Gevelspecialist nodig?

Vergelijk offertes & bespaar!

Gevelreiniging en -renovatie Alkmaar

Wanneer u het onderhoud van uw woning optimaal wilt (laten) uitvoeren, dan hoort hier ook het reinigen van de gevel bij. Een gevelreiniging kan bestaan uit het zandstralen van de muren, het opnieuw voegen van de gevelstenen of het verwijderen van graffiti. Daarnaast zijn er enkele grotere klussen die ook binnen de categorie gevelreiniging/gevelrenovatie vallen. Een voorbeeld hiervan is het impregneren van de buitenmuren. Bent u op zoek naar een gevelreiniging specialist in de regio Alkmaar? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Via ons netwerk kan u in contact komen met diverse specialisten uit de omgeving van Alkmaar die de reiniging of renovatie snel en vakkundig kunnen uitvoeren. Vraag via het contactformulier op de offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk deze op prijs, voorwaarden en aanbod!

Navigeer op deze pagina naar:

Verbeter de uitstraling & levensduur van de gevel

Ziet uw buitengevel er na al die jaren wat slordig en onverzorgd uit? Is er bijvoorbeeld groene- of witte aanslag ontstaan of is er mos op de voegen gaan groeien? Dan is het hoog tijd voor een goede renovatie. Het vuil op de muren laat namelijk niet alleen een onverzorgde indruk achter, maar het tast ook de kwaliteit van de buitenmuren aan. Door het vuil van de muren te verwijderen beschermt u de gevelmuur dus tegen verdere beschadigingen. Daarmee bespaart u zichzelf de hogere kosten van een volledige gevelrenovatie! Al met al zitten er een drietal belangrijke voordelen aan een gevelreiniging:

  • U verhoogt de waarde van het pand omdat de woning er beter uitziet.
  • Doordat het huis verzorgder oogt, vergroot u de kans op het vinden van een huurder of koper.
  • En tot slot: u verbetert de kwaliteit en de levensduur. Doordat u warmteverlies en tocht vermindert, creëert u binnenshuis een prettiger leefklimaat.
gevelrenovatie in Alkmaar

Gevelrenovatie

Hebt u last van condens op de muren, of hebt u het vermoeden dat er veel warmte verloren gaat bij uw gevel? Dan kunt u overwegen om een gevelrenovatie te laten uitvoeren. Bij een gevelrenovatie werken de bedrijven uit ons netwerk met geavanceerde technieken om ervoor te zorgen dat uw buitenmuren binnen korte tijd weer in optimale staat verkeren. Onder de term gevelrenovatie kunnen dan ook vele klussen geschaard worden. Waaruit de gevelrenovatie bestaat voor uw woning is afhankelijk van de wensen die u heeft en de staat van de muren. Vind via ons netwerk een renovatie specialist uit Alkmaar die voor lage kosten de klus kan uitvoeren.

gevelreiniging in Alkmaar

Gevelonderhoud

Een gevelrenovatie bestaat uit diverse onderdelen zoals een gevelreiniging en gevelonderhoud. Wilt u graag een uitgebreide renovatie toepassen? Dan adviseren wij om de gevel te reinigen, impregneren en de voegen te herstellen. Hebt u niet een groot budget? Dan is wellicht een gevelonderhoud de beste keuze voor u. Bij het onderhoud kijkt men de gehele gevel na op beschadigingen en voert men de belangrijkste reparaties en onderhoudswerken uit. Door regelmatig het gevelonderhoud toe te passen, is het reinigen of een renovatie vaak met jaren uit te stellen. De kosten voor het onderhoud zijn afhankelijk van uw wensen voor kwaliteit en budget.

Type vervuiling: welke reinigingsmethode?

Zoals wij u eerder vertelden heeft vervuiling een grote, negatieve invloed op de levensduur en kwaliteit van de gevelmuren. Er zijn verschillende types vervuiling te onderscheiden, die allen een andere reinigingsmethode vereisen.

