Dakwerken Nijmegen

Dakwerken Nijmegen

De term dakwerken staat voor een groot aantal klussen die op en om het dak kunnen worden uitgevoerd. Zo werken de dakwerken specialisten uit ons netwerk graag voor u aan een dakrenovatie, het vervangen van de dakbedekking of voeren ze een dakreparatie voor u uit. Andere voorbeelden van de dakwerken zijn het plaatsen van EPDM, bitumen of kunststof dakbescherming voor het plat dak of het opsporen en verhelpen van een daklekkage. Bent u op zoek naar een dakdekker of rietdekker uit Nijmegen? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De dakdekkersbedrijven zijn u met alle plezier van dienst bij de diverse dakwerken, en garanderen een hoge kwaliteit werk tegen aantrekkelijke prijzen. Benieuwd naar de kosten voor een dakrenovatie? Vergelijk de prijzen, voorwaarden en het offerteaanbod van diverse dakdekkers uit uw regio door het contactformulier in te vullen. U krijgt na de offerteaanvraag tot maximaal 5 offertes toegestuurd. Dit is geheel vrijblijvend en u zit nergens aan vast, een win-win dus!

dak lekkage Nijmegen

Daklekkage

Wanneer u een daklekkage ontdekt bij u in Nijmegen, dan is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkend dakdekker uit ons netwerk. Deze kan met behulp van geavanceerde technieken zoals rookgasdetectie de daklekkage opsporen, en vervolgens de benodigde dakreparatie uitvoeren. Is de lekkage het gevolg van de invloed van weer en wind, dan is het vaak afdoende om de dakbescherming recht te leggen of enkele dakpannen te vervangen. Wordt de daklekkage veroorzaakt door een beschadiging van het dakraam of dakkapel, dan is een grotere dakreparatie noodzakelijk. Een dergelijke reparatie brengt al snel hoge kosten met zich mee.

Dakrenovatie

Een dakrenovatie is een uitgebreide vorm van het controleren en repareren van het dak. Bij een dakrenovatie wordt onder andere het hemelwaterafvoer, de dakbedekking en de installatie van zowel het dakraam als de schoorsteen nagekeken op eventuele beschadigingen. Dankzij de dakrenovatie kunt u de levensduur van een dak verlengen en voorkomt u reparaties.

Dakreparatie

De term dakreparatie wordt tegenwoordig niet zoveel meer gebruikt binnen de dakwerken. Men spreekt eerder van een dakreiniging, dakrenovatie of het dakonderhoud. Desondanks is het uitvoeren van een dakreparatie nog steeds een taak van een erkend dakdekker of rietdekker. Wilt u weten wat de kosten worden voor een dakreparatie? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Dakdekker

Een dakdekker is een expert op het gebied van de dakwerken. Een dakdekker heeft een ruime ervaring met zowel het opsporen van een daklekkage als het repareren van de dakbescherming en andere dakonderdelen. Wees er daarom op tijd bij, en voorkom grote vochtproblemen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van diverse dakdekkers uit uw regio.

lekkage schoorsteen

Schoorsteen lekkage

Lekkage is altijd vervelend. Helaas is een lekkage bij de schoorsteen geen uitzondering. De specialisten uit ons netwerk zien vaak dat de loodslabben rondom de schoorsteen in slechte staat verkeren. De aansluiting tussen de dakconstructie en de schoorsteen is dan niet meer volledig waterdicht, met alle gevolgen van dien. Daarnaast zijn de stenen, de voegen en de schoorsteenkap vaak de bron van de lekkage. De schoorsteen wordt dag en nacht blootgesteld aan de weersinvloeden, denk aan vorst, regen en UV straling. Geregeld onderhoud is dus geen overbodige luxe. Helaas zien de dakwerkers ook vaak dat een ondeugdelijke reparatie opnieuw zorgt voor een lekkage. Bent u benieuwd naar de kosten van het verhelpen van de lekkage? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakinspectie en dakreparatie

Dakinspectie

Een grondige dakinspectie toont aan welke werkzaamheden nodig zijn voor de dakrenovatie. Daarnaast is het verstandig om geregeld een preventieve dakinspectie uit te laten voeren. Zo voorkomt u dure reparaties en weet u precies wat de staat van uw dak is. Tijdens de dakinspectie let men goed op de huidige staat van de dakconstructie, de bedekking, de isolatie en de afvoer van het regenwater. Van uw garagedak tot en met de bedekking van uw dakkapel: de experts helpen u graag bij de dakinspectie en de overige dakwerken. Op basis van de bevindingen wordt er een vrijblijvend, deskundig advies opgesteld. De dakdekker uit Nijmegen legt u uit welke opties u heeft en kiest samen met u een geschikte oplossing.

