Uw dak is onze expertise!

Direct een dakdekker uit ons netwerk aan de lijn.

Bel 085 500 9889

Dakwerken Zeeland

Laat een dakdekker uit Zeeland dakwerken uitvoeren zoals dakonderhoud of een dakreparatie. Ziet uw dak er vies uit of heeft u last van een lekkage? Met onderhoud zorgt u ervoor dat het dak er verzorgd uitziet en langer mee gaat. Denk hierbij aan het schoonmaken van de dakbedekking en de dakgoten en een reparatie van een lekkage. Op deze pagina leest u meer over alle dakwerken!

Bel direct naar 085 500 9889 als u met spoed een specialist nodig hebt voor een dakreparatie of andere dakwerken. Of vul het offerteformulier in voor offertes met scherpe prijs. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend.


dakdekker in Zeeland

Dakdekker in Zeeland voor al uw dakwerken

Een dakdekker uit de omgeving van Zeeland doet nog veel meer dan alleen het leggen van nieuwe bedekking op daken. Zo voert hij ook moeiteloos een dakreparatie uit, bijvoorbeeld in het geval van een daklekkage, of onderhoud hij het dak. Onderhoud van het dak bestaat zowel uit het schoonmaken van het dak als de hemelwaterafvoer. Ook lood- en zinkwerk, zoals het vervangen van de loodslabben hoort bij de dakwerken. Dit zijn de belangrijkste dakwerken van een dakdekker:

 • Dakinspectie en dakreparatie
 • Dakonderhoud
 • Dakrenovatie
 • Leggen van nieuwe dakbedekking

Daklekkage Zeeland?

Een daklekkage merkt u doordat er vochtplekken ontstaan op het plafond of op de muren of door schimmelvorming. Een lekkage is daarnaast schadelijk voor uw woning. Het veroorzaakt bijvoorbeeld houtrot. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een dakspecialist in te schakelen voor het repareren van een daklekkage. Eerst voert de specialist een lekdetectie uit, zodat hij precies de locatie van het lek kan opsporen. Uiteraard dicht het dakdekkersbedrijf het lek meteen, zodat u er geen last meer van heeft.

Spoedservice bij daklekkages

Bel naar 085 500 9889 voor de spoedservice voor het repareren van een daklekkage. Deze spoedservice is 24/7 bereikbaar, dus ook in het weekend! U komt direct in contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf en een dakdekker is snel bij u ter plaatse. Wij hebben een groot netwerk van ervaren dakdekkers, zo is er altijd een dakdekker voor dakwerken bij u in de buurt.

Met spoed een dakdekker nodig voor dakwerken?

Bel om direct in contact te komen met een dakwerker in de buurt!

Bel 085 500 9889
spoedservice

Nu bereikbaar.


Belang van een dakinspectie

Heeft u geen idee wat de huidige staat is van uw dakbedekking? Of wilt weten of het nodig is om een dakrenovatie uit te laten voeren? Met een professionele dakinspectie wordt de conditie van het gehele dak gecontroleerd. De vakman van het dakdekkersbedrijf let op de staat van de constructie, de bedekking, de eventuele dakisolatie en de afvoer van het regenwater.

Op basis van de dakinspectie geeft de dakdekker u een advies over eventuele dakwerken. Is er een dakreparatie nodig? Of ziet de dakdekker een daklekkage? Dan zal het dakdekkersbedrijf direct overgaan op een reparatie. Met een dakinspectie worden problemen snel gedetecteerd en opgelost, zodat u grote problemen en hoge repareerkosten voorkomt.

dakreparatie Zeeland

Dakreparatie Zeeland

Bij een daklekkage of een andere beschadiging is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakspecialist uit de omgeving van Zeeland in te schakelen. Door een snelle dakreparatie voorkomt u namelijk dat de beschadiging groter wordt of dat er waterschade ontstaat.

De methode voor het repareren van een dak is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan het daktype, het materiaal waar het dak van is gemaakt en de ernst van het probleem. Een daklekkage moet bijvoorbeeld gedicht worden, bijvoorbeeld met een waterdichte pasta, en hout dat is aangetast door houtrot moet vernieuwd worden. Blijft u het dak maar repareren? Kies dan voor een dakrenovatie om het dak helemaal op te knappen. Vrijblijvend contact met een dakdekker over de prijzen of mogelijkheden? Bel dan 085 500 9889.

