Dakwerken in Leeuwarden?

Ontdek de scherpe prijzen. Kom direct in contact met een dakdekker.

Bel 085 500 1364

Nu bereikbaar.

Dakwerken Leeuwarden

Schakel een dakdekker in voor al uw dakwerken in Leeuwarden. Zo weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs. Een dakreparatie is in no-time uitgevoerd zodat u er snel weer droog bij zit. Schakel ook een dakdekker in voor dakonderhoud of een dakrenovatie. Besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Deze aanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast. Op deze pagina leest u meer over de verschillende dakwerken die een dakdekker in Leeuwarden uitvoert. U krijgt inzicht in de prijzen en leest hoe u gemakkelijk bespaart op de kosten van een dakdekker. Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van een dakdekker, de mogelijkheden en kosten.


dakwerken in Leeuwarden

Dakdekker in Leeuwarden: voor alle dakwerken

Een dakdekker uit Leeuwarden is in te zetten voor alle dakwerken: wilt u uw bitumen laten repareren of is het tijd om uw EPDM-dak te vervangen? Met de hulp van een erkende dakdekker bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit. Bovendien profiteert u met onze offerteservice ook nog eens van de scherpste prijzen.

Schakel een dakwerker in voor werkzaamheden zoals:

 • Het repareren van een plat dak
 • Een dakreparatie op een hellend dak
 • Kwalitatief dakonderhoud
 • Een uitgebreide dakinspectie
 • Het vervangen van dakbedekking
 • Een dakrenovatie

Waarom een dakdekkersbedrijf inschakelen?

Twijfelt u nog over het inschakelen van een dakdekker? U bespaart uzelf tijd en energie en bent bovendien verzekerd van het beste resultaat. Bovendien zijn de werkzaamheden veel sneller afgerond als u hiervoor ervaren dakwerkers inschakelt.

De grootste voordelen op een rij:

 • Het dakwerk neemt maar weinig tijd in beslag.
 • U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit.
 • Dakdekkers bieden vaak garantie op de werkzaamheden.

Goedkope & vakkundige dakdekkers

Op zoek naar een goedkope dakdekker bij u in de buurt? Vraag een gratis offerte aan! U profiteert direct van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. De offerteaanvraag is bovendien gratis én zonder verdere verplichtingen, dus u zit nergens aan vast.

Als u met spoed op zoek bent naar erkende dakdekkers voor een snelle dakreparatie, maak dan gebruik van de 24/7 spoedservice door te bellen naar 085 500 1364.

Hoeveel kosten dakwerken in Leeuwarden?

Hoeveel dakwerken in Leeuwarden kosten, is volledig afhankelijk van het soort dakwerk. Heeft u een plat dak? Voor een dakreparatie liggen de kosten dan rond de €250,- tot €300,- per m². Dakbedekking vervangen? Voor een dakrenovatie betaalt u gemiddeld €75,- tot €100,- per m².

Heeft u een hellend dak?

In dat geval kost een dakreparatie gemiddeld €150,- tot €350,- per m². Voor een dakrenovatie betaalt u ongeveer €75,- tot €130,- per m². Voor dakonderhoud betaalt u, voor zowel een plat als hellend dak, gemiddeld €15,- per m².

Kosten dakwerken 2022

Wat? Omschrijving Gemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekker Uurloon is afhankelijk van type klus €35,- tot €45,- per uur
Dakreparatie bij plat dak Zwakke gedeelten vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €130,- per m²**
Dakonderhoud Reinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren €15,- per m²

*Van bitumen tot EPDM.
**Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
***Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Gratis offerte ontvangen
Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan! Zonder enige verplichting.
Gratis offerte ontvangen

Wat beïnvloedt de prijs van dakwerken?

  De kosten van een dakdekker lopen flink uiteen. Dat komt omdat de prijs afhankelijk is van een aantal factoren. Het uurtarief van de dakwerkers speelt een rol, net zoals de kosten van de dakbedekking. Daarnaast rekenen veel dakdekkersbedrijven ook voorrijkosten en afvoerkosten.

  Door te kiezen voor een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt bespaart u op de voorrijkosten. U kunt er ook voor kiezen puin zelf af te voeren, zodat u hier geen kosten voor betaalt.

