Gevelspecialist gezocht?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en gevelrenovatie Kampen

Is de gevel van uw woning in Kampen toe aan een opknapbeurt? Laat dan gevelreiniging of gevelrenovatie uitvoeren. Wanneer u dit overlaat aan een gevelreiniging expert, heeft u hier geen omkijken meer naar. Is uw gevel in slechte staat? Laat deze dan renoveren en verbeter de uitstraling en woningwaarde.

Op deze pagina leest u alles over het reinigen en renoveren van uw gevel. Via het offerteformulier vraagt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Meerdere specialisten nemen contact met u op door hun prijsopgave te sturen. Zo vindt u snel de beste of juist voordeligste gevelspecialist uit Kampen.


Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Wist u dat een gevelreiniging veel meer is dan enkel het schoonmaken van de buitenmuur in Kampen? De gevelrenovatie is zelfs van groot belang voor het behoud van de gevel. Wanneer het oppervlak wordt aangetast door vuil dan loopt u risico op een verlaagde isolatiewaarde. Het onderhoud aan de buitengevel is dan ook een stuk minder kostbaar dan het herstellen van eventuele schade. Met gevelreiniging zorgt u ervoor dat:

 • de buitenmuur er beter uitziet, waarmee u de kans op het succesvol verhuren of verkopen van uw woning vergroot;
 • u schade voorkomt en dus bespaart op uw stookkosten;
 • u de kwaliteit van de gevelmuur behoudt en daarmee de woningwaarde verhoogd;
 • de kans op vervuiling in de toekomst kleiner is.
gevelreiniging Kampen

Gevelreiniging Kampen

Wanneer de gevel van uw woning vervuild is, is het aan te raden om gevelreiniging te laten doen. Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag en vuil van de gevel van uw huis in Kampen. Er zijn verschillende methodes voor het reinigen van de buitenmuur, zoals stoomreinigen, chemisch reinigen en stralen. Welke methode u gebruikt, is afhankelijk van de hardnekkigheid en de schade aan de buitenmuur. Gevelreiniging en gevelonderhoud zijn belangrijk voor een langere levensduur van uw woning. Bovendien draagt een schone gevel bij aan een goede uitstraling.

gevel reinigen Kampen

6 redenen om uw gevel te reinigen

 • Uw gevel ziet er weer als nieuw uit.
 • De vervuiling tast uw buitenmuur niet meer aan.
 • De levensduur van de woning wordt verlengd.
 • Door de gevel te laten reinigen houdt u mosgroei en algen buiten.
 • Een gereinigde gevel maakt uw huis meer waard.
 • Beter voor de verkoop- en verhuurbaarheid.
gevelrenovatie Kampen

Gevelrenovatie Kampen

Wanneer de gevel van uw huis in Kampen dusdanig beschadigd is dat alleen reinigen geen oplossing biedt, dan kiest u het beste voor gevelrenovatie. Gevelrenovatie wordt gedaan als er schade aan de gevel is, zoals scheuren in de buitenmuur of voegen die het begeven. Als het om gevelrenovatie gaat, zijn er een aantal mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld een optie om stenen te vervangen, voegwerk te herstellen of te renoveren en dorpel te vervangen. Voordat renovatie toegepast wordt, is het belangrijk dat eerst de buitenmuur volledig gereinigd wordt.

gevel renoveren Kampen

5 redenen om voor gevelrenovatie te kiezen

 • De gevel wordt vernieuwd.
 • Uw woning is beter beschermd tegen weersinvloeden.
 • U zorgt ervoor dat vocht geen kans maakt.
 • Gevelrenovatie verlengt de levensduur van de gevel.
 • Gevelrenovatie zorgt voor een waardestijging van uw pand.

Wat kost gevelreiniging?

Het gaat bij buitengevels in Kampen veelal om grote oppervlakken. Daardoor lopen de kosten voor de reiniging van gevels vrij snel op. Wat de precieze kosten voor gevelreiniging zijn, is afhankelijk van een aantal factoren. Het ligt aan wat voor reiniging er gedaan wordt en wat het oppervlak is.

Stoomreinigen is de goedkoopste optie en kost gemiddeld €360,- tot €600,- per oppervlakte van 60m² tot 100 m². Het uw gevel te impregneren, reinigen en voegen van de gevel is een stuk prijziger. De gemiddelde kosten hiervan zijn €3.500,- voor een oppervlak van 100 m². Voor concrete informatie over de prijzen, vraagt u gratis prijsoffertes aan bij onze specialisten uit Kampen.