Dakreparatie bij een plat dak

Platte daken hebben veel te verduren door allerlei weersomstandigheden. Scheurvorming en losgelaten naden zijn twee beschadigingen die vaak voorkomen bij platte daken. Dit wordt gerepareerd met een waterdichte pasta voor scheurvorming of het vastlijmen van de naden. Soms is het verstandig om een gedeelte van de dakbedekking helemaal te vervangen. Dit wordt vaak aangeraden bij een grote scheur of wanneer het materiaal erg is aangetast.

Dakreparatie bij een hellend dak

Een hellend dak vergt een andere reparatiemethode dan een plat dak. Bij hellende daken zien we vaak verschoven dakpannen, bijvoorbeeld na een fikse storm. Gelukkig is dit vaak eenvoudig te verhelpen. Een dakdekker verwijdert de kapotte pannen en vervangt ze door nieuwe exemplaren. Doffe kleidakpannen of poreuze betondakpannen moet u vaak laten vervangen om waterschade te voorkomen. Soms is het nog mogelijk om een vochtwerende dakcoating aan te brengen. Kost de dakreparatie te veel? Laat dan een dakrenovatie uitvoeren.

Dakreparatie in Zeeland laten uitvoeren?

Bel om direct in contact te komen met een dakdekker in de buurt!

Bel 085 500 9889
spoedservice

Nu bereikbaar.


dakrenovatie in Zeeland

Dakrenovatie Zeeland

Zijn er steeds weer dakreparaties nodig? Of heeft een dakdekker uit Zeeland aangeraden om het dak te vernieuwen na een dakinspectie? Dan is het verstandig om een dakrenovatie uit te laten voeren. Een dakrenovatie is veel goedkoper dan het plaatsen van een gloednieuw dak en bovendien is het sneller uitgevoerd.

Met een dakrenovatie knapt de dakdekker een aantal onderdelen van het dak op of het complete dak. Laat bijvoorbeeld nieuwe dakbedekking aanleggen wanneer de oude bedekking poreus of versleten is en verstevig de dakconstructie bij verzakkingen. Na de dakrenovatie ziet het dak er weer als nieuw uit. Benieuwd naar de prijzen? Vraag een gratis offerte aan. U ontvangt maximaal 5 offertes.

Dakbedekking vervangen, wat doet de dakdekker?

De dakdekker uit Zeeland begint met het verwijderen van de oude bedekking. De dakconstructie komt zo bloot te liggen. De vakman bekijkt direct de constructie en controleert of er geen sprake is van houtrot of een ander probleem. Daarna begint de dakdekker met het leggen van de nieuwe bedekking.

Welke techniek gebruikt de vakman?

Bitumen, EPDM of kunststof wordt vastgebrand of -gelijmd en dakpannen worden in elkaar gelegd. Soms wordt een dakpan vastgemaakt met een speciale panhaak. Bij bitumineuze bedekking is het soms ook mogelijk om een nieuwe laag op de oude laag aan te brengen. Deze methode gaat sneller en u bespaart zo op de prijzen.

Dakpannen vervangen, hoe werkt het?

Om het gehele pannendak te vervangen, verwijdert de dakdekker eerst alle oude dakpannen. Hij controleert het dakbeschot en of de houten balken nog in goede conditie zijn. Daarna brengt hij de nieuwe klei- of betondakpannen aan. De bovenkant van het dak wordt afgesloten met nokvorsten. Dit zijn halfronde pannen, die de verbinding van de twee dakhelften waterdicht maakt.

Bij het vervangen van kapotte dakpannen, schuift de dakdekker eerst de bovenliggende laag omhoog. Hij verwijdert de kapotte pannen en plaatst daarna nieuwe. Daarna schuift hij de bovenste laag weer naar beneden. Breng direct dakisolatie aan, zodat u bespaart op de energiekosten.

