Gevelspecialist gezocht?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en gevelrenovatie Houten

Is uw gevel toe aan een grondige opknapbeurt? Laat dan gevelreiniging of gevelrenovatie door een gevelspecialist uit Houten uitvoeren. Afhankelijk van wat de staat van uw gevel is, kiest u voor reinigen of renoveren. Heeft u aanslag of graffiti op de buitenmuur? Dan is gevelreiniging genoeg. Bij scheuren en kapotte voegen, is het zaak om een renovatie te laten uitvoeren.

Op deze pagina leest u meer over gevelreiniging en gevelrenovatie; bijvoorbeeld welke mogelijkheden en methoden er zijn om te renoveren. Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan eenvoudig vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan maximaal 5 prijsopgaven van specialisten uit Houten. Vergelijk deze met elkaar en vind zo de juiste specialist voor uw klus.


Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Met gevelreiniging- of renovatie ziet uw gevelmuur in Houten er weer als nieuw uit. Hiermee verhoogt u de waarde van de woning en vergroot u daarmee de kans op een geslaagde verkoop. Er zitten echter nog veel meer voordelen aan een gevelreiniging. Zo verhoogt u hiermee de isolatiewaarde en verbetert uw leefklimaat in huis. Wat verschillende voordelen biedt voor uw gezondheid, productiviteit en woongenot. Bent u nog steeds nieuwsgierig naar de grootste voordelen?

 • Verbeterde uitstraling van uw woning in Houten, waardoor de waarde stijgt.
 • Verhoogde kwaliteit waarmee u uw woongenot verhoogt.
 • U verhoogt de isolatiewaarde en bespaart daarmee jaarlijks op uw stookkosten.
 • Vervuiling komt in de toekomst minder vaak voor.
gevelreiniging in Houten

Gevelreiniging Houten

Is uw gevel vervuild? Dan is het aan te raden deze te laten schoonmaken door middel van gevelreiniging. Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag van de buitenmuur.

Afhankelijk van het type vuil en de soort gevel, zijn er verschillende methodes voor het schoonmaken. Zo kiest u bijvoorbeeld voor het gevelreiniging met stoom als de aanslag mild is. Heeft u verfresten of roet op de gevel? Dan is chemisch reinigen de beste optie. Hardnekkige vervuiling, zoals graffiti, laat u het beste verwijderen door zandstralen.

gevel laten reinigen Houten

6 redenen om uw gevel te reinigen

 • De gevel ziet er weer netjes en verzorgd uit na het reinigen.
 • Schadelijk vuil wordt verwijderd.
 • De levensduur van de woning wordt verlengd.
 • Door de gevel te laten reinigen houdt u mosgroei en algen buiten.
 • U verhoogt de waarde van uw woning in Houten.
 • Beter voor de verkoop- en verhuurbaarheid.
gevelrenovatie Houten

Gevelrenovatie Houten

Wanneer de gevel van uw woning in Houten zodanig beschadigd is dat reinigen niet werkt, kiest u voor gevelrenovatie. Dit wordt gedaan wanneer er schade is opgetreden, zoals scheuren in de buitenmuur of broze voegen. Er zijn een aantal manieren als het op een renovatie aankomt.

Zo helpen de gevelrenovatie experts uit Houten u graag bij het reinigen van de muren, maar ook bij het verwijderen van graffiti. Dankzij gevelrenovatie wordt de levensduur van de gevelstenen aanzienlijk verlengd en zijn ook problemen als lekkage en vochtschade verleden tijd.

gevel laten renoveren Houten

5 redenen om voor gevelrenovatie te kiezen

 • De gevel ziet er weer als nieuw uit.
 • Uw woning is beter beschermd tegen weersinvloeden.
 • U zorgt ervoor dat vocht geen kans maakt.
 • Gevelrenovatie verlengt de levensduur van de gevel.
 • Gevelrenovatie zorgt voor een waardestijging van uw pand.

Wat kost gevelreiniging?

Er bestaan verschillende factoren die de kosten van gevelreiniging in Houten beïnvloeden. Zo is de methode van invloed, maar ook de grootte van het oppervlak speelt mee en de hardnekkigheid van de vervuiling. Buitenmuur in Houten laten opknappen door gevelreiniging? Reken dan op een bedrag van ongeveer €360,- tot €1.600,-, afhankelijk van de reinigingsmethode. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen van gevelreiniging. Wilt u de exacte prijs per m² weten voor het reinigen van de buitenmuur? Vergelijk dan de prijsopgaven van diverse aanbieders uit Houten.

