Gevelspecialist nodig?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en -renovatie Amsterdam

Woont u al langere tijd in hetzelfde pand in Amsterdam en merkt u dat het voegwerk en de stenen van uw buitenmuren langzaamaan verweren? Dan wordt het tijd om een gevelreiniging of gevelrenovatie toe te passen. Het reinigen van de gevel is een klus die veel tijd kan innemen, maar wanneer u dit overlaat aan een gevelreiniging expert zult u hier geen omzien meer naar hebben. Wij zijn een netwerk van bedrijven die u kan inhuren voor onder andere het impregneren van de stenen, het verwijderen van graffiti, gritstralen en zandstralen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het uitvoeren van een renovatie? Of wilt u weten wat de kosten zijn voor de diensten van onze experts uit Amsterdam? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen. U krijgt tot maximaal 5 offertes toegezonden die u kan vergelijken op prijzen en voorwaarden. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Navigeer op deze pagina naar:

Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Wist u dat een gevelreiniging veel meer is dan enkel het schoonmaken van de buitenmuur in Amsterdam? De gevelrenovatie is zelfs van groot belang voor het behoud van de muur. Wanneer het oppervlak wordt aangetast door vuil dan loopt u risico op vochtproblemen en een verlaagde isolatiewaarde. Het onderhoud aan de buitengevel is dan ook een stuk minder kostbaar dan het herstellen van eventuele schade. Met de gevelreiniging zorgt u ervoor dat:

  • De muur er esthetisch beter uitziet. Dit vergroot de kans dat de woning in Amsterdam op korte termijn verhuurd of verkocht wordt.
  • U de kwaliteit van de gevelmuur behoudt en daarmee verhoogt u de waarde van het pand.
  • U schade voorkomt en dus bespaart op uw stookkosten.
  • De kans op vervuiling in de toekomst kleiner is.
gevelrenovatie experts Amsterdam

Gevelrenovatie

Wanneer u op zoek bent naar een specialist op het gebied van het reinigen en renoveren van gevels, dan kunt u het beste zoeken naar een gevelrenovatie professional. De term gevelrenovatie is een soort overkoepelende term voor al het onderhoud aan gevels en voegwerk. Bij de renovatie van een gevel zal één van de specialisten uit ons netwerk deze reinigen, de voegen herstellen en desgewenst de muur opnieuw impregneren. Hebt u een beperkt budget en wilt u voorkomen dat de kosten te hoog worden? Vraag dan of u enkel een gevelreiniging kan laten toepassen. De prijzen voor het reinigen zijn aanzienlijk lager dan voor een renovatie.

gevelreiniging Amsterdam

Gevelonderhoud

Om de kosten voor een gevelrenovatie of gevelreiniging enigszins te beperken is het ook een optie om te kiezen voor standaard gevelonderhoud. Bij het onderhouden van gevels wordt er gekeken naar eventuele beschadigingen en het risico op lekkage. Bovendien wordt ook het voegwerk gecontroleerd en indien nodig hersteld. Een dergelijke vorm van onderhoud kan binnen één tot twee dagen worden uitgevoerd door één van de bedrijven gelieerd aan ons netwerk en is daarom relatief goedkoop. Door regelmatig de gevel te laten onderhouden zal u de noodzaak tot een renovatie of het schoonmaken van de buiten muren lange tijd kunnen uitstellen.

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

Vervuiling ontstaat op verschillende manieren. Gelukkig is er daarom de keuze uit diverse reinigingsmethodes, zodat er voor elk type vervuiling een geschikte methode is. Een type vervuiling dat bijzonder hardnekkig is om te verwijderen, is graffiti. Gelukkig komt dit in Amsterdam op woningen niet zo vaak voor. Als u toch het slachtoffer bent dit soort van vandalisme, dan wilt u dit snel mogelijk verwijderd hebben. Door middel van zandstralen is uw gevelmuur goed te herstellen. Een ander type vervuiling zijn planten of klimop. Vaak wordt dit door uzelf of een vorige eigenaar geplaatst omdat het er mooi uitziet, maar met al deze vormen van begroeiing riskeert u de beschadiging van de gevels. Het is van belang dat u eerst de klimop verwijdert en de buitenmuren daarna behandelt door middel van stoomreinigen. Wanneer u een gevelrenovatie specialist uit Amsterdam inschakelt, zal hij u informeren over de beste reinigingsmethode.

