Gevelspecialist gezocht?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en gevelrenovatie Noord-Brabant

Is de buitenmuur van uw woning in Noord-Brabant aangetast? Laat dan gevelreiniging of gevelrenovatie uitvoeren. Bij een gevelreiniging maken de gevelspecialisten gebruik van één van de vele reinigingstechnieken. Zo is het mogelijk om uw gevel te zandstralen of chemisch te reinigen. Naast gevelreiniging is gevelrenovatie een optie, zoals het impregneren van de gevel, bijwerken van voegwerk of het herstellen van de isolatie.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer weten over de kosten voor gevelrenovatie of gevelreiniging? Vraag dan nu offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt maximaal 5 prijsopgaven van verschillende bedrijven. Vergelijk deze en vind de juiste gevelspecialist.


Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Steeds meer klanten uit Noord-Brabant zien in dat een gevelreiniging onderdeel is van het onderhoud aan hun woning. Wanneer er vervuiling ontstaat is het belangrijk dat het zo snel mogelijk wordt gereinigd. Dit is namelijk niet alleen van invloed op het esthetische aspect maar gebeurt ook ter bescherming van uw gevelmuren. Vervuiling nestelt zich na verloop van tijd steeds vaster en dieper in het metselwerk van uw buitenmuren. Dit veroorzaakt flinke schade als u het niet op tijd laat weghalen. Een gevelreiniging is dan ook vele malen voordeliger dan het herstellen van de opgelopen schade. Bent u benieuwd naar alle voordelen van de gevelreiniging?

 • Een verbeterd aanzicht, wat de kans op verkoop vergroot.
 • Met het reinigen verhoogt u de waarde van uw woning.
 • Gevelrenovatie verbetert de isolatiewaarde van uw woning.
 • U verhoogd uw woongenot.
gevelreiniging Noord-Brabant

Gevelreiniging Noord-Brabant

Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de buitenmuur. Het is een klus die steeds vaker gedaan wordt, omdat men gaat inzien dat het onderhoud aan hun gevel belangrijk is. Zo wordt namelijk toekomstige schade, zoals scheuren in de buitenmuur of broze voegen, voorkomen. Het reinigen van de gevel is er in verschillende vormen. De meest gebruikte vormen zijn stoomreinigen, of stoomcleanen, chemisch reinigen en zandstralen. Welke u het beste gebruikt, hangt af van de soort aanslag en de hardnekkigheid op uw gevel. Gevelreiniging verlengt de levensduur van uw gevel en laat uw gevelbekleding stralen.

gevel reinigen Noord-Brabant

6 redenen om uw gevel te reinigen

 • Nette en verzorgde buitenmuur.
 • Schadelijk vuil wordt verwijderd.
 • De levensduur van de woning wordt verlengd.
 • Door de gevel te laten reinigen houdt u mosgroei en algen buiten.
 • Verhoging van de woningwaarde.
 • Beter voor de verkoop- en verhuurbaarheid.
gevelrenovatie Noord-Brabant

Gevelrenovatie Noord-Brabant

Gevelrenovatie is het volledig herstellen en vernieuwen van de buitenmuur. Onder gevelrenovatie vallen zowel het reinigen van gevels als het bijwerken van het voegwerk, en het impregneren van het volledige oppervlak. Het is van belang om gevelrenovatie op tijd uit te voeren, om veel schade te voorkomen en uzelf geen onnodig hoge kosten te verplichten.

Bovendien zorgt een sterke gevel voor bescherming tegen regen en vorst. Er zijn een aantal soorten renovatie, zoals het vervangen van de gevelstenen, dorpel vervangen of voegen herstellen. Afhankelijk van de staat van uw gevel, kiest u een methode voor het renoveren.

gevel renoveren Noord-Brabant

5 redenen om voor gevelrenovatie te kiezen

 • Met een gevelrenovatie wordt de gevel vernieuwd.
 • Uw woning is beter beschermd tegen weersinvloeden.
 • Alle beschadigingen of oneffenheden zijn weggewerkt.
 • Gevelrenovatie verlengt de levensduur van de gevel.
 • Gevelrenovatie zorgt voor een waardestijging van uw pand.

Wat kost gevelreiniging?

Wanneer u uw gevel in Noord-Brabant laat schoonmaken, wilt u natuurlijk weten wat de kosten voor gevelreiniging zijn. De prijs voor het reinigen wordt sterk beïnvloed door het te behandelen oppervlak en welke reinigingsmethode er toegepast wordt. Welke methode u voor gevelreiniging kiest, is afhankelijk van het type vervuiling en de ondergrond van de gevel.