Prijstabel: kosten gevelreiniging

WerkzaamhedenPrijs per m²Totaalprijs*
Stoomreiniging
(hogedrukreiniging)
€6,-€360,- tot €600,-
Impregneren€10,-€600,- tot €1.000,-
Zandstralen
(rode stenen)
€12,-€720,- tot €1.200,-
Chemische reiniging€16,-€960,- tot €1.600,-
Nevelstralen€17,50,-€1.050,- tot €1.750,-
Impregneren en reinigen€20,-€1.200,- tot €2.000,-
Impregneren, reinigen en voegen€35,-€2.100,- tot €3.500,-

* Let op: De prijzen zijn incl. btw en gebaseerd op een gevel oppervlakte van 60 m² tot 100 m². Benieuwd naar exacte prijs van gevelreiniging? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Kosten gevelrenovatie

Slechte voegen of scheuren in de gevel zijn niet goed voor uw huis in Kampen. Het is dan verstandig om niet langer te wachten en over te gaan tot gevelrenovatie. Net als bij gevelreiniging, worden de kosten bij gevelrenovatie door bepaalde factoren beïnvloed. Dit gaat voornamelijk om de soort renovatie en de grootte van het oppervlak. De kosten voor gevelrenovatie per m² verschillen dan ook behoorlijk. Nieuw voegwerk heeft bijvoorbeeld een vanafprijs van €10,- per m². Moeten de gevelstenen vervangen worden? Reken dan op €12,50 per steen. In onderstaande tabel vindt u meer over de prijs per m² voor renoveren.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Soort gevelrenovatieGemiddelde kosten
Nieuw voegwerk

Vanaf €10,- per m²
Gebroken gevelstenen vervangen

€12,50,- per steen
Vervanging van raamdorpel

€35,- per uur
Voegwerk vervangen (hakhamer met luchtdruk)

€40,- per m²
Voegwerk vervangen (uitslijpen)

€25,- tot €50,- per m²
Nieuwe gevelbekleding (steenstrips, inclusief isolatie)

Vanaf €200-,- per m²
Schoorsteenrenovatie

Vanaf €500,- voor de schoorsteen

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en arbeid. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

gevelonderhoud door gevelspecialist

Gevelonderhoud Kampen

Om de kosten voor een gevelrenovatie of gevelreiniging enigszins te beperken is het ook een optie om te kiezen voor standaard gevelonderhoud. Bij het onderhouden van gevels wordt er gekeken naar eventuele beschadigingen en het risico op lekkage. Bovendien wordt ook het voegwerk gecontroleerd en indien nodig hersteld. Een dergelijke vorm van onderhoud kan binnen één tot twee dagen worden uitgevoerd door één van de bedrijven uit Kampen en is daarom relatief goedkoop. Door regelmatig de gevel te laten onderhouden zal u de noodzaak tot een renovatie of het schoonmaken van de buitenmuren lange tijd kunnen uitstellen.

gevel impregneren Kampen

Gevel impregneren Kampen

Het impregneren van de gevel maakt vaak deel uit van een algehele gevelrenovatie. Bij het impregneren van de buitenmuren wordt door één van de gevelspecialisten uit ons netwerk een speciaal impregneermiddel over de stenen aangebracht, in een voortdurende laag. Het gevolg hiervan is dat de stenen het impregneermiddel opzuigen en daarmee verzadigd raken. Door de wanden te impregneren voorkomt u dat water in de voegen en stenen kan trekken. Wilt u zelf de buitenmuren impregneren? Maak dan gebruik van de juiste reinigingstechnieken om te voorkomen dat er op later problemen ontstaan in huis.

buitenmuur impregneren door gevelspecialist

Voordelen van de buitenmuur impregneren

Er ontstaat een beschermlaag over de buitenmuur wanneer u de muur laat impregneren door een gevelspecialist uit Kampen. U ziet helemaal niets van deze beschermlaag, want het impregneermiddel is transparant. De belangrijkste voordelen van het impregneren van de buitenmuren:

 • Het impregneermiddel zorgt ervoor dat water niet meer kan intrekken in de buitenmuren.
 • Vuil en andere aanslag hecht zich minder gemakkelijk op de muur.
 • De muur vereist minder onderhoud.

