Dakwerken in Zwolle?

Ontdek de scherpe prijzen. Kom direct in contact met een dakdekker.

Bel 085 500 9919

Nu bereikbaar.

Dakwerken Zwolle

Besteed al uw dakwerken in Zwolle uit aan een dakdekker, en profiteer van de hoogste kwaliteit. U verlengt de levensduur van uw dakoppervlak en voorkomt grotere schade als u zo snel mogelijk de hulp van een dakdekkersbedrijf inschakelt. Allround dakdekker nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Deze aanvraag is gratis én vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van een dakdekker in Zwolle. U leest wat een dakreparatie inhoudt en hoe een dakrenovatie wordt uitgevoerd. Ook krijgt u tips om te besparen op de kosten én leest u waar u op moet letten bij het selecteren van een dakdekkersbedrijf.


dakwerken in Zwolle

Dakdekker in Zwolle: voor alle dakwerken

Een dakdekker uit Zwolle is in te zetten voor veel verschillende dakwerken: van het vervangen van de dakbedekking op een plat dak tot het repareren van EPDM.

Wat doet een dakwerker? Dakwerken zijn in te delen in drie verschillende categorieën. Onder een dakrenovatie verstaan we het vervangen van het dak en het plaatsen van dakisolatie. Bij dakonderhoud kunt u denken aan een dakinspectie en een dakreiniging en bij een dakreparatie gaat het om het repareren van bitumen, EPDM of andere dakbekleding.

Schakel een dakdekker in voor uw:

 • Dakrenovatie
 • Dakreparatie
 • Dakonderhoud

Waarom een dakdekkersbedrijf inschakelen?

Moet u dakwerken uitvoeren? Schakel een dakdekker in! Zo hoeft u niet zelf het dak op te klimmen en weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit.

De voordelen van een dakdekker op een rij:

 • U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.
 • U hoeft niet zelf op een gammele ladder het hoge dak op te klimmen.
 • U weet zeker dat het dakoppervlak na de dakwerken volledig waterdicht is.
 • Erkende dakdekkers geven u een persoonlijk en professioneel advies.

Goedkope & vakkundige dakdekkers

Dakdekker nodig? Vraag een gratis offerte aan en vind snel erkende dakdekkers. Bovendien bent u dan verzekerd van de hulp van een ervaren maar goedkope dakdekker. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt en toch profiteert van de beste hulp.

Heeft u met spoed de hulp van een dakdekker nodig? Bel 085 500 9919!

Zo komt u direct in contact met een goedkope én ervaren dakdekker. Hij komt in geval van spoed direct naar u toe om u plat dak te repareren. Zo blijft de schade beperkt en voorkomt u hogere kosten!

Hoeveel kosten dakwerken in Zwolle?

De kosten van uw dakwerken, zijn afhankelijk van de type werkzaamheden. Wilt u een dakreparatie uit laten voeren? De kosten voor deze dakwerken in Zwolle variëren van €250,- tot €300,- per m² voor een plat dak en rond de €150,- tot €350,- per m² voor een hellend dak.

Als een dakreparatie niet meer voldoende is, dan is het tijd voor een dakrenovatie. Een dakrenovatie bij een hellend dak kost ongeveer €75,- tot €130,- per m², afhankelijk van het soort dakafwerking. De kosten voor een dakdekker bij de renovatie van een plat dak variëren van €75,- tot €100,- per m².

Tijd voor dakonderhoud? De kosten voor een dakdekker liggen in dat geval rond de €15,- per m². Hierbij gaat het om het schoonmaken van het dakoppervlak en een uitgebreide dakinspectie.

Kosten dakwerken 2022

Wat? Omschrijving Gemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekker Uurloon is afhankelijk van type klus €35,- tot €45,- per uur
Dakreparatie bij plat dak Zwakke gedeelten vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €130,- per m²**
Dakonderhoud Reinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren €15,- per m²

*Van bitumen tot EPDM.
**Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
***Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Gratis offerte ontvangen
Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan! Zonder enige verplichting.
Gratis offerte ontvangen

Wat beïnvloedt de prijs van dakwerken?

  De kosten van een dakdekker lopen flink uiteen. Dat komt omdat het uurtarief van een dakdekker enorm verschilt per dakdekkersbedrijf. Bovendien heeft het soort dakbekleding een invloed op de prijs. Het repareren van EPDM is doorgaans duurder dan het repareren van bitumen, omdat EPDM een duurder materiaal is. Tot slot heeft ook het type dakwerk een invloed op de totaalprijs. Dakonderhoud in Zwolle is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan het uitvoeren van een dakreparatie.

