Example Site – Frequently Asked Questions(FAQ)


Dakdekker in Leeuwarden gezocht?

Ontdek de scherpe prijzen. Vergelijk gratis offertes.

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Leeuwarden

Is het dak van uw huis verouderd of kapot? Een dak is een belangrijk onderdeel, daarom is het verstandig om regelmatig dakwerken uit te laten voeren. U schakelt hier het beste een dakdekker voor in. Een dakdekker doet niet alleen een dakrenovatie of dakreparatie, maar voert ook een dakinspectie, schoorsteenrenovatie en dakonderhoud uit. Bovendien zorgt hij voor het repareren van dakgoten, het opsporen van een daklekkage of het vervangen van dakbedekking. Op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal 5 offertes van dakdekkers uit Leeuwarden en omgeving. Vergelijk deze offertes en kies de dakdekker die het beste bij u past! U leest op deze pagina alles over de prijzen van een dakdekker en de verschillende dakwerken


dakdekker Leeuwarden

Dakdekker in Leeuwarden: voor alle dakwerken

Een dakdekker uit Leeuwarden staat voor u klaar om allerlei dakwerken uit te voeren. Dakdekkers werken op hoogte en hebben dus veel verantwoordelijkheid. De taken van een dakdekker lopen behoorlijk uiteen. Onder dakwerken vallen een dakrenovatie, het vervangen van dakbedekking, een dakreparatie en het repareren van dakgoten. Maar ook het plaatsen van een nieuw dak, het opsporen van een daklekkage door middel van een dakinspectie en dakonderhoud vallen ook onder de werkzaamheden.

De dakwerken:

 • Uitvoeren van een dakrenovatie
 • Het vervangen/plaatsen van dakbedekking
 • Dakreparatie en dakgoten repareren
 • Opsporen van daklekkage door een dakinspectie
 • Dakonderhoud

Waarom een dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden inschakelen?

U kunt ervoor kiezen om de dakwerken zelf te doen. Het is alleen slimmer om dit uit te besteden aan een dakdekkersbedrijf, omdat dat diverse voordelen heeft. Een dakdekker werkt op hoogte, wat de nodige gevaren met zich meebrengt.

Besteedt u dit uit? Dan hoeft u niet zelf het dak op. Bovendien hebben dakdekkers kennis van zaken, hebben ze genoeg ervaring en weten ze precies welke materialen ze nodig hebben bij een reparatie, dakonderhoud of inspectie. Tot slot voorziet een dakdekker uit Leeuwarden u van advies over de soorten dakbedekking en andere zaken rondom dakwerken.

Wat zijn de voordelen?

 • Een dakdekker heeft kennis en ervaring.
 • Hij geeft u advies over alles wat met dakwerken te maken heeft.
 • U hoeft niet zelf het dak op voor een reparatie of onderhoud.

Wat kost een dakdekker?

Het uurloon van een dakdekker uit Leeuwarden ligt rond de €40,-. De prijzen verschillen echter per dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden. Een dakdekker hanteert vaak een eigen uurtarief. Met alleen het uurloon bent u er niet, want ook de soort dakwerken en materiaalkosten spelen mee in het kostenplaatje. Schakelt u een dakdekker in voor dakonderhoud in Leeuwarden? Dan liggen de prijzen rond de €45,- per uur. Bekijk in onderstaande tabel het gemiddelde uurtarief van een dakdekker. Meer weten? Op de pagina kosten dakdekker vindt u meer informatie of doe direct een gratis offerteaanvraag!

Uurtarief dakdekker in 2021

Type dakwerken Gemiddeld uurloon*
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud €45,-
Kluswerk €35,-

*Let op: dit is een gemiddeld uurloon, dat per dakdekker kan verschillen.

Dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden gezocht?

Vergelijk gratis offertes en kies een dakdekkersbedrijf!

Start gratis offerteaanvraag!

