Uw dak is onze expertise!

Direct contact: 085 444 7644

Dakwerken Nijmegen

Dakwerken is een term die staat voor vele klussen die op en rondom het dak kunnen worden uitgevoerd. Bij dakwerken kunt u onder andere denken aan een volledige dakrenovatie, maar ook aan het vernieuwen van de dakbedekking, het aanbrengen van dakisolatie of het herstellen van het plat dak met een eenvoudige dakreparatie. Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker uit Nijmegen die u kan helpen bij één van de bovenstaande taken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij vormen een netwerk van verschillende dakwerken experts werkzaam in heel Nederland. Via het contactformulier op de offertepagina kan u vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van dakdekkers uit regio Nijmegen. U ontvangt tot maximaal 5 prijsoffertes van bedrijven uit uw regio, welke u kan vergelijken op voorwaarden, prijs en aanbod. Zo vind u het bedrijf dat uw klus tegen de beste prijs of voorwaarden kan uitvoeren.

verhelpen van een daklekkage

Daklekkage

Het voorkomen of het verhelpen van een daklekkage is één van de mogelijke dakwerken waarvoor u een dakdekker uit uw regio kan inschakelen. Een daklekkage ontstaat in de meeste gevallen door de invloed van regenwater en wind maar het kan ook een gevolg zijn van achterstallig onderhoud aan de dakpannen, dakgoten of regenpijpen. Wat de oorzaak ook is: het is belangrijk om een daklekkage zo spoedig mogelijk te verhelpen. Een daklekkage verlaagt uw isolatiewaarde en zorgt voor waterschade in huis. Om nog grotere kosten te besparen raden wij u aan om zo snel mogelijk de hulp van een erkend dakdekker in te roepen. De ervaren dakdekker beschikt over diverse technieken waarmee hij de oorzaak van het lek in korte tijd kan achterhalen. Door snel de benodigde dakreparatie of dakrenovatie uit te voeren, profiteert u zo snel mogelijk weer van een optimaal wooncomfort.

dakrenovatie Nijmegen

Dakrenovatie

De term dakrenovatie staat voor alle dakwerken die de vakmannen uit Nijmegen afhandelen, waarmee de staat van het dak weer in optimale vorm hersteld wordt. Het vervangen of vernieuwen van de bestaande dakpannen is één van de meest voorkomende vormen van een dakrenovatie. Andere mogelijke dakwerken bij een dakrenovatie zijn het herstellen van verschillende dakonderdelen. Bijvoorbeeld een dakraam of dakkapel, maar ook een renovatie of reparatie aan de schoorsteen of dakgoten. Vaak wordt na de dakrenovatie een dakreiniging toegepast. Met de renovatie verhoogt u de waarde van de woning, verbetert u het aanzien en verlengt u de levensduur van uw dak. Pas wanneer uw dakbekleding zodanig slecht is dat het grootste gedeelte van het oppervlak vernieuwd moet worden kunt u informeren of een dakrenovatie nodig is. Gaat het om een kleiner oppervlak dan is een dakreparatie in de meeste gevallen voldoende om de kwaliteit van de afwerking te waarborgen.

dakreparatie Nijmegen

Dakreparatie

Uw dak heeft in de loop der jaren veel te verduren en daardoor is het één van de meest kwetsbare onderdelen van uw woning in Nijmegen. Wanneer het heeft gestormd of als het heeft gevroren dan kan het voorkomen dat beschadigingen zijn ontstaan aan de dakbekleding of de hemelwaterafvoer. In de meeste gevallen is een dakreparatie voldoende om een plat of hellend dak te herstellen en te voorkomen dat er een daklekkage optreedt. U weet dat een dakreparatie nodig is als u lekkend water of vochtplekken opmerkt op uw plafond of onder het dak. Maar afgebladderd houtwerk en kapot loodwerk is eveneens een signaal dat een reparatie nodig is. Bij een hellend dak heeft u bovendien een dakreparatie nodig wanneer u scheef liggende of missende dakpannen ontdekt.

dakdekker Nijmegen

Dakdekker

De verschillende werkzaamheden van een dakdekker zijn enorm divers. Wilt u zeker weten dat u te maken heeft met een ervaren en erkend specialist? Vraag dan meerdere offertes aan via ons contactformulier. Wanneer u namelijk contact opneemt met een specialist uit ons netwerk, dan komt u altijd in verbinding met een erkend dakdekker of rietdekker. Elk dakdekker die zich bij ons heeft aangesloten kan u helpen met het toepassen van vele vormen van dakbekleding zoals bitumen, EPDM, riet of dakpannen. Bovendien is elke specialist zorgvuldig door ons gescreend. Zo garanderen wij u de beste service tegen de scherpste prijzen. Bent u nieuwsgierig naar de dakwerken die een specialist voor u kan uitvoeren? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Dakreparatie of -renovatie in Nijmegen?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag in Nijmegen!

