Uw dak is onze expertise!

Direct contact: 088 444 7618

Dakwerken Heerlen

Na verloop van tijd, door weer en wind zal elke soort dakbedekking beschadigingen oplopen. Woont u in Heerlen en bent u op zoek naar een ervaren dakdekker die u van dienst kan zijn bij het vervangen van uw huidige (bitumen) dakbedekking? Of een dakspecialist die u bij een van de andere dakwerken kan assisteren? Via ons netwerk komt u snel en gemakkelijk in contact met verschillende dakdekkers uit Heerlen. Door het contactformulier op de offertepagina in te vullen vraagt u meerdere offertes (maximaal 5) aan. Deze kunt u vergelijken op prijs, maar ook op locatie of hoe snel ze met de klus kunnen starten. Dus zoekt u een rietdekker of dakdekkersbedrijf voor het uitvoeren van een dakrenovatie, het vervangen van uw rieten overkapping of een dakreparatie? Van platte tot schuine daken, de dakdekker voor uw klus vind u bij ons!

daklekkage verhelpen Heerlen

Daklekkage

Het komt regelmatig voor dat er lekkages ontstaan bij de daken van panden in Heerlen. Een daklekkage wordt onder andere veroorzaakt door een slecht aangebrachte isolatielaag, constructiefouten van dakramen en dakkapellen, en verschuivingen in de dakbekleding door weer en wind. Als u een lek vermoedt dan is het belangrijk dat u spoedig een dakreparatie laat uitvoeren door een dakwerken expert. Als u te lang wacht met repareren dan is het denkbaar dat u in uw woning last krijgt van lekkages en vochtplekken. Wilt u de exacte locatie van een daklekkage achterhalen? Laat dan een dakdekker langskomen. Deze kan met behulp van rookgasdetectie het probleem opsporen en deze vervolgens snel en vakkundig verhelpen. Desgewenst kan de dakdekker ook direct een controle uitvoeren op de andere dakwerken. Zo voorkomt u problemen in de nabije toekomst.

dakrenovatie in Heerlen

Dakrenovatie

Wanneer is een dakrenovatie nodig? Als u een probleem hebt dan zult u waarschijnlijk de dakbedekking bekijken. Zitten hier een paar scheurtjes in of zijn er een aantal verschoven dakpannen? Dan is een dakreparatie voldoende. Komt u er echter achter dat de dakbedekking zijn levensduur heeft bereikt? Of dat het grootste deel van het oppervlak kapot of beschadigd is? Dan is het verstandig om een dakrenovatie uit te laten voeren door een dakwerken expert uit Heerlen. Als u er toch voor kiest om een dakreparatie uit te laten voeren in plaats van een dakrenovatie dan is het mogelijk dat u dit ieder jaar moet doen. Uiteindelijk brengt het lagere kosten met zich mee om eenmalig een dakrenovatie uit te voeren.

dakreparatie uitvoeren Heerlen

Dakreparatie

Door het proces van vorst en dooi, of heftige regenstormen kunnen er beschadigingen ontstaan bij de bedekking van zowel schuin als plat dak. Het is cruciaal dat u spoedig een dakreparatie laat uitvoeren door een dakdekker uit Heerlen. Doet u dit niet? Het is denkbaar dat door lekkages grote problemen ontstaan zoals een aangetaste dakconstructie en vochtplekken op uw plafond. Uiteindelijk kan dit resulteren in schimmel, schade aan uw inboedel en aan de muren in uw woning. Als u één van de volgende problemen signaleert dan is een dakreparatie nodig: vochtplekken en gele kringen tegen het plafond, lekkende dakgoten, afgebladderde verf en scheef liggende of beschadigde dakpannen. Let daarnaast op scheurtjes in de bedekking en uitgedroogd en beschadigd look aan de gevel of schoorsteen. Bij een dakreparatie kan een dakdekker uit Heerlen de beschadiging oplossen, en tevens de bekapping controleren op andere problemen.