  De totaalprijs wordt beïnvloed door de volgende factoren:

 • Het uurtarief van de dakdekker.
 • De kosten van de dakbedekking.
 • Het type dakwerk dat u uit laat voeren.
 • Voorrij- en afvoerkosten.

Prijsvoorbeelden dakwerken 2022

Wilt u dakwerken laten uitvoeren in Leeuwarden?

Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte!

Gratis offerte ontvangen

dakdekker inschakelen Leeuwarden

Wat kost een dakdekker in Leeuwarden?

Wist u dat het uurtarief van een dakdekker in Leeuwarden verschilt? Elk dakdekkersbedrijf hanteert zijn eigen prijzen. Bovendien is het uurtarief van de dakdekker afhankelijk van het soort werkzaamheden dat zij uitvoeren.

Voor simpel kluswerk hanteren de meeste dakwerkers een lager uurtarief. Dit ligt rond de €35,- tot €40,- per uur. Voor dakwerk als onderhoud en nieuwbouw ligt de prijs iets hoger. Gemiddeld betaalt u hiervoor €40,- tot €45,- per uur.

Wilt u graag duidelijkheid met betrekking tot de kosten van de dakwerken? Vraag dan snel een gratis offerte aan zonder verplichtingen of bekijk de pagina kosten dakdekker.

Uurtarief dakdekker in 2022

€35,- tot €45,-

Gemiddelde van/tot prijzen.

Laag
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog
€40,- tot €45,- per uur

Dakonderhoud en nieuwbouw.

Gratis offerte ontvangen

Tips om te besparen op de kosten van dakdekker Leeuwarden

Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op de kosten van een dakdekker! Veel dakwerkers rekenen voorrijkosten: kies voor een dakdekker uit Leeuwarden en u bespaart deze kosten!

Door bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren, bespaar u ook op de kosten van een dakdekker. Denk aan voorbereidende werkzaamheden of het afvoeren van puin.

De belangrijkste tips op een rij:

 • Kies een dakdekker bij u in de buurt en bespaar op de voorrijkosten.
 • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit.
 • Voer zelf het puin af, zodat u niet betaalt voor voorrijkosten.
 • Laat al het dakwerk in één keer uitvoeren en regel een kwantumkorting.
 • Bij sommige dakwerken heeft u recht op subsidies. Zo heeft u wellicht recht op een subsidie wanneer u groendak neemt, dit kunt u lezen op verbeterjehuis.nl. Laat u het dak ook isoleren? Ook dan heeft u wellicht recht op een subsidie. Dit leest u op rvo.nl.

Dakdekker inschakelen Leeuwarden, waarop letten?

Wilt u uw dakwerken uitbesteden aan erkende dakdekker in Leeuwarden? Er zijn veel dakdekkersbedrijven dus het kiezen van een geschikte specialist kan lastig zijn.

Waar moet u op letten bij het selecteren van een allround dakdekker?

 • 1. Vraagt de dakdekker een vaste prijs per m² of per uur? Het voordeel van een prijs per m² is dat u precies weet wat de dakwerken kosten.
 • 2. Welke garantie biedt de dakdekker? Dakwerkers aangesloten bij een branchevereniging bieden vaak extra garantie.
 • 3. Is het dakdekkersbedrijf gespecialiseerd in bepaald dakwerk? Dit is belangrijk als u dakwerken wilt uitvoeren waar niet iedere dakdekker ervaren in is, zoals het leggen van riet.
 • 4. Wat is de locatie van het dakdekkersbedrijf? Kies voor erkende dakdekkers bij u in de buurt om te besparen op voorrijkosten.
 • 5. Beschikt het professionele dakdekkersbedrijf over één of meerdere keurmerken? Keurmerken geven vaak extra garanties. Denk aan: Komo.nl, Dakmerk.nl en Vebidak.nl.


Dakdekker in Leeuwarden nodig? Profiteer van de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Vind een goedkope dakdekker bij u in de buurt en bespaar op de kosten!

Bel 085 500 1364

Nu bereikbaar.


dakreparatie uitvoeren Leeuwarden

Voor welke dakwerken in Leeuwarden een dakdekker inschakelen?

  Een dakdekker is in te zetten voor veel verschillende werkzaamheden. Maar wat doet een dakdekker precies?