Kosten dakwerken

De kosten van dakwerken in Leeuwarden lopen uiteen en hangen voornamelijk af van het soort werk. Voor een dakdekker betaalt u tussen de €35,- en €45,- per uur. De gemiddelde prijs voor een dakreparatie ligt tussen de €150,- en €350,- per m², afhankelijk van het type dak (plat of schuin) en hoe eenvoudig de reparatie is.

Een dakrenovatie kost tussen de €75,- en €130,- per m². De prijzen hiervoor hangen af van het materiaal dat gebruikt is.

In onderstaande tabel staan meer gemiddelde prijzen dan diverse dakwerken. Vergelijk gratis offertes.

Kosten van de dakwerken in 2021

Wat? Omschrijving Gemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekker Uurloon is afhankelijk van type klus. €35,- tot €45,- per uur
Dakreparatie bij plat dak Zwakke gedeelten vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking. €75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking. €75,- tot €130,- per m²**
Dakonderhoud Reinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren €15,- per m²

***Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!
**Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
*Van bitumen tot EPDM.

Wat beïnvloedt de prijs van een dakdekkersbedrijf?

  De prijs van een dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden wordt door een viertal factoren beïnvloed. Hoeveel ervaring heeft de dakdekker? Een beginneling is vaak voordeliger qua prijs dan iemand met veel ervaring. Om wat voor dakwerken gaat het en welk materiaal is daarbij nodig? Het is voordeliger om uw dak met PVC te bedekken dan met zink.

  Gaat het om een algemene of specialistische klus? Bitumen plaatsen is eenvoudiger dan een rieten dak. Komt de dakdekker uit de provincie of uit de Randstad? Dakdekkersbedrijven uit de provincie hebben vaak een lager tarief, omdat er in de Randstad meer dakwerken zijn en er dus meer dakdekkers nodig zijn.

  Op een rij:

 • De ervaring van de dakdekker
 • Het type dakwerken en de materialen
 • Specialisme of algemeen
 • Uit de provincie of Randstad

Dakwerken in Leeuwarden laten uitvoeren?

Betaal niet te veel door gratis offertes te vergelijken!

Gratis offertes ontvangen

dakreparatie Leeuwarden

Dakreparatie Leeuwarden

Zoals u weet is een dak behoorlijk kwetsbaar en heeft het veel te verduren. Als u last heeft van een daklekkage of dakschade, is het mogelijk dat uw huis aangetast wordt. Oorzaken van een lekkage zijn vaak lekkende dakgoten, afgebladderd houtwerk, gescheurd dakleer of een weggewaaide dakpan. Ga niet zelf het dak repareren, maar laat de dakreparatie over aan een dakdekkersbedrijf.

De prijzen van een dakreparatie in Leeuwarden liggen tussen de €250,- en €300,- per m². Het vervangen van dakgoten of nokvorsten kost tussen de €50,- en €100,- per meter. De prijzen voor een dakreparatie zijn inclusief plaatsing en btw. Vrijblijvend contact met een dakdekker over de prijzen of mogelijkheden? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.


Dakreparatie bij plat dak?

Heeft u last van een lekkage? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een dakdekker uit Leeuwarden in te schakelen die komt om het lek te verhelpen.

Hoe gaat een dakreparatie in zijn werk? Voordat de dakdekker begint aan het repareren, is het belangrijk dat het dak goed schoon is. Niet alleen wordt dan de lekkage sneller gevonden, de dakdekker kan er ook veel makkelijker bij. Met speciale apparatuur voert de dakdekker een lekdetectie uit, om te achterhalen waar het probleem zit.

Vervolgens is het tijd voor de reparatie. In veel gevallen is het repareren van de dakbedekking met speciale reparatiepasta voldoende. Is het dak te veel beschadigd? Dan moet er een nieuwe laag aangebracht worden. Meer informatie vindt u op de pagina plat dak repareren.

Dakreparatie bij een hellend dak?

Bij de reparatie van een hellend dak is het ook belangrijk om het probleem te analyseren. Vaak is een gebrek of bepaalde dakschade bij een schuin dak eenvoudig te vinden, dan is er namelijk een scheur in de dakpan of is de dakpan verschoven of weggewaaid.