Video: het leggen van dakpannen

Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

Oud dak vervangen

Een versleten en verouderd dak moet u op een gegeven moment laten vervangen. Deze biedt u niet meer voldoende bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. De dakdekkers verwijderen eerst het oude dak en bouwen daarna de houten constructie opnieuw op. Ze plaatsen dakisolatie tussen de houten balken en daarboven op nieuwe bedekking. De isolatie voorkomt warmteverlies, waardoor u bespaart op de energiekosten.

Met een nieuw dak heeft u de keuze uit allerlei dakbedekkingsmaterialen. Soms is het mogelijk om een overzetdak te plaatsen. Een overzetdak wordt over het bestaande dak geplaatst, waardoor het niet nodig is om het oude dak te verwijderen.

Dakgoten vervangen

De dakgoten zijn onderdeel van de hemelwaterafvoer en zorgen dat het regenwater op de juiste manier naar de riolering wordt afgevoerd. Bij ernstige beschadigingen of slijtage is het nodig om een gedeelte of alle dakgoten te vervangen. In het geval van een beschadiging zaagt de vakman van het dakdekkersbedrijf gedeelte van het gootdeel eruit en plaatst hij een nieuwe deel ertussen. De naden van de gootdelen worden gedicht met rubberen strips, waterdichte lijm of verbindingsstukken. Na het vervangen controleert de vakman altijd of het water goed wegstroomt.

Met een dakrenovatie ziet uw dak er als nieuw uit!

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Offerte aanvragen

daklekkages Zeeland

Soorten daklekkages

Een daklekkage ontstaat door verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld door een fikse regenval, poreuze bedekking of door een beschadiging. Het repareren van een daklekkage van een plat dak vereist een andere methode dan bij een hellend dak. Over de soorten daklekkages leest u hieronder meer. Direct hulp nodig? Bel dan vrijblijvend 085 500 9889.

Lekkage plat dak

Doordat neerslag langer blijft liggen op een plat dak en de dakbedekking meer te verduren heeft door temperatuurswisselingen en hoge temperaturen, is een plat dak kwetsbaar. Roofing kan bijvoorbeeld gaan scheuren doordat het materiaal niet elastisch is.

Voor het repareren van scheuren gebruikt de dakdekker uit Zeeland meestal lijm of een waterdichte pasta. Bij een grote scheur is het nodig om een gedeelte van de bedekking te vervangen. Losgelaten naden worden opnieuw vastgelijmd.

Lekkage pannendak

Eén van de meest voorkomende oorzaken van een daklekkage van een pannendak zijn verschoven dakpannen. Dit komt soms voor na een fikse storm in Zeeland. Dit is eenvoudig te repareren door de pannen weer goed te leggen. Een andere oorzaak is een gescheurde nokvorst. Nokvorsten zijn halfronde dakpannen die de verbinding tussen twee dakhelften waterdicht maken. Dan loopt er water onder de dakpannen door. Dit is te repareren door een nieuwe nokvorst te plaatsen.

Poreuze dakpannen moet u laten vervangen, deze zijn aan het einde van hun levensduur. Soms is het nog mogelijk om een vochtwerende coating aan te brengen.

Lekkage dakkapel of dakraam?

Een daklekkage rondom een dakraam komt niet vaak voor. Oorzaken zijn vaak een verkeerde plaatsing, een te groot gat tussen de dakpan en het dakraam en stilstaand water op de slabbe. In het laatste geval is het afschot niet schuin genoeg. Ook een kapotte glasplaat komt soms voor. De dakdekker plaatst dan nieuw glas in het dakraam. Ziet u vochtplekken aan de binnenkant van de dakkapel? Dan is er sprake van een daklekkage. Bijvoorbeeld doordat de bedekking kapot is of door verouderde loodslabben.

daklekkage bij schoorsteen

Daklekkage bij de schoorsteen

Ook rondom een schoorsteen kan er een daklekkage ontstaan. Bijvoorbeeld door verouderd metselwerk en voegwerk of doordat de loodslabben kapot zijn. Loodslabben dichten de verbindingen tussen schoorsteen en dak. Een schoorsteenkap sluit de bovenkant van de schoorsteen af. Deze kan verschuiven door een harde rukwind of natuurlijk kapotgaan. Dan loopt er neerslag de schoorsteen in. De dakdekker controleert eerst de conditie van de schoorsteen en voert dan een dakreparatie uit.

