Gevelspecialist nodig?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en -renovatie Boxtel

Wanneer u last heeft van optrekkend vocht in de woning, of wanneer u steeds meer geld kwijt bent aan uw energierekening, dan kan het goed zijn om uw gevel te reinigen. Een gevelreiniging, of zelfs een gevelrenovatie neemt enige tijd in beslag, maar heeft een uitstekend resultaat. U zult zien dat de isolatiewaarde van uw pand in Boxtel omhoog gaat, en dat tevens de levensduur van de gevel verlengd wordt. De gevelspecialisten uit ons netwerk kunnen u daarnaast van dienst zijn bij het voegen en impregneren van de gevelmuur, het verwijderen van graffiti en andere vormen van gevelonderhoud. Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd in gevelwerken. Via het contactformulier op de offertepagina kunt u vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van bedrijven uit uw regio. U ontvangt maximaal 5 offertes en kan deze vergelijken op prijs of voorwaarden. Zo vind u een gevelspecialist die uw klus kan uitvoeren!

Navigeer op deze pagina naar:

Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Wij krijgen van klanten uit Boxtel regelmatig te horen dat zij denken dat gevelreiniging enkel voordelen biedt omtrent de uitstraling van hun woning. Niets is minder waar! Natuurlijk zorgt het schoonmaken van de buitenmuur voor een nieuwe uitstraling, maar het draagt ook bij aan het behoud van de structuur van de muur. Vuile gevels zien er namelijk onverzorgd uit, maar het vuil tast ook het materiaal aan. Dit heeft vervelende beschadigingen als gevolg. Daarom is het belangrijk om vuil te verwijderen en de buitengevel regelmatig goed te onderhouden. Hieronder staan alle belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • U verfraait de uitstraling van uw woning en verhoogt hiermee de waarde van het pand
 • U verhoogt de kwaliteit van de muur, waarmee u de woning beschermt tegen lekkages en andere beschadigingen
 • Met gevelreiniging verhoogt u de kans dat de woning verhuurd of verkocht wordt
gevelrenovatie Boxtel

Gevelrenovatie

Onder de term gevelrenovatie verstaan wij zowel het reinigen van de gevel, als het impregneren en voegen van de muur. Deze combinatie van gevelreiniging en -renovatie zorgt ervoor dat na de renovatie de wand van uw pand in Boxtel weer lange tijd meegaat. Naast deze standaard klussen op het gebied van gevelrenovatie zijn er nog vele andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van de gevelbekleding of het aanpassen van de kozijnen. De kosten voor het laten uitvoeren van een gevelrenovatie zijn afhankelijk van diverse factoren. Onder andere de gekozen materialen bepalen de prijzen, maar denk ook aan grootte van de gevel.

gevelreiniging Boxtel

Gevelonderhoud

Voor de term gevelreiniging zijn vele synoniemen in omloop bij de diverse bouwbedrijven uit Boxtel. Zo wordt dit tevens aangeduid met gevelonderhoud of gevelrenovatie. Onder het gevelonderhoud verstaan wij diverse zaken: klimop verwijderen, graffiti weghalen, of de gevel opnieuw impregneren. Het gevelonderhoud neemt over het algemeen minder tijd in beslag dan een volledige renovatie, maar kan heel wat voeten in aarde hebben. Door de buitenmuur periodiek te onderhoud voorkomt u hoge kosten. Wilt u uw gevel laten reinigen, impregneren of voegen? Vraag vrijblijvend offertes aan op de offertepagina. Door deze te vergelijken kan u behoorlijk op de klus besparen.

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

Na verloop van tijd is het logisch dat de buitengevel wat vervuild raakt. Wellicht door vandalisme, maar waarschijnlijk door natuurlijke oorzaken. Er is gelukkig ruime keuze wat betreft de reinigingsmethoden, maar niet elke renovatie methode is geschikt voor elk type vervuiling. Bent u benieuwd hoe u uw buitenmuur het beste schoon kunt maken? Dat hangt af van het type vervuiling.

 • Het komt niet vaak voor dat huizen in Boxtel bespoten worden met graffiti, maar als het wel gebeurt dan is het lastig schoon te maken. Specialisten kiezen er daarom vaak voor om de muur te zandstralen.
 • Klimplanten zien er misschien mooi uit, maar ze veroorzaken net als schimmels flinke schade. U reinigt de buitengevel door de klimop te verwijderen. Algen en mossen verwijdert u met stoomreinigen.
 • Bij een verkeerde stand van de wind kan het maar zo gebeuren dat u een aanslag van roet op de gevelmuur aantreft. Omdat dit vaak niet hecht aan de ondergrond is het door middel van stoomreinigen eenvoudig te verwijderen.
 • Vooral nieuwbouwwoningen in Boxtel ondervinden vaak witte muuraanslag. Dit is een gevolg van zoutuitbloei. Dit is het beste met water schoon te maken, omdat het zout in het water oplost.

