Example Site – Frequently Asked Questions(FAQ)


Dakdekker in Groningen gezocht?

Ontdek de scherpe prijzen. Vergelijk gratis offertes.

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Groningen

Uw dak dient u ten allen tijde te beschermen tegen weer en wind. Het is dus verstandig om regelmatig dakwerken uit te laten voeren door een erkende dakdekker uit Groningen. Hij voert niet alleen een dakinspectie of dakonderhoud uit, maar staat ook voor u klaar bij een dakreparatie, schoorsteenrenovatie, dakrenovatie, repareren van dakgoten of het plaatsen van nieuwe dakbedekking. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal 5 offertes van dakdekkers uit de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de dakdekker die aan uw wensen voldoet! Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden en kosten van een dakdekker.


dakdekker Groningen

Dakdekker in Groningen: voor alle dakwerken

U schakelt een dakdekker uit Groningen in voor allerlei dakwerken. Dakdekkers hebben veel verantwoordelijkheden, hierdoor zijn de werkzaamheden erg divers. Werkzaamheden die onder dakwerken vallen zijn een dakreparatie om bepaalde onderdelen van het dak te repareren, of een dakrenovatie waarbij het hele dak of een gedeelte wordt vervangen.

Welke taken voeren dakdekkers nog meer uit?

Andere taken zijn dakonderhoud, om de levensduur van het dak te verlengen, maar ook dakinspectie en het verhelpen van een daklekkage. Natuurlijk behoren het plaatsen van dakbedekking voor een plat of schuin dak ook onder de werkzaamheden.

De dakwerken op een rijtje:

 • Dakrenovatie
 • Dakreparatie & dakonderhoud
 • Dakinspectie
 • Dakbedekking plaatsen
 • Daklekkage opsporen en verhelpen
 • Dakgoten repareren

Waarom een dakdekkersbedrijf uit Groningen inschakelen?

Het is mogelijk om bepaalde dakwerken zelf te doen, maar het is verstandiger om het uit te besteden aan een erkend dakdekkersbedrijf uit Groningen. Op een dak werken, betekent ook op hoogte werken. Dit is behoorlijk gevaarlijk werk.

Een dakdekker heeft ruime ervaring, is gewend om op hoogte te moeten werken en beschikt over de juiste kennis en materialen voor dakonderhoud, een dakrenovatie of een dakreparatie. Bovendien geeft een dakdekker u het nodige advies over, bijvoorbeeld, de soorten dakbedekking.

De voordelen op een rij:

 • U hoeft zelf niet op grote hoogte te werken.
 • Een dakdekker beschikt over ervaring en de juiste kennis.
 • Hij voorziet u van het nodige advies.

Wat kost een dakdekker?

Het inhuren van een dakdekker uit Groningen kost gemiddeld €40,- per uur. Echter bent u er niet met alleen het uurloon. U moet ook denken aan de prijzen voor de soort klus en eventuele materiaalkosten. Laat u bepaald kluswerk uitvoeren, zoals een dakreparatie, dan is dit in verhouding goedkoper dan bijvoorbeeld dakonderhoud of het nieuw laten plaatsen van bedekking. Voor kluswerk liggen de gemiddelde prijs op €35,- per uur. Voor nieuwbouw dakwerken in Groningen is het uurtarief gemiddeld €40,-. Meer informatie vindt u op de pagina kosten dakdekker of vraag een gratis offerte aan.

Uurtarief dakdekker in 2021

Type dakwerken Gemiddeld uurloon*
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud €45,-
Kluswerk €35,-

*Let op: dit is een gemiddeld uurloon, dat per dakdekker kan verschillen.

Op zoek naar een geschikt dakdekkersbedrijf uit Groningen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Start gratis offerteaanvraag!

Kosten dakwerken

Wat de kosten van dakwerken zijn, hangt vooral af van het type werk. De prijzen van een dakdekker liggen gemiddeld rond de €35,- tot €45,- per uur. Voor een dakreparatie liggen de prijzen tussen de €150,- en €250,- per m², inclusief materiaal en btw.