Daklekkage opsporen en verhelpen

Voor het opsporen van een daklekkage gebruikt de dakdekker uit de omgeving van Zeeland diverse methodes. Dit noemen we een lekdetectie. Bijvoorbeeld een rookgasdetectie. De dakdekker blaast dan rook onder de bedekking en kijkt waar het rook ontsnapt. Dit is de locatie van het lek. Deze methode is zeer geschikt voor een pannendak.

Met thermografie gebruikt hij een warmtesensor om het lek op te sporen. Andere methodes voor lekdetectie zijn ultrasoon met geluidsgolven of met een endoscoop. Dit is een kleine camera. Voordeel van een lekdetectie is dat de daklekkage snel is opgespoord zonder veel hak- en breekwerk.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. U ontvang maximaal 5 offertes van dakdekkers uit uw regio.

dakonderhoud Zeeland

Onderdelen van dakonderhoud Zeeland

Met onderhoud verlengt u de levensduur van het dak van uw woning in Zeeland. De dakwerken bestaan onder andere uit het schoonmaken van de bedekking en de hemelwaterafvoer. Vuil zoals mosgroei zorgt ervoor dat de bedekking poreus wordt en daarnaast stroomt de neerslag niet meer goed weg. Bladeren en takjes veroorzaken verstoppingen in de regenpijpen en de dakgoten. Hierdoor blijft het water staan. Bovendien veroorzaakt het verzakkingen door het gewicht van de bladeren. De belangrijkste onderdelen van dakonderhoud:

 • Schoonmaken dakbedekking
 • Reinigen hemelwaterafvoer
 • Kleine reparaties

Dakonderhoud in Zeeland nodig?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Offerte ontvangen

Wat kost een dakdekker?

Het uurloon van een dakdekker uit Zeeland is afhankelijk van zijn ervaring en de dakwerken. Het gemiddelde uurtarief ligt tussen de €35,- en de €45,-. Bekijk de prijstabel voor meer informatie over de gemiddelde prijzen voor dakwerken. Zo kost een dakrenovatie van een plat dak gemiddeld €75,- tot €100,- per m² en voor een schuin dak rond de €75,- tot €130,- per m². Dakonderhoud om de levensduur van uw dak te verlengen kost ongeveer €15,- per m². Moeten er reparaties uitgevoerd worden, dan moet u rekening houden met een hogere prijs. De dakwerken duren dan namelijk langer.

Gratis offerte
Bespaar op de totaalprijs van dakwerken! Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes van dakspecialisten.
Gratis offerte

Prijstabel: kosten dakdekker

Wat?OmschrijvingGemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekkerUurloon is afhankelijk van type klus.€35,- tot €45,- per uur
Wat?OmschrijvingGemiddelde kosten inclusief materiaal***
Dakreparatie bij plat dakZwakke gedeelten vervangen€250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dakEnkele dakpannen vervangen€150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dakVerwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking.€75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dakVerwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking.€75,- tot €130,- per m²**
DakonderhoudReinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren€15,- per m²

* Van bitumen tot EPDM.
** Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
*** Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan!

Wat heeft invloed op de prijzen van een dakdekker?

De totaalprijs is afhankelijk van een groot aantal factoren. Natuurlijk is hierbij de grootte van de dakoppervlak van invloed, maar ook het daktype en de dakwerken die u laat uitvoeren. Dakonderhoud is goedkoper dan een dakrenovatie. Onderhoud duurt minder lang en er is daarnaast minder materiaal nodig. Een dakreparatie, bijvoorbeeld van een daklekkage, is afhankelijk van de ernst van het probleem. Een klein scheurtje repareren is eenvoudiger dan een zeer grote scheur. De prijzen zijn afhankelijk van:

 • het uurtarief van de dakdekker uit Zeeland;
 • het daktype en het dakoppervlak;
 • het dakbedekkingsmateriaal;
 • de dakwerken die de dakdekker uitvoert.

Kosten van dakbedekking

Heeft u nieuwe dakbedekking nodig? Voor een plat dak heeft u al nieuwe bedekking vanaf €45,- per vierkante meter. Dit is bitumineuze bedekking. Wilt u liever bedekking die langer meegaat? Kies dan voor kunststof of EPDM. Deze kosten respectievelijk €55,- en €50,- per m². Heeft u een schuin dak? De prijzen voor een pannendak beginnen bij €50,- per vierkante meter. De prijzen zijn niet alleen afhankelijk van de materiaalkosten, maar ook van de grootte van het dak, de arbeidskosten en het verwijderen van de oude bedekking.

