Gevelreiniging Rotterdam

Gevelreiniging Rotterdam

Wanneer u last heeft van optrekkend vocht in de woning, of wanneer u steeds meer geld kwijt bent aan uw energierekening, dan kan het goed zijn om uw gevel te reinigen. Een gevelreiniging, of zelfs een gevelrenovatie neemt enige tijd in beslag, maar heeft een uitstekend resultaat. U zult zien dat de isolatiewaarde van uw pand in Rotterdam omhoog gaat, en dat tevens de levensduur van de gevel verlengd wordt. De gevelspecialisten uit ons netwerk kunnen u daarnaast van dienst zijn bij het voegen en impregneren van de gevelmuur, het verwijderen van graffiti en andere vormen van gevelonderhoud. Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd in gevelwerken. Via het contactformulier op de offertepagina kunt u vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van bedrijven uit uw regio. U ontvangt maximaal 5 offertes en kan deze vergelijken op prijs of voorwaarden. Zo vind u een gevelspecialist die uw klus kan uitvoeren!

Gevel impregneren Rotterdam

Gevelrenovatie

Onder de term gevelrenovatie verstaan wij zowel het reinigen van de gevel, als het impregneren en voegen van de muur. Deze combinatie van gevelreiniging en gevelrenovatie zorgt ervoor dat na de renovatie de wand van uw pand in Rotterdam weer lange tijd meegaat. Naast deze standaard klussen op het gebied van gevelrenovatie zijn er nog vele andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van de gevelbekleding of het aanpassen van de kozijnen. De kosten voor het laten uitvoeren van een gevelrenovatie zijn afhankelijk van diverse factoren. Onder andere de gekozen materialen bepalen de prijzen, maar denk ook aan grootte van de gevel.

Gevelrenovatie Rotterdam

Gevelonderhoud

Voor de term gevelreiniging zijn vele synoniemen in omloop bij de diverse bouwbedrijven uit Rotterdam. Zo wordt dit tevens aangeduid met gevelonderhoud of gevelrenovatie. Onder het gevelonderhoud verstaan wij diverse zaken: klimop verwijderen, graffiti weghalen, of de gevel opnieuw impregneren. Het gevelonderhoud neemt over het algemeen minder tijd in beslag dan een volledige renovatie, maar kan heel wat voeten in aarde hebben. Door de buitenmuur periodiek te onderhoud voorkomt u hoge kosten. Wilt u uw gevel laten reinigen, impregneren of voegen? Vraag vrijblijvend offertes aan op de offertepagina. Door deze te vergelijken kan u behoorlijk op de klus besparen.

Gevelonderhoud Rotterdam

Gevel impregneren

Wanneer wij spreken over het impregneren van de gevel, dan bedoelen wij dat we deze met een speciaal materiaal waterafstotend, schimmelwerend, of graffiti-werend maken. Het impregneren van de buitenmuur gebeurt met behulp van een impregneermiddel. Dit wordt op de muur aangebracht, in een soort voortdurende laag. Vervolgens nemen de stenen en voegen het impregneermiddel op, waarmee zij verzadigd raken. Zo heeft vocht geen kans om de muren binnen te dringen en wordt tevens de isolatiewaarde van uw pand in Rotterdam verhoogd. Impregneren geeft tegen relatief lage kosten een uitstekend resultaat. Op het gebied van gevelrenovatie wordt deze klus dan ook het meest uitgevoerd door gevelspecialisten uit ons netwerk.

Graffiti verwijderen Rotterdam

Graffiti verwijderen

Onder gevelreiniging verstaan wij tevens het verwijderen van graffiti. Het verwijderen van graffiti kan in de meeste gevallen gemakkelijk worden gedaan met behulp van een speciaal oplosmiddel, of met water en een hoge drukspuit. Bij bepaalde samenstellingen van de muurverf is het echter mogelijk dat het standaard reinigen niet afdoende werkt. Dit betekent dat er chemische reinigingsmiddelen ingezet moeten worden om het probleem te verhelpen. Een dergelijke gevelreiniging is niet slecht voor het milieu, en zal tevens zorgen voor een speciale laag over de gevel die voorkomt dat graffiti aan de muur blijft zitten. Is de gevel van uw woning in Rotterdam zeer poreus? Overweeg dan om deze eerst te nevelstralen om beschadigingen te voorkomen.

