Dakwerken Leiden

Dakwerken Leiden

Op en om het dak kunnen diverse klussen worden uitgevoerd, zoals het toepassen van een dakrenovatie, het aanbrengen van dakisolatie of het vervangen van de dakbedekking. Dergelijke klussen worden bij een dakdekker verzameld onder de term dakwerken. Bent u op zoek naar een dakdekker of dakwerken specialist in Leiden? Dan bent u bij bij onze website aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van dakdekkers en rietdekkers. Zij kunnen u helpen bij het verhelpen van daklekkage, het aanbrengen van bitumen bedekking op het plat dak, of het herstellen van de dakpannen bij een dakreparatie. Een voordeel van ons netwerk is dat u, door het contactformulier in te vullen op de offertepagina, meerdere vrijblijvende offertes kan aanvragen (maximaal 5) van verschillende dakdekkersbedrijven uit uw regio. In alle rust kunt u deze vergelijken op prijs en aanbod om zo het bedrijf te vinden dat voor u de beste deal heeft!

daklekkage

Daklekkage

Eén van de dakwerken die vaak uitgevoerd wordt is het opsporen en verhelpen van daklekkage. Een daklekkage kan op vele manieren ontstaan en heeft vele vervelende gevolgen. Een daklekkage is over het algemeen het gevolg van de invloed van weer en wind: een verschoven dakbedekking of het proces van vorst en dooi. Om de daklekkage op te sporen maakt een dakdekker uit ons netwerk meestal gebruik van rookgasdetectie. Dit is een techniek waarbij weinig hak- en breekwerk komt kijken. Vervolgens zal de dakspecialist uit Leiden het lek repareren, en eventueel een extra dakreparatie uitvoeren.

Dakrenovatie

Wanneer u ervoor wilt zorgen dat uw dak op de juiste wijze is geïsoleerd, dan adviseren wij een dakrenovatie. Bij een dakrenovatie zal een dakdekker of rietdekker uit ons netwerk alle dakwerken voor u uitvoeren. Zo controleren zij de dakbescherming om deze eventueel te vervangen, of er dakreiniging nodig is, en kijken zij naar eventuele slijtage die om een dakreparatie vraagt.

Dakreparatie

De term dakreparatie wordt relatief weinig gebruikt binnen de dakwerken. Toch vallen vele klussen onder deze categorie. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van de dakgoten wanneer er een overstroming is ontstaan, of een reparatie aan de dakkapel of een dakraam. Wilt u meer informatie over de kosten voor een dakreparatie? Wij helpen u graag.

Dakdekker

Een specialist die alle dakwerken voor u kan afhandelen, wordt een dakdekker genoemd. Een dakdekker kan vele vormen van bedekking voor u plaatsen, behalve rieten daken. Hiervoor schakelt u het beste een erkend rietdekker uit Leiden in. Wilt u in contact komen met verschillende dakdekkers uit de regio? Vraag tot 5 offertes aan via het contactformulier.

schoorsteen lekkage verhelpen

Schoorsteen lekkage

Lekkage bij de spouw? De kans is dan groot dat u te maken heeft met een schoorsteen lekkage. Het is belangrijk om regelmatig schoorsteenonderhoud uit te laten voeren. Zo voorkomt u beschadigingen aan uw dakconstructie en de rest van uw woning in Leiden. Een goed onderhouden schoorsteen is daarnaast veiliger. Wist u bijvoorbeeld dat slecht metselwerk kan zorgen voor koolmonoxidevergiftiging? De poreuze voegen vallen dan in de afvoer, wat ervoor kan zorgen dat de verbrandingsgassen in huis terecht komen. Onderdeel van dakwerken is dus ook de reparatie of dakrenovatie rondom uw schoorsteen. Denk aan het vervangen of repareren van de loodslabben, de schoorsteenkap, of de voegen en stenen. Dit vergt precisiewerk van de dakdekker. Laat het dus altijd door ervaren en erkende dakdekkers uit Leiden uitvoeren.

dakinspectie dakdekker Leiden

Dakinspectie

Heeft u geen idee wat de huidige staat van uw bedekking is? Of wilt u de exacte locatie van uw lekkage achterhalen? Laat dan een professionele dakinspectie uitvoeren bij u in Leiden. De dakdekker uit ons netwerk inspecteert dagelijks daken, van grote kantoorpanden tot aan kleine bijkeukens. De dakdekker let tijdens de dakinspectie op de staat van de constructie, de bedekking, de eventuele dakisolatie en op de afvoer van het regenwater. Samen met u kijkt men naar de resultaten van de dakinspectie. Op basis daarvan legt de dakdekker u de opties voor. Het is aan u om hierin een keuze te maken. Een grondige dakinspectie kan u een hoop geld besparen voor bijvoorbeeld onnodige kosten voor de dakrenovatie. Via het offerteformulier vergelijkt u ervaren dakdekkers uit omgeving Leiden.

