Gevelspecialist gezocht?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en gevelrenovatie Overijssel

Last van een vieze gevel? Met gevelreiniging uitgevoerd door een gevelspecialist uit Overijssel wordt al het vuil en andere aanslag in één keer verwijderd. Of laat gevelrenovatie uitvoeren. Uw gevel ziet er dan snel weer als nieuw uit. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, zoals de gevel reinigen met stoom of juist een renovatie van een voeg. Daarnaast vertellen we meer over de gemiddelde prijzen. Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Door de aanbiedingen te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor de werken.

Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Is uw buitenmuur toe aan een renovatie? Als deze onverzorgd is, dan krijgt de hele woning een onverzorgde uitstraling. Een gevelrenovatie zorgt er in dat geval niet alleen voor dat de hele woning er weer als nieuw uitziet, maar het vergroot ook de kans dat u op korte termijn een huurder of koper vindt! Gevelreiniging is bij ernstige vervuiling zelfs noodzakelijk omdat de vervuiling de gevel aantast. Als dit te lang blijft zitten loopt u dus het risico op beschadigingen en dan lopen de kosten van een renovatie nog verder op. In het kort zitten er dus een aantal belangrijke voordelen aan een gevelrenovatie:

 • Uw woning ziet er beter uit, waardoor de waarde stijgt.
 • U vergroot de kans dat u een huurder of koper vindt.
 • Na een gevelrenovatie gaan uw energiekosten omlaag.
 • U zorgt voor een langere levensduur van de buitenmuren.
gevelreiniging Overijssel

Gevelreiniging Overijssel

Met een gevelreiniging verwijdert een gevelspecialist uit Overijssel alle vervuiling en andere aanslag van uw gevel. Hierdoor ziet de buitenmuur er niet alleen een stuk mooier uit, het verlengt ook de levensduur. Aanslag beschadigt namelijk de gevel. Het houdt bijvoorbeeld neerslag langer vast, waardoor de neerslag kans heeft om in het metselwerk te kruipen. Er worden verschillende methodes gebruikt voor het verwijderen van aanslag. Stoomreinigen of nevelstralen is bijvoorbeeld geschikt voor milde aanslag. Een chemische reiniging is agressiever en verwijdert ook het hardnekkig vuil zoals graffiti. Welke methode er geschikt is, is afhankelijk van uw gevel, de ondergrond en de vervuiling.

gevelrenovatie Overijssel

Gevelrenovatie Overijssel

Na gevelrenovatie ziet uw gevel er weer als nieuw uit. Een renovatie is vooral verstandig als de voegen, het pleister- of het metselwerk in slechte staat is, of wanneer er veel beschadigingen op de buitengevel zitten. Een scheur ziet er bijvoorbeeld niet mooi uit, maar het beïnvloedt ook de weersbestendigheid van de buitenmuur. Hetzelfde geldt voor een afbrokkelende voeg of kapotte steen. Tijdens de gevelrenovatie vervangt een vakman uit Overijssel de kapotte gevelstenen en aangetast voegwerk door scheuren of dorpels die in slechte staat verkeren. Uw gevel gaat weer jarenlang mee na de renovatie, bovendien verhoogt u de waarde van uw woning.

Kosten gevelreiniging

De kosten voor het reinigen van uw gevel is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de gevel en de methode die de vakman gebruikt. Stoomreinigen met een hogedrukreiniger is het goedkoopst. Dit kost gemiddeld €6,- per m². Voor een gevel tussen de 60m² tot 100 m² zijn de totaalkosten dan €360,- tot €600,-. Door impregneren en reinigen te combineren bereikt u het beste resultaat. De gemiddelde kosten per vierkante meter is €20,-. Naast de grootte van de gevel en de reinigingsmethode zijn ook de arbeidskosten en de materiaalkosten van invloed op de uiteindelijke prijs. U vindt meer gemiddelde prijzen in onderstaande tabel.

