Uw dak is onze expertise!

Direct contact: 088 444 7687

Dakwerken Noord-Brabant

Bent u van plan om een dakrenovatie uit te laten voeren, of wilt u de dakbedekking van het plat dak vervangen? Dan kunt u de hulp van een erkend dakdekker goed gebruiken. Wij werken samen met een netwerk van specialisten in Noord-Brabant, waaronder menig rietdekker en dakdekker. Wij garanderen dat al onze dakwerken experts een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied, en uitstekend zijn gediplomeerd. Wilt u weten wat de kosten worden voor één van de dakwerken bij u thuis? Aarzel dan niet om vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen via het contactformulier. U ontvangt maximaal 5 prijsoffertes van verschillende dakdekkers uit uw regio. Vergelijk ze op prijs, voorwaarden en aanbod om het bedrijf te vinden dat het beste bij uw klus past.daklekkage verhelpen

Daklekkage

Een veelvoorkomend probleem binnen de dakwerken branche is een daklekkage. Een daklekkage is in de meeste gevallen het gevolg van invloeden van de verschillende weersomstandigheden. Om grotere schade te voorkomen moet u lekkages snel laten repareren. Wij adviseren klanten daarom om bij een daklekkage altijd zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkend dakdekker uit Noord-Brabant. Deze kan met behulp van speciale lekdetectie technieken en gereedschappen de daklekkage opsporen, om vervolgens de nodige dakreparatie uit te voeren. Heeft u regelmatig last van daklekkages? Dan is een volledige dakrenovatie wellicht het overwegen waard. De kosten van een dakrenovatie liggen hoger dan de kosten voor een dakreparatie, maar u bent waarschijnlijk goedkoper uit als u ieder jaar een dakreparatie moet laten uitvoeren. Het kan zijn dat uw dakbekleding de optimale levensduur heeft bereikt en daardoor uw woning niet optimaal beschermt. Schakel één van de dakdekkersbedrijven uit ons samenwerkingsverband in en profiteer binnenkort weer van een optimaal wooncomfort!

dakrenovatie in Noord-Brabant

Dakrenovatie

In sommige situaties is het voordeliger om in één keer een dakrenovatie uit te laten voeren dan ieder jaar een dakreparatie. De term dakrenovatie kan staan voor veel klussen rondom het dak. In grote lijnen doelen we met de term dakrenovatie op twee soorten dakwerken. Een renovatie van een bestaand dak of een dakvernieuwing. Met een uitgebreide dakrenovatie is het mogelijk om de levensduur van het dak te verlengen maar het zorgt ook voor een mooie uitstraling. Dit vergroot de kans dat u de woning verkoopt of verhuurt en een goed onderhouden dak zorgt tevens voor een mooie waardevermeerdering van het huis. Elk dak is anders, daarom is het vooraf lastig een indicatie van de kosten te geven. Voor een rijwoning liggen de kosten gemiddeld tussen de €3.800,- en €4.600,-. Bij een vrijstaande woning kunt u denken aan een bedrag rond de €7.000,- tot €8.500,-.

dakreparatie uitvoeren Noord-Brabant

Dakreparatie

Door een storm of door vorst kunnen er heel wat beschadigingen aan de dakgoten of dakafwerking ontstaan. Denk hierbij aan dakpannen die verschuiven, of kleine scheurtjes in de hemelwaterafvoer. Door op tijd een dakdekker in te schakelen voor een eenvoudige dakreparatie, voorkomt u grotere problemen zoals een daklekkage. Bovendien blijft de isolatiewaarde intact en zorgt u ervoor dat uw dak weer volledig hersteld is. Afhankelijk van uw daktype bestaat een dakreparatie uit het vervangen van enkele dakpannen of het dichtplakken van kleine scheurtjes. De kosten van een dakreparatie liggen een stuk lager dan de kosten voor een volledige dakrenovatie, maar wanneer u het dak ieder jaar opnieuw moet laten repareren, bent u misschien goedkoper uit als u het oppervlak toch laat renoveren of vernieuwen.