dakdekker in Heerlen

Dakdekker

Een dakdekker kan vele klussen op het gebied van de dakwerken uitvoeren. Zo kan een dakdekker uiteraard nieuwe dakbedekking aanbrengen en een dakreparatie of dakrenovatie uitvoeren. Daarnaast kunt u een dakdekker uit Heerlen inschakelen voor periodiek onderhoud en controles op de kwaliteit van de bedekking. Daarnaast kunt u een dakdekker inschakelen voor andere dakwerken zoals het repareren en plaatsen van dakgoten en dakkapellen. Het uitvoeren van dakwerken is niet eenvoudig, al is het alleen al omdat u op hoogte moet werken. Schakel voor dakwerken daarom altijd een professional in. Bent u op zoek naar een dakdekker uit Heerlen? Als u een dakwerken vakman inschakelt via ons netwerk dan bent u verzekerd van vakwerk. Wij garanderen dat een dakdekker of rietdekker uit ons netwerk altijd een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied, en voor zowel dakreparatie als dakrenovatie zijn hand niet omdraait.

Dakreparatie of -renovatie in Heerlen?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag in Heerlen!

Offerte aanvragen
lekkage in de schoorsteen

Schoorsteen lekkage

Denkt u dat u een lekkage heeft bij de schoorsteen? Helaas bent u niet de enige: een dergelijke lekkage komt vaak voor. Doordat de schoorsteen wordt aangetast door de weersinvloeden is het van tijd tot tijd nodig om een renovatie of reparatie uit te laten voeren. Het daklood moet in goede staat zijn, maar de stenen en het voegwerk ook. De schoorsteenkap moet uiteraard ook in orde zijn, anders loopt het regenwater zo naar binnen. De dakdekker uit ons netwerk vervangt de loodslabben, zodat er weer een waterdichte sluiting ontstaat tussen de schoorsteen en de dakconstructie. Daarnaast wordt het metsel- en voegwerk gecontroleerd en eventueel geïmpregneerd. Zo creëert u een waterafstotende laag en verhoogt u de levensduur. Is uw schoorsteen in erg slechte staat of niet meer nodig? Dan verwijderen wij deze voor u.

dakkapel lekkage

Lekkage dakkapel

Ziet u vochtplekken aan de binnenkant van uw dakkapel? Dan hebt u waarschijnlijk last van een lekkage. Als de dakkapel kort geleden is geplaatst dan is de kans groot dat het probleem is ontstaan bij het monteren. Het is goed mogelijk dat er bepaalde onderdelen niet goed aansluiten op de dakconstructie, waardoor regenwater naar binnen kan sijpelen. Het is uiteraard ook mogelijk dat een lekkage bij een bestaande dakkapel ontstaat. Een lek in een dakkapel is lastig op te sporen. Het water komt meestal uit verschillende kieren en hoekjes. Een dakwerken expert uit Heerlen kan indien nodig het probleem voor u opzoeken met behulp van lekdetectie. Vervolgens zal hij het probleem voor u repareren.

opsporen van een daklekkage

Daklekkage opsporen

Een daklekkage kan vervelende gevolgen hebben, u moet daarom zo snel mogelijk een dakreparatie uitvoeren. De bron is echter niet altijd eenvoudig gevonden. Ligt de oorzaak bij scheve dakpannen of een beschadigde dakbedekking? Dan hebt u het probleem waarschijnlijk gauw gevonden na een visuele inspectie. In de meeste gevallen gaat dit echter niet zo makkelijk. Een dakwerken expert uit Heerlen kan u helpen bij het opsporen van een daklekkage door middel van lekdetectie.

  • Rookgasdetectie wordt het meest gebruikt. Hierbij spuit men rook onder de dakbedekking. Daar waar de vervolgens tevoorschijn komt bevindt het lek zich.
  • Bij de impulsstroom techniek wordt het dakvlak onder water en stroom gezet. De stroom zal via de locatie van het lek aarde zoeken wat vervolgens meetbaar is.
  • Bij thermografie wordt gebruik gemaakt van warmtebeelden. Het dakvlak wordt op een monitor in beeld gebracht met behulp van warmtebeelden. Op de plek van de lekkage zal een verandering in de warmtebeelden te zien zijn.
dakinspectie Heerlen