Prijstabel: kosten gevelreiniging

Werkzaamheden Prijs per m² Totaalprijs*
Stoomreiniging
(hogedrukreiniging)
€6,- €360,- tot €600,-
Zandstralen
(rode stenen)
€12,- €720,- tot €1.200,-
Chemische reiniging €16,- €960,- tot €1.600,-
Impregneren €10,- €600,- tot €1.000,-
Impregneren en reinigen €20,- €1.200,- tot €2.000,-
Impregneren, reinigen en voegen €35,- €2.100,- tot €3.500,-

* Let op: De prijzen zijn incl. btw en gebaseerd op een gevel oppervlakte van 60 m² tot 100 m². Benieuwd naar de prijs voor uw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten gevelrenovatie

Er zijn verschillende methodes voor gevelrenovatie. De gemiddelde kosten voor het vervangen van een voeg met gebruik van een mechanische hakhamer is €40,- per m². Manueel vernieuwen is iets duurder, namelijk €42,- per m², maar dit is een stuk nauwkeuriger. In de prijstabel staan nog meer gemiddelde prijzen. De kosten voor gevelrenovatie per m² wordt beïnvloed door de werkzaamheden, de materiaalkosten, de grootte van de gevel en de arbeidskosten. Met een gevelrenovatie voorkomt u problemen en hoge herstelkosten door bijvoorbeeld waterschade door kapotte gevelstenen. Vraag gratis prijsoffertes aan voor exacte prijzen en bespaar op de kosten.

Prijstabel: kosten gevelrenovatie

Soort gevelrenovatie Gemiddelde kosten
Voegwerk vervangen (hakhamer met luchtdruk)

€40,- per m²
Voegwerk vervangen (manueel, dus arbeidsintensiever)

€42,- per m²
Gebroken gevelstenen vervangen

€12,50,- per steen
Vervanging van raamdorpel

€35,- per uur
Schoorsteenrenovatie

Vanaf €500,-
Nieuw voegwerk

Vanaf €10,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en arbeid. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


gevelonderhoud in Overijssel

Gevelonderhoud

Het impregneren en voegen van de gevel, zijn allen onderdeel van een volledig gevelonderhoud. Deze klussen, in combinatie met een gevelreiniging zorgen samen voor een volledige gevelrenovatie. Een gevelrenovatie kan ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid binnenshuis verbetert, en dat ook uw woning beter geïsoleerd wordt. Hebt u geen geld voor een volledige renovatie? Kies dan enkel voor een deel van het onderhoud, bijvoorbeeld een gevelreiniging. Wilt u uw pand in Overijssel laten reinigen, en bent u op zoek naar een specialist in de regio? Kijk dan naar zowel aanbiedingen voor gevelonderhoud als gevelrenovatie. Wie ervoor kiest één van de experts uit ons netwerk in te schakelen profiteert gegarandeerd van een snelle en vakkundige hulp.


gevel impregneren

Gevel impregneren

Wanneer wij spreken over het impregneren van uw pand in Overijssel, dan bedoelen wij hiermee de bescherming van de buitengevel tegen invloeden van buitenaf. Bij het impregneren van de buitenmuren wordt er in een vloeiende laag een speciaal impregneermiddel over de voegen en de stenen gespoten. Dit impregneermiddel zal doordringen tot in de diepere lagen van het oppervlak, en daarmee de naden en kieren afsluiten. Door de wand te impregneren wordt deze dan ook waterafstotend. Door extra middelen aan de impregneervloeistof toe te voegen, kan deze tevens graffitiwerend worden gemaakt. Op deze manier verkleint u de kans op vochtplekken en andere vormen van waterschade. Vraag via ons netwerk naar de mogelijkheden voor uw gevel in Overijssel, bepalend is hier het steensoort waaruit uw pand is opgebouwd.