  In grote lijnen zijn alle dakwerken op te delen in drie belangrijke categorieën:

 • Dakreparaties
 • Dakrenovaties
 • Dakonderhoud
 • Binnen deze categorieën kunt u denken aan werkzaamheden zoals het vervangen van dakpannen, het repareren van bitumen of zelfs het plaatsen van dakisolatie. Meer weten? Hieronder leest u alles over de verschillende dakwerken in Leeuwarden.

Dakreparatie Leeuwarden

Eén van de klussen die een dakdekker het vaakst uitvoert, is de dakreparatie. Een dakreparatie is nodig als er sprake is van een daklekkage. Door het bitumen of EPDM snel te repareren voorkomt u dat de lekkage schade veroorzaakt aan de dakconstructie.

Hoe de dakreparatie in Leeuwarden er uitziet is volledig afhankelijk van uw dakbekleding. Bij een plat dak gaat het vaak om een dakreparatie met een reparatiestrook, terwijl een dakreparatie bij een hellend dak juist vaak gebeurt door middel van het vervangen van dakpannen.

Heeft u een lekkage en wilt u deze met spoed laten verhelpen? Schakel dan een allround dakdekker in! Bel 085 500 1364 voor direct contact met een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt.

Plat dak repareren

Omdat een plat dak blootgesteld wordt aan regen en vervuiling, is het relatief gevoelig voor slijtages. Dakwerkers moeten daarom regelmatig een plat dak repareren. Een reparatie aan een plat dak is gelukkig eenvoudig uit te voeren en neemt weinig tijd in beslag.

Het repareren van een plat dak gaat als volgt:

 • Stap 1. Het lek opsporen.
 • Stap 2. Een reparatiestrook aanbrengen.
 • Stap 3. Controleren of het dak weer volledig waterdicht is.

De reparatiestrook heeft ronde hoeken. Op die manier is de strook een stuk sterker vast te lijmen, dan wanneer deze rechte hoeken zou hebben.


Wat kost een dergelijke dakreparatie? De gemiddelde prijzen voor een dakreparatie van een plat dak liggen tussen de €250,- tot €300,- per m².

Dakreparatie van een hellend dak?

Een dakreparatie aan een hellend dak is vaak een stuk complexer. Dat komt omdat er veel meer mogelijke oorzaken zijn. Het kan zijn dat de schoorsteen lekt, dat de aansluiting van de dakkapel niet goed is of dat er een dakraam verkeerd gemonteerd is.

Het is dus extra belangrijk dat u de oorzaak van de daklekkage laat opsporen door een goedkope dakdekker bij u in de buurt.

Zit het probleem wel in de dakpannen? In dat geval vervangt de goedkope dakdekker één of enkele beschadigde dakpannen bij de dakreparatie. Dit is in de meeste gevallen een klus die slechts een paar uurtjes in beslag neemt. Een dakreparatie in Leeuwarden aan een hellend dak kost gemiddeld €150,- tot €350,- per m².

Op zoek naar een dakdekker in Leeuwarden voor een dakreparatie?

Maak gebruik van de 24/7 spoedservice en een vakman is snel bij u aanwezig!

Bel 085 500 1364

Nu bereikbaar.

dakrenovatie Leeuwarden

Dakrenovatie Leeuwarden, vernieuw uw dak

Een dakrenovatie is belangrijk om de goede kwaliteit van uw dak te verbeteren.

Onder een dakrenovatie vallen verschillende werkzaamheden:

 • Het vervangen van de dakafwerking.
 • Een schoorsteenrenovatie
 • Dakgoten vervangen.
 • Het plaatsen van dakramen of dakkapellen.

Vooral het vervangen van dakbekleding komt regelmatig voor. Toch is ook het vervangen van de dakgoten of het uitvoeren van een schoorsteenrenovatie heel belangrijk om de kwaliteit te behouden. Een slecht onderhouden schoorsteen verhoogt het risico’s op daklekkages. Die ontstaan bijvoorbeeld door poreuze bakstenen of verouderd loodwerk. De kosten voor een dakrenovatie in Leeuwarden liggen rond de €75,- tot €130,- per m².


Dakbedekking vervangen

Zodra uw dakafwerking verouderd is of als er regelmatig lekkages ontstaan, dan is het tijd om de dakbedekking op uw plat dak te vervangen. Hoe de dakwerkers dakbedekking plaatsen, is afhankelijk van het type dakbekleding. Bitumen plaatsen zij in stroken op het dakoppervlak. Met lijm branden ze dit vast op de ondergrond. Het is bij bitumen ook mogelijk om het dakleer vast te branden. Dit wordt alleen gedaan door een ervaren dakdekkersbedrijf.