Kosten

De kosten voor het schoonmaken van de gevelmuur zijn afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen bestaat de totaalprijs voor ruim 60% uit arbeidskosten en slechts 40% uit materiaalkosten. Het loont dus enorm om offertes te vergelijken. Daarnaast worden de kosten beïnvloed door de afmetingen en de staat van de muur en de reinigingsmethode die u toe laat passen. Stoomreinigen is bijvoorbeeld één van de voordeligste methodes. Op een oppervlak van 60 tot 100 vierkante meter kost dit ongeveer €360,- tot €600,-. Het zandstralen van ditzelfde oppervlak zou al iets duurder zijn, ongeveer €720,- tot €1.200,- in totaal. Chemisch reinigen is de meest kostbare methode, dit kost zo’n €960,- tot €1.600,-. Om de gevelmuur nog meer te beschermen raden wij u aan deze te laten impregneren. Dit is relatief goedkoop en kost gemiddeld €10,- per vierkante meter. Laat u de muur zowel reinigen als impregneren? Dan ligt de gemiddelde prijs rond de €20,- per vierkante meter. Kiest u er daarnaast ook voor om het voegwerk bij te werken, dan ligt de prijs per m2 rond de €35,-.

Gevel oppervlakte Werkzaamheden Indicatie totaalprijs*
60m² tot 100 m² Stoomreiniging (hogedrukreiniging) €360,- tot €600,-
60m² tot 100m² Zandstralen €720,- tot €1.200,-
60m² tot 100 m² Chemische reiniging €960,- tot €1.600,-
60m² tot 100m² Impregneren €600,- tot €1.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren en reinigen €1.200,- tot €2.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren, reinigen en voegen €2.100,- tot €3.500,-

(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €6,- voor het stoomreinigen, €12,- per m² voor het zandstralen (rode stenen) en €16,- voor het chemisch reinigen.
(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €10,- per m² voor het impregneren, €20,- voor het impregneren en reinigen en €35,- voor het impregneren, reinigen en voegen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Boxtel weer stralen!

Offertes aanvragen

gevel impregneren Boxtel

Gevel impregneren

Wanneer wij spreken over het impregneren van de gevel, dan bedoelen wij dat we deze met een speciaal materiaal waterafstotend, schimmelwerend, of graffiti-werend maken. Het impregneren van de buitenmuur gebeurt met behulp van een impregneermiddel. Dit wordt op de muur aangebracht, in een soort voortdurende laag. Vervolgens nemen de stenen en voegen het impregneermiddel op, waarmee zij verzadigd raken. Zo heeft vocht geen kans om de muren binnen te dringen en wordt tevens de isolatiewaarde van uw pand in Boxtel verhoogd. Impregneren geeft tegen relatief lage kosten een uitstekend resultaat. Op het gebied van gevelrenovatie wordt deze klus dan ook het meest uitgevoerd door gevelspecialisten uit ons netwerk.

voegen schoonmaken

Voegen schoonmaken

Regelmatig krijgen wij, van klanten uit Boxtel, de vraag hoe zij het besten hun voegen kunnen schoonmaken. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven. Zo is het mogelijk om de tegelvoegen binnenshuis te reinigen met behulp van warm water en baksoda. De voegwerken van uw gevel zijn echter van een heel andere orde van grootheid. Door het grote oppervlak en de vaak diepe vervuiling is het meestal nodig om hier een professional uit ons netwerk voor in te schakelen. Deze kan met behulp van specialistische technieken en gereedschappen de klus snel en vakkundig voor u klaren. Zo ziet uw voegwerk er binnen korte tijd weer als nieuw uit.

