Gevelspecialist gezocht?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en gevelrenovatie Dordrecht

Last van een vieze gevel? Met gevelreiniging uitgevoerd door een gevelspecialist uit Dordrecht wordt al het vuil en andere aanslag in één keer verwijderd. Of laat gevelrenovatie uitvoeren. Uw gevel ziet er dan snel weer als nieuw uit.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, zoals de gevel reinigen met stoom, impregneren van de gevel of juist renovatie van een voegwerk. Daarnaast vertellen we meer over de gemiddelde prijzen. Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Door de aanbiedingen te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor de werken.

Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Is uw buitenmuur toe aan een renovatie? Als deze onverzorgd is, dan krijgt de hele woning een onverzorgde uitstraling. Een gevelrenovatie zorgt er in dat geval niet alleen voor dat de hele woning er weer als nieuw uitziet, maar het vergroot ook de kans dat u op korte termijn een huurder of koper vindt!

Gevelreiniging is bij ernstige vervuiling zelfs noodzakelijk omdat dit de gevel aantast. Als dit te lang blijft zitten loopt u dus het risico op beschadigingen en dan lopen de kosten van een renovatie nog verder op. In het kort zitten er dus een aantal belangrijke voordelen aan een gevelrenovatie:

 • Uw woning ziet er beter uit, waardoor de waarde stijgt.
 • U vergroot de kans dat u een huurder of koper vindt.
 • Na een gevelrenovatie gaan uw energiekosten omlaag.
 • U zorgt voor een langere levensduur van de buitenmuren.

gevelreiniging Dordrecht

Gevelreiniging Dordrecht

Met een gevelreiniging verwijdert een gevelspecialist uit Dordrecht al het vuil en andere aanslag van uw gevel. Hierdoor ziet de buitenmuur er niet alleen een stuk mooier uit, het verlengt ook de levensduur. Aanslag beschadigt namelijk de gevel. Het houdt bijvoorbeeld neerslag langer vast, waardoor de neerslag kans heeft om in het metselwerk te kruipen.

Er worden verschillende methodes gebruikt voor het verwijderen van aanslag.

Stoomreinigen of nevelstralen is bijvoorbeeld geschikt voor milde aanslag. Een chemische reiniging is agressiever en verwijdert ook het hardnekkig vuil zoals graffiti. De gevel impregneren is ook een optie. Welke methode er geschikt is, is afhankelijk van uw gevel, de ondergrond en de vervuiling.

gevel reinigen Dordrecht

6 redenen om uw gevel te reinigen

 • Verbetering van de uitstraling van uw woning.
 • Gevelreiniging zorgt voor bescherming van de binnen- en buitenmuur.
 • Verhoog de levensduur van de gevel.
 • Door de gevel te laten reinigen houdt u mosgroei en algen buiten.
 • Een gereinigde gevel maakt uw huis meer waard.
 • Beter voor de verkoop- en verhuurbaarheid.
gevelrenovatie Dordrecht

Gevelrenovatie Dordrecht

Na gevelrenovatie ziet uw gevel er weer als nieuw uit. Een renovatie is vooral verstandig als de voegen, het pleister- of het metselwerk in slechte staat is, of wanneer er veel beschadigingen op de buitengevel zitten. Een scheur ziet er bijvoorbeeld niet mooi uit, maar het beïnvloedt ook de weersbestendigheid van de buitenmuur.

Hetzelfde geldt voor een afbrokkelende voeg of kapotte steen. Tijdens de gevelrenovatie vervangt een vakman uit Dordrecht de kapotte stenen, aangetast voegwerk door scheuren of dorpels die in slechte staat verkeren. Uw gevel gaat weer jarenlang mee na de renovatie, bovendien verhoogt u de waarde van uw woning.

gevel renoveren Dordrecht

5 redenen om voor gevelrenovatie te kiezen

 • Na de renovatie ziet uw woning er weer als nieuw uit.
 • Uw huis is beschermd tegen allerlei weersinvloeden.
 • U zorgt ervoor dat vocht geen kans maakt.
 • Gevelrenovatie verlengt de levensduur van de gevel.
 • Gevelrenovatie zorgt voor een waardestijging van uw pand.

Wat kost gevelreiniging?

De prijs per m² voor gevelreiniging is lastig te bepalen. De kosten voor het reinigen van uw gevel is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de gevel en de methode die de vakman gebruikt.

Stoomreinigen met een hogedrukreiniger is het goedkoopst. De prijs per m² is gemiddeld €6,-. Voor een gevel tussen de 60m² tot 100 m² zijn de totaalkosten dan €360,- tot €600,-. Door impregneren en reinigen te combineren bereikt u het beste resultaat. De gemiddelde prijs per m² is €20,-. Naast de grootte van de gevel en de reinigingsmethode zijn ook de arbeidskosten en de materiaalkosten van invloed op de uiteindelijke prijs. U vindt meer gemiddelde prijzen in onderstaande tabel.

