Uw dak is onze expertise!

Direct een dakdekker uit ons netwerk aan de lijn.

Bel 085 500 9919

Dakwerken Overijssel

Met dakwerken zoals dakonderhoud en een dakreparatie verlengt u de levensduur van het dak van uw woning in Overijssel. Dakonderhoud bestaat bijvoorbeeld uit een reiniging van de dakbedekking en het schoonmaken van de hemelwaterafvoer. Schakel een vakman in voor de lekdetectie en de reparatie van een daklekkage. Bel direct naar 085 500 9919 om contact te komen met een dakdekker uit de omgeving.

Op deze pagina leest u meer over onze service, materialen voor dakbedekking en dakwerken. Daarnaast geven we u meer inzicht in de kosten. Wilt u inzicht in de exacte totaalprijs voor de dakwerken en besparen? Vul dan het offerteformulier in en u ontvangt spoedig maximaal 5 gratis offertes van dakdekkers uit de omgeving van Overijssel.


dakdekker Overijssel

Dakdekker in Overijssel voor al uw dakwerken

De werkzaamheden van een dakdekker zijn zeer uitgebreid. Hij voert vakkundig een dakreparatie uit bij een beschadiging of een daklekkage. Daarnaast zorgt de vakman voor dakwerken zoals dakonderhoud, een dakreiniging en legt hij moeiteloos nieuwe dakbedekking. Met een dakdekker uit Overijssel bent u verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. De vakman voert de volgende dakwerken voor u uit:

 • Dakreparatie & dakonderhoud
 • Leggen van dakbedekking
 • Dakrenovatie
 • Dakinspectie

Daklekkage Overijssel?

Heeft u last van een daklekkage? Dat is erg vervelend! Een lekkage veroorzaakt namelijk niet alleen vochtplekken en schimmelvorming, maar is ook schadelijk voor de constructie van uw woning in Overijssel. Schakel daarom zo snel mogelijk een dakdekker in voor een dakreparatie. De dakdekker voert eerst een lekdetectie uit om de locatie van de lekkage snel op te sporen. Daarna begint hij meteen met het repareren van de daklekkage.

Spoedservice bij daklekkages

Met spoed een dakdekker in Overijssel nodig voor dakwerken? Bel dan naar 085 500 9919! U komt in contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf. Wanneer het nodig is, is er snel een dakdekker bij u ter plaatse voor een dakreparatie. Bijvoorbeeld het repareren van een daklekkage. Ons netwerk bestaat uit vele dakdekkers. Er is altijd een vakman bij u in de buurt!

Met spoed een dakdekker nodig voor dakwerken?

Bel om direct in contact te komen met een specialist in de buurt!

Bel 085 500 9919
spoedservice

Nu bereikbaar.


Belang van een dakinspectie

Tijdens een dakinspectie bekijkt een vakman uit Overijssel het gehele dak. Hij inspecteert de kwaliteit van de dakbedekking, controleert of de verbindingen tussen dak en dakkapel, dakraam en schoorsteen nog waterdicht zijn en constateert eventuele gebreken.

Waarom een inspectie?

De vakman geeft u na de dakinspectie advies over uw bedekking of voert meteen een dakreparatie of dakonderhoud uit. Met een dakinspectie voorkomt u grote problemen en hoge reparatiekosten, want gebreken worden vroegtijdig geconstateerd.

dakreparatie Overijssel

Dakreparatie Overijssel

Dakschade of daklekkage? Gelukkig zijn er ervaren dakdekkers die uw getroffen dak er snel bovenop helpen zodat u weer een veilige thuishaven heeft. In de meeste gevallen komt dakschade voort uit dat de levensduur van de bedekking is bereikt. In dit geval is het aan te raden om voor een complete dakrenovatie te kiezen. U bent dan goedkoper uit dan wanneer ieder jaar een dakreparatie nodig is totdat u toch echt niet meer om de dakrenovatie heen kunt.

Maar wat kost een dakreparatie eigenlijk?