Offerte aanvragen
schoorsteen lekkage verhelpen

Schoorsteen lekkage

Een schoorsteen lekkage is helaas veelvoorkomend. De schoorsteen heeft immers te maken met diverse weersinvloeden, denk aan vorst, uv straling en regen. Een gemetselde schoorsteen die in slechte staat verkeerd is dan ook erg gevoelig voor lekkage. Veelvoorkomende oorzaken voor de lekkage vormen: ondeskundig onderhoud, scheuren in loodslabben, gebarsten stenen en slecht voegwerk. Vergeet niet de schoorsteenkap. Schoorsteenrenovatie is écht vakwerk. Het is dan ook van belang dat u kiest voor een ervaren en erkende dakdekker. U heeft er natuurlijk niets aan dat er een reparatie heeft plaatsgevonden en u na een aantal weken alweer last heeft van een lekkage. Naast de deskundigheid is het van belang dat men de loodslab voldoende diep aanbrengt en kiest voor het juiste type lood. Nieuw voegwerk en impregneermiddel zorgt ervoor dat uw schoorsteen weer jarenlang is beschermd tegen de weersinvloeden.

lekkage dakkapel

Lekkage dakkapel

Als u een dakkapel heeft laten plaatsen, dan zit u niet te wachten op een lekkageproblemen. Toch kan dit onder de invloed van diverse weersomstandigheden gebeuren. Een dakdekker spoort het lek in uw dakkapel snel op en zal dit direct repareren zodat u weer kan genieten van een optimaal wooncomfort. De oorzaken van een lekkende dakkapel verschillen per situatie. In sommige gevallen sluiten bepaalde onderdelen niet goed op elkaar aan. Denk hierbij aan de kozijnen of het lood. Het gebeurt ook regelmatig dat het kitwerk op de zijwangen loslaat, waardoor er water naar binnen sijpelt. Het is moeilijk om de oorzaak zelf te achterhalen, vooral omdat u hiervoor op het dak moet klimmen. Daarom raden wij u aan bij een lekkage altijd een erkend dakwerker in te schakelen.

daklekkage opsporen

Daklekkage opsporen

Het opsporen van een daklekkage is vaak lastig, omdat het op grote hoogte dient te gebeuren. Bovendien hebben zelfs de kleinste haarscheurtjes grote gevolgen, maar is het lastig om vast te stellen waar het lek precies zit. Daklekkages hebben verschillende oorzaken. In Nijmegen zijn de meest voorkomende oorzaken een daklekkage aan de schoorsteen, een lek in het dak van de uitbouw, gescheurd of opgewaaid lood, of een regenpijp die niet goed aansluit aan de dakdoorvoer. Dakdekkers die zich bij ons hebben aangesloten beschikken over diverse technieken om de lekkages op te kunnen sporen. Onder de dakbekleding wordt rook gespoten, zodat het van buitenaf gemakkelijk te zien is waar het gat zit. Nu kan de dakdekker het gat direct goed repareren.

dakinspectie in Nijmegen

Belang van een dakinspectie

Waarom zou u zelf, met alle bijbehorende risico’s, uw dak beklimmen als u de dakinspectie ook kunt uitbesteden aan een professionele dakwerker? De dakwerkers met wie wij samenwerken weten precies op welke onderdelen ze moeten letten, gebruiken geavanceerde technieken, en geven u naderhand advies over de opties en mogelijkheden. Veel mensen laten een dakinspectie pas bij een lekkage uitvoeren. Het is echter verstandig om dit ook preventief te doen. Zo voorkomt u een dure reparatie, of zelfs dakrenovatie, en weet u precies wat de huidige staat van uw dakbedekking is. Tijdens de dakinspectie let men op de dakconstructie, de afvoer van het regenwater, de eventuele dakisolatie en uiteraard de bedekking. Daarnaast kijkt men tijdens de dakinspectie goed naar de nokvorsten, kantpannen, de dakgoten, de schoorsteen en het hout- en zinkwerk. Een hele lijst, waardoor u precies in kaart heeft wat de huidige staat is.