Prijstabel: kosten gevelreiniging

WerkzaamhedenPrijs per m²Totaalprijs*
Stoomreiniging
(hogedrukreiniging)
€6,-€360,- tot €600,-
Impregneren€10,-€600,- tot €1.000,-
Zandstralen
(rode stenen)
€12,-€720,- tot €1.200,-
Chemische reiniging€16,-€960,- tot €1.600,-
Nevelstralen€17,50,-€1.050,- tot €1.750,-
Impregneren en reinigen€20,-€1.200,- tot €2.000,-
Impregneren, reinigen en voegen€35,-€2.100,- tot €3.500,-

* Let op: De prijzen zijn incl. btw en gebaseerd op een gevel oppervlakte van 60 m² tot 100 m². Benieuwd naar exacte prijs van gevelreiniging? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Kosten gevelrenovatie

Wat zijn de kosten gevelrenovatie per m²? Een complete renovatie is een stuk duurder qua kosten dan een reiniging. De kosten van een renovatie lopen nogal uiteen en worden ook beïnvloed door een aantal factoren. De soort renovatie en het oppervlak zijn de belangrijkste factoren. Gevelrenovatie is een stuk ingrijpender dan gevelreiniging, hierdoor liggen de kosten ook hoger. Voor het vervangen van voegwerk betaalt u gemiddeld €40,- per m². Schoorsteen laten renoveren? Een schoorsteenrenovatie start vanaf €500,-. Voor meer gemiddelde prijzen kijkt u in onderstaande tabel.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Soort gevelrenovatieGemiddelde kosten
Nieuw voegwerk

Vanaf €10,- per m²
Gebroken gevelstenen vervangen

€12,50,- per steen
Vervanging van raamdorpel

€35,- per uur
Voegwerk vervangen (hakhamer met luchtdruk)

€40,- per m²
Voegwerk vervangen (uitslijpen)

€25,- tot €50,- per m²
Nieuwe gevelbekleding (steenstrips, inclusief isolatie)

Vanaf €200-,- per m²
Schoorsteenrenovatie

Vanaf €500,- voor de schoorsteen

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en arbeid. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

gevelonderhoud uitvoeren Houten

Gevelonderhoud Houten

De term gevelonderhoud is vergelijkbaar met het begrip gevelrenovatie. Bij het gevelonderhoud zal men echter niet de volledige renovatie uitvoeren, maar enkel een deel. Gevelonderhoud kan dan ook begrepen worden als een kleine gevelrenovatie. Werkzaamheden die onder het onderhoud vallen zijn onder andere het impregneren van de buitenmuur, het uithakken van oud voegwerk, de renovatie van metselwerk en het schoonmaken van diverse gevelonderdelen.

Met het gevelonderhoud zorgt u ervoor dat de staat van uw buitenmuur weer optimaal wordt, en voorkomt u diverse problemen. Kies eventueel voor een combinatie van gevelrenovatie en gevelisolatie als bij het onderhoud blijkt dat er grote beschadigingen zijn.

gevel laten impregneren Houten

Gevel impregneren Houten

Eén van de onderdelen van een gevelrenovatie die ook los toe te passen is het impregneren van de gevel. Bij het impregneren laat men een vloeibaar impregneermiddel in één vloeiende laag over het metsel- en voegwerk lopen. Dit impregneermiddel zal de stenen verzadigen en zorgt daarmee dat doorslaand regenwater geen kans meer heeft.

Het is eventueel een optie om zelf de buitenmuren te impregneren. Het is belangrijk om hierbij wel alle oppervlakken gelijkmatig te behandelen. Als u een deel niet bedekt met het impregneermiddel dan is het hele effect weg. Het impregneren kost gemiddeld €10,- per m².

buitenmuur impregneren Houten

Voordelen van de buitenmuur impregneren

Door de gevel te impregneren beschermt u de buitenmuur niet alleen tegen allerlei weersomstandigheden, u zorgt er ook voor dat mossen en andere aanslag niet meer hechten aan de muur. U hoeft hierdoor de gevel minder vaak schoon te maken en het ziet er langer netjes en verzorgd uit. Alle voordelen nog even op een rijtje:

 • Het impregneermiddel zorgt voor een transparante beschermlaag.
 • De gevel ziet er langer mooi uit, want aanslag hecht zich niet aan de muur.
 • De buitenmuur is beschermd tegen allerlei weersomstandigheden.