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Kampen weer stralen!

Offertes aanvragen

Methodes van gevelreiniging

Er zijn verschillende methodes voor gevelreiniging. Het is belangrijk om te weten dat niet iedere techniek voor elke gevel geschikt is. De 4 meest gebruikte technieken voor het reinigen zijn zandstralen, chemische reiniging, nevelstralen en stoomreinigen. Zandstralen en chemisch reinigen zijn voornamelijk voor hardnekkige vervuiling, zoals graffiti. Nevelstralen wordt voornamelijk toegepast bij milde tot middelzware vervuiling en stoomreinigen bij milde vervuiling, zoals mos of algen. De zes methodes voor gevelreiniging zijn:

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

Vervuiling ontstaat op verschillende manieren. Gelukkig is er daarom de keuze uit diverse reinigingsmethodes, zodat er voor elk type vervuiling een geschikte methode is. Een type vervuiling dat bijzonder hardnekkig is om te verwijderen, is graffiti. Gelukkig komt dit in Kampen op woningen niet zo vaak voor. Als u toch het slachtoffer bent dit soort van vandalisme, dan wilt u dit snel mogelijk verwijderd hebben. Door middel van zandstralen is uw gevelmuur goed te herstellen. Een ander type vervuiling zijn planten of klimop. Vaak wordt dit door uzelf of een vorige eigenaar geplaatst omdat het er mooi uitziet, maar met al deze vormen van begroeiing riskeert u de beschadiging van de gevels. Het is van belang dat u eerst de klimop verwijdert en de buitenmuren daarna behandelt door middel van stoomreinigen. Wanneer u een gevelrenovatie specialist uit Kampen inschakelt, zal hij u informeren over de beste reinigingsmethode.

Gevel zandstralen Kampen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat er precies wordt bedoeld met het stralen van de gevel. Wanneer er over stralen wordt gesproken, dan gaat het in de meeste gevallen over zandstralen.

Het zandstralen van de buitengevel is vergelijkbaar met het scrubben van een lichaam. Met behulp van kleine zandkorrels, water en een hoge drukspuit wordt bij het zandstralen de buitenmuur ontdaan van vuil en groen. Het zandstralen heeft over het algemeen een groot effect, die nog groter kan worden door te kiezen voor grit in plaats van zand. Het laten zandstralen kost gemiddeld €12,- per m².

Gevel stoomcleanen, hoe gaat dat in zijn werk?

Een techniek voor gevelreiniging die ideaal is voor het verwijderen van lichte vervuiling is een stoomreiniging, ook wel stoomcleanen genoemd. Voordat u deze klus kunt laten uitvoeren zijn er een aantal wettelijke eisen waar u rekening mee moet houden. Zo is het ten eerste noodzakelijk om het gebruikte water weer op te vangen.

Professionele bedrijven hergebruiken het water of zuiveren en lozen het. Een tweede eis is dat er bij een gevelreiniging geen geluidshinder mag plaatsvinden. Dit betekent dat in sommige gevallen u een ontheffing moet aanvragen bij de gemeente. Een gevelreiniging bedrijf kan deze ontheffing eventueel voor u aanvragen als zij weten wanneer zij het werk uitvoeren. Het stoomreinigen van de gevel kost gemiddeld €6,- per m².

gevel chemisch reinigen Kampen

Gevel chemisch reinigen

Het chemisch reinigen van de gevel is niet voor elke gevelsoort mogelijk. Zo kan een chemische reiniging met behulp van een reinigingsmiddel op basis van zuren niet worden gebruikt bij zandsteen of baksteen, en zijn basische reinigingsmiddelen ongeschikt voor het schoonmaken van poreuze ondergronden.

Bij een chemische gevelreiniging zal een gevelspecialist uit Kampen eerst het reinigingsmiddel aanbrengen en dit laten intrekken. Na ongeveer 30 minuten kan hij dit wegspoelen. Hierbij vangt men het water op, om milieuverontreiniging te voorkomen. Deze klus is binnen een dag uitgevoerd, maar het resultaat kan door het drogen van de buitenmuur pas na een week zichtbaar zijn. Het chemisch reinigen van de gevel kost gemiddeld €16,- per vierkante meter inclusief materiaal en arbeidskosten.

gevel nevelstralen Kampen

Gevel nevelstralen

Bewoont of beheert u een historisch pand en zoekt u naar een veilige methode voor gevelreiniging? Overweeg dan om de buitenmuren te laten nevelstralen. Nevelstralen is een milde vorm van zandstralen, doordat het gebruik maakt van een zeer fijn zand en een kleine hoeveelheid water. Het voordeel van nevelstralen is dat er sprake is van een geringe waterbelasting van de gevel, en het feit dat de beschermende toplaag van de stenen niet zal worden beschadigd.