Het repareren van een plat dak kost gemiddeld €250,- tot €300,- per m² en voor een hellend dak moet u rekening houden met €150,- tot €350,- per m². Deze prijzen zijn voor een dakreparatie waarbij de vakman een aantal zwakke gedeeltes vervangt. Vrijblijvend contact met een dakdekker over de prijzen of mogelijkheden? Bel dan 085 500 9919.

Dakreparatie bij een plat dak

Een veelvoorkomende dakreparatie bij een plat dak is het herstellen van scheuren en losgelaten naden. Meestal kunnen deze beschadigingen eenvoudig gerepareerd worden door lijm aan te brengen of een waterdichte paste. Soms is het nodig om een gedeelte van de bedekking opnieuw te plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer de scheur te groot is of wanneer het materiaal te veel aangetast is.

Dakreparatie bij een hellend dak

Zijn de betondakpannen poreus geworden? Dan kunt u een speciale dakcoating laten plaatsen. Met deze coating zijn uw betondakpannen weer vochtwerend. Een gebroken dakpan moet u laten herstellen, want deze laat vocht door en kan waterschade veroorzaken. Is de glazuurlaag van de kleidakpannen dof geworden? Dan is het waarschijnlijk nodig om ze te vervangen. Met een dakinspectie controleert de vakman of een dakreparatie nodig is en wat de conditie is van uw dak.

Dakreparatie in Overijssel laten uitvoeren?

Bel om direct in contact te komen met een specialist in de buurt!

Bel 085 500 9919
spoedservice

Nu bereikbaar.


dakrenovatie Overijssel

Dakrenovatie Overijssel

Wanneer is een dakrenovatie nodig? Wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is, of wanneer u maar last blijft houden van een daklekkage of een ander probleem, is het tijd om een dakrenovatie uit te laten voeren. Met een dakrenovatie wordt het complete dak aangepakt of een aantal onderdelen. Laat bijvoorbeeld de dakbedekking vernieuwen wanneer deze versleten is of versteviging de dakconstructie bij verzakkingen.

Met een dakrenovatie ziet het dak van uw woning in Overijssel er weer als nieuw uit. Voordeel van een dakrenovatie door een dakdekkersbedrijf is dat het een stuk goedkoper is dan het plaatsen van een nieuw dak. Benieuwd naar de prijzen? Vraag een gratis offerte aan. U ontvangt maximaal 5 offertes.

Dakbedekking vervangen, wat doet de dakdekker?

Wanneer u de dakbedekking moet laten vervangen, haalt de vakman eerst de oude bedekking weg. Hij controleert de dakconstructie en voert eventueel een reparatie uit aan de constructie. Bijvoorbeeld wanneer hij houtrot constateert. Daarna plaatst de dakdekker uit de omgeving van Overijssel de nieuwe dakbedekking. In het geval van bitumineuze bedekking is het soms mogelijk om een nieuwe bitumenlaag over de bestaande laag te leggen. In dit geval bespaart u op de kosten en het vervangen gaat een stuk sneller.

Dakpannen vervangen, hoe werkt het?

Is het nodig om een aantal dakpannen te vervangen? Bijvoorbeeld doordat een aantal kapot zijn gevallen na een storm? De vakman schuift dan eerst de dakpan boven de kapotte dakpan omhoog. Soms zijn ze vastgemaakt met een spijker of panhaak. Hij haalt de kapotte pannen van het dak en plaatst nieuwe exemplaren. Eventueel zet hij ze nog vast met panhaken. Daarna schuift de vakman de bovenliggende dakpan weer terug en controleert hij of alles goed vastligt.

Is het nodig om het gehele pannendak te vervangen? Dan verwijdert de vakman eerst alle dakpannen. Hij controleert dan het raamwerk op houtrot. Is alles goed? Dan plaatst de dakdekker het nieuwe pannendak. Bij houtrot of een andere beschadiging voert hij eerst een dakreparatie uit.

Video: het leggen van dakpannen

Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

Oud dak vervangen

Wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is en ook een dakrenovatie niet meer gaat helpen, moet u het gehele dak laten vervangen. Het dakdekkersbedrijf haalt eerst het oude dak eraf. Daarna bouwen ze de dakconstructie opnieuw op door een houten frame te plaatsen. Tussen de houten balken plaatsen ze dakisolatie, zodat u warmteverlies voorkomt en bespaart op de energiekosten. Daarbovenop komt de nieuwe dakbedekking te liggen.

