Gevelspecialist nodig?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en -renovatie Woerden

Het reinigen van de gevel is een klus die u het beste kunt overlaten aan specialisten uit Woerden. Door periodiek een gevelreiniging toe te passen zorgt u ervoor dat de levensduur van de wand verlengd wordt, en dat u minder risico loopt op optrekkend vocht. Wij zijn een netwerk van experts op het gebied van gevelreiniging en gevelrenovatie. U kunt dus onder andere terecht bij ons netwerk voor het impregneren en voegen van de gevel, het verwijderen van graffiti en ander gevelonderhoud. Bent u benieuwd naar de kosten voor een gevelreiniging, of de renovatie van uw muren? Vul dan ons contactformulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes (max.5) van gevelspecialisten uit uw regio. Door het vergelijken van de offertes kan u bovendien behoorlijk besparen op de prijs van de klus. Wij zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk wordt geholpen.

Navigeer op deze pagina naar:

Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Is uw buitenmuur toe aan een renovatie? Als deze onverzorgd is, dan krijgt de hele woning een onverzorgde uitstraling. Een gevelrenovatie zorgt er in dat geval niet alleen voor dat de hele woning er weer als nieuw uitziet, maar het vergroot ook de kans dat u op korte termijn een huurder of koper vindt! Gevelreiniging is bij ernstige vervuiling zelfs noodzakelijk omdat het vuil de muren aantast. Als dit te lang blijft zitten loopt u dus het risico op beschadigingen en dan lopen de kosten van een renovatie nog verder op. In het kort zitten er dus een aantal belangrijke voordelen aan een gevelrenovatie:

  • Uw woning ziet er beter uit, waardoor de waarde zal stijgen
  • U vergroot de kans dat u een huurder of koper vindt
  • Na het herstellen van de beschadigingen zullen uw stookkosten verminderen
  • U zorgt voor een langere levensduur van de buitenmuren
gevelrenovatie Woerden

Gevelrenovatie

Om de levensduur van uw woning in Woerden te verlengen, is het noodzakelijk dat u zorgt voor de staat van muren, daken en vloeren. De renovatie van een pand kent dan ook vele facetten. Eén daarvan is de gevelrenovatie. Een gevelrenovatie heeft daarbij weer verschillende onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gevelreiniging, het impregneren van stenen en voegen, en het overig gevelonderhoud. Door bij een gevelrenovatie al deze elementen mee te nemen, zal de isolatiewaarde, en daarmee de verkoopwaarde stijgen. Hoewel de gevelrenovatie deels door uzelf kan worden uitgevoerd, adviseren wij de inzet van een erkend vakman uit ons netwerk voor een optimaal resultaat zodat uw gevel weer vele jaren mee kan.

gevelreiniging Woerden

Gevelonderhoud

Het impregneren en voegen van de gevel, zijn allen onderdeel van een volledig gevelonderhoud. Deze klussen, in combinatie met een gevelreiniging zorgen samen voor een volledige gevelrenovatie. Een gevelrenovatie kan ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid binnenshuis verbetert, en dat ook uw woning beter geïsoleerd wordt. Hebt u geen geld voor een volledige renovatie? Kies dan enkel voor een deel van het onderhoud, bijvoorbeeld een gevelreiniging. Wilt u uw pand in Woerden laten reinigen, en bent u op zoek naar een specialist in de regio? Kijk dan naar zowel aanbiedingen voor gevelonderhoud als gevelrenovatie. Wie ervoor kiest één van de experts uit ons netwerk in te schakelen profiteert gegarandeerd van een snelle en vakkundige hulp.

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

De buitenmuur heeft heel veel te verduren. Het wordt continu blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden wat op den duur uiteraard vervuiling veroorzaakt. Als u dit niet schoonmaakt, dan heeft dit negatieve gevolgen voor de structuur van de muren. Achterstallig onderhoud zorgt uiteindelijk voor nog meer beschadigingen, waardoor de prijs van de gevelreiniging verder op loopt. Hoe u de muren het beste schoon maakt is grotendeels afhankelijk van de vervuiling zelf.

  • Ontdekt u een groene waas over de buitenmuur? In dat geval heeft u te maken met algen. In Woerden is dit vaak een gevolg van vochtschade en het is gelukkig relatief eenvoudig te verwijderen.
  • De begroeiing van mos komt vaak voor in voegen en ontstaat ook door vochtproblemen. Net als algen is dit relatief eenvoudig schoon te maken, maar omdat ze snel weer terugkeren raadt menig vochtreiniging expert om de muur tevens te behandelen met een mosdodend middel.
  • Witte aanslag komt in Woerden regelmatig voor en heeft verschillende oorzaken. Het kan duiden op kalkaanslag, zoutuitbloei en salpeter. In alle gevallen is het een gevolg van een chemisch proces dat in het metselwerk plaats vindt. De zoutproblemen zetten de poriën structuur onder druk, wat gevolgen heeft voor de draagstructuur. Experts zullen uw muren in dit geval chemisch reinigen.