De voordeligste methode voor het schoonmaken van de buitenmuur is stoomcleanen. De gemiddelde prijs per m² is zo’n €6,-. Met chemisch reinigen bent u duurder uit, hiervan ligt de prijs tussen de €960,- en €1.600,-. In onderstaande tabel vindt u meer informatie over de gemiddelde kosten.

Prijstabel: kosten gevelreiniging

WerkzaamhedenPrijs per m²Totaalprijs*
Stoomreiniging
(hogedrukreiniging)
€6,-€360,- tot €600,-
Impregneren€10,-€600,- tot €1.000,-
Zandstralen
(rode stenen)
€12,-€720,- tot €1.200,-
Chemische reiniging€16,-€960,- tot €1.600,-
Nevelstralen€17,50,-€1.050,- tot €1.750,-
Impregneren en reinigen€20,-€1.200,- tot €2.000,-
Impregneren, reinigen en voegen€35,-€2.100,- tot €3.500,-

* Let op: De prijzen zijn incl. btw en gebaseerd op een gevel oppervlakte van 60 m² tot 100 m². Benieuwd naar exacte prijs van gevelreiniging? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Kosten gevelrenovatie

Wat zijn de kosten gevelrenovatie per m²? Het belangrijkste wat u wilt weten als u uw gevel laat renoveren, is natuurlijk wat de kosten zijn. Het is lastig te zeggen wat de exacte kosten zijn, omdat de soorten renovatie nogal uiteenlopen. Bovendien zijn een aantal factoren van invloed op de prijs.

Denk bijvoorbeeld aan de staat van de gevel, welke methode u kiest en of de specialist een prijs per m² of een uurtarief hanteert. De gemiddelde prijs per m² voor het vervangen van voegwerk is zo’n €40,-. Laat u de raamdorpel vervangen? Denk dan aan zo’n €35,- per uur. Kijk in onderstaande tabel voor de gemiddelde kosten van de soorten gevelrenovatie.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Soort gevelrenovatieGemiddelde kosten
Nieuw voegwerk

Vanaf €10,- per m²
Gebroken gevelstenen vervangen

€12,50,- per steen
Vervanging van raamdorpel

€35,- per uur
Voegwerk vervangen (hakhamer met luchtdruk)

€40,- per m²
Voegwerk vervangen (uitslijpen)

€25,- tot €50,- per m²
Nieuwe gevelbekleding (steenstrips, inclusief isolatie)

Vanaf €200-,- per m²
Schoorsteenrenovatie

Vanaf €500,- voor de schoorsteen

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en arbeid. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

gevelonderhoud Noord-Brabant

Gevelonderhoud Noord-Brabant

Bij menig specialist uit Noord-Brabant zult u niet alleen de termen gevelrenovatie en gevelreiniging zien staan, ook gevelonderhoud is een vaak toegepaste term. Het gevelonderhoud slaat op het meer periodiek onderhoud dat wij bij de buitenmuren kunnen toepassen, waardoor u een eventuele renovatie langer kunt uitstellen. Onder het gevelonderhoud valt bijvoorbeeld ook de renovatie van enkele voegen, of het herstellen van een beschadigde baksteen.

Wilt u zeker weten dat er geen gevelrenovatie nodig is?

Laat dan een expert uit Noord-Brabant de buitenmuren controleren op eventuele beschadigingen. U kunt begrijpen dat hoe eerder eventuele schade wordt ontdekt, hoe lager de prijzen voor een reparatie, onderhoud of renovatie zullen uitvallen.

gevel impregneren Noord-Brabant

Gevel impregneren Noord-Brabant

Een onderdeel van gevelrenovatie is het impregneren van gevels. Bij het impregneren van een buitenmuur brengen de renovatie experts uit Noord-Brabant een impregneermiddel in een vloeiende laag over de stenen aan.

Dit impregneermiddel verzadigt de bakstenen, waardoor regen niet meer in de stenen trekt. Impregneren gebeurt dus om de gevel waterafstotend en schimmelwerend te maken. Voor het renoveren van de gevel is het zaak om de buitenmuur te reinigen. Er zijn verschillende methoden voor gevelrenovatie, namelijk het vervangen van stenen, voegen of een dorpel.

buitenmuur impregneren door gevelspecialist Noord-Brabant

Voordelen van de buitenmuur impregneren

De buitenmuur impregneren is een effectieve methode om de gevel te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden. Zure neerslag en dergelijke hebben geen effect meer op de buitenmuur. Het impregneermiddel is geheel transparant, na het drogen ziet u er niets meer van. Alle voordelen van het impregneren:

 • Door de beschermlaag is de gevel beschermd tegen de weersomstandigheden.
 • De gevel is gemakkelijker te onderhouden door het impregneren.
 • Zure regen trekt niet meer in de muur en vuil hecht minder gemakkelijk.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Noord-Brabant weer stralen!

