Gevelspecialist nodig?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en -renovatie Noord-Brabant

De buitenmuren van uw woning of bedrijfspand zullen met de jaren aangetast worden door vuil, regenwater en uitlaatgassen. Om te voorkomen dat de stenen poreus worden of dat het vuil de voegen aantast, is een gevelreiniging of gevelrenovatie ten zeerste aan te raden. Wij zijn een netwerk van gevelrenovatie en gevelreiniging bedrijven. Bij een gevelreiniging maken onze specialisten uit Noord-Brabant gebruik van één van de vele reinigingstechnieken. Zo kunnen zij uw gevel zandstralen, gritstralen of schoonmaken met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. Naast een gevelreiniging voeren zij ook regelmatig een gevelrenovatie uit. Andere klussen zij afhandelen zijn het impregneren van gevels, het bijwerken van het voegwerk of het herstellen van de isolatie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of hebt u vragen over de kosten voor de renovatie? Vul dan vandaag nog uw wensen in op het contactformulier dat u op de offertepagina kan vinden. Na uw offerteaanvraag ontvangt u maximaal 5 offertes van, aan ons netwerk gelieerde, bedrijven. Door het vergelijken van de offertes kan u behoorlijk op uw klus besparen. Vind u het aanbod toch niet goed genoeg? Geen probleem, de offertes zijn vrijblijvend!

Navigeer op deze pagina naar:

Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Steeds meer klanten uit Noord-Brabant zien in dat een gevelreiniging onderdeel is van het onderhoud aan hun woning. Wanneer er vervuiling ontstaat is het belangrijk dat het zo snel mogelijk wordt gereinigd. Dit is namelijk niet alleen van invloed op het esthetische aspect maar gebeurt ook ter bescherming van uw gevelmuren. Vervuiling nestelt zich na verloop van tijd steeds vaster en dieper in het metselwerk van uw buitenmuren. Dit veroorzaakt flinke schade als u het niet op tijd laat weghalen, met vocht- en isolatieproblemen als gevolg. Een gevelreiniging is dan ook vele malen voordeliger dan het herstellen van de opgelopen schade. Bent u benieuwd naar alle voordelen van de gevelreiniging?

  • Een verbeterd aanzicht, wat de kans op verkoop vergroot
  • Met het reinigen verhoogt u de waarde van uw woning
  • De gevelrenovatie verbetert de isolatiewaarde en zorgt voor een besparing op uw stookkosten
  • U verhoogd uw woongenot
gevelrenovatie uitvoeren Noord-Brabant

Gevelrenovatie

Hoewel veel van onze klanten uit Noord-Brabant kiezen voor een gevelreiniging, is tevens de keuze voor een volledige renovatie van de buitenmuren mogelijk. Onder een gevelrenovatie vallen zowel het schoonmaken van gevels als het bijwerken van het voegwerk, en het impregneren van het volledige oppervlak. In sommige gevallen zal de gevelrenovatie professional u zelfs ondersteunen bij het verbeteren van de isolatiewaarde van de buitenmuur. De voordelen van een gevelrenovatie zijn onder andere het voorkomen van vochtproblemen zoals lekkage en doorslaand water, een verbetering van de aanblik van het pand, en een verhoogd wooncomfort. De kosten voor een gevelrenovatie kunnen oplopen tot €8000,-.

gevelreiniging Noord-Brabant

Gevelonderhoud

Bij menig specialist uit Noord-Brabant zult u niet alleen de termen gevelrenovatie en gevelreiniging zien staan, ook gevelonderhoud is een vaak toegepaste term. Het gevelonderhoud slaat op het meer periodiek onderhoud dat wij bij de buitenmuren kunnen toepassen, waardoor u een eventuele renovatie langer kunt uitstellen. Onder het gevelonderhoud valt bijvoorbeeld ook de renovatie van enkele voegen, of het herstellen van een beschadigde baksteen. Wilt u zeker weten dat er geen gevelrenovatie nodig is? Laat dan een expert uit ons netwerk de buitenmuren controleren op eventuele beschadigingen. U kunt begrijpen dat hoe eerder eventuele schade wordt ontdekt, hoe lager de prijzen voor een reparatie, onderhoud of renovatie zullen uitvallen.