Prijstabel: kosten gevelreiniging

WerkzaamhedenPrijs per m²Totaalprijs*
Stoomreiniging
(hogedrukreiniging)
€6,-€360,- tot €600,-
Impregneren€10,-€600,- tot €1.000,-
Zandstralen
(rode stenen)
€12,-€720,- tot €1.200,-
Chemische reiniging€16,-€960,- tot €1.600,-
Nevelstralen€17,50,-€1.050,- tot €1.750,-
Impregneren en reinigen€20,-€1.200,- tot €2.000,-
Impregneren, reinigen en voegen€35,-€2.100,- tot €3.500,-

* Let op: De prijzen zijn incl. btw en gebaseerd op een gevel oppervlakte van 60 m² tot 100 m². Benieuwd naar exacte prijs van gevelreiniging? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Kosten gevelrenovatie

Wat zijn de kosten van gevelrenovatie per m²? Er zijn verschillende methodes voor gevelrenovatie. De gemiddelde kosten voor het vervangen van een voeg met gebruik van een mechanische hakhamer is €40,- per m². Manueel vernieuwen is iets duurder, namelijk €42,- per m², maar dit is een stuk nauwkeuriger.

In onderstaande prijstabel staan nog meer gemiddelde prijzen van renovatie. De kosten voor gevelrenovatie worden beïnvloed door de werkzaamheden, de materiaalkosten, de grootte van de gevel en de arbeidskosten. Met gevelrenovatie voorkomt u problemen en hoge herstelkosten door bijvoorbeeld waterschade.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Soort gevelrenovatieGemiddelde kosten
Nieuw voegwerk

Vanaf €10,- per m²
Gebroken gevelstenen vervangen

€12,50,- per steen
Vervanging van raamdorpel

€35,- per uur
Voegwerk vervangen (hakhamer met luchtdruk)

€40,- per m²
Voegwerk vervangen (uitslijpen)

€25,- tot €50,- per m²
Nieuwe gevelbekleding (steenstrips, inclusief isolatie)

Vanaf €200-,- per m²
Schoorsteenrenovatie

Vanaf €500,- voor de schoorsteen

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en arbeid. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

gevelonderhoud uitvoeren in Dordrecht

Gevelonderhoud Dordrecht

Het impregneren en vervangen van voegen van de gevel, zijn allen onderdeel van volledig gevelonderhoud. Deze klussen, in combinatie met een gevelreiniging, zorgen samen voor volledige gevelrenovatie. Gevelrenovatie zorgt dat de lucht binnenshuis verbetert en dat uw woning beter geïsoleerd wordt.

Heeft u geen geld voor een volledige renovatie?

Kies dan enkel voor een deel van het onderhoud, bijvoorbeeld gevelreiniging. Wilt u uw pand in Dordrecht laten reinigen, en bent u op zoek naar een specialist in de regio? Kijk dan naar zowel aanbiedingen voor gevelreiniging als gevelrenovatie.

gevel impregneren Dordrecht

Gevel impregneren Dordrecht

Impregneren is het beschermen van de buitengevel tegen invloeden van buitenaf. Bij het impregneren van de buitenmuren wordt er in een vloeiende laag een speciaal impregneermiddel over de voegen en de stenen gespoten. Dit impregneermiddel dringt door tot in de diepere lagen van het oppervlak. Hiermee worden naden en kieren gesloten. De wand wordt door impregneren waterafstotend.

Door extra middelen aan de impregneervloeistof toe te voegen, wordt deze tevens graffiti werend gemaakt. Op deze manier verkleint u de kans op vormen van waterschade. Vraag via het offerteformulier naar de mogelijkheden voor impregneren van uw gevel in Dordrecht.

buitenmuur impregneren Dordrecht

Voordelen van de buitenmuur impregneren

Het impregneren van de buitengevel zorgt ervoor dat deze water- en vuilafstotend wordt. Bovendien biedt het een betere brandwering voor uw woning en blijft de gevel schoner. Het wordt ook eenvoudiger om graffiti te verwijderen. Dit komt omdat er een laagje op de oppervlakte van de muur aangebracht wordt, dat ervoor zorgt dat graffiti niet in de muur doordringt. De voordelen op een rij:

 • De muur is waterafstotend en vuilafstotend
 • Betere brandwering
 • Gemakkelijker schoon te maken

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Dordrecht weer stralen!