Kosten

Het gaat bij buitengevels in Amsterdam veelal om grote oppervlakken. Daardoor lopen de kosten voor de reiniging of renovatie van gevels vrij snel op. Een reiniging is echter nog altijd veel voordeliger dan het herstel van opgelopen schade dus het is belangrijk om de vervuiling zo snel mogelijk te verwijderen. Gemiddeld genomen kost een gevelreiniging in Amsterdam tussen de €600,- tot €1.600,-. Ongeveer 65% van dit bedrag gaat naar de arbeidskosten en 35% naar het materiaal. U kunt dus op twee categorieën besparen. Op de arbeidskosten bespaart u eenvoudig door via ons netwerk diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. De materiaalkosten zijn afhankelijk van de schoonmaakmethode en het oppervlak van de muur. Hoewel stoomreinigen relatief voordelig is, is dit niet geschikt voor elk type vervuiling. Laat u daarom vooraf goed informeren, zodat u zeker weet dat de reinigingsmethode het gewenste effect geeft. Zo voorkomt u onnodige extra kosten. Voor het stoomreinigen betaalt u gemiddeld €6,- per vierkante meter. Zandstralen kost ongeveer €12,- per vierkante meter en een chemische reiniging kost u gemiddeld €16,- per vierkante meter. Door diverse werkzaamheden met elkaar te combineren kan u vaak besparen op de totaalprijs. Impregneren kost ongeveer €10,- per vierkante meter, maar wanneer u dit combineert met één van de bovenstaande reinigingsmethodes betaalt u slechts €20,- per vierkante meter.

Gevel oppervlakte Werkzaamheden Indicatie totaalprijs*
60m² tot 100 m² Stoomreiniging (hogedrukreiniging) €360,- tot €600,-
60m² tot 100m² Zandstralen €720,- tot €1.200,-
60m² tot 100 m² Chemische reiniging €960,- tot €1.600,-
60m² tot 100m² Impregneren €600,- tot €1.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren en reinigen €1.200,- tot €2.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren, reinigen en voegen €2.100,- tot €3.500,-

(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €6,- voor het stoomreinigen, €12,- per m² voor het zandstralen (rode stenen) en €16,- voor het chemisch reinigen.
(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €10,- per m² voor het impregneren, €20,- voor het impregneren en reinigen en €35,- voor het impregneren, reinigen en voegen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Amsterdam weer stralen!

Offertes aanvragen

gevel impregneren Amsterdam

Gevel impregneren

Het impregneren van de gevel maakt vaak deel uit van een algehele gevelrenovatie. Bij het impregneren van de buitenmuren zal door één van de gevelspecialisten uit ons netwerk een speciaal impregneermiddel over de stenen worden aangebracht, in een voortdurende laag. Het gevolg hiervan is dat de stenen het impregneermiddel zullen opzuigen, en daarmee verzadigd raken. Door de muren te impregneren voorkomt u dat vocht in de voegen en gevelstenen kan trekken. Wilt u zelf de muren impregneren? Maak dan gebruik van de juiste reinigingstechnieken om te voorkomen dat er op een later moment toch vochtproblemen ontstaan in uw woning.

voegwerk schoonmaken

Voegen schoonmaken

Bij een gevelreiniging zal men niet alleen de gevelstenen reinigen, maar ook de voegen schoonmaken. Het schoonmaken van het voegwerk is een precies klusje, omdat in veel gevallen het voegwerk vrij bros is. Wanneer één van de gevelspecialisten uit ons netwerk de voegen niet meer kan schoonmaken, dan zullen zij u advies geven voor het herstellen van het voegwerk en de kosten die hieraan verbonden zijn. Wilt u graag zelf de voegen schoonmaken, en zoekt u hiervoor op internet informatie over op? Kijk dan altijd goed over wat voor soort voegwerk de tips gaan. Het reinigen van tegelvoegen vereisen een heel andere aanpak dan het schoonmaken van de gevelvoegen.

