Gevelspecialist gezocht?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en gevelrenovatie Utrecht

Gaat u voor een gevelreiniging of gevelrenovatie? Met een specialist uit Utrecht bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en uitstekende hulp. Laat bijvoorbeeld uw gevel reinigen met stoom om milde aanslag te verwijderen. Of kies voor een renovatie om uw beschadigde buitenmuur te vernieuwen.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen. Bespaar tot wel 40% op de kosten door prijsoffertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk de voorwaarden en prijzen en bespaar!


Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Ziet uw buitengevel er na al die jaren wat slordig en onverzorgd uit? Is er bijvoorbeeld groene- of witte aanslag ontstaan of is er mos op het voegwerk gaan groeien? Dan is het hoog tijd voor een goede renovatie. De vervuiling laat namelijk niet alleen een onverzorgde indruk achter, maar het tast ook de kwaliteit van de buitenmuren aan. Door de vervuiling van de buitenmuren te verwijderen beschermt u de gevelmuur dus tegen verdere beschadigingen. Daarmee bespaart u zichzelf de hogere kosten van een volledige gevelrenovatie! Al met al zitten er een drietal belangrijke voordelen aan een gevelreiniging:

 • U verhoogt uw woningwaarde omdat deze er beter uitziet.
 • Doordat het huis verzorgder oogt, vergroot u de kans op het vinden van een huurder of koper.
 • En tot slot: u verbetert de kwaliteit en de levensduur. Doordat u warmteverlies en tocht vermindert, creëert u binnenshuis een prettiger leefklimaat.

gevelreiniging Utrecht

Gevelreiniging Utrecht

Met gevelreiniging wordt vuil en aanslag van uw gevel verwijderd. Geen lelijke witte of groene aanslag meer. De vakman uit Utrecht verwijdert zelfs graffiti van de buitengevel. Vervuiling ziet er lelijk uit, maar het beschadigt ook het metselwerk. Door mos loopt regenwater bijvoorbeeld niet naar beneden, maar blijft het hangen op de gevel.

De neerslag trekt hierdoor in de buitenmuren en veroorzaakt uiteindelijk overlast en poreuze muren. De vakman gebruikt stoomreinigen en nevelstralen voor het reinigen van milde aanslag. Met chemische reiniging wordt zelfs hardnekkig vuil, zoals graffiti, verwijderd. Door de buitenmuur te impregneren zorgt u ervoor dat uw gevel beter bestand is tegen het weer.

gevel reinigen Utrecht

6 redenen om uw gevel te reinigen

 • De uitstraling van uw huis wordt verbeterd.
 • Gevelreiniging zorgt voor bescherming van de binnen- en buitenmuur.
 • De levensduur van de woning wordt verlengd.
 • Door de gevel te laten reinigen houdt u mosgroei en algen buiten.
 • Een gereinigde gevel maakt uw huis meer waard.
 • Beter voor de verkoop- en verhuurbaarheid.
gevelrenovatie Utrecht

Gevelrenovatie Utrecht

Bij grote beschadigingen zoals scheuren of kapotte gevelstenen en wanneer gevelreiniging niet meer mogelijk is, is het verstandig om een gevelrenovatie uit te laten voeren.

De vakman knapt uw buitengevel op, zodat de levensduur wordt verlengd en uw pand er mooier uit ziet. Ook voorkomt u hoge herstelkosten, bijvoorbeeld bij waterschade door een kapotte voeg. U heeft diverse opties voor gevelrenovatie. Zo kunt u alleen de voeg laten herstellen, door een beschadigde voeg uit te laten slijpen. Maar het is ook mogelijk om een verouderde dorpel te laten renoveren door een specialist uit Utrecht.

gevel renoveren Utrecht

5 redenen om voor gevelrenovatie te kiezen

 • Na de renovatie ziet uw woning er weer als nieuw uit.
 • Uw woning is beter beschermd tegen weersinvloeden.
 • U zorgt ervoor dat vocht geen kans maakt.
 • Gevelrenovatie verlengt de levensduur van de gevel.
 • Gevelrenovatie zorgt voor een waardestijging van uw pand.

Wat kost gevelreiniging?

U bent vast ook benieuwd naar de gemiddelde prijzen van gevelreiniging. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van de gevel. De gemiddelde prijs per m² voor zandstralen is €12,-. Voor een gevel van 60 m² moet u dan rekening houden met een gemiddelde prijs van €720,-. Alleen impregneren kost gemiddeld €10,- per m². Een combinatie van impregneren en gevelreiniging is beter. Dit kost gemiddeld €20,- per m². Naast de grootte van de gevel, is ook de gekozen techniek, het materiaal en benodigde hulpmiddelen (zoals een steiger) van invloed op de uiteindelijke totaalprijs.