gevel voegen Rotterdam

Gevel voegen

Doordat de voegen door weer en wind beïnvloed worden, is het mogelijk dat deze na verloop van tijd afbrokkelen, of poreus raken. Het gebeurt ook soms dat bij een gevelreiniging al in slechte staat verkerende voegen deels wegspoelen. Door de voegwerken op tijd bij te slijpen of weg te kappen en opnieuw aan te brengen voorkomt u dergelijke problemen. Het voegen van de gevel heeft wellicht niet zo’n fantastisch effect als het impregneren, maar brengt wel andere voordelen met zich mee. Door tijdens de renovatie van uw woning in Rotterdam de gevelmuur te voegen, zorgt u voor een hogere isolatiewaarde en langere levensduur van de muur.

voegen schoonmaken

Voegen schoonmaken

Regelmatig krijgen wij, van klanten uit Rotterdam, de vraag hoe zij het besten hun voegen kunnen schoonmaken. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven. Zo is het mogelijk om de tegelvoegen binnenshuis te reinigen met behulp van warm water en baksoda. De voegwerken van uw gevel zijn echter van een heel andere orde van grootheid. Door het grote oppervlak en de vaak diepe vervuiling is het meestal nodig om hier een professional uit ons netwerk voor in te schakelen. Deze kan met behulp van specialistische technieken en gereedschappen de klus snel en vakkundig voor u klaren. Zo ziet uw voegwerk er binnen korte tijd weer als nieuw uit.

gevelreiniging kosten

Kosten

De kosten voor het reinigen van de gevelmuur, of het verwijderen van graffiti zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo worden de kosten beïnvloed door de afmetingen en de staat van de wand. Daarnaast is het van invloed welk soort gevelreiniging u laat toepassen. Het zandstralen van de muren kost over het algemeen meer, dan het eenvoudigweg schoonmaken met behulp van waterdruk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor gevelreiniging of gevelrenovatie door specialisten uit ons netwerk? Via het contactformulier kunt u eenvoudig en vrijblijvend meerdere offertes opvragen voor een overzicht van de kosten.

Reinigingsmethodes

Er zijn verschillende manieren waarop u een gevel kan reinigen. De meest gebruikte methode, die mensen thuis ook zelf kunnen toepassen is reiniging door middel van waterdruk. Gebruik hiervoor een hogedrukspuit, en vermeng het water eventueel met een reinigingsmiddel. Daarnaast is het ook een optie om de gevel chemisch te reinigen. Dit heeft een groter effect, maar kan nadelig zijn voor uw voegwerken. En derde methode is het zandstralen van de buitenmuur. Dit is met name een geschikte techniek als u graffiti of muurverf wilt verwijderen. Andere methoden waar de gevel experts uit ons netwerk gebruiken zijn een laserreiniging en nevelstralen.

Gevel stralen

Het (zand)stralen van de gevel is een methode om het vuil van de stenen weg te halen. Bij sommige gevelspecialisten uit Rotterdam is het een optie om hier een nat/droog systeem voor te huren. Een dergelijke straalunit is mobiel en gebruiksvriendelijk. De mobiele straalunit wordt aangestuurd door een brandstofcompressor. Met behulp van perslucht worden de – wel of niet vermengd met water – tegen de muur aan gespoten. Als basismateriaal voor het stralen heeft u de keuze uit onder andere zand, walnootschillen en bakpoeder. Vraag bij een specialist uit ons netwerk naar de mogelijkheden voor het huren van een steiger. Ga altijd veilig te werk, en schakel bij twijfel een expert in.

stoomcleanen

Stoomcleanen

Eén van de technieken voor het reinigen van de gevel is stoomreiniging (stoomcleanen). Deze methode wordt over het algemeen toegepast op licht vervuilde gevels. Denk hierbij aan gevels die vervuild zijn door klimop of algen. Bij stoomreiniging spuiten wij met een hoge drukspuit heet water tegen de muur. Het hete water zal de vervuiling oplossen en de hoge druk verwijdert het vuil van de gevelmuur. Doordat er bij het stoomcleanen geen tot weinig schade aan de muur wordt aangebracht, passen wij dit veel toe bij monumenten. Heeft uw gevel een fijn bewerkt oppervlak? Dan adviseren wij om te kiezen voor een andere vorm van gevelreiniging.

gevel chemisch reinigen Rotterdam

Chemisch reinigen

Het schoonmaken van de gevelmuur van uw pand in Rotterdam kan eveneens met behulp van een chemische reiniging. Het gebruik van een chemisch middel is nodig wanneer er sprake is van verfresten of aanslag door uitlaatgassen. Bij de chemische reiniging brengen wij eerst het middel op de muur aan, waarna het moet intrekken. Daarna spoelen wij het reinigingsmiddel weg met water. Chemisch reinigen kan met zure en basische middelen. Zure middelen tasten hierbij de ondergrond soms aan, wat risicovol is voor de gevel zelf. Basische producten hebben een nadelige effect op poreuze ondergronden. Laat u desgewenst goed door een expert uit ons netwerk informeren.

