Gevelreiniging Rijswijk

Gevelreiniging Rijswijk

Het reinigen van de gevel is één van de klussen die periodiek moet worden uitgevoerd voor een optimaal wooncomfort. Door een gevelreiniging te laten uitvoeren profiteert u van een verbeterde aanblik van uw woning, een verminderde kans op wateroverlast en een verbetering van de luchtvochtigheid in huis. Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd in het schoonmaken van gevels, maar ook het renoveren, impregneren en voegen van buitenmuren. Wilt u weten welke reinigingstechnieken er gebruikt worden voor het verwijderen van graffiti? Heeft u vragen over de kosten voor het zandstralen van de voegen? Of bent u benieuwd naar de kosten voor gritstralen? Vul dan het contactformulier op de offertepagina in en wij sturen u met alle plezier meerdere vrijblijvende offertes (max.5) toe die u eigenhandig kunt vergelijken. Door het vergelijken van offertes kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van de klus.

Gevel impregneren Rijswijk

Gevelrenovatie

Het schoonmaken van gevels valt meestal samen met de renovatie van de buitenmuren. Een gevelrenovatie kan uit diverse onderdelen bestaan. Zo helpen de gevelrenovatie experts uit ons netwerk u graag bij het impregneren en reinigen van de muren, maar ook bij het uithakken van de voegen of het verwijderen van graffiti bestaat uit de werkzaamheden die zij afhandelen. Dankzij een gevelrenovatie garandeert u dat de levensduur van de muurstenen aanzienlijk verlengd wordt, en zijn ook problemen als lekkage en schimmel verleden tijd. De kosten voor een gevelrenovatie variëren tussen de €1500,- en €8000,- afhankelijk van het oppervlak en de omvang van de renovatie. Vraag via het contactformulier meerdere vrijblijvende offertes aan.

Gevelrenovatie Rijswijk

Gevelonderhoud

De term gevelonderhoud is vergelijkbaar met het begrip gevelrenovatie. Bij het gevelonderhoud zal men echter niet de volledige renovatie uitvoeren, maar enkel een deel. Gevelonderhoud kan dan ook begrepen worden als een kleine gevelrenovatie. Werkzaamheden die onder het onderhoud vallen zijn onder andere het hydrofoberen van de muur, het uithakken van oude voegen, de renovatie van metselwerk en het schoonmaken van diverse gevelonderdelen. Met het gevelonderhoud zorgt u ervoor dat de staat van uw gevel weer optimaal wordt, en voorkomt u diverse problemen. Kies eventueel voor een combinatie van gevelrenovatie en gevelisolatie als bij het onderhoud blijkt dat er grote beschadigingen zijn.

Gevel reinigen Rijswijk

Gevel impregneren

Eén van de onderdelen van een gevelrenovatie die ook los toe te passen is het impregneren van de gevel. Bij het impregneren laat men een vloeibaar impregneermiddel in één vloeiende laag over de stenen en voegen lopen. Dit impregneermiddel zal de stenen verzadigen en zorgt daarmee dat doorslaand regenwater geen kans meer heeft. Het is eventueel een optie om zelf de buitenmuren te impregneren. Het is belangrijk om hierbij wel alle oppervlakken gelijkmatig te behandelen. Als u een deel niet bedekt met het impregneermiddel dan is het hele effect weg.

Graffiti verwijderen van gevel

Graffiti verwijderen

Het verwijderen van graffiti is een zeer lastige klus waarvoor u het beste de hulp van een erkend vakman uit Rijswijk kunt inschakelen. Voor het verwijderen van de graffiti maken wij gebruik van verschillende technieken. De meest gebruikelijke optie is het reinigen van de muur met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. Deze vorm van schoonmaken is snel gedaan, en heeft een sterk effect op de muur. Verkeerd gebruik kan dan ook leiden tot een beschadiging aan het muuroppervlak. Is uw muur gemaakt van een zachte steensoort? Overweeg dan om deze eerst te nevelstralen. Dit is een relatief veilige vorm van gevelreiniging.

gevel opnieuw voegen Rijswijk

Gevel voegen

Zoals iedereen weet bestaat een gevel niet alleen uit bakstenen, maar ook uit voegen. De voegen worden door de weersinvloeden sterk beïnvloed, en moet u daarom regelmatig controleren op afbrokkeling. Brokkelende voegen zijn een teken van vochtproblemen. Is een voeg verkleurd? Ook dit duidt op wateroverlast. Wanneer uw voegwerk niet meer in de juiste staat is, dan kunnen de specialisten uit ons netwerk in Rijswijk de beschadigde voegen uithakken of uitslijpen en vervolgens nieuw voegwerk aanbrengen. Wij adviseren bovendien om het voegen te combineren met een gevelreiniging. Dit zorgt voor een hoge kwaliteitsverbetering en u bespaart zo aanzienlijk in de kosten.

