Dakwerken in Zoetermeer?

Ontdek de scherpe prijzen. Kom direct in contact met een dakdekker.

Bel 088 444 7693

Nu bereikbaar.

Dakwerken Zoetermeer

Wilt u een dakdekker inschakelen voor uw dakwerken in Zoetermeer? Een goede keuze! Met een dakdekkersbedrijf bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Dakdekkers voeren vakkundig dakreparaties uit, renoveren daken en brengen moeiteloos nieuwe dakbedekking aan. Dakdekker nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Deze offerteaanvraag is helemaal gratis en er zitten geen verdere verplichtingen aan. Op deze pagina leest u alles over de verschillende dakwerken, zoals een dakrenovatie, een dakreparatie van een daklekkage of een andere beschadiging en andere werkzaamheden. Uiteraard geven we u ook meer inzicht in de kosten voor dakwerken en het uurtarief van een dakdekker in Zoetermeer. Vergeet niet om regelmatig uw dak te laten onderhouden. Onderhoud is namelijk erg belangrijk voor de levensduur van het dak van uw woning.


dakwerken in Zoetermeer

Dakdekker in Zoetermeer: voor alle dakwerken

De werkzaamheden van een dakdekker uit Zoetermeer zijn zeer divers. Het loopt uiteen van het onderhouden van daken, tot het leggen van nieuwe bedekking of het opbouwen van een compleet nieuw dak. Geen één dag is hetzelfde voor dakdekkers.

Wat doet een dakdekker dan allemaal? Dakreparaties en het plaatsen van nieuw dakmateriaal zijn twee veelvoorkomende werkzaamheden van een dakdekker. Ook voor onderhoud zoals het schoonmaken van de bedekking en de dakgoten is een dakdekker u graag van dienst.

Door dakdekkers in te schakelen hoeft u zelf niet het hoge dak op. Een dakdekker gebruikt meestal valbescherming voor meer veiligheid. Bovendien bent u verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit.

Hieronder leest u meer over de volgende werkzaamheden van een dakdekker:

 • Dakreparatie: het repareren van een lekkage, scheur in de bedekking of andere beschadiging.
 • Dakrenovatie: met een dakrenovatie worden één of meerdere onderdelen van het dak vernieuwd.
 • Dakonderhoud: denk hierbij aan het reinigen van het dakoppervlak, het schoonmaken van dakgoten en uitvoeren van kleine reparaties.
 • Dakinspectie: de dakdekker inspecteert het gehele dakoppervlak op beschadigingen en eventuele benodigde dakwerken.
 • Nieuwe dakbedekking: aanbrengen van bedekking op daken.

Waarom een dakdekkersbedrijf inschakelen?

Het is verstandig om een dakdekker in te schakelen voor de dakwerken, omdat een dakdekker veel vakkennis en ervaring hebben. U weet dan zeker dat de werkzaamheden goed uitgevoerd worden.

Waarom is dit belangrijk?

Het dak dient ter bescherming tegen de weersomstandigheden zoals regen, wind en sneeuw. Belangrijk dus om in goede conditie te houden. Wanneer dakwerken verkeerd uitgevoerd worden, is de kans op een daklekkage erg groot. Dat wilt u natuurlijk voorkomen!

Schakel daarom altijd een dakdekkersbedrijf in. Bovendien beschikken de dakdekkers over alle benodigde materialen, apparaten en gereedschappen.

De voordelen van een dakdekkersbedrijf:

 • Het is niet nodig om op een hoge trap of het dak te staan.
 • De dakdekkers hebben veel ervaring en voeren de dakwerken snel en probleemloos uit.
 • U hoeft niet allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De dakdekkers geven u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

Goedkope & vakkundige dakdekkers

Op zoek naar een goedkope dakdekker? Met behulp van onze offerteservice komt u in contact met erkende én betaalbare dakdekkers bij u in de buurt. Met de hulp van een goedkope dakdekker kiest u voor kwaliteit zonder direct de hoofdprijs te betalen.

Of u nu een daklekkage wilt verhelpen of toe bent aan een volledige dakrenovatie: erkende dakdekkers staan voor u klaar.

Hoeveel kosten dakwerken in Zoetermeer?

Een dakdekker rekent een tarief per uur of een vaste prijs per vierkante meter. Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker is rond de €35,- tot €45,-. De hoogte is afhankelijk van de dakwerken in Zoetermeer die u laat uitvoeren en de ervaring van de dakdekkers.

Nu bent u vast ook benieuwd naar de prijzen van de dakwerken!

In onderstaande tabel hebben we alle gemiddelde prijzen voor u op een rijtje gezet.