dak laten vervangen

Dak vervangen

Als uw dakconstructie ernstig is aangepast, is het noodzakelijk om deze volledig te vervangen. Zoals u wellicht verwacht, zijn deze dakwerken vrij kostbaar. Dat komt omdat u bij deze dakrenovatie het dakbeschot en –bedekking moet laten verwijderen worden voordat de dakwerker aan de slag kan met de dakconstructie. Dit vraagt nu eenmaal veel tijd. Is uw dakconstructie aan het verzakken? In dat geval hoeft u niet perse de volledige constructie opnieuw op te bouwen. In de meeste gevallen kunt u de constructie laten verstevigen met behulp van houten-, stalen- of betonnen balken. Dit verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat de constructie weer sterk genoeg is voor het gewicht van het dakbeschot en –bedekking. Als de constructie door vocht of insecten is gaan rotten dan zit er niets anders op dan het opnieuw opbouwen van de constructie.

dakbedekking van schuur vervangen

Dakbedekking schuur vervangen

Na al die jaren is het toch eens tijd voor nieuwe bedekking op uw schuur in Nijmegen. De oude bitumen of andere bedekking heeft zijn beste tijd gehad en de kans op lekkages is groot. U wilt natuurlijk graag weten welke opties u tijdens de dakrenovatie heeft. Bij hellende daken gebruikt men vaak dakpannen, een rieten bekapping of een metalen ondergrond. Bij platte daken bestaan uw opties uit: bitumen, PVC en EPDM. De levensduur van bitumen is gemiddeld 25 jaar en van PVC en EPDM zo’n 40 jaar. Uiteraard variëren de bijbehorende prijzen. Bent u een doe-het-zelver en heeft u een beperkt budget? Overweeg dan golfplaten of dakpanplaten. Deze platen kunt u zelf relatief eenvoudig plaatsen. Heeft u tijdens deze dakwerken hulp nodig van een dakdekker uit regio Nijmegen? Vul dan gratis en vrijblijvend het contactformulier in.

oude dakgoten laten vervangen

Dakgoten vervangen

Eén van de klussen binnen de dakwerken die regelmatig voorkomt, is het vervangen van de dakgoten. Dakgoten hebben een beperkte levensduur van ongeveer 20 tot 40 jaar, afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Mits goed onderhouden zullen dakgoten deze periode echter in optimale staat blijven bestaan. Na deze periode is het risico op lekkage en wateroverlast aanzienlijk, waardoor het op tijd vervangen van de dakgoten zeker aan te raden is. Eén van de dakwerken professionals die werkzaam is in Nijmegen kan indien gewenst uw dakgoten controleren en eventueel direct een nodige dakreparatie afhandelen, of u informeren over de keuze tussen de verscheidene materialen voor dakgoten.

plat dak repareren Nijmegen

Plat dak repareren

Een plat dak in Nijmegen is meestal afgewerkt met EPDM of bitumen. Zoals u weet is de levensduur van beide materialen een stuk minder lang dan bijvoorbeeld dakpannen. Zowel EPDM als bitumen is echter erg eenvoudig te repareren. Het moeilijkste onderdeel van de dakreparatie is het lokaliseren van het lek. Zodra de dakwerker deze gevonden heeft, is het lek in no-time verholpen. Bij bitumen brengt de vakman een reparatiestrip aan. Door dit bovenop de oorspronkelijke afwerking te branden ontstaat er een waterdicht resultaat. EPDM laat u op dezelfde wijze repareren, al gebruikt de vakman bij dit materiaal een speciale lijm om de reparatiestrook te verlijmen. Zit de daklekkage in één van de naden? Dan zal de dakwerker het repareren met een speciale waterdichte kit.