Gratis offertes aanvragen

Methodes van gevelreiniging

Het schoonmaken van gevels kan met behulp van een aantal reinigingstechnieken. Iedere techniek heeft z’n eigen voor- en nadelen. Welke methode er gebruikt wordt voor gevelreiniging, is afhankelijk van het type ondergrond en de soort vervuiling. Bij oudere woningen is een agressieve reinigingsmethode, zoals zandstralen, geen optie omdat dit het oppervlak meer beschadigt. Daarom is het erg belangrijk om uw gevelreiniging over te laten aan een erkende gevelrenovatie specialist, zodat u er zeker van bent dat de reiniging op een juiste manier gebeurt.

De verschillende reinigingsmethoden op een rijtje:

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

Een vervuilde gevel heeft diverse mogelijke oorzaken. Gevelmuren die in Noord-Brabant aan de zuidzijde staan zullen vaker in de zon staan, waardoor de buitenmuren sneller gaan verkleuren. Niet iedere reinigingsmethode is geschikt voor elk type vervuiling.

Wanneer het gaat om milde vervuiling, dan is stoomreinigen in de meeste gevallen voldoende. Hierbij kunt u denken aan mos- of algen.

In sommige gevallen is de vervuiling lastiger te verwijderen, denk hierbij aan roet of verfresten. Dit hecht zich sneller aan het oppervlak en daardoor is het belangrijk dat het correct behandeld wordt. De meeste specialisten kiezen in dit geval voor een chemische reiniging.

Tot slot is er nog de categorie ‘hardnekkige vervuiling’, waar graffiti onder valt. Menig gevelrenovatie specialist uit Noord-Brabant kiest er dan voor om te zandstralen.

Gevel zandstralen Noord-Brabant

Wanneer een gevelspecialist uit Noord-Brabant spreekt over het stralen van de buitenmuur, dan kan hij het over een paar verschillende zaken hebben. Denk aan nevelstralen of zandstralen.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het in veel gevallen van stralen om zandstralen. Bij het zandstralen (ook wel gritstralen genoemd) blaast men zand tegen de gevel, waardoor de zandkorrels het vuil weghalen. Er zijn diverse zandsoorten geschikt voor zandstralen. Hoe grover de korrel, hoe meer vuil er verwijderd wordt. Het risico is bij een grove korrel wel dat er delen van de gevelsteen beschadigd worden. Het zandstralen kost gemiddeld €12,- per m².

Gevel stoomcleanen, hoe gaat dat in zijn werk?

Stoomreiniging is één van de technieken die de gevelspecialisten uit ons netwerk inzetten voor het reinigen van gevels. Bij stoomcleanen wordt water opgewarmd tot maximaal 150 graden, daarna spuiten ze het tegen de gevel. Het warme water weekt aangekoekt vuil los en spoelt het weg.

Stoomreinigen kan bij elk geveloppervlak ingezet worden en is relatief goedkoop, de gemiddelde prijs per m² is €6,-. Het enige nadeel is dat het enkel lichte tot halfzware vervuiling verhelpt. Is er graffiti op de gevelmuur gespoten? Dan kiest u beter voor een andere methode zoals stralen of chemisch reinigen.

gevel chemisch reinigen Noord-Brabant

Gevel chemisch reinigen

Een chemische reiniging is een gevelreiniging waarbij een bedrijven gebruik maken van een chemisch of biologisch middel. Kiest u voor een chemische schoonmaak? Dan moet een gevelrenovatie expert uit Noord-Brabant eerst de gevelmuur controleren om te bepalen welk soort reinigingsmiddel hij moet toepassen.