Soorten dakbedekking

Wanneer u overweegt om de huidige bedekking van het plat dak te vervangen, dan hebt u de keuze uit een groot aantal soorten bedekking. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld zeer gebruikelijk om het plat dak te voorzien van bitumen of EPDM, maar ook kunststof en plastic vormen interessante opties. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van uw wensen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, en isolatie. Voor hellende daken zijn er ook diverse materialen leverbaar als dakbedekking. De aangesloten bedrijven leveren zowel dakpannen als leiplaten in Nijmegen, daarnaast is het ook mogelijk om de producten voor een rieten dak te bestellen.

dakbedekking Nijmegen

Rieten dak

Rieten daken bieden een zeer authentieke en warme uitstraling. Toch worden er tegenwoordig niet relatief weinig rieten daken geplaatst in Nederland. Dit komt door de hoge prijzen voor het riet, en de risico’s op brand. Vraag één van de rietdekkers uit ons netwerk om vrijblijvend advies en een prijsoverzicht.

Bitumen

Naast EPDM is ook bitumen een geschikt product als bedekking voor een plat dak. Bitumen kan gewonnen worden uit de destillatie van ruwe aardolie, en wordt ook wel in de natuur gevonden. Het voordeel van bitumen is de hoge duurzaamheid. Bovendien is bitumen goed bestand tegen UV-straling.

EPDM

EPDM is een product dat vandaag de dag het meest wordt gebruikt als materiaal voor het bedekken van platte daken. De voordelen van EPDM zijn dat het een kunststof is, en dat het gemakkelijk te plaatsen is zonder de hulp van een dakdekker. Daarnaast is EPDM tegen aantrekkelijke prijzen te koop.

EPDM Nijmegen

Kunststof dakbedekking

Nieuw op het gebied van de dakbescherming is kunststof. Kunststof heeft diverse voordelen voor het bedekken van daken. Zo blijft het materiaal minimaal 20 jaar van hoge kwaliteit, en is de installatie eenvoudig uit te voeren door een dakdekker uit Nijmegen. Dit betekent dat er niet snel een dakrenovatie of dakreparatie noodzakelijk is. Een dakbedekking van kunststof kan zowel aan de buitenzijde als binnenzijde van het dak worden geplaatst. Welke methode het meest geschikt is voor uw woning in Nijmegen, kan het beste worden bepaald door een ervaren dakdekker.

Kunstof dakbedekkking Nijmegen

PVC dakbedekking

Menig dakdekker uit Nijmegen adverteert momenteel met het gebruik van PVC als bescherming voor het plat dak. PVC valt binnen de categorie kunststof dakbedekking en brengt vele voordelen met zich mee. Zo zult u de PVC zonder vuur kunnen verwerken. Daarnaast is het mogelijk om bij het vervangen van de bescherming tijdens een dakrenovatie, het oude PVC te recyclen. Met een keuze voor PVC kiest u niet alleen voor een lange levensduur, maar kiest u ook voor duurzaamheid. Een dakwerken expert uit ons netwerk voert een dakrenovatie met PVC graag voor u uit in Nijmegen.

groendak dakdekker

Groendak

Een groendak is begroeid met planten. Dat ziet er niet alleen erg uniek uit, het zorgt ook voor extra warmte- en geluidsisolatie. Daarnaast verhoogt het de levensduur van de bedekking. De onderlaag van EPDM gaat dankzij het groendak tot wel twee keer zo lang mee. Er bestaan twee soorten groendaken: een intensief en extensief groendak. De eerste variant is in feite een daktuin, aangezien er grassen, struiken en soms zelf bomen op groeien. Het extensief groendak is populairder, omdat het minder onderhoud vereist. De begroeiing bestaat dan uit mossen en vetplanten. Uw huidige dakconstructie moet aan een aantal voorwaarden voldoen voordat een groendak mogelijk is. Denk aan wortelbestendige dakbedekking, een goed afvoersysteem en een dakhelling van maximaal 60 graden.

dakrenovatie schuur Nijmegen

Dakbedekking schuur

Blijkt tijdens de dakrenovatie dat uw huidige bedekking van uw schuur aan vervanging toe is? Nieuwe bedekking aanbrengen is tevens een vorm van dakwerken. Bij doe-het-zelvers zijn de golfplaten of dakpanplaten erg populair. De bevestiging is namelijk relatief eenvoudig. Bij een platte daken kiest men vaak voor Bitumen, PVC of EPDM. Bij hellende daken zijn de traditionele dakpannen nog steeds erg populair door de hoge levensduur van wel 50 jaar. Bitumen gaat gemiddeld 25 jaar mee en PVC en EPDM 40 jaar. Gebruikt u de schuur als leefruimte? Let dan tijdens deze fase van de dakrenovatie ook goed op de kwaliteit van de isolatie. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvende offertes aan van dakwerkers uit regio Nijmegen.