Kosten

De kosten voor een gevelreiniging, een renovatie of het onderhoud van de voegen zijn afhankelijk van diverse factoren. Allereerst: hoe groter de muur, hoe hoger de kosten natuurlijk. Wat ook een grote invloed is op de prijs, is het arbeidsloon. Deze verschilt per gevelreiniging bedrijf. Daarom is het altijd belangrijk om meerdere prijsopgaven met elkaar te vergelijken, zodat u zeker weet dat u niets teveel betaalt. Tot slot is de gevelreinigingstechniek die u toe laat passen ook een grote invloed op de prijs per m2. Is er sprake van lichte vervuiling dan is stoomreiniging vaak voldoende. Dit is de meest voordelige reinigingsmethode: per vierkante meter betaalt u gemiddeld €6,-. Zandstralen kost ongeveer €12,- per vierkante meter en voor chemische reiniging betaalt u gemiddeld €16,-. Wilt u de buitengevel goed beschermen tegen vervuiling? Kies er dan voor om deze na het schoonmaken te laten impregneren. Voor een complete gevelrenovatie raden wij aan ook het voegwerk opnieuw te laten zetten. Dit alles samen kost u ongeveer €35,- per vierkante meter.

Gevel oppervlakte Werkzaamheden Indicatie totaalprijs*
60m² tot 100 m² Stoomreiniging (hogedrukreiniging) €360,- tot €600,-
60m² tot 100m² Zandstralen €720,- tot €1.200,-
60m² tot 100 m² Chemische reiniging €960,- tot €1.600,-
60m² tot 100m² Impregneren €600,- tot €1.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren en reinigen €1.200,- tot €2.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren, reinigen en voegen €2.100,- tot €3.500,-

(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €6,- voor het stoomreinigen, €12,- per m² voor het zandstralen (rode stenen) en €16,- voor het chemisch reinigen.
(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €10,- per m² voor het impregneren, €20,- voor het impregneren en reinigen en €35,- voor het impregneren, reinigen en voegen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust gratis & vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Woerden weer stralen!

Offertes aanvragen

gevel laten impregneren Woerden

Gevel impregneren

Wanneer wij spreken over het impregneren van uw pand in Woerden, dan bedoelen wij hiermee de bescherming van de muur tegen invloeden van buitenaf. Bij het impregneren van de buitenmuren wordt er in een vloeiende laag een speciaal impregneermiddel over het voegwerk en de stenen gespoten. Dit impregneermiddel zal doordringen tot in de diepere lagen van het oppervlak, en daarmee de naden en kieren afsluiten. Door de wand te impregneren wordt deze dan ook waterafstotend. Door extra middelen aan de impregneervloeistof toe te voegen, kan deze tevens graffitiwerend worden gemaakt. Op deze manier verkleint u de kans op vochtplekken en andere vormen van waterschade. Vraag via ons netwerk naar de mogelijkheden voor uw gevel in Woerden, bepalend is hier het steensoort waaruit uw pand is opgebouwd.

voegen van gevel reinigen

Voegen schoonmaken

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe men voegen het beste kan schoonmaken. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven. Het schoonmaken van tegelvoegen binnenshuis is bijvoorbeeld goed mogelijk met behulp van een oplossing van water en baksoda. Hoewel dit mengsel wel enig effect heeft op de voegen van de buitenmuur, zal dit geen afdoende resultaat opleveren. Wat men wel kan doen om het voegwerk te reinigen is afhankelijk van hoe diep het vuil tussen de bakstenen is getrokken. Een eventueel alternatief voor het simpel schoonmaken van het voegwerk is een volledige gevelreiniging. Onder andere bij nevelstraling worden ook de voegen gereinigd.