Prijstabel: kosten gevelreiniging

WerkzaamhedenPrijs per m²Totaalprijs*
Stoomreiniging
(hogedrukreiniging)
€6,-€360,- tot €600,-
Impregneren€10,-€600,- tot €1.000,-
Zandstralen
(rode stenen)
€12,-€720,- tot €1.200,-
Chemische reiniging€16,-€960,- tot €1.600,-
Nevelstralen€17,50,-€1.050,- tot €1.750,-
Impregneren en reinigen€20,-€1.200,- tot €2.000,-
Impregneren, reinigen en voegen€35,-€2.100,- tot €3.500,-

* Let op: De prijzen zijn incl. btw en gebaseerd op een gevel oppervlakte van 60 m² tot 100 m². Benieuwd naar exacte prijs van gevelreiniging? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Kosten gevelrenovatie

De kosten voor gevelrenovatie per m² in Utrecht worden voornamelijk beïnvloed door de grootte van de buitenmuur en de soort renovatie. Ook de techniek is van invloed. Elektrisch uithakken van een voeg kost bijvoorbeeld €40,- per m², maar manueel uithakken is duurder, namelijk €42,- per m². Dit is namelijk veel arbeidsintensiever en kost meer tijd.

Een nieuwe voeg begint bij een gemiddelde prijs vanaf €10,- per m². Een aantal renovatiesoorten gaan per vierkante meter, maar voor het renoveren van een raamdorpel wordt vaak een uurtarief gerekend. Hoe lang de vakman bezig is, is afhankelijk van het materiaal.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Soort gevelrenovatieGemiddelde kosten
Nieuw voegwerk

Vanaf €10,- per m²
Gebroken gevelstenen vervangen

€12,50,- per steen
Vervanging van raamdorpel

€35,- per uur
Voegwerk vervangen (hakhamer met luchtdruk)

€40,- per m²
Voegwerk vervangen (uitslijpen)

€25,- tot €50,- per m²
Nieuwe gevelbekleding (steenstrips, inclusief isolatie)

Vanaf €200-,- per m²
Schoorsteenrenovatie

Vanaf €500,- voor de schoorsteen

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en arbeid. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

gevelonderhoud door gevelspecialist

Gevelonderhoud Utrecht

Een gevelrenovatie bestaat uit diverse onderdelen, zoals een gevelreiniging en gevelonderhoud. Wilt u graag een uitgebreide renovatie toepassen? Dan is het advies om de gevel te reinigen, impregneren en de voegen te herstellen. Heeft u een klein budget? Dan is wellicht gevelonderhoud de beste keuze voor u.

Bij het onderhoud kijkt men de gehele gevel na op beschadigingen en voert men de belangrijkste reparaties en onderhoudswerken uit. Door regelmatig gevelonderhoud toe te passen, is het reinigen of een renovatie vaak met jaren uit te stellen. De kosten voor het onderhoud zijn afhankelijk van uw wensen en budget.

gevel impregneren Utrecht

Gevel impregneren Utrecht

Eén van de klussen op het gebied van gevelrenovatie die de gevelspecialisten het meeste uitvoeren, is het impregneren van de gevelstenen en voegen. Het impregneren bestaat uit het aanbrengen van een laag vloeistof in één vloeiende beweging, zodat er een laagje over de stenen ontstaat. De impregneervloeistof dringt de gevel binnen en raakt verzadigd. Zo is de gevel waterresistent en dringt neerslag niet meer uw buitenmuur door. Het is verstandig om de gevel van tevoren te reinigen, dan hecht het impregneermiddel beter. Dit is bevorderlijk voor het eindresultaat.

buitenmuur laten impregneren

Voordelen van de buitenmuur impregneren

Het impregneren van de buitenmuur zorgt ervoor dat de muur geen water meer doorlaat. Er wordt een speciaal middel gebruikt wat waterafstotend en brandwerend is. Dit middel wordt in de muur gespoten en dringt door tot binnen in de stenen. ZO dicht het impregneermiddel de steen, waardoor water geen kans meer krijgt. Wat zijn de voordelen van het impregneren van de buitengevel?

 • Waterafstotend
 • Brandwerend
 • Graffiti is eenvoudig te verwijderen

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Utrecht weer stralen!

Offertes aanvragen

Methodes van gevelreiniging

Er zijn verschillende manieren voor gevelreiniging. Welke methode het meest geschikt is in uw situatie, is afhankelijk van de buitengevel en het type vuil. Over het algemeen heeft u de keuze uit onderstaande methodes.