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Houten weer stralen!

Gratis offertes aanvragen

Methodes van gevelreiniging

Gevels worden continu blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Het is dus niet zo gek dat uw gevel in Houten vervuilt. Echter is dit redelijk eenvoudig op te lossen, namelijk door gevelreiniging. Er verschillende methodes die gebruikt worden. Afhankelijk van de soort gevel en het type vervuiling, zijn er 6 veelgebruikte technieken. Zo is het mogelijk om uw buitenmuur te laten zandstralen, nevelstralen, stoomreinigen of chemisch reinigen. Nevelstralen en stoomcleanen zijn voor mild tot middelzware vervuiling. Chemisch reinigen en zandstralen is voor hardnekkig vuil. Daarnaast is er nog hydrofoberen en laserreiniging.

De 6 methodes voor gevelreiniging zijn:

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

Er zijn diverse redenen om de buitenmuren te reinigen, maar de voornaamste reden is vervuiling. Hier krijgt elke woning in Houten op den duur mee te maken, er bestaan in Houten verschillende bronnen van vuiligheid.

Allereerst is de atmosfeer een belangrijke invloed. Woont u in de buurt van een industrieterrein? Dan bent u ongetwijfeld bekend met de uitstoot van roet, wanneer de wind verkeerd staat komt dit terecht op uw buitenmuur. Het voordeel hiervan is dat het niet hecht aan de ondergrond, waardoor het met behulp van stoomreinigen eenvoudig te verwijderen is.

Een andere bron van vervuiling is de uitwerpselen van allerlei dieren. Vooral duiven en vleermuizen zorgen voor vervuilde gevels. Het lijkt misschien onschuldig, maar de zuren in de uitwerpselen tasten het materiaal ernstig aan. Daarom is het belangrijk dat ook dit zo snel mogelijk wordt gereinigd.

Afhankelijk van de ondergrond kiest een gevelspecialist vaak een stoom- of chemische reiniging.

Gevel zandstralen Houten

Wij spraken hierboven al over de mogelijkheid om uw gevel te laten nevelstralen bij een gevelrenovatie. Naast deze vorm van stralen zijn er ook andere varianten mogelijk. Zo kan men de gevels zandstralen en gritstralen. Het zandstralen bestaat uit een combinatie van grof zand en water dat tegen de gevelmuur gespoten wordt. Het zand zal het vuil weghalen, vergelijkbaar met een scrub voor mensen.

Is er sprake van zeer hardnekkige vervuiling en is uw buitenmuur van stevig materiaal gemaakt?

Dan is naast zandstralen ook gritstralen een optie. Hierbij vervangt men het zand door kleine gritkorrels. Het laten zandstralen kost gemiddeld €12,- per m².

Gevel stoomcleanen, hoe gaat dat in zijn werk?

Eén van de goedkoopste methoden voor het schoonmaken van de gevel is stoomcleanen, dit komt doordat u voor het stoomreinigen geen toegevoegde materialen zoals een reinigingsmiddel of zand nodig heeft. In de meeste gevallen zal een gevelrenovatie en –reiniging expert het stoomreinigen voor ongeveer €6,- per vierkante meter uitvoeren.

Bij de stoomreiniging spuit men water met een warmte van maximaal 150 graden tegen het vuil. Het warme water verzacht het vuil en spoelt het vervolgens weg. Deze methode is niet schadelijk voor de meeste ondergronden, maar men raadt af het te gebruiken bij fijn bewerkte gevels. Het water moet bij deze gevelreiniging worden opgevangen. Het stoomreinigen van de gevel kost gemiddeld €6,- per m².

gevel chemisch reinigen Houten

Gevel chemisch reinigen

Een tweede mogelijkheid voor het reinigen van een buitengevel is het chemisch schoonmaken van het geveloppervlak. Chemisch reinigen wordt door veel van onze klanten uit Houten gezien als een laatste redmiddel, omdat zij vrezen voor schade aan hun gevel. Hoewel er bij chemische reinigingsmiddel niet per se schade aan de buitenmuur ontstaat, is het wel van belang een passend middel te kiezen.