Dit is afhankelijk van de staat van de gevel, de mate van vervuiling en het materiaal waar de gevel van gemaakt is. Het reinigingsmiddel wordt met een borstel op de gevel aangebracht en moet een tijdje inwerken. Met een hogedrukreiniger spoelt vervolgens het middel van de buitenmuur, terwijl het water opgevangen wordt om vervuiling te voorkomen. Het chemisch reinigen van de gevel kost gemiddeld €16,- per vierkante meter inclusief materiaal en arbeidskosten.

gevel nevelstralen door gevelspecialist Noord-Brabant

Gevel nevelstralen

Nevelstralen is een reinigingstechniek dat toepasbaar is op vrijwel elke muursoort, zelfs op de buitenmuren van monumenten. Bij het nevelstralen vermengt heel fijn zand met een kleine hoeveelheid water. Dit mengsel spuiten de gevelspecialist uit Noord-Brabant tegen de buitenmuur. Hierdoor wordt vuil relatief snel verwijdert.

De kosten voor het nevelstralen variëren tussen de €15,- en €20,- per m². Voordelen van deze techniek zijn de lage waterbelasting en het feit dat de bovenlaag van de gevelstenen niet beschadigt. Bestaat uw gevel uit verweerde stenen of heeft het een vrij zanderig oppervlak? Dan is nevelstralen niet de beste reinigingstechniek. De kosten voor nevelstralen zijn ongeveer €17,50,- per m².

buitenmuur laserreinigen Noord-Brabant

Laserreiniging

Wij noemden al dat zandstralen een succesvolle oplossing is bij het verwijderen van hardnekkig vuil, een andere optie is de laserreiniging. Het schoonmaken van de gevelmuur met behulp van een laser is een zeer onbekende methode, maar het is de enige methode waarbij u de gevelstenen niet beschadigt, en u het milieu niet vervuilt. Het brengt echter vrij hoge kosten met zich mee, wat betekent dat het meestal alleen wordt toegepast op monumenten en kunstwerken. Het beste resultaat van de laserreiniging bereikt u als u donkere vlekken op een lichte ondergrond wilt verwijderen. Het vuil zal het licht van de laser absorberen en daardoor verdampen.

gevel hydrofoberen Noord-Brabant

Gevel hydrofoberen Noord-Brabant

Wellicht bent u bij het zoeken naar de mogelijkheden voor renovatie de term hydrofoberen tegengekomen. Regelmatig krijgen wij namelijk van onze klanten de vraag waar het begrip hydrofoberen voor staat, en of zij hiervoor ook het beste kunnen kiezen bij een renovatie. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig: hydrofoberen betekent vrijwel hetzelfde als het impregneren.

Hydrofoberen staat voor het aanbrengen van een toplaag over de buitenmuur. Dit kan gaan om een impregneermiddel, maar ook een andere beschermlaag. De kosten voor het hydrofoberen zijn vergelijkbaar met de al aangegeven kosten voor het impregneren en worden mede bepaald door het gekozen materiaal voor de toplaag. Het hydrofoberen (impregneren) van de gevel kost gemiddeld €10,- per m².

voegen van de gevel reinigen Noord-Brabant

Voegen schoonmaken

Het schoonmaken is een andere klus die onder de categorie renovatie valt. Het schoonmaken van het voegwerk combineert men over het algemeen met een volledige gevelrenovatie, maar het is ook een optie om dit apart te laten afhandelen. Bij het reinigingswerk wordt het voegwerk gecontroleerd op beschadigingen.

Ook het uitslijpen en opnieuw plaatsen van de voegen valt hieronder. De rest van het voegwerk zal met water of stoom schoongemaakt worden. Wilt u zeker zijn van een optimaal resultaat van de renovatie? Kies er dan voor om de gevelmuur te impregneren.

graffiti verwijderen Noord-Brabant

Graffiti verwijderen Noord-Brabant

Het verwijderen van graffiti is een klus die heel veel tijd en moeite kost, en waarvoor het beste één van de erkende reinigingstechnieken kan worden toegepast. Het verwijderen van graffiti gaat het beste met behulp van een chemisch reinigingsmiddel of door het zandstralen van het oppervlak.

De bedrijven uit ons netwerk werkzaam in Noord-Brabant zullen samen met u overleggen over de techniek die men het beste kan toepassen. Dit is afhankelijk van het materiaal waarvan uw gevel is gemaakt. De kosten voor het verwijderen van graffiti zijn afhankelijk van de techniek voor gevelreiniging. Zo is het bij stoomreinigen mogelijk vanaf €6,- per m² en bij gevel stralen vanaf €12,- per m².

