Dakwerken in Noord-Brabant?

Ontdek de scherpe prijzen. Kom direct in contact met een dakdekker.

Bel 088 444 7687

Nu bereikbaar.

Dakwerken Noord-Brabant

Een dakdekker helpt u met al uw dakwerken in Noord-Brabant! Last van een lekkage en wilt u deze laten repareren? Of is uw dakbedekking verouderd en is het hoog tijd om nieuwe te plaatsen? Dakdekkers zijn ervaren in veel verschillende dakwerken! Van het uitvoeren van dakonderhoud tot het opsporen van een daklekkage: dakdekkers lossen uw problemen snel en vakkundig op. Allround dakdekker nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Deze offerteaanvraag is gratis en er zitten verder geen verplichtingen aan vast. Op deze pagina leest u meer over de dakwerken die een dakdekker in Noord-Brabant uitvoert. Ook leest u meer over de prijzen die hieraan verbonden zitten én wat de mogelijkheden zijn op het gebied van dakbekleding.


dakwerken in Noord-Brabant

Dakdekker in Noord-Brabant: voor alle dakwerken

Het werk van de vakmannen loopt flink uiteen. Veel mensen denken dat een dakdekker alleen in te schakelen is voor een dakreparatie, maar dat is niet het geval.

Maar wat doet een dakdekker dan nog meer? Een dakdekker helpt u ook bij het onderhoud van uw dak. Goed dakonderhoud verlengt de levensduur en verbetert de kwaliteit namelijk. Door het onderhoud uit te laten voeren door een ervaren dakdekker, bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Wilt u een compleet nieuw dak? Ook dit doet een dakdekker voor u: van bitumen tot dakpannen, een dakdekker uit Noord-Brabant vervangt uw dakbekleding in een mum van tijd.

Schakel een dakdekker in voor:

 • Dakonderhoud: schoonmaken, inspecteren en kleine herstellingen uitvoeren
 • Dakrenovatie: het vernieuwen van de dakafwerking als deze beschadigd of verouderd is
 • Dakreparatie: het opsporen en verhelpen van beschadigingen en daklekkages

Waarom een dakdekkersbedrijf inschakelen?

Wilt u zelf uw dakwerken uitvoeren? Denk daar nog eens goed over na. Het inschakelen van een dakdekkersbedrijf heeft veel voordelen.

Zo ziet een dakdekker direct welke onderdelen van uw dakoppervlak verzwakt of beschadigd zijn, terwijl u dit misschien niet doorhebt. Het inschakelen van een dakdekker zorgt dus voor de beste kwaliteit.

Natuurlijk is dit niet het enige voordeel:

 • U hoeft niet zelf het dak op te klimmen
 • Met een dakdekker bent u verzekerd van hoge kwaliteit
 • Dakdekkers geven een persoonlijk advies met betrekking tot de dakafwerking
 • U hoeft geen extra geld uit te geven aan gereedschappen om zelf de dakwerken uit te voeren

Goedkope & vakkundige dakdekkers

Vraagt u een gratis offerte aan, dan komt u in contact met een betrouwbare én goedkope dakdekker bij u in de buurt. Dankzij de hulp van erkende dakdekkers weet u zeker dat u snel en vakkundige geholpen wordt.

Daklekkage die u wilt verhelpen? Of tijd voor een nieuwe dakafwerking? Start nu uw gratis offerteaanvraag en profiteer van kwaliteit voor de scherpste prijzen!

Hoeveel kosten dakwerken in Noord-Brabant?

Het gemiddelde uurloon van een dakdekker ligt rond de €35,- tot €45,- per uur. Maar daarmee weet u nog niet hoeveel uw dakwerken in Noord-Brabant kosten.

Last van een beschadiging op uw dak? Voor een dakreparatie op platte daken liggen de kostprijzen rond de €250,- tot €300,- per m². Voor een hellend dak kunt u rekening houden met gemiddeld €150,- tot €350,- per m².

En wat kost een dakrenovatie?