Klik op de methode om direct naar het kopje te navigeren:

De twee milde reinigingsvormen zijn stoomreiniging en nevelstralen. In beide gevallen is er namelijk geen sprake van hoge druk waardoor het erg geschikt is voor oudere woningen in Utrecht. Bij stoomreinigen is de temperatuur van het water van groot belang. Met een temperatuur van 100 tot 150 graden Celsius lost de vervuiling als het ware op in het water. Bij nevelstralen wordt de straaldruk, het middel en de nevelhoeveelheid aangepast aan de ondergrond zodat er niets beschadigd raakt.

Bij hardnekkige vervuiling, zoals graffiti, is het slim om een agressievere gevelreiniging toe te passen. Zandstralen wordt pas ingezet als het echt noodzakelijk is, omdat zandstralen niet voor iedere gevelmuur geschikt is. Een andere methode van gevelreiniging is chemisch reinigen. Bij chemische reiniging maakt de specialist, afhankelijk van het type steen, gebruik van basische of zure middelen.

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

Vuil op de buitenmuur heeft een negatieve invloed op de levensduur en kwaliteit van de gevel.

Er zijn diverse soorten vuil te onderscheiden, die allen een andere reinigingsmethode vereisen.

 • Last van zwarte aanslag? Grote kans dat dit roetdeeltjes zijn die door regen en wind op uw wand terecht zijn gekomen. Deze trekken diep in de ondergrond, waardoor chemische reiniging de meest voor de hand liggende oplossing is.
 • Bij nieuwbouwwoningen in Utrecht komt een witte waas regelmatig voor. Dit is altijd een reactie van grond- of regenwater op het materiaal in het metselwerk. De witte aanslag is te onderscheiden in salpeter, zout uitbloei en kalkaanslag. U laat deze witte aanslag net als roet verwijderen met een chemisch reinigingsmiddel. Om te voorkomen dat het terugkeert is het belangrijk dat u ook de oorzaak aanpakt.
 • Bent u het slachtoffer van vandalisme? Graffiti is een erg hardnekkige vorm van vervuiling, maar het is wel mogelijk om de graffiti te verwijderen. Specialisten gebruiken hiervoor een agressieve methode zoals zandstralen.
 • Wanden aan de noordzijde van een woning staan veel in de schaduw, waardoor mos en algen hier vaak voorkomen. Gelukkig is dit een milde vorm van vervuiling die vaak voorkomt in Utrecht. Door middel van stoomreinigen verwijdert de specialist alle groene aanslag.

Gevel zandstralen Utrecht

Zoals al aangegeven is één van de meest gebruikte methoden voor het schoonmaken van gevels zandstralen. Zandstralen is een techniek waarbij zand, kleine grindstukjes of een ander materiaal worden vermengd met water. Het voordeel van zandstralen is dat de buitenmuur op deze manier wordt schoongemaakt op een vergelijkbare manier als wanneer het lichaam wordt gescrubd. Vuil en mosgroei wordt verwijderd.

Na het zandstralen dient u over het algemeen wel weer de buitenmuren van uw pand in Utrecht te impregneren of van een coatingslaag te voorzien. Op deze manier voorkomt u dat er op korte tijd weer vuil aanhecht, en beschermt u de gevelmuur tegen de weersinvloeden. Het laten zandstralen kost gemiddeld €12,- per m².

Gevel stoomcleanen, hoe gaat dat in zijn werk?

Is uw gevel licht vervuild door klimplanten of algen? Dan kunt u de gevelmuur schoonmaken met behulp van stoomcleanen. Bij een stoomreiniging verwarmt u het water tot een maximum van 150 graden, vervolgens spuit u het tegen de buitenmuur met een hogedrukreiniger. Het warme water zal ervoor zorgen dat de aanslag verzacht, en de hoge druk spoelt het weg.

Deze vorm van gevelreiniging is bijna onschadelijk voor de buitenmuren, waardoor het in Utrecht vaak toegepast wordt op monumenten. De bedrijven vangen het water weer op, omdat wettelijk gezien moet en u er bovendien zo geen overlast van ondervindt. Door het gebruik van enkel water voorkomt men bovendien milieuschade. Het stoomreinigen van de gevel kost gemiddeld €6,- per m².

gevel chemisch reinigen Utrecht

Gevel chemisch reinigen

Een chemische gevelreiniging is een reinigingstechniek die wij toepassen op buitenmuren die ernstig vervuild zijn. Met name verfresten en aanslag van uitlaatgassen kunnen wij met een chemische reiniging verwijderen. Wie kiest voor een chemisch reinigingsmiddel heeft de keuze uit diverse producten op zowel een zure als basische basis. Zure reinigingsproducten moeten met zorg toegepast worden, het kan onder andere zandsteen en baksteen aantasten. Basische reinigingsmiddelen hebben een nadelige invloed op poreuze ondergronden, men past deze daarom voornamelijk toe op geglazuurde stenen.