Offertes aanvragen

Methodes van gevelreiniging

Gevelwerken experts passen in Dordrecht diverse methodes toe bij gevelreiniging. Welke methode in uw situatie het meest geschikt is, is onder meer afhankelijk van het type vervuiling en de kwaliteit van uw gevelmuur. Over het algemeen onderscheiden wij 6 belangrijke reinigingsmethodes.

Klik op de methode om direct naar het kopje te navigeren:

Zandstralen is een vrij agressieve methode die in Dordrecht voornamelijk wordt toegepast om graffiti te verwijderen. Er wordt namelijk met een krachtige spuit zand op de gevel gespoten om het vuil te verwijderen. Voor oudere, poreuze gevelmuren is zandstralen te agressief. Een mildere aanpak is nevelstralen. Dit lijkt erg op zandstralen, behalve dat dit een mengeling is van zand en water. Bovendien is de kracht van het stralen een stuk minder. Stoomreinigen past men voornamelijk toe bij milde vervuiling zoals algen of mos. De gevelreiniging expert spuit hierbij water in een temperatuur tussen de 100 en 150 graden Celsius op het oppervlak. In het geval van hardnekkig vuil zoals graffiti kiest men vaak voor chemische reiniging.

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

De buitenmuur heeft heel veel te verduren. Het wordt continu blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden wat op den duur uiteraard vervuiling veroorzaakt. Als u dit niet schoonmaakt, dan heeft dit negatieve gevolgen voor de structuur van de buitenmuren.

Achterstallig onderhoud zorgt uiteindelijk voor nog meer beschadigingen, waardoor de prijs van de gevelreiniging verder op loopt. Hoe u de buitenmuren het beste schoon maakt is grotendeels afhankelijk van de vervuiling zelf.

 • Ontdekt u een groene waas over de buitenmuur? In dat geval heeft u te maken met algen. In Dordrecht is dit vaak een gevolg van waterschade en is dit gelukkig eenvoudig te verwijderen.
 • De begroeiing van mos komt vaak voor in voegwerk en ontstaat ook door slechte kwaliteit van de buitenmuur. Net als algen is dit relatief eenvoudig schoon te maken, maar omdat ze snel weer terugkeren raadt menig expert om de wand tevens te behandelen met een middel dat mossen dood.
 • Witte aanslag komt in Dordrecht regelmatig voor en heeft verschillende oorzaken. Het kan duiden op kalkaanslag, zout uitbloei en salpeter. In alle gevallen is het een gevolg van een chemisch proces dat in het metselwerk plaats vindt. De zoutproblemen zetten de poriënstructuur onder druk, wat gevolgen heeft voor de draagstructuur. Experts zullen uw wanden in dit geval chemisch reinigen.

Gevel zandstralen Dordrecht

Het zandstralen van de buitenmuren is een dure methode en kost zo’n €15,- per m². Zandstralen wordt daarom ook alleen ingezet als de buitenmuur zwaar vervuild is. Bij het stralen wordt water vermengd met een bepaalde vaste (verpulverde) stof. Deze stof poetst de vervuilde deeltjes weg en is vergelijkbaar met een scrubmiddel. Materialen die vaak worden toegepast als straalmiddel zijn walnootschillen, zand en bakpoeder. Wilt u meer weten over de effectiviteit van zandstralen? Vraag een gevelspecialist om advies. Het uitbesteden van zandstralen kost gemiddeld €12,- per m².

Gevel stoomcleanen, hoe gaat dat in zijn werk?

Wij gaven eerder al aan dat het reinigen van gevels op veel manieren mogelijk is. Eén van de technieken die de gevelreiniging experts kunnen inzetten is stoomcleanen. Bij een stoomreiniging wordt warm water met een maximale hitte van 150 graden tegen de gevel gespoten met een hoge drukspuit. Door het warm water zal aangekoekte vervuiling verzachten en dankzij de hoge druk wegspoelen.

Het voordeel van stoomcleanen is dat dit weinig schade aanbrengt aan de gevelstenen. Door uw gevel periodiek te reinigen met een stoomreiniging blijft de aanblik van uw woning goed en wordt blijvende schade voorkomen. Het stoomreinigen van de gevel kost gemiddeld €6,- per m².

gevel chemisch reinigen Dordrecht

Gevel chemisch reinigen

Het chemisch reinigen van gevels wordt gedaan wanneer er verfresten op de buitengevel zitten. Voor het chemisch reinigen maken men gebruik van diverse reinigingsmiddelen op een zure of basische basis. Voor welke variant u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort ondergrond. Basische producten tasten bijvoorbeeld poreuze ondergronden aan, en kunnen daarom alleen toegepast worden op geglazuurde stenen.