Bij platte daken kunt u rekening houden met gemiddeld €75,- tot €100,- per m². Voor deze prijs verwijderen de vakmannen de oude dakafwerking en plaatsen zij de nieuwe. Bij een hellend dak liggen de kostprijzen gemiddeld rond de €75,- tot €130,- per m². Deze prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de gekozen dakbedekking.

Kosten dakwerken 2022

Wat? Omschrijving Gemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekker Uurloon is afhankelijk van type klus €35,- tot €45,- per uur
Dakreparatie bij plat dak Zwakke gedeelten vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €130,- per m²**
Dakonderhoud Reinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren €15,- per m²

*Van bitumen tot EPDM.
**Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
***Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc.

Gratis offerte ontvangen
Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan! Zonder enige verplichting.
Gratis offerte ontvangen

Wat beïnvloedt de prijs van dakwerken?

  Wist u dat de prijs van de verschillende dakwerken verschillen per situatie?

  De totaalprijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het soort dakbedekking: of u nu een dakreparatie laat uitvoeren of nieuwe dakafwerking laat plaatsen, het soort dakbedekking speelt een belangrijke rol in het bepalen van de prijs.
 • Het soort dakoppervlak: de totaalprijs ligt bij een schuin dak vaak een stuk hoger dan bij plate daken. Waarom? Omdat het dakoppervlak een stuk groter is.
 • Het uurtarief van de dakdekker: elke dakdekker bepaalt zijn eigen tarief, hierdoor kunnen dakwerken in Noord-Brabant bij de één veel goedkoper uitvallen dan bij een ander.

Prijsvoorbeelden dakwerken 2022

Wilt u dakwerken laten uitvoeren in Noord-Brabant?

Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte!

Gratis offerte ontvangen

dakdekker inschakelen Noord-Brabant

Wat kost een dakdekker in Noord-Brabant?

Onderhoud aan een bestaand dak kost ongeveer €45,- per uur. Voor dakwerken, zoals een dakreparatie, ligt de uurprijs rond de €35,-. Voor nieuwbouw dakwerken betaalt u gemiddeld €40,- per uur. Natuurlijk zijn deze prijzen slechts een indicatie.

Wist u dat de prijzen per dakdekker in Noord-Brabant flink kunnen verschillen?

Voor een exacte prijsindicatie is het daarom verstandig om een gratis offerte zonder verplichting aan te vragen. Zo weet u zeker waar u aan toe bent, en staat u achteraf niet voor vervelende verrassingen of extra kosten. Lees meer informatie over kosten dakdekker op deze pagina.

Uurtarief dakdekker in 2022

€35,- tot €45,-

Gemiddelde van/tot prijzen.

Laag
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog
€40,- tot €45,- per uur

Dakonderhoud en nieuwbouw.

Gratis offerte ontvangen

Tips om te besparen op de kosten van dakdekker Noord-Brabant

Niemand wil te veel betalen voor zijn of haar dakwerken. Maar als er een beschadiging is ontstaan heeft u natuurlijk wel professionele hulp nodig.

Hoe bespaart u nu op de kostprijs? Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen: voer zelf bijvoorbeeld kleine klusjes uit om de dakwerker met de dakwerken te helpen. Denk hierbij aan het klaarzetten van materialen of het schoonmaken van uw platte dak.

Maar er zijn nog meer manieren om te besparen op een dakdekker:

 • Kies een dakdekker uit Noord-Brabant en bespaar zo op de voorrijkosten
 • Regel een kwantumkorting: vraag of uw buren ook dakwerken willen uitvoeren
 • Laat uw dak direct isoleren, zodat u bespaart op uw energiekosten

Wist u dat u wellicht recht heeft op een subsidie? Kiest u voor een groendak? Dan heeft u wellicht recht op een subsidie, deze informatie kunt u vinden op verbeterjehuis.nl. Overweegt u om het dak te isoleren? Ook dan heeft u mogelijk recht op een mooie subsidie. Dit kunt u nalezen op rvo.nl.

Dakdekker inschakelen Noord-Brabant, waarop letten?

Dus u wilt een dakdekker in Noord-Brabant inschakelen voor uw dakwerken. Waar moet u dan op letten? Het kiezen van de juiste dakwerker kan overweldigend lijken.