Prijstabel: kosten dakbedekking

Soort dakbedekkingGemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)*Gemiddelde levensduur
Plat dak
Bitumen€45,-25 jaar
Pvc€55,-25 jaar
EPDM€50,-40 jaar
Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig)€55,-60 jaar
Hellend dak
Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen)€50,- tot €60,-30 tot 50 jaar
Rieten dak€100,-40 jaar
Metaal (aluminium tot koper)€75,- tot €120,-50 tot 100 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten over de exacte prijzen van dakbedekking?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offerte

dakbedekking voor plat dak

Soorten dakbedekking voor plat dak

Eén van de populairste dakbedekkingssoorten voor platte daken is bitumen. Deze bedekking is goedkoop en eenvoudig aan te brengen. Andere soorten zijn EPDM, PVC en groendaken. Een groendak is een milieubewuste keuze, maar hiervoor moet de dakconstructie wel geschikt zijn. Daarnaast heeft u een wortelbestendige onderlaag nodig. Lees hieronder meer over de verschillende materialen. Wilt u prijsopgaven ontvangen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan maximaal 5 offertes.

Bitumen dakbedekking Zeeland

Het plaatsen van bitumen kost ongeveer €45,- per m². Alhoewel de bedekking goedkoop is, gaat dit materiaal niet heel lang mee. De gemiddelde levensduur is ongeveer 25 jaar. Het wordt niet alleen gebruikt voor woningen, maar ook voor het bedekken van een aanbouw, schuur of dakkapel. Bitumen wordt ook wel roofing of dakleer genoemd.

De dakdekker verhit de onderkant van het dakleer. Hierdoor smelt de onderlaag en kan het vastgeplakt worden op het dak. Er zijn twee verschillende soorten dakleer, namelijk APP en SBS. Elk soort heeft zijn eigen voor- en nadelen.

APP bitumen

Eén van de nadelen van bitumen die vaak genoemd wordt is dat het materiaal niet bestand is tegen Uv-straling. Dit is niet het geval bij Atactisch Popy Propyleen (APP) bitumen. Aan deze roofing zijn plastomeren toegevoegd, waardoor het Uv bestendig is. Daarnaast kan het beter tegen extreme temperaturen. Om APP bitumen te leggen wordt het materiaal verhit tot 130 graden.

SBS bitumen

Een andere variant is SBS bitumen, ook wel Styreen Butadieen Styreen roofing genoemd. Deze soort wordt gemaakt met elastomeren en is hierdoor elastischer dan APP. Het materiaal scheurt minder snel door het uitzetten en krimpen door temperatuursschommelingen. Helaas is deze variant minder goed bestand tegen Uv-straling. Om het te beschermen wordt er vaak een laag leislag of grind aangebracht.

Pvc-dakbedekking

Pvc-dakbedekking legt u al vanaf €55,- per vierkante meter. Dit materiaal heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Het materiaal is goedkoop, maar het leggen is niet eenvoudig. Hiervoor is vakkennis en ervaring nodig. Bedekking van kunststof wordt geleverd in banen van 70 tot 3 meter breed. Het materiaal is minimaal 1,2 millimeter dik. Hierbij geldt dat hoe dikker het materiaal is, hoe langer de levensduur is. Het voordeel van pvc is dat het kan krimpen en uitzetten. Hierdoor scheurt het minder snel. Voor het leggen van pvc wordt lijm gebruikt, dit wordt zowel op het dak als op de onderkant van de bedekking aangebracht.

EPDM dakbedekking

EPDM is een waterdichte rubbersoort met ontzettend veel voordelen. Het gaat gemiddeld 40 tot 50 jaar mee. Dankzij de specifieke samenstelling is het materiaal erg elastisch. Zowel in de vrieskou als in de brandende zon zal EPDM niet gaan scheuren door krimp- en uitzetspanningen van het dakoppervlak. Het materiaal heeft geen onderhoud nodig. Is er toch een beschadiging ontstaan? Dan is een dakreparatie veelal eenvoudig uitgevoerd met behulp van een zelfklevende folie. Het materiaal zal bovendien niet doorscheuren waardoor een beschadiging altijd klein blijft. Tot slot blijft EPDM altijd beloopbaar en kunt u het in de meeste gevallen over een bestaande bedekking aanbrengen.