De kosten voor een chemische reinigingsklus bij u in Utrecht vallen rond de €16,- per vierkante meter inclusief materiaal en arbeidskosten.

gevel nevelstralen Utrecht

Gevel nevelstralen

Bent u op zoek naar een reinigingstechniek waarbij de beschermlaag van de stenen niet wordt beschadigd? Dan is het nevelstralen de techniek die u nodig hebt!

Bij het nevelstralen van de gevel wordt een mengsel van fijn zand en een kleine hoeveelheid water tegen de gevelmuur gespoten. Dit zal de vervuiling verwijderen, maar de stenen intact laten. Dit maakt nevelstralen onder andere zeer geschikt voor het schoonmaken van gevels van historische panden. Door te variëren in de afstand tussen de spuitmond en het geveloppervlak is het mogelijk de stenen van elk pand te reinigen zonder beschadiging. Alleen crepi is niet geschikt voor het nevelstralen. Het nevelstralen van de gevel kost gemiddeld €17,50,- per m².

gevel laserreinigen

Laserreiniging

Een laatste techniek waar wij u graag meer informatie over geven is de laserreiniging. Bij het reinigen van de muren met een laser richt de gevelspecialist een straal intensief licht op vervuilden oppervlakken. Het licht wordt opgenomen door het vuil en daarna zal het vuil verpulveren.

Tegenwoordig is een laserreiniging het meest geschikt voor het schoonmaken van donkere vlekken op een lichte ondergrond. Laserreinigen kan men vrijwel op elke ondergrond toepassen, mits er geen metaalelementen in de stenen zitten. De kans op beschadiging is bovendien groter bij kunststof producten en diverse coatings. Kijk daarom goed naar de voorwaarden voor het gebruik.

gevel hydrofoberen

Gevel hydrofoberen Utrecht

De term hydrofoberen wordt door veel gevelreiniging experts toegepast. Hydrofoberen betekent letterlijk vertaald een water-angst. In dit geval gaat het erom dat neerslag geen kans meer heeft om binnen te dringen in de buitenmuur. Met een speciaal middel wordt de buitenmuur waterafstotend, dit is vergelijkbaar met de term impregneren. Het aanbrengen van een hydrofobeerlaag kan op vele woningen worden toegepast, maar moet bij monumenten met voorzichtigheid worden gedaan. Het hydrofoberen (impregneren) van de gevel kost gemiddeld €10,- per m².

voegen schoonmaken

Voegen schoonmaken

Naast het reinigen van de hele buitengevel kan er ook voor worden gekozen om enkel de voegen te reinigen. Het schoonmaken gebeurt over het algemeen met behulp van een hogedrukreiniger. Het risico dat u dan echter loopt is dat oud voegwerk snel kapot gaan, en wellicht worden weggespoten.

Als dit het geval is, dan kunt u overwegen om een uitgebreidere renovatie te laten toepassen. Kies er bijvoorbeeld voor om oude voegen te verwijderen, en de gevel opnieuw van voegen te voorzien. Dit kost wat extra, maar zal leiden tot een hoger wooncomfort en minder kosten op de lange duur.

graffiti verwijderen Utrecht

Graffiti verwijderen Utrecht

Naast de standaard klussen op het gebied van renovatie en reinigen, kan er ook een speciale vorm van gevelreiniging worden toegepast: het verwijderen van graffiti. Graffiti wordt vaak in grote hoeveelheden op de gevel gespoten en is daarom ook lastig te verwijderen. De meest gebruikte werkwijze van gevelreiniging specialisten is om eerst de graffiti proberen weg te spuiten met behulp van een hoge drukspuit.

Is dit niet voldoende? Dan kan worden gepoogd de verf te verwijderen met een chemisch middel. De gebruikte chemische middelen hebben geen nadelig effect op de grond en het grondwater. Bovendien vangt men in de meeste gevallen het gebruikte water weer op. De prijs van graffiti verwijderen is sterk afhankelijk van de gebruikte methode. Zo is het bij stoomreinigen mogelijk vanaf €6,- per m² en bij gevel stralen vanaf €12,- per m².

