke methode de vakman gebruikt voor de reparatie.

Kapotte gevelstenen vervangen

Voor de vervanging van kapotte gevelstenen gebruikt een vakman onder andere metselspecie, een troffel en steenbeitel. Met een steenbeitel verwijdert hij de kapotte stenen. Al het vastzittende specie wordt ook verwijderd zodat de plek waar de nieuwe steen komt te zitten helemaal schoon is. De nieuwe steen wordt met nieuwe specie geplaatst met dezelfde voegdikte. De vakman kan ze ook elektrisch uithakken, hiervoor gebruikt elektrische hakhamers of met perslucht hamers. Een kapotte gevelsteen is ongeveer hetzelfde als wanneer er geen voeg tussen twee stenen zou zitten. Het is een open ruimte, waardoor gevel minder goed beschermd is tegen de weersomstandigheden. De prijzen van het vervangen van kapotte gevelstenen liggen rond de €12,50,- per steen.

dorpel vervangen in Zuid-Holland

Vervanging van dorpel

Een dorpel zit onder en boven ramen en deuren. De dorpel aan de onderkant van het kozijn wordt een onderdorpel genoemd en die aan de bovenkant heet een bovendorpel of latei. De dorpel dicht de ruimte tussen de het kozijn en de bovenkant van de muur. Bij schade is het belangrijk om de dorpel direct te vernieuwen.

De vakman uit Zuid-Holland verwijdert eerst de huidige dorpel, dit doet hij zeer voorzichtig zodat er verder niets beschadigt raakt. Hiervoor gebruikt hij speciaal gereedschap zoals een uitslijper, koevoet of een beitel. De nieuwe dorpel wordt met schroeven, montagekit of lijm vastgemaakt. Het vervangen kost gemiddeld €35,- per uur.

gevelrenovatie met isolatie

Gevelrenovatie combineren met nieuwe isolatie

Wanneer u de gevel laat renoveren, zorgt u voor een nieuw uiterlijk van uw woning. Aangezien er toch al het nodige gebeurt met de buitengevel, is het verstandig om gevelrenovatie te combineren met nieuwe isolatie. Zo slaat u 2 vliegen in 1 klap en bespaart u ook de nodige kosten uit. Met gevelisolatie hoeft u minder te stoken. Daarnaast verbetert u met een renovatie het uiterlijk en de levensduur van de gevel. Voor gevelisolatie bestaan diverse subsidies. Zie Energiesubsidiewijzer.nl en de website van de belastingdienst.

Nieuwe gevelbekleding

De juiste gevelbekleding aanbrengen geeft uw gevel een frissen en stijlvolle uitstraling. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding te onderscheiden. Let op dat u bij uw keuze zich niet volledig blind staart op het uiterlijk. Andere punten zoals isolatie, onderhoud en prijs zijn ook belangrijk.
De soorten gevelbekleding op een rijtje:

 • Crepi gevelbepleistering
 • Houten en metalen gevelbekleding
 • Steenstrips
 • PVC gevelbekleding
 • Vezelcement & leien gevelbekleding

Gevelrenovatie of gevelrestauratie?

Veel mensen denken dat gevelrenovatie en gevelrestauratie hetzelfde zijn. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee. Bij restauratie herstellen gevelwerkers de beschadigde gevel met behulp van oorspronkelijke bouwmaterialen. Gevelrenovatie is het vernieuwen van de gevel met andere materialen.

Het restaureren van de buitengevel zorgt dat het oorspronkelijke karakter van het gebouw hersteld wordt. Gevelrestauratie wordt vaak toegepast bij gebouwen die minstens 50 jaar oud zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om historische monumenten of woningen met een authentieke gevel. Gevelrenovatie komt vaker voor dan restauratie.

schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

De schoorsteen is het hoogste punt van de woning en heeft veel te verduren door de weersomstandigheden. Een verouderde schoorsteen, slecht voegwerk of een kapot rookkanaal kan voor veel schade zorgen. Zo kan de rook niet meer goed wegkomen en dit veroorzaakt rookschade in uw woning in Zuid-Holland. De vakman kan het voegwerk vervangen, het loodwerk controleren en eventueel herstellen of vervangen of de schoorsteen impregneren.

Ook aan de binnenkant heb je verschillende methodes voor schoorsteenrenovatie. Bijvoorbeeld door het rookkanaal te vernieuwen of de bovenplaat te renoveren. Deze bovenplaat scheurt vaak na verloop van tijd en verliest zo stevigheid. De vanafprijs voor de buitenkant van een schoorsteen renoveren is €500,-.