  De prijs wordt beïnvloed door:

 • Het uurtarief van de dakdekker
 • De kosten van de dakbedekking
 • Het type dakwerk

Prijsvoorbeelden dakwerken 2022

Wilt u dakwerken laten uitvoeren in Zwolle?

Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte!

Gratis offerte ontvangen

dakdekker inschakelen Zwolle

Wat kost een dakdekker in Zwolle?

Het uurtarief van een dakdekker in Zwolle is afhankelijk van het soort dakwerk dat u laat uitvoeren. Voor nieuwbouw liggen de kosten voor een dakdekker rond de €40,- per uur. Onderhoud is iets duurder, dit kost gemiddeld €45,- per uur. Voor kluswerk liggen de kosten gemiddeld rond de €35,- per uur.

De kosten van een dakdekker kunnen per dakdekkersbedrijf verschillen. Zeker weten wat het repareren van een plat dak gaat kosten? Of wil je graag meer informatie over de kosten voor het vervangen van het dak? Vraag dan snel een gratis offerte aan: u zit helemaal nergens aan vast!

Uurtarief dakdekker in 2022

€35,- tot €45,-

Gemiddelde van/tot prijzen.

Laag
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog
€40,- tot €45,- per uur

Dakonderhoud en nieuwbouw.

Gratis offerte ontvangen

Tips om te besparen op de kosten van dakdekker Zwolle

Wist u dat er verschillende manieren zijn om te besparen op de kosten van een dakdekker in Zwolle? Help mee met kleine klusjes of voer zelf het puin af om op de afvoerkosten te besparen.

Zo bespaart u op uw dakwerken:

 • Vraag uw buren of zij ook dakwerken willen uitvoeren. Hoe groter de klus, des te lager de kosten. En bovendien zijn dakdekkers in Zwolle meer bereid te onderhandelen bij een grote klus.
 • Help zelf mee met klusjes. Zo bespaart u de dakdekkers tijd en uzelf geld!
 • Check of u recht heeft op een subsidie, zo houdt u de kosten zo laag mogelijk.
 • Veel dakdekkers rekenen afvoerkosten: door zelf de oude dakbekleding af te voeren bespaart u op deze kosten.
 • Bij sommige dakwerken heeft u recht op subsidies. Zo heeft u wellicht recht op een subsidie wanneer u groendak neemt, dit kunt u lezen op verbeterjehuis.nl. Laat u het dak ook isoleren? Ook dan heeft u wellicht recht op een subsidie. Dit leest u op rvo.nl.

Dakdekker inschakelen Zwolle, waarop letten?

Wilt u een dakdekkersbedrijf inschakelen voor uw dakwerken?

Let dan op deze dingen:

 • Gaat het om een prijs per m² of per uur? Dit heeft natuurlijk een grote invloed op de totaalprijs. Het voordeel van een vaste prijs per m² is dat u vooraf precies kunt berekenen wat de dakwerken gaan kosten.
 • Welke garanties biedt de dakdekker aan? Sommige dakdekkers bieden een garantie van enkele maanden aan, terwijl andere dakdekkers juist jarenlange garantie aanbieden!
 • Is de dakdekker gespecialiseerd in de juiste dakwerken? Dit is van belang als u bijvoorbeeld een rieten dak wilt laten leggen.
 • Wat is de locatie van het dakdekkersbedrijf? Kies voor een dakdekker in Zwolle om te besparen op eventuele voorrijkosten.
 • Beschikt het professionele dakdekkersbedrijf over de benodigde certificaten en eventuele keurmerken? Keurmerken geven vaak extra garanties. Denk aan: komo.nl, dakmerk.nl en vebidak.nl.


Dakdekker in Zwolle nodig? Profiteer van de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Vind een goedkope dakdekker bij u in de buurt en bespaar op de kosten!

Bel 085 500 9919

Nu bereikbaar.


dakreparatie uitvoeren Zwolle

Voor welke dakwerken in Zwolle een dakdekker inschakelen?

  Een dakdekkersbedrijf is in te zetten voor praktisch alle dakwerken in Zwolle. U kunt met spoed een dakdekker bellen als u last heeft van een lekkage in uw plat dak. Een dakdekker komt ook langs om uw dak te vervangen als uw dakbekleding verouderd is.