Hoewel nevelstralen wordt gezien als een zeer veilige techniek, is deze niet toe te passen bij een gevel van crepi. Dit zal zelfs met nevelstralen beschadigd raken. Het nevelstralen van de gevel kost gemiddeld €17,50,- per m².

buitenmuur laserreinigen

Laserreiniging

Eén van de vele methoden voor gevelreiniging waar weinig mensen aan denken is een laserreiniging. Het schoonmaken van de gevelmuur met behulp van een laserstraal kent zeer goede resultaten en heeft een langdurig effect. Een laserreiniging is niet op alle gevels toegestaan. Hoewel het een optimaal resultaat heeft bij het schoonmaken van donkere vlekken op lichte ondergronden, is ook het schoonmaken van donkere gevels mogelijk. Er mogen dan geen metaalelementen in de stenen zitten. Daarnaast zijn geveloppervlakken met een coating of kunststof laag te fragiel voor een laserreiniging.

gevel hydrofoberen

Gevel hydrofoberen Kampen

Wanneer u op internet zoekt naar de diverse technieken die een gevelreiniging specialist uit Kampen toepast op uw gevel, dan komt u ongetwijfeld de term hydrofoberen tegen. Deze term staat voor het waterafstotend maken van de wand, een techniek die hetzelfde is als het impregneren van de buitenmuren.

Het hydrofoberen (impregneren) van de gevel kost gemiddeld €10,- per m².

voegen schoonmaken Kampen

Voegen schoonmaken

Bij een gevelreiniging zal men niet alleen de gevelstenen reinigen, maar ook de voegen schoonmaken. Het schoonmaken van het voegwerk is een precies klusje, omdat in veel gevallen het voegwerk vrij bros is. Wanneer één van de gevelspecialisten uit Kampen de voegen niet meer kan schoonmaken, dan zullen zij u advies geven voor het herstellen van het voegwerk en de kosten die hieraan verbonden zijn. Wilt u graag zelf de voegen schoonmaken, en zoekt u hiervoor op internet naar meer informatie? Kijk dan altijd goed over wat voor soort voegwerk de tips gaan. Het reinigen van tegelvoegen vereisen een heel andere aanpak dan het schoonmaken van de gevelvoegen.

graffiti verwijderen Kampen

Graffiti verwijderen Kampen

Graffiti is één van de meest lastig te verwijderen soorten verf. Is er graffiti op de buitenmuren van uw woning of bedrijfspand in Kampen gespoten? Dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een ervaren gevelreiniging expert uit ons netwerk. Deze kan met behulp van professionele methoden de graffiti snel en vakkundig verwijderen.

Voor het verwijderen van graffiti maken de bedrijven uit Kampen gebruik van een hogedrukreiniger met een speciaal chemisch middel. Dit middel is niet schadelijk voor de natuur of uw gevel, maar zal de graffiti eenvoudig van de buitenmuur halen. De prijs van graffiti verwijderen is sterk afhankelijk van de gebruikte methode. Zo is het bij stoomreinigen mogelijk vanaf €6,- per m² en bij gevel stralen vanaf €12,- per m².

Anti-graffiti coating

Graffiti op uw woning of bedrijfspand in Kampen ziet er lelijk uit en daarnaast is het niet gemakkelijk om het te verwijderen. Door de buitenmuren te behandelen met een anti-graffiti coating kunt u dit voorkomen. De coating zorgt ervoor dat de verf niet goed hecht op de muur. Hierdoor haalt u het gemakkelijk van de muur af. Daarnaast vormt het een beschermlaag, zodat de graffiti de buitenmuur niet aantast. Met anti-graffiti coating is het schoonmaken van de buitenmuren eenvoudiger en een stuk goedkoper. Bovendien hecht ook ander vuil en aanslag zich minder makkelijk om de muur, ze zien er dus langer mooi uit! Anti-graffiti coating kost gemiddeld tussen de €12,- en €23,- per vierkante meter.

klimop van de gevel verwijderen

Klimop van gevel verwijderen

Binnen het vakgebied van de gevelrenovatie wordt niet alleen graffiti van gevels verwijderd, ook klimop moet vaak van de gevel worden gehaald. Vaak denken mensen dat het verwijderen van klimop een onbegonnen werk is. Dit is echter niet het geval. Standaard klimop is over het algemeen eenvoudig van de buitenmuur te verwijderen.