Het repareren van een dak heeft een gemiddelde prijs van €150,- tot €350,- per vierkante meter. De prijs voor een dakreparatie is afhankelijk van de ernst van de beschadiging en het dakbedekkingstype. Het renoveren van daken begint vanaf €75,- per vierkante meter.

Voor dakonderhoud moet u denken aan een gemiddelde prijs van €15,- per vierkante meter. Bekijk de prijstabel voor meer informatie of vergelijk gratis offertes.

Kosten dakwerken 2022

Wat? Omschrijving Gemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekker Uurloon is afhankelijk van type klus €35,- tot €45,- per uur
Dakreparatie bij plat dak Zwakke gedeelten vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €130,- per m²**
Dakonderhoud Reinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren €15,- per m²

*Van bitumen tot EPDM.
**Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
***Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc.

Gratis offerte ontvangen
Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan! Zonder enige verplichting.
Gratis offerte ontvangen

Wat beïnvloedt de prijs van dakwerken?

  De totaalprijs voor uw dakwerken is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de materiaalkosten en de arbeidskosten. Ook het type dak is van invloed op de prijs. Het renoveren van een hellend dak is bijvoorbeeld vaak duurder dan bij een plat dak. Dat komt omdat de materiaalkosten voor bedekking voor hellende daken hoger zijn. Daarnaast heeft een schuin dak een groter dakoppervlak.

  Meer weten over de factoren die de prijs beïnvloeden? U leest het hieronder:

 • Grootte dakoppervlak: hierbij geldt dat hoe groter het dakoppervlak is, hoe hoger de prijzen zijn voor het vernieuwen van de bedekking, een dakrenovatie en andere dakwerken.
 • Dakwerken: de werkzaamheden beïnvloeden de prijs, zo is een dakrenovatie duurder dan algemeen dakonderhoud.
 • Uurtarief dakdekker: een dakdekker mag zijn eigen uurtarief vaststellen en hierdoor is de ene dakdekker duurder dan de andere.
 • Materiaal: het benodigde materiaal voor de dakwerken, zoals nieuwe dakbedekking, reparatiebenodigdheden en andere materialen.

Prijsvoorbeelden dakwerken 2022

Wilt u dakwerken in Zoetermeer laten uitvoeren?

Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte!

Gratis offerte ontvangen

dakdekker inschakelen Zoetermeer

Wat kost een dakdekker Zoetermeer?

Benieuwd naar de prijzen van een dakdekker in Zoetermeer? Het gemiddelde uurloon ligt tussen de €35,- en de €45,-.

De hoogte van het tarief per uur wordt beïnvloed door een aantal factoren. Een dakdekker met veel ervaring is vaak duurder dan een beginnend dakwerken. Ook de dakwerken en de locatie zijn van invloed op de prijs. Doordat er meer concurrentie is binnen de Randstad, kunnen dakdekkers hier hogere prijzen vragen.

Het onderhouden van daken kost ongeveer €45,- per uur. Hebt u een nieuwbouwwoning? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €40,- per uur.

Algemeen kluswerk kost rond de €35,- per uur. Ga naar kosten dakdekker voor meer informatie of vraag een gratis offerte aan voor de exacte kosten.

Uurtarief dakdekker in 2022

€35,- tot €45,-

Gemiddelde van/tot prijzen.

Laag
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog
€40,- tot €45,- per uur

Dakonderhoud en nieuwbouw.

Gratis offerte ontvangen

Tips om te besparen op de kosten van dakdekker Zoetermeer

Niemand wil te veel betalen voor een dakreparatie, dakrenovatie of andere dakwerken.

Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig! Hoe u bespaart op de kosten van een dakdekker in Zoetermeer? Wij hebben een aantal handige tips voor u.

Met deze tips bespaart u op de totaalprijs. U hebt een aantal mogelijkheden om te besparen. Zo kunt u een aantal klusjes zelf doen, zoals het verwijderen van de oude bedekking. Kies ook voor een dakdekker uit de buurt om niet te veel voorrijkosten te betalen.

Onze belangrijkste bespaartips voor u:

 • Bespaar op de voorrijkosten door zelf een aantal klusjes te doen, de dakdekker is hierdoor minder tijd kwijt.
 • Kies een dakdekkersbedrijf uit Zoetermeer en betaal minder voorrijkosten.
 • Vraag ook eens aan uw buren of ze dakwerken willen laten uitvoeren om kwantumkorting te krijgen.
 • Bij sommige dakwerken heeft u recht op subsidies. Zo heeft u wellicht recht op een subsidie wanneer u groendak neemt, dit kunt u lezen op verbeterjehuis.nl. Laat u het dak ook isoleren? Ook dan heeft u wellicht recht op een subsidie. Dit leest u op rvo.nl.

Dakdekker Zoetermeer inschakelen, waarop letten?