Soorten dakbedekking

Voor het bedekken van daken zijn er diverse soorten dakbedekking beschikbaar. Voor een hellend dak hebt u bijvoorbeeld de keuze uit zowel dakpannen als riet en leistenen. Het voordeel van dakpannen is dat u deze gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Een rieten bekapping zorgt echter voor een authentieke en warme uitstraling. De bedekking van een plat dak kan onder andere gemaakt worden van bitumen, EPDM en kunststof. Zeker bitumen is een product dat tegenwoordig vaak wordt toegepast, omdat het een duurzaam en UV-bestendig materiaal is. Welke dakbedekking het meest geschikt is, is afhankelijk van uw wensen voor duurzaamheid en kwaliteit.

dakbedekking

Rieten dak

Een rieten bekapping wordt tegenwoordig niet veel meer geplaatst. Dit komt doordat rieten daken een verhoogd risico hebben op brand. Zeker wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een speciale dakconstructie. Wilt u graag een rieten bekapping op uw woning of bedrijfspand in Leiden? Vraag dan een rietdekker uit ons netwerk om advies en tips via ons contactformulier op de offertepagina.

Bitumen

Naast EPDM is ook bitumen een gebruikelijk product voor de dakbedekking van uw plat dak. Bitumen wordt in de natuur gewonnen of in het destillatie proces van ruwe aardolie. Het gebruik van bitumen tijdens de dakrenovatie biedt vele voordelen. Hiervan profiteert u alleen als de bitumen vakkundig is aangelegd. Tevens verkleint u de kans op een eventuele daklekkage in de toekomst.

EPDM

Zoals gezegd is EPDM een uitstekend product voor het bedekken van een plat dak. EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een product dat is gemaakt met het oog op ons wisselende klimaat en variërende temperatuur. EPDM kan zowel aan de binnen- als buitenzijde van het dak worden geplaatst door één van de dakdekkers uit ons netwerk werkzaam in de regio Leiden.

Kunststof dak Leiden

Kunststof dakbedekking

Kunststof is een product dat niet vaak wordt gezien als een mogelijk materiaal voor dakbedekking. Toch wordt dit steeds vaker ingezet. Met name voor het plat dak wordt kunststof ingezet als mogelijke dakbedekking. Kunststof heeft vele voordelen. Zo heeft het een lange levensduur, en is het goed bestendig tegen diverse weersinvloeden. Dit betekent dat de kans op een dakreparatie, dakrenovatie of daklekkage relatief laag is. Andere voordelen van kunststof zijn dat het product verwerkbaar is zonder vuur, en dat u bij het vervangen van de kunststof tijdens een dakrenovatie het materiaal kan recyclen.

PVC dakbedekking Leiden

PVC dakbedekking

Er zijn vaak advertenties of aanbiedingen voor PVC dakbedekking. PVC valt onder de categorie kunststof dakbedekking, en heeft dan ook dezelfde positieve eigenschappen. Wilt u graag zelf PVC aanbrengen op het plat dak? Vraag dan een dakwerken expert uit ons netwerk om advies over de juiste gereedschappen en de beste methode. Bent u op zoek naar een dakwerken specialist bij u in de regio om een dakrenovatie uit te voeren met PVC als basismateriaal voor de nieuwe dakbescherming? Kom via het contactformulier op de offertepagina in contact met een dakdekker uit uw regio!

groendak in Leiden

Groendak

U ziet het steeds meer: groene daken. Vooral in de stad is het plaatsen van een groendak tijdens de dakrenovatie erg populair. Logisch natuurlijk: het is goed voor het milieu, ziet er fraai uit en verhoogt de isolatie en levensduur van de bedekking. Genoeg voordelen dus. Er bestaan twee soorten: een intensief of extensief groendak. Een intensief groendak is voor de sier en kan niet belopen worden. De begroeiing bestaat uit grassen, struiken of zelfs bomen. Een extensief groendak is erg populair en onderhoudsvrij. De begroeiing bestaat dan uit mos en vetplanten. Een groendak plaatsen behoort tevens tot de dakwerken. Wel moet uw bekapping aan een aantal voorwaarden voldoen. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van deze vorm van dakrenovatie? Vraag dan gratis offertes aan van dakwerkers uit omgeving Leiden.

dakrenovatie schuur

Dakbedekking schuur

Is er tijdens de dakrenovatie van uw schuur nieuwe bedekking nodig? Bij hellende daken gebruikt men vaak shingles of dakpannen. Gaat het om een platte ondergrond? Overweeg dan bitumen, EPDM of PVC. Bitumen gaat gemiddeld 25 jaar mee. De levensduur van EPDM en PVC is een stuk hoger, rond de 40 jaar. Het is verstandig om tijdens de dakrenovatie meteen naar de dakisolatie te kijken, helemaal als u de schuur gebruikt als leefruimte. Overweeg daarnaast om de dakgoten te vervangen, een coating aan te brengen tegen mos en algen of zelfs het plaatsen van zonnepanelen. Door de werkzaamheden te combineren bespaart u op de totaalprijs. Wilt u zelf de bedekking van uw schuur in Leiden vervangen? Overweeg dan het plaatsen van golfplaten of dakpanplaten. Het aanbrengen van dergelijke platen is relatief eenvoudig.