Weet u niet waar u op moet letten? Wij geven u graag een paar tips.

 • Rekent het dakdekkersbedrijf een vaste prijs per m², per meter of juist per uur? Dit heeft invloed op de totaalprijs. Zo is het bij grotere dakwerken verstandig om een totaalprijs af te spreken, terwijl kleine klusjes voordeliger zijn met een prijs per uur.
 • Welke garantie biedt de dakdekker aan? Als een dakdekker is aangesloten bij een branchevereniging dan profiteert u vaak van extra garanties. Neem daarom ook altijd de garantievoorwaarden door.
 • Is de dakdekker gespecialiseerd in bepaalde dakwerken? Als u uw rieten dak wilt laten vernieuwen dan is het belangrijk om te kiezen voor een dakdekkersbedrijf met een ervaren rietdekker.
 • Wat is de locatie van het dakdekkersbedrijf? Veel bedrijven rekenen namelijk voorrijkosten. Door te kiezen voor een dakdekkersbedrijf weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.
 • Welke keurmerken heeft een professioneel dakdekkersbedrijf? Dit geeft vaak extra garanties op het gebied van kwaliteit. Voorbeelden van populaire keumerken zijn: Komo.nl, Dakmerk.nl en Vebidak.nl.


Dakdekker in Noord-Brabant nodig? Profiteer van de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Vind een goedkope dakdekker bij u in de buurt en bespaar op de kosten!

Bel 088 444 7687

Nu bereikbaar.


dakreparatie uitvoeren Noord-Brabant

Voor welke dakwerken in Noord-Brabant een dakdekker inschakelen?

Bij een dakdekker bent u aan het juiste adres voor verschillende dakwerken in Noord-Brabant. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een dakreparatie, een dakrenovatie of het vernieuwen van de dakpannen.

Daarnaast is ook dakonderhoud een optie. Dit is erg verstandig om de kwaliteit én de levensduur van uw dak te verhogen.

Maar dat zijn nog niet de enige dakwerken die een vakman uitvoert.

U kunt bij de specialisten ook terecht voor informatie over de verschillende soorten dakbedekking. Wilt u een andere uitstraling? Een vakman adviseert u over de mogelijkheden. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf? Start de gratis offerteaanvraag!

Dakreparatie Noord-Brabant

Een dakreparatie is één van de meest voorkomende dakwerken. Door onweer, ouderdom of een ongelukje ontstaat er een beschadiging aan uw dak.

En dan?

Het is belangrijk om de beschadigingen zo snel mogelijk te herstellen met een dakreparatie. Stelt u de reparatie uit, dan heeft dit mogelijk gevolgen voor de dakconstructie.

Dat wilt u absoluut niet!

Problemen met de dakconstructie betekenen extra werkzaamheden en hogere kosten. Schakel bij een beschadiging daarom zo snel mogelijk een dakdekker in voor een dakreparatie in Noord-Brabant. Bel naar 088 444 7687 voor direct contact met een dakdekker bij u in de buurt, zo wordt uw reparatie zo snel mogelijk uitgevoerd!

Plat dak repareren

Beschadigingen bij een plat dak komen vaker voor dan beschadigingen bij een schuin dak. Dat heeft vooral te maken met de kwetsbaarheid van de dakbekleding.

Is een dakreparatie op een plat dak eenvoudig uit te voeren?

Ja. Nadat de dakdekker de exacte locatie van het lek heeft opgespoord, is de dakreparatie in een mum van tijd gebeurt. Afhankelijk van de locatie van het lek en uw dakbedekking, gebeurt de reparatie met behulp van een reparatiestrook of -kit.

Wat kost een dakreparatie op een plat dak ongeveer?


Houd rekening met een gemiddelde prijs van €250,- tot €300,- per m². Voor deze prijs vervangt de vakman alle zwakke plekken.

Dakreparatie van een hellend dak?

Als dakafwerking op een hellend dak minder kwetsbaar is, komt een reparatie bij een schuin dak dan ook voor?

Jazeker!