Dakonderhoud is relatief goedkoop, gemiddeld €15,- per m². Wilt u een dakrenovatie laten uitvoeren of de huidige dakbedekking vervangen? Reken dan op een gemiddelde prijs tussen de €75,- en €130,- per m².

Bekijk onderstaande tabel voor gemiddelde prijzen van dakwerken uit Groningen. Dakwerker inschakelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Kosten van de dakwerken in 2021

Wat? Omschrijving Gemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekker Uurloon is afhankelijk van type klus. €35,- tot €45,- per uur
Dakreparatie bij plat dak Zwakke gedeelten vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking. €75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking. €75,- tot €130,- per m²**
Dakonderhoud Reinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren €15,- per m²

***Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!
**Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
*Van bitumen tot EPDM.

Wat beïnvloedt de prijs van een dakdekkersbedrijf?

  Er zijn diverse factoren die de prijzen beïnvloeden van een dakdekkersbedrijf. Ten eerste is dit het soort werk en het materiaal. Een bitumen dak is bijvoorbeeld goedkoper dan een rieten dak en de prijs van dakonderhoud ligt lager dan van een dakreparatie in Groningen.

  Daarnaast speelt het aantal jaar ervaring ook mee. Een beginner hanteert een lager uurtarief dan een ervaren dakdekker. Bovendien is een specialistische klus, zoals een rieten dak door een rietdekker, duurder dan bijvoorbeeld het plaatsen van bedekking op een plat dak. De laatste factor is of de dakdekkers uit de Randstad of overige provincies komen.

  De factoren:

 • Soorten dakwerken en materiaal
 • Hoeveel jaar ervaring
 • Algemene specialistische klus
 • Randstad of overige provincies

Dakdekker nodig voor dakwerken in Groningen?

Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes!

Gratis offertes vergelijken!

dakreparatie Groningen

Dakreparatie Groningen

Een dak is een ontzettend kwetsbaar onderdeel van uw woning. Bij dakschade, zoals een lek, kan het zijn dat dit de rest van het huis aantast. Heeft u last van een daklekkage of dakschade? Dan komt dit vaak door lekkende dakgoten, afgebladderd houtwerk, kapot loodwerk of de roofing die scheefligt of scheurt.

Het is het verstandig om een dakdekkersbedrijf in te schakelen voor de dakreparatie. Laat u een gedeelte van het dak vervangen? Reken dan op prijzen tussen de €250,- en €300,- per m². Een dakreparatie voor een schuin dak kost gemiddeld €250,- per m². Voor het vervangen van nokvorsten of dakgoten betaalt u tussen de €50,- en €100 per meter. Deze prijzen voor een dakreparatie in Groningen zijn inclusief btw. Vrijblijvend contact met een dakdekker over de prijzen of mogelijkheden? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.


Dakreparatie bij plat dak?

Hoe gaat een reparatie in zijn werk bij een plat dak? Eerst zorgt het dakdekkersbedrijf dat het probleem geanalyseerd wordt, bijvoorbeeld door een dakinspectie in Groningen te doen.

Het beste is ook om een dakreparatie uit te voeren als het dak schoon is. Laat dus eerst het dak reinigen voor de reparatie. Daarna gaat de dakdekker uw dak repareren. Repareren is precisiewerk, waarbij een reparatiepasta gebruikt wordt om het dak te dichten. In andere gevallen wordt er een nieuwe laag aangebracht. Na het repareren controleren de dakdekkers of het dak weer waterdicht is en de lekkage verholpen is.

Meer informatie over dakreparatie van een plat dak leest u op deze pagina.

Dakreparatie bij een hellend dak?

Bij een hellend dak is een reparatie en het vinden van de dakschade behoorlijk eenvoudig. Vaak is een scheur in de dakpan te zien, of de dakpan ligt niet meer op de juiste plaats of is weggewaaid door een storm. Andere oorzaken zijn kapotte dakvorsten of een vervaagde glazuurlaag.

Is uw dak verder in goede staat?