  • Last van zwarte aanslag? Grote kans dat dit roetdeeltjes zijn die door regen en wind op uw muur terecht zijn gekomen. Deze trekken diep in de ondergrond, waardoor chemische reiniging de meest voor de hand liggende oplossing is.
  • Bij nieuwbouwwoningen in Alkmaar komt een witte waas regelmatig voor. Dit is altijd een reactie van grond- of regenwater op het materiaal in het metselwerk. De witte aanslag is te onderscheiden in salpeter, zoutuitbloei en kalkaanslag. U laat deze witte aanslag net als roet verwijderen met een chemisch reinigingsmiddel. Om te voorkomen dat het terugkeert is het belangrijk dat u ook de oorzaak aanpakt.
  • Bent u het slachtoffer van vandalisme? Graffiti is een erg hardnekkige vorm van vervuiling, maar het is wel mogelijk om dit te verwijderen. Specialisten gebruiken hiervoor een agressieve methode zoals zandstralen.
  • Muren aan de noordzijde van een woning staan veel in de schaduw, waardoor mos en algen hier vaak voorkomen. Gelukkig is dit een milde vorm van vervuiling die vaak voorkomt in Alkmaar. Door middel van stoomreinigen verwijdert de specialist alle groene aanslag.

Kosten

De totale kosten van een gevelreiniging of –renovatie bestaan voor ongeveer 60% uit arbeidskosten. Hierop kan u gelukkig flink besparen door simpelweg de offertes van meerdere bedrijven te vergelijken. De overige 40% van de kosten worden bepaald door het materiaal- en de reinigingsmethode die u laat toepassen. De meest voordelige methode is stoomreiniging, dit kost gemiddeld €6,- per vierkante meter. Vereist de vervuiling een hardnekkige methode? Zandstralen kost in dat geval ongeveer €12,- per vierkante meter en voor chemische reiniging ligt de gemiddelde prijs per m2 rond de €16,- Voor een oppervlak van 60 vierkante meter loopt de totaalprijs over het algemeen op tot €960,-, afhankelijk van de gekozen methode. Voor het beste resultaat is het verstandig om ook andere gevelwerken uit te laten voeren. Denk aan het vervangen van de voegen en het impregneren van de muren. Door al deze werkzaamheden met elkaar te combineren krijgt u van het gevelrenovatie bedrijf vaak een korting. Gemiddeld genomen ligt de prijs voor een renovatie rond de €35,- per vierkante meter.

Gevel oppervlakte Werkzaamheden Indicatie totaalprijs*
60m² tot 100 m² Stoomreiniging (hogedrukreiniging) €360,- tot €600,-
60m² tot 100m² Zandstralen €720,- tot €1.200,-
60m² tot 100 m² Chemische reiniging €960,- tot €1.600,-
60m² tot 100m² Impregneren €600,- tot €1.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren en reinigen €1.200,- tot €2.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren, reinigen en voegen €2.100,- tot €3.500,-

(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €6,- voor het stoomreinigen, €12,- per m² voor het zandstralen (rode stenen) en €16,- voor het chemisch reinigen.
(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €10,- per m² voor het impregneren, €20,- voor het impregneren en reinigen en €35,- voor het impregneren, reinigen en voegen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten laten de gevel in Alkmaar weer stralen!