Na de dakinspectie zorgt het dakdekkersbedrijf voor een dakreparatie, zodat de dakpan weer op de juiste plaats komt te liggen. Is de glazuurlaag van de dakpan beschadigd? Dan kan dit duiden op het feit dat de levensduur bereikt is.

Schakel een dakdekker uit Leeuwarden in voor een dakreparatie. Dakdekkersbedrijf inschakelen? Start nu uw gratis offerteaanvraag en ontvang maximaal 5 offertes van dakdekkersbedrijven uit Leeuwarden en omgeving!


Dakdekker voor dakreparatie in Leeuwarden nodig?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes!

Gratis offertes vergelijken!

dakrenovatie Leeuwarden

Dakrenovatie Leeuwarden

Een dakrenovatie is een behoorlijk ingrijpende klus, maar zorgt uiteindelijk voor meer wooncomfort. Kleine gebreken, zoals een scheurtje in het dakleer of een verschoven dakpan, zijn eenvoudig op te lossen met een reparatie. Voor een dakrenovatie in Leeuwarden ligt de totaalprijs tussen de €75,- en €130,- per m².

Wanneer is een dakrenovatie noodzakelijk?

Als de dakbedekking zijn levensduur bereikt heeft, of als het dak voor een groot gedeelte schade heeft, is het logisch om een dakrenovatie te laten uitvoeren. Bij een dakrenovatie wordt de dakbedekking voor een groot gedeelte of volledig vervangen. Te lang wachten met een dakrenovatie kan leiden tot aantasting waardoor er een compleet nieuw dak nodig is. Wacht dus niet te lang en schakel een dakdekker uit Leeuwarden in!


Dakrenovatie bij plat of hellend dak?

Wanneer de dakbedekking dusdanig verouderd is dat het zijn levensduur bereikt is, is een dakreparatie niet genoeg en moet u een dakrenovatie in Leeuwarden laten uitvoeren. Dit kan zowel bij een plat als een schuin dak. Slim is om direct dakisolatie te laten plaatsen, zodat u twee vliegen in één klap slaat.

Er zijn diverse vormen van dakrenovatie. Zo laat u bijvoorbeeld de dakbedekking vernieuwen, is het een optie om een onderdak te plaatsen of kiest u voor een volledig nieuwe dakconstructie. Dakrenovatie op de planning? Een dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden is u graag van dienst.

Dakdekker inschakelen voor een volledig nieuw dak

Op het moment dat de bedekking van uw dak zo verouderd is dat de dakconstructie aangetast is, is uw dak met een reparatie of renovatie niet meer op te lossen.

In zulke gevallen bent u genoodzaakt om een nieuw dak te laten plaatsen door een dakdekker. Let op, want soms is het nodig om de muurplaat ook te vervangen. Een muurplaat is een plaat die het gewicht van het dak evenredig verdeelt onder de onderliggende muren. Laat het plaatsen van een nieuw dak altijd over aan een dakdekker.

Lees hier alles over de kosten van een nieuw dak.

Nieuwe dakbedekking voor plat dak

Heeft u besloten om nieuwe dakbedekking te laten plaatsen op een plat dak? Dan zijn er diverse keuzemogelijkheden. Gaat u voor milieuvriendelijk en ecologisch? Een groendak is de oplossing. Een groendak is een dak dat bestaat uit vegetatie, platen, kruiden en bomen.

Het is er in twee vormen, namelijk intensief en extensief. Kiest u liever voor een dakbedekking die snel gelegd is? Dan is roofing een goede keuze. Bedekking die onderhoudsvrij is én lang mee gaat? EPDM is de variant die u zoekt.

Dakpannen vervangen

Dakpannen zijn al jarenlang hét materiaal dat gebruikt wordt op schuine daken in Nederland. Niet gek, want dakpannen zijn betrouwbaar en gaan lang mee. De gemiddelde levensduur van dakpannen ligt tussen de 30 en 50 jaar. Het is dus vaak een eenmalige investering. Dakpannen laat u het beste vervangen door een dakdekkersbedrijf.