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw pannen of nokvorsten bij een flinke storm van het dak waaien. Maar het kan ook voorkomen dat de aansluiting van uw dakkapel, dakraam of schoorsteen omhoog gewaaid is, en er daarom water naar binnen lekt.

Gelukkig zorgt het dakdekkersbedrijf voor een snelle dakreparatie!

De vakman vervangt bij deze reparatie de beschadigde dakpannen, legt scheef gewaaide pannen weer recht of vervangt de loodslabben van uw dakkapel of schoorsteen, zodat alle aansluitingen weer volledig waterdicht zijn. Is uw schoorsteen flink beschadigd? Dan voert hij een schoorsteenrenovatie uit. Met een schoorsteenrenovatie voorkomt hij dat er in de toekomst weer een lekkage bij de schoorsteen ontstaat.

Op zoek naar een dakdekker in Noord-Brabant voor een dakreparatie?

Maak gebruik van de 24/7 spoedservice en een vakman is snel bij u aanwezig!

Bel 088 444 7687

Nu bereikbaar.

dakrenovatie Noord-Brabant

Dakrenovatie in Noord-Brabant, vernieuw uw dak

Onder een dakrenovatie verstaan we eigenlijk twee verschillende soorten dakwerken:

 • Het vervangen van de dakbedekking
 • Het vernieuwen van de dakconstructie

Het vervangen van de dakconstructie is een tijdrovende en kostbare klus. Deze dakrenovatie in Noord-Brabant is alleen noodzakelijk als de dakconstructie ernstig is aangetast door houtrot of houtwormen. Het vernieuwen van de dakconstructie doet de dakdekker door eerst alle dakbedekking te verwijderen. Als de dakbedekking alleen nog maar verzakt is, dan is het vaak voldoende om de constructie te verstevigen.

Hoe doet een dakdekker dit?

Door extra houten of metalen balken in de dakconstructie te plaatsen vergroot de draagkracht. Dit voorkomt dat de dakconstructie nog verder gaat verzakken. Ontvang direct een gratis offerte op maat voor een dakrenovatie.


Dakbedekking vervangen

Meestal gaat het bij een dakrenovatie over het vervangen van de dakbedekking. Deze dakrenovatie in Noord-Brabant komt regelmatig voor, vooral bij platte daken. De dakbedekking van platte daken zijn nu eenmaal kwetsbaarder dan bijvoorbeeld een pannendak, waardoor ze sneller aan vervanging toe zijn.

U heeft bij een dakrenovatie de keuze uit verschillende soorten dakbedekking, zoals bitumen, EPDM en pvc.

Het vervangen van dakbedekking wordt gedaan in drie stappen:

 • Stap 1: het verwijderen van de oude dakbedekking. Deze stap is optioneel. Het is namelijk ook mogelijk om EPDM op de huidige dakbedekking aan te brengen.
 • Stap 2: de ondergrond schoonmaken. Dit zorgt voor een betere hechting.
 • Stap 3: het plaatsen van de nieuwe dakbedekking. Afhankelijk van het materiaal, gebeurt dit door middel van lijm of door het materiaal vast te branden.
 • Benieuwd naar de kosten van dakbedekking vervangen? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan, zo weet u precies wat de investering kost!

  Dakpannen vervangen

  Dakpannen gaan erg lang mee, maar toch komt er eens een moment waarop u het pannendak moet vervangen.

  Maar wanneer is dat?

  Merkt u dat de dakpannen broos zijn geworden, of dat ze beginnen af te brokkelen? Dan is het hoog tijd voor nieuwe dakpannen!

  Tegenwoordig zijn er verschillende soorten dakpannen:

  • Betondakpannen
  • Kleidakpannen

  Betondakpannen zijn goedkoper, maar hebben ook een minder lange levensduur van gemiddeld 30 jaar. Kiest u voor kleidakpannen, dan bent u de komende 50 jaar voorzien. U bepaalt zelf in welke kleur u het pannendak laat plaatsen, zo krijgt uw woning de gewenste uitstraling. Ontdek de prijzen voor het vervangen van dakpannen: vraag gratis een offerte aan.