Wij hebben ook nog een aantal tips voor u waarop u moet letten bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf.

Onze tips!

 • Het dakdekkersbedrijf rekent een prijs per vierkante meter, prijs per meter of een prijs per uur. U overlegt met het dakdekkersbedrijf over de rekenmethode. Dit heeft invloed op de totaalprijs. Met een prijs per m² weet u van tevoren wat het gaat kosten en bij een uurloon is het afhankelijk hoe lang de werkzaamheden duren.
 • Lees de voorwaarden door en controleer of u garantie krijgt op de geleverde dakwerken en de materialen die er gebruikt zijn.
 • Hebt u een specialist nodig of een allround dakdekker voor allerlei verschillende klussen. Dakwerken zoals het leggen van een rieten dak vereisen een specialistische aanpak.
 • Bespaar op de locatie door een dakdekker uit Zoetermeer in te schakelen. Controleer daarom altijd de locatie van het bedrijf en vraag hoe hoog de voorrijkosten zijn.
 • Check of het professionele dakdekkersbedrijf alle benodigde certificaten heeft en of het beschikt over eventuele keurmerken. Keurmerken en certificaten geven vaak extra garantie of geven aan dat de dakdekker voldoet aan de gestelde eisen. Voorbeelden van keurmerken zijn: Komo.nl, Dakmerk.nl en Vebidak.nl


Dakdekker in Zoetermeer nodig? Profiteer van de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Vind een goedkope dakdekker bij u in de buurt en bespaar op de kosten!

Bel 088 444 7693

Nu bereikbaar.


dakreparatie uitvoeren Zoetermeer

Voor welke dakwerken in Zoetermeer een dakdekker inschakelen?

Een allround dakdekker voert allerlei dakwerken in Zoetermeer uit. Sommige werkzaamheden vereisen echter een specialist. Denk aan het leggen van een rieten dak door een rietdekker. Het is dus belangrijk dat u het juiste dakdekkersbedrijf inschakelt voor de dakwerken.

De dakwerken bestaan onder andere uit het leggen van nieuwe dakbedekking, een dakreparatie of dakrenovatie en het verhelpen van de daklekkage. Ook een dakinspectie is één van de werkzaamheden van dakdekkers. Een inspectie helpt bij het detecteren van eventuele problemen.

Lees verder voor meer informatie over alle soorten dakwerken. Dakdekker nodig? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Dakreparatie Zoetermeer

Een dakreparatie in Zoetermeer is één van de meest voorkomende dakwerken voor dakdekkers. Beschadigingen aan daken worden veroorzaakt door onweer, storm of door veroudering. Een dakdekker zorgt voor een vakkundige reparatie.

Schakel zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf voor een dakreparatie. Een daklekkage veroorzaakt bijvoorbeeld waterschade en het probleem wordt snel groter wanneer u geen dakreparatie laat uitvoeren.

Door waterschade krijgt u al snel last van vochtplekken op de muren of het plafond, schimmelvorming en een bedompte lucht in huis. Daarnaast kan het ook gevolgen hebben voor de constructie van uw dak.

Bel direct naar 088 444 7693 om in contact te komen met een dakdekker voor een dakreparatie. Een vakman is snel bij u aanwezig voor een vakkundige en snelle dakreparatie.

Plat dak repareren

Platte daken hebben veel te verduren onder de weersomstandigheden. In tegenstelling tot hellende daken loopt regenwater niet meteen het dak af. Het blijft langer liggen en hierdoor zijn deze daken kwetsbaarder. Eén van de gevolgen is dat er vaker een daklekkage voorkomt dan bij hellende daken.

Voor de reparatie van een plat dak controleert de vakman wat het probleem is. Gelukkig is een scheur of een andere beschadiging vaak snel geconstateerd. Ook de dakreparatie is vaak niet erg moeilijk voor een dakdekker. Hij weet namelijk precies wat er nodig is voor de reparatie en welke materialen hij nodig heeft.

Wat doen dakdekkers voor het repareren? Dakdekkers gebruiken meestal een reparatiestrook voor het repareren van een beschadiging. Deze plaatst hij over de scheur en brand of lijmt hij vast. Naast een speciale strook voor een reparatie wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een speciale waterdichte pasta.

Het is meestal niet nodig om de gehele bedekking te vernieuwen bij een dakreparatie.

Wat zijn de kosten van een reparatie? De gemiddelde kostprijzen voor het repareren van een plat dak zijn €250,- tot €300,- per m².

Dakreparatie van een hellend dak?

De meeste daken hebben bedekking van klei- of betondakpannen. Hierbij kan het voorkomen dat een dakpan kapot valt, bijvoorbeeld door een storm.