Benieuwd naar de prijzen?

De prijzen voor dakpannen liggen rond de €50,- en €60,- per m², afhankelijk van de keuze of u voor betondakpannen of kleidakpannen gaat. Deze prijzen zijn inclusief plaatsen en btw. Benieuwd naar exacte prijzen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten van dakpannen!

Hier leest u meer informatie over het leggen van dakpannen.

Video: het leggen van dakpannen

Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

Dakrenovatie in Leeuwarden?

Vraag gratis offertes aan & ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes ontvangen

dakonderhoud Leeuwarden

Dakonderhoud Leeuwarden: verleng de levensduur

Daken hebben altijd te maken met weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw, hagel en uv-straling. Dit zorgt ervoor dat uw dak veel te verduren heeft. Laat met enige regelmaat dakonderhoud uitvoeren door een dakdekker, zodat u dakschade voorkomt en de levensduur verlengd.

Wat valt er onder dakonderhoud?

Dit zijn onder andere een dakreiniging, inspectie en controle van het dak, schoonmaken van de dakgoten en uitvoeren van een reparatie. Heeft u verkleurde dakpannen? Laat dan een dakcoating aanbrengen. Deze speciale coating is ideaal voor verkleurde dakpannen en zorgt voor de gewenste kleur.

Dakdekker inschakelen voor dakonderhoud in Leeuwarden? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Lood- en zinkwerk

Onder dakonderhoud valt ook lood- en zinkwerk. De schoorsteen, loodpan bij de dakdoorvoer, de dakkapel en borstweringen en dakgoten vallen onder loodwerk. Lood wordt gebruikt om vocht buiten te houden. Als het lood- en zinkwerk verouderd is of er komt vocht doorheen, dat is niet de bedoeling.

Zink wordt voornamelijk gebruikt bij dakgoten. Het heeft een mooie uitstraling en is van hoge kwaliteit. Versleten lood- en zinkwerk laten vervangen. Schakel dan een dakdekker uit Leeuwarden in die het komt repareren of vervangen of een schoorsteenrenovatie uitvoert.

Nokvorst reparatie

De nokvorst is het gedeelte op de top van uw dak dat zorgt dat de twee aparte dakhelften samengevoegd worden. Op het moment dat de nokvorst versleten is, is de kans op een lekkage aanwezig: iets wat u te allen tijde wil voorkomen.

Zorg in dit geval dat er een dakdekker langskomt voor de reparatie. Een nokvorst is dus een belangrijk onderdeel van uw dak. Gemiddeld gaat de nokvorst 30 tot 40 jaar mee. Belangrijk is om regelmatig de nokvorst te laten controleren.

boeidelen vervangen

Boeidelen vervangen

Boeidelen zijn de opstaande randen van dakgoten, platte daken of dakranden. Vaak bestaan deze boeidelen uit kunststof of hout. Met name houten boeidelen moeten goed onderhouden worden, in de vorm van schilderen.

Zijn de boeidelen aan het verrotten omdat het onderhoud te lang is geleden? Kies er dan voor om deze te vervangen voor kunststof boeidelen. Kunststof vergt veel minder onderhoud en gaat daardoor langer mee.

Houtrot herstellen

Een versleten dak zorgt vaak voor daklekkage, met als gevolg: houtrot. Houtrot is funest voor uw dak, daarom is het belangrijk dat een dakdekker langskomt om dit te verhelpen en op te lossen.

Houtrot herstellen valt onder dakwerken. Vaak worden de boeidelen, het dakbeschot of sierlaten vervangen. Het is van belang dat houtrot op de juiste manier aangepakt wordt, zodat er geen andere problemen optreden.

Dakinspectie door de dakdekker

Niet alleen regelmatig onderhoud is belangrijk bij dakwerken. Een dakinspectie is ook van belang. Ga niet zelf aan de slag met een inspectie, maar haal hier een dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden bij. Zij beschikken over de juiste apparatuur en weten precies wat te doen bij een inspectie.

