Uw dak is onze expertise!

Direct contact: 088 444 7618

Dakwerken Maastricht

Op en om het dak kunnen diverse klussen worden uitgevoerd, zoals het toepassen van een dakrenovatie, het aanbrengen van dakisolatie of het vervangen van de dakbedekking. Dergelijke klussen worden bij een dakdekker verzameld onder de term dakwerken. Bent u op zoek naar een dakdekker of dakwerken specialist in Maastricht? Dan bent u bij bij onze website aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van dakdekkers en rietdekkers. Zij kunnen u helpen bij het verhelpen van daklekkage, het aanbrengen van bitumen bedekking op het plat dak, of het herstellen van de dakpannen bij een dakreparatie. Een voordeel van ons netwerk is dat u, door het contactformulier in te vullen op de offertepagina, meerdere vrijblijvende offertes kan aanvragen (maximaal 5) van verschillende dakdekkersbedrijven uit uw regio. In alle rust kunt u deze vergelijken op prijs en aanbod om zo het bedrijf te vinden dat voor u de beste deal heeft!daklekkage in Maastricht

Daklekkage

Eén van de dakwerken die vaak uitgevoerd wordt is het opsporen en verhelpen van daklekkage. Een daklekkage kan op vele manieren ontstaan. Een daklekkage is over het algemeen het gevolg van de invloed van weer en wind: een verschoven dakbedekking of het proces van vorst en dooi. Om de daklekkage op te sporen maakt een dakdekker uit ons netwerk meestal gebruik van rookgasdetectie. Dit is een techniek waarbij weinig hak- en breekwerk komt kijken. Vervolgens zal de dakspecialist uit Maastricht het lek repareren. Het is ontzettend belangrijk dat er bij een lekkage spoedig een dakreparatie wordt uitgevoerd. Als u dit niet doet dan zult u aan de binnenkant van uw woning in Maastricht al gauw schade hebben. Er ontstaan vochtplekken en schimmel. Daarnaast is het mogelijk dat eventuele isolatie vochtig wordt waardoor het niet goed meer isoleert.

dakrenovatie uitvoeren Maastricht

Dakrenovatie

Een dakrenovatie is ook één van de dakwerken. Het dakoppervlak is één van de meest kwetsbare onderdelen van een woning. Het is dan ook belangrijk om een dakrenovatie niet uit te stellen. Maar wanneer is een dakrenovatie eigenlijk nodig? Dit is nodig wanneer een dakreparatie simpelweg niet meer volstaat. Een dakrenovatie is bijvoorbeeld nodig wanneer de levensduur van de dakbedekking is bereikt. Zitten er veel beschadigingen in de bedekking? Dan is het niet te doen om een dakreparatie uit te voeren en ook dan is een dakrenovatie verstandig. Als u de dakrenovatie uitstelt dan is het mogelijk dat ongemerkt de dakconstructie wordt aangetast wat voor hoge kosten kan zorgen. Het is daarnaast mogelijk om een dakrenovatie uit te voeren als u bijvoorbeeld een oude boerderij hebt gekocht. Dankzij een dakrenovatie kunt u het uiterlijk van de boerderij in ere herstellen.

dakreparatie door dakdekker Maastricht

Dakreparatie

In sommige gevallen volstaat een dakreparatie en is een dakrenovatie nog niet nodig. Hebt u geconstateerd dat er iets niet in orde is met het dakoppervlak? Het is belangrijk om spoedig te handelen. Als u niet snel een dakreparatie uitvoert dan loopt u kans dat een beschadigd dakoppervlak resulteert in lekkages en vervolgens waterschade aan uw woning. Als u zelf het probleem niet kunt vinden, dan is het mogelijk om een dakwerken expert uit Maastricht in te schakelen. Hij heeft de bron gauw gevonden, indien nodig met behulp van lekdetectie. Is een kleine dakreparatie nodig? Dan kan de dakdekker dit veelal direct voor u verhelpen. Een dakreparatie is veelal nodig bij de volgende problemen: kapot loodwerk bij de schoorsteen, lekkende dakgoten en scheurtjes in de dakbedekking. Daarnaast komt het vooral na storm vaak voor dat dakpannen missen, scheef liggen of beschadigd zijn.