dakdekker inschakelen Noord-Brabant

Dakdekker

Een dakdekker uit Noord-Brabant is breed inzetbaar. Zo kunt u contact met ons opnemen voor professionele hulp bij al uw dakwerken. De dakdekkers die bij ons aangesloten zijn beschikken over ruime ervaring met diverse dakwerken, zoals het renoveren van schoorstenen, het vernieuwen van uw dakbekleding en het plaatsen van nieuwe dakgoten. Ook als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van een nieuw dakraam of nieuwe dakkapel bent u bij ons aan het juiste adres. Elke dakdekker beschikt over jarenlange ervaring en is uitstekend gediplomeerd. Wanneer een bedrijf zich bij ons initiatief aan wil sluiten, wordt het door ons zorgvuldig gescreend op prijs en kwaliteit. Op deze manier garanderen wij u de beste service zonder dat u daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen.


Dakreparatie of -renovatie in Noord-Brabant?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag in Noord-Brabant!

Offerte aanvragen

schoorsteen lekkage Noord-Brabant

Schoorsteen lekkage

De dakdekkers uit ons netwerk zien het wekelijks: een schoorsteen lekkage. De schoorsteen heeft immers te kampen met diverse weersinvloeden. De uv-straling en de invloed van regen en vorst zorgen ervoor dat de schoorsteen door de jaren heen langzaam maar zeker wordt aangetast. Regelmatig onderhoud is dus verstandig. Toch zien we dat dit te weinig gebeurt. Dit heeft vaak een schoorsteen lekkage tot gevolg. De meest voorkomende oorzaken bestaan uit scheuren in de loodslabben, slechte reparaties, gebarsten stenen en slecht voegwerk. De reparatie en renovatie vergt vakmanschap. Het is dus verstandig dat u deze dakwerken uit laat voeren door professionals uit ons netwerk. Zo voorkomt u onnodig hoge kosten. Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes van dakwerkers uit regio Noord-Brabant.

lekkage dakkapel oplossen

Lekkage dakkapel

Een lekkage in uw dakkapel heeft vervelende gevolgen. Er ontstaan lelijke vochtplekken op uw muur of plafond, het tocht en de luchtvochtigheid in de ruimte stijgt. Het is belangrijk om zo snel mogelijk contact te zoeken met een erkend dakdekker, zodra u de vochtproblemen opmerkt. Het lek hoeft niet perse in het dak te zitten, ook het lood of de zijwangen kunnen beschadigd zijn geraakt. Als het lood niet goed vast zit kan het bij een storm opwaaien, waardoor de het niet naar behoren functioneert. Bij de zijwangen komt het regelmatig voor dat het kitwerk loslaat, waardoor regenwater naar binnen kan sijpelen. Voor een optimaal leefklimaat laat u de beschadigingen zo snel mogelijk herstellen door een ervaren dakdekker.

daklekkage opsporen Noord-Brabant

Daklekkage opsporen

Het opsporen van een daklekkage is mogelijk een hele opgave. Dat komt omdat zelfs de kleinste haarscheurtjes, grote gevolgen hebben. Hoe kleiner het lek, hoe moeilijker het is om te achterhalen waar de dakreparatie plaats moet vinden. Gelukkig beschikken dakdekkers over diverse technieken waardoor de exacte locatie van de daklekkage nauwkeurig vast te stellen is. Door middel van bijvoorbeeld rookgasdetectie is het al snel duidelijk waar het dak gerepareerd moet worden. De kosten voor de lekdetectie liggen gemiddeld tussen de €5,- en €10,- per vierkante meter. Voor het vervangen van de dakpannen kan u rekenen op ongeveer€50,- tot €55,- per vierkante meter en voor het vervangen van het dakleer betaalt u gemiddeld €40,- tot €50,- per vierkante meter.

dakinspectie Noord-Brabant

Belang van een dakinspectie

Een gedegen dakinspectie zorgt ervoor dat u een hoop kosten kan besparen. U voorkomt een onnodig dure dakrenovatie doordat er precies in kaart is gebracht wat de huidige staat van uw bedekking is. Tijdens de dakinspectie let men ook op de dakconstructie en de afvoer van het regenwater. Van een preventieve dakinspectie op kantoorpanden tot aan een inspectie op uw garagedak: de dakdekker uit ons netwerk helpt u graag. Dat geldt voor zowel platte als hellende daken. Door jarenlange ervaring en geavanceerde technieken wordt het dak van A-Z geïnspecteerd. Bijkomend voordeel van de dakinspectie: u hoeft zelf geen risico te nemen door uw dak te beklimmen. Naderhand krijgt u advies van de dakdekker uit Noord-Brabant. Samen met de expert bekijkt u de opties.