Bij een dakinspectie in Leeuwarden controleren en inspecteren de dakdekkers het dak op slijtage, beschadigingen en lekkages. Vaak zorgt een inspectie ervoor dat een daklekkage in Leeuwarden voorkomen wordt.

Dak laten onderhouden in Leeuwarden?

Vergelijk gratis offertes & betaal niet te veel voor onderhoud!

Start gratis offerteaanvraag!

daklekkage Leeuwarden

Daklekkage Leeuwarden, wees er snel bij

Heeft u een daklekkage bij uw huis of schuur? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een dakdekker. Een dergelijke lekkage moet zo spoedig mogelijk verholpen worden, zodat ergere schade wordt voorkomen. Laat de lekkage opsporen met behulp van lekdetectie. Het is van belang om de juiste diagnose vast te stellen, zodat er een passende oplossing voor de daklekkage in Leeuwarden gevonden wordt.

Lees hier meer informatie over lekkage pannendak en lekkage plat dak.

Welke soorten daklekkages zijn er?

  Een daklekkage kan voor veel nare gevolgen zorgen, waaronder wateroverlast in huis. Een lekkage ontstaat niet uit het niets en wordt vaak door iets veroorzaakt. Voorbeelden van oorzaken zijn een scheefliggende dakpan, gescheurde roofing of een afvoer die verstopt zit.

  De soorten daklekkages zijn:

 • Verouderde loodslabben die zorgen voor een lek bij de schoorsteen
 • Verschoven, gescheurde of weggewaaide dakpannen
 • Een afvoer die verstopt is
 • Uitgedroogde of gescheurde bitumen
 • Dakgoten die kapot zijn of lekken
 • Een lek bij de dakkapel

Daklekkage opsporen: lekdetectie

Wilt u de daklekkage opsporen? Dan is het verstandig om hier een dakdekkersbedrijf voor in te schakelen. Een dakdekker zorgt met behulp van speciale lekdetectie dat het lek opgespoord wordt. Welke methode gebruikt wordt, hangt af van waar het lek zich bevindt.

Dit kan bij de schoorsteen zijn of bij de dakkapel. Een aantal methoden zijn ultrasone lekdetectie of een vochtmeting. Na het opsporen van de daklekkage zorgen de dakdekkers uit Leeuwarden er uiteraard ook voor het verhelpen van de lekkage.

Exacte prijs weten voor uw dakwerken?

Vul het offerteformulier in & ontvang gratis offertes!

Gratis offertes ontvangen

dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak

Heeft u een woning of een schuur met een plat dak en wilt u de dakbedekking vernieuwen? Dan laat u dit het beste doen door een dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden. U heeft de keuze uit vier soorten, dit zijn bitumen, PVC, EPDM en groendak.

U leest hieronder meer over deze varianten en wat de prijzen zijn. Wilt u direct prijsopgaven ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Platte daken voorzien van nieuwe dakbedekking neemt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Bitumen, ook wel roofing genoemd, is de goedkoopste variant, namelijk €25,- per m². Kiest u liever voor een variant met een langere levensduur? Dan zijn EPDM of een groendak de oplossing. Prijs? Vanaf €50,- per m². Alle prijzen zijn inclusief het plaatsen en btw. In onderstaande tabel ziet u meer gemiddelde prijzen en de levensduur van de soorten bedekking.

Kosten dakbedekking plat dak: 2021

Dakbedekking plat dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Bitumen €45,- 25 jaar
Pvc €55,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig) €55,- 60 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Ontvang gratis offertes.

Gratis offertes vergelijken
Meer weten over de prijzen en mogelijkheden van dakbedekking voor het platte dak? Vraag dan gratis offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes van dakdekkers uit uw regio.
Gratis offertes vergelijken

Bitumen dakbedekking

Bitumen, ook wel dakleer, is al jarenlang populair op platte daken. Het wordt gemaakt door aardolie te combineren met polyester of glasvezel. Dit zorgt ervoor dat de bedekking een stuk elastischer is. Bitumineuze dakbedekking heeft meer voordelen, zo is het een ijzersterk materiaal met een grote kleefkracht. Bovendien is roofing waterdicht en bestand tegen chemische stoffen.