  Schakel een dakwerker in voor:

 • Een dakreparatie
 • Een dakrenovatie
 • Dakbedekking plaatsen
 • De realisatie van een nieuw dak
 • Dakonderhoud

Dakreparatie Zwolle

Last van een lekkage in uw plat dak? Of lekt uw hellend dak? Het is belangrijk om het plat dak zo snel mogelijk te repareren! Met een snelle dakreparatie voorkomt u dat de waterschade nog groter wordt en voorkomt u dus hogere reparatiekosten.

Hoe een dakreparatie eruitziet, verschilt natuurlijk per situatie. Een dakreparatie aan een plat dak is vaak binnen een paar uur uitgevoerd. Hierbij brengt de vakman een reparatiestrook aan op de originele dakbekleding.

Houd er rekening mee dat elke dakreparatie het dakoppervlak iets meer verzwakt. Als u uw plat dak vaker hebt laten repareren, dan is de kans op een lekkage in de toekomst groter. Als de schade te groot is, raadt de dakdekker u altijd aan om de dakbedekking te vervangen.

Plat dak repareren

Last van een lekkage in uw plat dak? Tijd voor een dakreparatie! Door te bellen naar 085 500 9919 komt u direct in contact met een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt.

Hoe voert de vakman de dakreparatie in Zwolle uit?

Een plat dak repareren gebeurt in veel gevallen door middel van een reparatiestrook. Deze strook heeft vaak ronde hoeken: dit verkleint de kans dat één van de hoeken van de reparatiestrook loslaat. In de meeste gevallen gebruiken de vakmannen lijm om de reparatiestrook vast te maken. Bij bitumen kunt u er ook voor kiezen om de strook vast te laten branden. Het herstellen van platte daken kost ongeveer €250,- tot €300,- per m².


Wat kost een dergelijke dakreparatie? De gemiddelde prijzen voor een dakreparatie van een plat dak liggen tussen de €250,- tot €300,- per m².

Dakreparatie van een hellend dak?

Een dakreparatie op een hellend dak is meer complex. Dat komt omdat de oorzaak van de beschadiging heel erg kan verschillen. Het is natuurlijk mogelijk dat de dakpannen zijn beschadigd of verschoven. In dit geval kan de dakdekker de daklekkage verhelpen door één of enkele dakpannen te vervangen.

Maar er zijn nog meer mogelijke oorzaken van een lekkage!

Denk bijvoorbeeld aan een dakraam dat niet goed is gemonteerd, of een slechte aansluiting van een dakkapel. Een dakreparatie in Zwolle bestaat in dat geval uit het herstellen van het dakraam of de dakkapel. De kosten voor een dakreparatie op een hellend dak liggen rond de €150,- tot €300,-.

Op zoek naar een dakdekker in Zwolle voor een dakreparatie?

Maak gebruik van de 24/7 spoedservice en een vakman is snel bij u aanwezig!

Bel 085 500 9919

Nu bereikbaar.

dakrenovatie Zwolle

Dakrenovatie Zwolle, vernieuw uw dak

Wanneer we spreken van een dakrenovatie, dan doelen we op het plaatsen van nieuwe dakbekleding. In sommige gevallen gaat het om het vervangen van het complete dak, ook de dakgoten en de dakconstructie.

Wanneer is een dakrenovatie nodig? Gemiddeld gaat dakbekleding op een plat dak 25 tot 40 jaar lang mee en op een hellend dak 30 tot 50 jaar. Hierna is het tijd om de dakbedekking te vervangen. Het kan voorkomen dat de dakbekleding op het plat of hellend dak al eerder aan vervanging toe is, bij veel schade bijvoorbeeld. Natuurlijk kunt u er ook zelf eerder voor kiezen om de dakbedekking te vervangen, als u de uitstraling van uw huis wilt vervangen.

De kosten voor een dakrenovatie in Zwolle variëren van €75,- tot €100,- bij een plat dak en van €75,- tot €130,- bij een hellend dakoppervlak.


Dakbedekking vervangen

Bij het vervangen van de dakbedekking heeft u de keuze uit verschillende soorten dakafwerking. Op een plat dak kunt u onder andere kiezen uit het plaatsen van bitumen, EPDM, pvc en een groendak. Welke soort dakbedekking de beste keuze is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Pvc is populair omdat dit in iedere kleur te plaatsen is. Door de hogere kosten en relatief korte levensduur wordt pvc vooral geplaatst bij tuinhuisjes en garages.