voegen reinigen Rijswijk

Voegen schoonmaken

Het schoonmaken van de voegen is een klus die bij een gevelrenovatie hoort. Het reinigen van het voegwerk is meestal gecombineerd met de reinigingswerkzaamheden aan de gevel. Wilt u apart het voegwerk laten schoonmaken? Dan is het adviseerbaar hiervoor informatie in te winnen bij een erkend gevelrenovatie specialist uit Rijswijk. Deze kan u meer informatie geven over de beschikbare methoden en prijzen. Wilt u zelf de voegen reinigen? Controleer dan eerst de staat van het voegwerk. Wanneer deze zeer beschadigd zijn, dan is het beter ze volledig te vervangen bij een renovatie. Dit zal op de lange termijn meer voordelen opleveren.

gevelreiniging prijzen Rijswijk

Kosten

De kosten voor het schoonmaken van de gevel of een volledige gevelrenovatie zijn afhankelijk van verscheidene factoren. Zo is de afmeting van het te bewerken oppervlak van invloed op de kosten, maar ook de klussen die u laat uitvoeren en de reinigingstechniek waar u voor kiest. Wij gaan uit van de volgende gemiddelde kosten: Het vervangen van stenen kost €10,- per vierkante meter, evenals het voegwerk. Het impregneren van de muren valt rond de €7,- per vierkante meter. De kosten voor deze klussen worden lager wanneer u zelf een deel van het werk uitvoert. Vraag vrijblijvend meerdere offertes bij ons netwerk aan.

Reinigingsmethodes

Het toepassen van een gevelreiniging kan met behulp van diverse reinigingsmethodes. De methodes waar de gevelspecialisten uit ons netwerk het meest gebruik van maken zijn het reinigen door middel van stoom, de chemische reiniging, zandstralen, nevelstralen en de laserreiniging. Vindt u het hoog tijd dat een gevelreiniging wordt uitgevoerd? Dan dient u een keuze te maken uit één van de genoemde technieken. Kijk hierbij niet alleen naar het budget voor een bepaalde klus, maar ook naar de impact die een bepaalde techniek op het muuroppervlak zal hebben. Zo kan zandstralen vrij schadelijk zijn, terwijl nevelstralen zonder beschadigingen vuil verwijdert.

Gevel stralen

Wij spraken hierboven al over de mogelijkheid om uw gevel te laten nevelstralen bij een gevelrenovatie. Naast deze vorm van stralen zijn er ook andere varianten mogelijk. Zo kan men de gevels zandstralen en gritstralen. Het zandstralen bestaat uit een combinatie van grof zand en water dat tegen de gevelmuur gespoten wordt. Het zand zal het vuil weghalen, vergelijkbaar met een scrub voor mensen. Is er sprake van zeer hardnekkig vuil en is uw gevel van stevig materiaal gemaakt? Dan is naast zandstralen ook gritstralen een optie. Hierbij vervangt men het zand door kleine gritkorrels. Grit- en zandstralen kost ongeveer €10,- per m2.

stoomreiniging Rijswijk

Stoomcleanen

Eén van de goedkoopste methoden voor het schoonmaken van de gevel is stoomreiniging (stoomcleanen), dit komt doordat u voor het stoomreinigen geen toegevoegde materialen zoals een reinigingsmiddel of zand nodig heeft. In de meeste gevallen zal een gevelrenovatie en –reiniging expert het stoomreinigen voor ongeveer €5,- per vierkante meter uitvoeren. Bij de stoomreiniging spuit men water met een warmte van maximaal 150 graden tegen het vuil. Het warme water verzacht het vuil en spoelt het vervolgens weg. Deze methode is niet schadelijk voor de meeste ondergronden, maar men raadt af het te gebruiken bij fijn bewerkte gevels. Het water moet bij deze gevelreiniging worden opgevangen.

gevel chemisch reinigen Rijswijk

Chemisch reinigen

Een tweede mogelijke reinigingstechniek is het chemisch schoonmaken van het geveloppervlak. Een chemische oplossing wordt door veel van onze klanten uit Rijswijk gezien als een laatste redmiddel, omdat zij vrezen voor schade aan hun gevel. Hoewel er bij een chemisch reinigingsmiddel niet perse schade aan de muur ontstaat, is het wel van belang een passend middel te kiezen. Chemische reinigingsmiddelen zijn verkrijgbaar op basis van zuren of met een basische basis. Elk heeft eigen voor- en nadelen. Omdat het middel geen schade aan het milieu mag toebrengen zal een gevelspecialist uit ons netwerk werkzaam in Rijswijk dit tijdens de gevelreiniging direct opvangen en veilig afvoeren of later hergebruiken.