gevel voegen in Woerden

Gevel voegen

Naast impregneren zijn er nog andere manieren om de gevelreiniging en gevelrenovatie af te ronden. Zo raden wij u aan om het voegwerk opnieuw uit te laten voeren. Voegen worden, evenals de gevelstenen, beïnvloed door vocht en vuil. Door deze te vervangen verkleint u de kans op optrekkend vocht. Het voegen van de muren in combinatie met de reiniging van voegwerk biedt vuil en andere vormen van aangroei geen kans en zorgt ervoor dat het minder snel terugkeert. Als u deze opnieuw laat plaatsen dan zal de specialist uit Woerden eerst het oude voegwerk wegkappen of slijpen. De specialist heeft hier een speciale hakhamer of slijptol voor en voert dit uiterst zorgvuldig uit zodat de bakstenen niet beschadigen. U kan de voegen tegen een meerprijs in een andere vorm laten aanbrengen. Elke voeg heeft andere eigenschappen en geven de buitenmuur een ander uiterlijk. De verdiepte voeg kost u ongeveer €10,- per vierkante meter. Hierbij ligt het oppervlak ongeveer 2 tot 5 millimeter achter de steen, waardoor deze nog beter tot z’n recht komt. Een ander voorbeeld is de schaduwvoeg. Deze loopt schuin af en legt daarmee de nadruk op de lengte van de woning. Deze kost gemiddeld €11,- per vierkante meter.

reinigingsmethodes gevel

Diverse reinigingsmethodes

Gevelwerken experts passen in Woerden diverse methodes toe bij gevelreiniging. Welke methode in uw situatie het meest geschikt is, is onder meer afhankelijk van het type vervuiling en de kwaliteit van uw gevelmuur. Over het algemeen onderscheiden wij 4 belangrijke reinigingsmethodes:

  • Zandstralen & nevelstralen
  • Stoomreinigen & chemische reiniging
Zandstralen is een vrij agressieve methode die in Woerden voornamelijk gebruikt wordt bij vervuiling door graffiti. Voor oudere, poreuze gevelmuren is deze methode te agressief. In alle gevallen waarbij het schoonmaken voorzichtig aangepakt moet worden, kiest de specialist uit ons netwerk voor nevelstralen. Onder lage druk wordt de buitenmuur gereinigd door een mengeling van zand en water. Stoomreinigen past men voornamelijk toe bij milde vervuiling zoals algen of mos. De gevelreiniging expert spuit hierbij water in een temperatuur tussen de 100 en 150 graden Celsius op het oppervlak. In het geval van hardnekkig vuil kiest men vaak voor chemische reiniging. Basische of zure reinigingsmiddelen lossen het vuil op.

Video: voegwerk

Video: buitenmuur zandstralen

zandstralen van gevel Woerden

Gevel stralen

Het stralen van de buitenmuren is een dure methode om deze schoon te krijgen, het kost zo’n €15,- per vierkante meter. Zandstralen wordt daarom ook alleen ingezet als de buitenmuur zwaar vervuild is. Bij het stralen wordt water vermengd met een bepaalde vaste (verpulverde) stof. Deze stof zal de vuildeeltjes wegpoetsen, vergelijkbaar met een scrubmiddel. Grondstoffen die vaak worden toegepast als straalmiddel zijn walnootschillen, zand en bakpoeder. Wilt u meer weten over de effectiviteit van (zand)stralen? Of hebt u vragen over de invloed van het straalmiddel op het voegwerk? Vind via ons netwerk een gevelspecialist uit uw regio.

gevel reinigen middels stoomcleanen

Stoomcleanen

Wij gaven eerder al aan dat het reinigen van gevels op veel manieren mogelijk is. Eén van de technieken die de gevelreiniging experts uit ons netwerk kunnen inzetten is stoomcleanen. Bij een stoomreiniging wordt warm water met een maximale hitte van 150 graden tegen de gevel gespoten met een hoge drukspuit. Door het warm water zal aangekoekt vuil verzachten en dankzij de hoge druk wegspoelen. Het voordeel van stoomcleanen is dat dit weinig schade aanbrengt aan de gevelstenen. Door uw gevel periodiek te reinigen met een stoomreiniging blijft de aanblik van uw woning goed en wordt blijvende schade voorkomen. Benieuwd naar de prijzen van een stoomreiniging? Vind via ons netwerk een gevelspecialist uit Woerden!

Benieuwd welke reinigingsmethode het beste is voor uw gevel?