Zure reinigingsmiddelen hebben een bijtend effect dat snel andere materialen dan verf aantast. Dit maakt een zuur chemisch reinigingsmiddel ongeschikt voor het schoonmaken van zandsteen of baksteen. Een chemische reiniging wordt meestal binnen een dag uitgevoerd. Het resultaat is binnen een week zichtbaar. De prijs van chemische reiniging is gemiddeld €16,- per m².

nevelstralen Dordrecht

Gevel nevelstralen

Er is een techniek waarbij de gevel weinig schade oploopt. Deze techniek heet nevelstralen en is een milde variant van zandstralen. De gevelspecialisten maken gebruik van fijn zand en vermengen dat met een kleine hoeveelheid water. Dit mengsel spuiten zij vervolgens tegen de gevelmuur. Het voordeel van nevelstralen is, naast de lage waterbelasting die gebruikt wordt en de muur die schadevrij gereinigd wordt, dat het geschikt is voor veel soorten gevelbekleding. Nevelstralen is alleen niet geschikt voor een gevel van crepi. Het nevelstralen van de gevel kost gemiddeld €17,50,- per m².

laserreiniging van de gevel

Laserreiniging

Een reinigingstechniek waar de meeste mensen uit Dordrecht nog nooit van hebben gehoord is de laserreiniging. Bij laserreiniging maakt de gevelspecialist gebruik van een laserstraal die via een glasvezelkabel op de vervuilde ondergrond gericht is. Het intensieve licht wordt door het vuil geabsorbeerd worden, waarna het vuil verpulvert.

Om zeker te zijn van een optimaal effect van de laserreiniging, is het advies om de ondergrond eerst vochtig te maken. De laserstraal bereikt het grootste effect bij het verwijderen van donkere vlekken op een lichte gevel. Het schoonmaken van donkere muren kan alleen als er geen metaal pigmenten in de steen zitten. Benieuwd naar de kosten? Vergelijk prijsopgaven van diverse bedrijven.

gevel hydrofoberen

Gevel hydrofoberen Dordrecht

Bent u van plan om een renovatie van de gevel te laten doen, dan komt u mogelijk de term ‘hydrofoberen’ tegen. Dit staat voor het waterafstotend maken van een buitenmuur, letterlijk: ‘Het bang maken van het water voor het binnendringen van de muur’. Hydrofoberen is eigenlijk hetzelfde als impregneren. Hierdoor is het een zeer geschikte techniek voor vochtwering.

Hydrofoberen kan, zeker bij monumentale panden in Dordrecht, ook risico’s opleveren voor de kwaliteit van de gevel. Door deze waterafstotend te maken loopt u namelijk kans om neerslag op te sluiten in de stenen, waardoor deze snel achteruit gaan in kwaliteit. Het hydrofoberen (impregneren) van de gevel kost gemiddeld €10,- per m².

voegen reinigen

Voegen schoonmaken

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe men voegen het beste kan schoonmaken. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven. Het schoonmaken van tegelvoegen binnenshuis is bijvoorbeeld goed mogelijk met behulp van een oplossing van water en baksoda. Hoewel dit mengsel wel enig effect heeft op het voegwerk van de buitenmuur, zal dit geen afdoende resultaat opleveren. Wat men wel kan doen om het voegwerk te reinigen is afhankelijk van hoe diep het vuil tussen de bakstenen is getrokken.

Een eventueel alternatief voor het simpel schoonmaken van het voegwerk is een volledige gevelreiniging. Onder andere bij nevelstraling worden ook de voegen gereinigd.

graffiti verwijderen Dordrecht

Graffiti verwijderen Dordrecht

Gevelreiniging is een term die veel verschillende werkzaamheden in kan houden. Eén daarvan is het verwijderen van graffiti. Voor het verwijderen van graffiti is het voldoende om de buitenmuur te reinigen met een speciaal oplosmiddel, of door een hoge drukspuit te gebruiken. Het kan echter zijn dat de samenstelling van de graffiti dusdanig is, dat er agressievere middelen nodig zijn. In dat geval maken de bedrijven gebruik van chemische reinigingsmiddelen voor het verwijderen van graffiti. Deze middelen zijn erop gericht dat zij het milieu niet beschadigen.

Hebt u hulp nodig bij het verwijderen van graffiti?

De gelieerde bedrijven beschikken over apparatuur om graffiti weg te halen. Is uw gevel gemaakt van poreus materiaal? Kijk dan naar de mogelijkheden voor renovatie door middel van chemische reiniging. De prijs van graffiti verwijderen is sterk afhankelijk van de gebruikte methode. Zo is het bij stoomreinigen mogelijk vanaf €6,- per m² en bij gevel stralen vanaf €12,- per m².