Een kapotte dakpan is erg vervelend, maar gelukkig is het repareren vaak niet erg moeilijk.

Wat doet een vakman voor de reparatie van een schuin dak? Hij verwijdert eerst de kapotte beton- of kleidakpannen en plaatst vervolgens nieuwe. Tevens zorgt hij tijdens de dakreparatie ervoor dat alles weer netjes ligt en waterdicht is.

De verbinding tussen twee dakhelften met dakpannen wordt afgesloten met speciale nokvorsten. Nokvorsten zijn halfronde pannen, die het gehele dak afsluiten. De dakreparatie van kapotte nokvorsten komt ook vaak voor. Hetzelfde geldt voor een dakreparatie van het lood- en zinkwerk rondom een schoorsteen of dakkapel. Dat zorgt vaak voor een lekkage.

Wat kost een dakreparatie in Zoetermeer? Een dakreparatie van een hellend dak heeft een gemiddelde prijs van €150,- tot €350,- per m².

Op zoek naar een dakdekker in Zoetermeer voor een dakreparatie?

Maak gebruik van de 24/7 spoedservice en een vakman is snel bij u aanwezig!

Bel 088 444 7693

Nu bereikbaar.

dakrenovatie Zoetermeer

Dakrenovatie Zoetermeer, vernieuw uw dak

Wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is of erg duur, is het verstandig om een dakrenovatie uit te laten voeren door een dakdekkersbedrijf.

Bij een dakrenovatie in Zoetermeer worden één of meerdere onderdelen van het dak gerenoveerd. Schakel bijvoorbeeld een dakdekker in voor het vervangen van de dakbedekking, het plaatsen van dakisolatie of het herstellen van de dakgoten.

Een dakrenovatie is vaak een stuk goedkoper dan het plaatsen van een compleet nieuw dak. Bij een dakrenovatie gebruiken dakdekkers namelijk zoveel mogelijk bestaande materialen.

Met een dakrenovatie gaat uw dak weer jarenlang mee, zonder dat u steeds reparaties moet laten uitvoeren. Naast een renovatie van het dak is het ook mogelijk om een schoorsteenrenovatie uit te laten voeren. Denk bij een schoorsteenrenovatie aan het vervangen van het lood- en zinkwerk of het vervangen van het metselwerk.

Een dakrenovatie van een plat dak kost ongeveer €75,- tot €100,- per m² en een dakrenovatie van een schuin dak kost gemiddeld €75,- tot €130,- per m². Wilt u weten wat de exacte kosten voor u zijn? Vraag een gratis offerte aan.


Dakbedekking vervangen

Aan het einde van de levensduur van de dakbedekking of bij ernstige beschadigingen is het nodig om de bedekking te laten vervangen.

De vakman verwijdert hiervoor eerst de oude bedekking. Wilt u besparen op de totaalprijs? Verwijder dan zelf de bedekking. Daarna maakt hij het onderdak helemaal schoon. Eventuele lijm- of andere resten beïnvloeden namelijk de hechting van de nieuwe laag bedekking. Hierdoor zou het los kunnen gaan zitten.

Na het schoonmaken van het onderdak gaat de dakdekker verder met het plaatsen van de dakbedekking. EPDM en pvc worden vastgemaakt met een speciale lijm. Bitumen wordt vastgemaakt met een brander op het dak, tuinhuis, dakkapel of schuur. Lees hier meer over dakbedekkingen voor de schuur.

Wanneer u dakbedekking hebt van bitumen is het niet altijd nodig om de oude laag te verwijderen. In een aantal gevallen is het namelijk mogelijk om de nieuwe laag dakleer over de oude laag aan te laten brengen.

Uw dakdekkersbedrijf geeft u graag advies over de mogelijkheden. Vraag een gratis offerte aan.

Dakpannen vervangen

Eén van de voordelen van een pannendak is dat het een zeer lange levensduur heeft. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 30 tot 50 jaar. Na verloop van tijd is het echter noodzakelijk om een aantal klei- of betondakpannen te vervangen. Ze worden namelijk poreus en gaan brokkelen. Hierdoor kan een daklekkage ontstaan.

Dit wilt u natuurlijk niet!

Het leggen van een nieuw pannendak is een zware klus. Allereerst moeten alle dakpannen eraf gehaald worden en de nieuwe pannen moeten naar boven gebracht worden. Hiervoor hebben dakdekkers gelukkig handige hulpmiddelen, zoals een speciale lift. Ook dragen ze altijd valbescherming voor meer veiligheid.

De dakpannen worden gelegd op een lattensysteem. Meestal is het nodig om ook de latten te laten vervangen bij nieuwe bedekking. Wanneer de latten niet zijn aangetast door houtrot of veroudering, is dit niet altijd nodig.