Kiest u voor EPDM, dan wordt dit volledig op maat aangebracht. Er zitten geen naden in de dakafwerking, waardoor de kans op lekkages héél klein is.

Dakpannen vervangen

Dakpannen hebben een gemiddelde levensduur van 30 tot 50 jaar, afhankelijk van het type dakpan. Na deze tijd is het dus noodzakelijk om de dakpannen te vervangen. Natuurlijk kunt u ook voor deze tijd al een nieuw dak laten plaatsen. Bijvoorbeeld omdat u uw goedkope betondakpannen wilt vervangen door luxe kleidakpannen.

Bij het vervangen van dakpannen verwijderen de dakwerkers eerst het huidige pannendak. Dit voeren zij voor u af, zodat u niet met puin blijft zitten. Daarna beginnen zij bovenaan met het leggen van de nieuwe dakpannen. De bovenste rij dekken ze af met nokvorsten, en ze plakken deze vast. Daarna schuiven ze elke volgende rij dakpannen onder de bovenste rij, en werken zo naar de dakvoet toe.

Dakdekkers inschakelen voor een compleet nieuw dak

Nieuw dak nodig? Schakel dakdekkers in voor het vervangen van uw dak.

Het plaatsen van een nieuw dak kan drie dingen betekenen:

 • een nieuwe dakconstructie;
 • Het plaatsen van nieuwe dakbedekking.
 • Het vernieuwen van de complete dakconstructie.

Benieuwd naar de kosten? U leest het op de pagina kosten nieuw dak.

Een dak vervangen inclusief dakconstructie is een grote opgave en een klus die flink wat tijd in beslag neemt. Veel mensen kiezen er bij een nieuw dak daarom vaak voor om ook direct dakisolatie, extra dakramen of zelfs een dakkapel en zonnepanelen te installeren. Door de energiebesparende maatregelen heeft u mogelijk recht op een subsidie en verdient u de investering in het nieuwe dak na verloop van tijd zelfs weer terug!

Uiteraard is het verstandig om direct dakisolatie aan te brengen. Met dakisolatie bespaart u namelijk aanzienlijk op de energiekosten. Daarnaast verwarmt u uw woning efficiënter. Een nieuw dak verhoogt dus uw wooncomfort. Tip: kijk op energiesubsidiewijzer.nl voor eventuele subsidies. Met dakisolatie profiteert u in ieder geval van het verlaagde btw-tarief. Op de website van de belastingdienst.nl vindt u meer informatie.

Dakdekkersbedrijven werken niet alleen op bestaande woningen, maar ook op nieuwbouwwoningen. Meer weten over de prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting een offerte aan.

Video: het leggen van dakpannen

Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

Uw dak ziet er als nieuw uit met een dakrenovatie in Leeuwarden!

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offerte ontvangen

dakonderhoud door dakdekker Leeuwarden

Dakonderhoud Leeuwarden: verleng de levensduur

Goed onderhoud aan uw dakoppervlak is heel belangrijk. Hiermee verbetert u de kwaliteit en verlengt u de levensduur. Bij onderhoud kunt u onder andere denken aan een nokvorst reparatie, het vervangen van boeidelen of het herstellen van houtrot.

Daarnaast bestaat dakonderhoud in Leeuwarden uit drie werkzaamheden:

Eerst controleert het dakdekkersbedrijf het dakoppervlak. Daarna volgt een uitgebreide reiniging. Dit houdt in dat de dakdekker vervuiling, zoals mos en algen, verwijdert.

Vervuiling in de toekomst voorkomen?

Kies dan voor een dakcoating! Dit is een extra beschermingslaag die ervoor zorgt dat uw dakoppervlak er nog lang nieuw en schoon uitziet. De kosten voor dakonderhoud liggen rond de €15,- per m².

Dakinspectie door de dakdekker

Een belangrijk onderdeel van dakonderhoud is het uitvoeren van een dakinspectie.

Wat houdt een dakinspectie in?

De dakdekker controleert het dakoppervlak op beschadigingen én zwakke plekken. Hij herstelt de beschadigingen direct en repareert ook de zwakke plekken.