EPDM is al jarenlang een populaire keuze. Relatief goedkoop én een lange levensduur. EPDM gaat namelijk tot wel 40 jaar lang mee! Bovendien is dit een geschikte keuze als ondergrond voor een groendak.

Dakpannen vervangen

Dakbekleding op een hellend dak hoeft u niet snel te vervangen. Dakpannen hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 30 tot 50 jaar. Het kan zijn dat u ze al eerder moet vervangen. Bijvoorbeeld als het pannendak poreus is geworden. Dit houdt in dat de dakpannen regenwater opnemen. Als het gaat vriezen, bevriest het water in de dakpan ook. Het gevolg is een beschadigd pannendak.

Het goede nieuws is dat dakpannen heel gemakkelijk en snel te vervangen zijn. De dakdekkers starten bij de bovenste rij, en lijmen deze dakpannen goed vast. Stapsgewijs werken zij richting de dakrand. Ook hier lijmen ze de dakpannen goed vast.

Dakdekkers inschakelen voor een compleet nieuw dak

Een compleet nieuw dak is niet snel nodig. Zelfs bij een woning waarbij de dakconstructie is verzwakt is een nieuw dak niet altijd noodzakelijk.

Wanneer heb ik een compleet nieuw dak nodig? Als de dakconstructie flink is aangetast door houtrot of insecten. Ook als u de dakvorm wilt veranderen of de dakhoogte wilt verhogen is het noodzakelijk een nieuw dak te plaatsen. In de praktijk zien we vaak dat een nieuw dak wordt geplaatst bij oude huizen die volledig gerenoveerd worden.

Een nieuw dak bestaat uit:

 • een nieuwe dakconstructie;
 • dakisolatie;
 • nieuwe dakbekleding;
 • eventueel nieuwe dakramen en zonnepanelen.

Benieuwd naar de kosten? U leest het op de pagina kosten nieuw dak.

Uiteraard is het verstandig om direct dakisolatie aan te brengen. Met dakisolatie bespaart u namelijk aanzienlijk op de energiekosten. Daarnaast verwarmt u uw woning efficiënter. Een nieuw dak verhoogt dus uw wooncomfort. Tip: kijk op energiesubsidiewijzer.nl voor eventuele subsidies. Met dakisolatie profiteert u in ieder geval van het verlaagde btw-tarief. Kijk op belastingdienst.nl voor meer informatie.

Dakdekkersbedrijven werken niet alleen op bestaande woningen, maar ook op nieuwbouwwoningen. Meer weten over de prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting een offerte aan.

Video: het leggen van dakpannen

Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

Uw dak ziet er als nieuw uit met een dakrenovatie!

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offerte ontvangen

dakonderhoud door dakdekker Zwolle

Dakonderhoud Zwolle: verleng de levensduur

Met goed dakonderhoud verlengt u de levensduur van het dakoppervlak. Dakonderhoud in Zwolle bestaat uit een dakinspectie, een dakreiniging en eventueel een dakcoating.

 • De dakinspectie: hierbij gaat het om een controle van de staat van het dakoppervlak: alle zwakke plekken worden in kaart gebracht. De dakdekkers controleren ook het lood- en zinkwerk en de nokvorsten.
 • De dakreiniging: vervuiling zoals mos en algen worden verwijderd. Dit doet de dakdekker met behulp van een hogedruk spuit.
 • Eventuele herstelwerkzaamheden: kleine beschadigingen en zwakke plekken worden direct aangepakt. Denk aan een nokvorst reparatie, het vervangen van de boeidelen en het herstellen van houtrot.
 • Dakcoating: een coating die vervuiling in de toekomst voorkomt. De coating geeft het dakoppervlak bovendien een stralend en helder uiterlijk.

Dakinspectie door de dakdekker

Een belangrijk onderdeel van dakonderhoud is de dakinspectie. Een dakinspectie in Zwolle houdt in dat het dakdekkersbedrijf uw dakoppervlak controleert op beschadigingen en zwakke plekken. Door deze plekken direct aan te pakken bent u de grote problemen voor en voorkomt u hoge reparatiekosten.

Kan ik zelf een dakinspectie uitvoeren?