Een aantal klimplanten die lijken op klimop hebben echter wortels die zich in de stenen en voegen van een buitenmuur vastzetten. Het verwijderen van deze planten is een lastige klus, waarbij u voorzichtig te werk moet gaan om beschadigingen aan de gevel te voorkomen.

wetgeving omtrent gevelreiniging

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Wanneer u in Kampen een gevelrenovatie laat uitvoeren, dan bent u verbonden aan een aantal wetten en regels. Per gemeente kunnen de voorschriften verschillen. Wanneer u een gevelspecialist uit Kampen inschakelt dan weet u zeker dat hij op de hoogte is van de regels. Zo is het in sommige gemeenten verplicht om minimaal twee werkdagen van tevoren een melding van de werkzaamheden te maken. De gevelrenovatie expert dient de werkplek in Kampen op correcte wijze af te zetten, zodat de vervuiling niet verspreidt naar omwonenden en er mag geen geluidsoverlast plaats vinden. Daar komt bij dat het afvalwater niet geloosd mag worden zonder het eerst te zuiveren. Tip: kijk op de website van InfoMil voor meer informatie.

Gevel zelf reinigen?

Heeft u geen behoefte aan het uitgeven van veel geld voor een gevelreiniging? Overweeg dan om zelf te proberen de gevel te reinigen. In zo’n 75% van de gevallen levert het eigenhandig uitvoeren van de klus het gewenste resultaat op. De overige 25% zal echter toch nog de hulp van een erkend gevelreiniging en gevelrenovatie expert uit Kampen nodig hebben. Dit kan zijn vanwege een gebrek aan tijd, materialen of het ontdekken dan wel ontstaan van beschadigingen. Gaat u zelf aan de slag? Kijk dan goed naar het soort gevelmuur dat u heeft. Bepaalde reinigingsmethodes zijn schadelijk voor sommige steensoorten.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Gevelreiniging ter behoud van de gevelmuren is structureel nodig. Eens in de 10 tot 12 jaar blijkt in de praktijk voldoende. In de meeste gevallen raken de buitenmuren voor die tijd alweer vervuild. In dat geval is het belangrijk om dit zo snel mogelijk schoon te maken. Een gevelreiniging is vele malen voordeliger dan het herstellen van de schade die de vervuiling met zich meebrengt. Wanneer u de vervuiling opmerkt, is het dus belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een gevelrenovatie expert uit Kampen. Indien gewenst kunnen zij vrijblijvend langskomen om u te adviseren over de mogelijke schoonmaakmethode.


Specialist nodig voor gevelreiniging in Kampen?

Ontvang scherp geprijsde en volledig vrijblijvende offertes van experts uit uw regio!

Vrijblijvende offertes

Welke vormen van gevelrenovatie bestaan er?

Zitten er scheuren in uw gevel of heeft de muur broze voegen? Dan is dit niet goed voor staat van uw woning in Kampen. Gevelrenovatie is dan de beste oplossing. Als het op renovatie aankomt, zijn er een aantal vormen die toegepast kunnen worden. De meest gebruikte technieken zijn het voegen van de gevel, het uitslijpen, uithakken of herstellen van voegen.

Klik op de onderstaande vorm van gevelrenovatie, om direct naar het kopje te navigeren:

gevel voegen Kampen

Gevel voegen Kampen

Voegen kunnen door de invloed van weer en wind en een slechte impregnatie afbrokkelen of zelfs een vorm van schimmel met zich meedragen. Door de gevel opnieuw te voegen, weet u zeker dat water geen kans krijgt. Deze klus lijkt vrij eenvoudig, maar moet zorgvuldig gedaan worden om beschadigingen aan de gevelmuur te voorkomen.

