Gevelspecialist in Alphen aan den Rijn nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelreiniging en gevelrenovatie Alphen aan den Rijn

Met een gevelreiniging of gevelrenovatie in Alphen aan den Rijn ziet uw woning er weer als nieuw uit. Een vervuilde of beschadigde gevel ziet er niet alleen niet mooi uit, het kan ook vervelende problemen opleveren, zoals lekkage en vorstschade. Met een gevelspecialist pakt u het opknappen van uw gevel professioneel aan.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt eenmalig een aantal gratis offertes, zonder verplichtingen. Deze vergelijkt u thuis op uw gemak op basis van prijs en aanbod. Zo ziet u snel welk gevelreinigingsbedrijf de beste deal heeft. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt!


Gevel reinigen of renoveren?

Ziet de gevel van uw woning er niet meer mooi uit? Dan kan verschillende oorzaken hebben.

In de meeste gevallen gaat het om vervuiling. Algen en mossen bijvoorbeeld zorgen voor een groene aanslag. Een gevelreinigingsbedrijf gebruikt speciale middelen en apparaten om de gevelstenen er weer als nieuw uit te laten zien.

Het is ook mogelijk dat de gevel beschadigd is. Dan ziet u bijvoorbeeld scheuren in de gevel of heeft u last van doordringend vocht. Na een gevelrenovatie zijn de vochtproblemen verdwenen en is uw woning beter geïsoleerd.

Gevel reinigen

Voor een gevelreiniging in Alphen aan den Rijn zijn er verschillende mogelijkheden. De beste keuze is afhankelijk van de soort vervuiling en de gevelbekleding. In de meeste gevallen gebruiken gevelreinigingsbedrijven stoom om alle vuil te verwijderen, maar chemisch reinigen of zandstralen zijn ook mogelijk.

Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden en de kosten van een gevel reinigen. Lees snel verder!

Gevel renoveren

Wanneer de gevel van uw woning beschadigd is, is het nodig deze te laten renoveren. Een beschadigde gevelbekleding beschermt uw woning namelijk niet meer goed. Vocht kan binnendringen en daar voor de nodige problemen zorgen.

De meest uitgevoerde gevelrenovaties zijn het vervangen van voegwerk of gevelstenen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Lees snel verder voor meer informatie over een gevelrenovatie in Alphen aan den Rijn.

gevelreiniging Alphen aan den Rijn

Gevelreiniging Alphen aan den Rijn

Zoals alle onderdelen van een woning, wordt ook de gevel na verloop van tijd vies. Mossen, algen, zure regen en uitlaatgassen zijn enkele voorbeelden van gevelvervuilers. Daarnaast komt ook graffiti veel voor.

Wat de vervuiling ook is: het ziet er niet mooi uit en u wilt het natuurlijk zo snel mogelijk verwijderd hebben. Naast dat vervuiling er niet mooi uitziet, tast het vaak de gevel ook aan. De wortels van mossen dringen bijvoorbeeld door in de gevelbekleding, waardoor deze poreus wordt. Schakel daarom zo snel mogelijk een specialist in voor een gevelreiniging.

Waarom de gevel reinigen?

Met een gevelreiniging in Alphen aan den Rijn profiteert u van verschillende voordelen:

 • Vervuiling ziet er niet mooi uit, na het gevel laten reinigen is uw woning als nieuw.
 • Door de gevel te laten reinigen voorkomt u vochtproblemen en vorstschade.
 • Uw woning is beter beschermd tegen weer en wind.
 • De levensduur van de buitengevel wordt verlengd.

Voor een perfecte gevelreiniging schakelt u een specialist uit de buurt in. Die gebruikt de beste technieken en materialen om de gevels van uw woning te reinigen, zonder ze te beschadigen. Zo heeft u er extra lang plezier van!

Wanneer is een gevelreiniging nodig?

De gevel reinigen in Alphen aan den Rijn is nodig wanneer de gevelbekleding vervuild is. Welke soorten vervuiling zijn er? In de meeste gevallen gaat het om vervuiling van algen of uitlaatgassen. Daarnaast kan ook zure regen voor vervuiling zorgen. Ook is het mogelijk dat er mosgroei ontstaat op de gevelstenen.