Methodes van gevelreiniging

Gevelwerken experts passen in Overijssel diverse methodes toe bij gevelreiniging. Welke methode in uw situatie het meest geschikt is, is onder meer afhankelijk van het type vervuiling en de kwaliteit van uw gevelmuur. Over het algemeen onderscheiden wij 4 belangrijke reinigingsmethodes:
 • Stoomreinigen
 • Chemisch reinigen
 • Zandstralen
 • Nevelstralen
Zandstralen is een vrij agressieve methode die in Overijssel voornamelijk gebruikt wordt bij vervuiling door graffiti. Voor oudere, poreuze gevelmuren is deze methode te agressief. In alle gevallen waarbij het schoonmaken voorzichtig aangepakt moet worden, kiest de specialist uit ons netwerk voor nevelstralen. Onder lage druk wordt de buitenmuur gereinigd door een mengeling van zand en water. Stoomreinigen past men voornamelijk toe bij milde vervuiling zoals algen of mos. De gevelreiniging expert spuit hierbij water in een temperatuur tussen de 100 en 150 graden Celsius op het oppervlak. In het geval van hardnekkig vuil zoals graffiti kiest men vaak voor chemische reiniging. Basische of zure reinigingsmiddelen lossen de vervuiling op.

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

De buitenmuur heeft heel veel te verduren. Het wordt continu blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden wat op den duur uiteraard vervuiling veroorzaakt. Als u dit niet schoonmaakt, dan heeft dit negatieve gevolgen voor de structuur van de buitenmuren. Achterstallig onderhoud zorgt uiteindelijk voor nog meer beschadigingen, waardoor de prijs van de gevelreiniging verder op loopt. Hoe u de buitenmuren het beste schoon maakt is grotendeels afhankelijk van de vervuiling zelf.

 • Ontdekt u een groene waas over de buitenmuur? In dat geval heeft u te maken met algen. In Overijssel is dit vaak een gevolg van vochtschade en is dit gelukkig eenvoudig te verwijderen.
 • De begroeiing van mos komt vaak voor in voegwerk en ontstaat ook door vochtproblemen. Net als algen is dit relatief eenvoudig schoon te maken, maar omdat ze snel weer terugkeren raadt menig vochtreiniging expert om de wand tevens te behandelen met een mosdodend middel.
 • Witte aanslag komt in Overijssel regelmatig voor en heeft verschillende oorzaken. Het kan duiden op kalkaanslag, zoutuitbloei en salpeter. In alle gevallen is het een gevolg van een chemisch proces dat in het metselwerk plaats vindt. De zoutproblemen zetten de poriën structuur onder druk, wat gevolgen heeft voor de draagstructuur. Experts zullen uw wanden in dit geval chemisch reinigen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Overijssel weer stralen!

Offertes aanvragen

Gevel stralen

Het stralen van de buitenmuren is een dure methode om deze schoon te krijgen, het kost zo’n €15,- per vierkante meter. Zandstralen wordt daarom ook alleen ingezet als de buitenmuur zwaar vervuild is. Bij het stralen wordt water vermengd met een bepaalde vaste (verpulverde) stof. Deze stof zal de vuildeeltjes wegpoetsen, vergelijkbaar met een scrubmiddel. Grondstoffen die vaak worden toegepast als straalmiddel zijn walnootschillen, zand en bakpoeder.

Wilt u meer weten over de effectiviteit van (zand)stralen? Of hebt u vragen over de invloed van het straalmiddel op een voeg? Vind via ons netwerk een gevelspecialist uit uw regio.

stoomcleanen in Overijssel

Stoomcleanen

Wij gaven eerder al aan dat het reinigen van gevels op veel manieren mogelijk is. Eén van de technieken die de gevelreiniging experts uit ons netwerk kunnen inzetten is stoomcleanen. Bij een stoomreiniging wordt warm water met een maximale hitte van 150 graden tegen de gevel gespoten met een hoge drukspuit. Door het warm water zal aangekoekte vervuiling verzachten en dankzij de hoge druk wegspoelen. Het voordeel van stoomcleanen is dat dit weinig schade aanbrengt aan de gevelstenen. Door uw gevel periodiek te reinigen met een stoomreiniging blijft de aanblik van uw woning goed en wordt blijvende schade voorkomen. Benieuwd naar de prijzen van een stoomreiniging? Vind via ons netwerk een gevelspecialist uit Overijssel!