Anti-graffiti coating

Een anti-graffiti coating voorkomt niet dat er graffiti op de muur van uw woning of bedrijfspand gespoten wordt, maar maakt het schoonmaken wel een stuk gemakkelijker. Het is namelijk een transparante beschermlaag op de muur. Deze beschermlaag voorkomt dat de graffiti zich hecht op de muur. Er is dan geen dure gevelreiniging nodig voor het verwijderen van de graffiti. Uw gevel ziet er snel weer netjes en verzorgd uit. Bovendien helpt het ook tegen het voorkomen van vuil en andere aanslag, want ook dit hecht zich minder goed op de buitenmuur door de coating. Anti-graffiti coating kost gemiddeld tussen de €12,- en €23,- per vierkante meter.

klimop van de gevel verwijderen

Klimop van gevel verwijderen

Een laatste klus waar wij u meer informatie over willen geven is het verwijderen van klimop. Met klimop bedoelen wij alle klimplanten die hun wortels in voeg- en metselwerk zetten. Het weghalen van deze planten gebeurt het beste met de hand. Haal voor zover mogelijk al het groen weg, en kijk in hoeverre u de wortels mee kunt nemen zonder het voegwerk te beschadigen.

Hoewel de meeste mensen daarna een chemisch middel over de wortels aanbrengen, is het ook een optie om deze eerst te laten drogen en daarna weg te borstelen. Dit is de meest schadevrije oplossing en voorkomt hoge prijzen voor renovatie.

voorschriften gemeente bij gevelreiniging

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Afhankelijk van uw gemeente, bent u bij de gevelreiniging verbonden aan een aantal eisen. De voorschriften verschillen per gemeente. Waar u in de ene woonplaats geen melding hoeft te doen, moet u in een andere gemeente verschillende ontheffingen aanvragen. In ieder geval dient al het vervuilde water opgevangen te worden. Dit mag namelijk niet geloosd worden voordat het gereinigd is.

Als u zeker wilt weten wat de voorschriften van de gemeente van Noord-Brabant zijn, dan kunt u dit het beste even navragen bij het gemeenteloket. Schakelt u een renovatie specialist uit Noord-Brabant in? Dan kunt u de vakman ook vragen naar de voorschriften. Wilt u meer lezen over de regelgeving? Kijk dan op de website van InfoMil.

Gevel zelf reinigen?

Wilt u besparen op de kosten voor de gevelrenovatie of –reiniging? Dan is het een optie om te kijken naar de dingen die u zelf kunt doen om het vuil of de graffiti te verwijderen. Zo zijn er bij de meeste bouwmarkten hogedrukreinigers te huur waarmee u een eerste poging kunt doen. Ook voor het stoomreinigen zijn vaak de nodige producten beschikbaar. Voor andere technieken is het verstandig om de hulp van een erkend specialist uit Noord-Brabant in te roepen. Deze neemt de juiste gereedschappen mee en zorgt dat u in korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Zoals wij al eerder beschreven is het periodiek onderhouden van de gevelmuren van belang om de kwaliteit te behouden. In de praktijk is het lastig vast te stellen hoe vaak u een gevelreiniging moet laten uitvoeren. Het belangrijkste is dat u de vervuiling zo snel mogelijk laat verwijderen, maar hoe vaak dit terugkomt is moeilijk te voorspellen. Wilt u vervuiling in de toekomst voorkomen? Laat uw buitenmuren dan impregneren na het reinigen. Ontdekt u geen vervuiling op de buitenmuren? Dan is het voldoende om ze eens in de 10 tot 12 jaar goed te laten reinigen.


Zoekt u een specialist in Noord-Brabant voor gevelreiniging?

Ontvang scherp geprijsde en volledig vrijblijvende offertes van experts uit uw regio!

Vrijblijvende offertes

Welke vormen van gevelrenovatie bestaan er?

Door het renoveren van uw gevel, laat u uw woning in Noord-Brabant er als nieuw uitzien en voorkomt u ongemakken en gebreken. Wanneer uw buitenmuur scheuren bevat of de voegen begeven het, is het zaak om er snel bij te zijn. Renovatie is er in verschillende vormen, afhankelijk van wat de staat is van uw gevel. U laat bijvoorbeeld de gevel opnieuw voegen bij een renovatie, gevelstenen vervangen of dorpels vernieuwen. Het is ook mogelijk om alleen het voegwerk te herstellen. De meest gebruikte vormen van renovatie staan hieronder.