In een aantal gevallen is het mogelijk om een overzetdak te gebruiken voor een nieuw hellend dak. Een overzetdak wordt over een bestaand dak geplaatst en is vaak goedkoper. Een overzetdak bestaat uit een lichtmetalen frame en bedekking.

Dakgoten vervangen

Het vervangen van de dakgoten is noodzakelijk wanneer deze versleten zijn of in het geval van ernstige beschadigingen. Soms is het voldoende om een gedeelte van de dakgoot te vernieuwen. In dit geval zaagt de vakman het beschadigde gedeelte eruit en plaatst hij een nieuw gootdeel. Hij zorgt met rubberen strips, verbindingsstukken of lijm ervoor dat de naden waterdicht zijn.

Eerst verwijdert de vakman uit Overijssel de oude dakgoten. Hij hangt daarna nieuwe gootbeugels op waarin hij de nieuwe goten ophangt. Vervolgens maakt hij alle verbindingen waterdicht en controleert hij of het water goed wegstroomt.

Uw dak ziet er als nieuw uit met een dakrenovatie!

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Offerte aanvragen

daklekkage Overijssel

Soorten daklekkages

Een daklekkage wordt veroorzaakt door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld door verschoven of poreuze dakpannen of losgelaten naden van de dakbedekking van platte daken. Ook rondom een dakkapel, dakraam of een schoorsteen komen soms lekkages. U leest hieronder meer over de verschillende soorten daklekkages. Direct hulp nodig? Bel dan vrijblijvend 085 500 9919.

Lekkage plat dak

De meest voorkomende oorzaak van een lekkage bij een plat dak is door gescheurde dakbedekking. Dakleer is bijvoorbeeld niet goed bestand tegen temperatuurswisselingen en kan scheuren doordat het niet elastisch genoeg is. Losgelaten naden komen ook vaak voor.

Voor het repareren van een daklekkage gebruikt de vakman uit Overijssel een waterdichte pasta, lijmt hij de naden weer goed vast of brengt hij nieuwe gedeeltelijk nieuwe dakbedekking aan. Bij bitumineuze bedekking is het daarnaast ook mogelijk om een nieuwe laag over de bestaande bitumenlaag aan te brengen.

Lekkage pannendak

Tijdens een fikse storm komt het soms voor dat een aantal dakpannen verschuiven. Hierdoor gaat het dak lekken. Gelukkig is dit snel op te lossen, want de locatie van de daklekkage is direct zichtbaar. Andere oorzaken van een daklekkage bij een pannendak zijn gescheurde nokvorsten, verouderde dakpannen of een verstopte hemelwaterafvoer.

Soms is het nodig om een aantal dakpannen of nokvorsten te vervangen. Bij poreuze dakpannen is het nodig om de dakpannen te vernieuwen of om een vochtwerende coating aan te laten brengen.

Lekkage dakkapel of dakraam?

Lekkages in een dakkapel merkt u meestal doordat er vochtplekken ontstaan aan de binnenkant van. Oorzaken zijn scheuren of losgelaten naden van de dakbedekking en verbindingen die niet meer waterdicht zijn.

Bij een dakraam is een lekkage vaak de oorzaak van een te groot gat tussen de dakpan en het dakraam, verkeerde plaatsing of doordat er water op de slabbe aan de onderzijde van het dakraam blijft staan. Het gat tussen het dakraam en de dakpan mag maximaal 60 millimeter zijn.

daklekkage bij schoorsteen

Daklekkage bij de schoorsteen

Een daklekkage bij de schoorsteen ontstaat meestal doordat de verbindingen niet meer waterdicht zijn. De verbindingen rondom de schoorsteen worden vaak afgesloten met loodslabben. Wanneer deze verouderd zijn of als er kleine scheurtjes in zitten, dringt neerslag naar binnen. Andere oorzaken van een daklekkage bij de schoorsteen zijn kapot voegwerk en een kapotte schoorsteenkap. De schoorsteenkap sluit de bovenkant van de schoorsteen af. Wanneer deze kap kapot is of verschoven, sluit hij de bovenkant niet meer goed af en valt er neerslag in.