Dan is de reparatie eenvoudig en worden de kapotte of missende dakpannen vervangen voor nieuwe. Is de glazuurlaag aangetast? Dan is het mogelijk dat ze hun levensduur bereikt hebben en het gehele dak vervangen moet worden. Schakel een dakdekker in die deze dakreparatie voor u doet. Besparen op de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40%!


Dakreparatie in Groningen nodig?

Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!

dakrenovatie Groningen

Dakrenovatie Groningen

ls het dak van uw woning zijn beste tijd gehad heeft, is het tijd voor een dakrenovatie. Een dak is erg kwetsbaar door de weersomstandigheden in Nederland. Stel de dakrenovatie dus niet uit. Bij een dakrenovatie wordt vaak de huidige dakbedekking verwijderd en vervangen voor nieuwe.

Maar wanneer is een dakrenovatie precies nodig?

Als de dakbedekking de levensduur bereikt heeft of er schade is aan een groot deel van het dakoppervlak. Wacht u te lang met een dergelijke dakrenovatie of denkt u dat het op te lossen is met kleine dakwerken zoals een dakreparatie? Dan is het mogelijk dat de dakconstructie op den duur zo aangetast wordt dat u het volledige dak moet vernieuwen.

Onder dakrenovatie valt vaak ook het vervangen van dakgoten en het aanbrengen van dakisolatie. Voor een dakrenovatie in Groningen betaalt u een totaalprijs tussen de €2.250,- en €6.500,-, afhankelijk van wat voor dak u heeft en welk materiaal er gebruikt wordt.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Dakrenovatie bij plat of hellend dak?

Of u nu een plat of een schuin dak heeft, een dakrenovatie in Groningen is altijd mogelijk. Er zijn een aantal opties als het op een dakrenovatie aankomt. Zo is het mogelijk om nieuwe dakbedekking te laten plaatsen en direct dakisolatie aan te brengen. Andere opties zijn een onderdak te plaatsen als extra beschermingslaag of een volledig nieuwe dakconstructie aan te brengen.

Wat voor dakrenovatie er uitgevoerd wordt, is vooral afhankelijk van de staat van uw dak. Schakel altijd een erkende dakdekker uit Groningen in die de dakrenovatie voor u doet. Schakel een dakdekker in door het vergelijken van offertes.

Dakdekker inschakelen voor een volledig nieuw dak

Is de dakconstructie dusdanig aangetast dat het niet meer te redden is, bijvoorbeeld door een verzakking of aantasting door vocht? Dan is het noodzakelijk om een volledig nieuw dak te laten plaatsen door een dakdekkersbedrijf uit Groningen.

In sommige gevallen is het ook nodig om de muurplaat, een plaat die het gewicht van het dak verdeelt onder de onderliggende muren, te vervangen. Dakdekkers zorgen dat de dakwerken professioneel uitgevoerd worden en u hier zelf geen omkijken naar hebt!

Benieuwd naar alle prijzen? Lees het op de pagina kosten nieuw dak.

Nieuwe dakbedekking voor plat dak

Laat u de dakbedekking vernieuwen door een dakdekkersbedrijf? Dan heeft u de keuze uit diverse soorten, namelijk bitumen, PVC of EPDM. Het is ook mogelijk om een groendak te nemen, maar dit heeft vaak wel een wortelbestendige ondergrond nodig zodat er vegetatie op kan groeien.

Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd en is een waterdicht, sterk materiaal met een grote kleefkracht. Pvc is in veel kleuren verkrijgbaar, is net als bitumen ook waterdicht en de witte variant is zonwerend. EPDM is goed bestand tegen temperatuurverschillen, is onderhoudsarm en waterdicht.

Dakpannen vervangen

Dakpannen zijn een betrouwbaar materiaal voor een schuin dak. Dit komt omdat dit type dakbedekking in verhouding niet duur zijn en een lange levensduur hebben. Het vervangen is dus vaak een eenmalige investering.

Het vervangen van betondakpannen kost gemiddeld €50,- per m². Laat u kleidakpannen vervangen? Dan liggen de prijzen rond de €60,- per m². Deze prijs is inclusief plaatsing en btw. Het voordeel van vervangen is de snelle plaatsing en de relatief lage prijzen.