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

Na verloop van tijd zijn er diverse oorzaken die uw gevel vervuilen. Gevelmuren die in Noord-Brabant aan de zuidzijde staan zullen vaker in de zon staan, waardoor de muren sneller gaan verkleuren. De buitenmuren aan de noordkant zal daarentegen veelal blootgesteld worden aan regen en vocht, waardoor deze kant gevoeliger is voor vocht- en schimmelproblemen. Niet elke reinigingsmethode is geschikt voor elk type vervuiling. Wanneer het gaat om milde vervuiling, dan is stoomreinigen in de meeste gevallen voldoende. Hierbij kunt u denken aan mos- of algen. In sommige gevallen is de vervuiling lastiger te verwijderen, denk hierbij aan roet of verfresten. Dit hecht zich sneller aan het oppervlak en daardoor is het belangrijk dat het correct behandeld wordt. De meeste specialisten kiezen in dit geval voor een chemische reiniging. Tot slot is er nog de categorie ‘hardnekkige vervuiling’. Vaak doelen wij op graffiti. Menig gevelrenovatie specialist uit Noord-Brabant zal ervoor kiezen om te zandstralen.

Kosten

Voordat u besluit om de gevel in Noord-Brabant te laten reinigen, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de prijzen en kosten. Over het algemeen zijn de kosten van een gevelreiniging stukken voordeliger dan een volledige gevelrenovatie en het herstellen van opgelopen schade. Om geld te besparen raden wij u daarom altijd aan om de vervuiling zo snel mogelijk schoon te maken.

Hoeveel kost een gevelreiniging nou eigenlijk?

De kosten van het reinigen zijn grotendeels afhankelijk van het te behandelen oppervlak en uiteraard de reinigingsmethode. Op beide factoren heeft u zelf helaas weinig invloed. De methode is afhankelijk van het type vervuiling en de ondergrond van de gevel. Stoomreiniging kost in Noord-Brabant gemiddeld €6,- per vierkante meter. Hiermee is dit de meest voordelige methode om de buitenmuren te reinigen. Zandstralen kost gemiddeld €12,- per vierkante meter en voor chemisch reinigen betaalt u ongeveer €12,- per vierkante meter. Bij een oppervlak van totaal 100 vierkante meter liggen de totaalprijzen dus ergens tussen de €600,- en €1.600,-. Voor een optimaal resultaat zullen wij u altijd aanraden om de buitengevel naast het reinigen tevens te impregneren. Door deze werkzaamheden te combineren bespaart u namelijk op de totale kosten. Gemiddeld betaalt u €20,- per vierkante meter. Bij een oppervlak van 100 vierkante meter gaat het om een bedrag van €2.000,-. Kiest u er daarnaast voor om ook het voegwerk te herstellen? Dan ligt de prijs rond de €35,- per vierkante meter. Tip: vergelijk offertes & bespaar zo op de totaalprijs.

Gevel oppervlakte Werkzaamheden Indicatie totaalprijs*
60m² tot 100 m² Stoomreiniging (hogedrukreiniging) €360,- tot €600,-
60m² tot 100m² Zandstralen €720,- tot €1.200,-
60m² tot 100 m² Chemische reiniging €960,- tot €1.600,-
60m² tot 100m² Impregneren €600,- tot €1.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren en reinigen €1.200,- tot €2.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren, reinigen en voegen €2.100,- tot €3.500,-

(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €6,- voor het stoomreinigen, €12,- per m² voor het zandstralen (rode stenen) en €16,- voor het chemisch reinigen.
(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €10,- per m² voor het impregneren, €20,- voor het impregneren en reinigen en €35,- voor het impregneren, reinigen en voegen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Noord-Brabant weer stralen!