Daklekkage opsporen en verhelpen

Het opsporen van een daklekkage is niet altijd eenvoudig. Water loopt namelijk naar beneden, waardoor de plek waar vochtbeschadigingen ontstaan niet altijd de locatie van de lekkage is. Daarom gebruikt een dakdekker uit Overijssel speciale methodes voor lekdetecties. Bijvoorbeeld rookgasdetectie. Hierbij spuit de vakman rook onder de dakbedekking. Op de plek waar het rook ontsnapt zit een gat.

Of lekdetectie met thermografie of ultrasoon. Thermografie maakt gebruik van de warmte en ultrasoon houdt in dat er geluidsgolven gebruiken worden. Met deze methodes is het niet nodig om veel hak- en breekwerk uit te voeren om snel een daklekkage op te sporen. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. U ontvang maximaal 5 offertes van dakdekkers uit uw regio.

dakonderhoud Overijssel

Onderdelen van dakonderhoud Overijssel

Door regelmatig onderhoud te laten ziet uw dak er netter en verzorgd uit, maar u verlengt ook de levensduur van het dak. Vuil, zoals mosgroei en algen, tast namelijk de dakbedekking aan. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat een dakpan poreus wordt en dat het water niet meer goed wegstroomt van het dak. Ook de dakgoten en de regenpijpen moeten regelmatig schoongemaakt worden. Bladeren en takjes veroorzaken verstoppingen met waterschade, verzakkingen en scheuren als gevolg. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van dakonderhoud:

 • Reinigen van de dakbedekking.
 • De dakgoten en regenpijpen schoonmaken.
 • Uitvoeren van kleine reparaties.

Dakonderhoud in Overijssel nodig?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offerte

Wat kost een dakdekker?

Wilt u een dakdekker uit Overijssel inschakelen? Bekijk dan de prijstabel voor inzicht in de gemiddelde prijzen. Het uurloon van een dakdekker ligt tussen de €35,- en de €45,-. Het uurloon wordt onder andere beïnvloed door de dakwerken en de ervaring van de dakdekker. Voor het repareren van een plat dak moet u denken aan een prijs tussen de €250,- tot €300,- per m². De prijzen voor en dakreparatie van een hellend dak beginnen vanaf €150,-. Vanaf €75,- per m² laat u een dakrenovatie uitvoeren. Deze prijzen zijn inclusief de materiaalkosten.

Gratis offerte
Wilt u weten wat de exacte prijzen zijn voor uw dakwerken? Vul dan het offerteformulier in voor een aantal scherp geprijsde offertes (max. 5).
Gratis offerte

Prijstabel: kosten dakdekker

Wat?OmschrijvingGemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekkerUurloon is afhankelijk van type klus.€35,- tot €45,- per uur
Wat?OmschrijvingGemiddelde kosten inclusief materiaal***
Dakreparatie bij plat dakZwakke gedeelten vervangen€250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dakEnkele dakpannen vervangen€150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dakVerwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking.€75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dakVerwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking.€75,- tot €130,- per m²**
DakonderhoudReinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren€15,- per m²

* Van bitumen tot EPDM.
** Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
*** Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan!

Wat heeft invloed op de prijzen van een dakdekker?

Een aantal factoren heeft invloed op de totaalprijs van een dakdekker. Denk hierbij aan het type dak, de ernst van de beschadiging en de grootte van het dak. Een dakreparatie van een verschoven dakpan is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan het repareren van een scheur in bitumen. Het repareren van scheuren in bitumineuze dakbedekking is daarom duurder. Elke dakdekker uit de omgeving van Overijssel hanteert daarnaast zijn eigen tarieven. De hoogte van het tarief is afhankelijk van de ervaring van de vakman en de type dakwerken. Deze factoren hebben invloed op de prijs:

 • Het uurtarief van de dakdekker.
 • Het type dak en de grootte van het dakoppervlak.
 • Het materiaal van de dakbedekking.
 • De dakwerken die uitgevoerd worden.

