Gevelspecialist nodig?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en -renovatie Gouda

Het reinigen van de gevel is één van de klussen die periodiek moet worden uitgevoerd voor een optimaal wooncomfort. Door een gevelreiniging te laten uitvoeren profiteert u van een verbeterde aanblik van uw woning, een verminderde kans op wateroverlast en een verbetering van de luchtvochtigheid in huis. Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd in het schoonmaken van gevels, maar ook het renoveren, impregneren en voegen van buitenmuren. Wilt u weten welke reinigingstechnieken er gebruikt worden voor het verwijderen van graffiti? Heeft u vragen over de kosten voor het zandstralen van de voegen? Of bent u benieuwd naar de kosten voor gritstralen? Vul dan het contactformulier op de offertepagina in en wij sturen u met alle plezier meerdere vrijblijvende offertes (max.5) toe die u eigenhandig kunt vergelijken. Door het vergelijken van offertes kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van de klus.

Navigeer op deze pagina naar:

Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Met een reiniging- of renovatie ziet uw gevelmuur in Gouda er weer als nieuw uit. Hiermee verhoogt u de waarde van de woning en vergroot u daarmee de kans op een geslaagde verkoop. Er zitten echter nog veel meer voordelen aan een gevelreiniging. Zo verhoogt u hiermee de isolatiewaarde en verkleint u de kans op vochtproblemen. Hierdoor verbetert u dus uw leefklimaat in huis, wat verschillende voordelen biedt voor uw gezondheid, productiviteit en woongenot. Bent u nog steeds nieuwsgierig naar de grootste voordelen?

  • Verbeterde uitstraling van uw woning in Gouda, waardoor de waarde stijgt
  • Een verhoogde kwaliteit waarmee u het woongenot verhoogt
  • Vervuiling komt in de toekomst minder vaak voor
  • U verhoogt de isolatiewaarde en bespaart daarmee jaarlijks op uw stookkosten
gevelrenovatie specialisten Gouda

Gevelrenovatie

Het schoonmaken van gevels valt meestal samen met de renovatie van de buitenmuren. Een gevelrenovatie kan uit diverse onderdelen bestaan. Zo helpen de gevelrenovatie experts uit ons netwerk u graag bij het impregneren en reinigen van de muren, maar ook bij het uithakken van de voegen of het verwijderen van graffiti bestaat uit de werkzaamheden die zij afhandelen. Dankzij een gevelrenovatie garandeert u dat de levensduur van de muurstenen aanzienlijk verlengd wordt, en zijn ook problemen als lekkage en schimmel verleden tijd. De kosten voor een gevelrenovatie variëren tussen de €1.500,- en €8.000,- afhankelijk van het oppervlak en de omvang van de renovatie. Vraag via het contactformulier meerdere vrijblijvende offertes aan.

gevelreiniging in Gouda

Gevelonderhoud

De term gevelonderhoud is vergelijkbaar met het begrip gevelrenovatie. Bij het gevelonderhoud zal men echter niet de volledige renovatie uitvoeren, maar enkel een deel. Gevelonderhoud kan dan ook begrepen worden als een kleine gevelrenovatie. Werkzaamheden die onder het onderhoud vallen zijn onder andere het hydrofoberen van de muur, het uithakken van oude voegen, de renovatie van metselwerk en het schoonmaken van diverse gevelonderdelen. Met het gevelonderhoud zorgt u ervoor dat de staat van uw gevel weer optimaal wordt, en voorkomt u diverse problemen. Kies eventueel voor een combinatie van gevelrenovatie en gevelisolatie als bij het onderhoud blijkt dat er grote beschadigingen zijn.

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

Er zijn diverse redenen om de buitenmuren schoon te maken, maar de voornaamste reden is vervuiling. Hier krijgt elke woning in Goudaop den duur mee te maken, er bestaan in Gouda verschillende bronnen van vervuiling. Allereerst is de atmosfeer een belangrijke invloed. Woont u in de buurt van een industrieterrein? Dan bent u ongetwijfeld bekend met de uitstoot van roet, wanneer de wind verkeerd staat komt dit terecht op uw buitenmuur. Het voordeel hiervan is dat het niet hecht aan de ondergrond, waardoor het met behulp van stoomreinigen eenvoudig te verwijderen is. Een andere bron van vervuiling is de uitwerpselen van allerlei dieren. Vooral duiven en vleermuizen zorgen voor vervuilde gevels. Het lijkt misschien onschuldig, maar de zuren in de uitwerpselen tast het materiaal ernstig aan. Daarom is het belangrijk dat ook dit zo snel mogelijk wordt gereinigd. Afhankelijk van de ondergrond kiest een specialist vaak een stoom- of chemische reiniging.