Wij raden u aan om hiervoor altijd een dakdekkersbedrijf voor in te schakelen. Erkende dakdekkers weten waar zij bij de dakinspectie op moeten letten. Zo weet u zeker dat de vakman alle zwakke plekken opspoort. Bovendien brengt het werken op hoogte altijd risico’s met zich mee. De dakdekkers werken met veilige middelen om deze risico’s zoveel mogelijk te verkleinen.

Het inspecteren van het dak is belangrijk om problemen snel te detecteren. Na de inspectie geeft de dakdekker u namelijk waardevol advies. Hij geeft aan of het nodig is om direct een reparatie uit te voeren, wanneer u waarschijnlijk de dakbedekking moet vervangen of dat alles helemaal goed is.

Soms denken mensen dat ze zelf ook wel een dakinspectie kunnen uitvoeren, maar weet u precies waar u op moet letten? Nee, waarschijnlijk niet! Een dakdekker weet dit wel. Hij heeft hier namelijk veel ervaring mee en u hoeft zelf niet op het hoge dak te staan.

Dakonderhoud in Zwolle nodig?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Start gratis offerteaanvraag

daklekkage verhelpen Zwolle

Daklekkage Zwolle, wees er snel bij

Het is belangrijk om een daklekkage in Zwolle zo snel mogelijk te verhelpen. Bij een daklekkage loopt er regenwater naar binnen. Dit veroorzaakt grote schade aan uw dakconstructie. Als de schade te groot is, dan heeft u zelfs een compleet nieuw dak nodig! Door te bellen naar Bel 085 500 9919 komt u direct in contact met een dakdekkersbedrijf. De dakdekker voert direct een dakreparatie uit zodat uw dak weer volledig waterdicht is.

Er zijn verschillende soorten daklekkages:

Direct contact met een dakdekker uit Zwolle? Bel 085 500 9919. Lees hier meer informatie over lekkage pannendak en lekkage plat dak.

Daklekkage opsporen: lekdetectie

Voor het opsporen van een daklekkage gebruikt de dakdekker verschillende lekdetectie technieken. Het voordeel van lekdetectie is dat het lek heel nauwkeurig opgespoord wordt, met minimaal breekwerk. Dit voorkomt dus extra schade en daarmee extra kosten.

Welke lekdetectie technieken gebruiken dakdekkers?

Bij een lekkage op een plat dak gebruikt de dakdekker vaak de rookgastechniek. Hij blaast een rookgas onder de dakafwerking en kijkt waar dit naar buiten komt. De rook zoekt altijd de weg met de minste weerstand naar buiten, en komt dus via het lek weer omhoog.

Een andere lekdetectie techniek is thermografie. Met behulp van een warmtecamera controleren de vakmannen waar grote warmteverschillen in het dak zitten: hier zit de daklekkage.

Daklekkage? Laat het snel verhelpen met een dakreparatie!

Bel direct met de 24/7 spoedservice en een dakdekker is snel bij u ter plaatse.

Bel 085 500 9919

Nu bereikbaar.

dakbedekking voor plat dak

Dakbedekking voor plat dak

Bij een plat dak heeft u de keuze uit tal van dakbedekkingen. Hieronder staan de meest populaire soorten dakafwerking voor platte daken.

 • Bitumen dakbedekking: is één van de goedkoopste mogelijkheden. Van nature iets minder elastisch, het risico op scheuren is iets groter. Bitumen gaat gemiddeld 25 jaar mee en kost ongeveer €45,- per m².
 • APP-bitumen: bitumen bewerkt met Atactisch PolyPropyleen. Dit maakt het bitumen een stuk soepeler en uv-bestendig. De levensduur ligt rond de 25 jaar en het kost ongeveer €45,- per m².
 • SBS-bitumen: dit is bitumen bewerkt met Styreen Butadieen Styreen. Dit geeft het bitumen een grote elasticiteit, waardoor de kans op scheuren kleiner is. Dit gaat gemiddeld 25 jaar mee en kost ongeveer €45,- per m².
 • EPDM: dit is een synthetisch rubber en heeft een hoge mate van elasticiteit. Bovendien is EPDM uv-bestendig, waardoor het een levensduur van ongeveer 40 jaar heeft. EPDM kost gemiddeld €50,- per m².
 • Pvc-dakbedekking: is verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Het heeft een levensduur van gemiddeld 25 jaar en kost ongeveer €55,- per m².
 • Groendak: verlengt de levensduur van uw dak tot wel 60 jaar! Bestaat uit begroeiing op het dakoppervlak. De kosten liggen rond de €55,- per m², exclusief ondergrond.