Dak renovatie Nijmegen

Dakpannen

In Nederland is het zeer gebruikelijk om voor dakpannen te kiezen als dakbescherming. Dakpannen kunt u verkrijgen in betonnen en keramische varianten. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor dakpannen in een metalen variant. Bovendien moet u bij een dakdekker kijken naar het model dakpan die het beste past bij uw woning. Dakpannen kan men over het algemeen gemakkelijk plaatsen, en zijn bovendien tweedehands verkrijgbaar bij menig dakwerken expert in Nijmegen. Wilt u graag dakpannen laten plaatsen, maar hebt u een beperkt budget? Bespaar geld door vrijblijvend offertes te vergelijken.

Dakdekker Nijmegen

Prijzen

De prijs voor het plaatsen van een nieuwe dakconstructie of het vervangen van het huidige pannendak is afhankelijk van een groot aantal factoren. De meest belangrijke factor is de afmeting van het dakoppervlak. Daarnaast worden de prijzen bepaald door het materiaal dat gebruik wordt, en de bereikbaarheid van de dakconstructie. Een dakrenovatie kan bovendien zeer uitgebreid zijn, als enkel bestaan uit het vinden en verhelpen van een daklekkage. Wilt u meer weten over de prijzen voor het uitvoeren van dakwerken bij u in Nijmegen? Vraag dan via het contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan.

Zelf een dakreparatie uitvoeren

Onze klanten uit Nijmegen vragen ons regelmatig of het mogelijk is zelf een dakreparatie uit te voeren. Hoewel dit zeker een optie is, is het wel afhankelijk van de exacte reparatie die moet worden uitgevoerd. Daarnaast is het van belang om altijd veilig te werk te gaan, en te zorgen voor de goede materialen en gereedschappen. Reparaties die u zelf kunt uitvoeren zijn:

  • Het herstellen van de dakgoten met Everseal of Mariseal.
  • Het vervangen van een deel van de dakgoot of het ontstoppen van de regenpijp.
  • Het rechtleggen van dakpannen.
Is er een ander probleem bij het dak, zoals een lekkende lasnaad of een probleem met de dakspanten? Dan adviseren wij om altijd een erkend dakwerken expert uit ons netwerk om hulp te vragen. Deze zal met behulp van geavanceerde technieken de dakreparatie snel en vakkundig voor u uitvoeren, zodat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort in Nijmegen geniet.
dakbedekking vervangen Nijmegen
dakgoot vervangen Nijmegen

Dakgoten vervangen

Het vervangen van de dakgoten is een klus die enige tijd in beslag neemt, maar die ervoor zal zorgen dat het hemelwater weer op de juiste manier wordt afgevoerd, zonder risico op wateroverlast en lekkages. De meeste dakgoten gaan tussen de 20 en 40 jaar mee, mits u deze van goed onderhoud voorziet. Na deze periode zullen de meeste dakgoten nog wel het hemelwaterafvoer verzorgen, maar is de kans op scheuren, en daarmee op lekkages aanzienlijk groter. Wij adviseren daarom om jaarlijks de dakgoten te (laten) controleren.

Dakbedekking doe het zelf

De dakbedekking van platte daken bestaat in de meeste gevallen uit bitumen of EPDM. Het aanbrengen van deze vormen van dakbedekking vereist wat handigheid, maar is goed zelf uit te voeren. Bij het plaatsen van de dakbedekking tijdens de dakrenovatie zult u echter wel aan een aantal zaken moeten denken. Zo is het ten eerste belangrijk om te bepalen of u kiest voor een enkele daklaag, of meerdere lagen. Wanneer het gaat om een dak waaronder gewoond wordt, zijn sowieso een onder- en bovenlaag nodig voor de juiste bescherming. Daarnaast dient u te bepalen voor welke soort dakbedekking u kiest. Naast bitumen en EPDM zijn er ook nog vloeibare dakbedekkingvarianten mogelijk, of golfplaten dan wel shingles. Wilt u weten welke gereedschappen en materialen u nodig hebt voor het plaatsen van de dakbedekking, of hebt u toch liever hulp van een erkend dakdekker uit ons netwerk? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen.

Dakdekker prijzen Nijmegen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u vragen over het laten uitvoeren van een dakrenovatie of één van de andere dakwerken? Wilt u weten wat een dakdekker of rietdekker uit ons netwerk voor u kan betekenen op het gebied van de dakwerken? Wij zijn een netwerk van dakdekkersbedrijven werkzaam in heel Nederland. Er zit dus altijd een dakdekker bij u in de buurt. Vergelijk offertes door het contactformulier in te vullen. U ontvangt spoedig meerdere vrijblijvende offertes (max.5) van verschillende dakdekkers uit Nijmegen. Voordeel van het vergelijken is dat u het bedrijf kan uitkiezen dat u het beste aanbod doet.

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Ook voor andere diensten dan die van een rietdekker of dakdekkersbedrijf zijn wij benaderbaar. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s voor een indruk.