De gevelspecialisten uit Woerden adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Offertes aanvragen

chemisch reinigen buitenmuur

Chemisch reinigen

Het chemisch reinigen van gevels wordt gedaan wanneer er verfresten op de muur zitten. Voor het chemisch reinigen maken men gebruik van diverse reinigingsmiddelen op een zure of basische basis. Voor welke variant u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort ondergrond. Basische producten tasten bijvoorbeeld poreuze ondergronden aan, en kunnen daarom alleen toegepast worden op geglazuurde stenen. Zure reinigingsmiddelen hebben een bijtend effect dat snel andere materialen dan verf aantast. Dit maakt een zuur chemisch reinigingsmiddel ongeschikt voor het schoonmaken van zandsteen of baksteen. Een chemische reiniging wordt meestal binnen een dag uitgevoerd. Het resultaat is binnen een week zichtbaar.

nevelstralen van gevel

Nevelstralen

Wist u dat er een techniek is binnen de gevelreiniging en gevelrenovatie branche die vrijwel geen schade toebrengt aan de gevelmuur? Wij spreken dan over het nevelstralen, dat zelfs bij historische panden toegepast kan worden. U kunt het nevelstralen zien als een milde variant van zandstralen. De gevelspecialisten uit ons netwerk maken hierbij in Woerden gebruik van een fijn zand en vermengen dat met een kleine hoeveelheid water. Dit mengsel spuiten zij vervolgens tegen de gevelmuur. Het voordelen van nevelstralen is naast het schadevrij werken de lage waterbelasting en de geschiktheid voor vele verschillende ondergronden. Enkel voor crepi (kalksteen) is nevelstralen geen geschikte reinigingstechniek.

laserreiniging muur

Laserreiniging

Een reinigingstechniek waar de meeste van onze klanten uit Woerden nog nooit van hebben gehoord is de laserreiniging. Bij een laserreiniging maakt één gevelspecialist uit ons netwerk gebruik van een laserstraal die via een glasvezelkabel op de vervuilde ondergrond gericht is. Het intensieve licht zal door het vuil geabsorbeerd worden, waarna het vuil verpulvert. Om zeker te zijn van een optimaal effect van de laserreiniging is het adviseerbaar de ondergrond eerst vochtig te maken. De laserstraal bereikt het grootste effect bij het verwijderen van donkere vlekken op een lichte muur. Het schoonmaken van donkere muren kan alleen met deze techniek als er geen metaal pigmenten in de steen zitten. Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes van bedrijven uit ons netwerk.

gevelonderhoud Woerden

Hydrofoberen

Wanneer u van plan bent om een renovatie van uw buitenmuren uit te laten voeren, dan zult u waarschijnlijk ook de term hydrofoberen tegen komen. Dit staat voor het waterafstotend maken van een muur, letterlijk: ‘Het bang maken van het water voor het binnendringen van de muur’. Hydrofoberen is bijna gelijk aan het impregneren van de wand, en daardoor een zeer geschikte techniek voor vochtwering. Hydrofoberen kan, zeker bij monumentale panden in Woerden, ook risico’s opleveren voor de kwaliteit van de gevel. Door deze waterdicht te maken loopt u namelijk kans om vocht op te sluiten in de stenen, waardoor deze snel achteruit gaan in kwaliteit.

Gevel zelf reinigen?

Het is mogelijk om zelf de gevelreiniging uit te voeren. Om de klus snel af te ronden kunt u bij menig gevelwerken expert uit Woerden terecht voor het huren van diverse hulpmiddelen. Huur bijvoorbeeld een nat/droog systeem voor het zandstralen van de muren. Dergelijke systemen werken op basis van een brandstofcompressor en perslucht. Het is tevens een optie om een steiger of andere hulpmiddelen te huren. Gaat u zelf aan de slag, dan adviseren wij wel om u goed voor te bereiden. Lees goed hoe u de reinigingstechniek moet toepassen en welke risico’s hier eventueel aan verbonden zijn. Zo voorkomt u onveilige situaties.

Klimop van gevel verwijderen

Wilt u de renovatie van de gevel voltooien door middel van het weghalen van een klimop? Volg dan het volgende stappenplan. Haal eerst zoveel mogelijk takken weg, wanneer de plant in bloei is. Vervolgens kunt u met behulp van stoomreiniging tot wel 95 procent van de wortels verwijderen. Let op: het verwijderen van klimop van de gevel is geen lastige klus, wanneer het gaat om de standaard klimop (hedera). Andere klimplanten vormen vaak een lastiger obstakel. De moeilijkheden bevinden zich dan met name op het gebied van de wortels. Laat een specialist altijd eerst nagaan met welke soort klimplant u te maken hebt.

graffiti verwijderen in Woerden

Graffiti verwijderen

Gevelreiniging is een term die veel verschillende werkzaamheden in kan houden. Eén daarvan is het verwijderen van graffiti. Voor het verwijderen van graffiti is het vaak voldoende om de muur te reinigen met een speciaal oplosmiddel, of door een hoge drukspuit te gebruiken. Het kan echter zijn dat de samenstelling van de graffiti dusdanig is, dat er agressievere middelen nodig zijn. In dat geval maken de bedrijven uit ons netwerk gebruik van chemische reinigingsmiddelen. Deze middelen zijn erop gericht dat zij het milieu niet beschadigen. Hebt u hulp nodig bij het verwijderen van graffiti? De aan ons netwerk gelieerde bedrijven beschikken over de juiste apparatuur om het probleem te verhelpen. Is uw gevel gemaakt van een poreus materiaal? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor nevelstralen in plaats van chemische reiniging.