Kosten

Er bestaan verschillende factoren die de kosten voor het reinigen van de gevel in Goudabeïnvloeden. Zo is onder andere het te bewerken oppervlak van grote invloed op de kosten, maar ook de reinigingsmethode die u kiest. Laat u de buitenmuur in Gouda alleen reinigen? Reken dan op een bedrag van ongeveer €360,- tot €1.600,-, afhankelijk van de reinigingsmethode. Zo liggen de kosten van stoomreinigen ongeveer €6,- per vierkante meter, terwijl de kosten voor zandstralen en een chemische reiniging oplopen tot gemiddeld €12,- en €16,- per vierkante meter. In de praktijk heeft u echter weinig invloed op de gebruikte methode, omdat dit volledig afhangt van het type vervuiling. Wilt u liever een volledige renovatie laten uitvoeren? Laat dan ook direct het voegwerk herstellen. Zonder dat het beseft is het voegwerk namelijk van grote invloed op de uitstraling, en door deze te herstellen verhoogt u de waarde van het pand in Gouda. Voor een optimale bescherming raden wij u aan om de muren tevens te laten impregneren. In de meeste gevallen kiezen klanten bij een renovatie voor een combinatie van deze werkzaamheden. Het reinigen en impregneren van de muur in combinatie met herstelwerkzaamheden voor uw voegwerk zal gemiddeld €35,- per vierkante meter kosten. Bij een oppervlak van 60 vierkante meter zal u dit dus ongeveer €2.100,- kosten. Wilt u zeker weten dat u niets teveel betaalt? Vergelijk dan de prijsopgaven van diverse aanbieders uit uw regio.

Gevel oppervlakte Werkzaamheden Indicatie totaalprijs*
60m² tot 100 m² Stoomreiniging (hogedrukreiniging) €360,- tot €600,-
60m² tot 100m² Zandstralen €720,- tot €1.200,-
60m² tot 100 m² Chemische reiniging €960,- tot €1.600,-
60m² tot 100m² Impregneren €600,- tot €1.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren en reinigen €1.200,- tot €2.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren, reinigen en voegen €2.100,- tot €3.500,-

(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €6,- voor het stoomreinigen, €12,- per m² voor het zandstralen (rode stenen) en €16,- voor het chemisch reinigen.
(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €10,- per m² voor het impregneren, €20,- voor het impregneren en reinigen en €35,- voor het impregneren, reinigen en voegen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Gouda weer stralen!

Offertes aanvragen

impregneren van gevel Gouda

Gevel impregneren

Eén van de onderdelen van een gevelrenovatie die ook los toe te passen is het impregneren van de gevel. Bij het impregneren laat men een vloeibaar impregneermiddel in één vloeiende laag over de stenen en voegen lopen. Dit impregneermiddel zal de stenen verzadigen en zorgt daarmee dat doorslaand regenwater geen kans meer heeft. Het is eventueel een optie om zelf de buitenmuren te impregneren. Het is belangrijk om hierbij wel alle oppervlakken gelijkmatig te behandelen. Als u een deel niet bedekt met het impregneermiddel dan is het hele effect weg.

voegwerken schoonmaken

Voegen schoonmaken

Het schoonmaken van de voegen is een klus die bij een gevelrenovatie hoort. Het reinigen van het voegwerk is meestal gecombineerd met de reinigingswerkzaamheden aan de gevel. Wilt u apart het voegwerk laten schoonmaken? Dan is het adviseerbaar hiervoor informatie in te winnen bij een erkend gevelrenovatie specialist uit Gouda. Deze kan u meer informatie geven over de beschikbare methoden en prijzen. Wilt u zelf de voegen reinigen? Controleer dan eerst de staat van het voegwerk. Wanneer deze zeer beschadigd zijn, dan is het beter ze volledig te vervangen bij een renovatie. Dit zal op de lange termijn meer voordelen opleveren.

gevel voegen Gouda

Gevel voegen

Zoals iedereen weet bestaat een gevel niet alleen uit bakstenen, maar ook uit voegen. Dit voeg is de overgang tussen de verschillende bakstenen. Het is in Gouda vaak een onderschat onderdeel van de gevels. Het voegwerk lijkt namelijk maar een vrij klein onderdeel maar is een grote invloed op de uitstraling. Slordig metselwerk wordt bijvoorbeeld met behulp van de juiste voeg optisch rechtgetrokken. De voegen worden door de weersinvloeden sterk beïnvloed, en moet u daarom regelmatig controleren op afbrokkeling. Brokkelende voegen zijn een teken van vochtproblemen.