dak vervangen

Dak vervangen

Het dak is een kwetsbaar onderdeel van uw huis, dus zodra de dakbekleding zijn beste tijd heeft gehad is het van groot belang dat u dit zo snel mogelijk laat vervangen. Als u dit niet doet dan loopt u het risico dat de dakconstructie aangetast wordt door vocht, en dan bent u een stuk verder van huis. Heeft u een plat dak? Dan kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van €65,- tot €105,- per vierkante meter, afhankelijk van uw keuze voor de afwerking. Bij een hellend dak ligt de prijs gemiddeld tussen de €55,- en €90,- per vierkante meter. Als u het complete dak opnieuw laat afwerken ligt de prijs per vierkante meter lager dan wanneer het gaat om het vervangen van een klein oppervlak.

dakbedekking vervangen van schuur

Dakbedekking schuur vervangen

De dakbedekking van de schuur vervangen: het is één van de meest voorkomende dakwerken. Tijdens deze fase van de dakrenovatie komen keuzes aan bod als: welke dakbedekking kies ik? En wil ik wel of geen dakisolatie? Bij hellende daken zijn dakpannen en rieten en metalen bedekkingen populaire opties. Bij platte daken bestaat dat uit Bitumen, PVC en EPDM. Het voordeel van EPDM is dat jaarlijks onderhoud geen vereiste is. Mos en algen kunnen niet op EPDM leven, waardoor het dak goed schoon blijft. Jaarlijks onderhoud is bij Bitumen en PVC wel vereist. De levensduur varieert daarnaast: bitumen gaat zo’n 20 jaar mee. PVC en EPDM hebben een gemiddelde levensduur van 40 jaar. Al dan niet isoleren hangt ervan af of u uw schuur gebruikt als leefruimte. Goede isolatie bespaart u een hoop stookkosten.

dakgoten laten vervangen

Dakgoten vervangen

Eén van de vele klussen op het gebied van de dakwerken is het vervangen van de dakgoten. De dakgoten gaan over het algemeen zo’n 20 tot 40 jaar mee (afhankelijk van het materiaal). Na deze periode is het noodzakelijk om de dakgoten te vervangen in verband met een verhoogde kans op daklekkage. Er zijn vele materialen geschikt voor dakgoten. Zo werken de dakdekkers onder andere met PVC, aluminium, hout, koper en zink. Voor welk materiaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen op het gebied van uitstraling en het beschikbare budget. Vraag via onze offertepagina vrijblijvend meerdere dakwerken offertes aan.

plat dak repareren

Plat dak repareren

Het voordeel van een plat dak, is dat het relatief eenvoudig te repareren is bij een beschadiging. Er bestaan twee verschillende soorten beschadigingen: er kan een daklekkage ontstaan en de randen kunnen loslaten. Er bestaan daarom een aantal manieren om platte daken te repareren. De meest voorkomende dakreparatie is het aanbrengen van een nieuw stuk dakbekleding. Deze wordt verlijmd of gebrand op de originele afwerking, zodat het dak weer waterdicht is. Wanneer de randen van uw plat dak loslaten, dan zal de dakdekker ervoor kiezen om deze vast te zetten met een daktrim. Een daktrim is een profiel dat de bekleding vastklemt aan uw dakrand. Tot slot is het mogelijk om de volledige afwerking te vernieuwen.