Dakpannen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en eenvoudig in onderhoud. Het is mogelijk om zelf een dakpan te vervangen, maar schakel hier liever dakdekkers uit Groningen voor in.

Lees hier meer over het leggen van dakpannen.

Video: het leggen van dakpannen

Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

Dakrenovatie in Groningen laten uitvoeren?

Betaal niet te veel door gratis offertes te vergelijken!

Gratis offertes ontvangen

dakonderhoud Groningen

Dakonderhoud Groningen: verleng de levensduur

Een dak heeft veel te verduren. Dit komt door de continue verandering van weersomstandigheden en temperaturen. Door regelmatig en goed dakonderhoud, behoedt u uw dak voor grote schade en zorgt u voor een verlenging van de levensduur.

In algemene zin vallen er een aantal zaken onder dakonderhoud in Groningen. Dit zijn een dakreiniging inclusief het afvoeren van vuil, een inspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en het uitvoeren van een kleine reparatie. U betaalt hier tussen de €5,- en €17,- per m².

Het is ook een optie om dakcoating aan te laten brengen door een dakdekker. Dit is de ideale oplossing voor verkleurde dakpannen. Bij dakcoating wordt het dak gereinigd, een primer aangebracht en voorzien van de gewenste kleur. Coaten kost tussen de €10,- en €20,- per m².

Dakdekker inschakelen voor dakonderhoud in Groningen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Lood- en zinkwerk

Lood- en zinkwerk is het loodwerk bij de schoorsteen, de loodpan bij uw dakdoorvoer, dakkapel en borstweringen en dakgoten. Zink wordt veel gebruikt voor dakgoten omdat het een hoge kwaliteit heeft en een fraaie uitstraling heeft.

Lood wordt voornamelijk gebruikt bij een schoorsteen om vocht buiten te houden. Versleten lood kan namelijk een lekkage veroorzaken. In zo’n geval is het slim om een dakdekker uit Groningen in te schakelen en het lood- of zinkwerk te laten repareren of een schoorsteenrenovatie te laten uitvoeren.

Nokvorst reparatie

Als de nokvorsten niet meer waterdicht zijn, kan dit voor een vervelende lekkage en gevaarlijke situaties zorgen. Een nokvorst zorgt dat de twee aparte dakhelften op de top samengevoegd worden. Het is dus een erg belangrijk onderdeel van het dak en gaat gemiddeld 30 tot 40 jaar mee.

Belangrijk is wel om met enige regelmaat, om de 10 jaar, te kijken hoe de nokvorst ervoor staat. Is de nokvorst kapot? Laat dan een nokvorst reparatie doen door een dakdekkersbedrijf. Dakdekkersbedrijf uit Groningen inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar!

boeidelen vervangen

Boeidelen vervangen

Boeidelen bestaan vaak uit kunststof of hout en zijn opstaande randen van platte daken, dakgoten of dakranden. Bij zowel kunststof als hout is het belangrijk dat het goed onderhouden wordt. Boeidelen moet om de 7 jaar geschilderd of onderhouden worden.

Is het onderhoud te lang niet gedaan en is het verrot? Laat dan de boeidelen vervangen. Verstandig is om houten boeidelen te vervangen voor kunststof, omdat dit veel minder onderhoud vergt.

Houtrot herstellen

Is er houtrot aanwezig? Dan is het belangrijk dat dit verholpen en hersteld wordt. Schakel een dakdekkersbedrijf uit Groningen in. Zij voeren diverse dakwerken uit om het dak te versterken. Zo vervangen ze de boeiboorden, het dakbeschot, sierlatten of de houten constructie van het dak. Houtrot moet op de juiste manier aangepakt worden, voordat er nieuwe dakbedekking geplaatst kan worden.

Dakinspectie door de dakdekker

Naast regelmatig dakonderhoud is het ook verstandig om eens in de zoveel tijd een dakinspectie in Groningen te laten uitvoeren door een dakdekkersbedrijf. Tijdens een dakinspectie wordt het dak gecontroleerd en geïnspecteerd op beschadigingen en slijtage. Een dergelijke inspectie voorkomt daklekkage en hoge kosten. Laat dit dus regelmatig uitvoeren.