Belang van een dakinspectie

Om een dure dakreparatie of dakrenovatie te voorkomen is het van belang dat men tijdens de dakwerken eerst een dakinspectie uitvoert. Zo hoeft u niet zelf, met alle bijbehorende risico’s, de boel te beklimmen en weet u naderhand meteen wat de huidige situatie is. U kunt dan zelf uw opties overwegen. De dakwerkers uit ons netwerk hebben geen last van hoogtevrees en weten tijdens de dakinspectie precies waar ze op moeten letten. Denk bijvoorbeeld aan de dakconstructie, de bedekking, de lichtstraten, en de afvoer van het regenwater. Op basis van deze informatie wordt de dakrenovatie of dakreparatie uitgevoerd. U voorkomt grote onkosten voor een dakrenovatie en onverwachte daklekkages. Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meteen een dakinspectie aanvragen? Vul dan het contactformulier in. U ontvangt dan meerdere offertes van dakwerkers uit uw regio.

dak laten vervangen

Dak vervangen

Als u de dakbedekking én de dakconstructie wilt laten vervangen door dakwerken professionals uit Heerlen, dan moet u rekening houden met hoge kosten. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar gemiddeld kost dit €75,- tot €130,- per m². Het vervangen van het complete dakvlak wordt daarom alleen gedaan als een dakreparatie of dakrenovatie geen mogelijkheid is. U begrijpt dat het ontzettend belangrijk is dat daken veel gewicht kunnen dragen. De dakconstructie bestaat dan ook veelal uit grote en stevige houten balken. Soms komt het echter voor dat het dakvlak te zwaar belast is geweest, door bijvoorbeeld hevige sneeuwval. Hierdoor kunnen de balken doorzakken. Daarnaast kunnen vocht en insecten de dakconstructie aantasten. In dit geval moet alles worden vervangen.

dakbedekking schuur vervangen

Dakbedekking schuur vervangen

Onderdeel van dakwerken of dakrenovatie is vaak het vervangen van de bedekking op uw schuur. De eerste vraag die bij de dakrenovatie aan bod komt is: gaat het om een hellend of plat dak? Bij de eerste variant zijn golfplaten, dakpanplaten en reguliere dakpannen veelvoorkomende opties. Voor een plat dak vormen bitumen, EPDM en PVC interessante opties. Bitumen gaat gemiddeld 20 jaar mee en de levensduur van EPDM en PVC is zo’n 40 jaar. Het is verstandig om, voordat u nieuwe bedekking laat plaatsen, dakisolatie te overwegen. Dat is vooral van belang als u de ruimte gebruikt als leefruimte. Bent u een echte doe-het-zelver? Overweeg dan golfplaten of dakpanplaten. Deze varianten kunt u relatief eenvoudig zelf aanbrengen. Hulp nodig? De dakwerkers uit Heerlen helpen u graag bij deze dakwerken!

dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen

Eén van de werkzaamheden waarvoor een dakwerken expert uit ons netwerk vaak voor wordt ingeroepen is het vervangen van de dakgoten. De meeste dakgoten gaan zo’n 20 tot 40 jaar mee (afhankelijk van het materiaal), en zullen na deze periode moeten worden vervangen in verband met de verhoogde kans op lekkages en verstoppingen. Het vervangen van een dakgoot is niet een heel ingewikkelde klus, mits u kiest voor dakgoten van hetzelfde materiaal en dezelfde doorsnede. Is dit niet het geval? Dan zullen ook de regenpijpen moeten worden aangepast. Bent u bang dat u het dakwerk net niet helemaal goed zal uitvoeren, of weet u niet zeker wat er moet gebeuren? Schakel een dakdekker uit ons netwerk in!

reparatie plat dak

Plat dak repareren

Als u een dakdekker inschakelt om een plat dakvlak te repareren, dan zal hij een aantal stappen volgen. Het is allereerst belangrijk dat het oppervlak schoon is. Deze moet helemaal vrij zijn van vuil zoals bladeren, water en eventueel grind. Wilt u besparen op de kosten? Dan kunt u deze stap eventueel zelf uitvoeren. Vervolgens gaat de dakdekker op zoek naar het probleem. Dit neemt de meeste tijd in beslag. Hij zal allereerst een visuele inspectie uitvoeren maar als hier het probleem niet mee wordt gevonden dan zal hij lekdetectie inschakelen. Vervolgens is het tijd om de bron te repareren. Dit is precisiewerk en kan daarom even duren. Na het repareren volgt er een controle op waterdichtheid.