Zelf een dakreparatie uitvoeren

Het zelf uitvoeren van een dakreparatie is een manier om geld te besparen. U moet dan alleen wel zeker weten dat u de dakwerken vakkundig kunt afronden, anders moet u op een later tijdstip alsnog een dakdekker inschakelen. Dakreparaties die u onder andere zelf zou kunnen afhandelen bestaan uit het herstellen van scheurtjes in de dakgoten of het vervangen van de regenpijpen. Het rechtleggen van een dakpan of het opnieuw bedekken van het plat dak zijn tevens mogelijke taken die u persoonlijk kunt afhandelen. Andere werkzaamheden zoals het repareren van de schoorsteen of het herstellen van een lekke lasnaad zijn taken waarvoor u beter een erkend dakwerken professional uit Noord-Brabant zou kunnen inschakelen. Deze zal met behulp van de juiste technieken de dakreparatie snel en vakkundig afhandelen, terwijl uw veiligheid ook gewaarborgd blijft. De dakspecialisten uit ons netwerk, werkzaam in Noord-Brabant kunnen snel bij u langs komen om het werk af te ronden of eventuele herstelwerkzaamheden uit te voeren.

zelf dakreparatie uitvoeren

Dakreparatie laten uitvoeren in Noord-Brabant?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag met uw dakwerken!

Offerte aanvragen

Soorten dakbedekking

Voor het bedekken van platte en schuine daken bestaan er heel wat soorten dakbedekking. Zo kan een dakdekker uit ons netwerk in Noord-Brabant u helpen bij het plaatsen van dakpannen, EPDM of bitumen. Daarnaast staan wij in contact met menig rietdekker uit de regio. Rieten daken zijn lange tijd zeer populair geweest in Nederland, maar komen nu minder voor. Met name voor monumentale boerderijen is een rieten bekapping echter de juiste keuze. Bent u op zoek naar een rietdekker? Vul dan vandaag nog het contactformulier in. U ontvangt meerdere offertes en kiest zo de rietdekker die bij u past.

diverse dakbedekking soorten
rieten dak

Rieten dak

Het aanbrengen van een rieten bekapping is een klus die veel vakmanschap vereist. Het rieten dak moet namelijk brandveilig en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Niet elke dakdekker is daarom geschikt om de rieten dakafwerking te plaatsen. Wij werken samen met verschillende dakwerkers uit Noord-Brabant die gespecialiseerd zijn in het plaatsen en vernieuwen van rieten daken. Wanneer u geïnteresseerd bent in de luxueuze uitstraling van het riet, dan raden wij u aan om u in verbinding te stellen met een erkend rietdekker uit ons netwerk. De rietdekker zal ervoor zorgen dat het riet op een veilige wijze wordt geplaatst.

bitumen

Bitumen

Bitumen is een materiaal dat voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Het is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van asfalt. Ongeveer 10% van de bitumenproductie wordt gebruikt voor dakwerken. Het is enorm goed bestand tegen verschillende weersinvloeden en is vooral populair vanwege de gunstige prijzen. Bitumen kost ongeveer €80,- per vierkante meter. Een nadeel is dat het een relatief korte levensduur heeft, namelijk 20 tot 25 jaar. Bitumen is niet rekbaar, maar als u het laat behandelen met APP dan krijgt het materiaal een elastische werking. Hierdoor is het minder kwetsbaar bij temperatuurschommelingen.

epdm dakbedekking

EPDM

De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een synthetisch rubber, dat veel positieve eigenschappen heeft als dakbedekking. Zo is het materiaal allereerst enorm elastisch waardoor het bestand is tegen hoge temperatuur verschillen en UV-straling. Doordat het uitrekt zal het niet snel gaan scheuren, zodat u voor een langere tijd profiteert van een uitstekende dakafwerking. Overweegt u een groendak? Kies dan voor een ondergrond van EPDM. Dit natuurlijke materiaal gaat namelijk uitstekend samen met beplanting. De prijs ligt iets hoger dan andere materialen: gemiddeld kost dit €105,- per vierkante meter. De levensduur is echter ook langer, het gaat zo’n 35 tot 40 jaar mee.

kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Kunststof is een materiaal dat als basis voor vele bouwproducten kan worden gebruikt. Zo ook voor het maken van dakbedekking. Wij noemden hierboven al de mogelijkheid voor EPDM als dakbescherming voor platte daken, maar ook voor schuine daken is kunststof een optie. Bij menig dakwerken expert uit Noord-Brabant kunt u bijvoorbeeld kunststof dakpannen of dakplaten aanschaffen. Het voordeel van kunststoffen producten zijn de lange levensduur en de lage onderhoudsintensiviteit. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor kunststof als basis voor uw (plat) dak? Aarzel dan niet om vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen van diverse dakdekkers.