gevel voegen in Amsterdam

Gevel voegen

Bij een renovatie horen verschillende onderdelen. Zo reinigen de gevelbedrijven uit ons netwerk niet alleen de gevel, zij zorgen er tevens voor dat het voegwerk binnen korte tijd weer in optimale staat verkeert. Voegen kunnen door de invloed van weer en wind, en een slechte impregnatie namelijk afbrokkelen of zelfs een vorm van schimmel met zich meedragen. Door de voegen te herstellen weet u zeker dat vocht geen kans maakt, en dat ook lekkage geen optie is. Het voegen van de gevelstenen lijkt vrij eenvoudig, maar moet zorgvuldig gedaan worden om beschadigingen aan de gevelmuur te voorkomen. Een renovatie specialist uit Amsterdam verwijdert de voegen door middel van uithakken of uitslijpen. Uithakken gebeurd met behulp van een beitel en hamer. Hiermee komt het voegwerk los en zal het afbrokkelen. Het uitslijpen gebeurd met behulp van een slijptol. In beide gevallen verwijdert de vakman uit Amsterdam eerst de horizontale voegen en daarna pas de verticale. Laat bij voorkeur eerst een gevelreiniging uitvoeren, dit zorgt ervoor dat het voegwerk een stuk makkelijker wordt.

welke reinigingsmethode voor gevel?

Diverse reinigingsmethodes

Voor de reiniging van uw gevel in Amsterdam zijn er diverse technieken beschikbaar. Zoals eerder al beschreven werd is niet elke techniek gepast voor elke gevel. Over het algemeen onderscheiden wij in Amsterdam 4 verschillende technieken: zandstralen en chemische reiniging bij hardnekkige vervuiling, nevelstralen bij milde tot middelzware vervuiling en stooreinigen bij milde vervuiling.

De meest eenvoudige reinigingsmethode is stoomreinigen. Dit is geschikt voor diverse geveltypes omdat het een milde techniek is. Het gaat hierbij namelijk niet om de hoge druk, maar om de hoge temperatuur van het water. Het vuil lost op in het hete water, waardoor er geen andere middelen nodig zijn. Nevelstralen is tevens een vrij milde reinigingstechniek. Ook hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van een hoge druk. Het water wordt onder een lagere druk en in indirecte stralen op de gevelmuren gericht. Het voordeel van deze methode is dat het heel nauwkeurig ingesteld kan worden, en dus precies aansluit op het type ondergrond. Twee andere technieken zijn zandstralen en chemische reiniging. Beide worde ingezet om hardnekkige vervuiling te bestrijden.

Video: voegwerk

Video: buitenmuur zandstralen

gevel zandstralen Amsterdam

Gevel stralen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat er precies wordt bedoeld met het stralen van de gevel. Wanneer er over stralen wordt gesproken, dan gaat het in de meeste gevallen over zandstralen. Het zandstralen van de buitengevel is vergelijkbaar met het scrubben van een lichaam. Met behulp van kleine zandkorrels, water en een hoge drukspuit wordt bij het zandstralen de muur ontdaan van vuil en groen.

Het zandstralen heeft over het algemeen een groot effect, welke nog vergroot kan worden door te kiezen voor grit in plaats van zand. Het risico van het zandstralen is dat de muur wordt beschadigd.

stoomcleanen

Stoomcleanen

Een techniek voor gevelreiniging die ideaal is voor het verwijderen van lichte vervuiling is een stoomreiniging (stoomcleanen). Voordat u deze klus kunt laten uitvoeren zijn er een aantal wettelijke eisen waar u rekening mee moet houden. Zo is het ten eerste noodzakelijk om het gebruikte water weer op te vangen. Professionele bedrijven hergebruiken het water of zuiveren en lozen het. Een tweede eis is dat er bij een gevelreiniging geen geluidshinder mag plaatsvinden. Dit betekent dat in sommige gevallen u een ontheffing moet aanvragen bij de gemeente. Een gevelreiniging bedrijf kan deze ontheffing eventueel voor u aanvragen als zij weten wanneer zij het werk uitvoeren. U vindt hier meer informatie over stoomcleanen.

Benieuwd welke reinigingsmethode het beste is voor uw gevel?