Zelf een dakreparatie uitvoeren

Met de term dakreparatie kunnen heel wat klussen worden aangeduid. Zo kan een dakreparatie bestaan uit het ontstoppen van de regenpijpen en het reinigen van de dakgoten, maar ook het vervangen van een aantal dakpannen of het herstellen van een lekkende lasnaad zijn taken die onder de term dakreparatie vallen. Het afhandelen van een dakreparatie is vaak niet heel ingewikkeld, maar vereist wel enige handigheid en de goede producten. Onderzoek daarom altijd op voorhand goed wat u precies nodig hebt, en wat de juiste voorbereiding is voor de klus. Veel informatie kunt u op het internet vinden. Hebt u vragen over een reparatie in Nijmegen? Aarzel dan niet om u in verbinding te stellen met één van de dakwerken experts uit ons netwerk.

dakreparatie zelf uitvoeren?

Dakreparatie laten uitvoeren in Nijmegen?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag met uw dakwerken!

Offerte aanvragen

Soorten dakbedekking

Tijdens de dakwerken, zoals de dakrenovatie, zijn er vele vormen van dakbedekking mogelijk. De meest bekende zijn natuurlijk EPDM en bitumen voor een plat dak, en dakpannen voor schuine daken. Wij werken samen met menig dakdekker uit Nijmegen, die allen een ruime ervaring hebben met het bedekken van schuine en platte daken. Daarnaast hebben wij ook contact met een enkele rietdekker. Het plaatsen van een rieten dak is een kunst op zich, waar maar enkele dakwerken professionals in zijn gespecialiseerd. Bent u op zoek naar een erkend rietdekker voor uw dakrenovatie? Geef dit dan aan. Wij brengen u via het contactformulier in verbinding met meerdere rietdekkers uit de regio.

dakbedekking soorten
rieten daken

Rieten dak

Een rieten dak wordt op het moment nog maar weinig gekozen door klanten uit Nijmegen. Toch heeft riet nog steeds z’n charmes. Bij monumentale boerderijen behoort het rieten dak bij de authentieke uitstraling. Het plaatsen van een rieten bekapping moet echter wel door een gespecialiseerd rietdekker worden uitgevoerd. Zo weet u zeker dat risico’s als daklekkage en brand worden voorkomen. Ook bij een standaard woning is het mogelijk om te kiezen voor een rieten dak. Door de dikte van het riet ontstaat er een erg goede isolatiewaarde en bovendien is het een duurzaam en natuurlijk materiaal.

bitumen dakbedekking

Bitumen

Bij platte daken heeft u de keuze uit diverse afwerkingen. Eén van de dakbedekkingen die u kunt toepassen is bitumen. Dit is een vloeistof die in de basis kan dienen voor verschillende producten, waaronder een vorm van asfalt. Het beschikt daardoor over een hoge waterdichtheid en dankzij het grote gebruikersgemak kiezen veel klanten voor bitumen als zij zelf hun dakbekleding willen aanbrengen. Bovendien is dit de meest voordelige keuze. U betaalt, exclusief arbeidskosten, gemiddeld €80,- per vierkante meter en het gaat zo’n 20 tot 25 jaar lang mee. Een dakdekker voorziet u graag van een persoonlijk advies.

epdm

EPDM

Naast bitumen is ook EPDM erg populair. Dit staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en dit is de meest milieuvriendelijke manier om uw plat dak te bekleden. Het is een synthetisch rubber, waardoor het enorm elastisch is. Dit brengt diverse voordelen met zich mee. Doordat het materiaal uitzet en ineen krimpt is het goed bestand tegen grote temperatuurschommelingen. De kans dat het gaat scheuren is erg klein, waardoor dit tevens één van de beste opties is. Wel ligt de prijs iets hoger: gemiddeld kost dit €105,- per vierkante meter en gaat het ongeveer 35 tot 40 jaar lang mee.

kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Er zijn vele materialen geschikt voor het afdekken van een dak. Eén van de nieuwste materialen die wordt toegepast is kunststof. Zo kunt u bij vele dakwerken professionals uit Nijmegen onder andere kunststof dakpannen en dakplaten verkrijgen. Wanneer u kiest voor kunststof als basismateriaal voor de dakpannen, dan weet u zeker dat het materiaal lange tijd meegaat, en weinig onderhoud vergt. Wij adviseren echter wel om u op voorhand goed te laten informeren over de voor- en nadelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een kunststof dakbedekking bij u thuis? Aarzel dan niet om vrijblijvend dakwerken offertes aan te vragen.