Wat kost dakbedekking plat dak?

De kosten voor dakbedekking op een plat dak, zijn volledig afhankelijk van het gekozen soort dakafwerking. Wilt u bitumen laten plaatsen? Dit kost u gemiddeld €45,- per m². Stel dat u een dakoppervlak van 20 vierkante meter heeft. De totale kosten liggen in dat geval rond de €900,-.

De kosten voor EPDM liggen iets hoger, rond de €50,- per m². Maar door de langere levensduur van 40 jaar, is dit op de lange termijn juist een voordelige keuze! Voor een totaaloppervlak van 20 vierkante meter betaalt u gemiddeld €1.000,-. De kosten voor pvc liggen rond de €55,- per m².

Liever een groendak? Hiervoor betaalt u gemiddeld €55,- per m². Houd er wel rekening mee dat dit nog exclusief de ondergrond is.

Kosten dakbedekking plat dak: 2022

Dakbedekking plat dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Bitumen €45,- 25 jaar
Pvc €55,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig) €55,- 60 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Nieuwe dakbedekking voor het platte dak?

U bent verzekerd van deskundige hulp en een uitstekende kwaliteit.

Gratis offerte ontvangen

dakbedekking voor hellend dak

Dakbedekking hellend dak

Ook bij een hellend dak heeft u de keuze uit verschillende soorten dakbekleding.

Hieronder staat een opsomming van de meest populaire soorten dakbekleding:

 • Dakpannen: verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, formaten en soorten. Betondakpannen zijn de goedkoopste optie, kleidakpannen hebben een natuurlijke uitstraling. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 30 tot 50 jaar en de kosten voor de dakbedekking variëren van ongeveer €50,- tot €60,- per m².
 • Riet: natuurlijk materiaal met een uitstekende isolerende functie. Kiest u voor een rieten dak, dan hoeft u geen extra dakisolatie aan te brengen! Riet gaat gemiddeld 40 jaar mee en kost ongeveer €100,- per m².
 • Metalen dak: metalen daken komen steeds vaker voor. Deze zijn enorm duurzaam en gaan maar liefst 50 tot zelfs 100 jaar mee! Een aluminium, zinken of koperen dak is bovendien snel te plaatsen. De kosten liggen rond de €75,- tot €120,- per m².

Naast deze soorten kunt u ook nog kiezen voor shingles of leien. Dakdekkers uit Zwolle geven u graag deskundig advies over de mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en laat u adviseren!Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

Tijd om uw dakpannen te vervangen? De prijs van dakpannen ligt rond de €50,- tot €60,- afhankelijk van de soort dakpan die u kiest. Een betondakpannen is een goedkope optie, maar gaat minder lang mee. In de meeste gevallen is het daarom slim om iets meer te investeren in kleidakpannen, die tot wel 60 jaar meegaan.

Voor het vervangen van een rieten dak liggen de kosten rond de €100,- per m² en hiermee bent u de komende 40 jaar voorzien. De prijzen voor een metalen dak variëren van €75,- tot €120,- per m², afhankelijk van het gekozen metaal. Maar daar staat tegenover dat deze dakbekleding 50 tot zelfs 100 jaar lang meegaat!

Kosten dakbedekking hellend dak: 2022

Dakbedekking hellend dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen) €50,- tot €60,- 30 tot 50 jaar
Rieten dak €100,- 40 jaar
Metaal (aluminium tot koper) €75,- tot €120,- 50 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Dakdekkersbedrijf uit Zwolle nodig?

Vraag direct een gratis offerte aan en ontvang een aanbod met een scherpe prijs.

Gratis offerte ontvangen

Dakdekkersbedrijf in Zwolle inschakelen, 3 redenen

 • Voorkom dat u zelf het hoge dak op hoeft te klimmen.
 • U profiteert van de hoogste kwaliteit.
 • Met de hulp van erkende dakdekkers voorkomt u beschadigingen aan uw dakoppervlak.

Recent aangevraagde dakwerken offertes

Daklekkage van plat dak verhelpen in Groningen
Bitumen dakbedekking aanbrengen in Assen
Dakonderhoud uitvoeren in Nijmegen
Plaatsen van EPDM-dakbedekking in Rotterdam
Nieuwe dakpannen plaatsen in Amsterdam
Nieuwe dakgoten laten plaatsen in Emmen
Daklekkage verhelpen Leeuwarden
Dakbedekking plat dak in Lelystad
Dakinspectie in Utrecht
Dakrenovatie in Almere

dakdekkers Zwolle

Dakwerken Zwolle? Gratis dakdekker offerte!