EPDM kost ongeveer €50,- per m² en gaat gemiddeld 40 jaar mee.

Groendak

Groendaken zijn duurzaam, milieubewust en isoleren daarnaast zeer goed. Er zijn twee verschillende soorten groendaken: een intensief groendak en een extensief groendak. Voor een intensieve variant heeft u vaak een versteviging van de dakconstructie nodig. U moet bij dit type namelijk meer onderhoud plegen. De begroeiing van een groendak bestaat uit verschillende soorten mossen, kleine platen, kruiden en grassen.

Welke onderlaag? Voor een groendak is er een geschikte wortelbestendige onderlaag nodig. Hiervoor wordt meestal EPDM of pvc gebruikt. De prijzen voor dit daktype zijn ongeveer 55,- per vierkante meter, zonder de prijs voor een onderlaag. De levensduur is gemiddeld 60 jaar.

Wilt u uw dakbedekking laten vervangen?

Met een dakdekker uit Zeeland bent u verzekerd van het beste resultaat!

Gratis offerte

dakbedekking voor hellend dak

Dakbedekking voor hellend dak

Hellende daken in Zeeland worden meestal bedekt met dakpannen. U heeft de keuze uit betondakpannen en kleidakpannen. Ook riet, metaal of leien wordt gebruikt voor het bedekken van een schuin dak. Op deze pagina vindt u meer informatie over de materiaalsoorten. Direct prijsopgaven ontvangen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes.

Dakpannen

Er zijn twee verschillende dakpansoorten waar u uit kunt kiezen: kleidakpannen en betondakpannen. Kleidakpannen wordt gemaakt door klei met een glazuurlaag op hoge temperatuur te bakken. Door het productieproces zijn ze iets duurder dan betondakpannen, maar deze variant gaat langer mee. Daarnaast zien ze er lang mooi uit door de ingebakken glazuurlaag. Betondakpannen zijn goedkoper, maar hebben sneller last van mosgroei en algen.

Per vierkante meter kost het leggen van een pannendak rond de €50,- en €60,- per m². Dit materiaal gaat zeer lang mee, namelijk 30 tot 50 jaar.

Rieten dak

Het leggen van een rieten dak vereist vakkennis. U heeft hier een rietdekker uit de regio Zeeland nodig. Rieten daken worden gelegd op een schroefdakconstructie. Deze methode houdt in dat het riet op een gesloten constructie wordt gelegd. De isolatie is dan beter, het is brandveiliger en alles is goed afgesloten. Een opendakconstructie wordt tegenwoordig niet meer gebruikt. De levensduur van een rieten dak is gemiddeld 40 jaar.

Het plaatsen door een rietdekker kost ongeveer €100,- per vierkante meter. Deze prijs is hoger dan andere materialen, dit komt omdat het gaat om specialistische dakwerken.

Metaal: aluminium, zink en koper

Metaal kost gemiddeld €75,- tot €120,- per vierkante meter. De levensduur is zeer lang, ongeveer 50 tot 100 jaar. U heeft de keuze uit aluminium, zink en koper. Deze materialen geven uw dak een elegant en strak karakter. Eén van de voordelen van metaal is dat het weinig dakonderhoud vereist.

Welke kleuren?

Door blootstelling aan de buitenlucht verandert de kleur van zink en koper na het plaatsen. Zink oxideert en wordt hierdoor mat en iets donker. Ook koper oxideert, hierdoor ontstaat er een groene patina. Na het oxidatieproces heeft het koper de bekende kopergroene kleur gekregen. Zink is verkrijgbaar in grijstinten, maar geanodiseerd aluminium kunt u bestellen in allerlei kleuren.