Dat is nog niet alles!

Tegenwoordig komt vervuiling met graffiti ook vaak voor. Vervuiling ziet er niet mooi uit en daarom is het verstandig om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen om de vervuilde gevel te reinigen. Vervuiling tast namelijk na verloop van tijd ook de gevel aan, waardoor deze poreus kan worden. Dan krijgt u last van doordringend vocht en mogelijk zelfs vorstschade.

kosten gevelreiniging

Wat kost een gevelreiniging?

De kosten van gevel reinigen in Alphen aan den Rijn zijn afhankelijk van de gekozen methode. Stoomreinigen is het voordeligst met een gemiddelde prijs van €6,- per m². Wanneer u kiest voor gevelreiniging door zandstralen, dan ligt de prijs ongeveer op €12,- per m².

Voor nevelstralen moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €17,50 per m². Reinigen met een chemisch schoonmaakmiddel kost ongeveer €16,- per m². Er zijn ook milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

De beste reinigingsmethode is afhankelijk van het type gevelbekleding op uw woning en het soort vervuiling. Gevelspecialisten hebben ervaring met alle typen vervuiling en gevels en geven u graag persoonlijk advies over de beste keuze.

Bent u benieuwd naar exacte kosten van een gevelreiniging? Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

Gevel reinigen: kosten

Werkzaamheden Prijs per m² Totaalprijs*
Stoomreiniging
(hogedrukreiniging)
€6,- €360,- tot €600,-
Impregneren €10,- €600,- tot €1.000,-
Zandstralen €12,- €720,- tot €1.200,-
Chemische reiniging €16,- €960,- tot €1.600,-
Nevelstralen €17,50,- €1.050,- tot €1.750,-
Impregneren en reinigen €20,- €1.200,- tot €2.000,-
Impregneren, reinigen en voegen €35,- €2.100,- tot €3.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

Welke factoren beïnvloeden de gevelreiniging prijs?

De totaalprijs van een gevelreiniging in Alphen aan den Rijn is opgebouwd uit verschillende elementen:

 • Ten eerste is de prijs afhankelijk van de gekozen reinigingsmethode. Op deze kostenpost heeft u weinig invloed, want de beste methode is afhankelijk van het soort vervuiling en het type buitengevel.
 • Ten tweede wordt de totaalprijs bepaald door de grootte van de gevel. Gevelreinigers berekenen hun prijs per vierkante meter, dus hoe groter uw woning, hoe hoger de prijs. Een gemiddelde woning heeft een geveloppervlakte van 50 vierkante meter.
 • Ten derde moet u rekening houden met arbeidskosten. Ieder gevelreinigingsbedrijf hanteert daar eigen tarieven voor. Daarom is het ook aan te raden om offertes te vergelijken.

Besparen op de kosten van een gevelreiniging?

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste prijs!


Gevel reinigen Alphen aan den Rijn: de methodes

Er zijn verschillende methodes om een buitengevel weer helemaal schoon te krijgen. Een gevelreiniger beschikt over verschillende apparaten en materialen om alle types vervuiling te verwijderen.

De keuze voor de beste reinigingsmethode is afhankelijk van het type en de mate van vervuiling en de gevelsoort. Een zachte gevelbekleding zoals gevelbepleistering is bijvoorbeeld niet bestand tegen de hoge druk van zandstralen.

Hieronder leest u meer over de verschillende reinigingsmethodes. Daarnaast kunt u een vakkundige gevelreiniger om advies vragen. Hij heeft ervaring met alle soorten vervuiling en vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Zandstralen

Is de buitengevel van uw woning zeer sterk vervuild? Dan is zandstralen een goede manier van reinigen. Daarbij spuit de vakman een straalmiddel, zand vermengd met water, onder hoge druk op de vervuiling. Deze gevelreiniging is zeer effectief, maar ook best agressief. Daarom is niet iedere buitengevel geschikt voor zandstralen. Ook kan het zijn dat de gevelbekleding beschadigt.

Zandstralen kost gemiddeld €12,- per m².