Offertes aanvragen

gevels impregneren Noord-Brabant

Gevel impregneren

Eén van de onderdelen van de gevelrenovatie is het impregneren van gevels. Bij het impregneren van een buitenmuur brengen de renovatie experts uit ons netwerk een impregneermiddel in een vloeiende laag over de stenen aan. Dit impregneermiddel zal de bakstenen verzadigen, waardoor regen en ander vocht niet meer in de stenen kan trekken. Dankzij het impregneren wordt doorslaand water dan ook voorkomen. Wilt u de prijzen van de renovatie zo laag mogelijk houden? Dan kunt u ervoor kiezen om zelf het impregneren uit te voeren. De gereedschappen hiervoor zijn te huur bij de meeste bouwmarkten in Noord-Brabant. Zorg ervoor dat u altijd de hele muur bedekt.

voegwerk laten schoonmaken

Voegen schoonmaken

Het schoonmaken van de voegen is een andere klus die onder de categorie renovatie valt. Het schoonmaken van het voegwerk combineert men over het algemeen met een volledige gevelrenovatie, maar het is ook een optie om dit apart te laten afhandelen. Bij het reinigingswerk zullen alle voegen gecontroleerd worden op eventuele beschadigingen. Ook het uitslijpen en opnieuw plaatsen van de voegen valt hieronder. De rest van het voegwerk zal met water of stoom schoongemaakt worden. Wilt u zeker zijn van een optimaal resultaat van de renovatie? Kies er dan voor om de gevelmuur te impregneren. Dit zal eventuele vochtproblemen in de toekomst voorkomen.

gevel voegen Noord-Brabant

Gevel voegen

Gevels bestaan niet enkel uit bakstenen, maar ook uit voegen. Deze worden door klanten in Noord-Brabant regelmatig onderschat, maar ze zijn een grote invloed op de uitstraling van uw woning. Een renovatie of reparatie van het voegwerk is daarom net zo belangrijk als een reguliere gevelrenovatie. De voegen worden vaak snel aangetast door regen, wind, warmte en kou. Daarnaast leidt achterstallig onderhoud aan het voegwerk er toe dat het voegwerk snel in kwaliteit achteruit gaat. U herkent de versleten of beschadigde voegen aan kleine verkleuringen. Zodra het metselwerk begint af te brokkelen is het tijd voor een renovatie. Doordat het voegwerk versleten raakt, zal de isolatiewaarde van het pand namelijk lager worden. Dit heeft als gevolg dat uw energierekening verhoogd terwijl uw woongenot daalt.

De renovatie van de voegen bestaat uit het uithakken of uitslijpen van de bestaande voegen, waarna de specialist hier nieuwe voor in de plaats aanbrengt. Wist u dat u kon kiezen uit diverse soorten voegen? Met een speciale snijvoeg lijkt scheef metselwerk ineens weer recht te staan. Een gemiddelde voeg kost ongeveer €10,- tot €11,- per vierkante meter.

diverse reinigingsmethodes voor de gevel

Diverse reinigingsmethodes

Het reinigen van gevels kan met behulp van een groot aantal reinigingstechnieken. Elke reinigingstechniek heeft z’n eigen voor- en nadelen. In de meeste gevallen heeft u niet de vrije keuze in welke methode u laat toepassen. Dit is afhankelijk van het type ondergrond en de soort vervuiling. Bij oudere woningen is een agressieve reinigingsmethode bijvoorbeeld geen optie omdat dit het oppervlak nog meer kan beschadigen. Daarom is het erg belangrijk om uw gevelreiniging over te laten aan een erkende gevelrenovatie specialist, zodat u er zeker van bent dat de reiniging goed past bij uw gevelmuren. In Noord-Brabant worden onderstaande reinigingsmethodes het vaakst toegepast: stoomreinigen, zandstralen, chemische reiniging en nevelstralen.