Ontdek de prijzen voor het vervangen van dakpannen: vraag gratis een offerte aan.

Dakdekkers inschakelen voor een compleet nieuw dak

Wanneer het dak erg verouderd of beschadigd is, of wanneer een dakrenovatie niet meer voldoende is, is het noodzakelijk om een nieuw dak te laten plaatsen. Schakel hiervoor altijd een dakdekkersbedrijf uit Zoetermeer in. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan.

Het plaatsen van een nieuw dak is niet eenvoudig en meestal gaat het hierbij om een grote verbouwing. Een nieuw dak bestaat namelijk ook uit het plaatsen van een gloednieuwe dakconstructie. De werkzaamheden duren enkele dagen tot een paar weken, afhankelijk van de grootte van het dak. Uiteraard is het niet alleen mogelijk om een nieuw dak op een bestaande woning te laten plaatsen door een dakdekkersbedrijf, maar ook op een nieuwbouwwoning.

Alhoewel een nieuw dak een flinke investering is, bevordert het uw wooncomfort. Een nieuw dak is namelijk voorzien van uitstekende isolatie. Hiermee voorkomt u warmteverlies en verwarmt u uw woning efficiënter.

Benieuwd naar de kosten? U leest het op de pagina kosten nieuw dak.

Tip: Met dakisolatie profiteert u in ieder geval van het verlaagde btw-tarief. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

Video: het leggen van dakpannen

Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

Uw dak ziet er als nieuw uit met een dakrenovatie in Zoetermeer!

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offerte ontvangen

dakonderhoud door dakdekker Zoetermeer

Dakonderhoud Zoetermeer: verleng de levensduur

Elk dak vereist jaarlijks onderhoud. In een bosrijke omgeving raden dakdekkers aan om vaker dakonderhoud uit te laten voeren. dakonderhoud in Zoetermeer is erg belangrijk, want:

 • het zorgt voor een verlenging van de levensduur van uw dak;
 • eventuele beschadigingen of andere problemen worden snel gedetecteerd;
 • uw dak ziet er na het onderhoud netjes en verzorgd uit.

Dakonderhoud bestaat uit een aantal werkzaamheden. Het belangrijkste onderdeel van het onderhoud is het schoonmaken van het dakoppervlak en de dakgoten. Een dakreiniging is voornamelijk belangrijk bij platte daken, omdat bladeren en ander vuil erop blijven liggen. Bij hellende daken is het schoonmaken van de dakgoten juist erg belangrijk om verstoppingen te voorkomen.

Overige onderhoudswerkzaamheden die een dakdekker uitvoert zijn het aanbrengen van een dakcoating om te zorgen dat het dak weer waterdicht is, het controleren van het lood- en zinkwerk en het uitvoeren van kleine reparaties. Denk hierbij aan het vervangen van de nokvorst, het vernieuwen van de boeidelen of het herstellen van houtrot. Benieuwd naar de kosten van dakonderhoud? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Dakinspectie door de dakdekker

Eén van de onderdelen van juist dakonderhoud is een dakinspectie. Dit is ook erg belangrijk, want het gehele dak wordt hierbij gecontroleerd.

Tijdens de dakinspectie in Zoetermeer bekijken de dakdekkers het dakoppervlak. Hij controleert de dakbedekking op scheurvorming, bekijkt of de conditie van de bedekking nog goed is en detecteert snel eventuele zwakke plekken.

Met een inspectie worden problemen snel gedetecteerd. U krijgt na het inspecteren deskundig advies. De dakdekker geeft bijvoorbeeld aan of er direct een dakreparatie nodig is, of u het dakmateriaal moet laten vervangen of dat uw dak nog helemaal goed is.

Het lijkt misschien eenvoudig, maar een dakinspectie vereist vakkennis en ervaring. Een dakdekker weet precies waar hij op moet letten tijdens het inspecteren. Daarnaast is het altijd nodig om op het dak te staan.

Dakonderhoud in Zoetermeer nodig?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Start gratis offerteaanvraag

daklekkage verhelpen Zoetermeer

Daklekkage Zoetermeer, wees er snel bij

Bij een daklekkage in Zoetermeer is het zeer belangrijk dat u zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf inschakelt voor het herstellen. Bel daarom direct naar 088 444 7693 om in contact te komen met een dakdekker.

Wanneer u een daklekkage niet snel laat opsporen en verhelpen, wordt het probleem alleen maar groter. Er zijn verschillende oorzaken van een daklekkage. Een heftige storm kan ervoor zorgen dat een dakpan valt. Ook scheurvorming en verstopte dakgoten zijn veelvoorkomende oorzaken van een daklekkage.