Schakel daarom een renovatiespecialist in die u helpt bij het voegwerk. Een renovatie specialist uit Kampen verwijdert eerst de horizontale en daarna de verticale voegen. Voor het renoveren is het belangrijk dat er eerst gevelreiniging wordt gedaan.

voegwerk

Soorten voegen

Er bestaan verschillende soorten voegen. U bent vast wel bekend met de standaardvoeg, maar met speciale voegsoorten is het mogelijk om de voegen te laten opvallen of juist minder zichtbaar te maken. Door een voeg te borstelen krijgt het voegwerk bijvoorbeeld meer structuur en door de voegen te snijden meer diepte. Voegen die minder opvallen zijn de holle en de verdiepte voeg. Wilt u juist voegwerk dat opvalt? Kies dan voor een schaduwvoeg of een knipvoeg. Kies uit één van de volgende voegen:

 • Knipvoeg en snijvoeg
 • Verdiepte voeg en teruggehouden voeg
 • Bol geklopte voeg, platvolvoeg en schaduwvoeg

Voegen uitslijpen, hoe werkt het?

Voor het uitslijpen van het voegwerk gebruikt een vakman uit Kampen een speciale slijptol. Deze slijptol heeft een speciaal voegblad, De dikte van het blad is afhankelijk van de dikte van het voegwerk, waarmee de voegen eruit geslepen worden. Deze methode is zeer snel, maar er komt wel veel stof vrij. Laat daarom ook een gevelreiniging uitvoeren. De prijs van uitslijpen is gemiddeld €25,- tot €50,- per m².

Voegen uithakken

Een andere methode voor het verwijderen van voegen is door middel van uithakken. Een vakman kan de voegen manueel uithakken, maar dit is zeer arbeidsintensief. Meestal wordt deze methode alleen gebruikt voor kwetsbare buitenmuren of monumentale panden. Met een elektrische hakhamer gaat het uithakken een stuk sneller. De gemiddelde prijs is €40,- per m².

Een professioneel voegwerker aan het werk

Voegen herstellen

Het renoveren van voegwerk is belangrijk omdat een mooi gevoegde gevel er beter uitziet dan een voegwerk met barsten. Bovendien zorgt goed voegwerk voor bescherming.

Bij het herstellen, is het zaak om eerst de oude voegen te verwijderen door middel van uithakken of uitslijpen. Vervolgens wordt de gevel gereinigd en wordt de voegmortel aangebracht.

Scheuren in muren Kampen?

Er zijn allerlei redenen waardoor een scheur in uw gevel of binnenmuren onstaat. Denk hierbij aan constructiefouten of wortels van bomen die te dicht bij uw woning staan. De extreme droogte heeft niet alleen voor de natuur vervelende gevolgen. Door de lage grondwaterstand zijn veel woning verzakt. In totaal dreigen in Nederlands maar liefst één miljoen woningen te verzakken!

Beschadigingen van uw gevel of binnenmuren zien er niet alleen lelijk uit, ook de constructie van uw woning wordt aangetast. Daarom is het belangrijk dat u alle scheuren zo snel mogelijk laat verwijderen door een specialist. De specialist uit Kampen repareert niet alleen de schade, maar pakt ook de onderliggende oorzaak aan.

scheur in muur herstellen

Hoe scheuren in binnen- of buitenmuur repareren?

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk een vakman inschakelt voor het repareren van scheuren in uw gevel en binnenmuren. Daarmee voorkomt u verdere scheurvorming en ernstiger schade. De vakman repareert de schade in de meeste gevallen zo dat u er later niets meer van terugziet, maar soms blijft u altijd iets van de reparatie zien.

Hoe repareert de specialist scheuren?

Vaak gebruikt de specialist elastische kit of cementpleister voor de reparatie. Bij grotere beschadigingen is het soms nodig om voegwerk te verwijderen en opnieuw aan te brengen. Op eigenhuis.nl vindt u een handige test waarmee u snel ziet welke reparaties uw woning nodig heeft.

kapotte gevelstenen vervangen

Kapotte gevelstenen vervangen

In de loop van de jaren krijgen de gevelstenen van uw huis in Kampen het nodige te verduren. Dit komt voornamelijk door de wisselende weersomstandigheden in Nederland. Als u een gat in de buitenmuur heeft gemaakt of als een zwakke baksteen begint te scheuren in de buurt bij uw deur of het kozijn, kan het zijn dat er stenen los gaan zitten.

