Gevelreiniging Woerden

Gevelreiniging Woerden

Woont u al langere tijd in hetzelfde pand in Woerden en merkt u dat het voegwerk en de stenen van uw buitenmuren langzaamaan verweren? Dan wordt het tijd om een gevelreiniging of gevelrenovatie toe te passen. Het reinigen van de gevel is een klus die veel tijd kan innemen, maar wanneer u dit overlaat aan een gevelreiniging expert zult u hier geen omzien meer naar hebben. Wij zijn een netwerk van bedrijven die u kan inhuren voor onder andere het impregneren van de stenen, het verwijderen van graffiti, gritstralen en zandstralen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het uitvoeren van een renovatie? Of wilt u weten wat de kosten zijn voor de diensten van onze experts uit Woerden? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen. U krijgt tot maximaal 5 offertes toegezonden die u kan vergelijken op prijzen en voorwaarden. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Gevel behandelen

Gevelrenovatie

Wanneer u op zoek bent naar een specialist op het gebied van het reinigen en renoveren van gevels, dan kunt u het beste zoeken naar een gevelrenovatie professional. De term gevelrenovatie is een soort overkoepelende term voor al het onderhoud aan gevels en voegwerk. Bij de renovatie van een gevel zal één van de specialisten uit ons netwerk deze reinigen, de voegen herstellen en desgewenst de muur opnieuw impregneren. Hebt u een beperkt budget en wilt u voorkomen dat de kosten te hoog worden? Vraag dan of u enkel een gevelreiniging kan laten toepassen. De prijzen voor het reinigen zijn aanzienlijk lager dan voor een renovatie.

Gevelrenovatie Woerden

Gevelonderhoud

Om de kosten voor een gevelrenovatie of gevelreiniging enigszins te beperken is het ook een optie om te kiezen voor standaard gevelonderhoud. Bij het onderhouden van gevels wordt er gekeken naar eventuele beschadigingen en het risico op lekkage. Bovendien wordt ook het voegwerk gecontroleerd en indien nodig hersteld. Een dergelijke vorm van onderhoud kan binnen één tot twee dagen worden uitgevoerd door één van de bedrijven gelieerd aan ons netwerk en is daarom relatief goedkoop. Door regelmatig de gevel te laten onderhouden zal u de noodzaak tot een renovatie of het schoonmaken van de buiten muren lange tijd kunnen uitstellen.

Gevelonderhoud

Gevel impregneren

Het impregneren van de gevel maakt vaak deel uit van een algehele gevelrenovatie. Bij het impregneren van de buitenmuren zal door één van de gevelspecialisten uit ons netwerk een speciaal impregneermiddel over de stenen worden aangebracht, in een voortdurende laag. Het gevolg hiervan is dat de stenen het impregneermiddel zullen opzuigen, en daarmee verzadigd raken. Door de muren te impregneren voorkomt u dat vocht in de voegen en gevelstenen kan trekken. Wilt u zelf de muren impregneren? Maak dan gebruik van de juiste reinigingstechnieken om te voorkomen dat er op een later moment toch vochtproblemen ontstaan in uw woning.

Graffiti van gevel verwijderen Woerden

Graffiti verwijderen

Graffiti is één van de meest lastig te verwijderen soorten verf. Is er graffiti op de muren van uw woning of bedrijfspand in Woerden gespoten? Dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een ervaren gevelreiniging expert uit ons netwerk. Deze kan met behulp van professionele methoden de graffiti snel en vakkundig verwijderen. Voor het verwijderen van graffiti maken de bedrijven uit ons netwerk gebruik van een hoge drukreiniger met een speciaal chemisch middel. Dit middel is niet schadelijk voor de natuur of uw gevel, maar zal de graffiti eenvoudig van de muur halen. Een alternatieve techniek is de laserreiniging.

gevel voegen Woerden

Gevel voegen

Bij een renovatie horen verschillende onderdelen. Zo reinigen de gevelbedrijven uit ons netwerk niet alleen de gevel, zij zorgen er tevens voor dat het voegwerk binnen korte tijd weer in optimale staat verkeert. Voegen kunnen door de invloed van weer en wind, en een slechte impregnatie namelijk afbrokkelen of zelfs een vorm van schimmel met zich meedragen. Door de voegen te herstellen weet u zeker dat vocht geen kans maakt, en dat ook lekkage geen optie is. Het voegen van de gevelstenen is een relatief eenvoudige klus die u eventueel zelf kunt afhandelen. Bij uw lokale bouwmarkt in Woerden kunt u meestal de nodige materialen en gereedschappen aanschaffen of zelfs huren.