Kosten van dakbedekking

De prijzen voor nieuwe dakbedekking worden voornamelijk beïnvloed door de materiaalkeuze. Eén van de goedkoopste opties voor een plat dak is bitumen. Dit kost namelijk €45,- per vierkante meter. Het nadeel is dat de levensduur 25 jaar is en dat u het dus sneller moet laten vervangen. EPDM is iets duurder, namelijk € 50,- per m², maar 15 jaar langer mee. Uiteindelijk bent u dan dus goedkoper uit. Voor een hellend dak in Overijssel wordt er meestal gekozen voor een pannendak. U heeft al een pannendak vanaf €50,-. Bekijk de prijstabel om meer inzicht te krijgen in de gemiddelde prijzen!

Prijstabel: kosten dakbedekking

Soort dakbedekkingGemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)*Gemiddelde levensduur
Plat dak
Bitumen€45,-25 jaar
Pvc€55,-25 jaar
EPDM€50,-40 jaar
Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig)€55,-60 jaar
Hellend dak
Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen)€50,- tot €60,-30 tot 50 jaar
Rieten dak€100,-40 jaar
Metaal (aluminium tot koper)€75,- tot €120,-50 tot 100 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten over de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Offerte aanvragen

dakbedekking voor plat dak

Soorten dakbedekking voor plat dak

Voor het bedekken van een plat kunt u kiezen voor bitumen, pvc of EPDM. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Doordat een plat dak meer te verduren heeft door de weersomstandigheden, water blijft er bijvoorbeeld langer op liggen, is de levensduur van het materiaal vaak korter in vergelijking met materialen voor hellende daken. Naast de genoemde materiaalsoorten is het ook mogelijk om een groendak te laten plaatsen. Hieronder leest u meer over de dakbedekkingen voor platte daken. Wilt u prijsopgaven ontvangen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan maximaal 5 offertes.

Bitumen dakbedekking Overijssel

Bitumen wordt ook wel roofing of dakleer genoemd en is zeer populair in Overijssel om een dak mee te bedekken. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt voor het bedekken van een dakkapel, tuinhuisje en schuur. De dakdekker in Overijssel verhit de onderkant van het bitumen. De onderlaag smelt en de vakman plakt het materiaal vast aan het dak.

De levensduur van roofing is ongeveer 25 jaar en het kost €45,- per m². Bitumen is duurzaam, wordt grotendeels gemaakt uit recyclebaar materiaal en het is eenvoudig aan te brengen. Er zijn twee verschillende soorten bitumen, namelijk APP en SBS.

APP bitumen

APP bitumen, Atactisch Popy Propyleen, is goed bestand tegen Uv-straling en extreme temperaturen. Dit komt door de toevoeging van plastomeren en de manier van produceren. Het materiaal wordt namelijk verhit tijdens het productieproces tot 130 graden, waardoor het Uv-bestendig wordt. Het is minde elastisch dan de SBS-variant, waardoor het kan scheuren op daken die uitzetten of krimpen door temperatuurswisselingen.

SBS bitumen

Styreen Butadieen Styreen, SBS, bitumen is gemaakt op basis van elastomeren. Dit is een rubberachtige kunststof, waardoor de bitumineuze dakbedekking elastischer is. Hierdoor komt scheurvorming minder snel voor. Nadeel van APP is dat het minder goed bestand is tegen Uv-straling. Door een schutlaag van leislag of grind aan te brengen, voorkom je dat het poreus wordt door de straling.

Pvc-dakbedekking

Poly Vinyl Chloride, pvc, wordt gemaakt van kunststof. Pvc wordt geleverd in banen, variërend van 70 centimeter tot 3 meter breed. Gemiddeld gaat kunststof dakbedekking 25 jaar mee. De levensduur is onder andere afhankelijk van de dikte van het materiaal. Minimaal is er 1,2 millimeter dikte nodig. Hoe dikker het materiaal is, hoe langer de levensduur. Kunststof krimpt en zet uit bij temperatuurschommelingen, waardoor het minder snel scheurt. Eén van de voordelen is dat het onderhoudsarm is. Eén keer per jaar schoonmaken is al voldoende.

De prijzen voor pvc zijn gemiddeld €55,- per vierkante meter.