Offertes aanvragen

impregneren van gevel in Alkmaar

Gevel impregneren

Eén van de klussen op het gebied van gevelrenovatie die de gevelspecialisten uit ons netwerk het meeste uitvoeren, is het impregneren van de gevelstenen en voegen. Het impregneren van een muur bestaat uit het aanbrengen van een laag vloeistof in één vloeiende beweging, zodat er een laagje over de stenen ontstaat. De impregneervloeistof zal vervolgens de gevel binnendringen en er zo voor zorgen dat deze verzadigd raakt. Dankzij het impregneren wordt lekkage en vocht in de muren voorkomen. Wilt u geld besparen en bent u een beetje handig? Dan is het mogelijk om zelf de gevel te impregneren. Gebruik hiervoor wel de juiste gereedschappen.

schoonmaken van voegen

Voegen schoonmaken

Naast het reinigen van de hele buitengevel kan er ook voor worden gekozen om enkel de voegen te reinigen. Het schoonmaken van de voegen gebeurt over het algemeen met behulp van een hogedrukreiniger. Het risico dat u dan echter loopt is dat oude voegen snel kapot gaan, en wellicht worden weggespoten. Als dit het geval is, dan kunt u overwegen om een uitgebreidere renovatie te laten toepassen. Kies er bijvoorbeeld voor om de oude voegen te verwijderen, en de muur opnieuw van voegwerk te voorzien. Dit kost wat extra, maar zal leiden tot een hoger wooncomfort en minder kosten op de lange duur.

gevel voegen Alkmaar

Gevel voegen

Wanneer u al langere tijd in hetzelfde huis in Alkmaar woont, dan zult u wellicht binnenkort eens moeten kijken naar de staat van de voegen in uw buitenmuren. Door de invloed van weer en wind zal het voegwerk naar verloop van tijd enigszins verweren. Zo is het mogelijk dat deze een beetje afbrokkelen en kan het gebeuren dat een voeg doordrenkt wordt met water. Het herstellen van de voegen kunt u zelf uitvoeren, maar ook overlaten aan een erkend gevelrenovatie specialist uit de regio. De specialist uit Alkmaar beschikt namelijk over het juiste gereedschap, waardoor u er zeker van bent dat de gevelstenen tijdens het proces niet beschadigen. Onbewust heeft een voeg enorm veel invloed op de uitstraling van uw woning, daarom is er tegenwoordig de optie om bijzonder voegwerk te laten plaatsen. De meest standaard voeg is de platvolvoeg en kost gemiddeld €10,- per vierkante meter. Het is echter ook een optie om de voegen schuin af te laten lopen. Dit kost niet veel meer (gemiddeld €11,- per vierkante meter) maar geeft de woning wel een compleet andere uitstraling. Is het metselwerk onregelmatig? Overweeg dan een snijvoeg. Doordat de specialist de voeg aan de zijkanten afsnijdt, oogt het metselwerk erg strak. De prijs ligt wel hoger: gemiddeld betaalt u voor de snijvoeg €55,- tot €85,- per vierkante meter.

welke reinigingsmethode?

Diverse reinigingsmethodes

In Alkmaar kiest de gevelrenovatie specialist over het algemeen uit 4 verschillende technieken:

  • Stoomreinigen & nevelstralen
  • Chemische reiniging
  • Zandstralen
De twee meest milde reinigingsvormen zijn stoomreiniging en nevelstralen. In beide gevallen is er namelijk geen sprake van hoge druk waardoor het erg geschikt is voor oudere woningen in Alkmaar. Bij stoomreinigen is de temperatuur van het water van groot belang. Met een temperatuur van 100 tot 150 graden Celsius lost het vuil als het ware op in het water. Bij nevelstralen wordt de straaldruk, het middel en de nevelhoeveelheid aangepast aan de ondergrond zodat er niets beschadigd raakt. Wanneer u in een monument of historisch gebouw woont is dit daarom de meest veilige reinigingsmethode. Bij hardnekkig vuil zal u een agressievere methode moeten toepassen. Zandstralen wordt pas ingezet als het echt noodzakelijk is, omdat dit niet voor iedere gevelmuur geschikt is. Bij chemische reiniging maakt de specialist, afhankelijk van het type steen, gebruik van basische of zure middelen.