Op die manier is uw dak hersteld nog voordat er een daklekkage ontstaat!

Het is dus belangrijk om eens per jaar een dakinspectie in Leeuwarden uit te laten voeren, zeker als u een plat dak heeft. Laat dit altijd doen door een dakdekker. Hij weet dankzij jarenlange ervaring precies waar hij op moet letten. Zonder deze kennis en ervaring is de kans groot dat u zwakke plekken of kleine beschadigingen over het hoofd ziet.

Dakonderhoud in Leeuwarden nodig?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Start gratis offerteaanvraag

daklekkage verhelpen Leeuwarden

Daklekkage Leeuwarden, wees er snel bij

Bij een daklekkage in Leeuwarden is het belangrijk om direct de hulp van dakdekkers in te schakelen. Een lekkage in een plat dak richt veel schade aan bij de dakconstructie. Laat u de daklekkage niet op tijd verhelpen, dan loopt de schade flink op.

Dat wilt u absoluut voorkomen!

Gelukkig kunt u gebruik maken van de 24/7 spoedservice. Bel naar 085 500 1364 voor direct contact met ervaren dakdekkers bij u in de buurt. In geval van een lekkage in uw plat (of hellend) dak komen zij direct langs om het plat dak direct te repareren. Lees hier meer informatie over lekkage pannendak en lekkage plat dak.

Daklekkage opsporen: lekdetectie

Heeft u een daklekkage? Dit merkt u waarschijnlijk aan lelijke vochtplekken op uw plafond. Schakel met spoed een dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden in! Bel naar 085 500 1364 om gebruik te maken van de spoedservice. Het eerste wat de dakdekker doet, is het opsporen van de daklekkage.

Hoe sporen dakdekkers daklekkages op? Dit doen zij door middel van lekdetectie technieken. Lekdetectie houdt in dat dakdekkers zonder extra breekwerk de exacte locatie van de daklekkage opsporen.

Lekdetectie bij een plat dak gebeurt vaak door middel van de rookgas techniek. Dakdekkers blazen een rookgas onder de dakafwerking, en houden in de gaten waar de rook weer naar buiten komt. Omdat het rook altijd de weg met de minste weerstand zoekt, komt het via de lekkage in het plat dak weer naar buiten.

Daklekkage? Laat het snel verhelpen met een dakreparatie!

Bel direct met de 24/7 spoedservice en een dakdekker is snel bij u ter plaatse.

Bel 085 500 1364

Nu bereikbaar.

dakbedekking voor plat dak

Dakbedekking voor plat dak

Dakbedekking op een plat dak vervangen?

Dan heeft u de keuze uit de volgende soorten dakafwerking:

 • Bitumen dakbedekking: bitumen wordt geproduceerd van aardolie en is al jarenlang een voordelige optie. Het is van nature niet heel elastisch, en daarom wordt het bewerkt met APP en SBS. APP-bitumen is goed bestand tegen uv-straling en SBS-bitumen is juist enorm elastisch. De kosten voor het plaatsen van bitumen liggen rond de €45,- per m² en de levensduur is gemiddeld 25 jaar.
 • EPDM-dakbedekking: EPDM is een synthetisch rubber, waardoor het van nature erg elastisch is. De kans op scheurvorming is dus erg klein. De levensduur is gemiddeld 40 jaar en het plaatsen van epdm kost ongeveer €50,- per m².
 • Pvc-dakbedekking: een kunststof dakafwerking, verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Hiermee geeft u uw schuur of tuinhuis gemakkelijk de gewenste uitstraling. De levensduur ligt rond de 25 jaar en de kosten voor het plaatsen van pvc liggen rond de €55,- per m².
 • Groendak: een groendak bestaat uit kleine (vet)plantjes, mossen of zelfs bloemen en struiken. Dit isoleert uitstekend en is bovendien heel goed voor het milieu. Een groendak vereist ook weinig onderhoud, alleen in hele droge tijden is het aan te raden om uw groendak extra water te geven. Voordat u een groendak kunt realiseren moet u eerst een ondergrond zoals EPDM plaatsen. De levensduur ligt rond de 60 jaar en de kosten starten rond de €55,- per m².


Wat kost dakbedekking plat dak?