gevel chemisch reinigen

Chemisch reinigen

Het chemisch reinigen van gevels wordt gedaan wanneer er verfresten op de buitengevel zitten. Voor het chemisch reinigen maken men gebruik van diverse reinigingsmiddelen op een zure of basische basis. Voor welke variant u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort ondergrond. Basische producten tasten bijvoorbeeld poreuze ondergronden aan, en kunnen daarom alleen toegepast worden op geglazuurde stenen. Zure reinigingsmiddelen hebben een bijtend effect dat snel andere materialen dan verf aantast. Dit maakt een zuur chemisch reinigingsmiddel ongeschikt voor het schoonmaken van zandsteen of baksteen. Een chemische reiniging wordt meestal binnen een dag uitgevoerd. Het resultaat is binnen een week zichtbaar.

nevelstralen in Overijssel

Nevelstralen

Wist u dat er een techniek is binnen de gevelreiniging en gevelrenovatie branche die vrijwel geen schade toebrengt aan de gevelmuur? Wij spreken dan over het nevelstralen, dat zelfs bij historische panden toegepast kan worden. U kunt het nevelstralen zien als een milde variant van zandstralen. De gevelspecialisten uit ons netwerk maken hierbij in Overijssel gebruik van een fijn zand en vermengen dat met een kleine hoeveelheid water. Dit mengsel spuiten zij vervolgens tegen de gevelmuur. Het voordelen van nevelstralen is naast het schadevrij werken de lage waterbelasting en de geschiktheid voor vele verschillende ondergronden. Enkel voor crepi (kalksteen) is nevelstralen geen geschikte reinigingstechniek.

gevel laserreiniging

Laserreiniging

Een reinigingstechniek waar de meeste van onze klanten uit Overijssel nog nooit van hebben gehoord is de laserreiniging. Bij een laserreiniging maakt één gevelspecialist uit ons netwerk gebruik van een laserstraal die via een glasvezelkabel op de vervuilde ondergrond gericht is. Het intensieve licht zal door het vuil geabsorbeerd worden, waarna het vuil verpulvert. Om zeker te zijn van een optimaal effect van de laserreiniging is het adviseerbaar de ondergrond eerst vochtig te maken. De laserstraal bereikt het grootste effect bij het verwijderen van donkere vlekken op een lichte gevel. Het schoonmaken van donkere muren kan alleen met deze techniek als er geen metaal pigmenten in de steen zitten. Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk prijsopgaven van bedrijven uit ons netwerk.

hydrofoberen

Hydrofoberen

Wanneer u van plan bent om een renovatie van uw buitenmuren uit te laten voeren, dan zult u waarschijnlijk ook de term hydrofoberen tegen komen. Dit staat voor het waterafstotend maken van een buitenmuur, letterlijk: ‘Het bang maken van het water voor het binnendringen van de muur’.

Hydrofoberen is bijna gelijk aan het impregneren van de wand, en daardoor een zeer geschikte techniek voor vochtwering. Hydrofoberen kan, zeker bij monumentale panden in Overijssel, ook risico’s opleveren voor de kwaliteit van de gevel. Door deze waterdicht te maken loopt u namelijk kans om neerslag op te sluiten in de stenen, waardoor deze snel achteruit gaan in kwaliteit.

voegen schoonmaken

Voegen schoonmaken

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe men voegen het beste kan schoonmaken. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven. Het schoonmaken van tegelvoegen binnenshuis is bijvoorbeeld goed mogelijk met behulp van een oplossing van water en baksoda.

Hoewel dit mengsel wel enig effect heeft op het voegwerk van de buitenmuur, zal dit geen afdoende resultaat opleveren. Wat men wel kan doen om het voegwerk te reinigen is afhankelijk van hoe diep het vuil tussen de bakstenen is getrokken.