Video: voegwerk

Video: buitenmuur zandstralen

gevel zandstralen Alkmaar

Gevel stralen

Zoals al aangegeven is één van de meest gebruikte methoden voor het schoonmaken van gevels zandstralen. Zandstralen is een techniek waarbij zand, kleine grindstukjes of een andere materiaal worden vermengd met water. Het voordeel van deze techniek is dat de muur op deze manier wordt schoongemaakt op een vergelijkbare manier als wanneer het lichaam wordt gescrubt. Vuil en mosgroei wordt verwijderd. Na het zandstralen dient u over het algemeen wel weer de muren van uw pand in Alkmaar te impregneren of van een coatingslaag te voorzien. Op deze manier voorkomt u dat er op korte tijd weer vuil aanhecht, en beschermt u de gevelmuur tegen de weersinvloeden.

buitenmuur stoomcleanen

Stoomcleanen

Is uw gevel licht vervuild door klimplanten of algen? Dan kunt u de gevelmuur schoonmaken met behulp van een stoomreiniging (stoomcleanen). Bij een stoomreiniging verwarmt u het water tot een maximum van 150 graden, vervolgens spuit u het tegen de buitenmuur met een hogedrukreiniger. Het warme water zal ervoor zorgen dat de aanslag verzacht, en de hoge druk spoelt het weg. Deze vorm van gevelreiniging is bijna onschadelijk voor de muren, waardoor het in Alkmaar vaak toegepast wordt op monumenten. De bedrijven uit ons netwerk vangen het water weer op, omdat wettelijk gezien moet en u er bovendien zo geen overlast van ondervind. Door het gebruik van enkel water voorkomt men bovendien milieuschade.

Benieuwd welke reinigingsmethode het beste is voor uw gevel?

De gevelspecialisten uit Alkmaar adviseren u graag over de prijzen en mogelijkheden!

Offertes aanvragen

chemisch reinigen van muren

Chemisch reinigen

Een chemische gevelreiniging is een reinigingstechniek die wij toepassen op muren die ernstig vervuild zijn. Met name verfresten en aanslag van uitlaatgassen kunnen wij met een chemische reiniging verwijderen. Wie kiest voor een chemisch reinigingsmiddel heeft de keuze uit diverse producten op zowel een zure als basische basis. Zure reinigingsproducten moeten met zorg toegepast worden, het kan onder andere zandsteen en baksteen aantasten. Basische reinigingsmiddelen hebben een nadelige invloed op poreuze ondergronden, men past deze daarom voornamelijk toe op geglazuurde stenen. De kosten voor een chemische reinigingsklus bij u in Alkmaar vallen rond de €15,- per vierkante meter inclusief materiaal en arbeidskosten.

nevelstralen

Nevelstralen

Bent u op zoek naar een reinigingstechniek waarbij de beschermlaag van de stenen niet wordt beschadigd? Dan is het nevelstralen de techniek die u nodig hebt! Bij het nevelstralen van de gevel wordt een mengsel van fijn zand en een kleine hoeveelheid water tegen de gevelmuur gespoten. Dit zal de vervuiling verwijderen, maar de stenen in tact laten. Dit maakt nevelstralen onder andere zeer geschikt voor het schoonmaken van gevels van historische panden. Door te variëren in de afstand tussen de spuitmond en het geveloppervlak is het mogelijk de stenen van elk pand te reinigen zonder beschadiging. Alleen crepi is niet geschikt voor het nevelstralen.

laserreiniging van muur

Laserreiniging

Een laatste techniek waar wij u graag meer informatie over geven is de laserreiniging. Bij het reinigen van de muren met een laser richt de gevelspecialist een straal intensief licht op vervuilden oppervlakken. Het licht wordt opgenomen door het vuil en daarna zal het vuil verpulveren. Tegenwoordig is een laserreiniging het meest geschikt voor het schoonmaken van donkere vlekken op een lichte ondergrond. Laserreinigen kan men vrijwel op elke ondergrond toepassen, mits er geen metaalelementen in de stenen zitten. De kans op beschadiging is bovendien groter bij kunststof producten en diverse coatings. Kijk daarom goed naar de voorwaarden voor het gebruik.