Is een voeg verkleurd? Ook dit duidt op wateroverlast. Wanneer uw voegwerk niet meer in de juiste staat is, dan kunnen de specialisten uit ons netwerk in Gouda de beschadigde voegen uithakken of uitslijpen en vervolgens nieuw voegwerk aanbrengen. U heeft de keuze uit diverse stijlen. De meest voorkomende soort is de platvolle voeg, maar als u iets uniekers wilt dan is een knipvoeg of schaduwvoeg aan te raden. Wij adviseren bovendien om het voegen te combineren met een gevelreiniging. Dit zorgt voor een hoge kwaliteitsverbetering en u bespaart zo aanzienlijk in de kosten. Meer weten over het voegproces? U leest het hier.

welke reinigingsmethode voor buitenmuur?

Diverse reinigingsmethodes

Het toepassen van een gevelreiniging gebeurt in Gouda met behulp van diverse reinigingsmethodes. Welke methode het meest geschikt is, is afhankelijk van het type vervuiling en uw bestaande gevelmuren. Bij oudere of kwetsbare gevels is het belangrijk om geen agressieve methode te gebruiken, omdat dit de problemen juist verergert. De specialisten uit ons netwerk zijn allen ruim ervaren en passen de methode aan, aan het oppervlak, zodat u zeker weet dat u geen schade oploopt. De meest voorkomende reinigingsmethodes zijn: stoomreinigen, zandstralen, chemische reiniging en nevelstralen.

Zowel zandstralen als een chemische reiniging is een vrij agressieve reinigingsmethode. Daarom is dit in de meeste gevallen niet geschikt voor kwetsbare gevels uit Gouda. Bij reiniging door zandstralen worden zandkorrels vermengd met water, wat onder hoge druk op de muren wordt gespoten. Dankzij de zandkorrels ontstaat er een schurend effect, waarmee graffiti bijvoorbeeld effectief verwijderd wordt. Bij een chemische reiniging zal de specialist een chemisch middel op de muur aanbrengen. Dit laat hij, afhankelijk van de ernst van de vervuiling, 5 tot 30 minuten inwerken. Hierna spoelt hij het middel met een hogedrukreiniger weg. Zowel stoomreinigen als nevelstralen worden ingezet bij matige vervuiling of kwetsbare gevels.

Video: voegwerk

Video: buitenmuur zandstralen

gevel zandstralen in Gouda

Gevel stralen

Wij spraken hierboven al over de mogelijkheid om uw gevel te laten nevelstralen bij een gevelrenovatie. Naast deze vorm van stralen zijn er ook andere varianten mogelijk. Zo kan men de gevels zandstralen en gritstralen. Het zandstralen bestaat uit een combinatie van grof zand en water dat tegen de gevelmuur gespoten wordt. Het zand zal het vuil weghalen, vergelijkbaar met een scrub voor mensen. Is er sprake van zeer hardnekkig vuil en is uw gevel van stevig materiaal gemaakt? Dan is naast zandstralen ook gritstralen een optie. Hierbij vervangt men het zand door kleine gritkorrels. Grit- en zandstralen kost ongeveer €10,- per m2.

gevel reinigen met stoomcleanen

Stoomcleanen

Eén van de goedkoopste methoden voor het schoonmaken van de gevel is stoomreiniging (stoomcleanen), dit komt doordat u voor het stoomreinigen geen toegevoegde materialen zoals een reinigingsmiddel of zand nodig heeft. In de meeste gevallen zal een gevelrenovatie en –reiniging expert het stoomreinigen voor ongeveer €5,- per vierkante meter uitvoeren. Bij de stoomreiniging spuit men water met een warmte van maximaal 150 graden tegen het vuil. Het warme water verzacht het vuil en spoelt het vervolgens weg. Deze methode is niet schadelijk voor de meeste ondergronden, maar men raadt af het te gebruiken bij fijn bewerkte gevels. Het water moet bij deze gevelreiniging worden opgevangen.

Benieuwd welke reinigingsmethode het beste is voor uw gevel?