gevel voegen Boxtel

Gevel voegen

Doordat de voegen door weer en wind beïnvloed worden, is het mogelijk dat deze na verloop van tijd afbrokkelen, of poreus raken. Het gebeurt ook soms dat bij een gevelreiniging al in slechte staat verkerende voegen deels wegspoelen. Door de voegwerken op tijd bij te slijpen of weg te kappen en opnieuw aan te brengen voorkomt u dergelijke problemen. Het voegen van de gevel heeft wellicht niet zo’n fantastisch effect als het impregneren, maar brengt wel andere voordelen met zich mee. Door tijdens de renovatie van uw woning in Boxtel de gevelmuur te voegen, zorgt u voor een hogere isolatiewaarde en langere levensduur van de muur. U heeft bij de renovatie de keuze uit diverse soorten voegen. Hoewel het een kleine aanpassing is, geeft dit een compleet nieuwe uitstraling aan de woning. De meest gebruikte voeg is de platvolvoeg. Deze is perfect uitgelijnd met de stenen, zodat er geen water tussen komt. In Boxtel zijn de knipvoeg en de snijvoeg populair. De knipvoeg krijgt steekt een klein stukje uit en krijgt een sierlijke vorm doordat de zijkanten worden afgesneden. Hierdoor worden onregelmatigheden in het metselwerk strakgetrokken. De snijvoeg is vergelijkbaar, alleen ligt de snijvoeg op gelijke hoogte met het metselwerk. Hiervoor betaalt u een meerprijs van €55,- tot €98,- euro per vierkante meter.

reinigingsmethode

Diverse reinigingsmethodes

Er zijn verschillende manieren waarop u een muur laat schoonmaken. Welke methode het meest geschikt is in uw situatie is afhankelijk van onder meer uw buitengevel en het type vervuiling. Over het algemeen heeft u de keuze uit:

 • Stoomreinigen
 • Chemisch reinigen
 • Zandstralen
 • Nevelstralen
In Boxtel is stoomreiniging de meest voorkomende reinigingsmethode. Met een hogedrukspuit wordt er water vermengd met een reinigingsmiddel op de muur gespoten. Een tweede methode is chemisch reinigen. Dit maakt het verwijderen van vuil eenvoudiger, maar heeft mogelijk nadelige gevolgen voor uw voegwerk. Een derde methode is het zandstralen van de buitenmuur. Dit is een vrij agressieve methode omdat u met de zandkorrels de muur als het ware schuurt. Dit passen wij daarom voornamelijk toe bij erg hardnekkige vervuiling, zoals graffiti. Een andere veelgebruikte methode is nevelstralen. Nevelstralen is erg geschikt voor kwetsbare gevels omdat hierbij niet onder hoge- maar onder lage druk gereinigd wordt.

Video: voegwerk

Video: buitenmuur zandstralen

gevel zandstralen Boxtel

Gevel stralen

Het (zand)stralen van de gevel is een methode om het vuil van de stenen weg te halen. Bij sommige gevelspecialisten uit Boxtel is het een optie om hier een nat/droog systeem voor te huren. Een dergelijke straalunit is mobiel en gebruiksvriendelijk. De mobiele straalunit wordt aangestuurd door een brandstofcompressor. Met behulp van perslucht worden de – wel of niet vermengd met water – tegen de muur aan gespoten. Als basismateriaal voor het stralen heeft u de keuze uit onder andere zand, walnootschillen en bakpoeder. Vraag bij een specialist uit ons netwerk naar de mogelijkheden voor het huren van een steiger. Ga altijd veilig te werk, en schakel bij twijfel een expert in.

stoomcleanen

Stoomcleanen

Eén van de technieken voor het reinigen van de gevel is stoomreiniging (stoomcleanen). Deze methode wordt over het algemeen toegepast op licht vervuilde gevels. Denk hierbij aan gevels die vervuild zijn door klimop of algen. Bij stoomreiniging spuiten wij met een hoge drukspuit heet water tegen de muur. Het hete water zal de vervuiling oplossen en de hoge druk verwijdert het vuil van de gevelmuur. Doordat er bij het stoomcleanen geen tot weinig schade aan de muur wordt aangebracht, passen wij dit veel toe bij monumenten. Heeft uw gevel een fijn bewerkt oppervlak? Dan adviseren wij om te kiezen voor een andere vorm van gevelreiniging.

Benieuwd welke reinigingsmethode het beste is voor uw gevel?