dakdekker Maastricht

Dakdekker

Een specialist die alle dakwerken voor u kan afhandelen, wordt een dakdekker genoemd. Een dakdekker uit Maastricht kan verschillende dakwerken voor u uitvoeren. Allereerst kan hij een dakrenovatie uitvoeren, maar ook een dakreparatie zoals het repareren van de bedekking. Ook is een dakdekker beschikbaar voor periodiek onderhoud. Een dakdekker kan daarnaast vele vormen van bedekking voor u plaatsen, behalve rieten daken. Hiervoor schakelt u het beste een erkend rietdekker uit Maastricht in. Wilt u in contact komen met verschillende dakdekkers uit de regio? Vraag tot 5 offertes aan via het contactformulier. Als u via ons een dakdekker inschakelt dan bent u verzekerd van vakwerk. We vinden het namelijk erg belangrijk dat u tevreden bent. Elke dakwerken specialist wordt daarom gecontroleerd op vakmanschap en ervaring wanneer hij zich bij ons netwerk wilt aansluiten. Zo weten we zeker dat u kwaliteit kunt verwachten.


Dakreparatie of -renovatie in Maastricht?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag in Maastricht!

Offerte aanvragen

schoorsteen lekkage verhelpen

Schoorsteen lekkage

Lekkage bij de spouw? De kans is dan groot dat u te maken heeft met een schoorsteen lekkage. Het is belangrijk om regelmatig schoorsteenonderhoud uit te laten voeren. Zo voorkomt u beschadigingen aan uw dakconstructie en de rest van uw woning in Maastricht. Een goed onderhouden schoorsteen is daarnaast veiliger. Wist u bijvoorbeeld dat slecht metselwerk kan zorgen voor koolmonoxidevergiftiging? De poreuze voegen vallen dan in de afvoer, wat ervoor kan zorgen dat de verbrandingsgassen in huis terecht komen. Onderdeel van dakwerken is dus ook de reparatie of dakrenovatie rondom uw schoorsteen. Denk aan het vervangen of repareren van de loodslabben, de schoorsteenkap, of de voegen en stenen. Dit vergt precisiewerk van de dakdekker. Laat het dus altijd door ervaren en erkende dakdekkers uit Maastricht uitvoeren.

lekkage in de dakkapel

Lekkage dakkapel

Zitten er gele kringen aan het plafond of aan de wangen van uw dakkapel? Grote kans dat u te maken hebt met een lekkage. Het is niet eenvoudig om een dakkapel waterdicht te plaatsen en te houden. Een dakkapel wordt in de meeste gevallen ingebouwd in een bestaand huis. Hierdoor kunnen de nodige problemen ontstaat. Het is namelijk goed mogelijk dat tijdens het aanbrengen de bedekking of het kozijn beschadigd raakt of niet goed waterdicht wordt aangesloten. Hierdoor ontstaat al direct of na verloop van tijd een lekkage. Het water komt meestal vanuit meerdere hoeken en kieren de dakkapel binnen. Hierdoor is het lastig om de bron met het blote oog te waarnemen. Een dakwerken expert kan eventueel de bron voor u opsporen en verhelpen.

Daklekkage opsporen

Het is in de meeste gevallen niet eenvoudig om een daklekkage op te sporen. Het is dan ook verstandig om hiervoor een dakdekker in te schakelen. Deze zal eerst een vochtmeting op het dak doen. Is het dakvlak op een bepaalde plek erg vochtig? De kans is groot dat hier het probleem zich bevindt. Vervolgens zal de dakwerken uit Maastricht een visuele inspectie uitvoeren. Lukt het opsporen van het lek niet met het blote oog? Dan zal met behulp van lekdetectie een dakinspectie worden uitgevoerd. Er bestaan verschillende manieren van lekdetectie.

  • Met ultrasoon detectie plaatst de vakman een zender in uw huis. Deze zendt ultrasone geluidsgolven uit. Vervolgens gaat de vakman met een ontvanger naar buiten. De daklekkage bevindt zich daar waar het geluid het sterkste is.
  • Met de rookproef wordt rook onder de bedekking geblazen. Daar waar de rook naar buiten komt kan ook water naar buiten of binnen komen.
  • Met behulp van thermografie wordt een warmtebeeld van de dakconstructie gemaakt. Op de plek van onregelmatigheden bevindt de bron zich.
dakinspectie laten uitvoeren Maastricht