Anti-graffiti coating

Graffiti is een steeds vaker voorkomend probleem. Het laten verwijderen hiervan kost veel tijd en is erg prijzig. Voorkomen is beter dan genezen gaat helaas niet altijd op in dit geval. Door een speciale anti-graffiti coating aan te brengen op de muur, zorgt u ervoor dat graffiti niet diep doordringt in de muur, maar op de oppervlakte blijft. Hierdoor is het een stuk gemakkelijker om graffiti te verwijderen. Er zijn twee soorten beschikbaar, permanente coating en semi-permanente coating. Anti-graffiti coating kost gemiddeld tussen de €12,- en €23,- per vierkante meter.

klimop van de gevel verwijderen

Klimop van gevel verwijderen

Wilt u de renovatie van de gevel voltooien door middel van het weghalen van een klimop? Volg dan het volgende stappenplan. Haal eerst zoveel mogelijk takken weg, wanneer de plant in bloei is. Vervolgens kunt u met behulp van stoomreiniging tot wel 95 procent van de wortels verwijderen. Let op: het verwijderen van klimop van de gevel is geen lastige klus, wanneer het gaat om de standaard klimop (hedera). Andere klimplanten vormen vaak een lastiger obstakel. De moeilijkheden bevinden zich dan met name op het gebied van de wortels.

Laat een specialist altijd eerst nagaan met welke soort klimplant u te maken hebt.

gevelreiniging wetgeving

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Er worden vanuit de wetgeving verschillende eisen gesteld aan renoveren en gevelreiniging. Als u via het offerteformulier een gevelrenovatie bedrijf uit Dordrecht inschakelt, dan kan u ervan uitgaan dat het bedrijf volledig op de hoogte is van landelijke en gemeentelijke voorschriften voor renovatie. Het bedrijf beschikt over de juiste materialen om al het vervuilde water op te vangen, zodat zij het kunnen reinigen voordat zij het lozen. Daarnaast stelt de overheid eisen omtrent het geluid. Voor omstanders mag er geen geluidsoverlast plaatsvinden en indien er een steiger gebruikt wordt moet ook hier toestemming voor gevraagd worden. In sommige gevallen dient u zelf een ontheffing aan te vragen voor de werkzaamheden aan uw buitengevel. Kijk op de website van InfoMil voor meer informatie over de huidige wet- en regelgevingen.

Gevel zelf reinigen?

Het is mogelijk om zelf de gevelreiniging uit te voeren. Om de klus snel af te ronden kunt u bij menig gevelwerken expert uit Dordrecht terecht voor het huren van diverse hulpmiddelen. Huur bijvoorbeeld een nat/droog systeem voor het zandstralen van de buitenmuren. Dergelijke systemen werken op basis van een brandstofcompressor en perslucht. Het is tevens een optie om een steiger of andere hulpmiddelen te huren.

Gaat u zelf aan de slag, dan adviseren wij wel om u goed voor te bereiden. Lees goed hoe u de reinigingstechniek moet toepassen en welke risico’s hier eventueel aan verbonden zijn. Zo voorkomt u onveilige situaties.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Om de kwaliteit van de buitenmuren hoog te houden, raden de meeste gevelrenovatie bedrijven aan om de buitenmuren met enige regelmaat schoon te laten maken. Hoe vaak dit nodig is, is vooraf lastig te voorspellen. Het is onder meer afhankelijk van de staat van de wand. Vaak geldt: hoe ouder de gevelmuur, hoe poreuzer. Ook de ligging van de gevelmuur is van invloed op de benodigde frequentie. Zo staat een gevelmuur aan de zuidzijde vaker in de zon, waardoor deze sneller zal verkleuren.

Buitengevels aan de noordzijde staan daarentegen juist vaak in de schaduw, waardoor deze wanden gevoeliger zijn voor waterschade. De kans op algen of mos is daardoor groter. Is er geen zichtbaar vuil en is uw gevelmuur in prima staat? Dan voldoet een reiniging om de 10 tot 12 jaar. Wanneer er wel aanslag ontstaat is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat verwijderen.


Zoekt u in Dordrecht een specialist voor gevelreiniging?

Ontvang scherp geprijsde en volledig vrijblijvende offertes van experts uit uw regio!

Vrijblijvende offertes

Welke vormen van gevelrenovatie bestaan er?

U heeft de keuze uit verschillende vormen van renovatie voor uw buitenmuur. Welke van deze methodes geschikt is, is afhankelijk van de staat van de gevel en de beschadigingen. Er wordt vaak gekozen voor een combinatie. Dit geeft meestal het beste resultaat.