De gevelspecialisten uit Amsterdam adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Offertes aanvragen

chemisch reinigen

Chemisch reinigen

Het chemisch reinigen van de gevel is niet voor elke gevelsoort mogelijk. Zo kan een chemische reiniging met behulp van een reinigingsmiddel op basis van zuren niet worden gebruikt bij zandsteen of baksteen, en zijn basische reinigingsmiddelen ongeschikt voor het schoonmaken van poreuze ondergronden. Bij een chemische gevelreiniging zal een specialist uit Amsterdam eerst het reinigingsmiddel aanbrengen en dit laten intrekken. Na ongeveer 30 minuten kan hij dit wegspoelen. Hierbij vangt men het water op, om milieuverontreiniging te voorkomen. Deze klus is binnen een dag uitgevoerd, maar het resultaat kan door het drogen van de muur pas na een week zichtbaar zijn.

nevelstralen

Nevelstralen

Bewoont of beheert u een historisch pand en zoekt u naar een veilige methode voor gevelreiniging? Overweeg dan om de muren te laten nevelstralen. Nevelstralen is een milde vorm van zandstralen, doordat het gebruik maakt van een zeer fijn zand en een kleine hoeveelheid water. Het voordeel van nevelstralen is dat er sprake is van een geringe waterbelasting van de gevel, en het feit dat de beschermende toplaag van de stenen niet zal worden beschadigd. Hoewel nevelstralen wordt gezien als een zeer veilige techniek, is deze niet toe te passen bij een gevel van crepi. Dit zal zelfs met nevelstralen beschadigd raken.

laserreiniging van buitenmuur

Laserreiniging

Eén van de vele methoden voor gevelreiniging waar weinig mensen aan denken is een laserreiniging. Het schoonmaken van de gevelmuur met behulp van een laserstraal kent zeer goede resultaten en heeft een langdurig effect. Een laserreiniging is niet op alle gevels toegestaan. Hoewel het een optimaal resultaat heeft bij het schoonmaken van donkere vlekken op lichte ondergronden, is ook het schoonmaken van donkere gevels mogelijk. Er mogen dan geen metaalelementen in de stenen zitten. Daarnaast zijn geveloppervlakken met een coating of kunststof laag te fragiel voor een laserreiniging.

gevelonderhoud en renovatie Amsterdam

Hydrofoberen

Wanneer u op internet zoekt naar de diverse technieken die een gevelreiniging specialist uit Amsterdam kan toepassen op uw gevel, dan zult u ongetwijfeld de term hydrofoberen tegenkomen. Deze term staat voor het waterafstotend maken van de muur, een techniek die vergelijkbaar is met het impregneren van de muren. Hoewel het hydrofoberen een zeer goede en veel toegepaste techniek is, vereist het enige waarschuwing. Omdat het een vrij nieuwe methode is, heeft men nog geen idee van de lange termijn effecten. Daarnaast kan het aanbrengen van een hydrofobeerlaag bij monumenten leiden tot het afschilferen van het metselwerk.

Gevel zelf reinigen?

Heeft u geen behoefte aan het uitgeven van veel geld voor een gevelreiniging? Overweeg dan om zelf te proberen de gevel te reinigen. In zo’n 75% van de gevallen levert het eigenhandig uitvoeren van de klus het gewenste resultaat op. De overige 25% zal echter toch nog de hulp van een erkend gevelreiniging en gevelrenovatie expert uit Amsterdam nodig hebben. Dit kan zijn vanwege een gebrek aan tijd, materialen of het ontdekken dan wel ontstaan van beschadigingen. Gaat u zelf aan de slag? Kijk dan goed naar het soort gevelmuur dat u heeft. Bepaalde reinigingsmethodes zijn schadelijk voor sommige steensoorten.

Klimop van gevel verwijderen

Binnen het vakgebied van de gevelrenovatie wordt niet alleen graffiti van gevels verwijderd, ook klimop moet vaak van de gevel worden gehaald. Vaak denken mensen dat het verwijderen van klimop een onbegonnen werk is. Dit is echter niet het geval. Standaard klimop is over het algemeen eenvoudig van de muur te halen. Een aantal klimplanten die lijken op klimop hebben echter wortels die zich in de stenen en voegen van een buitenmuur vastzetten. Het verwijderen van deze planten is een lastige klus, waarbij u voorzichtig te werk moet gaan om beschadigingen aan de gevel te voorkomen.

graffiti verwijderen in Amsterdam

Graffiti verwijderen

Graffiti is één van de meest lastig te verwijderen soorten verf. Is er graffiti op de muren van uw woning of bedrijfspand in Amsterdam gespoten? Dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een ervaren gevelreiniging expert uit ons netwerk. Deze kan met behulp van professionele methoden de graffiti snel en vakkundig verwijderen. Voor het verwijderen van graffiti maken de bedrijven uit ons netwerk gebruik van een hoge drukreiniger met een speciaal chemisch middel. Dit middel is niet schadelijk voor de natuur of uw gevel, maar zal de graffiti eenvoudig van de muur halen. Een alternatieve techniek is de laserreiniging.