Belang van een dakinspectie

Heeft u geen idee wat de huidige staat van uw bedekking is? Of wilt u de exacte locatie van uw lekkage achterhalen? Laat dan een professionele dakinspectie uitvoeren bij u in Maastricht. De dakdekker uit ons netwerk inspecteert dagelijks daken, van grote kantoorpanden tot aan kleine bijkeukens. De dakdekker let tijdens de dakinspectie op de staat van de constructie, de bedekking, de eventuele dakisolatie en op de afvoer van het regenwater. Samen met u kijkt men naar de resultaten van de dakinspectie. Op basis daarvan legt de dakdekker u de opties voor. Het is aan u om hierin een keuze te maken. Een grondige dakinspectie kan u een hoop geld besparen voor bijvoorbeeld onnodige kosten voor de dakrenovatie. Via het offerteformulier vergelijkt u ervaren dakdekkers uit omgeving Maastricht.

dak vervangen

Dak vervangen

In sommige gevallen is een dakreparatie niet meer mogelijk. U zult in dat geval het hele dakoppervlak moeten vervangen. Het is namelijk zo dat de gordingen van daken niet mogen doorzakken. Als dit wel het geval is dan bent u niet meer veilig in uw eigen huis. Doorgezakte gordingen kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Het is allereerst mogelijk dat deze worden aangetast door vocht of insecten zoals houtworm en termieten. Daarnaast is het denkbaar dat de gordingen doorzakken door een foutieve constructie of te zware belasting. Het vervangen van de gehele dakconstructie is een grote klus. Houd dan ook rekening met kosten tussen de €75,- tot €130,- per m². Als u het gehele dakoppervlak gaat vervangen dan is dit wellicht een mooi moment om isolatie aan te brengen.

dakbedekking van de schuur vervangen

Dakbedekking schuur vervangen

Is er tijdens de dakrenovatie van uw schuur nieuwe bedekking nodig? Bij hellende daken gebruikt men vaak shingles of dakpannen. Gaat het om een platte ondergrond? Overweeg dan bitumen, EPDM of PVC. Bitumen gaat gemiddeld 25 jaar mee. De levensduur van EPDM en PVC is een stuk hoger, rond de 40 jaar. Het is verstandig om tijdens de dakrenovatie meteen naar de dakisolatie te kijken, helemaal als u de schuur gebruikt als leefruimte. Overweeg daarnaast om de dakgoten te vervangen, een coating aan te brengen tegen mos en algen of zelfs het plaatsen van zonnepanelen. Door de werkzaamheden te combineren bespaart u op de totaalprijs. Wilt u zelf de bedekking van uw schuur in Maastricht vervangen? Overweeg dan het plaatsen van golfplaten of dakpanplaten. Het aanbrengen van dergelijke platen is relatief eenvoudig.

dakgoten laten vervangen

Dakgoten vervangen

Zelfs met goed onderhoud zal op een gegeven moment de levensduur van de dakgoten ten einde zijn. Afhankelijk van het basismateriaal zal deze levensduur ergens tussen de 20 en 40 jaar liggen. Zelfs wanneer de levensduur ten einde is, kan een dakgoot nog prima zijn werk doen. Het risico op lekkages en wateroverlast is dan echter zeer aanzienlijk, waardoor wij onze klanten meestal adviseren om op tijd de dakgoten te vervangen. Een dakwerken specialist die zich bij ons in Maastricht heeft aangesloten is u met alle plezier van dienst bij het kiezen van de nieuwe dakgoten of de plaatsing hiervan. Wilt u meer weten over de dakreparaties die u eigenhandig kunt afhandelen? Zeker bij het reinigen of vervangen van de dakgoten zijn een goed stofmasker en stevige werkhandschoenen aan te raden.

repareren van een plat dak

Plat dak repareren

Een dakreparatie bij platte daken is soms best een grote klus. De meeste tijd zit hem vooral in het vinden van het probleem. Wilt u besparen op de kosten? Dan is het eventueel mogelijk om zelf te proberen het probleem op te lossen. Voordat een dakdekker een dakreparatie kan uitvoeren is het belangrijk dat het oppervlak helemaal schoon en droog is. Een kleine dakreparatie is veelal op te lossen met behulp van een dakpasta. Gaat het om een grotere beschadiging? Dan is het plakken van een nieuwe laag bedekking meestal de beste en meest betaalbare oplossing. Als het oppervlak op meerdere plekken beschadigd is dan kunt u zich afvragen of een renovatie niet een betere oplossing is in plaats van een dakreparatie.