voorschriften bij gevelreiniging

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Er worden vanuit de wetgeving verschillende eisen gesteld aan gevelreiniging. Als u via ons netwerk een gevelrenovatie bedrijf uit Woerden inschakelt, dan kan u ervan uitgaan dat het bedrijf volledig op de hoogte is van landelijke en gemeentelijke regels. Het bedrijf beschikt over de juiste materialen om al het vervuilde water op te vangen, zodat zij het kunnen reinigen voordat zij het lozen. Daarnaast stelt de overheid eisen omtrent het geluid. Voor omstanders mag er geen geluidsoverlast plaatsvinden en indien er een steiger gebruikt wordt moet ook hier toestemming voor gevraagd worden. In sommige gevallen dient u zelf een ontheffing aan te vragen voor de werkzaamheden aan uw buitengevel. Kijk op de website van InfoMil voor meer informatie.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Om de kwaliteit van de buitenmuren hoog te houden, raden de meeste gevelrenovatie bedrijven aan om de muren met enige regelmaat schoon te laten maken. Hoe vaak dit nodig is, is vooraf lastig te voorspellen. Het is onder meer afhankelijk van de staat van de muur. Vaak geldt: hoe ouder de gevelmuur, hoe poreuzer. Daardoor is het gevoeliger voor vochtproblemen. Ook de ligging van de muur is van invloed op de benodigde frequentie. Zo staat een muur aan de zuidzijde vaker in de zon, waardoor deze sneller zal verkleuren. Buitengevels aan de noordzijde staan daarentegen juist vaak in de schaduw, waardoor deze muren gevoeliger zijn voor vochtproblemen. De kans op schimmels, algen of mos is daardoor groter. Is er geen zichtbaar vuil en is uw gevelmuur in prima staat? Dan voldoet een reiniging om de 10 tot 12 jaar. Wanneer er wel vuil ontstaat is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat verwijderen.

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat!

Het laten schoonmaken van de buitenmuren verhoogt de kwaliteit en zorgt ervoor dat de levensduur wordt verlengd. Wilt u graag het maximale uit uw buitengevel halen? Kies er dan voor om meerdere werkzaamheden te combineren en voer een complete renovatie uit. Laat na de reiniging bijvoorbeeld het voegwerk herstellen. Dit verkleint de kans op vochtproblemen binnenshuis en draagt bij aan de juiste uitstraling van uw woning. Voor het beste resultaat raden wij u aan om na de reiniging- en herstelwerkzaamheden de gevelmuren te laten impregneren. Hiermee bent u beschermt tegen vuilaanslag, schimmelvorming en doorslaand vocht. Daarnaast heeft het impregneren een positief effect op de isolatiewaarde van het pand.

Ervaren gevelspecialisten in Woerden

Toen men net begon met het reinigen van gevels, is er in Woerden veel schade veroorzaakt. Dat komt omdat de technieken van toen nog niet zo goed uitgewerkt waren. In de afgelopen jaren is de kwaliteit van de bestaande gevelreinigingstechnieken echter enorm verbeterd. Indien u een erkend en ervaren specialist inschakelt is er tegenwoordig praktisch geen kans op ernstige beschadigingen. Als u via ons landelijk dekkende netwerk een gevelrenovatie bedrijf inschakelt, dan bent u verzekerd van een professioneel bedrijf, waarvan de medewerkers allen uitstekend gediplomeerd zijn. Zij zullen uw muren vluchtig inspecteren tot zij er zeker van zijn dat de gekozen techniek geen schade zal aanrichten.

kosten gevelreiniging Woerden

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het verwijderen van graffiti? Hebt u vragen over de methode die de gevelbedrijven uit ons netwerk gebruiken voor het reinigen, impregneren of voegen van uw gevel in Woerden? Of wilt u weten wat de kosten zijn voor een volledige renovatie van uw buitenmuren? Aarzel niet om via het contactformulier op de offertepagina meerdere offertes aan te vragen van gevelspecialisten aangesloten bij ons netwerk. U ontvangt maximaal 5 offertes die vrijblijvend zijn. Vergelijk deze zelf op basis van de kosten voor gevelreiniging of gevelrenovatie, en kies voor de expert die het beste bij u past!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.