Zelf een dakreparatie uitvoeren

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Heerlen de vraag of het mogelijk is om zelf een dakinspectie en dakreparatie uit te voeren. Dit is zeker mogelijk, mits u een beetje een handige klusser bent. Daarnaast is het afhankelijk van de klus of het mogelijk is deze zelf af te handelen. Zo is het herstellen van een scheurtje in de dakgoot een relatief eenvoudige klus, maar het bijwerken van een lasnaad ingewikkelder en heeft u hier bovendien professioneel gereedschap voor nodig. Besluit u om zelf de dakreparatie uit te voeren? Dan dient u altijd uw veiligheid in acht te nemen. Kies voor een stevige ladder of zelfs een steiger als u vermoedt langere tijd met de klus bezig te zijn. Geen tijd of durft u het niet aan? Laat dan altijd een dakwerken expert het werk afhandelen.

zelf een dakreparatie uitvoeren?

Dakreparatie laten uitvoeren in Heerlen?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag met uw dakwerken!

Offerte aanvragen

Soorten dakbedekking

Om uw dak te beschermen tegen weer en wind hebt u de keuze uit diverse soorten dakbekleding. Traditioneel werden de Nederlandse daken bedekt met een rieten dakbekleding. Tegenwoordig wordt een rietdekker echter alleen nog ingeschakeld voor speciale authentieke woningen. Dakbekleding die tegenwoordig populair is voor het beschermen van platte daken is onder andere kunststof en bitumen. Wilt u meer weten over de kosten en mogelijkheden van de diverse soorten dakbedekking? Aarzel dan niet om meerdere offertes aan te vragen via het contactformulier. De dakrenovatie offertes zijn geheel vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

diverse soorten dakbedekking
rieten dak

Rieten dak

De rieten daken hebben een prachtige, natuurlijke uitstraling. Ze doen het dan ook erg goed op karakteristieke boerderijen. Rieten daken kunnen op twee manieren worden bevestigd. Bij de traditionele constructie ligt het riet direct op de houten latten van de dakconstructie. Aan de binnenkant is het riet zichtbaar. Deze constructie is echter minder brandveilig en niet bevorderlijk voor de isolatie. Nieuwe rieten daken worden daarom alleen nog maar als schroefdak geplaatst. Hierbij wordt eerst een gesloten dakconstructie gecreëerd waarop het riet wordt geplaatst. Hierdoor is de isolatiewaarde beter en dooft een brand sneller omdat er weinig zuurstof beschikbaar is. Rieten daken gaan gemiddeld 40 jaar mee.

bitumen

Bitumen

Bitumen staat ook wel bekend als dakleer, het is de meest gebruikte soort dakbedekking bij platte daken. Het materiaal ontstaat tijdens het produceren van ruwe olie. Dit zorgt ervoor dat de bedekking waterdicht en ijzersterk is. Bitumen is bovendien bestand tegen chemische stoffen en het heeft een grote kleefkracht. Het materiaal wordt geplaatst door te branden. De onderkant van het dakleer wordt met een brander verhit. Hierdoor smelt het materiaal samen met de onderlaag. De dakdekker gaat vervolgens met een aandrukroller over het dakleer om ervoor te zorgen dat alles, vooral de naden, goed op elkaar aansluit.

epdm dakbedekking

EPDM

De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het product is een vorm van dakbedekking die ideaal is voor een plat dak. Dit synthetische rubber heeft namelijk een aantal grote voordelen, zoals een hoge elasticiteit en wortelbestendigheid. Het is bovendien bestand tegen weersinvloeden zoals zon evenals temperatuurschommelingen. EPDM is daarnaast helemaal onderhoudsvrij, beloopbaar en helemaal recyclebaar. Het grootste voordeel van EPDM is echter dat het uit één stuk bestaat waardoor het vrijwel helemaal waterdicht is. Wilt u graag een groendak plaatsen? Omdat dit synthetische rubber wortelbestendig is, is het de ideale ondergrond voor een groendak.

kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Steeds meer van onze klanten uit Heerlen kiezen voor het bedekken van hun daken met een kunststof product. Dit komt doordat kunststof veel langer meegemaakt dan de traditionele dakbedekkingsoorten zoals bitumen. De levensduur van kunststof is gemiddeld zo’n 20 jaar langer. Een tweede voordeel van het materiaal is dat er weinig beschadigingen ontstaan. U bespaart dus sterk op de kosten voor een dakreparatie. Doordat er bij het aanbrengen van de kunststoffen platen geen brander nodig is, zorgt dit voor een veiliger en milieuvriendelijker proces. Bent u benieuwd naar de eigenschappen van het product in vergelijking met andere materialen? Vraag vrijblijvend kunststof dakrenovatie offertes aan.