voegwerken Woerden

Voegen schoonmaken

Bij een gevelreiniging zal men niet alleen de gevelstenen reinigen, maar ook de voegen schoonmaken. Het schoonmaken van het voegwerk is een precies klusje, omdat in veel gevallen het voegwerk vrij bros is. Wanneer één van de gevelspecialisten uit ons netwerk de voegen niet meer kan schoonmaken, dan zullen zij u advies geven voor het herstellen van het voegwerk en de kosten die hieraan verbonden zijn. Wilt u graag zelf de voegen schoonmaken, en zoekt u hiervoor op internet informatie over op? Kijk dan altijd goed over wat voor soort voegwerk de tips gaan. Het reinigen van tegelvoegen vereisen een heel andere aanpak dan het schoonmaken van de gevelvoegen.

gevelreiniging kosten Woerden

Kosten

Het reinigen of de renovatie van gevels kan aardig in de kosten oplopen. Dit betekent dat u vooraf goed moet bepalen hoeveel budget u beschikbaar heeft, en wat de mogelijkheden voor een gevelrenovatie of gevelreiniging zijn binnen dit vastgestelde bedrag. Om kosten te besparen kunt u overwegen om het schoonmaken en impregneren van de gevelstenen zelf uit te voeren. Een andere optie is om de offertes van diverse gevelreiniging experts uit de regio Woerden met elkaar te vergelijken. Kijk naar de diensten die zij aanbieden, welke pakketten aan diensten voor reiniging en renovatie worden aangeboden en de bijbehorende prijzen.

Reinigingsmethodes

Voor het reinigen van de gevel zijn er diverse technieken beschikbaar. De meest eenvoudige, en de vorm die u ook zelf kan toepassen is het schoonmaken van de stenen met behulp van een hoge drukreiniger. Heeft u last van hardnekkig vuil? Dan is het ook mogelijk om de muren te zandstralen of gritstralen. Een derde optie is om de muren schoon te stomen. Dit is een techniek die de minste impact heeft op de kwaliteit van het voegwerk en de stenen. Nog twee andere technieken waar de professionals uit Woerden gebruik van maken zijn het nevelstralen en laserreiniging.

Gevel stralen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat er precies wordt bedoeld met het stralen van de gevel. Wanneer er over stralen wordt gesproken, dan gaat het in de meeste gevallen over zandstralen. Het zandstralen van de buitengevel is vergelijkbaar met het scrubben van een lichaam. Met behulp van kleine zandkorrels, water en een hoge drukspuit wordt bij het zandstralen de muur ontdaan van vuil en groen. Het zandstralen heeft over het algemeen een groot effect, welke nog vergroot kan worden door te kiezen voor grit in plaats van zand. Het risico van het zandstralen is dat de muur wordt beschadigd.

stoomcleanen Woerden

Stoomcleanen

Een techniek voor gevelreiniging die ideaal is voor het verwijderen van lichte vervuiling is een stoomreiniging (stoomcleanen). Voordat u deze klus kunt laten uitvoeren zijn er een aantal wettelijke eisen waar u rekening mee moet houden. Zo is het ten eerste noodzakelijk om het gebruikte water weer op te vangen. Professionele bedrijven hergebruiken het water of zuiveren en lozen het. Een tweede eis is dat er bij een gevelreiniging geen geluidshinder mag plaatsvinden. Dit betekent dat in sommige gevallen u een ontheffing moet aanvragen bij de gemeente. Een gevelreiniging bedrijf kan deze ontheffing eventueel voor u aanvragen als zij weten wanneer zij het werk uitvoeren.

muur chemisch reinigen Woerden

Chemisch reinigen

Het chemisch reinigen van de gevel is niet voor elke gevelsoort mogelijk. Zo kan een chemische reiniging met behulp van een reinigingsmiddel op basis van zuren niet worden gebruikt bij zandsteen of baksteen, en zijn basische reinigingsmiddelen ongeschikt voor het schoonmaken van poreuze ondergronden. Bij een chemische gevelreiniging zal een specialist uit Woerden eerst het reinigingsmiddel aanbrengen en dit laten intrekken. Na ongeveer 30 minuten kan hij dit wegspoelen. Hierbij vangt men het water op, om milieuverontreiniging te voorkomen. Deze klus is binnen een dag uitgevoerd, maar het resultaat kan door het drogen van de muur pas na een week zichtbaar zijn.