Stoomreiniging

Bij een gevelreiniging met stoom gebruikt de vakman een speciaal apparaat om water tot 150 graden Celsius te verwarmen. De stoom die daarbij ontstaat spuit hij vervolgens onder hoge druk op de gevelvervuiling. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat de vervuiling zachter wordt en loskomt. De hoge druk verwijdert vervolgens de vervuiling.

Bij reinigen met stoom worden geen schoonmaakmiddelen gebruikt. Bovendien kan het water worden hergebruikt. De kosten liggen ongeveer op €6,- per m².

Chemische reiniging

Bij een chemische gevelreiniging gebruikt de specialist een schoonmaakmiddel om al het vuil te verwijderen. Dit middel brengt hij met een vernevelaar of met een borstel aan. Daarna laat hij het tot 30 minuten intrekken en vervolgens verwijdert hij de vervuiling met een hogedrukspuit. Er zijn ook milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Chemisch reinigen met een hogedrukspuit heeft een gemiddelde prijs van €16,- per m².

Wat is de juiste keuze: de gevel chemisch reinigen of zandstralen? Chemisch reinigen kan veel soorten vervuiling verwijderen. Deze methode is bovendien erg snel. Zandstralen is ook geschikt voor zware bevuiling, maar is ook agressief. De gevelbekleding moet in goede staat zijn en uit harde materialen bestaan.

reinigen gevel

Nevelstralen

Nevelstralen is eigenlijk een zachtere versie van zandstralen. Bij nevelstralen wordt er ook een straalmiddel, vaak water en zand, op de muur gespoten, maar dan onder lage druk. Daarmee is de kans op beschadigingen minder groot.

Nevelstralen is geschikt om matige tot middelzware vervuiling aan te pakken. De kosten liggen gemiddeld op €17,50 per m².

Laserreiniging

Laserreiniging is een methode die de ondergrond in beschadigt en die ook niet milieuvervuilend is. Wat is dan het nadeel? Laserreiniging is niet goedkoop. Daarom wordt het ook voornamelijk toegepast op kunstwerken en historische gebouwen.

Bij een laserreiniging gebruikt de vakman een speciale laser met een hoge temperatuur. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de vervuiling verdampt, zonder daarbij de ondergrond te beschadigen.


Vakman gezocht voor een gevelreiniging in Alphen aan den Rijn?

Kies uw vakman bewust en ga voor de beste prijs!


Gevel reinigen en impregneren

Sommige methodes van gevelreiniging zijn niet alleen zeer effectief, maar ook agressief. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zandstralen. Niet alleen het vuil wordt verwijderd, maar de kans is ook groot dat de gevelbekleding na de reiniging een beetje poreus wordt. Dat is natuurlijk niet fijn, want dan is uw woning minder goed beschermd tegen weersomstandigheden.

Om uw woning na het gevel laten reinigen tegen doordringend vocht te beschermen, is het verstandig deze ook te laten impregneren. Dan brengt de specialist een impregneermiddel in de buitengevel aan dat werk als een waterafstotende laag. Na het gevel reinigen en impregneren ziet uw woning er als nieuw uit en is deze beter bestand tegen doordringend vocht.

Impregneren kost ongeveer €10,- per m².

Gevel reinigen, voegen en impregneren: wanneer is dit nodig?

Naast impregneren na een gevelreiniging pakt men ook vaak de voegen aan. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste kan het voegwerk tijdens het reinigen van de buitengevel beschadigd raken. Ten tweede zijn verouderde voegen vaak beschadigd. Er missen stukjes uit of er zitten scheuren in.

In dat geval is het verstandig om een gevelreiniging en een renovatie van de voegen uit te laten voeren. Meestal gebeuren deze werkzaamheden in combinatie met impregneren. Na deze gevelrenovatie is uw woning weer als nieuw en beschermen de voegen uw huis ook weer goed.

graffiti verwijderen Alphen aan den Rijn

Graffiti verwijderen Alphen aan den Rijn

Is een van de buitenmuren van uw woning beklad met graffiti? Dat is natuurlijk heel vervelend. Vaak ziet graffiti er niet mooi uit en bovendien is het lastig om te verwijderen. Door een vakman in te schakelen, hoeft u nergens over in te zitten. Die beschikt over de juiste technieken om de bekladde muur snel schoon te maken.