  Dakdekkers inschakelen voor een compleet nieuw dak

  Heeft u een oud huis gekocht en wilt u flink verbouwen? Schakel dan een dakdekker in voor een compleet nieuw dak: van constructie tot aan de dakpannen. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting een offerte aan.

  Het voordeel van zo’n grote verbouwing, is dat u het dak ook direct kunt laten isoleren. Hiermee vergroot u uw wooncomfort in huis én verlaagt u de energierekening.

  Hoe lang duurt het plaatsen van een nieuw dak?

  Deze dakwerken zijn een flinke investering in tijd én geld. Houd er rekening mee dat de verbouwing enkele weken in beslag kan nemen. Maar daar staat tegenover dat u verzekerd bent van een kwalitatief dak met een uitstekende isolatie.

  Benieuwd naar de kosten? U leest het op de pagina kosten nieuw dak.

  Tip: kijk op energiesubsidiewijzer.nl voor eventuele subsidies. Met dakisolatie profiteert u in ieder geval van het verlaagde btw-tarief. Meer informatie hierover leest u op belastingdienst.nl.

  Video: het leggen van dakpannen

  Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

  Uw dak ziet er als nieuw uit met een dakrenovatie in Noord-Brabant!

  Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

  Gratis offerte ontvangen

  dakonderhoud door dakdekker Noord-Brabant

  Dakonderhoud Noord-Brabant: verleng de levensduur

  Dat goed dakonderhoud belangrijk is, is wel duidelijk. Maar waarom moet u uw dak goed onderhouden?

  Met goed onderhoud brengen dakdekkers eventuele problemen snel in kaart. Door deze zwakke plekken te repareren voordat het echte beschadigingen worden, voorkomt u een hoop ellende. U voorkomt namelijk dat regenwater de dakconstructie aan kan tasten.

  Hiermee verhoogt u de kwaliteit van uw dak én verlengt u de levensduur van uw dakbedekking! Maar welke dakwerken vallen nu eigenlijk onder het dakonderhoud?

  Denk bij onderhoud aan:

  • een uitgebreide dakinspectie;
  • het controleren en repareren van het lood en zinkwerk;
  • een dakreparatie aan de nokvorsten;
  • het repareren of vervangen van boeidelen;
  • houtrot repareren.

  Benieuwd naar de kosten van dakonderhoud in Noord-Brabant? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

  Dakinspectie door de dakdekker

  De dakinspectie is misschien wel de meest waardevolle taak tijdens het dakonderhoud. Maar wat houdt het precies in?

  Bij een dakinspectie in Noord-Brabant controleren dakdekkers het dakoppervlak op beschadigingen en zwakke plekken. Als zij deze vinden, dan repareren de dakdekkers het dakoppervlak direct. Met deze dakreparatie bent u er op tijd bij en voorkomt u dus grotere problemen.

  Kan ik zelf een dakinspectie uitvoeren?

  Het is aan te raden om ervaren dakdekkers in te schakelen voor een dakinspectie. Allereerst omdat zij dankzij jarenlange ervaring alle zwakke plekken opsporen. Ook de plekken die u zelf misschien over het hoofd zou zien.

  Daarnaast is het verstandig om ervaren dakdekkers in te schakelen, zodat u niet zelf het dak op hoeft. Bij het werken op hoogte is er altijd valgevaar. Door deze gevaarlijke dakwerken uit te besteden voorkomt u verwondingen.

  Dakonderhoud in Noord-Brabant nodig?

  Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

  Start gratis offerteaanvraag

  daklekkage verhelpen Noord-Brabant

  Daklekkage Noord-Brabant, wees er snel bij

  Een daklekkage komt met enige regelmaat voor bij platte daken. Maar ook bij hellende daken is een daklekkage een reële mogelijkheid.

  Wat moet ik doen bij een daklekkage in Noord-Brabant?

  Schakel bij een lekkage met spoed een dakdekker in: bel naar 088 444 7687 voor direct contact met een vakman en probeer te achterhalen wat de oorzaak is van de daklekkage. In sommige gevallen is dat duidelijk: een verschoven of beschadigde dakpan, missende nokvorsten of loodslabben die omhoog gewaaid zijn.

