Uw dak is onze expertise!

Direct contact: 085 500 9919

Dakwerken Zwolle

Woont u in Zwolle en bent u op zoek naar een dakdekker die u kan helpen bij het uitvoeren van een dakrenovatie of dakreparatie? Via ons netwerk komt u in contact met dakdekkersbedrijven voor alle dakwerken. Onze specialisten hebben een ruime ervaring met het vervangen van alle soorten dakbedekking, van EPDM tot bitumen. Daarnaast kan een rietdekker uit ons netwerk u bij staan met het leggen van een rieten dak. Hebt u vragen over de beste soort bedekking voor een plat dak? Wilt u weten welke dakwerken een dakdekker voor u uit kan voeren? Of ontvangt u graag meerdere offertes om de prijzen van meerdere dakdekkers uit Zwolle te vergelijken? Vul het contactformulier in en u ontvangt tot maximaal 5 offertes van ons. Vergelijk deze op prijs, voorwaarden en aanbod om zo het bedrijf te vinden dat bij uw klus past!daklekkage Zwolle

Daklekkage

Naast de standaard dakwerken kunt u de dakdekkers uit ons netwerk ook inzetten voor de dakinspectie en het verhelpen van daklekkages. Een daklekkage ontstaat in de meeste gevallen door weersinvloeden zoals het proces van vorst en dooi of regenstormen. Een daklekkage kan vele vervelende gevolgen hebben. Denk hierbij aan waterschade aan uw woning en inboedel evenals schimmelproblemen. Het is dus belangrijk om een daklekkage spoedig te verhelpen. Een dakdekker kan indien nodig nog dezelfde dag bij u in Zwolle op de stoep staan om een daklekkage op te sporen en deze vervolgens op te lossen. De daklekkages worden opgespoord met behulp van rookgasdetectie. Hierbij spuit men een speciaal gas onder de dakspanten, waarna aan de buitenzijde gekeken wordt waar het gas ontsnapt. Hierdoor kan het probleem snel verhelpen worden zonder onnodig hak- en breekwerk.

dakrenovatie Zwolle

Dakrenovatie

Er bestaan veel verschillende klussen die onder het begrip dakwerken vallen, waaronder dakreparatie en dakrenovatie. Als u kleine gebreken ziet, zoals een verschoven dakpan of een scheur in de dakbedekking, dan is dit veelal op te lossen met een dakreparatie als u dit probleem vroegtijdig signaleert. Is echter de levensduur van de dakbedekking bereikt of zit er schade aan een groot gedeelte van het dakoppervlak? Dan is het beter om een dakrenovatie uit te voeren. Als u dit niet doet dan is het denkbaar dat u ieder jaar een dakreparatie uitvoert, waardoor u uiteindelijk voor hoge kosten komt te staan. Daarnaast is het mogelijk dat de dakconstructie wordt aangetast als u te lang wacht met een dakrenovatie, waardoor u alles moet vervangen. Na een dakrenovatie kunt u weer vele jaren genieten van de nieuwe bedekking.

dakreparatie Zwolle

Dakreparatie

Wanneer de EPDM of bitumen van uw plat dak na verloop van tijd slijt, dan is het van belang deze te laten controleren en repareren. Een dakreparatie voorkomt grotere problemen op de lange termijn, en zorgt ervoor dat de levensduur van de dakwerken optimaal blijft. Als u een probleem ontdekt dan is het van belang dat u spoedig een dakreparatie laat uitvoeren door een dakdekker uit Zwolle. Hoe langer u wacht, hoe meer de dakconstructie wordt aangetast waardoor u uiteindelijk voor hoge kosten komt te staan. Daarnaast is het mogelijk dat dakschade kan resulteren in vochtproblemen en lekkages in uw huis. U wilt vieze gele kringen op het plafond, natte ruimtes en meubels evenals schimmel natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. De volgende problemen komen vaak voor: lekkende goten, kapot loodwerk, scheef liggende, beschadigde of missende dakpannen, versleten voegen en beschadigingen aan de dakbedekking.