De meest gebruikte reinigingsmethode bij graffiti is een stoomreiniging, maar soms is de graffiti daarvoor te sterk. Dan is een chemische reiniging vaak een betere keuze. Als de graffiti echt hardnekkig is, is soms zelfs zandstralen nodig. Laat de gevelspecialist direct een anti-graffiti coating aanbrengen. Dan bent u ervan verzekerd dat het niet weer gebeurt.

Meer informatie over het verwijderen van graffiti.

Zelf gevel reinigen: handige tips!

Wilt u vervuiling op een buitenmuur zelf aanpakken? Dan moet u eerst vaststellen om wat voor vervuiling het gaat. Een zwarte waas duidt vaak op roetaanslag of uitlaatgassen, die u met een chemisch middel verwijdert.. Een groene waas betekent dat er algen of mossen op de muur groeien. Een witte aanslag verwijdert u het best met een chemisch middel.

Daarna kiest u het reinigingsmiddel. Daarbij moet u ook rekening houden met de ondergrond. Het reinigingsmiddel mag niet te agressief zijn. Gevels van kalkzandsteen of stucwerk zijn zachter dan beton of metselwerk.

Voor u aan het schoonmaakwerk begint, is het verstandig om het middel uit te testen op een onopvallend stukje muur. Wacht ten minste 24 uur om te kijken of de resultaten naar wens zijn.

Lees hier nog meer handige doe-het-zelf tips!

Video: reinigen bakstenen gevel

Bekijk deze video om te zien hoe een gevel wordt gereinigd!


Gevelspecialist uit Alphen aan den Rijn gezocht voor een reiniging?

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste deal!


gevelrenovatie Alphen aan den Rijn

Gevelrenovatie Alphen aan den Rijn

Net als alle onderdelen van een woning hebben gevels ook regelmatig onderhoud nodig. Toch wordt dit vaak vergeten. Waarom is een gevelrenovatie in Alphen aan den Rijn wel belangrijk?

De buitenkant van uw woning zorgt er samen met het dak voor dat het huis en alle spullen die erin staan zijn beschermd tegen alle weersomstandigheden. Dankzij de buitengevel blijft het binnen droog tijdens regenbuien en blijft het in de winter binnen warm. Goed onderhoud is nodig om de beschermfunctie van de buitenmuren te behouden.

Bij een gevelrenovatie wordt eventuele schade hersteld, waardoor u grotere schade voorkomt. Zo zorgt u ervoor dat vocht niet kan binnendringen en kan zorgen voor vervelende vocht- en schimmelproblemen.

Vul het offerteformulier in, ontvang gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gevel renoveren: de voordelen

Het laten renoveren van de gevel heeft verschillende voordelen:

 • Een vervallen gevel ziet er niet mooi uit. Na een gevelrenovatie is uw woning weer als nieuw.
 • De levensduur van de buitengevel wordt verlengd.
 • U voorkomt veel kostbare schade door een tijdige renovatie. Daarbij moet u denken aan scheuren in het metselwerk, schade door zure regen of vervallen voegen. U bespaart zo hoge reparatiekosten.
 • Uw woning is na de renovatie beter beschermd tegen wind, regen en andere weersinvloeden.
 • De isolatiewaarde van uw woning wordt hoger.
 • U verhoogt de waarde van uw woning.

kosten gevelrenovatie

Wat kost een gevelrenovatie?

De kosten van een gevelrenovatie worden onder meer bepaald door de gekozen renovatiemethode. Het vervangen van een raamdorpel kost bijvoorbeeld ongeveer €35,- per uur. Nieuw voegwerk begint bij een prijs van €10,- per m². Daarvoor moeten eerst de oude voegen verwijderd worden. Dat kost ongeveer tussen de €25,- tot €50,- per m².

Als er enkele bakstenen kapot zijn, moeten deze worden vervangen. Dat laat u doen voor gemiddeld €12,50 per steen. Nieuwe gevelbekledig heeft een vanafprijs van ongeveer €200,- per m².