De kosten voor dakbedekking op een plat dak liggen gemiddeld tussen de €45,- en €55,- per m². Bitumen heeft de laagste prijs per m²: €45,-. Dit lijkt op het eerste oog misschien de goedkoopste optie, maar het gaat slechts 25 jaar mee. Het is daarom slim om iets meer te investeren in EPDM, dit gaat maar liefst 40 jaar mee.

Wat kost EPDM-dakbekleding?

Voor het plaatsen van EPDM betaalt u gemiddeld €50,- per m². Dit is bovendien een geschikte ondergrond voor een groendak. Een groendak kost ongeveer €55,- per m² en dit verlengt de levensduur van uw dakoppervlak tot 60 jaar.

Pvc is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor het erg populair is. Dit kost gemiddeld €55,- en gaat ongeveer 25 jaar mee.

Kosten dakbedekking plat dak: 2022

Dakbedekking plat dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Bitumen €45,- 25 jaar
Pvcvo €55,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig) €55,- 60 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Nieuwe dakbedekking voor het platte dak?

U bent verzekerd van deskundige hulp en een uitstekende kwaliteit.

Gratis offerte ontvangen

dakbedekking voor hellend dak

Dakbedekking hellend dak

Ook bij een hellend dak heeft u de keuze uit verschillende soorten dakbekleding.

 • Dakpannen: er is veel variatie mogelijk met dakpannen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en formaten. Bovendien heeft u de keuze voor zowel beton- als kleidakpannen. Met kleidakpannen realiseert u een natuurlijke uitstraling en betondakpannen zijn de beste keuze bij een beperkt budget. De levensduur ligt rond de 30 tot 50 jaar en een pannendak kost ongeveer €50,- tot €60,- per m².
 • Riet: een rieten dak geeft uw huis een hele natuurlijke en luxueuze uitstraling. Door de holle vorm isoleert riet uitstekend! Het gaat ongeveer 40 jaar lang mee en kost gemiddeld €100,- per m².
 • Metalen dak: aluminium, zink en koper zijn stuk voor stuk geschikte materialen als dakafwerking. Deze dakbekleding is snel te plaatsen en geven uw huis een moderne uitstraling. De levensduur ligt tussen de 50 tot 100 jaar en de prijzen variëren van €75,- tot €120,- per m², afhankelijk van het soort metaal.
Naast beton- of kleidakpannen, riet of metalen dakedekking is het ook mogelijk om te kiezen voor leien of shingles. Weet u niet welke dakbedekking geschikt is? Een dakdekker uit Leeuwarden geeft u graag waardevol advies.Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

De kosten voor dakbedekking voor een hellend dak zijn doorgaans iets hoger dan de kosten voor dakbedekking op een plat dak.

Waarom?

Omdat de productie van de materialen extra tijd en geld kost. Bovendien gaat het bij een hellend dak om een groter dakoppervlak, waardoor u extra materialen nodig heeft.

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

Als u uw dakpannen wilt vervangen, dan liggen de kosten ergens tussen de €50,- tot €60,- per m². Deze prijs is afhankelijk van het type dakpan dat u plaatst. De dakpannen gaan gemiddeld 30 tot 50 jaar mee. Een rieten dak kost gemiddeld €100,- per m² en voor een metalen dak liggen de kosten rond de €75,- tot €120,- per m².

Kosten dakbedekking hellend dak: 2022

Dakbedekking hellend dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen) €50,- tot €60,- 30 tot 50 jaar
Rieten dak €100,- 40 jaar
Metaal (aluminium tot koper) €75,- tot €120,- 50 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag een gratis offerte aan.

Dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden nodig?

Vraag direct een gratis offerte aan en ontvang een aanbod met een scherpe prijs.

Gratis offerte ontvangen

Dakdekkersbedrijf in Leeuwarden inschakelen, 3 redenen

 • U profiteert van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.
 • Kies voor dakdekkers in Leeuwarden en bespaar op de voorrijkosten.
 • Met de 24/7 spoedservice komt de dakdekker direct naar u toe.

Recent aangevraagde dakwerken offertes

Daklekkage van plat dak verhelpen in Groningen
Bitumen dakbedekking aanbrengen in Assen
Dakonderhoud uitvoeren in Nijmegen
Plaatsen van EPDM-dakbedekking in Rotterdam
Nieuwe dakpannen plaatsen in Amsterdam
Nieuwe dakgoten laten plaatsen in Emmen
Daklekkage verhelpen Leeuwarden
Dakbedekking plat dak in Lelystad
Dakinspectie in Utrecht
Dakrenovatie in Almere

dakdekkers Leeuwarden

Dakwerken Leeuwarden? Gratis dakdekker offerte!