EPDM dakbedekking

De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het product is een vorm van dakbedekking die ideaal is voor een plat dak. Dit synthetische rubber heeft namelijk een aantal grote voordelen, zoals een hoge elasticiteit en wortelbestendigheid. Het is bovendien bestand tegen weersinvloeden zoals zon evenals temperatuurschommelingen. EPDM is daarnaast helemaal onderhoudsvrij, beloopbaar en helemaal recyclebaar. Het grootste voordeel van EPDM is echter dat het uit één stuk bestaat waardoor het vrijwel helemaal waterdicht is. Wilt u graag een groendak plaatsen? Omdat dit synthetische rubber wortelbestendig is, is het de ideale ondergrond voor een groendak.

De levensduur van EPDM is ongeveer 40 jaar en het kost gemiddeld €50,- per m².

Groendak

Het aanleggen van een groendak kost rond de €55,- per vierkante meter. Houd er wel rekening mee dat u een geschikte wortelbestendige onderlaag nodig heeft. Hiervoor wordt EPDM of pvc voor gebruikt. Er zijn twee verschillende soorten groendaken, namelijk een intensief en ene extensief groendak. Een intensief groendak vereist meer onderhoud. Uw dakconstructie moet hiervoor bestand zijn tegen het gewicht. Soms is een versterking nodig.

De begroeiing van een groendak bestaat uit mossen, kruiden, grassen en kleine planten en struiken. De isolatiewaarde van groendaken is uitstekend en gemiddeld gaan ze rond de 60 jaar mee.

Laat uw dakbedekking vervangen door een specialist uit Overijssel!

U bent verzekerd van deskundige hulp en een uitstekende kwaliteit.

Gratis offerte

dakbedekking voor hellend dak

Dakbedekking voor hellend dak

De populairste dakbdekking voor een hellend dak in Overijssel is een pannendak. Er zijn twee verschillende soorten dakpannen, namelijk betondakpannen en kleidakpannen. Andere dakbedekkingssoorten zijn riet en metaal. Lees verder om meer te weten te komen over de bedekkingsmaterialen voor hellende daken. Direct prijsopgaven ontvangen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes.

Dakpannen

Dakpannen worden gemaakt van beton of klei. Betondakpannen zijn goedkoper dan kleidakpannen door het productieproces. Voordeel van kleidakpannen, ook wel keramische dakpannen genoemd, hebben echter een langere levensduur en zien er langer mooi uit. Ze zijn namelijk voorzien van een ingebakken glazuurlaag, waardoor ze minder snel poreus worden en vuil (zoals mosgroei) minder goed hecht. De gemiddelde levensduur is 30 tot 50 jaar. De kosten per vierkante meter liggen tussen de €50,- en de €60,-. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, formaten en stijlen. Voordeel van grotere dakpanformaten is dat het leggen sneller gaat.

Rieten dak

Rieten daken hebben een prachtige en natuurlijke uitstraling. We zien ze voornamelijk op karakteristieke boerderijen en op villa’s in en rondom Overijssel. Rieten daken werden vroeger met een open dakconstructie gelegd, maar tegenwoordig wordt het gelegd met een schroefdakconstructie. Het riet komt dan te liggen op een gesloten dakconstructie, het schroefdak. Deze methode is brandveiliger en isoleert bovendien een stuk sneller.

Hoeveel kost het?

Rieten daken gaan gemiddeld 40 jaar mee. Het leggen van riet is een specialistische klus. De prijzen voor een rietdekker zijn hierdoor ook hoger. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €100,- per vierkante meter.

Metaal: aluminium, zink en koper

Er zijn drie verschillende soorten dakbedekkingen van metaal, namelijk aluminium, zink en koper. Dakbedekking van metaal bestaat uit vlakke platen, geprofileerde platen en leien. Bedekking van metaal geeft uw dak een strakke en elegante uitstraling. De kleur van zink en koper verandert na het plaatsen. Zink glimt namelijk eerst, maar gaat daarna oxideren na blootstelling aan de lucht. Hierdoor wordt het materiaal mat en iets donkerder. Koper oxideert en wordt na verloop van tijd kopergroen.