In de volgende prijstabel vindt u meer richtprijzen van een gevelrenovatie in Alphen aan den Rijn. Wilt u liever exacte prijzen weten? Ontvang gratis en zonder verplichtingen offertes van gevelrenovatiebedrijven uit de buurt!

Gevelrenovatie: kosten

Soort gevelrenovatie Gemiddelde kosten
Voegen verwijderen €25,- tot €50,- per m² (uitslijpen)
€40,- per m² (uithakken)
Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²
Gebroken gevelstenen vervangen €12,50,- per steen
Vervanging van raamdorpel €35,- per uur
Nieuwe gevelbekleding (steenstrips, incl. isolatie) Vanaf €200-,- per m²
Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,- per schoorsteen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

Opbouw gevelrenovatie prijzen

De totaalprijs van het laten renoveren van een gevel is uit verschillende factoren opgebouwd.

 • Materiaalkosten. Deze worden bepaald door de gekozen renovatiemethode. Daar heeft u weinig invloed op, want het is maar net wat uw woning nodig heeft. Het vervangen van enkele kapotte gevelstenen is bijvoorbeeld goedkoper dan het vernieuwen van de gehele gevelbekleding.
 • Daarbij bepaalt de grootte van uw woning ook veel van de totaalprijs. Een gevelrenovatiebedrijf hanteert vaak kosten per vierkante meter. Hoe groter de woning, hoe hoger de kosten.
 • De grootste invloed op de prijs wordt gemaakt door de arbeidskosten. Daarom is het altijd verstandig om eerst prijzen te vergelijken van specialisten, alvorens u een keuze maakt. Dan weet u zeker dat u net te veel betaalt.

Prijsopbouw gevel renoveren


Besparen op de kosten van gevelrenovatie?

Vergelijk offertes en ga voor de vakman met de beste prijs!


Gevel renoveren: mogelijkheden

De buitengevel van een woning bestaat uit verschillende onderdelen. Afhankelijk van wel gedeelte beschadigd of verouderd is, zijn er verschillende opties om te renoveren. Een scheur in een baksten is bijvoorbeeld een teken dat deze vervangen moet worden. Zitten er vochtplekken in buitenmuren? Dan is de kans groot dat de gevelbekleding aan vervanging toe is. Ook een renovatie van de voegen komt vaak voor.

Hoe een gevel renoveren? Lees hieronder meer over de mogelijkheden of vraag een vakkundige specialist om advies. Besparen op de kosten? Vraag gratis offertes aan!

Voegen verwijderen

Wanneer het voegwerk van uw woning beschadigd is, ziet u dat meestal snel. Er zitten bijvoorbeeld scheuren in voegen of er zijn stukjes afgebrokkeld. Dit is vaak een teken dat de levensduur van het voegwerk behaald is. De voegen zijn dan poreus en beschermen uw woning niet meer goed.

Voordat voegwerk vernieuwd kan worden, moeten de oude voegen verwijderd worden. Daar zijn twee methodes voor: uithakken en uitslijpen. Uithakken is handwerk en geschikt voor bredere en zachtere voegen. Voor smalle en harde voegen is uitslijpen beter.

Voegen verwijderen kost ongeveer €35,- tot €50,- per m².

voegwerk

Nieuwe voegen

Zijn de voegen van uw woning aan vervanging toe? Dan heeft u bij het renoveren keuze uit verschillende soorten voegen. Iedere soort heeft een eigen uitstraling. Zo passen de knip- en de snijvoeg uitstekend bij monumentale panden. De schaduwvoeg geeft een bijzonder effect als de zon schijnt. De platvolvoeg is de meest gekozen voegsoort in Nederland. Na de voegrenovatie is uw woning weer geheel waterdicht.

Lees hier meer over nieuwe voegen.

Gevelrenovatie: prijs voegwerk

Type voeg Gemiddelde prijs per m²*
Platvolvoeg €10,-
Geborstelde voeg €10,-
Gladde verdiepte voeg €10,-
Schaduwvoeg €12,-
Daggestree €45,-
Snijvoeg €50,- tot €80,-
Knipvoeg €50,- tot €90,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijs.