Dakpannen Leiden

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest gebruikte vorm van dakbescherming binnen de dakwerken branche. Dit komt doordat in Nederland dakpannen traditioneel de meest toegepaste methode zijn. Tegenwoordig zijn onze dakwerken experts uit Leiden regelmatig bezig met het vervangen van bestaande pannendaken. Dit komt doordat dakpannen na verloop van tijd zullen beschadigen en poreus worden. Om een noodzakelijke dakreparatie of het vervangen van de dakpannen te voorkomen, is het mogelijk om de pannen van een coatingslaag te voorzien, of deze te impregneren. Hiermee voorkomt u dat water en vuil zich in de dakpannen kunnen werken, en wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

dakdekker prijzen

Prijzen

De prijzen voor het uitvoeren van de diverse dakwerken, zijn afhankelijk van verschillende factoren. De meest bepalende factor is het oppervlak van het te behandelen dak. Daarnaast wordt de prijs bepaald door het gekozen materiaal waarmee u het huidige dak wilt vervangen, en de tijd die een dakdekker of rietdekker uit Leiden met deze klus bezig is. Wilt u graag weten wat de exacte prijs wordt voor het uitvoeren van een dakrenovatie, dakreparatie of één van de andere dakwerken? Vul dan op het contactformulier uw wensen in, en wij sturen u meerdere, geheel vrijblijvende, offertes op maat toe. U kunt op deze manier rustig een gedegen keuze maken voor de dakdekker die het beste bij uw wensen past.

Dakbedekking doe het zelf

Wie zelf de dakbedekking van het plat dak aan wil brengen? Zal met een groot aantal zaken rekening moeten houden. Zo dient u te zorgen voor het juiste materiaal, en is het belangrijk om alleen op droge dagen met een minimale temperatuur van 5 graden aan de slag te gaan. Achtereenvolgens moet u bij het bedekken van de ondergrond de volgende zaken uitvoeren:

  • Voorbereiding: controle en voorbehandeling van het materiaal.
  • De afwerking van de randen; zowel de vrijstaande vloerranden als de tegen een muur aanliggende randen.
  • Het aanbrengen van de onderlaag en het plaatsen van de bovenlaag.
Indien u ervoor kiest om eerst ook nog een dakisolatie te plaatsen, dan komt dit tussen de voorbereiding en het aanbrengen van de onderlaag. Bent u begonnen aan de klus en loopt u tegen problemen aan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een dakdekker uit ons netwerk.
dakreparatie Leiden

Dakgoten vervangen

Zelfs met goed onderhoud zal op een gegeven moment de levensduur van de dakgoten ten einde zijn. Afhankelijk van het basismateriaal zal deze levensduur ergens tussen de 20 en 40 jaar liggen. Zelfs wanneer de levensduur ten einde is, kan een dakgoot nog prima zijn werk doen. Het risico op lekkages en wateroverlast is dan echter zeer aanzienlijk, waardoor wij onze klanten meestal adviseren om op tijd de dakgoten te vervangen. Een dakwerken specialist die zich bij ons in Leiden heeft aangesloten is u met alle plezier van dienst bij het kiezen van de nieuwe dakgoten of de plaatsing hiervan. Wilt u meer weten over de dakreparaties die u eigenhandig kunt afhandelen? Zeker bij het reinigen of vervangen van de dakgoten zijn een goed stofmasker en stevige werkhandschoenen aan te raden.

Zelf een dakreparatie uitvoeren

Hebt u een dak met een bitumineuze dakbedekking en moet hiervan een deel gerepareerd worden? Dan adviseren wij om eerst de daktrim te verwijderen en vervolgens alles goed schoon te maken. Verwijder op de plek van beschadiging de toplaag en eventueel de onderlagen. Breng daarna op de ondergrond een nieuwe voorstrijklaag aan, en daarna de nieuwe onderlaag en bovenlaag. Voor daken die met een vloeibare bedekking zijn behandeld is het gemakkelijk om te werken met speciale dakreparatie pasta. Hiermee is het eenvoudig om kleine scheurtjes en barsten te repareren. Wanneer u een dakreparatie zelf uitvoert, dan is het met name belangrijk om veilig te werk gaan. Sta altijd op een stevige ladder, en draag beschermende kleding. Ga nooit met sterke wind of regen aan het werk.

Dakdekker Leiden

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een dakrenovatie of andere dakwerken? Hebt u een vraag over de werkzaamheden van een dakdekker? Of wilt u weten wat het verschil in prijzen is tussen het vervangen van een EPDM, bitumen of PVC dakbescherming op het plat dak? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Geef aan wat uw wensen en eisen zijn, en de bedrijven uit ons netwerk beantwoorden uw hulpvraag binnen korte tijd. Tevens sturen wij u meerdere vrijblijvende offertes (max.5) toe van dakspecialisten uit Leiden, deze kunt u zelf op basis van prijs en aanbod kunt vergelijken.

Veelzijdig netwerk

Bent u op zoek naar een dakwerken expert uit Leiden? Bij ons netwerk zit u goed. Wij werken samen met vele specialisten in de bouw, die u snel en vakkundig van dienst zullen zijn tegen aantrekkelijke prijzen.