dakdekker Zwolle

Dakdekker

Een dakdekker uit Zwolle kan vele verschillende werkzaamheden voor u uitvoeren. Zo is hij bijvoorbeeld beschikbaar voor een dakrenovatie, een dakreparatie maar ook voor onderhoud. Hebt u aanvullende wensen? Een dakdekker is veelal ook beschikbaar voor het aanbrengen van dakgoten. Binnen ons netwerk vindt u altijd de dakdekker die u zoekt. Niet zomaar elke dakdekker kan zich bij ons netwerk aansluiten. Elke dakdekker en rietdekker uit Zwolle die zich bij ons heeft aangesloten heeft een ruime ervaring binnen de dakwerken en is uitstekend gediplomeerd. Wij zien toe op de kwaliteit van bedrijven die aan ons gelieerd zijn. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat er vakwerk geleverd wordt, zodat u tevreden bent. Wij zijn namelijk ook pas tevreden als u dat bent. Al deze specialisten kunnen u dan ook uitstekend helpen bij al uw klussen omtrent dakrenovatie, dakreparatie en dakonderhoud.


Dakreparatie of -renovatie in Zwolle?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag in Zwolle!

Offerte aanvragen

schoorsteen lekkage

Schoorsteen lekkage

Een schoorsteen lekkage is helaas niet iets unieks. De dakdekker uit ons netwerk komt het maar al te vaak tegen in Zwolle. De schoorsteen staat immers hoog op uw woning en heeft dus veel te verduren van de weersinvloeden. De regen, UV-straling en vorst tasten op den duur de schoorsteen aan. Onderdeel van dakwerken of dakrenovatie is dus ook het opsporen en verhelpen van schoorsteen lekkages. Een veelvoorkomende oorzaak van lekkage is een gescheurde loodslab. Dit is de strook lood tussen de schoorsteen en het dak. Ondeugdelijke reparaties, zoals het deels inpakken van de stenen of het kitten van de loodslab zijn helaas ook vaak een oorzaak. Daarnaast is het belangrijk dat zowel het voegwerk als de stenen is goede staat verkeren.

lekkage dakkapel

Lekkage dakkapel

Hebt u last van vochtplekken in uw dakkapel? Naast een daklekkage is het ook mogelijk dat een lekkage zich bij de dakkapel bevindt. Een lek ontstaat veelal door een verkeerde montage van de dakkapel. Daarnaast is het mogelijk dat er scheuren in de dakpannen en nokvorsten zitten. Regenwater komt door de beschadigingen heen en loopt zo richting de dakkapel. Een ander zwak punt zijn de loodslabben van de schoorsteen die niet goed liggen. Het is daarnaast denkbaar dat de dampdichte folie niet goed is aangebracht, waardoor condensvorming ontstaat. Hebt u kort geleden werkzaamheden uitgevoerd? Ook dit kan resulteren in een lek aan de dakkapel. Hebt u vochtproblemen in de dakkapel ontdekt? Het is belangrijk om deze spoedig te repareren.

Daklekkage opsporen

Voordat u een daklekkage kunt repareren, is het belangrijk om te weten waar het probleem zich precies bevindt. U kunt een daklekkage op verschillende manieren opsporen. Allereerst kunt u zelf een visuele inspectie uitvoeren. Kijk of u beschadigingen of losliggende dakpannen ziet. Als een visuele inspectie niets opbrengt dan kunt u een dakwerken specialist uit Zwolle inschakelen. Deze kan met behulp van verschillende dakinspectie technieken het probleem opsporen.

  • Rookdetectie. Bij deze techniek blaast de dakdekker rook onder de dakbedekking. Daar waar de rook tevoorschijn komt is de plek van de lekkage.
  • Thermografie. Er wordt een warmtebeeld van de dakconstructie gecreëerd. Lekkages geven onregelmatigheden in het warmtebeeld. Hierdoor hebt u snel en eenvoudig een verkleind gebied waarin het probleem zich bevindt.
  • Ultrasoon. Bij deze techniek gebruikt men ultrasone geluidsgolven. Een zender wordt in uw huis in Zwolle neergezet. Deze zendt de ultrasonde geluidsgolven uit. De vakman zal vervolgens buiten met een ontvanger bekijken waar het geluid naar buiten komt. Dit is de plek van de lekkage.
dakinspectie