Zijn er ook nadelen?

Helaas wel. Bitumen is niet goed bestand tegen uv-straling en heeft, in verhouding met andere soorten bedekking, een relatief korte levensduur van 25 jaar. Dakleer is er in twee soorten: APP en SBS.

Voor bitumen liggen de gemiddelde prijzen rond de €45,- per m². Meer weten? Lees hieronder snel verder!

APP bitumen

In Atactisch PolyPropyleen, afgekort APP, zit een elastische kunststof (plastomeren) verwerkt, wat ervoor zorgt dan APP soepel en buigzaam is. Bovendien krijgt het hierdoor een betere weerstand tegen uv-straling en extreme temperaturen. APP wordt vooral toegepast op daken die weinig uitzetten of krimpen.

SBS bitumen

SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Aan dit type wordt elastomeer toegevoegd, waardoor het dakleer uiterst elastisch wordt. Daarnaast heeft SBS een grote hechtkracht. SBS is flexibeler dan APP, dit zorgt ervoor dat wanneer onderliggende materiaal krimpen of uitzetten, de SBS dit goed opvangt.

EPDM dakbedekking

EPDM is een éénlaagse synthetische dakrubber en staat voor ethyleen propyleen dieen monomeer. Het voordeel van EPDM is dat het altijd op maat gemaakt wordt door een dakdekker. Het heeft een hoge elasticiteit en blijft elastisch bij temperatuurwisselingen. EPDM is uitstekend bestand tegen uv-straling en andere weersinvloeden. Daarnaast is het onderhoudsvrij, volledig recyclebaar en heeft het een lange levensduur van gemiddeld 40 jaar.


EPDM laten plaatsen? Schakel een dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden in! De gemiddelde prijs voor EPDM ligt rond de €50,- per m².

Pvc-dakbedekking

PVC is een kunststof dakbedekking en wordt op dezelfde manier aangebracht als bitumen. Het plaatsen gebeurt met een speciale lijmsoort en hele hete lucht. PVC heeft een aantal voordelen, zo is het waterdicht en uv-bestendig. Het is ook een milieuvriendelijk materiaal en u heeft er weinig tot geen onderhoud aan. Het nadeel? Het heeft een relatief korte levensduur van 25 jaar, wat ervoor zorgt dat u na enkele tientallen jaren het materiaal moet vernieuwen.

Benieuwd naar de gemiddelde prijs? Deze ligt rond de €55,- per m². Laat de pvc-dakbedekking plaatsen door erkende dakdekkers.


Dakbedekking in Leeuwarden laten leggen?

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Ontvang gratis offertes!

dakbedekking hellend dak

Dakbedekking voor hellend dak

De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van een pannendak. Bent u toe aan een andere materiaalsoort of wilt u het pannendak vernieuwen? Er zijn diverse mogelijkheden als het aankomt op dakbedekking van een schuin dak.

Laat u nieuwe dakbedekking plaatsen door een dakdekker uit Leeuwarden? Combineer dit dan met dakisolatie. Zo slaat u twee vliegen in één klap en geniet u van meer wooncomfort. Direct prijsopgaven ontvangen? Vergelijk dan gratis offertes.


Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

De prijzen voor dakbedekking van een schuin dak lopen uiteen, omdat de ene materiaalsoort duurder is dan de andere. U kiest voor een pannendak als u de beste prijs-kwaliteitverhouding wilt hebben en geen omkijken wilt hebben naar uw dak.

De prijs ligt tussen de €50,- en €60,- per m². Liever een dak met een uniek uiterlijk? De prijs voor een metalen dak begint vanaf €75,- per m². Bekijk onderstaande tabel voor meer prijsinformatie en de levensduur.