dakbedekking van pvc

PVC dakbedekking

Kijken we naar de verschillende uitwerkingen van kunststof dakbedekking, dan zijn er twee materialen die het meeste worden toegepast: EPDM en PVC. Hierbij staat EPDM voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een soort synthetisch rubber dat men per rol voor ongeveer €15,- per vierkante meter verkoopt. PVC staat voor Poly Vinyl Choloride, dat eveneens per rol verkocht wordt. PVC heeft als voordeel dat het zeer duurzaam is, milieuvriendelijk, en dat het kan dienen als basis voor een groendak. Wilt u het platte dak laten beschermen tegen de weersinvloeden? Laat dan een erkend dakdekker uit ons netwerk een kunststoffen dakbekleding aanbrengen.

dakpannen Heerlen

Dakpannen

Naast rieten daken zijn voor Nederland ook dakpannen een traditionele vorm van dakbedekking. Het bedekken van de daken met dakpannen is dan ook één van de dakwerken die wij het meeste toepassen. Dakpannen hebben als voordeel dat zij een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding kennen. Daarnaast zijn dakpannen verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo kunt u bij menig dakwerken specialist zowel betonnen als keramische dakpannen kopen. Hiervan heeft de laatste variant de langste levensduur van alle soorten dakbescherming: ze gaan gemiddeld 50 jaar mee. Een dakpan kunt u bovendien gemakkelijk zelf van een dakreparatie voorzien.

groendak Heerlen

Groendak aanleggen

Wilt u een steentje bijdragen aan het milieu? Dan is een groendak het overwegen waard. Een dak begroeid met planten biedt veel voordelen. Het ziet er erg fraai uit en u verhoogt de levensduur én isolatie van uw dak. Er bestaan twee varianten: een intensief groendak en een extensieve variant. De eerste variant is in feite een daktuin, omdat er grassen, struiken en soms zelf bomen op groeien. De populaire vorm is een extensief groendak, aangezien deze variant weinig onderhoud vereist. De begroeiing bestaat uit mossen en vetplanten. Uw bedekking moet aan een aantal voorwaarden voldoen, voordat een groendak mogelijk is. Denk aan: een dakhelling van maximaal 60 graden, wortelbestendige dakbedekking, een geschikte dakconstructie en een goed afvoersysteem. De dakdekker uit Heerlen vertelt u graag of uw ondergrond aan deze voorwaarden voldoet.

dakbedekking doe het zelf

Dakbedekking doe het zelf

Het leggen van een dakbedekking is een klus die u eigenhandig kunt uitvoeren, mits u zorgt voor de juiste voorbereiding en goede gereedschappen. Een dakdekker die zich bij ons heeft aangesloten heeft voor het gemak een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Mocht u met het bedekken van uw plat dak zijn begonnen, maar beseft u tijdens het klussen dat de uitvoering niet helemaal naar wens is? Aarzel dan niet om alsnog een dakdekker in te schakelen voor de klus. Hierbij de tips:

  • Ga niet het dak op met harde wind, slecht weer of ijzel.
  • Controleer voor het bedekken van het dak of deze in orde is. De ondergrond moet goed schoon en droog zijn, en geen beschadigingen hebben.
  • Breng bij een betonnen onderlaag een voorstrijklaag aan.
  • Een onderlaag mag alleen worden geplaatst bij droog weer met een minimum temperatuur van 5 graden.
  • Breng voor de afwerking van de dakvloerranden boeidelen aan voor een prettige aanblik.
dakwerken uitvoeren in Heerlen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de verschillen tussen dakreparatie en dakrenovatie? Hebt u een vraag over één van de andere dakwerken die een dakdekker uit ons netwerk voor u kan uitvoeren? Of hebt u behoefte aan een exact prijzenoverzicht voor het vervangen van uw huidige bitumen of EPDM dakbedekking door een rieten exemplaar? Neem dan contact op met de dakdekkersbedrijven uit ons netwerk via het contactformulier. Vul uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in en wij sturen u meerdere offertes toe van dakdekkers uit de omgeving van Heerlen.

Veelzijdig netwerk

Wij vormen een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Ook voor andere diensten dan die van een rietdekker of dakdekkersbedrijf zijn wij benaderbaar. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s voor een indruk.