  Maar wat als u de oorzaak van de lekkage niet kan vinden?

  In dat geval maakt de dakdekker gebruik van verschillende lekdetectie technieken. Lees hier meer informatie over lekkage pannendak en lekkage plat dak.

  Daklekkage opsporen: lekdetectie

  Met lekdetectie doelen we op verschillende technieken om een lekkage op te sporen. De plek van uw vochtschade is vaak niet de plek van het lek: dat komt omdat het water naar de laagstgelegen plek loopt, en de vochtschade hier als eerst zichtbaar is.

  Bij een plat dak maken dakdekkers vaak gebruik van de rookgastechniek.

  Deze techniek gebruikt het lek als een soort schoorsteen. De dakdekkers spuiten rookgas onder de dakbedekking. Deze komt via het lek weer naar buiten, zodat het direct duidelijk is waar de dakdekkers het dakoppervlak moeten repareren! Het rookgas kan gewoon overdag gebruikt worden en bevat geen schadelijke gassen.

  Daklekkage? Laat het snel verhelpen met een dakreparatie!

  Bel direct met de 24/7 spoedservice en een dakdekker is snel bij u ter plaatse.

  Bel 088 444 7687

  Nu bereikbaar.

  dakbedekking voor plat dak

  Dakbedekking voor plat dak

  Wilt u de dakbekleding op uw platte dak vernieuwen? Vraag hier direct een gratis offerte aan.

  U heeft de keuze uit verschillende materialen:

  • Bitumen: de meest voordelige keuze op de korte termijn. Als het bewerkt is met APP of SBS heeft het een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Bitumen is een waterdicht en ijzersterk dakleer en wordt al jarenlang gebruikt voor het dichtten van materialen. De prijzen liggen rond de €45,- per m².
  • EPDM: een natuurlijk rubber. Van nature is het erg elastisch, waardoor het goed bestand is tegen temperatuurswisselingen en UV-straling. Mede hierdoor heeft het een gemiddelde levensduur van 60 jaar! Het is bovendien geschikt als ondergrond voor een groendak. De prijzen liggen rond de €50,- per m².
  • Pvc-dakbedekking: dit kunststof dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor u zelf bepaalt welke uitstraling uw huis krijgt. De gemiddelde levensduur van de kunststof is 25 jaar en de prijzen liggen rond de €55,- per m². Wordt vooral gebruikt als dakafwerking bij een schuur. Lees hier meer over dakbedekkingen voor de schuur.
  • Groendak: hierbij plaatst u begroeiing op het dakoppervlak, variërend van vetplanten en grassoorten tot struiken en bomen. Een groendak verlengt de levensduur van uw dakoppervlak tot wel 60 jaar. De prijzen liggen rond de €55,- per m².


  Wat kost dakbedekking plat dak?

  Toe aan een nieuwe dakafwerking op uw platte dakoppervlak? Er zijn verschillende opties.

  Heeft u een beperkt budget en zoekt u naar iets dat op de korte termijn goedkoop is? Kies dan voor bitumen. Dit kost ongeveer €45,- per m² en heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar.

  Geen zin om over 25 jaar alweer uw dakbekleding te vernieuwen?

  EPDM gaat tot wel 40 jaar mee! Dit kost gemiddeld €50,- per m² en is op de lange termijn dus een voordelige keuze. Kiest u voor een groendak dan bent u de komende 60 jaar voorzien. Dit kost ongeveer €55,- per m². Onthoud wel dat u hier ook een geschikte onderlaag voor moet laten plaatsen, deze kosten komen er nog bij.

  Kosten dakbedekking plat dak: 2022

  Dakbedekking plat dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
  Bitumen €45,- 25 jaar
  Pvcv €55,- 25 jaar
  EPDM €50,- 40 jaar
  Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig) €55,- 60 jaar

  *Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

  Nieuwe dakbedekking voor het platte dak?

  U bent verzekerd van deskundige hulp en een uitstekende kwaliteit.