Belang van een dakinspectie

Om een onnodige dakrenovatie of –reparatie te voorkomen voert de dakwerker eerst een grondige dakinspectie uit. De dakinspectie bestaat uit onder andere de controle van de dakbedekking, de constructie van het dak, de dakisolatie en opvallendheden rondom de afvoer van het regenwater. Het is ook verstandig om preventief een dakinspectie te laten uitvoeren. Zo voorkomt u dure reparaties. Van het dak van uw garage tot en met de dakkapel: de vakmannen verzorgen graag de dakinspectie. Zowel voor particulieren als bedrijven. Deskundig advies zorgt ervoor dat u zelf de opties kunt overwegen. Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dak? Of wil u weten waar de lekkage precies vandaan komt? De dakwerkers uit ons netwerk helpen u graag in Zwolle.

dak vervangen

Dak vervangen

Het vervangen van de complete dakconstructie is een grote klus. Deze dakwerken worden dan ook niet vaak uitgevoerd. In sommige gevallen is een dakreparatie of dakrenovatie echter niet meer mogelijk. Het is namelijk cruciaal dat de overkapping van uw woning in Zwolle zijn eigen gewicht kan dragen inclusief extra gewicht voor als er bijvoorbeeld sneeuwval wordt verwacht. Stevige houten balken zorgen ervoor dat dit mogelijk is. Soms zijn deze houten balken echter niet meer van goede kwaliteit. Het is denkbaar dat ze zijn doorgezakt of dat ze zijn aangetast door vocht of insecten. Om ongelukken te voorkomen is het van belang dat u alle onderdelen van de dakconstructie laat vervangen. Omdat het een grote klus is moet u deze dakwerken altijd door ervaren en erkende dakwerken experts uit laten voeren.

dakbedekking schuur

Dakbedekking schuur vervangen

Is er een grondige dakrenovatie nodig? Is het van belang dat u de bedekking van uw schuur in Zwolle laat vernieuwen? De meest populaire vormen bestaan uit: bitumen, PVC en EPDM, aangezien de daken van schuren vaak plat zijn. Bij hellende daken zijn de dakpannen nog steeds erg populair. De levensduur varieert enorm. Bitumen gaat gemiddeld 25 jaar mee, EPDM en PVC 40 jaar en dakpannen tot maarliefst 50 jaar. Vergeet het groendak niet als optie: die gaat ook zo’n 40 jaar mee. Gebruikt u de schuur als leefruimte? Dan is het slim om tijdens deze fase van de dakrenovatie nogmaals de isolatie (of het gebrek daaraan) te bekijken van uw schuur. Laat meteen de staat van de dakgoten controleren. Dan kunt u de dakwerken combineren. Zo bespaart u op de totaalprijs.

dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen

Net als andere bouwproducten, hebben ook dakgoten een maximale levensduur. De exacte levensduur is afhankelijk van het materiaal, maar varieert tussen de 20 en 40 jaar. Na deze periode kan uw hemelwaterafvoer nog steeds wel werken, maar loopt u een verhoogd risico op beschadigingen aan het materiaal en daardoor op lekkages en alle gevolgen van dien. Wij adviseren daarom ook om jaarlijks uw dakgoten te controleren, en indien nodig de dakgoot te vervangen. Het vervangen van de dakgoten is een klus die enige nauwkeurigheid vereist, maar die u wel zelf kunt uitvoeren. Houdt hierbij goed rekening met de aansluiting van de goten op de regenpijpen. Komt u er niet uit? Laat een dakdekker de klus voor uit te voeren!

plat dak repareren

Plat dak repareren

Bij dakwerken hoort ook het repareren van platte daken. Bij platte daken worden problemen veelal veroorzaakt door beschadigen in bitumen omdat dit is verouderd of uitgedroogd. Als de dakwerken expert uit Zwolle langskomt om het probleem te repareren, dan zal hij allereerst de bedekking schoonmaken. Als alles schoon is dan kan hij sneller werken en zijn alle zwakke punten spoedig gevonden. Vervolgens zal hij het probleem analyseren en bekijken of een plaatselijke reparatie nodig is, of toch een complete dakrenovatie. Kleine gebreken kan de dakdekker direct repareren. Hij doet dit bijvoorbeeld met behulp van een reparatiepasta of door een laag bedekking over de schade aan te brengen. Na het repareren voert hij nog een controle uit zodat hij zeker weet dat alles waterdicht is.

Zelf een dakreparatie uitvoeren

Het uitvoeren van een dakreparatie kan aardig wat geld kosten. Wilt u geld besparen? Dan kunt u overwegen om zelf aan de slag te gaan. Een dakdekker uit ons netwerk heeft voor u een aantal tips op een rijtje gezet, waardoor de dakreparatie veilig afgehandeld zal worden.