Een eventueel alternatief voor het simpel schoonmaken van het voegwerk is een volledige gevelreiniging. Onder andere bij nevelstraling worden ook de voegen gereinigd.

graffiti verwijderen Overijssel

Graffiti verwijderen

Gevelreiniging is een term die veel verschillende werkzaamheden in kan houden. Eén daarvan is het verwijderen van graffiti. Voor het verwijderen van graffiti is het voldoende om de buitenmuur te reinigen met een speciaal oplosmiddel, of door een hoge drukspuit te gebruiken. Het kan echter zijn dat de samenstelling van de graffiti dusdanig is, dat er agressievere middelen nodig zijn. In dat geval maken de bedrijven gebruik van chemische reinigingsmiddelen voor het verwijderen van graffiti. Deze middelen zijn erop gericht dat zij het milieu niet beschadigen. Hebt u hulp nodig bij het verwijderen van graffiti? De aan ons netwerk gelieerde bedrijven beschikken over apparatuur om graffiti weg te halen. Is uw gevel gemaakt van poreus materiaal? Kijk dan naar de mogelijkheden voor renovatie door middel van chemische reiniging.

klimop van gevel verwijderen

Klimop van gevel verwijderen

Wilt u de renovatie van de gevel voltooien door middel van het weghalen van een klimop? Volg dan het volgende stappenplan. Haal eerst zoveel mogelijk takken weg, wanneer de plant in bloei is. Vervolgens kunt u met behulp van stoomreiniging tot wel 95 procent van de wortels verwijderen.

Let op: het verwijderen van klimop van de gevel is geen lastige klus, wanneer het gaat om de standaard klimop (hedera). Andere klimplanten vormen vaak een lastiger obstakel. De moeilijkheden bevinden zich dan met name op het gebied van de wortels.

Laat een specialist altijd eerst nagaan met welke soort klimplant u te maken hebt.

gevelreiniging voorschriften

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Er worden vanuit de wetgeving verschillende eisen gesteld aan renoveren en gevelreiniging. Als u via ons netwerk een gevelrenovatie bedrijf uit Overijssel inschakelt, dan kan u ervan uitgaan dat het bedrijf volledig op de hoogte is van landelijke en gemeentelijke voorschriften voor renovatie. Het bedrijf beschikt over de juiste materialen om al het vervuilde water op te vangen, zodat zij het kunnen reinigen voordat zij het lozen. Daarnaast stelt de overheid eisen omtrent het geluid. Voor omstanders mag er geen geluidsoverlast plaatsvinden en indien er een steiger gebruikt wordt moet ook hier toestemming voor gevraagd worden. In sommige gevallen dient u zelf een ontheffing aan te vragen voor de werkzaamheden aan uw buitengevel. Kijk op de website van InfoMil voor meer informatie over de huidige wet- en regelgevingen.

Gevel zelf reinigen?

Het is mogelijk om zelf de gevelreiniging uit te voeren. Om de klus snel af te ronden kunt u bij menig gevelwerken expert uit Overijssel terecht voor het huren van diverse hulpmiddelen. Huur bijvoorbeeld een nat/droog systeem voor het zandstralen van de buitenmuren. Dergelijke systemen werken op basis van een brandstofcompressor en perslucht.

Het is tevens een optie om een steiger of andere hulpmiddelen te huren. Gaat u zelf aan de slag, dan adviseren wij wel om u goed voor te bereiden.

Lees goed hoe u de reinigingstechniek moet toepassen en welke risico’s hier eventueel aan verbonden zijn. Zo voorkomt u onveilige situaties.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Om de kwaliteit van de buitenmuren hoog te houden, raden de meeste gevelrenovatie bedrijven aan om de buitenmuren met enige regelmaat schoon te laten maken. Hoe vaak dit nodig is, is vooraf lastig te voorspellen. Het is onder meer afhankelijk van de staat van de wand. Vaak geldt: hoe ouder de gevelmuur, hoe poreuzer. Daardoor is het gevoeliger voor vochtproblemen. Ook de ligging van de gevelmuur is van invloed op de benodigde frequentie. Zo staat een gevelmuur aan de zuidzijde vaker in de zon, waardoor deze sneller zal verkleuren. Buitengevels aan de noordzijde staan daarentegen juist vaak in de schaduw, waardoor deze wanden gevoeliger zijn voor vochtproblemen. De kans op schimmels, algen of mos is daardoor groter. Is er geen zichtbaar vuil en is uw gevelmuur in prima staat? Dan voldoet een reiniging om de 10 tot 12 jaar. Wanneer er wel aanslag ontstaat is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat verwijderen.