pvc dak

PVC dakbedekking

Een ander voorbeeld van kunststoffen dakbescherming is PVC. PVC is een zeer duurzaam materiaal dat vele voordelen heeft. Eén van de positieve eigenschappen van PVC is dat het als basis kan dienen voor een groendak. Groene daken zijn daken waarop bloemen, planten of mossen worden geplant, die daarna zorgen voor een goede isolatie, en daarmee voor een besparing op de stookkosten. Overweegt u om te kiezen voor een bedekking van PVC? Laat u dan goed informeren door een dakdekker uit ons netwerk, werkzaam in Noord-Brabant. Deze kan u informatie geven over de voor- en nadelen, en u indien gewenst helpen bij een dakrenovatie, waarbij de PVC dakbescherming wordt geplaatst.

dakpannen leggen Noord-Brabant

Dakpannen

Dakpannen zijn in Nederland de meest gebruikelijke vorm van dakbedekking. Bij alle dakwerken experts is het dan ook mogelijk om vele soorten en maten dakpannen te bestellen. Zo worden onder andere betonnen dakpannen en pannen van keramiek aangeboden in diverse kleuren en modellen. Wilt u zeker weten dat de pannen goed worden beschermd tegen weersinvloeden en wilt u voorkomen dat vuil zich gaat hechten aan het oppervlak? Overweeg dan om een coating aan te laten brengen tijdens de dakrenovatie. Een toplaag is meestal niet erg duur, maar heeft vele voordelen.

groendak aanleggen

Groendak aanleggen

Is uw bedekking aan vervanging toe? En overweegt u de optie om een groendak te laten leggen in Noord-Brabant? Wij vertellen u graag meer over deze vorm van dakrenovatie. Dergelijke daken bieden namelijk diverse voordelen. Doordat de bedekking is begroeid met beplanting biedt het extra isolatie en verhoogt het de levensduur van de ondergrond. Daarnaast ziet het er erg fraai uit en draagt u uw steentje bij aan de verbetering van het milieu. U heeft de keuze uit twee varianten: een intensief en extensief groendak. Een intensief groendak noemt men ook wel een daktuin. Er groeien namelijk grassen, struiken en soms zelfs bomen op. Het onderhoud is vergelijkbaar met dat van een reguliere tuin. Een extensief groendak wordt vaker toegepast, aangezien deze variant weinig onderhoud vereist. De begroeiing bestaat dan uit mos en vetplanten.

zelf dakbedekking leggen plat dak

Dakbedekking doe het zelf

Het bedekken van platte daken is één van de dakwerken die u eventueel eigenhandig kunt afhandelen. Dit komt doordat de meeste vormen van dakbescherming voor het plat dak relatief eenvoudig te plaatsen zijn, zeker wanneer u hier de tijd voor neemt. Wij adviseren om gebruik te maken van EPDM of bitumen. Omdat het werken op daken altijd enige voorzichtigheid en vakkundigheid vereist, hebben de dakwerken experts een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  • Gebruik altijd een stevige ladder of steiger.
  • Kijk goed waar u gaat staan, niet elk dakdeel is even stevig.
  • Houdt rekening met het weer: ga alleen aan de slag op een droge dag.
  • Vraag direct om hulp als u niet weet of u de dakbedekking goed hebt geplaatst.

dakwerken in Noord-Brabant

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft voor een dakrenovatie bij u thuis? Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker uit Noord-Brabant? Of hebt u behoefte aan een prijsoverzicht voor het vernieuwen van de dakgoten? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in op de offertepagina. Wij sturen u vrijblijvend meerdere offertes toe van bedrijven die werkzaam zijn in uw regio. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies voor de dakdekker die bij u past!

Veelzijdig netwerk

Bij ons bent u niet alleen op de juiste plek voor direct contact met erkende dakwerken specialisten; wij werken tevens samen met diverse gevelreiniging en vochtbestrijding experts. Zoekt u naar een veelzijdig specialist in de bouw? Aarzel dan niet om u vandaag nog met ons in verbinding te stellen. Wij zullen u spoedig te woord staan en helpen u met alle plezier verder.