Dak laten onderhouden in Groningen?

Vergelijk gratis offertes & ontdek de scherpe prijzen!

Start gratis offerteaanvraag!

daklekkage Groningen

Daklekkage Groningen, wees er snel bij

Bij een daklekkage bij uw schuur of huis is het belangrijk om snel in actie te komen en het lek te laten repareren zodat ergere schade voorkomen wordt. U kunt kijken of het mogelijk is de daklekkage zelf op te sporen en te repareren. Het is alleen handiger om het opsporen en de reparatie door dakdekkers uit Groningen.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een dakdekker bij u in de buurt! Belangrijk is ook om de oorzaak van de daklekkage in Groningen te achterhalen, zodat een juiste oplossing voor het probleem gevonden wordt.

Lees hier meer informatie over lekkage pannendak en lekkage plat dak.

Welke soorten daklekkages zijn er?

  Een daklekkage is niet fijn en kan voor enorme overlast en andere nare gevolgen zorgen. Er zijn een aantal soorten oorzaken te onderscheiden als het op een lekkage aankomt. Veroorzakers van een lekkage kunnen zowel op een pannendak, plat dak of hellend dak voorkomen.

  De soorten daklekkages zijn:

 • Lekkage bij de dakkapel
 • Kapotte dakgoten
 • Gescheurde of uitgedroogde roofing
 • Verschoven of weggewaaide dakpan
 • Een verstopte afvoer

Daklekkage opsporen: lekdetectie

Om een daklekkage in Groningen op te sporen schakelt u het beste een dakdekkersbedrijf in die een lekdetectie uitvoert. Een specialist zorgt met speciale lekdetectie voor het opsporen van de lekkage. Er zijn diverse methodes voor het opsporen. Zo is het mogelijk om via een ultrasone lekdetectie het lek op te sporen of met behulp van een vochtmeting.

Exacte prijzen weten voor dakwerken?

Vul het offerteformulier in & ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes ontvangen

dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak

Als het op een plat dak aankomt, zijn er 4 veelvoorkomende soorten bedekking. Elke soort voldoet, indien correct aangebracht, aan de basistaak: uw huis of schuur beschermen tegen het weer.

Wilt u prijsopgaven ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

De prijzen voor het bedekken van een plat dak verschillen nogal. Dit komt onder andere door de materiaalsoort. Wilt u bitumen laten plaatsen? Dan liggen de gemiddelde prijzen rond de €45,- per m². Een groendak en PVC kosten rond de €55,- per m². Voor EPDM betaalt u gemiddeld €50,- per m². De prijzen zijn inclusief plaatsing en btw. Schakel dakdekkers uit Groningen in voor het plaatsen van de dakbedekking. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Kosten dakbedekking plat dak: 2021

Dakbedekking plat dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Bitumen €45,- 25 jaar
Pvc €55,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig) €55,- 60 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Ontvang gratis offertes.

Gratis offertes vergelijken
Meer weten over de prijzen en mogelijkheden van dakbedekking voor het platte dak? Vraag dan gratis offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes van dakdekkers uit uw regio.
Gratis offertes vergelijken

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking ontstaat bij de productie van ruwe aardolie. Het wordt ook wel dakleer of roofing genoemd en wordt veelvuldig gebruikt op de Nederlandse daken. Niet voor niets, want dakleer hebben een aantal voordelige eigenschappen.

Wat zijn deze voordelen dan?

Bitumen is een waterdicht, ijzersterk materiaal met grote kleefkracht. Bovendien is het uitstekend bestand tegen chemische stoffen. Er zijn twee soorten dakleer te onderscheiden: APP en SBS. De gemiddelde kosten voor bitumen zijn €25,- per m². Helaas heeft het ook nadelen. Zo is het niet heel elastisch, is het niet goed bestand tegen uv-straling en heeft het een relatief korte levensduur van 25 jaar. Laat roofing aanbrengen door een erkend dakdekkersbedrijf uit Groningen.