De gevelspecialisten uit Gouda adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Offertes aanvragen

chemisch reinigen van muur

Chemisch reinigen

Een tweede mogelijke reinigingstechniek is het chemisch schoonmaken van het geveloppervlak. Een chemische oplossing wordt door veel van onze klanten uit Gouda gezien als een laatste redmiddel, omdat zij vrezen voor schade aan hun gevel. Hoewel er bij een chemisch reinigingsmiddel niet perse schade aan de muur ontstaat, is het wel van belang een passend middel te kiezen. Chemische reinigingsmiddelen zijn verkrijgbaar op basis van zuren of met een basische basis. Elk heeft eigen voor- en nadelen. Omdat het middel geen schade aan het milieu mag toebrengen zal een gevelspecialist uit ons netwerk werkzaam in Gouda dit tijdens de gevelreiniging direct opvangen en veilig afvoeren of later hergebruiken.

reiniging door nevelstralen

Nevelstralen

Naast stoomcleanen is er nog een techniek die op vrijwel alle oppervlakken schadevrij reinigt: dat is het nevelstralen. Bij het nevelstralen maakt men gebruik van een zeer fijn zand dat met een kleine hoeveelheid water tegen de gevel gespoten wordt. Dankzij dit fijne zand zal een groot deel van het vuil loskomen, wat het water dan wegspoelt. De voordelen van nevelstralen zijn onder andere: een kleine waterbelasting van de gevelmuur, het verwijderen van vele vuilsoorten, geschikt voor vele soorten ondergronden en het voorkomen van beschadigingen aan de toplaag van het muuroppervlak. De kosten voor nevelstralen zijn ongeveer €15,- per vierkante meter.

vuil op gevel verhelpen met laserreiniging

Laserreiniging

Een volgende methode voor gevelreiniging die wij graag voor u willen uitlichten is de laserreiniging. Een laserreiniging is met name geschikt voor het laten verdwijnen van donkere vlekken op lichte muren. Hierbij schijnt men met een sterke laserstraal op de vlek. Het vuil neemt het licht op en zal daarna verpulveren. Omdat de laserstraal op alle muursoorten effectief is, wordt deze techniek steeds populairder. Door het schoonmaken te combineren met het impregneren en andere vormen van gevelrenovatie bespaart u aanzienlijk op de uiteindelijke kosten. Meer weten over een laserreiniging of andere technieken voor gevelreiniging? Vraag vrijblijvend offertes aan via ons netwerk.

gevelonderhoud en renovatie

Hydrofoberen

Een term die u bij menig gevelrenovatie expert zult tegenkomen is het hydrofoberen van gevels. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Gouda dan ook de vraag wat dit betekent en of dit een noodzakelijk onderdeel van de renovatie is. Het antwoord hierop is eenvoudig: hydrofoberen betekent in feite hetzelfde als het impregneren van de buitenmuur. In een aantal gevallen zal één van de gevelrenovatie experts naast het impregneren ook andere coatings over de muur kunnen aanbrengen. Ook het toepassen van deze coatings kan onderdeel van een renovatie zijn. Laat u daarom altijd goed informeren over de mogelijkheden voor coatings bij uw buitenmuren.

Gevel zelf reinigen?

Wilt u zelf aan de slag met de gevelreiniging? Dan zijn er een aantal zaken waar u aandacht aan dient te besteden. Het belangrijkste is dat u de staat van de buitenmuren controleert. Als deze erg beschadigd zijn, dan is een reiniging niet voldoende, en adviseren wij een volledige renovatie te laten toepassen door één van de bedrijven uit ons netwerk. Is de gevel nog in goede staat? Maak dan een keuze uit één van de vele reinigingstechnieken zoals stoomreiniging en zandstralen. Bij een lokale bouwmarkt is het vaak mogelijk de benodigde producten te huren. Lees vooraf altijd de gebruiksaanwijzingen voor een veilig gebruik.