  Gratis offerte ontvangen

  dakbedekking voor hellend dak

  Dakbedekking hellend dak

  Bij een hellend dakoppervlak heeft u andere mogelijkheden. Vraag direct een gratis offerte aan voor dakbedekking hellend dak.

  Lees hieronder meer over de dakbedekkingssoorten voor hellende daken:

  • Dakpannen: u heeft de keuze uit beton- of kleidakpannen. Deze worden het vaakst gekozen. Ze zijn duurzaam en gaan gemiddeld 30 tot 50 jaar mee. Daarnaast zijn dakpannen verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor u zelf bepaalt welke uitstraling het pand krijgt. De kostprijzen variëren van €50,- tot €60,- per m².
  • Riet: vroeger werden rieten daken vooral geplaatst bij boerderijen, tegenwoordig zien we de rieten daken ook steeds vaker in steden tegen. Het heeft nu eenmaal een rustieke en natuurlijke uitstraling. Bovendien isoleert het riet uitstekend, waardoor dakisolatie niet noodzakelijk is. Het gaat gemiddeld 40 jaar mee en kost ongeveer €100,- per m².
  • Metalen dak: hoewel we metaal nog niet heel veel zien, is dit zeker een goede optie. Het geeft uw huis in ieder geval een uniek uiterlijk en gaat tot wel 100 jaar lang mee. Metaalsoorten geschikt als dakbedekking zijn alumium, zink en koper. De prijzen variëren van €75,- tot €120,- per m².


  Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

  Over het algemeen is dakbedekking voor een hellend dakoppervlak duurder dan voor een plat daktype. De prijs voor dakpannen varieert bijvoorbeeld van €50,- tot €60,-. De prijs is afhankelijk van uw keuze voor beton- of kleidakpannen.

  Geïnteresseerd in een rieten dakoppervlak? Riet kost gemiddeld €100,- per m² en gaat daarna ongeveer 40 jaar lang mee. De prijzen van metalen dakbekleding loopt op van gemiddeld €75,- tot €120,- en gaat 50 tot 100 jaar lang mee, afhankelijk van het gekozen metaalsoort.

  Zoekt u een dakdekkersbedrijf? Bel snel naar 088 444 7687 voor direct contact.

  Kosten dakbedekking hellend dak: 2022

  Dakbedekking hellend dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
  Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen) €50,- tot €60,- 30 tot 50 jaar
  Rieten dak €100,- 40 jaar
  Metaal (aluminium tot koper) €75,- tot €120,- 50 tot 100 jaar

  *Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag een gratis offerte aan.

  Dakdekkersbedrijf uit Noord-Brabant nodig?

  Vraag direct een gratis offerte aan en ontvang een aanbod met een scherpe prijs.

  Gratis offerte ontvangen

  Dakdekkersbedrijf in Noord-Brabant inschakelen, 3 redenen

  • Met de hulp van erkende dakdekkers hoeft u niet zelf het hoge dak op te klimmen.
  • U voorkomt beschadigingen aan het dakoppervlak door een verkeerde montage, plaatsing of reparatie.
  • U profiteert van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

  Recent aangevraagde dakwerken offertes

  Daklekkage van plat dak verhelpen in Groningen
  Bitumen dakbedekking aanbrengen in Assen
  Dakonderhoud uitvoeren in Nijmegen
  Plaatsen van EPDM-dakbedekking in Rotterdam
  Nieuwe dakpannen plaatsen in Amsterdam
  Nieuwe dakgoten laten plaatsen in Emmen
  Daklekkage verhelpen Leeuwarden
  Dakbedekking plat dak in Lelystad
  Dakinspectie in Utrecht
  Dakrenovatie in Almere

  dakdekkers Noord-Brabant

  Dakwerken Noord-Brabant? Gratis dakdekker offerte!

  Is uw dak toe aan professioneel dakonderhoud? Of heeft u met spoed de hulp van een dakdekkersbedrijf nodig omdat uw dak lekt? Een dakdekker uit Noord-Brabant voert snel een dakreparatie voor u uit!