  • Gebruik altijd een stevige ladder of zelfs een steiger.
  • Draag beschermende kleding zoals een stofmasker en handschoenen, zeker wanneer u de dakgoten gaat reinigen.
  • Is de dakbedekking verschoven, en wilt u deze terugplaatsen? Er zijn maar een aantal plekken op het dak waar u veilig kunt staan. Kijk daarom goed uit.
Er zijn natuurlijk vele soorten dakreparaties die u uit kunt voeren, een aantal kunt u echter het beste overlaten aan een professional, zoals het plaatsen van nieuwe dakspanten. U weet dan zeker dat de klus veilig en snel zal worden uitgevoerd.
zelf dakreparatie uitvoeren

Dakreparatie laten uitvoeren in Zwolle?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag met uw dakwerken!

Offerte aanvragen

Soorten dakbedekking

Voor het afdekken van uw dak kunt u kiezen uit diverse materialen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo geeft een rieten bedekking een zeer authentieke uitstraling, maar heeft dit een relatief lage isolatiewaarde. Aan de andere kant staat bijvoorbeeld een bitumen dakbekleding die weinig sfeer biedt, maar wel goed beschermt tegen warmteverlies en vochtdoordringing. Wilt u weten welke soort dakbescherming het meest geschikt is voor uw woning in Zwolle? Wilt u weten wat het verschil is tussen EPDM en bitumen? Aarzel dan niet om via ons netwerk offertes aan tse vragen van meerdere dakdekkersbedrijven uit Zwolle.

soorten dakbedekking
rieten dak

Rieten dak

Vindt u rieten daken ook zo mooi? Vroeger werd riet vrijwel altijd bij dakwerken gebruikt. In verband met brandgevaar verdween het uit de steden. Tegenwoordig worden rieten daken als een luxe gezien. U ziet het in Zwolle dan ook vooral bij villa’s en karakteristieke boerderijen. Riet heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling en dankzij nieuwe methodes is het brandgevaar tegenwoordig een stuk kleiner. Rieten daken hebben bovendien een goede isolatiewaarde. Uw bekapping is geschikt voor riet als deze een hellingshoek van minimaal 45 graden heeft. Het is namelijk belangrijk dat regenwater zo snel mogelijk van rieten daken wordt afgevoerd om verrotting te voorkomen.

bitumen dakbedekking

Bitumen

Bitumen is een vorm van bedekking die voor diverse dakwerken geschikt is. Het wordt gedestilleerd uit ruwe aardolie, en is feitelijk een soort asfalt. Bitumen wordt al jarenlang het meest toegepast bij platte daken. Het materiaal is waterdicht, ijzersterk en tegen chemische stoffen bestand. Het is echter niet elastisch en kan slecht tegen UV. Om de nadelen weg te nemen zijn er gemodificeerde soorten ontwikkeld: APP en SBS. In APP is een elastische kunststof verwerkt waardoor deze UV-bestendig, soepeler en buigzamer is. Bij SBS zit er kunstmatig gefabriceerd rubber in de bedekking waardoor deze buigzamer en soepeler is en waardoor een grote kleefkracht ontstaat.

epdm dak

EPDM

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, het lijkt qua uiterlijk erg op bitumen. Dit is een speciaal soort synthetisch rubber, met diverse eigenschappen die dit rubber ideaal maken als dakbedekking voor platte daken. Het is bijvoorbeeld ontzettend elastisch en daardoor erg goed bestand tegen temperatuurverschillen. EPDM heeft dan ook een levensduur van zo’n 40 jaar. Een ander groot voordeel dan EPDM is dat het van te voren op maat wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de bedekking naadloos aangebracht kan worden waardoor de kans op lekkages ontzettend klein is. Het is daarnaast zelfs in een dunne laag ijzersterk en tevens relatief eenvoudig zelf aan te brengen.

kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Eén van de meest gebruikelijke dakwerken is het aanbrengen van een dakbekleding die past bij de stijl van de woning en de omgeving. Eén van de mogelijke soorten dakbescherming is gemaakt van kunststof. Het voordeel hiervan is dat de bedekking een lange levensduur kent, en dat er vrijwel geen dakreparatie nodig is om de kwaliteit van het materiaal te waarborgen. Bent u op zoek naar een dakdekker die in de regio Zwolle uw kunststof dakpannen kan leggen, of die kan adviseren over het soort dakbekleding waar u het beste voor kunt kiezen? Bij ons bent u aan het juiste adres.