Klimop van gevel verwijderen

Eén van de lastigste klussen op het gebied van gevelrenovatie is het verwijderen van klimop. Dit komt doordat verschillende klimopsoorten hun wortels in de voegen van de muur zetten, waardoor er altijd beschadigingen optreden. Eén van de mogelijke oplossingen is dat u de klimop verwijdert, en daarna de wortels laat drogen. Met behulp van een agressief reinigingsmiddel kan een gevelrenovatie expert dan soms de klimopresten verwijderen. Is dit geen optie? Dan zal u moeten kiezen voor een renovatie van het voegwerk. U kunt besparen op de kosten door eerst zelf de klimop te verwijderen.

graffiti verwijderen van gevel Gouda

Graffiti verwijderen

Het verwijderen van graffiti verf is een zeer lastige klus waarvoor u het beste de hulp van een erkend vakman uit Gouda kunt inschakelen. Voor het verwijderen van de graffiti maken wij gebruik van verschillende technieken. De meest gebruikelijke optie is het reinigen van de muur met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. Deze vorm van schoonmaken is snel gedaan, en heeft een sterk effect op de muur. Verkeerd gebruik kan dan ook leiden tot een beschadiging aan het muuroppervlak. Is uw muur gemaakt van een zachte steensoort? Overweeg dan om deze eerst te nevelstralen. Dit is een relatief veilige vorm van gevelreiniging.

wetgeving bij gevelreiniging

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Wist u dat er wetten en regels verbonden zitten aan het uitvoeren van een renovatie aan uw gevels? Zo mag u enkel gebruik maken van reinigingsmiddelen die voldoen aan de landelijke milieueisen, dient al het vervuilde water opgevangen te worden en moet u een vergunning aanvragen wanneer u in een monument woont. De voorschriften verschillen per gemeente. Wilt u van tevoren graag weten aan welke voorschriften u moet voldoen? Neem dan contact op met het gemeenteloket van Gouda of kijk op de website van InfoMil. Wanneer u samenwerkt met een gevelrenovatie specialist uit ons netwerk, dan kan u ervan uitgaan dat deze op de hoogte is van de lokale regelgeving, en dat alle benodigde eventuele ontheffingen aangevraagd worden.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Een gevelreiniging biedt diverse voordelen wat betreft het behoud van uw woning. Klanten uit Gouda vragen ons daarom regelmatig hoe vaak zij een reiniging moeten laten uitvoeren. In principe is het antwoord hierop: wanneer u vuil ontdekt. Omdat dit de structuur en de werking van gevels zodanig aanpast is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Of u nu zoutbloeiingen ondekt of dat er een groene aanslag ontstaat: neem zo snel mogelijk contact op met een reinigingsbedrijf uit Gouda. Heeft u geen last van aanslag op de gevelmuren? Dan is het alsnog verstandig om eens in de 10 tot 12 jaar de muren goed schoon te laten maken.

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat!

Met een gevelreiniging alleen profiteert u al van vele voordelen. Voor een optimaal resultaat raden wij u echter aan om direct een volledige gevelrenovatie uit te laten voeren. Door een impregneermiddel op de muren aan te brengen, verkleint u namelijk de kans op vervuiling in de toekomst. Daarnaast zorgt het er voor dat de vervuiling die toch ontstaat een stuk eenvoudiger te reinigen is, omdat het niet aan de gevelmuur hecht. Wanneer u toch een renovatie laat uitvoeren, laat dan ook uw voegwerk herstellen of renoveren. Een combinatie van al deze werkzaamheden zal uw isolatiewaarde enorm verhogen. Dit verhoogt niet alleen de woningwaarde, maar zorgt er tevens voor dat u jaarlijks op uw energiekosten zal besparen.

Ervaren gevelspecialisten in Gouda

Wij streven naar een 100% klanttevredenheid. Dit bereiken wij door samen te werken met de meest ervaren en best opgeleide gevelspecialisten. In de afgelopen jaren hebben wij een landelijk dekkend netwerk kunnen opbouwen. Elke specialist die zich bij ons aansloot is door ons vakkundig gescreend op basis van prijs, kwaliteit en klanttevredenheid. Op deze manier garanderen wij u de scherpste prijzen voor de beste service. Doordat alle specialisten beschikken over een ruime ervaring, weten zij als geen ander welke reinigingsmethode het meest geschikt is voor uw gevelmuur. De kans op een beschadiging is daardoor erg klein.

kosten gevelreiniging Gouda

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een specialist uit Gouda die u kan ondersteunen bij het reinigen of de renovatie van de buitenmuren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van bedrijven met een ruime ervaring in onder andere het zandstralen van de muren, of het weghalen van graffiti. De prijzen voor de diverse vormen van renovatie zijn afhankelijk van uw wensen en de technieken waar u voor kiest. Vraag via het contactformulier geheel vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de gevelreiniging expert uit Gouda die het beste bij u past!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.