Zoekt u een specialist in Overijssel voor gevelreiniging?

Ontvang scherp geprijsde en volledig vrijblijvende offertes van experts uit uw regio!

Vrijblijvende offertes

Vormen van gevelrenovatie

U heeft de keuze uit verschillende vormen van renovatie voor uw gevel. Welke van deze methodes geschikt is, is afhankelijk van de staat van de gevel en de beschadigingen. Er wordt vaak gekozen voor een combinatie. Dit geeft meestal het beste resultaat. De specialist helpt u bij:

 • uithakken, uitslijpen en herstellen van voegen;
 • herstellen van scheuren en kapotte stenen;
 • vervangen van een dorpel;
 • vakkundige schoorsteenrenovatie.

Gevel voegen

De voegen van de gevel beschermen uw woning tegen de weersomstandigheden. Rondom elke steen wordt er gevoegd. De voegen zijn meestal minimaal 1 centimeter dik. Ze worden beïnvloedt door de weersomstandigheden en na verloop van tijd wordt de kwaliteit steeds minder. Hierdoor worden ze poreus en heeft neerslang de kans om binnen te dringen. Schakel dan een vakman in voor de renovatie. Het is mogelijk om de gehele gevel te renoveren, maar ook een gedeelte van de muur opnieuw voegen is een optie. Kies bijvoorbeeld voor een renovatie met een moderne verdiepte voeg of een schaduwvoeg. Een schaduwvoeg loopt schuin af en accentueert de lengte van de woning.

Voegen uitslijpen of uithakken

Voor het verwijderen van bestaande voegen gebruikt een vakman uit Overijssel verschillende technieken.

Uitslijpen met een slijptol vereist veel vakkennis en ervaring, want de machine mag niet door de stenen slijpen. Uithakken met een steenbeitel is zeer arbeidsintensief, daarom wordt er vaak een machine gebruikt die de voegen eruit trilt.

Een professioneel voegwerker aan het werk

Voegen herstellen

Voegen die afbrokkelen moeten snel gerepareerd worden, hetzelfde geldt voor een scheur in de voeg. Bij een scheur in het voegwerk wordt al het voegwerk dat is aangetast verwijderd tot circa 2 à 3 centimeter. Na het verwijderen van de voegen begint de vakman met het herstellen. Hij let hierbij goed op de bestaande kleur.

De specialist zorgt ervoor dat de kleur van het nieuwe voegwerk goed aansluit bij de bestaande voegen. Het is belangrijk om nauwkeurig te werken, zodat het metselwerk niet beschadigt raakt.

scheur in muur herstellen in Overijssel

Scheur in muur herstellen

Uw gevel wordt ontsierd met een scheur, maar het is ook nog eens zeer schadelijk voor uw buitenmuur. Een kleine scheur wordt soms in een mum van tijd een stuk groter. Een scheur loopt soms door de voegen, maar soms ook door de stenen. De vakman herstelt niet alleen de scheur door de voegen en kapotte gevelstenen te renoveren, maar pakt ook het onderliggende probleem aan. Alleen door de oorzaak van de scheur aan te pakken voorkomt u dat het weer gebeurt. Voor het verwijderen van de stenen en het voegwerk gebruikt de vakman uit Overijssel handige hulpmiddelen.

kapotte stenen vervangen

Kapotte gevelstenen vervangen

Een kapotte gevelsteen is net alsof u een steen heeft zonder voegwerk. Door de scheur loopt neerslag de buitenmuur in en de buitengevel is hierdoor niet meer weersbestendig. Bovendien tast het de conditie van de buitenmuur aan. Een vakman verwijdert de kapotte gevelstenen met een steenbeitel. Bij grotere stukken wordt er ook wel eens een elektrische hakhamer gebruikt, dit is echter minder nauwkeurig. Hierna wordt de lege plek schoongemaakt, er mag geen oude specie meer zitten. Er wordt een nieuwe metselspecie gemaakt waarmee de nieuwe steen vastgezet wordt.