APP bitumen

APP staat voor Atactisch PolyPropyleen. Kort gezegd betekent dit dat er een elastische kunststof in verwerkt zit. Dit zorgt er onder andere voor dat APP soepeler en buigzamer is, wat goed is bij temperatuurschommelingen. Daarnaast is APP uv-bestendig en heeft het weinig onderhoud nodig.

SBS bitumen

De andere variant is SBS, wat Styreen Butadieen Styreen betekent. Het houdt in dat er kunstmatig gefabriceerd rubber in verwerkt is. Hierdoor is SBS een stuk soepeler en buigzamer en heeft het een grote kleefkracht. Dit zorgt ervoor dat het materiaal beter bestand is tegen temperatuurwisselingen en de kans op lekkages verkleind.

EPDM dakbedekking

EPDM is een voordelige soort dakbedekking met als voordeel dat het volledig op maat gemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat het precies op uw dak past. EPDM is een hightech synthetisch rubber wat een hoge elasticiteit kent. Bovendien blijft het elastisch bij temperatuurschommelingen en is het uitstekend bestand tegen diverse weersinvloeden en uv-straling.


EPDM is onderhoudsvrij, volledig recyclebaar en altijd te belopen. Het is ook wortelbestendig, wat het geschikt maakt om er een groendak op te plaatsen. De levensduur van een EPDM-dak ligt rond de 40 jaar. Benieuwd naar de kosten? U betaalt zo’n €50,- per m².

Pvc-dakbedekking

PVC staat voor PolyVinylChloride en is gemaakt van kunststof. Dit type bedekking wordt op dezelfde manier aangebracht als bitumen, namelijk met lijm en hete lucht. Het wordt op het dak uitgerold en op maat gesneden. PVC is waterdicht en uv-bestendig, maar is ook volledig recyclebaar. Daarnaast is het een milieuvriendelijk materiaal, heeft u er geen onderhoudstaak aan en is het wortelbestendig.

Maar wat zijn de kosten voor pvc?

De kosten voor pvc-dakbedekking verschillen, maar de gemiddelde prijs ligt rond de €55,- per m². Het is een relatief dure vorm van dakbedekking, aangezien de levensduur zo’n 25 jaar is.


Nieuwe dakbedekking in Groningen laten leggen?

Bespaar door gratis offertes te vergelijken!

Ontvang gratis offertes!

dakbedekking hellend dak

Dakbedekking voor hellend dak

Uiteraard zijn er ook bij een hellend dak diverse soorten te onderscheiden. De meest bekende variant zijn dakpannen, maar u kunt ook kiezen voor een rieten dak of een dak van metaal. Direct prijsopgaven ontvangen? Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de kosten!


Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

De prijzen variëren nogal, en hangen voornamelijk af van het type materiaal dat gebruikt wordt. Een pannendak is het goedkoopst en gaat relatief lang mee. Dit is de reden dat veel mensen kiezen voor dakpannen.

Wat kosten de verschillende soorten dakbedekking?

De gemiddelde prijzen liggen tussen de €50,- en €60,- per m². Een rieten dak zorgt voor een landelijke en unieke uitstraling. Hier betaalt u ook voor, de gemiddelde prijs ligt rond de €100,- per m². De duurste variant voor een schuin dak is metaal. U investeert in een hoog bedrag, maar u heeft vervolgens enorm lang plezier van dit type dak. Metaal gaat namelijk tussen de 50 en 100 jaar mee.

Kosten dakbedekking hellend dak: 2021

Dakbedekking hellend dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen) €50,- tot €60,- 30 tot 50 jaar
Rieten dak €100,- 40 jaar
Metaal (aluminium tot koper) €75,- tot €120,- 50 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes ontvangen
Meer weten over de prijzen en mogelijkheden van dakbedekking voor een hellend dak? Vraag dan gratis offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes van dakdekkers uit uw regio.
Gratis offertes ontvangen

Dakpannen

De meest gebruikte variant op Nederlandse daken zijn dakpannen, dit komt door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen. Zo heeft een pannendak een lange levensduur, zijn ze bestand tegen álle weersomstandigheden en zijn ze brandveilig. Bovendien zijn ze snel te plaatsen en is het onderhoud eenvoudig.