regels bij gevelreiniging

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Wanneer u in Amsterdam een gevelrenovatie laat uitvoeren, dan bent u verbonden aan een aantal wetten en regels. Per gemeente kunnen de voorschriften verschillen. Wanneer u een specialist uit Amsterdam inschakelt dan weet u zeker dat hij op de hoogte is van de regels. Zo is het in sommige gemeenten verplicht om minimaal twee werkdagen van tevoren een melding van de werkzaamheden te maken. De gevelrenovatie expert dient de werkplek in Amsterdam op correcte wijze af te zetten, zodat de vervuiling niet verspreidt naar omwonenden en er mag geen geluidsoverlast plaats vinden. Daar komt bij dat het afvalwater niet geloosd mag worden zonder het eerst te zuiveren. Tip: kijk op de website van InfoMil voor meer informatie.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Gevelreiniging ter behoud van de gevelmuren is structureel nodig. Eens in de 10 tot 12 jaar blijkt in de praktijk voldoende. In de meeste gevallen raken de buitenmuren voor die tijd alweer vervuild. In dat geval is het belangrijk om dit zo snel mogelijk schoon te maken. Een gevelreiniging is vele malen voordeliger dan het herstellen van de schade die de vervuiling met zich meebrengt. Wanneer u de vervuiling opmerkt, is het dus belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een gevelrenovatie expert uit Amsterdam. Indien gewenst kunnen zij vrijblijvend langskomen om u te adviseren over de mogelijke schoonmaakmethode.

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat!

Wanneer u in Amsterdam een gevelrenovatie overweegt, laat dan meerdere werkzaamheden combineren. Op deze manier bespaart u een deel van de kosten waardoor u voordeliger uit bent. Daarnaast zorgt een combinatie van meerdere werkzaamheden nou eenmaal voor het beste resultaat, waardoor u langer profiteert van de voordelen. Werkzaamheden die regelmatig gecombineerd worden zijn gevelreiniging en impregneerwerkzaamheden. Nadat de gevelmuren in Amsterdam in oude glorie zijn hersteld zal de gevelrenovatie specialist een impregneermiddel over de muur spuiten. Dit verhoogt de isolatiewaarde, weert vuil en voorkomt vochtproblemen. Gemiddeld kost dit u €20,- per vierkante meter. Bij een oppervlak van 60 vierkante meter gaat het om een bedrag van ongeveer €1.200,-.

Ervaren gevelspecialisten in Amsterdam

Wanneer u een gevelrenovatie in Amsterdam wilt laten uitvoeren, bent u op zoek naar de meest ervaren gevelspecialisten. Wij werken samen met erkende specialisten vanuit het hele land. Wij streven naar een 100% klanttevredenheid, dus wanneer een vakman zich bij ons netwerk wil aansluiten wordt deze eerst zorgvuldig gescreend. Hierbij letten wij onder meer op de kwaliteit en de prijzen. Op deze manier garanderen wij u de beste service tegen de laagste prijzen. Doordat elke renovatie specialist uitstekend gediplomeerd is weten zij als geen ander welke reinigingsmethode het meest geschikt is. Daardoor is de kans op beschadigingen erg klein.

gevelreiniging kosten Amsterdam

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend gevelrenovatie expert bij u in de regio? Hebt u een vraag over het reinigen van de buitenmuren? Of wilt u weten wat de kosten worden voor een renovatie van de gehele buitengevel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd in gevelrenovatie, gevelreiniging en gevelonderhoud. Vraag via het contactformulier meerdere offertes van bedrijven uit uw regio aan. U ontvangt spoedig de offertes, welke u kan vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod. Vind zo een bedrijf voor de gevelrenovatie die u geschikt acht!

Veelzijdig netwerk

Wanneer u een gevelspecialist uit ons netwerk inschakelt voor het gevelwerk, dan bent u verzekerd van een snelle hulp van hoge kwaliteit en tegen een scherpe prijs. Wij beheren een netwerk van veelzijdige specialisten in de bouw en kunnen u dan ook bij vele klussen van dienst zijn.