Chemische reinigingsmiddelen zijn verkrijgbaar op basis van zuren of met een basische basis. Elk heeft eigen voor- en nadelen. Omdat het middel geen schade aan het milieu mag toebrengen zal een gevelspecialist uit Houten dit tijdens de gevelreiniging opvangen en veilig afvoeren of hergebruiken. Het chemisch reinigen van de gevel kost gemiddeld €16,- per vierkante meter inclusief materiaal en arbeidskosten.

gevel nevelstralen Houten

Gevel nevelstralen

Naast stoomcleanen is er nog een techniek die op vrijwel alle oppervlakken schadevrij reinigt: dat is het nevelstralen. Bij het nevelstralen maakt men gebruik van een zeer fijn zand dat met een kleine hoeveelheid water tegen de gevel gespoten wordt. Dankzij dit fijne zand zal een groot deel van het vuil loskomen, wat het water dan wegspoelt. De voordelen van nevelstralen zijn onder andere: een kleine waterbelasting van de gevelmuur, het verwijderen van vele vuilsoorten, geschikt voor vele soorten ondergronden en het voorkomen van beschadigingen aan de toplaag van het muuroppervlak. De kosten voor nevelstralen zijn ongeveer €17,50,- per m².

buitenmuur laserreinigen Houten

Laserreiniging

Een volgende methode voor gevelreiniging die wij graag voor u willen uitlichten is de laserreiniging. Een laserreiniging is met name geschikt voor het laten verdwijnen van donkere vlekken op lichte wanden. Hierbij schijnt men met een sterke laserstraal op de vlek. De vervuiling neemt het licht op en zal daarna verpulveren. Omdat de laserstraal op alle muursoorten effectief is, wordt deze techniek steeds populairder.

Door het schoonmaken te combineren met het impregneren en andere vormen van gevelrenovatie bespaart u aanzienlijk op de uiteindelijke kosten. Meer weten over een laserreiniging of andere technieken voor gevelreiniging? Vraag vrijblijvend prijsopgaven aan via het offerteformulier.

gevel hydrofoberen Houten

Gevel hydrofoberen Houten

Een term die u bij menig gevelrenovatie expert zult tegenkomen is het hydrofoberen van gevels. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Houten dan ook de vraag wat dit betekent en of dit een noodzakelijk onderdeel van de renovatie is. Het antwoord hierop is eenvoudig: hydrofoberen betekent in feite hetzelfde als het impregneren van de buitenmuur.

In een aantal gevallen zal één van de gevelrenovatie experts naast het impregneren ook andere coatings over de gevel kunnen aanbrengen. Ook het toepassen van deze coatings kan onderdeel van een renovatie zijn. Laat u daarom altijd goed informeren over de mogelijkheden voor coatings bij uw buitenmuren. Het hydrofoberen (impregneren) van de gevel kost gemiddeld €10,- per m².

voegen schoonmaken door gevelspecialist Houten

Voegen schoonmaken

Het schoonmaken van de voegen is een klus die bij een gevelrenovatie hoort. Het reinigen van het voegwerk is meestal gecombineerd met de reinigingswerkzaamheden aan de gevel. Wilt u apart de voeg laten schoonmaken? Win dan informatie in bij een erkend gevelrenovatie specialist uit ons netwerk in Houten. Deze kan u meer informatie geven over de beschikbare methoden en prijzen.

Wilt u dit zelf reinigen? Controleer dan eerst de staat van het voegwerk. Wanneer deze zeer beschadigd zijn, dan is het beter ze volledig te vervangen bij een renovatie. Dit zal op de lange termijn meer voordelen opleveren.

graffiti verwijderen Houten

Graffiti verwijderen Houten

Het verwijderen van graffiti is een zeer lastige klus waarvoor u het beste de hulp van een erkend vakman uit Houten kunt inschakelen. Voor het verwijderen van de graffiti maken wij gebruik van verschillende technieken. De meest gebruikelijke optie is het reinigen van de gevel met behulp van chemische reinigingsmiddel. Deze vorm van schoonmaken is snel gedaan, en heeft een sterk effect op de buitenmuur. Verkeerd gebruik kan dan ook leiden tot een beschadiging aan het muuroppervlak. Is uw gevel gemaakt van een zachte steensoort en zit er graffiti op? Overweeg dan om deze eerst te nevelstralen. Dit is een relatief veilige vorm van gevelreiniging. De kostprijs van graffiti verwijderen is sterk afhankelijk van de gebruikte methode. Zo is het bij stoomreinigen mogelijk vanaf €6,- per m² en bij gevel stralen vanaf €12,- per m².