Klik op de onderstaande vorm van gevelrenovatie, om direct naar het kopje te navigeren:

gevel voegen Noord-Brabant

Gevel voegen Noord-Brabant

Gevels bestaan niet alleen uit bakstenen, maar ook uit voegen. Deze worden vaak onderschat, maar hebben een grote invloed op de uitstraling en bescherming van uw woning in Noord-Brabant. Renoveren, herstellen of de gevel opnieuw voegen is daarom ook erg belangrijk. Voegwerk wordt vaak aangetast door regen, wind, warmte en kou. Daarnaast leidt achterstallig onderhoud aan het voegwerk er toe dat het snel in kwaliteit achteruit gaat. U herkent versleten of beschadigde voegen aan kleine verkleuringen.

De prijs per m² voor nieuwe voegen is gemiddeld €10,-. Het renoveren van gebeurt door uitslijpen of uithakken en het plaatsen van nieuwe voegen.

nieuwe gevel voegen

Soorten voegen

U verwacht het misschien niet, maar er zijn verschillende voegsoorten. Vaak wordt er in Noord-Brabant gekozen voor een standaardvoeg. Door de voeg te borstelen met een harde borstel krijgt de voeg meer structuur. Maar u kunt ook kiezen voor een iets meer opvallender voeg, zoals een knipvoeg of schaduwvoeg. De randen van een knipvoeg worden heel afgesneden, daarom geeft deze voeg een zeer strak resultaat. U heeft de keuze uit de volgende voegsoorten:

 • Knipvoeg en snijvoeg
 • Verdiepte voeg en teruggehouden voeg
 • Bol geklopte voeg, platvolvoeg en schaduwvoeg

Voegen uitslijpen, hoe werkt het?

Het uitslijpen van voegen is een zeer snelle en effectieve methode. Een vakman uit Noord-Brabant gebruikt een speciale slijptol met een voegblad voor het uitslijpen. Er zijn verschillende diktes voegbladen, welke dikte er wordt gebruikt is afhankelijk van het voegwerk in uw woning in Noord-Brabant. Tijdens het uitslijpen komt er vaak veel stof vrij, daarom is een gevelreiniging nadien verstandig. De prijs van uitslijpen is gemiddeld €25,- tot €50,- per m².

Voegen uithakken

Voegen uithakken gebeurt manueel of met een elektrische hakhamer. Manueel uithakken kost zeer veel tijd en is arbeidsintensief, maar is geschikt voor kwetsbare buitenmuren. Met een elektrische hakhamer gaat dit een stuk sneller. Een elektrische hakhamer maakt gebruikt van krachtige kloppende bewegingen, waardoor de voegen eruit gehakt worden. De gemiddelde prijs is €40,- per m².

Een professioneel voegwerker aan het werk

Voegen herstellen

Het herstellen is belangrijk omdat een mooi gevoegde gevel er veel beter uit ziet dan een kapotte gevel. Bovendien is voegwerk belangrijk omdat het beschermt tegen allerlei weersinvloeden.

Bij het herstellen moet de specialist uit Noord-Brabant eerst het voegwerk uithakken of uitslijpen. Vervolgens wordt de gevel gereinigd, zodat er geen stof en voegresten achterblijven. Vervolgens wordt met nieuwe voegmortel de nieuwe voegen aangebracht.

Scheuren in muren Noord-Brabant?

Scheuren in uw gevel of binnenmuur zijn erg vervelend. Ze zijn niet alleen lelijk, ook zorgen ze voor schade aan de constructie van uw woning. Scheuren kunnen door vele oorzaken ontstaan. Denk aan constructiefouten of boomwortels die te dicht bij uw woning groeien. Verwacht wordt dat de komende jaren ook wel veel woningen gaan verzakken een verlaagde stand van het grondwater. De extreme droogte leidt waarschijnlijk tot het verzakken van één miljoen woningen!

Het is belangrijk om scheuren in binnen- en buitenmuren zo snel mogelijk door een vakman te laten repareren. Een specialist repareert niet alleen de schade, maar pakt ook de onderliggende oorzaak aan.

Hoe scheuren in binnen- of buitenmuur repareren?

Om meer scheurvorming en ernstige schade aan de constructie van uw woning te voorkomen, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een specialist inschakelt. In de meeste gevallen is een onzichtbare reparatie mogelijk, maar bij grote scheuren blijft u altijd iets van de reparatie zien.
Hoe pakt een specialist de reparatie aan?
In de meeste gevallen maakt de vakman gebruik van cementpleister of flexibele kit om de scheur op te vullen. Bij grote scheuren verwijdert de specialist voegen, waarna hij deze opnieuw voegt. Op eigenhuis.nl vindt u een handige scheurwijzer, waarmee u snel ziet welke maatregelen een expert neemt voor de scheuren in uw woning.