nevelstralen Rotterdam

Nevelstralen

Bent u de eigenaar van een historisch pand en bent u op zoek naar een manier om de gevels schoon te maken? Wellicht is het nevelstralen een goede oplossing. Nevelstralen kan worden gezien als een soort milde vorm van zandstralen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een mengsel van fijn zand en water dat men tegen de gevelmuur spuit. Voordelen van het nevelstralen zijn dat er maar een geringe waterbelasting plaatsvindt en dat er geen chemische middelen aan te pas komen. Daarnaast wordt de beschermende toplaag van de stenen niet beschadigd. Het nevelstralen is geschikt voor alle ondergronden behalve muren met een kalkstenen basis.

gevel laserreiniging Rotterdam

Laserreiniging

Wist u dat er de mogelijkheid voor een laserreiniging bestaat? Dit is een zeer agressieve vorm van gevelreiniging. Met behulp van intensief licht zal het vuil uiteindelijk verdampen. Om het resultaat van de laserreiniging te optimaliseren adviseren de specialisten uit ons netwerk, werkzaam in de regio Rotterdam, om de muur op voorhand vochtig te maken. Het laserreinigen is niet op alle ondergronden toepasbaar, omdat het met name effect heeft op het verwijderen van donkere lagen. Dit betekent dat men voornamelijk gebruik maakt van de laserreiniging om donkere vlekken van een lichte muur te verwijderen. Daarnaast kan de laserstraal diverse producten zoals coatings en kunststof aantasten.

Hydrofoberen

Het hydrofoberen van een muur is feitelijk het waterafstotend maken van een muur. Hydrofoberen betekent eigenlijk ‘het water bang maken voor het binnendringen in de buitenmuur’. U kunt de techniek van het hydrofoberen vergelijken met die van het impregneren. Hoewel veel mensen geloven dat deze methode alleen maar positieve kanten heeft, moet er voorzichtigheid geboden worden bij het waterdicht maken van monumenten. Men loopt namelijk de kans om het vocht binnen in de muren op te sluiten, waardoor er schade ontstaat aan de stenen zelf. Daarnaast is het mogelijk dat voegwerkherstel wordt bemoeilijkt dankzij het waterdicht maken.

klimop verwijderen

Gevel zelf reinigen

Zoals gezegd is het een optie om de gevel zelf te reinigen. Bent u van plan om de gevelreiniging zelf uit te voeren? Zoek dan eerst zorgvuldig uit welke methode hiervoor het meest geschikt is, en of u hiermee het gewenste resultaat bereikt. Kijk vervolgens naar de gereedschappen en extra materialen die u nodig heeft. Houdt onder andere rekening met moeilijk bereikbare stukken muur, en beschermende kleding. Bent u begonnen met de klus, maar wilt het niet helemaal lukken? Neem dan direct contact op met één van de gevelspecialisten uit ons netwerk. Deze kan de klus voor u afronden.

Klimop van gevel verwijderen

Het verwijderen van klimop van de gevel is een klus die door veel tuiniersters wordt gevreesd. Afhankelijk van het soort klimop dat verwijderd moet worden, hoeft dit echter niet heel lastig te zijn. Zo is hedera (standaard klimop) relatief eenvoudig weg te halen. Als de plant in bloei is, verwijdert men de grote takken met de hand, waarbij er geprobeerd moet worden om zoveel mogelijk van de wortels mee te nemen. Vervolgens past het bedrijf stoomreiniging om de gevelreiniging toe om het af te ronden. Dankzij het gebruiken van een vlakstraal kan tot wel 95% van alle wortels weggehaald worden.

Gevelreiniging kosten

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd wat ons netwerk voor u kunnen betekenen op het gebied van gevelonderhoud in Rotterdam? Heeft u vragen over de kosten voor gevelreiniging of gevelrenovatie? Wilt u weten wat het verschil is tussen het impregneren en voegen van de gevel? Wij zijn een netwerk van gevelrenovatie- en gevelreinigingsbedrijven. Vul het contactformulier in om geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen van bedrijven uit de omgeving van Rotterdam. Na de offerteaanvraag ontvangt u maximaal 5 offertes, vergelijk deze op basis van kosten en aanbod en kies zelf voor de specialist die bij u past!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.