gevelonderhoud Alkmaar

Hydrofoberen

De term hydrofoberen wordt door veel gevelreiniging experts toegepast. Hydrofoberen betekent letterlijk vertaald een water-angst. Het gaat er in dit geval om dat het water angst moet krijgen om een muur binnen te dringen. Hydrofoberen staat dan ook voor het waterafstotend maken van bouwmaterialen. Dit is vergelijkbaar met de term impregneren. Het aanbrengen van een hydrofobeerlaag kan op vele woningen worden toegepast, maar moet bij monumenten met voorzichtigheid worden gedaan. Zo voorkomt u dat het metselwerk afschilfert of andere indirecte schade ontstaat. Bovendien zijn de effecten van deze techniek op de lange termijn nog relatief onbekend.

Gevel zelf reinigen?

Wilt u graag kosten besparen? Dan is het mogelijk om zelf een deel van de gevelrenovatie uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld de gevel zelf schoonmaken met behulp van water en een speciaal reinigingsmiddel. Een dergelijke klus vereist echter wel veel tijd en nauwkeurigheid. Dit geldt zeker voor het impregneren van de gevelstenen. Wanneer u hierbij een stukje overslaat dan loopt u alsnog het risico op vocht of condens op de binnenmuren. Bent u van plan om zelf aan de slag te gaan? Bereid u dan goed voor. Bestel bij de bouwmarkt in Alkmaar de nodige producten en gereedschappen en lees u goed in wat betreft de methode.

Klimop van gevel verwijderen

Het verwijderen van graffiti is een lastige klus, maar nog lastiger is het verwijderen van klimplanten. Er zijn verschillende soorten klimplanten die elk hun eigen techniek vragen. Zo is de standaard klimop zeer gemakkelijk van de gevel te halen. Er zijn echter een aantal andere klimplanten die vergelijkbaar zijn met klimop, welke vrij lastig te behandelen zijn. Bij de meeste klimplanten geldt dat de bladeren eenvoudig te verwijderen zijn, terwijl de wortels in de muur blijven haken. Wanneer u de klus onvoorzichtig benadert, kan dit tot gevolg hebben dat de volledige gevel beschadigt. Eén van de gevelrenovatie experts uit ons netwerk lost het graag voor u op!

graffiti verwijderen Alkmaar

Graffiti verwijderen

Naast de standaard klussen op het gebied van renovatie en reinigen, kan er ook een speciale vorm van gevelreiniging worden toegepast: het verwijderen van graffiti. Graffiti wordt vaak in grote hoeveelheden op de gevel gespoten en is daarom ook lastig te verwijderen. De meestgebruikte werkwijze van gevelreiniging specialisten uit ons netwerk is om eerst de graffiti proberen weg te spuiten met behulp van een hoge drukspuit.

Is dit niet voldoende? Dan kan worden gepoogd de verf te verwijderen met een chemisch middel. De gebruikte chemische middelen hebben geen nadelig effect op de grond en het grondwater. Bovendien vangt men in de meeste gevallen het gebruikte water weer op.

regelgeving bij gevelreiniging

Wet- en regelgeving bij gevelreiniging

Om geld te besparen zou u het schoonmaken van uw gevelmuren zelf uit kunnen voeren. Er worden echter vanuit de wet eisen gesteld aan de gevelreiniging waar u zich te allen tijde aan dient te houden. Eén van de belangrijkste voorschriften is dat u het gebruikte water of reinigingsmiddel niet zomaar mag lozen: het zal eerst gereinigd moeten worden. Dit betekent dat u al het gebruikte water zorgvuldig op moet vangen. Zoals u zich wellicht kan voorstellen is dit een vrij ingewikkelde klus zonder het juiste materiaal. Daarnaast zal u in sommige gevallen een ontheffing moeten aanvragen voor de werkzaamheden. Wilt u er zeker van zijn dat de gevelwerken onder de juiste omstandigheden worden uitgevoerd? Schakel dan een expert uit ons netwerk in, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Meer weten over de regelgeving? Kijk dan op de website van InfoMil.