  Twijfelt u nog of u de dakwerken zelf kunt uitvoeren? Het is altijd verstandiger om hiervoor een vakman in te schakelen. In eerste instantie omdat het belangrijk is dat de dakwerken kwalitatief uitgevoerd worden. Daarnaast is er bij dakwerken altijd valgevaar: voorkom verwondingen en ga zelf niet zomaar het dak op! Op zoek naar een dakdekkersbedrijf? Vraag een gratis offerte aan of bel naar 088 444 7687 voor direct contact.


  Ontvang nu een gratis offerte!

  Veelgestelde vragen

  Heeft u nog vragen over de dakwerken die u binnenkort wilt uitvoeren? Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen en het antwoord daarop. Zit uw vraag er niet tussen en wilt u het advies van een dakwerker, vraag dan snel een gratis offerte aan!

  Wat doet een dakdekker?

  Dakdekkers voeren verschillende werkzaamheden uit, allemaal op en aan uw dak. Hij of zij vervangt de dakbedekking, plaatst isolatie, herstelt een daklekkage of maakt het dakoppervlak schoon met een gepaste reiniging. U kiest zelf welke dakwerken u uit handen geeft.

  Kan een dakdekker in de regen werken?

  Een dakdekker werkt in de regen. Wel hangt het af van het soort dakwerk dat hij uitvoert. Voor het plaatsen van een dakcoating of het impregneren van het dakoppervlak is het belangrijk dat het niet te hard regent, want dan spoelt het middel te snel weg voor het goed kan intrekken. Andere dakwerken worden gewoon in weer en wind uitgevoerd.

  Wat kost een dakdekker?

  Het uurtarief van een dakdekker ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €45,-. De prijs is voor een groot deel afhankelijk van de werkzaamheden die hij uitvoert en zijn ervaring. Bovendien zijn dakdekkers op het platteland vaak goedkoper dan in de stad.

  Wat kost een bitumen dak per m²?

  Voor bitumen dakbedekking betaalt u ongeveer €45,- per m². Voor deze prijs geniet u van een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Het is voordelig in aanschaf en het is erg sterk: daarom wordt het al jarenlang gebruikt voor platte daken. Wilt u liever een dakbedekking die iets langer meegaat? Dan is EPDM of een groendak iets voor u.

  Wat kost een plat dak vervangen per m²?

  U betaalt gemiddeld €75,- tot €100,- voor het vervangen van een plat dak. Houd er wel rekening mee dat deze prijs sterk afhangt van het materiaal dat u kiest. Zo is bitumen de meest voordelige optie en is EPDM en PVC iets duurder. Eventueel kunt u ook isolatie laten plaatsen, maar hiervoor betaalt u een meerprijs.

  Welke dakbedekking is de beste?

  Om te weten welke dakbedekking het beste is, moet u kijken naar uw eigen wensen en voorkeuren. Er is niet één beste soort dakbedekking maar wel een beste soort dakbedekking voor uw situatie. Bitumen is bijvoorbeeld de goedkoopste optie, EPDM heeft de langste levensduur en een groendak is de meest milieubewuste keuze.

  Hoe herken ik een goede dakdekker?

  Herken een goede dakdekker door te kijken naar keurmerken. KOMO, Vebidak en NDA Dakdekkersbedrijven nemen alleen ervaren en kwalitatieve dakdekkers aan. Vraag daarnaast om referenties en ervaringen van eerdere klanten, ook in uw eigen omgeving. Tot slotte is het belangrijk om te kijken of de offerte duidelijk is en alle belangrijke onderdelen bevat.

  Wat kost een dak renoveren?

  De renovatie van een dak kost bij een plat dak tussen de €75,- tot €100,- per m² en bij een hellend dak tussen de €75,- tot €130,- per m². Verschillende factoren beïnvloeden deze prijs. Het soort dakbedekking dat u laat plaatsen, de keuze voor wel of geen dakisolatie en de uurprijs van de dakdekker zelf.

  Klanten over de aangesloten dakdekkers

  Op basis van 36 beoordelingen.

  Deskundigheid – 90%
  Prijzen van de offerte – 87%
  Snelheid van dakdekker – 92%
  Gemiddelde score – 89%