Is de oorzaak niet meteen duidelijk? Dan voert een dakdekker een lekdetectie uit.

Dit zijn een aantal vervelende gevolgen van een daklekkage:

 • Het vormen van schadelijke schimmels.
 • Vochtplekken op de muren en plafonds.
 • Schade aan dakconstructie.

Lees hier meer informatie over lekkage pannendak en lekkage plat dak.

Daklekkage opsporen: lekdetectie

Het is belangrijk om een daklekkage snel op te sporen. Een vakman begint altijd met een visuele inspectie. Dit betekent dat hij gaat kijken of hij de oorzaak van de lekkage direct kan zien. Vaak gaat het hierbij om een scheur in de dakbedekking of om een kapotte dakpan.

Het opsporen van een daklekkage is echter niet altijd gemakkelijk. Wanneer een visuele inspectie niet voldoende is voor het opsporen van het lek, gebruiken dakdekkers lekdetectie om de oorzaak te vinden.

De dakdekker gebruikt één van de volgende technieken voor het opsporen van een lekkage:

 • Thermografische camera: deze camera detecteert temperatuurverschillen en vindt zo de lekkage.
 • Endoscopie: de vakman gebruikt een kleine camera voor het opsporen van een lek op moeilijk bereikbare plekken.
 • Rookproef: er wordt rook onder het dak gespoten en op de plek waar rook ontsnapt, zit een lekkage.
Met een lekdetectie is het vaak niet nodig om hak- of sloopwerk uit tevoren om de oorzaak van de lekkage te achterhalen. U bespaart hiermee op de reparatiekosten van de lekkage.

Daklekkage? Laat het snel verhelpen met een dakreparatie!

Bel direct met de 24/7 spoedservice en een dakdekker is snel bij u ter plaatse.

Bel 088 444 7693

Nu bereikbaar.

dakbedekking voor plat dak

Dakbedekking voor plat dak

Wilt u de dakbedekking van uw platte dak laten vervangen? Een goede keuze! De dakbedekking van platte daken gaat minder lang mee dan die van hellende daken. Dat komt omdat de bedekking meer te verduren heeft onder de weersomstandigheden.

U hebt de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen. Denk hierbij aan bitumen, EPDM, kunststof (pvc) of juist een milieuvriendelijk groendak. Vraag hier direct een gratis offerte aan.

Kies uit één van de volgende soorten:

 • Bitumen: één van de populairste materialen voor platte daken, een schuur en dakkapellen. Er zijn twee soorten, namelijk APP en SBS. SBS is elastisch en scheurt minder snel, maar is niet goed bestand tegen uv-straling. SBS is hier wel bestand tegen, maar is juist elastisch. Dit materiaal wordt ook wel roofing of dakleer genoemd. De prijzen per vierkante meter zijn gemiddeld €45,- inclusief plaatsing en het gaat ongeveer 25 jaar mee.
 • EPDM: dit materiaal is een synthetische rubber. Dit materiaal wordt altijd op maat gemaakt voor het dak en bestaat uit één stuk, hierdoor komt een daklekkage minder snel door. Daarnaast is het goed bestand tegen temperatuurschommelingen, omdat het elastisch is. Dit materiaal is ook geschikt als onderlaag voor een groendak. De gemiddelde levensduur is 40 jaar en het kost ongeveer €50,- per vierkante meter.
 • Pvc: pvc, of kunststof, wordt ook op maat gemaakt voor het dak van uw woning en is onderhoudsarm. Het is verkrijgbaar in allerlei kleuren, zelfs wit is een optie. De vakman lijmt het kunststof vast op het onderdak. De gemiddelde levensduur is 25 jaar en het kost ongeveer €55,- per vierkante meter.
 • Groendak: een groendak is milieuvriendelijk en isoleert bovendien zeer goed. U hebt de keuze uit een intensief of extensief groendaktype. Er is wel een wortelbestendige onderlaag nodig en soms is het nodig om de constructie te verstevigen om het gewicht te dragen. Een groendak gaat ongeveer 60 jaar mee en kost, zonder de wortelbestendige onderlaag (zoals EPDM), ongeveer €55,- per vierkante meter.


Wat kost dakbedekking plat dak?

De prijzen voor de dakbedekking zijn voornamelijk afhankelijk van het type waar u voor kiest. Bekijk de tabel voor een aantal gemiddelde prijzen.

Bitumen is de goedkoopste optie. Dit materiaal kost namelijk ongeveer €45,- per vierkante meter. De levensduur is echter niet heel lang, ongeveer 25 jaar.

Op zoek naar dakbedekking die langer meegaat? Kies dan voor EPDM. Dit materiaal gaat ongeveer 40 jaar mee. Het is iets duurder dat roofing, namelijk €50,- per vierkante meter. Maar uiteindelijk bent u dus goedkoper uit, omdat u het minder snel hoeft te vervangen.