Gevelreiniging: hoe vaak is het nodig?

Door een eenmalige gevelreiniging slaagt u er nog niet in om de levensduur van de buitenmuren te verlengen, hiervoor zal u de muur structureel moeten laten behandelen. Hoe vaak dit nodig is, is vooraf lastig te voorspellen. Dit heeft onder meer te maken met de ligging en de leeftijd van de gevelmuur. Zo moet u oudere gevelmuren vaker laten schoonmaken dan de buitenmuren van een nieuwbouwwoning in Alkmaar. Bovendien zal u bij muren op het noorden sneller last krijgen van groene aanslag dan bij gevels op het zuiden. Merkt u dat uw muur vervuild raakt? Laat dit dan direct reinigen, ook al heeft u dit vorig jaar nog laten doen. Is dat niet het geval dan zal u de reiniging eens in de 10 tot 15 jaar moeten herhalen.

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat!

Wist u dat u geld kon besparen door meerdere werkzaamheden met elkaar te combineren? Vaak krijgt u een korting op de totale kosten als u alle gevelwerken door hetzelfde bedrijf in één keer laat uitvoeren. Het impregneren is perfect te combineren met een reinigingsmethode. Sterker nog: wilt u het optimale resultaat behalen dan zal u de muur sowieso schoon moeten maken voordat u deze laat impregneren. Deze twee gevelwerken samen kosten u gemiddeld €20,- per vierkante meter. Maak de gevelrenovatie compleet en laat ook het voegwerk opnieuw uitvoeren. Hiermee voorkomt u vocht- en schimmelproblemen in uw woning. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel van de uitstraling, met nieuwe voegen ziet de gevelmuur er weer als nieuw uit.

Ervaren gevelspecialisten in Alkmaar

Wanneer u ervoor kiest om een gevelrenovatie specialist uit ons netwerk in Alkmaar in te schakelen, dan bent u verzekerd van een gespecialiseerde vakman. Elk gevelwerken bedrijf dan zich bij ons netwerk aansluit, selecteren wij namelijk op zowel prijs als aanbod. Op deze manieren verzekeren wij u van de meest ervaren specialisten tegen de scherpste prijzen! Alle gevelreiniging experts zijn uitstekend opgeleid. Daardoor zijn ze in staat om de reinigingstechniek aan te passen op uw buitengevel. Twijfelt u over een gevelwerken bedrijf? Dan is het uiteraard altijd mogelijk om in Alkmaar te vragen naar referenties, zo creëert u een duidelijk en volledig beeld van de professionaliteit van het bedrijf.

kosten van gevelreiniging Alkmaar

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het schoonmaken van de gevel bij uw woning in Alkmaar? Heeft u een vraag over de kosten voor het uitvoeren van een renovatie of het impregneren van het voegwerk? Of bent u benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huis aan de buitenzijde te reinigen? Kom in contact met een van de gevelreiniging en gevelrenovatie experts uit ons netwerk. Vul het contactformulier in en u ontvangt vrijblijvend meerdere offertes. Vergelijk deze op prijs en vind een vakman die bij uw klus past!

Veelzijdig netwerk

Kiest u ervoor om een samenwerking aan te gaan met een gevelreiniging specialist uit ons netwerk? Dan bent u verzekerd van hoog vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid tegen aantrekkelijke prijzen. Wij zijn een veelzijdig netwerk in de bouw, wat betekent dat wij u van dienst kunnen zijn bij vele andere klussen naast het schoonmaken en renoveren van de gevel.