pvc dakbedekking

PVC dakbedekking

Eén van de meest geschikte materialen voor platte daken is PVC. Een dakbedekking van PVC zal uw platte dak onder andere waterdicht maken, en kent bovendien weinig onderhoud. Een ander voordeel van de PVC bedekking is dat dit de mogelijkheid biedt tot een groendak. Groene daken vormen niet alleen een prettige aanblik, maar dragen tevens bij aan een beter milieu en een besparing op de stookkosten. Overweegt u om een dakbescherming van PVC aan te laten brengen bij uw woning in Nijmegen? De dakwerken professionals uit ons netwerk helpen u graag. Vraag in het contactformulier naar de opties en prijzen.

dakpannen Nijmegen

Dakpannen

De dakpannen zijn de meest standaard vorm van dakbedekking in Nijmegen. Dakpannen zijn dan ook gemakkelijk te plaatsen en te herstellen, en vergen over het algemeen een beperkte onderhoudstijd. Bij elke dakdekker uit ons netwerk hebt u de keuze tussen betonnen dakpannen en pannen van keramiek. Beide varianten vormen een goede keuze tijdens de dakwerken, en hebben diverse voor- en nadelen. Wij adviseren onze klanten over het algemeen om de dakpannen te voorzien van een toplaag om de invloed van weer en wind zoveel mogelijk te beperken. Wilt u dakpannen op een dak waar niet onder geleefd wordt? Overweeg dan om kunststoffen dakplaten aan te laten brengen.

groendak aanleggen Nijmegen

Groendak aanleggen

Een groendak is een efficiënte manier om uw uitzicht te verfraaien. Daarnaast draagt u tegelijkertijd uw steentje bij aan de verbetering van het milieu. Het biedt nog meer voordelen: het zorgt voor een verhoogde isolatie en het verlengt de levensduur van uw dakbedekking. Het is dus duidelijk waarom dergelijke daken, begroeid met mos en vetplanten, tegenwoordig zo populair zijn bij woningbezitters in Nijmegen. Overweegt u een groendak tijdens de dakrenovatie? Dan heeft u twee opties: een intensief én extensief groendak. Een intensief groendak is eigenlijk een daktuin, aangezien er grassen, struiken en soms zelfs bomen op groeien. Een extensief groendak, begroeid met mos en vetplanten is populairder. Deze variant vergt namelijk weinig onderhoud. Om het te kunnen plaatsen zijn er een aantal voorwaarden: een dakhelling van maximaal 60 graden, een goed afvoersysteem en dakconstructie en een wortelbestendige ondergrond.

dakbedekking doe het zelf

Dakbedekking doe het zelf

Het vervangen van de dakbescherming is een klus die u meestal het beste kunt overlaten aan een erkend dakdekker of rietdekker, zoals bij een rieten dak, of daken met een dakisolatie. Voor platte daken geldt echter dat het plaatsen van de dakbescherming een relatief eenvoudige taak is, die u zelf zou kunnen uitvoeren. Hiervoor moet u wel beschikken over de juiste materialen, en over genoeg tijd om het werk af te ronden. Voor het aanbrengen van de dakbedekking gelden een aantal regels die door een dakspecialist uit Nijmegen is opgesteld.

  • Zorg altijd voor een stevige ladder of steiger: uw veiligheid staat voorop!
  • Werk op een droge dag met een minimum temperatuur van 5 graden.
  • Denk eraan dat de meeste dakoppervlaktes nog voorbereid moeten worden met een voorstrijklaag, of een enkele dakreparatie.
Hebt u toch de hulp van een dakdekker uit ons netwerk nodig? Neem dan vandaag nog contact met ons op!
dakwerken in Nijmegen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit Nijmegen voor een dakrenovatie of het toepassen van een dakreparatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij vormen een netwerk van dakwerken experts werkzaam door heel Nederland. Zij hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied en helpen u graag bij één van de vele dakwerken. Bent u benieuwd naar de prijzen? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in en u krijgt geheel vrijblijvend meerdere offertes toegestuurd. Vergelijk deze en kies hieruit zelf de dakdekker die bij u past.

Veelzijdig netwerk

Bij ons netwerk werken vele specialisten op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Bent u naast een rietdekker of dakdekker op zoek naar een specialist op het gebied van vochtbestrijding of gevelreiniging? Ook daarvoor bent u bij ons op de goede plek. Neem gerust eens een kijkje op één van de onderstaande pagina’s voor de mogelijkheden.