Pvc of kunststof kost rond de €55,- per vierkante meter. Hetzelfde geldt voor een groendak. Hierbij moet u echter wel rekening houden met een meerprijs voor de wortelbestendige onderlaag.

Kosten dakbedekking plat dak: 2022

Dakbedekking plat dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Bitumen €45,- 25 jaar
Pvc €55,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig) €55,- 60 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Nieuwe dakbedekking voor het platte dak?

U bent verzekerd van deskundige hulp en een uitstekende kwaliteit.

Gratis offerte ontvangen

dakbedekking voor hellend dak

Dakbedekking hellend dak

Wanneer u een hellend dak hebt, hebt u de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen. De meeste daken zijn bedekt met klei- of betondakpannen, maar ook riet of metalen bedekking zijn een optie. Uw keuze bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw woning. Vraag direct een gratis offerte aan voor dakbedekking hellend dak.

Lees hieronder meer over de dakbedekkingssoorten voor hellende daken:

 • Dakpannen: kies uit beton- of kleidakpannen. Kleidakpannen hebben een ingebakken glazuurlaag en gaan lang mee, maar betondakpannen zijn goedkoper. Ze gaan zeer lang mee, ongeveer 30 tot 50 jaar. De prijzen liggen tussen de €50,- tot €60,- per vierkante meter.
 • Riet: dit materiaal is enkel geschikt voor hellende daken. Niet elk dakdekkersbedrijf kan riet leggen, u hebt hiervoor een specialist nodig. De gemiddelde aanschafprijzen per vierkante meter zijn €100,-. Riet isoleert zeer goed en wordt op een schroefdakconstructie gelegd. Het gaat ongeveer 40 jaar mee.
 • Metalen platen: metalen dakbedekking, zoals koper, zink of aluminium, gaat zeer lang mee en geeft uw dak een moderne en strakke uitstraling. Het kost ongeveer €75,- tot €120,- per vierkante meter en de gemiddelde levensduur is 50 en de 100 jaar.
Naast beton- of kleidakpannen, riet of metalen dakedekking is het ook mogelijk om te kiezen voor leien of shingles. Weet u niet welke dakbedekking geschikt is? Een dakdekker uit Zoetermeer geeft u graag waardevol advies.Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

Over het algemeen is dakbedekking voor een schuin dak duurder dan voor een plat dak. Dit heeft ook te maken met dat het dakoppervlak van hellende daken groter is dan bij platte daken. Gemiddeld kost dakbedekking tussen de €50,- tot €120,- inclusief de montagekosten.

De meeste daken zijn bedekt met dakpannen. U hebt de keuze uit kleidakpannen (ook wel keramische pannen genoemd) en betondakpannen. Betondakpannen zijn goedkoper, maar gaan minder lang mee. Daarnaast blijven kleidakpannen langer mooi door de ingebakken glazuurlaag. De gemiddelde prijs voor een pannendak ligt tussen de €50,- en de €60,- per vierkante meter.

Kiest u voor een rieten dak? Houd dak rekening met een gemiddelde prijs van €100,- per vierkante meter, inclusief plaatsing door een rietdekker. Voor een metalen dak moet u denken aan een gemiddelde prijs tussen de €75,- en de €120,- per vierkante meter.

Kosten dakbedekking hellend dak: 2022

Dakbedekking hellend dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen) €50,- tot €60,- 30 tot 50 jaar
Rieten dak €100,- 40 jaar
Metaal (aluminium tot koper) €75,- tot €120,- 50 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag een gratis offerte aan.

Dakdekkersbedrijf uit Zoetermeer nodig?

Vraag direct een gratis offerte aan en ontvang een aanbod met een scherpe prijs.

Gratis offerte ontvangen

Dakdekkersbedrijf in Zoetermeer inschakelen, 3 redenen

 • Voorkom dat u zelf het hoge dak op hoeft te klimmen.
 • U profiteert van de hoogste kwaliteit.
 • Met de hulp van erkende dakdekkers voorkomt u beschadigingen aan uw dakoppervlak.

Recent aangevraagde dakwerken offertes

Daklekkage van plat dak verhelpen in Groningen
Bitumen dakbedekking aanbrengen in Assen
Dakonderhoud uitvoeren in Nijmegen
Plaatsen van EPDM-dakbedekking in Rotterdam
Nieuwe dakpannen plaatsen in Amsterdam
Nieuwe dakgoten laten plaatsen in Emmen
Daklekkage verhelpen Leeuwarden
Dakbedekking plat dak in Lelystad
Dakinspectie in Utrecht
Dakrenovatie in Almere

dakdekkers Zoetermeer

Dakwerken Zoetermeer? Gratis dakdekker offerte!