Op zoek naar een allround dakdekker in Zwolle? Voor het plaatsen van bitumen, het opsporen van een daklekkage of het uitvoeren van een schoorsteenrenovatie schakelt u best ervaren dakdekkers in. Bel 085 500 9919 voor direct contact met een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt, zo is uw daklekkage zo snel mogelijk verholpen. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan, zonder verdere verplichtingen, en profiteer van scherpe prijzen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag

U ontvangt een offerte van een dakdekker. Het inschakelen van een dakdekker verzekerd u van een hoogwaardige kwaliteit, zodat u nog lang profiteert van de werkzaamheden!


Ontvang nu een gratis offerte!

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op een paar van de meest gestelde vragen. Zit uw vraag hier niet tussen en wilt u het advies van een ervaren dakdekker? Twijfel dan niet langer: vraag een gratis offerte aan en vind snel een dakdekker in uw regio!

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker voert verschillende dakwerken uit die de kwaliteit en uitstraling van uw dak verbeteren. Te denken aan het vervangen van de dakbedekking, het repareren van daklekkages en het renoveren van oude daken of het plaatsen van dakramen en dakkapellen. U kiest zelf waarvoor u een dakdekker inschakelt.

Kan een dakdekker in de regen werken?

Ja, een dakdekker kan gewoon in de regen werken! Toch geldt dit niet voor alle werkzaamheden. Het plaatsen van een nieuw onderdak, bijvoorbeeld, moet gedaan worden als het droog is. En als het heel hard regent dan is het coaten of impregneren van het dak ook geen optie. Andere werken kunnen het hele jaar door bij elke weersomstandigheden uitgevoerd worden.

Wat kost een dakdekker?

Een gemiddelde dakdekker kost €35,- tot €45,- per uur. Er zijn een aantal factoren die de uurprijs beïnvloeden, zoals de ervaring, de specifieke dakwerken die hij uitvoert en de locatie. Dakdekkers op het platteland zijn doorgaans goedkoper dan dakdekkers in de stad.

Wat kost een bitumen dak per m²?

Een bitumen dak kost gemiddeld €45,- per m² en het heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Het is al jarenlang één van de meest gekozen soorten dakbedekking voor platte daken omdat het zo voordelig in aanschaf is. Op zoek naar een materiaal met een langere levensduur, kijk dan eens naar EPDM of een groendak.

Wat kost een plat dak vervangen per m²?

De kosten voor het vervangen van een plat dak liggen rond de €75,- tot €100,- per m². De prijs hangt nauw samen met het soort dakbedekking dat u kiest. Voor deze prijs laat u de oude dakbedekking verwijderen en laat u nieuwe dakbedekking plaatsen. Eventueel kunt u ook isolatie laten plaatsen.

Welke dakbedekking is de beste?

Er is niet één beste soort dakbedekking. Er is wel een beste keuze voor uw persoonlijke situatie. Wilt u een goedkoop materiaal omdat u een klein budget heeft? Kies dan bitumen. Wilt u een goede prijs-kwaliteit verhouding en een lange levensduur, dan is EPDM een betere keuze. Wilt u juist meer groen in de tuin of bent u milieubewust, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een groendak.

Hoe herken ik een goede dakdekker?

U herkent een goede dakdekker aan keurmerken als KOMO, Vebidak, en NDA dakdekkersbedrijven. Ook is het slim om te letten op de manier waarop de offerte is opgesteld en of deze duidelijk is en u goede garantievoorwaarden heeft. Vraag ook in uw omgeving naar ervaringen en referenties!

Wat kost een dak renoveren?

Een plat dak renoveren kost ongeveer €75,- tot €100,- per m². Voor een hellend dak betaalt u gemiddeld €75,- tot €130,- per m². De exacte prijs is afhankelijk van het materiaal van de nieuwe dakbedekknig, de staat van uw dakoppervlak en de uurprijs van de dakwerker. Deze ligt gemiddeld rond de €35,- tot €45,- per uur.

Klanten over de aangesloten dakdekkers

Op basis van 36 beoordelingen.

Deskundigheid – 90%
Prijzen van de offerte – 87%
Snelheid van dakdekker – 92%
Gemiddelde score – 89%