Zelf een dakreparatie uitvoeren

Hebt u een dak met een bitumineuze dakbedekking en moet hiervan een deel gerepareerd worden? Dan adviseren wij om eerst de daktrim te verwijderen en vervolgens alles goed schoon te maken. Verwijder op de plek van beschadiging de toplaag en eventueel de onderlagen. Breng daarna op de ondergrond een nieuwe voorstrijklaag aan, en daarna de nieuwe onderlaag en bovenlaag. Voor daken die met een vloeibare bedekking zijn behandeld is het gemakkelijk om te werken met speciale dakreparatie pasta. Hiermee is het eenvoudig om kleine scheurtjes en barsten te repareren. Wanneer u een dakreparatie zelf uitvoert, dan is het met name belangrijk om veilig te werk gaan. Sta altijd op een stevige ladder, en draag beschermende kleding. Ga nooit met sterke wind of regen aan het werk.

zelf een dakreparatie uitvoeren of uitbesteden?

Dakreparatie laten uitvoeren in Maastricht?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag met uw dakwerken!

Offerte aanvragen

Soorten dakbedekking

Voor het bedekken van daken zijn er diverse soorten dakbedekking beschikbaar. Voor een hellend dak hebt u bijvoorbeeld de keuze uit zowel dakpannen als riet en leistenen. Het voordeel van dakpannen is dat u deze gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Een rieten bekapping zorgt echter voor een authentieke en warme uitstraling. De bedekking van een plat dak kan onder andere gemaakt worden van bitumen, EPDM en kunststof. Zeker bitumen is een product dat tegenwoordig vaak wordt toegepast, omdat het een duurzaam en UV-bestendig materiaal is. Welke dakbedekking het meest geschikt is, is afhankelijk van uw wensen voor duurzaamheid en kwaliteit.

verschillende soorten dakbedekking
rieten dak

Rieten dak

Rieten daken geven een woning charme. Riet komt vooral bij landelijke woningen goed tot zijn recht. Rieten daken gaan minimaal 25 jaar mee. De exacte levensduur is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder onderhoud. Een rieten dak heeft namelijk veel onderhoud nodig. Het is namelijk goed mogelijk dat het riet last krijgt van algen en mossen. Deze algen en mossen kunnen een afsluitende laag vormen waardoor het materiaal niet meer goed kan drogen en ademen. Hierdoor gaat de kwaliteit van het riet snel achteruit. Vocht is bovendien slecht voor rieten daken. Verwijder overhangende takken dan zoveel mogelijk in verband met dauwdruppels.

bitumen dakbedekking

Bitumen

Bitumen is al vele jaren lang ontzettend populair als bedekking van platte daken. Het wordt gemaakt van aardolie in combinatie glasvlies of polyester. Het materiaal wordt in de vorm van stroken geleverd. Deze worden met een brander tegen het dakoppervlak aangebracht. Door de hitte wordt bitumen zacht en blijft het aan het dakoppervlak kleven. Vervolgens gaat de vakman er met een zware roller overheen om te zorgen dat alle naden gesloten zijn. Het materiaal heeft vele voordelen. Zo is het relatief goedkoop, goed bestand tegen vocht, duurzaam en eenvoudig te herstellen of vervangen. Dit dakleer combineert bovendien erg goed met isolatie.

epdm dak

EPDM

EPDM is een waterdichte rubbersoort met ontzettend veel voordelen. Het gaat gemiddeld 40 tot 50 jaar mee. Dankzij de specifieke samenstelling is het materiaal erg elastisch. Zowel in de vrieskou als in de brandende zon zal EPDM niet gaan scheuren door krimp- en uitzetspanningen van het dakoppervlak. Het materiaal heeft geen onderhoud nodig. Is er toch een beschadiging ontstaan? Dan is een dakreparatie veelal eenvoudig uitgevoerd met behulp van een zelfklevende folie. Het materiaal zal bovendien niet doorscheuren waardoor een beschadiging altijd klein blijft. Tot slot blijft EPDM altijd beloopbaar en kunt u het in de meeste gevallen over een bestaande bedekking aanbrengen.

kunststof dak

Kunststof dakbedekking

Kunststof is een product dat niet vaak wordt gezien als een mogelijk materiaal voor dakbedekking. Toch wordt dit steeds vaker ingezet. Met name voor het plat dak wordt kunststof ingezet als mogelijke dakbedekking. Kunststof heeft vele voordelen. Zo heeft het een lange levensduur, en is het goed bestendig tegen diverse weersinvloeden. Dit betekent dat de kans op een dakreparatie, dakrenovatie of daklekkage relatief laag is. Andere voordelen van kunststof zijn dat het product verwerkbaar is zonder vuur, en dat u bij het vervangen van de kunststof tijdens een dakrenovatie het materiaal kan recyclen.