Hebt u een dakdekker uit Zoetermeer nodig voor het uitvoeren van dakwerken? Bel voor de 24/7 spoedservice naar 088 444 7693 en kom direct in contact met een dakdekker. Een dakdekker is snel bij u aanwezig voor een dakreparatie, bijvoorbeeld van een daklekkage of een scheur in de bedekking!

Of hebt u een vakman nodig voor andere dakwerken? Denk aan een dakrenovatie, dakonderhoud of het inspecteren van het dak van uw woning? Vraag dan een gratis offerte aan. U krijgt snel een scherp geprijsde offerte voor de dakwerken. Deze offerteservice is geheel zonder verplichtingen, u zit dus nergens aan vast.

Door dakdekker in te schakelen bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Het is belangrijk dat de dakwerken op de juiste manier uitgevoerd worden. U wilt natuurlijk geen daklekkage of andere problemen! Een dakdekker heeft veel vakkennis en ervaring en zorgt ervoor dat alle werkzaamheden probleemloos verlopen.


Ontvang nu een gratis offerte!

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op een paar van de meest gestelde vragen. Zit uw vraag hier niet tussen en wilt u het advies van een ervaren dakdekker? Twijfel dan niet langer: vraag een gratis offerte aan en vind snel een dakdekker in uw regio!

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker voert verschillende dakwerken uit die de kwaliteit en uitstraling van uw dak verbeteren. Te denken aan het vervangen van de dakbedekking, het repareren van daklekkages en het renoveren van oude daken of het plaatsen van dakramen en dakkapellen. U kiest zelf waarvoor u een dakdekker inschakelt.

Kan een dakdekker in de regen werken?

Ja, een dakdekker kan gewoon in de regen werken! Toch geldt dit niet voor alle werkzaamheden. Het plaatsen van een nieuw onderdak, bijvoorbeeld, moet gedaan worden als het droog is. En als het heel hard regent dan is het coaten of impregneren van het dak ook geen optie. Andere werken kunnen het hele jaar door bij elke weersomstandigheden uitgevoerd worden.

Wat kost een dakdekker?

Een gemiddelde dakdekker kost €35,- tot €45,- per uur. Er zijn een aantal factoren die de uurprijs beïnvloeden, zoals de ervaring, de specifieke dakwerken die hij uitvoert en de locatie. Dakdekkers op het platteland zijn doorgaans goedkoper dan dakdekkers in de stad.

Wat kost een bitumen dak per m²?

Een bitumen dak kost gemiddeld €45,- per m² en het heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Het is al jarenlang één van de meest gekozen soorten dakbedekking voor platte daken omdat het zo voordelig in aanschaf is. Op zoek naar een materiaal met een langere levensduur, kijk dan eens naar EPDM of een groendak.

Wat kost een plat dak vervangen per m²?

De kosten voor het vervangen van een plat dak liggen rond de €75,- tot €100,- per m². De prijs hangt nauw samen met het soort dakbedekking dat u kiest. Voor deze prijs laat u de oude dakbedekking verwijderen en laat u nieuwe dakbedekking plaatsen. Eventueel kunt u ook isolatie laten plaatsen.

Welke dakbedekking is de beste?

Er is niet één beste soort dakbedekking. Er is wel een beste keuze voor uw persoonlijke situatie. Wilt u een goedkoop materiaal omdat u een klein budget heeft? Kies dan bitumen. Wilt u een goede prijs-kwaliteit verhouding en een lange levensduur, dan is EPDM een betere keuze. Wilt u juist meer groen in de tuin of bent u milieubewust, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een groendak.

Hoe herken ik een goede dakdekker?

U herkent een goede dakdekker aan keurmerken als KOMO, Vebidak, en NDA dakdekkersbedrijven. Ook is het slim om te letten op de manier waarop de offerte is opgesteld en of deze duidelijk is en u goede garantievoorwaarden heeft. Vraag ook in uw omgeving naar ervaringen en referenties!

Wat kost een dak renoveren?

Een plat dak renoveren kost ongeveer €75,- tot €100,- per m². Voor een hellend dak betaalt u gemiddeld €75,- tot €130,- per m². De exacte prijs is afhankelijk van het materiaal van de nieuwe dakbedekknig, de staat van uw dakoppervlak en de uurprijs van de dakwerker. Deze ligt gemiddeld rond de €35,- tot €45,- per uur.

Klanten over de aangesloten dakdekkers

Op basis van 36 beoordelingen.

Deskundigheid – 90%
Prijzen van de offerte – 87%
Snelheid van dakdekker – 92%
Gemiddelde score – 89%