Kapotte gevelstenen vervangen

Doordat we in Nederland veel verschillende weersomstandigheden hebben die elkaar soms snel opvolgen, krijgen gevelstenen heel wat te verduren. Daardoor dan het gebeuren dat een steen scheurt of barst. In dat geval is het belangrijk om snel actie te ondernemen en verdere schade te voorkomen.

De vakman verwijdert de kapotte gevelsteen of -stenen en haalt ook de specie eromheen weg. Daarna maakt hij het ontstane gat helemaal schoon, voordat hij nieuwe stenen en voegwerk aanbrengt. Het vervangen van kapotte gevelstenen kost ongeveer €12,50 per steen.

Scheuren herstellen

Door de toenemende droogte in Nederland zakt het grondwaterpeil, waardoor steeds vaker scheuren in muren door droogte voorkomen. Ook constructiefouten of wortels van bomen dichtbij uw huis kunnen scheuren veroorzaken.

Scheuren zien er niet mooi uit, maar kunnen ook grote schade veroorzaken. Het is altijd belangrijk om snel actie te ondernemen en zo verdere schade te voorkomen.

Het is vaak niet voldoende om alleen de scheur te repareren. U moet namelijk ook de onderliggende oorzaak herstellen, anders heeft u binnen de kortste keren weer last van scheurvorming in de gevel.

Raamdorpels vernieuwen

Bij het gevel renoveren kijkt de vakman ook naar de raamdorpels. Dit zijn de onderste latten van een raamkozijn. Als deze van hout zijn, kan er houtrot ontstaan. Een beetje houtrot is vaak nog wel te herstellen, maar vaak is dit wel een tijdelijke oplossing. Verstandiger is het om de dorpels te vervangen.

Het vervangen van dorpels is specialistisch werk, omdat enkel een juiste plaatsing van de dorpels voorkomt dat er bijvoorbeeld een warmtelek optreedt. De kosten van nieuwe dorpels plaatsen zijn ongeveer €35,- per uur.

Nieuwe gevelbekleding

Na verloop van tijd raakt gevelbekleding verouderd, tot het moment dat de levensduur bereikt is. Dan is het verstandig om alles te vervangen. Kleine reparaties volgen elkaar anders snel op, waardoor u veel geld kwijt bent. Steenstrips zijn een populaire keuze. Deze lijken precies op bakstenen, maar zijn goedkoper en veel sneller te plaatsen.

Het plaatsen van nieuwe gevelbekleding laat u doen vanaf €200,- per m².

Schoorsteen renoveren

Bij een renovatie van de buitengevel wordt de schoorsteen vaak ook meegenomen. Deze is meestal van hetzelfde materiaal als de buitenmuren gemaakt en de schoorsteen wordt ook aan dezelfde weersomstandigheden blootgesteld.

Bij een schoorsteenrenovatie wordt niet alleen de buitenkant opgeknapt, maar kijkt de specialist vaak ook naar de binnenkant. De kosten liggen rond de €500,- per schoorsteen.

gevelrenovatie met isolatie

Gevelrenovatie met isolatie

Wanneer u de gevel van uw woning laat renoveren, is dit een geschikt moment om na te denken over extra gevelisolatie. Door de buitengevel meer te isoleren bespaart u jaarlijks op uw energiekosten, zodat de investering er snel uit is. Er zijn verschillende mogelijkheden.

De eerste optie is buitengevelisolatie Daarbij worden isolatieplaten aan de buitenkant van uw woning aangebracht. Daaroverheen komt dan nieuwe gevelbekleding, zoals steenstrips of bepleistering.

Daarnaast is spouwmuurisolatie ook een goede manier om uw huis energiezuiniger te maken. Bij deze isolatiemethode wordt de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitengevel, opgevuld met isolatiemateriaal. Een lege spouw of een met verouderd isolatiemateriaal erin zorgt voor veel warmteverlies.

Wilt u meer weten over de energiebesparing? Kijk op milieucentraal.nl.


Gevelspecialist gezocht voor renovatie?

Ontvang gratis offertes zonder verplichtingen!


Gevelonderhoud Alphen aan den Rijn: vergunning nodig?