Anti-graffiti coating

Heeft u vaak last van graffiti? Voorkomen is beter dan genezen, maar dit geldt helaas niet altijd. In sommige gevallen lukt het niet om graffiti te voorkomen, dus dan is het fijn als er een oplossing is om de graffiti eenvoudig te verwijderen. Laat daarom uw gevel met een zogenoemde anti-graffiti coating behandelen.

Wat doet deze coating?

De coating zorgt ervoor dat graffiti niet absorbeert in de muur. Het is in feite een beschermende dunne laag die ervoor zorgt dat de graffiti gemakkelijk is te verwijderen. Er zijn 3 soorten anti-graffiti coating, dit zijn permanente systemen, semipermanente systemen en zelfopofferende systemen. Anti-graffiti coating kost gemiddeld tussen de €12,- en €23,- per vierkante meter.

klimop van de gevel verwijderen

Klimop van gevel verwijderen

Het verwijderen van graffiti is een lastige klus, maar nog lastiger is het verwijderen van klimplanten. Er zijn verschillende soorten klimplanten die elk hun eigen techniek vragen. Zo is de standaard klimop zeer gemakkelijk van de gevel te halen. Er zijn echter een aantal andere klimplanten die vergelijkbaar zijn met klimop, welke vrij lastig te behandelen zijn.

Bij de meeste klimplanten geldt dat de bladeren eenvoudig te verwijderen zijn, terwijl de wortels in de gevelmuur blijven haken. Wanneer u de klus onvoorzichtig benadert, kan dit tot gevolg hebben dat de volledige gevel beschadigt. Eén van de gevelrenovatie experts lost het graag voor u op!

regelgeving omtrent gevelreiniging

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Om geld te besparen zou u het schoonmaken van uw gevelmuren zelf uit kunnen voeren. Er worden echter vanuit de wet eisen gesteld aan de gevelreiniging waar u zich te allen tijde aan dient te houden. Eén van de belangrijkste voorschriften is dat u het gebruikte water of reinigingsmiddel niet zomaar mag lozen: het zal eerst gereinigd moeten worden. Dit betekent dat u al het gebruikte water zorgvuldig op moet vangen. Zoals u zich wellicht kan voorstellen is dit een vrij ingewikkelde klus zonder het juiste materiaal. Daarnaast zal u in sommige gevallen een ontheffing moeten aanvragen voor de werkzaamheden.

Wilt u er zeker van zijn dat de gevelwerken onder de juiste omstandigheden worden uitgevoerd?

Schakel dan een expert in, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Meer weten over de regelgeving? Kijk dan op website van InfoMil.

Gevel zelf reinigen?

Wilt u graag kosten besparen? Dan is het mogelijk om zelf een deel van de gevelrenovatie uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld zelf gevelreiniging uitvoeren met behulp van water en een speciaal reinigingsmiddel. Een dergelijke klus vereist echter wel veel tijd en nauwkeurigheid. Dit geldt zeker voor het impregneren van de gevel. Wanneer u hierbij een stukje overslaat dan loopt u alsnog het risico op condens op de binnenmuren.

Bent u van plan om zelf aan de slag te gaan? Bereid u dan goed voor. Bestel bij de bouwmarkt in Utrecht de nodige producten en gereedschappen en lees u goed in wat betreft de methode.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Door een eenmalige gevelreiniging slaagt u er nog niet in om de levensduur van de buitenmuren te verlengen, hiervoor zal u de buitenmuur structureel moeten laten behandelen. Hoe vaak dit nodig is, is vooraf lastig te voorspellen. Dit heeft onder meer te maken met de ligging en de leeftijd van de gevelmuur. Zo moet u oudere gevelmuren vaker laten schoonmaken dan de buitenmuren van een nieuwbouwwoning in Utrecht.

Bovendien zal u bij muren op het noorden sneller last krijgen van groene aanslag dan bij gevels op het zuiden. Merkt u dat uw gevelmuur vervuild raakt? Laat dit dan direct reinigen, ook al heeft u dit vorig jaar nog laten doen. Is dat niet het geval dan zal u de reiniging eens in de 10 tot 15 jaar moeten herhalen.


Zoekt u in Utrecht een specialist voor gevelreiniging?

Ontvang scherp geprijsde en volledig vrijblijvende offertes van experts uit uw regio!

Vrijblijvende offertes

Welke vormen van gevelrenovatie bestaan er?

Er zijn verschillende vormen van gevelrenovatie. Ook het renoveren van de schoorsteen valt hieronder. De vakman uit Utrecht weet precies welke vorm gevelrenovatie geschikt is voor uw gevel, vaak is dit een combinatie. Dit geeft het beste resultaat. Onderstaand ziet u de belangrijkste vormen van gevelrenovatie.