pvc dakbedekking

PVC dakbedekking

Het bekleden van platte daken is een kunst op zich. Zo moet een dakdekker ervoor zorgen dat er geen water in het midden blijft staan, en dat de naden niet beïnvloed worden door weer en wind. Een zeer sterk materiaal voor het bedekken van een plat dak is PVC. PVC staat voor Poly Vinyl Chloride. Het heeft verschillende positieve eigenschappen zoals een hoge waterdichtheid, makkelijke recycling en relatief weinig benodigd onderhoud. Daarnaast kan het materiaal dienen als de ondergrond voor een groendak. Een andere grondstof die geschikt is voor het bekleden van platte daken is EPDM.

dakpannen Zwolle

Dakpannen

Dakpannen zijn (naast rieten dakbekleding) van oudsher de meest gebruikte vorm van dakbedekking voor hellende daken. Dit komt doordat dakpannen niet alleen een goede prijs-kwaliteitverhouding kennen, maar tevens gemakkelijk te plaatsen zijn, en daarnaast eenvoudig zijn te onderhouden. Het vervangen van de dakpannen bij een dakreparatie of dakrenovatie kunt u overlaten aan een erkend dakdekker uit Zwolle. Het is echter ook mogelijk deze klus zelf uit te voeren. Een dergelijke dakrenovatie heeft relatief weinig voeten in aarde. Zorg er wel voor dat u beschikt over de benodigde materialen en gereedschappen, waaronder een stevige ladder of steiger.

groendak aanleggen Zwolle

Groendak aanleggen

Onderdeel van de dakwerken of dakrenovatie kan ook de aanleg van een groendak zijn. Een groendak is een natuurlijke en duurzame bedekking. Bovenop de EPDM bedekking plaatst men een laag met plantjes. Naast dat het er erg fraai uitziet biedt het diverse voordelen. Het verhoogt de levensduur van het dak, de isolatie wordt verbeterd en u draagt een steentje bij aan het milieu. Er bestaan twee varianten: een intensief en een extensief groendak. De eerste variant is in feite een daktuin. De begroeiing bestaat uit struiken en grassen. Een extensief groendak is populairder. De begroeiing bestaat uit mos en vetplanten. Deze variant is dus erg onderhoudsvrij. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van deze vorm van dakwerken? Vraag gratis offertes aan bij dakwerkers uit uw regio.

dakbedekking doe het zelf

Dakbedekking doe het zelf

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Zwolle te horen dat zij graag zelf de bedekking van het plat dak aan willen brengen, maar dat zij twijfelen of dit wel mogelijk is. Het eigenhandig plaatsen van de dakbedekking voor het plat dak is zeker een mogelijkheid, mits u zorgt voor een goede voorbereiding. Meestal is het aanbrengen van de EPDM of bitumen rollen niet het lastigste, maar het voorbereiden van de ondergrond. Onder meer het vakkundig aanleggen van een dakisolatie of het uitvoeren van een dakreparatie voordat de bedekking kan worden geplaatst zijn moeilijke klussen. Wilt u het werk helemaal zelf uitvoeren? Laat u dan op voorhand goed informeren door een erkend dakspecialist, en schaf de juiste gereedschappen aan.


dakwerken uitvoeren Zwolle

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat een dakdekker uit ons netwerk voor u kan betekenen op het gebied van dakrenovatie of dakreparatie? Bent u benieuwd naar de verschillen in kosten voor het vervangen van uw dakbedekking door EPDM of bitumen? Of hebt u behoefte aan een exact prijsoverzicht voor één van de dakwerken die een dakdekkersbedrijf verricht? Vul dan het contactformulier in en wij sturen u spoedig meerdere offertes van de dakwerken toe. Vergelijk deze op prijs en aanbod. Van platte tot schuine daken, en van reparatie tot renovatie: vind via ons netwerk een vakman voor uw klus!

Veelzijdig netwerk

Wij vormen een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Ook voor andere diensten dan die van een rietdekker of dakdekkersbedrijf zijn wij benaderbaar. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s voor een indruk.