Klik op de onderstaande vorm van gevelrenovatie, om direct naar het kopje te navigeren:

gevel voegen Dordrecht

Gevel voegen Dordrecht

De voegen van de gevel beschermen uw woning tegen de weersomstandigheden. Rondom elke steen wordt er gevoegd. De voegen zijn meestal minimaal 1 centimeter dik. Ze worden beïnvloed door de weersomstandigheden en na verloop van tijd wordt de kwaliteit steeds minder. Hierdoor worden ze poreus en heeft neerslang de kans om binnen te dringen.

Schakel dan een vakman in voor de renovatie. Het is mogelijk om de gehele buitengevel te renoveren, maar ook een gedeelte van de muur opnieuw voegen is een optie. Kies bijvoorbeeld voor renoveren met een moderne verdiepte voeg of een schaduwvoeg. Een schaduwvoeg loopt schuin af en accentueert de lengte van de woning.

soorten voegen voor de gevel

Soorten voegen

Voegwerk is vaak een precieze klus, waarvan de prijs afhankelijk is van het soort voeg. De ene voeg vereist namelijk meer werk dan de ander. Als het op voegwerk aan komt, zijn er verschillende soorten te onderscheiden. Elk type voeg heeft bepaalde eigenschappen. Voegen bepalen voor een groot deel de uitstraling van uw woning.

Welke soorten zijn er?

 • Knipvoeg en snijvoeg
 • Verdiepte voeg en teruggehouden voeg
 • Bol geklopte voeg, platvolvoeg en schaduwvoeg

Voegen uitslijpen, hoe werkt het?

Het uitslijpen van voegen is noodzakelijk om het voegwerk te kunnen herstellen. Dit gebeurt vaak bij oude gevel. Bij uitslijpen wordt gebruik gemaakt van een slijptol met een speciaal voegsnijblad. Het is aan te raden om met het uitslijpen eerst de horizontale voegen te verwijderen en vervolgens de verticale. Uitslijpen gaat een stuk sneller dan uithakken. De prijs is gemiddeld €25,- tot €50,- per m².

Voegen uithakken

Bij uithakken wordt er met een beitel en hamer of een elektrische hakhamer gewerkt. Door een hakkende beweging te maken komt het specie los en brokkelen de voegen af. Ook bij uithakken worden eerst de horizontale en daarna de verticale voegen verwijderd. Het nadeel aan uithakken is dat het veel tijd in beslag neemt en dat de kans op het beschadigen van stenen relatief groot is. De gemiddelde prijs is €40,- per m².

Een professioneel voegwerker aan het werk

Voegen herstellen

Voegen die afbrokkelen moeten snel gerepareerd worden, hetzelfde geldt voor een scheur in de voeg. Bij een scheur in een voeg worden alle voegen die aangetast zijn, verwijderd tot circa 2 à 3 centimeter. Na het verwijderen van de voegen begint de vakman met het herstellen. Hij let hierbij goed op de bestaande kleur.

De specialist zorgt ervoor dat de kleur van de nieuwe voeg goed aansluit bij de bestaande voegen. Het is belangrijk om nauwkeurig te werken, zodat het metselwerk niet beschadigt raakt.

Scheuren in muren Dordrecht?

Scheuren in buiten- en binnenmuren ontstaan door verschillende oorzaken. Bij nieuwbouwwoningen komt er bijvoorbeeld vaak krimp voor, door het opdrogen van bouwvocht. De groei van boomwortels, verzakkingen en metselwerk dat niet elastisch is, zijn ook oorzaken van scheurvorming.

Een andere oorzaak die we tegenwoordig steeds vaker zien, is scheurvorming door de droogte in Nederland. Het grondwaterpeil is namelijk een stuk lager, waardoor de grond zakt. Huizen met fundering op houten palen of een staalfundering kunnen hierdoor ook (gedeeltelijk) gaan verzakken. Hierdoor ontstaan er scheuren, omdat de fundering en de buitenmuren onder spanning komen te staan. Ook zien specialisten vaak scheuren in de vloeren en klemmende deuren door scheve muren.

Hoe scheuren in binnen- of buitenmuur repareren?

Scheuren worden vaak gevuld met cementmortel of een elastische kit. Voordeel van een elastische kit is dat het nog meebeweegt wanneer de scheur nog werkt. Is de scheur gestabiliseerd? Dan kiest de vakman meestal voor mortel. Niet alleen repareert de vakman uit Dordrecht de scheuren, maar hij pakt ook de onderliggende oorzaak aan.