Anti-graffiti coating

Een vakman uit Houten kan de graffiti voor u verwijderen, maar u wilt natuurlijk voorkomen dat u weer hoge kosten heeft wanneer deze vorm van vandalisme weer gebeurd. Door na de gevelreiniging een anti-graffiti coating aan te brengen is het schoonmaken van uw woning of bedrijfspand in Houten een stuk gemakkelijker. De coating vormt een transparante beschermlaag, waardoor de graffiti niet meer goed hecht. Overigens is het ook mogelijk om de anti-graffiti coating als voorzorgsmiddel aan te brengen. Niet alleen hecht graffiti zich niet meer op de muur, ook mossen en andere aanslag spoelt u er gemakkelijk af. Anti-graffiti coating kost gemiddeld tussen de €12,- en €23,- per vierkante meter.

klimop van de gevel verwijderen

Klimop van gevel verwijderen

Eén van de lastigste klussen op het gebied van gevelrenovatie is het verwijderen van klimop. Dit komt doordat verschillende klimopsoorten hun wortels in de voeg van de gevel zetten, waardoor er altijd beschadigingen optreden. Eén van de mogelijke oplossingen is dat u de klimop verwijdert, en daarna de wortels laat drogen.

Met behulp van een agressief reinigingsmiddel kan een gevelrenovatie expert dan soms de klimopresten verwijderen. Is dit geen optie? Dan zal u moeten kiezen voor een renovatie van het voeg- en metselwerk. U kunt besparen op de kosten door eerst zelf de klimop te verwijderen.

wetgeving bij gevelreiniging

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Wist u dat er wetten en regels verbonden zitten aan het uitvoeren van een renovatie aan uw gevels? Zo mag u enkel gebruik maken van reinigingsmiddelen die voldoen aan de landelijke milieueisen, dient al het vervuilde water opgevangen te worden en moet u een vergunning aanvragen wanneer u in een monument woont.

De voorschriften verschillen per gemeente. Wilt u van tevoren graag weten aan welke voorschriften u moet voldoen? Neem dan contact op met het gemeenteloket van Houten of kijk op de website van InfoMil. Wanneer u samenwerkt met een gevelrenovatie specialist uit ons netwerk, dan kan u ervan uitgaan dat deze op de hoogte is van de lokale regelgeving, en dat alle benodigde eventuele ontheffingen aangevraagd worden.

Gevel zelf reinigen?

Wilt u zelf aan de slag met de gevelreiniging? Dan zijn er een aantal zaken waar u aandacht aan dient te besteden. Het belangrijkste is dat u de staat van de buitenmuren controleert. Als deze erg beschadigd zijn, dan is een reiniging niet voldoende, en adviseren wij een volledige renovatie te laten toepassen door één van de bedrijven uit ons netwerk.

Is de gevel nog in goede staat?

Maak dan een keuze uit één van de vele reinigingstechnieken zoals stoomreiniging en zandstralen. Bij een lokale bouwmarkt is het vaak mogelijk de benodigde producten te huren. Lees vooraf altijd de gebruiksaanwijzingen voor een veilig gebruik.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Een gevelreiniging biedt diverse voordelen wat betreft het behoud van uw woning. Klanten uit Houten vragen ons daarom regelmatig hoe vaak zij een reiniging moeten laten uitvoeren. In principe is het antwoord hierop: wanneer u vuil ontdekt. Omdat dit de structuur en de werking van gevels zodanig aanpast is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Of u nu uitbloeiingen ontdekt of dat er een groene aanslag ontstaat: neem zo snel mogelijk contact op met een reinigingsbedrijf uit Houten. Heeft u geen last van aanslag op de gevelmuren? Dan is het alsnog verstandig om eens in de 10 tot 12 jaar de wanden goed schoon te laten maken.


Zoekt u een specialist in Houten voor gevelreiniging?

Ontvang scherp geprijsde en volledig vrijblijvende offertes van experts uit uw regio!

Vrijblijvende offertes

Welke vormen van gevelrenovatie bestaan er?

De gevel is een cruciaal onderdeel van de woning, omdat het uw huis beschermd tegen weersinvloeden. Kapotte voegen, scheuren in de buitenmuur of andere gebreken zijn dus slecht voor uw gevel in Houten. Er zijn verschillende vormen van gevelrenovatie mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van voegen door ze uit te hakken of uit te slijpen. Hieronder staan de verschillende vormen van gevelrenovatie.