Klik op de onderstaande vorm van gevelrenovatie, om direct naar het kopje te navigeren:

gevel voegen Utrecht

Gevel voegen Utrecht

De voegen van een gevel zijn net zo belangrijk als de stenen. Ze sluiten de buitenmuur helemaal af en zorgen ervoor dat de gevel beter bestand is tegen de weersomstandigheden. Meestal zijn de voegen minimaal 1 cm dik. Vervang een voeg wanneer het verouderd of beschadigd is of wanneer het afbrokkelt. Hierdoor houden ze neerslag en water niet meer tegen, wat voor grote schade zorgen.

Schakel een specialist uit Utrecht in voor de renovatie van de voegen, dan weet u zeker dat alles op de juiste manier gebeurt. Wanneer u een gedeelte van het voegwerk laat vervangen, zorgt de vakman ervoor dat de kleur overeenkomt met het bestaande voegwerk.

soorten voegwerk

Soorten voegen

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten voegen, waar u alle kanten mee op kunt. Iedere voeg heeft bepaalde eigenschappen die de prijs beïnvloedt. Voegen geven uw gevel vaak een bepaalde uitstraling, welke van invloed is op het uiterlijk van de gevel. Er zijn verschillende voegen te onderscheiden, waarvan sommige soorten een beetje uitsteken en andere plat zijn. De soorten voegen op een rijtje:

 • Knipvoeg en snijvoeg
 • Verdiepte voeg en teruggehouden voeg
 • Bol geklopte voeg, platvolvoeg en schaduwvoeg

Voegen uitslijpen, hoe werkt het?

Er zijn 2 manieren om voegen te verwijderen, waarvan uitslijpen de eerste is. Voordeel van uitslijpen is dat het veel sneller gaat dan uithakken. Uitslijpen gebeurt met een speciale slijptol die aangepast is aan de dikte van de voeg. Let wel op, want bij uitslijpen komt er veel stof vrij. Het is dus slim om een zuigslang aan de slijptol te bevestigen voor het stof. De prijs van uitslijpen is gemiddeld €25,- tot €50,- per m².

Voegen uithakken

Een andere manier van het verwijderen van voegen is uithakken. Dit kan met een hamer en beitel gedaan worden of met een elektrische hakhamer. Door een hakkende beweging met de hamer te maken, brokkelt het voegwerk stukje bij beetje af. Uithakken is een manier waarbij voegen zo diep mogelijk uitgehakt worden. Het meest effectief is om eerst het uithakken van horizontale voegen te doen en daarna verticale voegen. De gemiddelde prijs is €40,- per m².

Een professioneel voegwerker aan het werk

Voegen herstellen

Verouderde of beschadigde voegen moet u zo snel mogelijk laten herstellen. Een scheur wordt bijvoorbeeld hersteld door de voegen tot een aantal centimeter uit te slijpen. De vakman brengt daarna nieuw voegwerk aan.

Het herstellen van de voegen is niet alleen belangrijk voor de bestendigheid maar ook voor het uiterlijk van uw woning in Utrecht.

Scheuren in muren Utrecht?

Zijn er scheuren ontstaan in de buiten- of de binnenmuren? Er zijn verschillende oorzaken voor scheurvorming. Denk aan krimp door het opdrogen van bouwvocht bij nieuwbouwwoningen in Utrecht, groei van wortels, verzakkingen en trekspanningen.

Tegenwoordig zien we ook steeds meer woningen in Utrecht met scheurvorming dat veroorzaakt is door de droogte in Nederland. Door de droogte is het grondwaterpeil lager, waardoor de grond verzakt. Een gevolg is dat huizen met fundering op houten palen of staalfunderingen ook gaan zakken. Er ontstaat dan een spanning op de fundering en de buitenmuren waardoor er scheuren ontstaan. Er ontstaat ook scheurvorming door droogte in de vloeren en deuren gaan klemmen doordat muren scheef hangen.

Hoe scheuren in binnen- of buitenmuur repareren?

De werkwijze om scheurvorming te repareren, is afhankelijk van het type scheur, of het om een dragende- of niet-dragende binnen- of buitenmuur gaat en de oorzaak van de scheur. Sommige scheuren werken nog, dit betekent dat ze nog niet stabiel zijn. Dit vraagt weer een andere werkwijze. Vaak vult de vakman uit Utrecht de scheuren met cementmortel of een elastische kit.