De werkwijze is onder andere afhankelijk van het type scheur en of de scheur is ontstaan in een dragende of niet-dragende binnen- of buitenmuur. Vul daarom de Scheurwijzer op eigenhuis.nl in. U krijgt dan meer informatie over de oorzaak en de reparatiemethode.

Kapotte gevelstenen vervangen

Een kapotte gevelsteen is net alsof u een steen heeft zonder voegwerk. Door de scheur loopt neerslag de buitenmuur in en de buitengevel is hierdoor niet meer weersbestendig. Bovendien tast het de conditie van de buitenmuur aan. Een vakman verwijdert de kapotte gevelstenen met een steenbeitel.

Bij grotere stukken wordt er ook wel eens een elektrische hakhamer gebruikt, dit is echter minder nauwkeurig. Hierna wordt de lege plek schoongemaakt, er mag geen oude specie meer zitten. Er wordt een nieuwe metselspecie gemaakt waarmee de nieuwe steen vastgezet wordt. De prijzen van het vervangen van kapotte gevelstenen liggen rond de €12,50,- per steen.

dorpel vervangen Dordrecht

Vervanging van dorpel

Een dorpel bevindt zich boven en onder een raam of deur. Dorpels maken onder andere het kozijn waterresistant. Het beschermt uw woning tegen de weersomstandigheden zoals neerslag en wind. Ook dorpels kunnen beschadigt raken, bijvoorbeeld door een scheur of veroudering.

Het is belangrijk om een onder- of bovendorpel op tijd te vervangen. De oude dorpel wordt eerst verwijderd. Een stenen dorpel wordt bijvoorbeeld verwijderd met een uitslijper of koevoet. De nieuwe dorpel wordt daarna bevestigd met behulp van schroeven, lijm of montagekit. De vakman zorgt voor een nette afwerking, zodat alles perfect aansluit. Het vervangen van de dorpel kost gemiddeld €35,- per uur.

gevelrenovatie combineren met isolatie

Gevelrenovatie combineren met nieuwe isolatie

Wanneer u de buitengevel gaat renoveren, is het slim om dit te combineren met het vervangen van de huidige isolatie. Dit zorgt er namelijk voor dat u flink op de energierekening bespaart. Bij gevelrenovatie wordt de complete gevel vernieuwd, hoe handig is het dan om direct de isolatie te vernieuwen.

Zo slaat u 2 vliegen in 1 klap en is uw buitengevel beschermd tegen diverse weersinvloeden. Daarbij verbetert u het uiterlijk én de levensduur van de gevel. Dit zorgt ervoor dat u de komende tijd geen omkijken meer heeft naar uw buitenmuur. Voor gevelisolatie bestaan op dit moment enkele subsidies. Bekijk Energiesubsidiewijzer.nl en de website van de belastingdienst.

Nieuwe gevelbekleding

Als u nieuwe gevelbekleding gaat uitkiezen, is de keuze reuze. Bovendien verbetert de kwaliteit van de producten steeds, door technische innovaties. Wat voor bekleding u kiest, hangt af van de uitstraling die u uw huis wilt geven en wat uw budget is. Tip: staar u niet blind op het uiterlijk, maar houdt ook rekening met de isolatiewaarde, het onderhoud en de prijzen.

Welke soorten gevelbekleding zijn er?

 • Crepi, gevel kaleien
 • Steenstrips en houten gevelbekleding
 • Metalen gevelbekleding, houtcomposiet en leien

Gevelrenovatie of gevelrestauratie?

Gevelrenovatie of gevelrestauratie, waar kiest u voor? Veel mensen weten niet het verschil. Bij gevelrestauratie wordt de buitenmuur in oude staat teruggebracht. Vaak is dit wenselijk wanneer u in een oud huis woont en de authentieke sfeer en uitstraling van vroeger wilt terughalen. Gevelrestauratie gebeurt op verschillende manieren, namelijk door oude voegen te vernieuwen, gevelreiniging toe te passen of het herstellen van bepaalde onderdelen van de buitenmuur. Gevelrenovatie is het vernieuwen van de buitengevel met andere materialen. Hier worden diverse technieken voor gebruikt. Hier kiest u het beste voor wanneer de gevel volledig verouderd is en geen bescherming meer biedt.

schoorsteenrenovatie Dordrecht

Schoorsteenrenovatie

Doordat de schoorsteen het hoogste punt is van een woning, heeft het ook veel te verduren door neerslag en wind. Een verouderde schoorsteen werkt niet meer goed. Hierdoor kan er onder andere rookschade ontstaan in uw woning in Dordrecht doordat de rook niet meer goed afgevoerd wordt naar boven.