Klik op de onderstaande vorm van gevelrenovatie, om direct naar het kopje te navigeren:

gevel voegen Houten

Gevel voegen Houten

Brokkelende voegen is een teken van de minder goede staat van uw gevel. Is een voeg verkleurd? Ook dit duidt op een gebrek. Wanneer uw voegwerk niet meer in de juiste staat is, dan laat u dit het beste herstellen. Een vakman zal dan de voegen eerst uitslijpen of uithakken.

U heeft de keuze uit diverse stijlen voegen voor het voegen van de gevel. De meest voorkomende soort is de platvolle voeg, maar als u iets uniekers wilt dan is een knipvoeg of schaduwvoeg aan te raden. Bovendien is het advies om het herstellen van voegen direct te combineren met gevelreiniging. Op die manier bespaart u geld en krijgt uw gevel een goede schoonmaakbeurt.

voegwerk Houten

Soorten voegen

U heeft de keuze uit verschillende voegsoorten. De ene voeg valt juist meer op, terwijl ook voegsoorten die juist minder goed opvallen. Een vakman uit de regio Houten heeft veel ervaring met het aanbrengen van voegen en kan u adviseren over de voegsoorten. Vaak wordt er gekozen voor een standaardvoeg, soms wordt deze geborsteld voor meer structuur. Een voeg die opvalt, is de schaduwvoeg. Verdiepte voegen ziet u juist minder goed, waardoor de bakstenen juist de boventoon voeren. De volgende soorten voegen brengt een vakman graag voor u aan:

 • Knipvoeg en snijvoeg
 • Verdiepte voeg en teruggehouden voeg
 • Bol geklopte voeg, platvolvoeg en schaduwvoeg

Voegen uitslijpen, hoe werkt het?

Het uitslijpen van voegwerk gaat vaak zeer snel, want hiervoor wordt een slijptol gebruikt. Op de slijptol zit een speciaal voegblad, de dikte is afhankelijk van de dikte van de voeg van uw woning in Houten. Vaak komt er veel stof vrij. Hierdoor is het verstandig om eerst een gevelreiniging uit te laten voeren, voordat u nieuw voegwerk laat aanbrengen. De prijs van uitslijpen is gemiddeld €25,- tot €50,- per m².

Voegen uithakken

In plaats van de voegen uit te slijpen, kan een vakman ze ook uithakken. Hiervoor gebruikt hij een elektrische hakhamer. Deze hakt de voegen eruit. Eerst worden de horizontale voegen verwijderd en daarna de verticale, dit is de meest efficiënte manier. Manueel uithakken is ook een mogelijkheid, maar dit is zeer arbeidsintensief en neemt meer tijd in beslag. Manueel uithakken is verstandig voor zeer kwetsbare buitenmuren. De gemiddelde prijs is €40,- per m².

Een professioneel voegwerker aan het werk

Voegen herstellen

Voegen renoveren is belangrijk, want het beschermd het metselwerk en de gevel tegen allerlei weersinvloeden.

Het herstellen kan alleen wanneer eerst de oude voegen verwijderd zijn. Daarna is het taak om de gevel volledig te reinigen, zodat stof en voegresten niet achterblijven. Bij het nieuwe voegwerk moet zeer nauwkeurig gewerkt worden.

Scheuren in muren Houten?

Scheuren in de gevel of binnenmuren in uw woning kunnen door allerlei oorzaken ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan boomwortels die de fundering aantasten of constructiefouten bij de (ver)bouw van uw huis. De extreme droogte in Nederland zorgt naar verwachting ook voor veel verzakkingen, doordat de grond onder woning verzakt. Daardoor ontstaan onder andere scheuren. Er dreigen de komende jaren maar liefst één miljoen woningen te verzakken!

Ziet u een kleine scheur ontstaan in een binnenmuur of zit er een grote barst in uw gevel?

Het is belangrijk dat u deze beschadigingen snel laat repareren. Daarmee voorkomt u verdere scheurvorming en schade aan de constructie van uw woning. Een specialist voert de reparatie graag voor u uit.

Hoe scheuren in binnen- of buitenmuur repareren?

Een specialist heeft verschillende methodes om scheuren in binnen- of buitenmuren snel te repareren. Hoe langer u de scheur laat zitten, hoe groter de kans wordt op doorscheuren of ernstige schade aan de constructie van uw woning. Een specialist zorgt in de meeste gevallen voor een onzichtbare reparatie.