Dakdekker nodig? Vraag snel een gratis offerte aan! U ontvangt zo spoedig mogelijk een prijsopgave in uw mailbox. U profiteert van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. De offerteaanvraag is gratis en geheel zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast. Dat wilt u toch ook?

Start nu de gratis offerteaanvraag!

Of u nu uw dak wilt vervangen, een dakinspectie in Leeuwarden wilt laten uitvoeren of het tijd is voor een dakreparatie, een dakdekker voert al uw dakwerken snel en efficiënt uit.


Ontvang nu een gratis offerte!

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op een paar van de meest gestelde vragen. Zit uw vraag hier niet tussen en wilt u het advies van een ervaren dakdekker? Twijfel dan niet langer: vraag een gratis offerte aan en vind snel een dakdekker in uw regio!

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker voert verschillende dakwerken uit die de kwaliteit en uitstraling van uw dak verbeteren. Te denken aan het vervangen van de dakbedekking, het repareren van daklekkages en het renoveren van oude daken of het plaatsen van dakramen en dakkapellen. U kiest zelf waarvoor u een dakdekker inschakelt.

Kan een dakdekker in de regen werken?

Ja, een dakdekker kan gewoon in de regen werken! Toch geldt dit niet voor alle werkzaamheden. Het plaatsen van een nieuw onderdak, bijvoorbeeld, moet gedaan worden als het droog is. En als het heel hard regent dan is het coaten of impregneren van het dak ook geen optie. Andere werken kunnen het hele jaar door bij elke weersomstandigheden uitgevoerd worden.

Wat kost een dakdekker?

Een gemiddelde dakdekker kost €35,- tot €45,- per uur. Er zijn een aantal factoren die de uurprijs beïnvloeden, zoals de ervaring, de specifieke dakwerken die hij uitvoert en de locatie. Dakdekkers op het platteland zijn doorgaans goedkoper dan dakdekkers in de stad.

Wat kost een bitumen dak per m²?

Een bitumen dak kost gemiddeld €45,- per m² en het heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Het is al jarenlang één van de meest gekozen soorten dakbedekking voor platte daken omdat het zo voordelig in aanschaf is. Op zoek naar een materiaal met een langere levensduur, kijk dan eens naar EPDM of een groendak.

Wat kost een plat dak vervangen per m²?

De kosten voor het vervangen van een plat dak liggen rond de €75,- tot €100,- per m². De prijs hangt nauw samen met het soort dakbedekking dat u kiest. Voor deze prijs laat u de oude dakbedekking verwijderen en laat u nieuwe dakbedekking plaatsen. Eventueel kunt u ook isolatie laten plaatsen.

Welke dakbedekking is de beste?

Er is niet één beste soort dakbedekking. Er is wel een beste keuze voor uw persoonlijke situatie. Wilt u een goedkoop materiaal omdat u een klein budget heeft? Kies dan bitumen. Wilt u een goede prijs-kwaliteit verhouding en een lange levensduur, dan is EPDM een betere keuze. Wilt u juist meer groen in de tuin of bent u milieubewust, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een groendak.

Hoe herken ik een goede dakdekker?

U herkent een goede dakdekker aan keurmerken als KOMO, Vebidak, en NDA dakdekkersbedrijven. Ook is het slim om te letten op de manier waarop de offerte is opgesteld en of deze duidelijk is en u goede garantievoorwaarden heeft. Vraag ook in uw omgeving naar ervaringen en referenties!

Wat kost een dak renoveren?

Een plat dak renoveren kost ongeveer €75,- tot €100,- per m². Voor een hellend dak betaalt u gemiddeld €75,- tot €130,- per m². De exacte prijs is afhankelijk van het materiaal van de nieuwe dakbedekknig, de staat van uw dakoppervlak en de uurprijs van de dakwerker. Deze ligt gemiddeld rond de €35,- tot €45,- per uur.

Klanten over de aangesloten dakdekkers

Op basis van 36 beoordelingen.

Deskundigheid – 90%
Prijzen van de offerte – 87%
Snelheid van dakdekker – 92%
Gemiddelde score – 89%