U heeft verschillende mogelijkheden bij een schoorsteenrenovatie. Laat bijvoorbeeld het rookkanaal of de bovenplaat vernieuwen of het loodwerk controleren. Maar het is ook mogelijk om het voegwerk en kapotte stenen te herstellen. Is het metselwerk verouderd? Laat dan de gehele schoorsteen opnieuw opbouwen door een specialist. De vanafprijs voor de buitenkant van een schoorsteen renoveren is €500,-.


Overweegt u gevelrenovatie in Dordrecht?

De gevelspecialisten uit Dordrecht adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Offertes aanvragen

Combineer gevelreiniging met gevelrenovatie

Het laten schoonmaken van de buitenmuren verhoogt de kwaliteit en zorgt ervoor dat de levensduur wordt verlengd. Wilt u graag het maximale uit uw buitengevel halen? Kies er dan voor om meerdere werkzaamheden te combineren en voer een complete renovatie uit. Laat na de reiniging de voegen herstellen. Dit verkleint de kans op binnenshuis en draagt bij aan de juiste uitstraling van uw woning.

Voor het beste resultaat raden wij u aan om na de reiniging- en herstelwerkzaamheden de gevelmuren te laten impregneren. Hiermee bent u beschermt tegen vuilaanslag en doorslaande neerslag. Daarnaast heeft het impregneren een positief effect op de isolatiewaarde.

Tips om te besparen op de kosten

Wilt u besparen op de kosten van gevelrenovatie of gevelreiniging? Dan zijn er een aantal tips.

 • Doe het voorbereidend werk zelf. Denk aan het verwijderen van de plantenbakken, tuinmeubelen, etc. De gevelspecialist kan dan direct aan de slag.
 • Constateert u beschadigingen in de gevel? Laat het direct repareren, om grotere problemen te voorkomen.
 • Kies voor een gevelspecialist uit regio Dordrecht.
 • Vergelijk prijsoffertes, zodat u de kosten van gevelexperts kunt vergelijken.

Recent aangevraagde offertes

Gevelreiniging en gevelrenovatie in Schiedam
De gevel renoveren in Rotterdam
Voegen uitslijpen en herstellen in Leiden
Scheuren in muren repareren in Den Haag
Gevelreiniging in Delft
Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen in Zoetermeer
Schoorsteenrenovatie in Dordrecht
De gevel reinigen met zandstralen in Rijswijk
De gevel impregneren in Spijkenisse
Gevelrestauratie in Gouda

Ervaren gevelspecialisten in Dordrecht

Toen men net begon met het reinigen van gevels, is er in Dordrecht veel schade veroorzaakt. Dat komt omdat de technieken van toen nog niet zo goed uitgewerkt waren. In de afgelopen jaren is de kwaliteit van de bestaande gevelreinigingstechnieken echter enorm verbeterd.

Indien u een erkend en ervaren specialist inschakelt is er tegenwoordig praktisch geen kans op ernstige beschadigingen. Als u via ons landelijk dekkende netwerk een gevelrenovatie bedrijf inschakelt, dan bent u verzekerd van een professioneel bedrijf, waarvan de medewerkers allen uitstekend gediplomeerd zijn. Zij zullen uw buitenmuren vluchtig inspecteren tot zij er zeker van zijn dat de gekozen techniek geen schade zal aanrichten.

Voordelen van onze werkwijze

Onze werkwijze heeft een aantal voordelen. Zo vraagt u geheel vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van diverse gevelspecialisten een prijsopgaaf op maat. Door deze onderling te vergelijken bespaart u de op kosten.

De voordelen op een rij:

 • Gratis en vrijblijvende offerteservice.
 • Van meerdere specialisten een offerte ontvangen.
 • Op de kosten besparen door te vergelijken.
gevelreiniging en gevelrenovatie kosten Dordrecht

Offertes voor gevelreiniging en gevelrenovatie Dordrecht

Verleng de levensduur van uw buitengevel met door de buitenmuur te renoveren. Of laat uw gevel weer stralen door de gehele gevel te laten reinigen. Combineer een gevelreiniging met impregneren, zodat uw gevel daarna helemaal waterresistant is en beter bestand is tegen neerslag.

Schakel een gevelspecialist uit Dordrecht in voor het beste resultaat. Niet alleen weet hij precies welke methode er geschikt is, hij zorgt ook voor een vakkundige renovatie en reiniging. Bespaar tot wel 40% op de kosten van het reinigen of renoveren. Dit doet u eenvoudig door prijsopgaven van meerdere specialisten te vergelijken. Vraag eenvoudig meerdere prijsopgaven aan via het offerteformulier. Deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Vergelijk en betaal niet te veel voor de werkzaamheden!

Veelzijdig netwerk

Het netwerk op het gebied van woningrenovatie en woningverbetering is zeer groot. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.