Bij het renoveren van kapotte of losse stenen is het belangrijk om de losse stenen schoon te maken en de specie eraf te halen. Het gat in de buitenmuur moet ook gereinigd worden. Daarna kunnen de stenen vervangen worden. De prijzen van het vervangen van kapotte gevelstenen liggen rond de €12,50,- per steen.

dorpel vervangen Kampen

Vervanging van dorpel

Een dorpel is de onderste balk een van een kozijn of deur. Met name dorpels van deuren hebben veel te verduren, omdat er vaak overheen gelopen wordt.

De dorpel moet hersteld worden, als het hout flink aan het rotten is. Een klein beetje houtrot is op te lossen met houtrotvuller, maar vaak is dit een tijdelijke oplossing. Het is dan aan te raden om een dorpel te vervangen voor een nieuwe.

Huur een specialist in die deze klus voor u uitvoert, want er is veel ervaring nodig voor het renoveren van een dorpel. Het vervangen van de dorpel kost gemiddeld €35,- per uur.

gevelrenovatie en isolatie Kampen

Gevelrenovatie combineren met nieuwe isolatie

Wanneer u een gevelrenovatie laat uitvoeren is het verstandig om direct de mogelijkheden voor isolatie te bekijken. U bent immers al aan het verbouwen en met gevelisolatie bespaart u op uw energiekosten. Daarnaast verhoogt u de waarde van uw woning in Kampen. De gevelisolatie wordt onder de nieuwe gevelbekleding aangebracht.

Heeft u spouwmuren?

Dan is het ook mogelijk om de spouw te isoleren tijdens de gevelrenovatie, u heeft dan geen nieuwe bekleding nodig. Voor het isoleren wordt glaswol, EPS, PUR of platen van PIR gebruikt. Door de gevelrenovatie en de isolatiewerkzaamheden te combineren, hoeft u niet twee keer te verbouwen en bespaart u op de kosten. Ander groot voordeel van het combineren van gevelrenovatie met isolatie is dat u recht heeft op subsidies. Bekijk de website van Energiesubsidiewijzer en de Belastingdienst voor meer informatie.

Nieuwe gevelbekleding

U heeft de keuze uit verschillende soorten gevelbekleding. Bijvoorbeeld steenstrips. Steenstrips hebben de uitstraling van echte bakstenen, maar zijn veel sneller aan te brengen. Gevelbepleistering, crepi of de gevel kaleien is ook een mogelijkheid.

Hiermee worden ook direct alle oneffenheden weggewerkt. Houten bekleding is zeer populair, maar wist u dat er ook kunststof bekleding met een houtlook verkrijgbaar is? Hiermee heeft u de uitstraling van hout, maar de voordelen van kunststuf. Kunststof is bijvoorbeeld onderhoudsarm. Alle soorten bekleding:

 • Crepi, gevel kaleien
 • Steenstrips, houten en kunststof gevelbekleding
 • Metalen gevelbekleding, houtcomposiet en leien

Gevelrenovatie of gevelrestauratie?

De termen gevelrenovatie en gevelrestauratie worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen deze twee termen. Bij een gevelrenovatie worden er namelijk onderdelen van de gevel of de gehele buitengevel vernieuwd. Hierbij wordt er bij de afwerking gebruik gemaakt van moderne bouwtechnieken en bouwmaterialen, bijvoorbeeld kunststof gevelbekleding.

Een gevelrestauratie is net wat anders. Hierbij gaat het niet om het vernieuwen van onderdelen, maar om de gevel terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Een vakman uit Kampen gebruikt oude bouwmaterialen en bouwtechnieken. Deze technieken worden vaak toegepast bij oudere en monumentale panden.

schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Net als een gevel staat een schoorsteen midden in weer en wind. Op den duur ontstaan er dan barsten en scheuren in de schoorsteen. Gezien een gevel en een schoorsteen vaak van hetzelfde materiaal zijn gemaakt, is het mogelijk om de schoorsteen op dezelfde manier te behandelen als de buitenmuur.

Het complete renoveren bestaat uit reinigen, vervangen van voegen, eventueel stenen renoveren en impregneren. Zo ziet een schoorsteenrenovatie er ook uit. De vanafprijs voor de buitenkant van een schoorsteen renoveren is €500,-.