De meest milde vormen zijn stoomreinigen en nevelstralen. Dit komt omdat de specialist uit Noord-Brabant hierbij geen gebruik maakt van een hoge druk. Toch is ook stoomreinigen niet in elke situatie toepasbaar. Het gaat weliswaar niet om een hoge druk, maar wel om een hoge temperatuur. Wanneer uw buitenmuren erg oud zijn bestaat er de kans dat het metselwerk door de grote temperatuurverschillen gaat barsten. Woont u bijvoorbeeld in een monument? Laat u dan vooraf goed informeren over de reinigingsmethodes.

Video: voegwerk

Video: buitenmuur zandstralen

gevel zandstralen Noord-Brabant

Gevel stralen

Wanneer een gevelspecialist uit Noord-Brabant spreekt over het stralen van de buitenmuur, dan kan hij het over een paar verschillende zaken hebben. De eerste is het nevelstralen waar wij u al meer informatie over gaven, een ander alternatief is vochtstralen, maar zeer waarschijnlijk is dat hij spreekt over het zandstralen van de muren. Bij het zandstralen (ook wel gritstralen genoemd) blaast men zand tegen de muur, waardoor de zandkorrels het vuil weghalen. Het zandstralen kan met diverse zandsoorten. Hoe grover de korrel, hoe meer vuil er verwijderd wordt. Het risico is bij een grove korrel wel dat er delen van de gevelsteen beschadigd kunnen worden.

stoomcleanen van de buitenmuur

Stoomcleanen

Stoomreiniging is één van de technieken die de gevelspecialisten uit ons netwerk inzetten voor het reinigen van gevels. Bij het stoomreinigen warmen zij water op tot maximaal 150 graden, daarna spuiten ze het tegen de gevel. Het warme water zal aangekoekt vuil losweken en dit vervolgens wegspoelen. De stoomreiniging kan bij elk geveloppervlak ingezet worden en is relatief goedkoop. Met €5,- per m2 valt het binnen vrijwel elk budget. Het enige nadeel is dat het enkel lichte tot half zware vervuiling kan verhelpen. Is er graffiti op de gevelmuur gespoten? Dan kunt u toch beter voor een andere methode kiezen zoals een chemische reiniging. Deze methode is uiteraard iets duurder.

Benieuwd welke reinigingsmethode het beste is voor uw gevel?

De gevelspecialisten uit Noord-Brabant adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Offertes aanvragen

chemisch reinigen Noord-Brabant

Chemisch reinigen

Een chemische reiniging is een gevelreiniging waarbij een bedrijven gebruik maken van een chemisch of biologisch middel. Kiest u voor een chemische schoonmaak? Dan moet een gevelrenovatie expert uit Noord-Brabant eerst de gevelmuur controleren om te bepalen welk soort reinigingsmiddel hij moet toepassen. Dit is afhankelijk van de staat van de gevel, de mate van vervuiling en het materiaal waarvan de gevel gemaakt is. Het reinigingsmiddel wordt dan met een borstel op de muur aangebracht, en moet een tijdje inwerken. Met een hogedrukreiniger spoelt men vervolgens het middel van de muur, terwijl het water opgevangen wordt om vervuiling te voorkomen.

nevelstralen

Nevelstralen

Wist u dat er een reinigingstechniek bestaat die toepasbaar is op vrijwel elke muursoort, zelfs op de muren van monumenten? Dat is het nevelstralen. Bij het nevelstralen vermengt men een heel fijn zand met een kleine hoeveelheid water. Dit mengsel spuiten zij tegen de buitenmuren, waardoor vuil relatief snel te verwijderen is. De kosten voor het nevelstralen variëren tussen de €15,- en €20,- per vierkante meter. Voordelen van deze techniek zijn de lage waterbelasting, en het feit dat de bovenlaag van de gevelstenen niet wordt beschadigd. Bestaat uw muur uit verweerde stenen of heeft het een vrij zanderig oppervlak? Dan is nevelstralen niet de beste reinigingstechniek.