Kapotte gevelstenen vervangen

Zijn de gevelstenen kapot en brokkelen er stukken steen af? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk te laten vervangen. Zo voorkomt u verdere schade aan de gevel.
Bij het vervangen van kapotte gevelstenen is vakkennis noodzakelijk. Eerst is het belangrijk om de bakstenen uit te kappen en uit te hakken. Met een vuisthamer of een steenbeitel worden de voegen verwijderd: zo komt de steen los te zitten. Vervolgens worden de oude stenen vervangen voor nieuwe stenen. De kosten van het vervangen van kapotte gevelstenen liggen rond de €12,50,- per steen.

dorpel in gevel vervangen Noord-Brabant

Vervanging van dorpel

In sommige gevallen is het voegwerk van de dorpels verrot. Een dorpel is een horizontale balk aan de onderkant van een deur of raam. De kans op lekkages is aanzienlijk groter als de dorpel kapot is. De dorpel heeft veel te verduren.

Controleer eerst de dorpel op schade en beslis dan of die vervangen moet worden. Een verrotte dorpel moet direct vervangen worden. Dit is een specialistisch klusje en laat u het beste over aan een erkende specialist uit Noord-Brabant. Het vervangen van de dorpel kost gemiddeld €35,- per uur.

gevelrenovatie en gevelisolatie Noord-Brabant

Gevelrenovatie combineren met nieuwe isolatie

Wist u dat u door de gevel te isoleren bespaart op de energiekosten? U voorkomt namelijk warmteverlies en daardoor hoeft u minder te stoken om uw woning in Noord-Brabant te verwarmen. Daarnaast zorgt het voor een verhoging van de woningwaarde. Er zijn verschillende mogelijkheden voor gevelisolatie, namelijk spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie. Met buitengevelisolatie heeft u ook nieuwe gevelbekleding nodig, uw gevel ziet er dus weer als nieuw uit.

Combineer een gevelrenovatie met het aanbrengen van isolatie en bespaar op de kosten. Bovendien heeft u dan niet te maken met twee verbouwingen. Tip: check de website van Energiesubsidiewijzer.nl en de Belastingdienst voor informatie over eventuele subsidies en een verlaagd btw-tarief.

Nieuwe gevelbekleding

Nieuwe gevelbekleding nodig? U heeft de keuze uit verschillende materialen en uitstralingen wanneer u de buitenmuur opnieuw laat bekleden. Combineer nieuwe bekleding met isolatie om direct te besparen op de energiekosten. Kies bijvoorbeeld voor de handige steenstrips met de uitstraling van een muur van baksteen of laat uw buitengevel bepleisteren. Of ga voor houten of kunststof bekleding. Kunst bekleding is ook verkrijgbaar in een houtlook. U heeft de keuze uit de volgende bekleding voor uw gevel:

 • Gevelbepleistering of crepi
 • Kaleien, steenstrips
 • Houten of kunststof bekleding

Gevelrenovatie of gevelrestauratie?

Weet u niet zeker of u een gevelreiniging of een gevelrestauratie nodig heeft? Een gevelrestauratie is net wat anders dan een renovatie. Bij een renovatie gaat het namelijk om het vernieuwen van de buitenmuur. Hierbij gebruikt een vakman moderne bouwtechnieken en de nieuwste bouwmaterialen.

Een restauratie is vaak iets ingewikkelder en wordt toegepast bij oudere woningen en monumentale panden in Noord-Brabant. De buitenmuren worden bij een gevelrestauratie teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Vaak zijn moderne bouwtechnieken niet geschikt, dus daarom gebruikt de vakman dezelfde bouwmaterialen en -technieken, hierdoor ziet de gevel er weer als nieuw uit.

schoorsteenrenovatie uitvoeren in Noord-Brabant

Schoorsteenrenovatie

Heeft u een relatief oude woning in Noord-Brabant met een schoorsteen op het dak? Dan is de kans aanwezig dat de schoorsteen die gebruikt wordt voor een houtkachel of openhaard, gebreken vertoont. Dit kan in de vorm van lekkage op het dak of een lekkend rookkanaal.

In zulke gevallen laat u het beste de schoorsteen renoveren, bijvoorbeeld in de vorm van opnieuw metselen. Onder schoorsteenrenovatie vallen verschillende werkzaamheden, zoals het reinigen van uw schoorsteen, het uitslijpen en uithakken van de voegen, het plaatsen van bakstenen, controleren van loodwerk en het impregneren van de schoorsteen. De vanafprijs voor de buitenkant van een schoorsteen renoveren is €500,-.