Het is belangrijk om niet alleen de scheurvorming te repareren, maar ook te onderzoeken waarom er een scheur ontstaat. Wanneer u dit niet laat doen, heeft u binnen de kortste keren weer last van een scheur in de binnen- of buitenmuur. Via de Scheurenwijzer op eigenhuis.nl leest u meer over scheurvorming en de reparatiemethode.

Kapotte gevelstenen vervangen

Een kapotte gevelsteen vormt een opening in de gevel. De buitenmuur wordt niet meer afgesloten en neerslag heeft de kans om binnen te dringen. Voor de renovatie van een kapotte steen gebruikt een vakman uit Utrecht meestal een steenbeitel. Ook als de specie wordt verwijderd, zodat de plek voor de nieuwe steen helemaal schoon is.

De nieuwe steen wordt vastgemaakt met nieuw specie, de vakman zorgt ervoor dat de voegdikte precies even dik is. Bij het uithakken van meerdere gevelstenen gebruikt een specialist vaak elektronische hakhamers, dit gaat een stuk sneller. Deze werken met perslucht en het is daarom minder arbeidsintensief. De prijzen van het vervangen van kapotte gevelstenen liggen rond de €12,50,- per steen.

dorpel vervangen Utrecht

Vervanging van dorpel

Wanneer een dorpel is beschadigd, gescheurd of verouderd, is deze niet meer bestand tegen water. De dorpel biedt bescherming en zit onder en boven een deur en een raam. Het dicht de ruimte tussen het kozijn en de onder- of bovenkant van de buitenmuur.

Om een stenen dorpel te verwijderen gebruikt een vakman een uitslijper en een beitel. Een houten dorpel wordt onder andere verwijderd met een koevoet. Dit wordt zeer nauwkeurig gedaan, om het kozijn en het raam niet te beschadigen. De nieuwe dorpel wordt bevestigd met schroeven, speciaal montagekit of lijm. Het vervangen van de dorpel kost gemiddeld €35,- per uur.

gevelrenovatie en isolatie Utrecht

Gevelrenovatie combineren met nieuwe isolatie

U kiest ervoor om uw buitengevel te renoveren. Als u dit in combinatie doet met het aanbrengen van nieuwe isolatie bent u in verhouding een stuk voordeliger uit.

Hoe komt dat dan?

Door de oude isolatie te vervangen voor nieuw isolatiemateriaal én direct de gevel te laten bekleden met gevelbekleding, zorgt u voor een slimme investering die snel terugverdiend is. U bespaart met gevelisolatie en gevelrenovatie namelijk enorm op de energierekening. Bovendien krijgt uw huis een nieuw uiterlijk en is deze bestand tegen allerlei weersinvloeden. Groot voordeel van het combineren van gevelrenovatie met isolatie is dat u recht heeft op subsidies. Bekijk de website van Energiesubsidiewijzer en de Belastingdienst voor meer informatie.

Nieuwe gevelbekleding

U wilt nieuwe gevelbekleding laten plaatsen door een gevelspecialist. Maar waar kiest u dan voor? Het aanbod van materiaalsoorten is dusdanig groot, dat het maken van een keuze behoorlijk lastig is. Let bij uw keuze niet alleen op de uitstraling van de bekleding, maar neem ook de isolatiewaarde, de prijzen en het onderhoud mee. Wat voor gevelbekleding kiest u? U heeft keuze uit:

 • Crepi, gevel kaleien
 • Steenstrips, houten en kunststof gevelbekleding
 • Metalen gevelbekleding, houtcomposiet en leien

Gevelrenovatie of gevelrestauratie?

Voor veel mensen is het verschil tussen gevelrenovatie en gevelrestauratie niet duidelijk. Hierdoor weten zij ook niet wanneer ze welke vorm inzetten. Renovatie is het aanpassen van een woning of pand, zodat het voldoet aan de eisen van duurzaamheid, energiebesparing en brandveiligheid. Vaak wordt er bij renovatie gebruik gemaakt van nieuwe materialen.

Bij restauratie wordt de huidige buitenmuur weer in oorspronkelijke staat teruggebracht. Er worden dan ook traditionele materialen en technieken gebruikt om de authenticiteit te behouden. Dit wordt vaak gedaan met oude monumentale panden.

schoorsteen renoveren Utrecht

Schoorsteenrenovatie

Het metselwerk en de voegen van de schoorsteen hebben veel te verduren door de weersomstandigheden. Slecht en beschadigd voegwerk of verouderd metselwerk zorgen ervoor dat de conditie verslechterd is van de schoorsteen. Laat het voegwerk daarom renoveren tijdens de schoorsteenrenovatie of vernieuw het gehele metselwerk.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een renovatie van het rookkanaal of de bovenplaat. Een rookkanaal dat niet meer goed werkt zorgt ervoor dat het rook niet meer goed weg kan. Hierdoor ontstaat er bijvoorbeeld rookschade in uw woning in Utrecht. Door de schoorsteen te impregneren maakt u het waterafstotend. De vanafprijs voor de buitenkant van een schoorsteen renoveren is €500,-.