muur nevelstralen Rijswijk

Nevelstralen

Naast stoomcleanen is er nog een techniek die op vrijwel alle oppervlakken schadevrij reinigt: dat is het nevelstralen. Bij het nevelstralen maakt men gebruik van een zeer fijn zand dat met een kleine hoeveelheid water tegen de gevel gespoten wordt. Dankzij dit fijne zand zal een groot deel van het vuil loskomen, wat het water dan wegspoelt. De voordelen van nevelstralen zijn onder andere: een kleine waterbelasting van de gevelmuur, het verwijderen van vele vuilsoorten, geschikt voor vele soorten ondergronden en het voorkomen van beschadigingen aan de toplaag van het muuroppervlak. De kosten voor nevelstralen zijn ongeveer €15,- per vierkante meter.

gevelreiningin met een laser

Laserreiniging

Een volgende methode voor gevelreiniging die wij graag voor u willen uitlichten is de laserreiniging. Een laserreiniging is met name geschikt voor het laten verdwijnen van donkere vlekken op lichte muren. Hierbij schijnt men met een sterke laserstraal op de vlek. Het vuil neemt het licht op en zal daarna verpulveren. Omdat de laserstraal op alle muursoorten effectief is, wordt deze techniek steeds populairder. Door het schoonmaken te combineren met het impregneren en andere vormen van gevelrenovatie bespaart u aanzienlijk op de uiteindelijke kosten. Meer weten over een laserreiniging of andere technieken voor gevelreiniging? Vraag vrijblijvend offertes aan via ons netwerk.

Hydrofoberen

Een term die u bij menig gevelrenovatie expert zult tegenkomen is het hydrofoberen van gevels. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Rijswijk dan ook de vraag wat dit betekent en of dit een noodzakelijk onderdeel van de renovatie is. Het antwoord hierop is eenvoudig: hydrofoberen betekent in feite hetzelfde als het impregneren van de buitenmuur. In een aantal gevallen zal één van de gevelrenovatie experts naast het impregneren ook andere coatings over de muur kunnen aanbrengen. Ook het toepassen van deze coatings kan onderdeel van een renovatie zijn. Laat u daarom altijd goed informeren over de mogelijkheden voor coatings bij uw buitenmuren.

gevel zelf reinigen Rijswijk

Gevel zelf reinigen

Wilt u zelf aan de slag met de gevelreiniging? Dan zijn er een aantal zaken waar u aandacht aan dient te besteden. Het belangrijkste is dat u de staat van de buitenmuren controleert. Als deze erg beschadigd zijn, dan is een reiniging niet voldoende, en adviseren wij een volledige renovatie te laten toepassen door één van de bedrijven uit ons netwerk. Is de gevel nog in goede staat? Maak dan een keuze uit één van de vele reinigingstechnieken zoals stoomreiniging en zandstralen. Bij een lokale bouwmarkt is het vaak mogelijk de benodigde producten te huren. Lees vooraf altijd de gebruiksaanwijzingen voor een veilig gebruik.

Klimop van gevel verwijderen

Eén van de lastigste klussen op het gebied van gevelrenovatie is het verwijderen van klimop. Dit komt doordat verschillende klimopsoorten hun wortels in de voegen van de muur zetten, waardoor er altijd beschadigingen optreden. Eén van de mogelijke oplossingen is dat u de klimop verwijdert, en daarna de wortels laat drogen. Met behulp van een agressief reinigingsmiddel kan een gevelrenovatie expert dan soms de klimopresten verwijderen. Is dit geen optie? Dan zal u moeten kiezen voor een renovatie van het voegwerk. U kunt besparen op de kosten door eerst zelf de klimop te verwijderen.

klimop van gevel verwijderen Rijswijk

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een specialist uit Rijswijk die u kan ondersteunen bij het reinigen of de renovatie van de buitenmuren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van bedrijven met een ruime ervaring in onder andere het zandstralen van de muren, of het weghalen van graffiti. De prijzen voor de diverse vormen van renovatie zijn afhankelijk van uw wensen en de technieken waar u voor kiest. Vraag via het contactformulier geheel vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de gevelreiniging expert uit Rijswijk die het beste bij u past!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.