De gevelspecialisten uit Boxtel adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Offertes aanvragen

gevel chemisch reinigen Boxtel

Chemisch reinigen

Het schoonmaken van de gevelmuur van uw pand in Boxtel kan eveneens met behulp van een chemische reiniging. Het gebruik van een chemisch middel is nodig wanneer er sprake is van verfresten of aanslag door uitlaatgassen. Bij de chemische reiniging brengen wij eerst het middel op de muur aan, waarna het moet intrekken. Daarna spoelen wij het reinigingsmiddel weg met water. Chemisch reinigen kan met zure en basische middelen. Zure middelen tasten hierbij de ondergrond soms aan, wat risicovol is voor de gevel zelf. Basische producten hebben een nadelige effect op poreuze ondergronden. Laat u desgewenst goed door een expert uit ons netwerk informeren.

nevelstralen Boxtel

Nevelstralen

Bent u de eigenaar van een historisch pand en bent u op zoek naar een manier om de gevels schoon te maken? Wellicht is het nevelstralen een goede oplossing. Nevelstralen kan worden gezien als een soort milde vorm van zandstralen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een mengsel van fijn zand en water dat men tegen de gevelmuur spuit. Voordelen van het nevelstralen zijn dat er maar een geringe waterbelasting plaatsvindt en dat er geen chemische middelen aan te pas komen. Daarnaast wordt de beschermende toplaag van de stenen niet beschadigd. Het nevelstralen is geschikt voor alle ondergronden behalve muren met een kalkstenen basis.

gevel laserreiniging Boxtel

Laserreiniging

Wist u dat er de mogelijkheid voor een laserreiniging bestaat? Dit is een zeer agressieve vorm van gevelreiniging. Met behulp van intensief licht zal het vuil uiteindelijk verdampen. Om het resultaat van de laserreiniging te optimaliseren adviseren de specialisten uit ons netwerk, werkzaam in de regio Boxtel, om de muur op voorhand vochtig te maken. Het laserreinigen is niet op alle ondergronden toepasbaar, omdat het met name effect heeft op het verwijderen van donkere lagen. Dit betekent dat men voornamelijk gebruik maakt van de laserreiniging om donkere vlekken van een lichte muur te verwijderen. Daarnaast kan de laserstraal diverse producten zoals coatings en kunststof aantasten.

gevelonderhoud Boxtel

Hydrofoberen

Het hydrofoberen van een muur is feitelijk het waterafstotend maken van een muur. Hydrofoberen betekent eigenlijk ‘het water bang maken voor het binnendringen in de buitenmuur’. U kunt de techniek van het hydrofoberen vergelijken met die van het impregneren. Hoewel veel mensen geloven dat deze methode alleen maar positieve kanten heeft, moet er voorzichtigheid geboden worden bij het waterdicht maken van monumenten. Men loopt namelijk de kans om het vocht binnen in de muren op te sluiten, waardoor er schade ontstaat aan de stenen zelf. Daarnaast is het mogelijk dat voegwerkherstel wordt bemoeilijkt dankzij het waterdicht maken.

Gevel zelf reinigen?

Zoals gezegd is het een optie om de gevel zelf te reinigen. Bent u van plan om de gevelreiniging zelf uit te voeren? Zoek dan eerst zorgvuldig uit welke methode hiervoor het meest geschikt is, en of u hiermee het gewenste resultaat bereikt. Kijk vervolgens naar de gereedschappen en extra materialen die u nodig heeft. Houdt onder andere rekening met moeilijk bereikbare stukken muur, en beschermende kleding. Bent u begonnen met de klus, maar wilt het niet helemaal lukken? Neem dan direct contact op met één van de gevelspecialisten uit ons netwerk. Deze kan de klus voor u afronden.

Klimop van gevel verwijderen

Het verwijderen van klimop van de gevel is een klus die door veel tuiniersters wordt gevreesd. Afhankelijk van het soort klimop dat verwijderd moet worden, hoeft dit echter niet heel lastig te zijn. Zo is hedera (standaard klimop) relatief eenvoudig weg te halen. Als de plant in bloei is, verwijdert men de grote takken met de hand, waarbij er geprobeerd moet worden om zoveel mogelijk van de wortels mee te nemen. Vervolgens past het bedrijf stoomreiniging om de gevelreiniging toe om het af te ronden. Dankzij het gebruiken van een vlakstraal kan tot wel 95% van alle wortels weggehaald worden.

graffiti verwijderen Boxtel

Graffiti verwijderen

Onder gevelreiniging verstaan wij tevens het verwijderen van graffiti. Het verwijderen van graffiti kan in de meeste gevallen gemakkelijk worden gedaan met behulp van een speciaal oplosmiddel, of met water en een hoge drukspuit. Bij bepaalde samenstellingen van de muurverf is het echter mogelijk dat het standaard reinigen niet afdoende werkt. Dit betekent dat er chemische reinigingsmiddelen ingezet moeten worden om het probleem te verhelpen. Een dergelijke gevelreiniging is niet slecht voor het milieu, en zal tevens zorgen voor een speciale laag over de gevel die voorkomt dat graffiti aan de muur blijft zitten. Is de gevel van uw woning in Boxtel zeer poreus? Overweeg dan om deze eerst te nevelstralen om beschadigingen te voorkomen.