Soorten dakgoten

Wanneer u nieuwe dakgoten gaat aanschaffen heeft u de keuze uit verschillende varianten, denk aan een mastgoot en een bakgoot. Een mastgoot is halfrond en een bakgoot is halfrond. U moet ook een keuze maken uit verschillende soorten materiaal, denk hierbij aan kunststof, aluminium en zink. Hout wordt meestal gebruikt voor dakgootbakken. Zink en aluminium is zeer sterk, waardoor er lange naadloze gootdelen mogelijk zijn. De kans op een lekkage is hierdoor zeer klein.

U heeft de keuze uit de volgende materiaalsoorten:

 • Kunststof
 • Aluminium
 • Zink
 • Hout

Keurmerken dakdekkersbedrijf Zeeland

Wanneer u een dakdekkersbedrijf gaat inschakelen, kunt u bijvoorbeeld letten op keurmerken of een lidmaatschap bij een brancheorganisatie. Bijvoorbeeld het KOMO-keurmerk. KOMO let op kwaliteit, vakwerken en betrouwbaarheid. Bekijk de website van KOMO voor meer informatie. Of lees meer op dakmerk.nl over een kwaliteitslabel voor een dakdekkersbedrijf dat werkt met platte daken. VEBIDAK is een brancheorganisatie voor bedrijven die werken bitumineuze of kunststoffen bedekking. Ga naar vebidak.nl voor meer informatie over deze organisatie.

Subsidie mogelijk?

Er is geen landelijke subsidieregeling mogelijk voor dakwerken. Maar wanneer u de dakwerken combineert met het aanbrengen van woningisolatie, heeft u mogelijk wel recht op een subsidie. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is speciaal voor Verenigingen van Eigenaren die isolatiemateriaal plaatsen. Ga naar rvo.nl voor meer informatie.

Subsidies voor particulieren?

Particulieren kunnen geen gebruik maken van deze regeling. Via energiesubsidiewijzer.nl vindt u echter alle beschikbare gemeentelijke en lokale subsidies. U betaalt altijd het verlaagde btw-tarief van 9% over de arbeidskosten voor het plaatsen van dakisolatie als uw woning minstens 2 jaar oud is. Hierover vindt u meer informatie op de website van de Belastingsdienst.

Waarom dakdekker in Zeeland inschakelen?

U profiteert van vele voordelen wanneer u een dakdekker uit de omgeving van Zeeland inschakelt voor uw dakwerken. Zo hoeft u bijvoorbeeld zelf niet op een hoge trap te staan of gereedschap aan te schaffen. Waarom een dakdekker inschakelen? Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Met een lekdetectie is een daklekkage snel opgespoord.
 • De dakwerken verlopen snel en zonder problemen.
 • U weet zeker dat de dakwerken perfect uitgevoerd worden.

Recent aangevraagde offertes

Daklekkage van plat dak verhelpen in Middelburg
Nieuwe bitumen dakbedekking aanbrengen op schuur in Vlissingen
Dakonderhoud uitvoeren in Rotterdam
Plaatsen van EPDM-dakbedekking in Den Haag
Nieuwe dakpannen plaatsen in Zwolle
Nieuwe dakgoten laten plaatsen in Goes
Oud dak van schuurtje vervangen in Terneuzen
Bitumen dakbedekking van plat dak vervangen in Breda
Dakinspectie om de staat van het dak te beoordelen in Dordrecht
Dakrenovatie in Delft

dakdekkersbedrijf voor dakwerken Zeeland

Dakdekker nodig voor dakwerken? Gratis offerte!

Een dakdekker helpt u graag met een dakreparatie of dakonderhoud. Bel naar de spoedservice via telefoonnummer 085 500 9889 en een dakdekker is snel bij u ter plaatse voor het repareren van een daklekkage. Laat een dakrenovatie uitvoeren en het dak van uw woning in Zeeland ziet er weer als nieuw uit. Met een inspectie bekijkt de dakdekker de conditie van uw dak en of er reparaties nodig zijn. Vul het offerteformulier in om gratis offertes te ontvangen van dakdekkers uit de omgeving voor de dakwerken! Deze offertedienst is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Klanten over de aangesloten dakdekkers

Op basis van 36 beoordelingen.

Deskundigheid – 90%
Prijzen van de offerte – 87%
Snelheid van dakdekker – 92%
Gemiddelde score – 89%

Voeg uw beoordeling toe.