Er zijn twee soorten te onderscheiden, namelijk betondakpannen en kleidakpannen. De betonvariant is goedkoper, maar de keramische variant heeft een langere levensduur van 30 tot 50 jaar. Ook zijn kleidakpannen beter geschikt voor lastige daken. Voor dakpannen betaalt u tussen de €50,- en €60,- per m², afhankelijk of u betondakpannen of kleidakpannen neemt.

Riet

Rieten daken zijn populair, en niet voor niets. Met een rieten dak geeft u uw woning een authentieke uitstraling en is uw huis een plaatje om naar te kijken. Riet werd vroeger vooral gebruikt voor daken, maar tegenwoordig is riet een luxeproduct.

Bent u op zoek naar een materiaal dat uw woning onderscheid van andere huizen?

Dan is riet de oplossing. Een rieten dak is relatief gezien wel duur, gemiddeld €100,- per m², maar u krijgt er wel veel voor terug. Een rieten dak is toepasbaar als traditionele constructie en als schroefdak. De levensduur ligt rond de 40 jaar. Laat een rietdekker het rieten dak voor u leggen.

Metalen dak: aluminium, zink en koper

Een ander materiaal dat steeds populairder wordt op hellende daken is metaal. Vroeger was dit vooral praktische vorm van dakdekken, maar tegenwoordig wordt het veel gebruikt bij moderne woningen. Metaal is namelijk onderhoudsvrij, eenvoudig te buigen en heeft een ontzettend lange levensduur.

Er zijn drie soorten materialen te onderscheiden bij een metalen dak, dit zijn: aluminium, zink en koper. Zink heeft de langste levensduur van zo’n 100 jaar. Koper is de opvallendste variant en aluminium is heel buigzaam, waardoor het geschikt is voor bijzondere constructies. Een metalen dak aanbrengen? Een dakdekkersbedrijf staat voor u klaar.

De prijzen voor een metalen dak variëren en liggen tussen de €75,- en €120,- per m².

Keurmerken dakdekkersbedrijf Groningen

Als u een dakdekkersbedrijf uit Groningen wilt inschakelen voor diverse dakwerken, is het verstandig om te kijken naar diverse keurmerken. Keurmerken geven aan dat de desbetreffende dakdekker kwaliteit levert en zich aan diverse opgestelde regels houdt. Een bekend keurmerk is KOMO. Een dakdekker met KOMO-keurmerk wordt getoetst en gekeurd en belooft kwaliteit. Meer weten? Kijk op komo.nl.

Welke keurmerken zijn er nog meer?

Dakmerk is een keurmerk voor platte daken. Een dakdekkersbedrijf met het Dakmerk-keurmerk biedt u zekerheid en kwaliteit. Ga naar dakmerk.nl voor meer informatie. Tot slot is er nog Vebidak, een brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Zij voldoen aan criteria op het gebied van continuïteit en ondernemerschap. Meer weten? U kijkt op vebidak.nl voor meer informatie.

Recent aangevraagde offertes

[cgv overigeprovincies]

dakdekkersbedrijf Groningen

Dakdekker nodig? Gratis dakwerken offertes!

Dakwerken zijn belangrijk zodat uw dak goed onderhouden wordt en u geen last krijgt van een daklekkage of dakschade. Het is wel verstandig om dergelijke dakwerken, zoals dakonderhoud, een dakreparatie, schoorsteenrenovatie of dakrenovatie, over te laten aan een erkend dakdekkersbedrijf uit Groningen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal 5 offertes van dakdekkers uit Groningen. Vergelijk de offertes en kies een dakwerker die bij u past!


Gratis offertes vergelijken!

Klanten over de aangesloten dakdekkers

Op basis van 36 beoordelingen.

Deskundigheid – 90%
Prijzen van de offerte – 87%
Snelheid van dakdekker – 92%
Gemiddelde score – 89%