U weet vast dat er vaak een vergunning nodig is om een constructie te bouwen, maar dat geldt ook ook de renovatie van een bestaand gebouw. Hoe zit dat dan met een gevelonderhoud in Alphen aan den Rijn? Wanneer uw woning er anders uit gaat zien na de renovatie, heeft u in de meeste gevallen een vergunning nodig. Het maakt wel verschil om welke buitengevel het gaat. Een achtergevel renoveren is vaak vergunningsvrij, maar de voorkant van uw woning niet.

Daarnaast moet u letten op de bouwgrens. Bij een gevelrenovatie wordt er vaak meer ruimte gebruikt, soms tot wel 10 centimeter. De woning mag daardoor niet te dicht bij de erfgrens komen te staan.

Wilt u meer weten over bouwvergunningen? Op omgevingsloket.nl vindt u meer informatie.

Reiniging en renovatie combineren: beste resultaat!

In de praktijk wordt een gevelrenovatie vaak gecombineerd met een gevelreiniging. Dat is niet voor niets, want deze combinatie is het perfecte onderhoud van de buitenkant van uw woning.

Bij een gevelrenovatie is het daarnaast ook vaak nodig om alles eerst te laten reinigen. Dan worden eventuele gebreken namelijk beter zichtbaar en voor een goed resultaat van de renovatie is een schone ondergrond noodzakelijk.

Na het laten reinigen en renoveren van de buitengevel van uw woning ziet deze er niet alleen als nieuw uit, maar is uw woning ook beter beschermd.

Lees hier meer over alle gevelwerken.

inschakelen gevelspecialist

Voordelen van inschakelen gevelspecialist

Ziet de buitenkant van uw woning er niet meer mooi uit? Of moet de buitengevel gerenoveerd worden? Het is altijd verstandig om voor deze klussen een gevelspecialist in te schakelen. De renovatie en reiniging van gevels is namelijk vakwerk. Zelf klussen kan grote schade aan uw woning veroorzaken.

De voordelen van een gevelspecialist op een rij:

 • U hoeft geen kostbare vrije dagen op te nemen.
 • U weet zeker dat alle werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd, zodat u het best mogelijke resultaat krijgt.
 • Met een specialist voorkomt u kostbare beschadigingen aan de buitengevel.
 • U hoeft zelf niet een ladder op te klimmen.
 • Naast vakwerk geeft de specialist u ook graag deskundig advies.

Handige tips voor het vinden van een gevelspecialist.

Recente aanvragen

Gevelreiniging en gevelrenovatie in Schiedam
De gevel renoveren in Rotterdam
Voegen uitslijpen en herstellen in Leiden
Scheuren in muren repareren in Den Haag
Gevelreiniging in Delft
Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen in Zoetermeer
Schoorsteenrenovatie in Dordrecht
De gevel reinigen met zandstralen in Rijswijk
De gevel impregneren in Spijkenisse
Gevelrestauratie in Gouda

Tips om te besparen op de kosten

Een gevelreiniging of gevelrenovatie in Alphen aan den Rijn is vaak niet goedkoop. Doe daarom uw voordeel met deze drie handige bespaartips!

 • Steek zelf de handen uit de mouwen door voorbereidend werk te doen. Denk daarbij het aan vrijmaken van de buitenmuren of het opruimen na de werkzaamheden.
 • Huur samen met uw buren een gevelspecialist in en profiteer van kwantumkorting.
 • Vergelijk gratis offertes en vind gemakkelijk en snel de gevelspecialist met de beste prijs. Bovendien vindt u zo een vakman uit de buurt, waardoor u bespaart op de voorrijkosten.

gevelrenovatie of gevelreiniging

Gevel reinigen of renoveren? Vergelijk gratis offertes!

Geef uw woning een vernieuwd uiterlijk met een gevelreiniging of een opknapbeurt met een gevelrenovatie. U woning is daarna weer beter beschermd tegen alle weersinvloeden en u voorkomt vervelende vochtproblemen. Hoe vindt u snel een betaalbare gevelspecialist?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Ook voor vochtbestrijding en dakwerken. U ontvangt eenmalig een aantal offertes die u thuis op uw gemak vergelijkt. Zo kiest u altijd de vakman die het best bij uw wensen past!