vuil verwijderen middels laserreiniging

Laserreiniging

Wij noemden al dat zandstralen een succesvolle oplossing is bij het verwijderen van hardnekkig vuil, een andere optie is de laserreiniging. Het schoonmaken van de gevelmuur met behulp van een laser is een zeer onbekende methode, maar het is de enige methode waarbij u de gevelstenen niet beschadigt, en u het milieu niet vervuilt. Het brengt echter vrij hoge kosten met zich mee, wat betekent dat het meestal alleen wordt toegepast op monumenten en kunstwerken. Het beste resultaat van de laserreiniging bereikt u als u donkere vlekken op een lichte ondergrond wilt verwijderen. Het vuil zal het licht van de laser absorberen en daardoor verdampen.

gevelonderhoud

Hydrofoberen

Wellicht bent u bij het zoeken naar de mogelijkheden voor gevelrenovatie de term hydrofoberen tegengekomen. Regelmatig krijgen wij namelijk van onze klanten de vraag waar het begrip hydrofoberen voor staat, en of zij hiervoor ook het beste kunnen kiezen bij een renovatie. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig: hydrofoberen betekent vrijwel hetzelfde als het impregneren. Het hydrofoberen staat voor het aanbrengen van een toplaag over de buitenmuur. Dit kan gaan om een impregneermiddel, maar ook een andere beschermlaag. De kosten voor het hydrofoberen zijn vergelijkbaar met de al aangegeven kosten voor het impregneren en worden mede bepaald door het gekozen materiaal voor de toplaag.

Gevel zelf reinigen?

Wilt u besparen op de kosten voor de gevelrenovatie of –reiniging? Dan is het een optie om te kijken naar de dingen die u zelf kunt doen om het vuil of de graffiti te verwijderen. Zo zijn er bij de meeste bouwmarkten hogedrukreinigers te huur waarmee u een eerste poging kunt doen. Ook voor het stoomreinigen zijn vaak de nodige producten beschikbaar. Voor de andere technieken is het echter verstandig om de hulp van een erkend specialist uit Noord-Brabant in te roepen. Deze zal de juiste gereedschappen meenemen en ervoor zorgen dat u in korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet.

Klimop van gevel verwijderen

Een laatste klus waar wij u meer informatie over willen geven is het verwijderen van klimop. Met klimop bedoelen wij alle klimplanten die hun wortels in de voegen zetten. Het weghalen van deze planten gebeurt het beste met de hand. Haal voor zover mogelijk al het groen weg, en kijk in hoeverre u de wortels mee kunt nemen zonder het voegwerk te beschadigen. Hoewel de meeste mensen daarna een chemisch middel over de wortels aanbrengen, is het ook een optie om deze eerst te laten drogen en daarna weg te borstelen. Dit de meest schadevrije oplossing en voorkomt hoge prijzen voor renovatie.

graffiti verwijderen van gevel in Noord-Brabant

Graffiti verwijderen

Het verwijderen van graffiti is een klus die heel veel tijd en moeite kost, en waarvoor het beste één van de erkende reinigingstechnieken kan worden toegepast. Het verwijderen van graffiti gaat het beste met behulp van een chemisch reinigingsmiddel of door het zandstralen van het oppervlak. De bedrijven uit ons netwerk werkzaam in Noord-Brabant zullen samen met u overleggen over de techniek die men het beste kan toepassen. Dit is afhankelijk van het materiaal waarvan uw gevel is gemaakt. De kosten voor het verwijderen van graffiti zijn afhankelijk van de techniek voor gevelreiniging. Houdt ongeveer rekening met prijzen tussen de €5,- en €20,- per vierkante meter.