Kosten dakbedekking hellend dak: 2021

Dakbedekking hellend dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen) €50,- tot €60,- 30 tot 50 jaar
Rieten dak €100,- 40 jaar
Metaal (aluminium tot koper) €75,- tot €120,- 50 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes ontvangen
Meer weten over de prijzen en mogelijkheden van dakbedekking voor een hellend dak? Vraag dan gratis offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes van dakdekkers uit uw regio.
Gratis offertes ontvangen

Dakpannen

Een pannendak is nog altijd de meest gebruikte variant. Niet voor niets, want dit type dak heeft een ontzettend goede prijs-kwaliteitverhouding. Andere voordelen zijn de lange levensduur van 30 tot 50 jaar, de brandveiligheid en het snelle plaatsen. Een pannendak is bovendien bestand tegen alle weersinvloeden en eenvoudig in het onderhoud.

Zijn er verschillende soorten dakpannen?

Jazeker. Er worden twee varianten onderscheiden, de betondakpan en de kleidakpan. De kleidakpan, ook wel de keramische dakpan genoemd, gaat heel lang mee, maar de betondakpan is goedkoper. Gemiddelde prijzen? Tussen de €50,- en €60,- per m², afhankelijk van het materiaal. Schakel dakdekkers uit Leeuwarden voor het leggen van een pannendak.

Riet

Een rieten dak werd vroeger gebruikt door een rietdekker, omdat dit een goedkoop materiaal was voor een schuin dak. Tegenwoordig is riet een luxeproduct en is het veelal terug te zien op boerderijen en authentieke woningen.

Rieten daken zijn niet goedkoop, de prijzen liggen rond de €100,- per m². Echter krijgt u er wel een hoop voor terug. Schakel een rietdekker in die het rieten dak op uw woning komt leggen. Er zijn twee methoden geschikt, namelijk via een traditionele constructie en als schroefdak.

Metalen dak: aluminium, zink en koper

Een ander materiaal dat in populariteit wint is metaal. Een metalen dak geeft uw woning in een moderne en unieke uitstraling. Metalen daken hebben een aantal voordelen, zo zijn ze onderhoudsvrij, hebben ze een lange levensduur van 50 tot 100 jaar en is het materiaal eenvoudig te buigen.

Welke soorten metaal zijn geschikt voor een schuin dak?

Er zijn drie materiaalsoorten die gebruikt worden voor hellende daken, dit zijn aluminium, zink en koper. Alle drie de materialen hebben bepaalde eigenschappen en voor- en nadelen. Het is, ondanks de relatief hoge prijs van €75,- tot €120,-, een eenmalige investering.

Keurmerken dakdekkersbedrijf Leeuwarden

Het is verstandig om naar een aantal keurmerken te kijken als u besluit een dakdekkersbedrijf uit Leeuwarden in te schakelen voor diverse dakwerken. KOMO is een keurmerk dat dakdekkers toetst en keurt op kwaliteit. Bekijk de website KOMO.nl voor meer informatie!

Welke keurmerken zijn er nog meer?

Een ander keurmerk is Dakmerk. Dakmerk biedt u kwaliteit en zekerheid. Meer weten? Ga dan naar dakmerk.nl. Vebidak is een brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Neem een kijkje op vebidak.nl om meer te weten te komen.

Recent aangevraagde offertes

[cgv overigeprovincies]

dakdekkersbedrijf Leeuwarden

Dakdekker nodig? Gratis dakwerken offertes!

Dakwerken in Leeuwarden zijn belangrijk. Een dak krijgt namelijk veel te verduren in Nederland, daarom is het verstandig om regelmatig dakonderhoud, een dakinspectie en dakreparatie te laten doen, zodat u een daklekkage voorkomt. Heeft uw dak zijn beste tijd gehad? Laat dan de dakbedekking vernieuwen of kies voor een dakrenovatie of schoorsteenrenovatie. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal 5 offertes van dakdekkers uit Leeuwarden en omgeving! Vergelijk de offertes en kies de dakdekker die bij uw wensen aansluit. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten!


Gratis offertes vergelijken!

Klanten over de aangesloten dakdekkers

Op basis van 36 beoordelingen.

Deskundigheid – 90%
Prijzen van de offerte – 87%
Snelheid van dakdekker – 92%
Gemiddelde score – 89%