Overweegt u gevelrenovatie in Zuid-Holland?

De gevelspecialisten uit Zuid-Holland adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Offertes aanvragen

Combineer gevelreiniging met gevelrenovatie

Wilt u de gevel preventief laten impregneren om schade te voorkomen? Overweeg dan om meerdere renovatiewerkzaamheden met elkaar te combineren. Denk aan gevelreiniging in combinatie met renovatie van de gevel. Voor een goede hechting is het erg belangrijk dat de specialist het impregneermiddel aanbrengt op een schone ondergrond. Hetzelfde geldt voor het herstellen of vernieuwen van het voegwerk.

Dankzij de volledige gevelrenovatie ziet uw buitengevel er weer als nieuw uit, wat de waarde van uw woning doet stijgen. Daar komt nog bij dat veel specialisten een korting bieden voor klanten die gevelreiniging combineren met gevelrenovatie.

Tips om te besparen op de kosten

Uw gevel toe aan een renovatie? Dan schakelt u het beste een gevelspecialist in. Gevelrenovatie is namelijk een behoorlijk specialistische klus. Hoe bespaart u op de kosten? We geven u even een aantal tips.

 • Doe het voorbereidend werk zelf. Denk aan het verwijderen van de plantenbakken, tuinmeubelen, etc. De gevelspecialist kan dan direct aan de slag.
 • Constateert u beschadigingen in de gevel? Laat het direct repareren, om grotere problemen te voorkomen.
 • Vergelijk prijsoffertes, zodat u de kosten van gevelexperts kunt vergelijken.

Recent aangevraagde offertes

Gevelreiniging en gevelrenovatie in Schiedam
De gevel renoveren in Rotterdam
Voegen uitslijpen en herstellen in Leiden
Scheuren in muren repareren in Den Haag
Gevelreiniging in Delft
Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen in Zoetermeer
Schoorsteenrenovatie in Dordrecht
De gevel reinigen met zandstralen in Rijswijk
De gevel impregneren in Spijkenisse
Gevelrestauratie in Gouda

Ervaren gevelspecialisten in Zuid-Holland

Een paar jaar geleden waren de reinigingstechnieken nog niet zo ontwikkeld als vandaag. Dit heeft als gevolg dat klanten regelmatig vragen of de reiniging geen negatieve gevolgen heeft voor hun buitenmuur. In de afgelopen jaren hebben wij een landelijk dekkend netwerk kunnen opbouwen van erkende gevelrenovatie specialisten. Als u kiest voor een van de experts uit ons netwerk dan bent u verzekerd van goed opgeleide vakmannen met ruime ervaring op het gebied van gevelreiniging.

U bent verzekerd van professionele hulp zodat er geen kans is op beschadiging van het metselwerk. Wilt u zeker weten dat u kiest voor een ervaren gevelrenovatie specialist? Vraag in Zuid-Holland dan naar referenties voor een volledig beeld van het bedrijf.

Voordelen van onze werkwijze

Gevel laten renoveren, restaureren of reinigen? Dan is onze werkwijze wat u zoekt. Onze werkwijze heeft namelijk diverse voordelen. Zo vraagt u geheel vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van verschillende experts een offerte op maat. Vergelijk deze onderling op prijs en aanbod en bespaar op de kosten!
De voordelen op een rijtje:

 • Vrijblijvend en gratis een offerte aanvragen.
 • Meerdere prijsopgaven ontvangen van specialisten uit Zuid-Holland en omgeving.
 • Offertes vergelijken is besparen op de kosten!
gevelreiniging kosten Zuid-Holland

Offertes voor gevelreiniging en gevelrenovatie Zuid-Holland

Met een gevelrenovatie ziet uw gevel er weer als nieuw uit. Alle aanslag wordt verwijderd, bijvoorbeeld door nevelstralen of stoomreinigen. Schakel een specialist uit Zuid-Holland in voor gevelrenovatie en profiteer van zijn vakkennis en de ervaring. U bent verzekerd van kwaliteit en het beste resultaat na het reinigen of renoveren van de buitengevel. Bespaar op de kosten door gratis en vrijblijvende prijsoffertes te vergelijken. Zo bespaart u tot 40% op de kosten! Vul het formulier in en ontvang snel een aantal aanbiedingen van bedrijven uit uw regio!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.