dorpel vervangen Overijssel

Vervanging van dorpel

Een dorpel bevindt zich boven en onder een raam of deur. Dorpels maken onder andere het kozijn waterdicht. Het beschermt uw woning tegen de weersomstandigheden zoals neerslag en wind. Ook dorpels kunnen beschadigt raken, bijvoorbeeld door een scheur of veroudering. Het is belangrijk om een onder- of bovendorpel op tijd te vervangen. De oude dorpel wordt eerst verwijderd. Een stenen dorpel wordt bijvoorbeeld verwijderd met een uitslijper of koevoet. De nieuwe dorpel wordt daarna bevestigd met behulp van schroeven, lijm of montagekit. De vakman zorgt voor een nette afwerking, zodat alles perfect aansluit.

schoorsteenrenovatie Overijssel

Schoorsteenrenovatie

Doordat de schoorsteen het hoogste punt is van een woning, heeft het ook veel te verduren door neerslag en wind. Een verouderde schoorsteen werkt niet meer goed. Hierdoor kan er onder andere rookschade ontstaan in uw woning in Overijssel doordat de rook niet meer goed afgevoerd wordt naar boven. U heeft verschillende mogelijkheden bij een schoorsteenrenovatie. Laat bijvoorbeeld het rookkanaal of de bovenplaat vernieuwen of het loodwerk controleren. Maar het is ook mogelijk om het voegwerk en kapotte stenen te herstellen. Is het metselwerk verouderd? Laat dan de gehele schoorsteen opnieuw opbouwen door een specialist.

Benieuwd welke reinigingsmethode het beste is voor uw gevel?

De gevelspecialisten uit Overijssel adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Offertes aanvragen

Combineer gevelreiniging met gevelrenovatie

Het laten schoonmaken van de buitenmuren verhoogt de kwaliteit en zorgt ervoor dat de levensduur wordt verlengd. Wilt u graag het maximale uit uw buitengevel halen? Kies er dan voor om meerdere werkzaamheden te combineren en voer een complete renovatie uit. Laat na de reiniging bijvoorbeeld het voegwerk herstellen. Dit verkleint de kans op vochtproblemen binnenshuis en draagt bij aan de juiste uitstraling van uw woning. Voor het beste resultaat raden wij u aan om na de reiniging- en herstelwerkzaamheden de gevelmuren te laten impregneren. Hiermee bent u beschermt tegen vuilaanslag, schimmelvorming en doorslaand neerslag. Daarnaast heeft het impregneren een positief effect op de isolatiewaarde.

Ervaren gevelspecialisten in Overijssel

Toen men net begon met het reinigen van gevels, is er in Overijssel veel schade veroorzaakt. Dat komt omdat de technieken van toen nog niet zo goed uitgewerkt waren. In de afgelopen jaren is de kwaliteit van de bestaande gevelreinigingstechnieken echter enorm verbeterd. Indien u een erkend en ervaren specialist inschakelt is er tegenwoordig praktisch geen kans op ernstige beschadigingen. Als u via ons landelijk dekkende netwerk een gevelrenovatie bedrijf inschakelt, dan bent u verzekerd van een professioneel bedrijf, waarvan de medewerkers allen uitstekend gediplomeerd zijn. Zij zullen uw buitenmuren vluchtig inspecteren tot zij er zeker van zijn dat de gekozen techniek geen schade zal aanrichten.

gevelreiniging kosten Overijssel

Vrijblijvend offertes aanvragen

Verleng de levensduur van uw gevel met gevelrenovatie. Of laat uw gevel weer stralen door de gehele gevel te laten reinigen. Combineer een gevelreiniging met impregneren, zodat uw gevel daarna helemaal waterdicht is en beter bestand is tegen neerslag. Schakel een gevelspecialist uit Overijssel in voor het beste resultaat. Niet alleen weet hij precies welke methode er geschikt is, hij zorgt ook voor een vakkundige renovatie en reiniging. Bespaar tot wel 40% op de kosten van het reinigen of renoveren. Dit doet u eenvoudig door offertes van meerdere specialisten te vergelijken. Vraag eenvoudig meerdere prijsopgaven aan via het offerteformulier. Deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Vergelijk en betaal niet te veel voor de werkzaamheden!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.