gevelreiniging voorschriften

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Als u beschikt over een hogedrukspuit, dan vraagt u zich vast af of u zelf uw gevelmuur schoon mag spuiten. Dat mag, maar wij raden u aan om een gevelrenovatie expert uit Boxtel in te schakelen. U moet namelijk rekening houden met wettelijke eisen die de overheid stelt aan gevelreiniging. Wist u dat u al het gebruikte water weer moet opvangen? Dit mag u namelijk niet vervuild lozen. Het opvangen alleen al is een flinke uitdaging en een gevelrenovatie specialist uit Boxtel beschikt over het juiste gereedschap. Daarnaast is hij volledig op de hoogte van de voorschriften. Zo mag er bijvoorbeeld geen geluidshinder optreden en is het in sommige gemeentes zelfs verplicht om een ontheffing voor de reinigingswerkzaamheden aan te vragen.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Voor een optimale bescherming van uw woning dient u de gevelmuur met enige regelmaat te reinigen. Als er sprake is van vervuiling dan dient u dit zo snel mogelijk weg te halen. Bij een eengezinswoning met een buitenmuur van baksteen zal u de cosmetische reiniging eens in de 10 tot 15 jaar moeten herhalen. Een behandeling zoals impregneren dient om de 20 tot 30 jaar herhaald te worden. Ontwikkeld er binnen een paar jaar alweer vuil op de buitenmuur, dan zult u dit echter weer zo snel mogelijk moeten reinigen. Wacht u te lang dan heeft dit negatieve gevolgen op de structuur van de muren en loopt u kans op grotere schade. Weet u niet zeker of uw buitengevel toe is aan een reiniging? Neem dan contact met ons op.

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat!

Zit u er aan te denken om de gevelmuur preventief te laten impregneren om zo vochtschade te voorkomen? Overweeg dan om meerdere gevelrenovatie werkzaamheden met elkaar te combineren. Voor een goede hechting is het erg belangrijk dat de specialist het impregneermiddel aanbrengt op een schone ondergrond. Daarom kiezen klanten uit Boxtel bij een gevelrenovatie steeds vaker voor het combineren van gevelreiniging met impregneren. Hetzelfde geldt voor het herstellen of vernieuwen van het voegwerk. Dankzij de volledige gevelrenovatie ziet uw buitenmuur er weer als nieuw uit, wat de waarde van uw woning doet stijgen. Daar komt nog bij dat veel specialisten een korting bieden voor klanten die de verschillende gevelreiniging werkzaamheden combineren.

Ervaren gevelspecialisten in Boxtel

Een paar jaar geleden waren de reinigingstechnieken nog niet zo ontwikkeld als vandaag. Dit heeft als gevolg dat klanten regelmatig vragen of de reiniging geen negatieve gevolgen heeft voor hun buitenmuur. In de afgelopen jaren hebben wij een landelijk dekkend netwerk kunnen opbouwen van erkende gevelrenovatie specialisten. Als kiest voor een van de experts uit ons netwerk dan bent u verzekerd van goed opgeleide vakmannen met ruime ervaring op het gebied van gevelreiniging. U bent verzekerd van professionele hulp zodat er geen kans is op beschadiging van het metselwerk. Wilt u zeker weten dat u kiest voor een ervaren gevelrenovatie specialist? Vraag in Boxtel dan naar referenties voor een volledig beeld van het bedrijf.

gevelreiniging kosten Boxtel

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd wat ons netwerk voor u kunnen betekenen op het gebied van gevelonderhoud in Boxtel? Heeft u vragen over de kosten voor gevelreiniging of gevelrenovatie? Wilt u weten wat het verschil is tussen het impregneren en voegen van de gevel? Wij zijn een netwerk van gevelrenovatie- en gevelreinigingsbedrijven. Vul het contactformulier in om geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen van bedrijven uit de omgeving van Boxtel. Na de offerteaanvraag ontvangt u maximaal 5 offertes, vergelijk deze op basis van kosten en aanbod en kies zelf voor de specialist die bij u past!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.