Metaal kost gemiddeld €75,- tot €120,- en gaat zeer lang mee. De levensduur loopt op tot wel 100 jaar.

Soorten dakgoten

De hemelwaterafvoer bestaat uit dakgoten en regenpijpen. U heeft de keuze uit verschillende materialen voor dakgoten, namelijk zink, kunststof en aluminium. Hout wordt meestal gebruikt voor de dakgootbakken. Zink en aluminium geven een strakke en elegante uitstraling. Bovendien zijn er naadloze dakgoten mogelijk met zink en aluminium, vanwege de eigenschappen van het materiaal. Naast materialen moet u ook kiezen voor een dakgootsoort, zoals een mastgoot of een bakgoot.

Kies uit één van de volgende materiaalsoorten:

 • Kunststof
 • Aluminium
 • Zink
 • Hout

Keurmerken dakdekkersbedrijf Overijssel

Er zijn verschillende keurmerken waar u op kunt letten bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf uit Overijssel voor dakwerken zoals een dakrenovatie. Eén van deze keurmerken is het KOMO-keurmerk. Producten en bouwbedrijven met het KOMO-keurmerk voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, vakwerk en betrouwbaarheid. Op komo.nl leest u hier meer over.

Of kijk op de website dakmerk.nl voor informatie over een speciaal keurmerk voor dakwerkers die werken met platte daken. Of controleer of een bedrijf aangesloten is bij een brancheorganisatie zoals VEBIDAK. VEBIDAK is een brancheorganisatie die werken met bitumineuze en kunststoffen dakbedekking.

Subsidie mogelijk?

Op dit moment is er geen subsidieregeling voor dakwerken. Wilt u echter een dakwerken laten uitvoeren, bijvoorbeeld een dakrenovatie, en laat u tegelijkertijd dakisolatie plaatsen? Dan is er soms wel een subsidie mogelijk. Via energiesubsidiewijzer.nl vindt u alle gemeentelijke en lokale subsidies. Voor een Vereniging van Eigenaren is er nog een landelijke regeling, de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Hier vindt u meer informatie over op rvo.nl. Op de arbeidskosten voor het isoleren van daken geldt het verlaagde btw-tarief. Ga naar belastingdienst.nl voor meer informatie over de voorwaarden.

Waarom dakdekker in Overijssel inschakelen?

Wanneer u een dakdekker inschakelt weet u zeker dat de dakbedekking op de juiste manier wordt geplaatst en de dakreparatie op de juiste manier wordt uitgevoerd. Dit zijn de voordelen van het inschakelen van een dakdekker voor dakwerken:

 • Door de ervaring en vakkennis verlopen de dakwerken, zoals een dakrenovatie, snel en probleemloos.
 • De vakman spoort een daklekkage snel op met een lekdetectie.
 • U hoeft zelf het zware werk niet te doen of op een hoge trap te staan.

Recent aangevraagde offertes

Gevelreiniging combineren met gevelrenovatie in Rijssen
De gevel renoveren in Enschede
Voegen uitslijpen of uithakken en herstellen in Almelo
Scheuren in muren repareren in Deventer
Gevelreiniging in Ommen
Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen in Hengelo
Schoorsteenrenovatie in Kampen
De gevel reinigen met zandstralen in Zwolle
De gevel impregneren in Barneveld
Gevelrestauratie in Oldenzaal

dakdekkersbedrijf Overijssel

Dakdekker nodig voor dakwerken? Gratis offerte!

Heeft u een dakdekker nodig voor een dakreparatie, dakonderhoud of een dakrenovatie? Bel in het geval van spoed naar 085 500 9919 om contact te komen met een dakdekker in de buurt. Of vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de omgeving. Bijvoorbeeld wanneer u de dakbedekking wilt laten vervangen, een dakinspectie wilt laten uitvoeren of andere dakwerken wilt laten doen. Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs van de dakwerken.

Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Klanten over de aangesloten dakdekkers

Op basis van 36 beoordelingen.

Deskundigheid – 90%
Prijzen van de offerte – 87%
Snelheid van dakdekker – 92%
Gemiddelde score – 89%

Voeg uw beoordeling toe.