Uw gevel laten renoveren door een renovatie expert?

Vergelijk offertes en vind de juiste specialist in Noord-Brabant!

Gratis offertes aanvragen

Combineer gevelreiniging met gevelrenovatie

Een gevelreiniging biedt vele voordelen, maar als u het optimale resultaat wilt bereiken raden wij aan om meerdere werkzaamheden met elkaar te combineren. Door een complete gevelrenovatie uit te laten voeren profiteert u van extra voordelen, zoals een verhoogde isolatiewaarde en een besparing op uw energiekosten. Daarnaast zal dit de waarde van het pand in Noord-Brabant nog verder doen stijgen.

In Noord-Brabant combineren klanten een gevelreiniging regelmatig met het impregneren van de buitenmuur. Ook laten zij vaak direct het voegwerk herstellen. Andere mogelijkheden bij een renovatie zijn het herstellen of vervangen van de dorpels en eventueel het vervangen van bakstenen.

Tips om te besparen op de kosten

Niemand wil teveel betalen voor gevelreiniging of gevelrenovatie. Daarom hieronder een aantal handige tips.

 • Zorg er voor dat de gevel goed bereikbaar is. Denk aan het verwijderen van de plantenbakken, tuinmeubelen, etc. De gevelspecialist kan dan direct aan de slag.
 • Doe kleine klusjes zelf, zoals het afvoeren van het afval.
 • Constateert u beschadigingen in de gevel? Laat het direct repareren, om grotere problemen te voorkomen.
 • Kies voor een gevelspecialist uit regio Noord-Brabant.
 • Vergelijk prijsoffertes, zodat u de kosten van gevelexperts kunt vergelijken.

Recent aangevraagde offertes

Gevelreiniging en gevelrenovatie in Schiedam
De gevel renoveren in Rotterdam
Voegen uitslijpen en herstellen in Leiden
Scheuren in muren repareren in Den Haag
Gevelreiniging in Delft
Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen in Zoetermeer
Schoorsteenrenovatie in Dordrecht
De gevel reinigen met zandstralen in Rijswijk
De gevel impregneren in Spijkenisse
Gevelrestauratie in Gouda

Ervaren gevelspecialisten in Noord-Brabant

In de afgelopen paar jaar hebben wij een landelijk dekkend netwerk kunnen opbouwen. Daar zijn we trots op! Omdat er gestreefd wordt naar een 100% klanttevredenheid, is het belangrijk om het netwerk uit ervaren specialisten te laten bestaan. Elke specialist die zich aansluit wordt daarom uitgebreid gescreend op basis van prijs en kwaliteit. Het is belangrijk dat elke specialist goed is opgeleid en beschikt over ruime ervaring om gevelreiniging en gevelrenovatie op de juiste manier uit te voeren. Hierdoor bent u gegarandeerd van het beste resultaat. Het door ons samengestelde netwerk is het bewijs dat u de beste kwaliteit kan ontvangen zonder dat u daarvoor de hoofdprijs betaalt.

Voordelen van onze werkwijze

U bespaart op de kosten van de gevelrenovatie of gevelreiniging door offertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in om spoedig een aantal scherpe aanbiedingen te ontvangen van specialisten uit de omgeving van Noord-Brabant. Door een specialist in de buurt te kiezen, bespaart u ook op de voorrijkosten. De belangrijkste voordelen:

 • Ontvang spoedig offertes met scherpe prijzen, geheel kosteloos en vrijblijvend.
 • Vergelijk de aanbiedingen en kies eenvoudig de beste specialist uit Noord-Brabant.
 • Bespaar tot wel 40% op de kosten op het reinigen of renoveren!
kosten gevelreiniging en gevelrenovatie Noord-Brabant

Offertes voor gevelreiniging en gevelrenovatie Noord-Brabant

Wilt u weten wat de prijzen zijn voor een gevelrenovatie bij uw woning in Noord-Brabant? Hebt u een vraag over het verschil tussen het reinigen door middel van zandstralen en nevelstralen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van gevelreiniging? Schakel dan een gevelspecialist in door prijsopgaven aan te vragen via het offerteformulier. U ontvangt maximaal 5 offertes op maat, van verschillende bedrijven. Wanneer u deze onderling vergelijkt, vindt u niet alleen een specialist bij u in de buurt. U bespaart ook nog eens op de kosten!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van verbouwingen en verbetering van woningen. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.