Interesse in gevelrenovatie Utrecht?

De gevelspecialisten uit Utrecht adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Gratis offertes aanvragen

Combineer gevelreiniging met gevelrenovatie

Wist u dat u geld kon besparen door meerdere werkzaamheden met elkaar te combineren? Vaak krijgt u een korting op de totale kosten als u alle gevelwerken door hetzelfde bedrijf in één keer laat uitvoeren. Het impregneren is perfect te combineren met een reinigingsmethode. Sterker nog: wilt u het optimale resultaat behalen dan zal u de gevelmuur sowieso schoon moeten maken voordat u deze laat impregneren. Deze twee gevelwerken samen kosten u gemiddeld €20,- per vierkante meter.

Maak de gevelrenovatie compleet en laat ook het voegwerk opnieuw uitvoeren. Hiermee voorkomt u schimmelproblemen in uw woning. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel van de uitstraling, met nieuwe voegen ziet de gevelmuur er weer als nieuw uit.

Tips om te besparen op de kosten

Besparen op de prijzen van gevelreiniging of gevelrenovatie? Dan zijn er een aantal tips die u mogelijk kunt gebruiken.

 • Doe het voorbereidend werk zelf. Denk aan het verwijderen van de plantenbakken, tuinmeubelen, etc. De gevelspecialist kan dan direct aan de slag.
 • Constateert u beschadigingen in de gevel? Laat het direct repareren, om grotere problemen te voorkomen.
 • Kies voor een gevelspecialist uit regio Utrecht.
 • Vergelijk prijsoffertes, zodat u de kosten van gevelexperts kunt vergelijken.

Recent aangevraagde offertes

Gevelreiniging en gevelrenovatie in Schiedam
De gevel renoveren in Rotterdam
Voegen uitslijpen en herstellen in Leiden
Scheuren in muren repareren in Den Haag
Gevelreiniging in Delft
Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen in Zoetermeer
Schoorsteenrenovatie in Dordrecht
De gevel reinigen met zandstralen in Rijswijk
De gevel impregneren in Spijkenisse
Gevelrestauratie in Gouda

Ervaren gevelspecialisten in Utrecht

Wanneer u ervoor kiest om een gevelrenovatie specialist in Utrecht in te schakelen, dan bent u verzekerd van een gespecialiseerde vakman. Elk gevelwerken bedrijf dan zich aansluit, selecteren wij namelijk op zowel prijs als aanbod. Op deze manieren verzekeren wij u van de meest ervaren specialisten tegen de scherpste prijzen!

Alle gevelreiniging experts zijn uitstekend opgeleid. Daardoor zijn ze in staat om de reinigingstechniek aan te passen op uw buitengevel. Twijfelt u over een gevelwerken bedrijf? Dan is het uiteraard altijd mogelijk om in Utrecht te vragen naar referenties, zo creëert u een duidelijk en volledig beeld van de professionaliteit van het bedrijf.

Voordelen van onze werkwijze

U vraagt geheel vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. Van meerdere gevelspecialisten ontvangt u dan een prijsopgaaf op maat. Vergelijk deze onderling op prijs en aanbod en bespaar op de kosten. De voordelen van onze werkwijze op een rij:

 • Vrijblijvend offertes aanvragen.
 • Gratis offertes ontvangen van meerdere gevelspecialisten.
 • Besparen op de kosten door te vergelijken.
kosten gevelreiniging en gevelrenovatie Utrecht

Offertes voor gevelreiniging en gevelrenovatie Utrecht

Laat uw gevel weer stralen met gevelreiniging. Niet alleen ziet de gevel er weer mooi uit na het reinigen, u verlengt tevens de levensduur van de buitenmuur. Met gevelrenovatie laat u bijvoorbeeld de voegen vernieuwen of kapotte gevelstenen vervangen. Uw gevel gaat weer jaren mee na de renovatie en beschermd uw huis tegen de weersomstandigheden. Schakel een specialist uit Utrecht in voor de reiniging of renovatie voor de beste kwaliteit. Vergelijk de offertes op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en bespaar tot wel 40% op de kosten! U vraag deze prijsopgaven eenvoudig aan via het offerteformulier.

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.