gevel nevelstralen Woerden

Nevelstralen

Bewoont of beheert u een historisch pand en zoekt u naar een veilige methode voor gevelreiniging? Overweeg dan om de muren te laten nevelstralen. Nevelstralen is een milde vorm van zandstralen, doordat het gebruik maakt van een zeer fijn zand en een kleine hoeveelheid water. Het voordeel van nevelstralen is dat er sprake is van een geringe waterbelasting van de gevel, en het feit dat de beschermende toplaag van de stenen niet zal worden beschadigd. Hoewel nevelstralen wordt gezien als een zeer veilige techniek, is deze niet toe te passen bij een gevel van crepi. Dit zal zelfs met nevelstralen beschadigd raken.

laserreiniging Woerden

Laserreiniging

Eén van de vele methoden voor gevelreiniging waar weinig mensen aan denken is een laserreiniging. Het schoonmaken van de gevelmuur met behulp van een laserstraal kent zeer goede resultaten en heeft een langdurig effect. Een laserreiniging is niet op alle gevels toegestaan. Hoewel het een optimaal resultaat heeft bij het schoonmaken van donkere vlekken op lichte ondergronden, is ook het schoonmaken van donkere gevels mogelijk. Er mogen dan geen metaalelementen in de stenen zitten. Daarnaast zijn geveloppervlakken met een coating of kunststof laag te fragiel voor een laserreiniging.

Hydrofoberen

Wanneer u op internet zoekt naar de diverse technieken die een gevelreiniging specialist uit Woerden kan toepassen op uw gevel, dan zult u ongetwijfeld de term hydrofoberen tegenkomen. Deze term staat voor het waterafstotend maken van de muur, een techniek die vergelijkbaar is met het impregneren van de muren. Hoewel het hydrofoberen een zeer goede en veel toegepaste techniek is, vereist het enige waarschuwing. Omdat het een vrij nieuwe methode is, heeft men nog geen idee van de lange termijn effecten. Daarnaast kan het aanbrengen van een hydrofobeerlaag bij monumenten leiden tot het afschilferen van het metselwerk.

hydrofoberen Woerden

Gevel zelf reinigen

Heeft u geen behoefte aan het uitgeven van veel geld voor een gevelreiniging? Overweeg dan om zelf te proberen de gevel te reinigen. In zo’n 75% van de gevallen levert het eigenhandig uitvoeren van de klus het gewenste resultaat op. De overige 25% zal echter toch nog de hulp van een erkend gevelreiniging en gevelrenovatie expert uit Woerden nodig hebben. Dit kan zijn vanwege een gebrek aan tijd, materialen of het ontdekken dan wel ontstaan van beschadigingen. Gaat u zelf aan de slag? Kijk dan goed naar het soort gevelmuur dat u heeft. Bepaalde reinigingsmethodes zijn schadelijk voor sommige steensoorten.

Klimop van gevel verwijderen

Binnen het vakgebied van de gevelrenovatie wordt niet alleen graffiti van gevels verwijderd, ook klimop moet vaak van de gevel worden gehaald. Vaak denken mensen dat het verwijderen van klimop een onbegonnen werk is. Dit is echter niet het geval. Standaard klimop is over het algemeen eenvoudig van de muur te halen. Een aantal klimplanten die lijken op klimop hebben echter wortels die zich in de stenen en voegen van een buitenmuur vastzetten. Het verwijderen van deze planten is een lastige klus, waarbij u voorzichtig te werk moet gaan om beschadigingen aan de gevel te voorkomen.

Gevel reinigen Woerden

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend gevelrenovatie expert bij u in de regio? Hebt u een vraag over het reinigen van de buitenmuren? Of wilt u weten wat de kosten worden voor een renovatie van de gehele buitengevel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd in gevelrenovatie, gevelreiniging en gevelonderhoud. Vraag via het contactformulier meerdere offertes van bedrijven uit uw regio aan. U ontvangt spoedig de offertes, welke u kan vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod. Vind zo een bedrijf voor de gevelrenovatie die u geschikt acht!

Veelzijdig specialist in de bouw

Wanneer u een gevelspecialist uit ons netwerk inschakelt voor het gevelwerk, dan bent u verzekerd van een snelle hulp van hoge kwaliteit en tegen een scherpe prijs. Wij beheren een netwerk van veelzijdige specialisten in de bouw en kunnen u dan ook bij vele klussen van dienst zijn.