Interesse in gevelrenovatie Kampen?

De gevelspecialisten uit Kampen adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Gratis offertes aanvragen

Combineer gevelreiniging met gevelrenovatie

Wanneer u in Kampen een gevelrenovatie overweegt, laat dan meerdere werkzaamheden combineren. Op deze manier bespaart u op een deel van de kosten, hierdoor bent u voordeliger uit bent. Daarnaast zorgt een combinatie van meerdere werkzaamheden nou eenmaal voor het beste resultaat, waardoor u langer profiteert van de voordelen.

Werkzaamheden die regelmatig gecombineerd worden zijn gevelreiniging en renoveren, zoals impregneerwerkzaamheden. Nadat de gevelmuren in Kampen in oude glorie zijn hersteld, zal de renovatie specialist een impregneermiddel over de buitenmuur spuiten. Dit verhoogt de isolatiewaarde en weert vuil. Gemiddeld kost dit u €20,- per vierkante meter. Bij een oppervlak van 60 vierkante meter gaat het om een bedrag van ongeveer €1.200,-.

Tips om te besparen op de kosten

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw gevelrenovatie of –reiniging. Daarom hebben wij nog een aantal bespaar tips voor u!

 • Zorg er voor dat de gevel goed toegankelijk is. Denk aan het verwijderen van de plantenbakken, tuinmeubelen, etc. De gevelspecialist kan dan direct aan de slag.
 • Constateert u beschadigingen in de gevel? Laat het direct repareren, om grotere problemen te voorkomen.
 • Kies voor een gevelspecialist uit regio Kampen.
 • Vergelijk prijsoffertes, zodat u de kosten van gevelexperts kunt vergelijken.

Recent aangevraagde offertes

Gevelreiniging en gevelrenovatie in Schiedam
De gevel renoveren in Rotterdam
Voegen uitslijpen en herstellen in Leiden
Scheuren in muren repareren in Den Haag
Gevelreiniging in Delft
Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen in Zoetermeer
Schoorsteenrenovatie in Dordrecht
De gevel reinigen met zandstralen in Rijswijk
De gevel impregneren in Spijkenisse
Gevelrestauratie in Gouda

Ervaren gevelspecialisten in Kampen

Wanneer u een gevelrenovatie in Kampen wilt laten uitvoeren, bent u op zoek naar de meest ervaren gevelspecialisten. Wij werken samen met erkende specialisten vanuit het hele land.

De specialisten streven naar een 100% klanttevredenheid voor elke renvoatie, dus wanneer een vakman zich bij ons netwerk wil aansluiten wordt deze eerst zorgvuldig gescreend. Hierbij letten wij onder meer op de kwaliteit en de prijzen. Op deze manier garanderen wij u de beste service tegen de laagste prijzen. Doordat iedere specialist uitstekend gediplomeerd is in zowel renoveren als reinigen, weten zij als geen ander welke methode het meest geschikt is. Daardoor is de kans op beschadigingen erg klein.

Voordelen van onze werkwijze

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u snel meerdere offertes van gevelspecialisten uit de regio Kampen. U bespaart namelijk op de kosten door offertes te vergelijken. Elke specialist hanteert zijn eigen prijzen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van onze werkwijze:

 • U hoeft niet verschillende bedrijven op te bellen voor een prijsopgaaf, alleen het offerteformulier invullen is al genoeg.
 • U bespaart op de kosten door offertes te vergelijken, zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt.
 • Het kiezen van het beste gevelbedrijf is eenvoudig door de offertes naast elkaar neer te leggen.
kosten gevelreiniging en gevelrenovatie Kampen

Offertes voor gevelreiniging en gevelrenovatie Kampen

Bent u op zoek naar een erkend gevelrenovatie expert bij u in de regio? Hebt u een vraag over het reinigen of impregneren van de buitenmuren? Of wilt u weten wat de kosten zijn voor een renovatie van de gehele buitengevel?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze bedrijven zijn gespecialiseerd in gevelrenovatie, gevelreiniging en gevelonderhoud. Vraag via het offerteformulier eenvoudig meerdere offertes aan bij bedrijven uit Kampen en omgeving. U ontvangt dan maximaal 5 prijsopgaven, van verschillende bedrijven. Deze vergelijkt u op prijs en aanbod. Vind zo een bedrijf voor de renovatie die u geschikt acht!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.