Meestal maakt hij gebruik van een flexibele kit, maar ook cementpleister wordt vaak gebruikt. Soms is een gedeeltelijke verwijdering van het voegwerk nodig, waarna de specialist de voegen opnieuw voegt. Op eigenhuis.nl vindt u een handige scheurenwijzer waarmee u snel ziet welke maatregelen een specialist neemt voor de scheuren in uw woning.

Kapotte gevelstenen vervangen

Is uw gevel in Houten gescheurd en brokkelen er stenen naar beneden? Dan is het verstandig om deze kapotte gevelstenen te renoveren om nog meer schade te voorkomen. Scheuren die ontstaan zijn in de gevel zijn namelijk niet meer tegen regen en vorst beschermd. Bij het renoveren van gevelstenen is het van belang eerst het voegwerk te verwijderen, om vervolgens de stenen uit te hakken. Als alle kapotte gevelstenen verwijderd zijn, kunnen deze vervangen worden voor nieuwe stenen. De prijzen van het vervangen van kapotte gevelstenen liggen rond de €12,50,- per steen.

dorpel vervangen Houten

Vervanging van dorpel

Een dorpel is een horizontale balk aan de onderkant van een raam of deur. Met name de dorpel van een deur krijgt veel te verduren, omdat er dagelijks overheen wordt gelopen. Het is daarom logisch dat de dorpel op den deur aan vervanging toe is.

Het is zaak om de dorpel eerst te controleren op schade. Een dorpel is toe aan vervanging wanneer het hout flink aan het rotten is. Bij het renoveren van een dorpel komt flink wat inzicht kijken. Het is dus aan te raden om deze klus uit te besteden aan een vakman die gespecialiseerd is hierin. Het vervangen van de dorpel kost gemiddeld €35,- per uur.

gevelrenovatie en isolatie Houten

Gevelrenovatie combineren met nieuwe isolatie

Door gevelisolatie aan te brengen bespaart u op de energiekosten. U voorkomt namelijk warmteverlies en hoeft daardoor minder te stoken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor gevelisolatie, namelijk spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

Het is verstandig om een gevelrenovatie te combineren met het aanbrengen van nieuwe isolatie.

U hoeft dan niet later nog een keer uw woning te verbouwen, maar laat alles in één keer doen. Voor buitengevelisolatie plaatst een vakman uit Houten bijvoorbeeld isolatieplaten en voor spouwmuurisolatie wordt vaak isolatieschuim of isolatieparels gebruikt. Laat u adviseren door een gevelspecialist over de mogelijkheden. Tip: indien u gevelrenovatie combineert met isolatie kunt u mogelijk gebruik maken van subsidies. Bekijk daarom de website van Energiesubsidiewijzer en de Belastingdienst.

Nieuwe gevelbekleding

Laat u nieuwe gevelbekleding aanbrengen? Dan heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Laat bijvoorbeeld uw gevel in Houten bekleden met nieuwe gevelbepleistering. Het voordeel van deze methodes is dat eventuele oneffenheden ook direct weggewerkt worden. Hetzelfde geldt voor het kaleien van de gevel met een dikke kalklaag. Liever de uitstraling van bakstenen? Dan zijn steenstrips geschikt. Kies uit één van de volgende soorten gevelbekleding:

 • Gevelbepleistering of crepi
 • Kaleien, steenstrips
 • Houten of kunststof bekleding

Gevelrenovatie of gevelrestauratie?

Vaak denkt men dat een gevelrenovatie of een gevelrestauratie hetzelfde is, dit is echter niet het geval. Gevelspecialisten uit Houten maken wel degelijk onderscheid tussen een renovatie of een restauratie. Bij een restauratie wordt de gevel namelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht, bijvoorbeeld van oude of monumentale panden. Specialisten gebruiken dezelfde bouwmaterialen en oude bouwtechnieken voor het herstellen van de gevels. Bij een gevelrenovatie wordt er gebruik gemaakt van moderne technieken en nieuwe materialen. Het gaat hier meer om het vernieuwen van de gevel en niet om het terugbrengen in de oude staat.

schoorsteenrenovatie Houten

Schoorsteenrenovatie

Is de oude schoorsteen op uw dak in Houten aan vervanging toe? Dan is het aan te raden schoorsteenrenovatie te laten doen. Verweerd voegwerk tussen de bakstenen kan tijdens slecht weer veel schade aanrichten. Laat dus bij broze voegen uw schoorsteen renoveren door opnieuw te metselen.

Wat doen gevelspecialisten bij een schoorsteenrenovatie?