wetgeving voor gevel reinigen en renoveren

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Afhankelijk van uw gemeente, bent u bij de gevelreiniging verbonden aan een streng aantal eisen. De voorschriften verschillen per gemeente. Waar u in de ene woonplaats geen melding hoeft te doen zal u in een andere gemeente verschillende ontheffingen moeten aanvragen. In ieder geval dient al het vervuilde water opgevangen te worden. Dit mag namelijk niet geloosd worden voordat het gereinigd is. Als u zeker wilt weten wat de voorschriften van de gemeente van Noord-Brabant zijn, dan kunt u dit het beste even navragen bij het gemeenteloket. Schakelt u een gevelrenovatie specialist uit ons netwerk in Noord-Brabant in? Dan kunt u de vakman ook vragen naar de voorschriften. Wilt u alvast meer lezen over de regelgeving? Kijk dan op InfoMil.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Zoals wij al eerder beschreven is het periodiek onderhouden van de gevelmuren van belang om de kwaliteit te behouden. In de praktijk is het lastig vast te stellen hoe vaak u een gevelreiniging moet laten uitvoeren. Het belangrijkste is dat u de vervuiling zo snel mogelijk laat verwijderen, maar hoe vaak dit terugkomt is moeilijk te voorspellen. Wilt u vervuiling in de toekomst voorkomen? Laat uw muren dan impregneren. Ontdekt u geen vervuiling op de buitenmuren? Dan is het voldoende om ze eens in de 10 tot 12 jaar goed te laten reinigen.

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat!

Een gevelreiniging biedt vele voordelen, maar als u het optimale resultaat wilt bereiken raden wij aan om meerdere werkzaamheden met elkaar te combineren. Door een complete gevelrenovatie uit te laten voeren profiteert u van extra voordelen, zoals een verhoogde isolatiewaarde en een besparing op uw energiekosten. Daarnaast zal dit de waarde van het pand in Noord-Brabant nog verder doen stijgen. In Noord-Brabant combineren klanten een gevelreiniging regelmatig met het impregneren van de muur. Ook laten zij vaak direct het voegwerk herstellen. Andere mogelijkheden bij een renovatie zijn het herstellen of vervangen van de dorpels en eventueel het vervangen van bakstenen.

Ervaren gevelspecialisten in Noord-Brabant

In de afgelopen paar jaar hebben wij een landelijk dekkend netwerk kunnen opbouwen. Daar zijn we trots op! Omdat wij streven naar een 100% klanttevredenheid vinden wij het belangrijk dat ons netwerk bestaat uit ervaren gevelspecialisten. Elke specialist die zich bij ons aansluit wordt daarom uitgebreid gescreend op basis van prijs en kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat elke specialist goed is opgeleid en beschikt over ruime ervaring. Hierdoor bent u gegarandeerd van het beste resultaat. Het door ons samengestelde netwerk is het bewijs dat u de beste kwaliteit kan ontvangen zonder dat u daarvoor de hoofdprijs betaalt.

gevel reinigen kosten Noord-Brabant

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat de prijzen zijn voor een renovatie bij uw woning in Noord-Brabant? Hebt u een vraag over het verschil tussen zandstralen en nevelstralen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De verschillende bedrijven uit ons netwerk hebben een ruime ervaring met elke vorm van gevelreiniging, en zijn u met alle plezier van dienst bij het zandstralen van de muren of het reinigen van de stenen. Via ons contactformulier vraagt u eenvoudig en snel een meerdere vrijblijvende offertes aan van specialisten bij u uit de buurt. Deze kunt u dan vergelijken op prijs en voorwaarden om zo in contact te komen met het bedrijf dat aan uw wensen voldoet.

Veelzijdig netwerk

Wij garanderen niet alleen een snelle en vakkundige hulp bij het uitvoeren van een gevelreiniging in Noord-Brabant, ook voor andere klussen in de bouw bent u bij ons netwerk op de juiste plek. Vind een bedrijf voor uw klus!