pvc dakbedekking

PVC dakbedekking

Er zijn vaak advertenties of aanbiedingen voor PVC dakbedekking. PVC valt onder de categorie kunststof dakbedekking, en heeft dan ook dezelfde positieve eigenschappen. Wilt u graag zelf PVC aanbrengen op het plat dak? Vraag dan een dakwerken expert uit ons netwerk om advies over de juiste gereedschappen en de beste methode. Bent u op zoek naar een dakwerken specialist bij u in de regio om een dakrenovatie uit te voeren met PVC als basismateriaal voor de nieuwe dakbescherming? Kom via het contactformulier op de offertepagina in contact met een dakdekker uit uw regio!

dakpannen leggen in Maastricht

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest gebruikte vorm van dakbescherming binnen de dakwerken branche. Dit komt doordat in Nederland dakpannen traditioneel de meest toegepaste methode zijn. Tegenwoordig zijn onze dakwerken experts uit Maastricht regelmatig bezig met het vervangen van bestaande pannendaken. Dit komt doordat dakpannen na verloop van tijd zullen beschadigen en poreus worden. Om een noodzakelijke dakreparatie of het vervangen van de dakpannen te voorkomen, is het mogelijk om de pannen van een coatingslaag te voorzien, of deze te impregneren. Hiermee voorkomt u dat water en vuil zich in de dakpannen kunnen werken, en wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

groendak aanleggen Maastricht

Groendak aanleggen

U ziet het steeds meer: groene daken. Vooral in de stad is het plaatsen van een groendak tijdens de dakrenovatie erg populair. Logisch natuurlijk: het is goed voor het milieu, ziet er fraai uit en verhoogt de isolatie en levensduur van de bedekking. Genoeg voordelen dus. Er bestaan twee soorten: een intensief of extensief groendak. Een intensief groendak is voor de sier en kan niet belopen worden. De begroeiing bestaat uit grassen, struiken of zelfs bomen. Een extensief groendak is erg populair en onderhoudsvrij. De begroeiing bestaat dan uit mos en vetplanten. Een groendak plaatsen behoort tevens tot de dakwerken. Wel moet uw bekapping aan een aantal voorwaarden voldoen. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van deze vorm van dakrenovatie? Vraag dan gratis offertes aan van dakwerkers uit omgeving Maastricht.

zelf dakbedekking aanleggen

Dakbedekking doe het zelf

Wie zelf de dakbedekking van het plat dak aan wil brengen? Zal met een groot aantal zaken rekening moeten houden. Zo dient u te zorgen voor het juiste materiaal, en is het belangrijk om alleen op droge dagen met een minimale temperatuur van 5 graden aan de slag te gaan. Achtereenvolgens moet u bij het bedekken van de ondergrond de volgende zaken uitvoeren:

  • Voorbereiding: controle en voorbehandeling van het materiaal.
  • De afwerking van de randen; zowel de vrijstaande vloerranden als de tegen een muur aanliggende randen.
  • Het aanbrengen van de onderlaag en het plaatsen van de bovenlaag.
Indien u ervoor kiest om eerst ook nog een dakisolatie te plaatsen, dan komt dit tussen de voorbereiding en het aanbrengen van de onderlaag. Bent u begonnen aan de klus en loopt u tegen problemen aan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een dakdekker uit ons netwerk.

dakwerken Maastricht

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een dakrenovatie of andere dakwerken? Hebt u een vraag over de werkzaamheden van een dakdekker? Of wilt u weten wat het verschil in prijzen is tussen het vervangen van een EPDM, bitumen of PVC dakbescherming op het plat dak? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Geef aan wat uw wensen en eisen zijn, en de bedrijven uit ons netwerk beantwoorden uw hulpvraag binnen korte tijd. Tevens sturen wij u meerdere vrijblijvende offertes (max.5) toe van dakspecialisten uit Maastricht, deze kunt u zelf op basis van prijs en aanbod kunt vergelijken.

Veelzijdig netwerk

Bent u op zoek naar een dakwerken expert uit Maastricht? Bij ons netwerk zit u goed. Wij werken samen met vele specialisten in de bouw, die u snel en vakkundig van dienst zullen zijn tegen aantrekkelijke prijzen.