Allereerst reinigen ze de complete schoorsteen, slijpen en hakken ze het voegwerk uit en controleren ze het loodwerk. Vervolgens vernieuwen ze het loodwerk en impregneren ze de schoorsteen met een waterafstotend. Door impregnatie neemt de schoorsteen geen water meer op en neemt de kans op schade af. De vanafprijs voor de buitenkant van een schoorsteen renoveren is €500,-.


Uw gevel laten renoveren door een renovatie expert?

Vergelijk offertes en vind de juiste specialist in Houten!

Gratis offertes aanvragen

Combineer gevelreiniging met gevelrenovatie

Met een gevelreiniging alleen profiteert u al van vele voordelen. Voor een optimaal resultaat raden wij u echter aan om direct een volledige gevelrenovatie uit te laten voeren. Door een impregneermiddel op de gevel aan te brengen, verkleint u namelijk de kans op vuiligheid in de toekomst. Daarnaast zorgt het er voor dat de vervuiling die toch ontstaat een stuk eenvoudiger te reinigen is, omdat het niet aan de gevelmuur hecht.

Wanneer u toch een renovatie laat uitvoeren, laat dan ook uw voegwerk renoveren. Een combinatie van al deze werkzaamheden zal uw isolatiewaarde enorm verhogen. Dit verhoogt niet alleen de woningwaarde, maar zorgt er tevens voor dat u jaarlijks op uw energiekosten bespaart.

Tips om te besparen op de kosten

Het is natuurlijk zonde dat u teveel betaalt voor de gevelreiniging of gevelrenovatie. Daarom hieronder 4 handige tips.

 • Zorg er voor dat de gevel goed bereikbaar is. Denk aan het verwijderen van de plantenbakken, tuinmeubelen, etc. De gevelspecialist kan dan direct aan de slag.
 • Constateert u beschadigingen in de gevel? Laat het direct repareren, om grotere problemen te voorkomen.
 • Kies voor een gevelspecialist uit regio Houten.
 • Vergelijk prijsoffertes, zodat u de kosten van gevelexperts kunt vergelijken.

Recent aangevraagde offertes

Gevelreiniging en gevelrenovatie in Schiedam
De gevel renoveren in Rotterdam
Voegen uitslijpen en herstellen in Leiden
Scheuren in muren repareren in Den Haag
Gevelreiniging in Delft
Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen in Zoetermeer
Schoorsteenrenovatie in Dordrecht
De gevel reinigen met zandstralen in Rijswijk
De gevel impregneren in Spijkenisse
Gevelrestauratie in Gouda

Ervaren gevelspecialisten in Houten

Wij streven naar een 100% klanttevredenheid. Dit bereiken wij door samen te werken met de meest ervaren en best opgeleide gevelspecialisten. In de afgelopen jaren is er een landelijk netwerk opgebouwd. Elke specialist die zich aansloot is vakkundig gescreend op basis van prijs, kwaliteit en klanttevredenheid. Op deze manier garanderen wij u de scherpste prijzen voor de beste service.

Doordat specialisten beschikken over ruime ervaring, weten zij als geen ander welke reinigingsmethode het meest geschikt is voor uw gevelmuur. De kans op een beschadiging is daarom klein.

Voordelen van onze werkwijze

U heeft al gelezen dat u bespaart op de kosten door offertes te vergelijken. Het is niet nodig dat u diverse gevelbedrijven gaat opbellen voor een prijsopgaaf, alleen het offerteformulier invullen is al genoeg. U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van bedrijven uit de regio Houten. Profiteer ook van de volgende voordelen:

 • De offertedienst is geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit nergens aan vast.
 • Kies eenvoudig de beste gevelspecialist voor gevelreiniging of gevelrenovatie.
 • Vergelijk offertes en bespaar op de kosten.
kosten gevelreiniging en gevelrenovatie Houten

Offertes voor gevelreiniging en gevelrenovatie Houten

Bent u op zoek naar een specialist uit Houten die u kan ondersteunen bij het reinigen of de renovatie van de buitenmuren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van bedrijven met een ruime ervaring in onder andere het zandstralen of impregneren van de gevel. Ook huurt u ons in voor het verwijderen van graffiti of uitslijpen van voegwerk.

De kosten voor de diverse vormen van het reinigen of renoveren van de buitenmuur zijn afhankelijk van uw wensen en de technieken waar u voor kiest. Vraag via het offerteformulier geheel vrijblijvend meerdere offertes bij aan. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de gevelreiniging expert uit Houten die het beste bij u past!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.