Uw dak is onze expertise!

Direct een dakdekker uit ons netwerk aan de lijn.

Bel 085 444 7644

Dakwerken Gelderland

Op zoek naar een ervaren dakdekker uit Gelderland voor het uitvoeren van dakwerken? Een dakdekker zorgt voor het onderhoud om de levensduur van het dak te verlengen en repareert snel en vakkundig lekkages. Op deze pagina leest u alles over de dakwerken van een dakdekkersbedrijf. Denk hierbij aan een dakreparatie van een daklekkage, een dakrenovatie en de materialen voor dakbedekking. Ook geven we u meer inzicht in de gemiddelde prijzen waar u rekening mee moet houden.

Spoed?

Heeft u met spoed een vakman nodig? Bel dan naar 085 444 7644 om in contact te komen met een dakdekkersbedrijf uit de regio. Een vakman is daarna spoedig bij u ter plaatse! Wilt u een dakrenovatie of andere dakwerken laten uitvoeren? Vul dan het offerteformulier in. U bespaart door gratis en vrijblijvende offerte te vergelijken!


dakdekker in Gelderland

Dakdekker in Gelderland voor al uw dakwerken

Wist u dat de dakwerken van een dakdekker uit de omgeving van Gelderland zeer divers zijn? Hij legt niet alleen vakkundig nieuwe dakbedekking, maar voert ook reparaties en renovaties uit. Met een dakrenovatie verlengt u de levensduur van uw dak. Dakonderhoud is ook belangrijk voor de levensduur en het voorkomen van een daklekkage. Tot de dakwerken behoort ook lood- en zinkwerk. De vakman voert de volgende dakwerken voor u uit:

 • Dakinspectie en dakreparatie
 • Dakonderhoud
 • Dakrenovatie
 • Leggen van nieuwe dakbedekking

Daklekkage Gelderland?

Een daklekkage is schadelijk voor uw woning in Gelderland. Het veroorzaakt bijvoorbeeld vochtplekken, houtrot aan de constructie en schimmelvorming. Bovendien zorgt het voor een muffen en bedompte lucht in huis. Schakel een vakman in voor het repareren van een daklekkage. Hij spoort de locatie eerst op met een detectie en begint daarna meteen met de dakreparatie. Heeft u vaak last van een lekkage? Dan is het verstandig om een dakrenovatie uit te laten voeren.

Spoedservice bij daklekkages

Daklekkage? Bel dan meteen naar 085 444 7644! Door te bellen komt u in contact met een dakdekkersbedrijf uit de regio Gelderland. Een dakdekker is snel bij u op locatie voor het uitvoeren van een lekdetectie en het dichten van de daklekkage. Ons netwerk bestaat uit vele ervaren dakdekkers. Er is altijd een dakdekker bij in u in de buurt.

Met spoed een dakdekker nodig voor dakwerken?

Bel om direct in contact te komen met een dakwerker in de buurt!

Bel 085 444 7644
spoedservice

Nu bereikbaar.


Belang van een dakinspectie

Een gedegen dakinspectie zorgt ervoor dat u een hoop kosten kan besparen. U voorkomt een onnodig dure dakrenovatie doordat er precies in kaart is gebracht wat de huidige staat van uw bedekking is. Tijdens de dakinspectie let men ook op de dakconstructie en de afvoer van het regenwater. Van een preventieve dakinspectie op kantoorpanden tot aan een inspectie op uw garagedak: de dakdekker uit ons netwerk helpt u graag. Dat geldt voor zowel platte als hellende daken.

Door jarenlange ervaring en geavanceerde technieken wordt het dak van A-Z geïnspecteerd. Bijkomend voordeel van de dakinspectie: u hoeft zelf geen risico te nemen door uw dak te beklimmen. Naderhand krijgt u advies van de dakdekker uit Gelderland. Samen met de expert bekijkt u de opties.

dakreparatie in Gelderland

Dakreparatie Gelderland

Door een storm of door vorst kunnen er heel wat beschadigingen aan de dakgoten of dakafwerking ontstaan. Denk hierbij aan dakpannen die verschuiven, of kleine scheurtjes in de hemelwaterafvoer. Door op tijd een dakdekker in te schakelen voor een eenvoudige dakreparatie, voorkomt u grotere problemen zoals een daklekkage. Bovendien blijft de isolatiewaarde intact en zorgt u ervoor dat uw dak weer volledig hersteld is.

Afhankelijk van uw daktype bestaat een dakreparatie uit het vervangen van enkele dakpannen of het dichtplakken van kleine scheurtjes. De kosten van een dakreparatie liggen een stuk lager dan de prijzen voor een volledige dakrenovatie, maar wanneer u het dak ieder jaar opnieuw moet laten repareren, bent u misschien goedkoper uit als u het oppervlak toch laat renoveren of vernieuwen. Vrijblijvend contact met een dakdekker over de prijzen of mogelijkheden? Bel dan 085 444 7644.

Dakreparatie bij een plat dak

De bedekking van een plat dak kan gaan scheuren door temperatuurswisselingen en naden kunnen loslaten. Kunststof en bitumen wordt namelijk in banen gelegd en bij een naad die niet waterdicht is, ontstaat er een daklekkage. Voor een dakreperatie van een dak gebruikt de dakdekker bijvoorbeeld lijm, waterdichte pasta bij scheurvorming of hij vervangt een gedeelte.

Dakreparatie bij een hellend dak

Eén van de meest voorkomende reparaties bij een schuin dak in Gelderland is het repareren van een verschoven dakpan. Een dakpan verschuift soms door een fikse storm of doordat een panhaak los is gesloten. Gelukkig is deze dakreparatie vaak niet moeilijk en snel uit te voeren door een dakdekker. Bij poreuze dakpannen is het niet altijd nodig om nieuwe te plaatsen. Een dakreparatie met een speciale vochtwerende dakcoating is dan een goede oplossing. Een dakrenovatie is nodig wanneer u steeds vaker een reparatie moet uitvoeren.

Dakreparatie in Gelderland laten uitvoeren?

Bel om direct in contact te komen met een dakdekker in de buurt!

Bel 085 444 7644
spoedservice

Nu bereikbaar.


dakrenovatie Gelderland

Dakrenovatie Gelderland

Met een dakrenovatie ziet het dak van uw woning in Gelderland er weer als nieuw uit! Een dakrenovatie bestaat uit het renoveren van een aantal onderdelen van het dak of het renoveren van het gehele dak. Het voordeel van een dakrenovatie is dat het een stuk goedkoper is dat een gloednieuw dak en dat u bovendien de levensduur aanzienlijk verlengt.

Plaats bijvoorbeeld nieuwe dakbedekking, verstevig de dakconstructie of monteer nieuwe hemelwaterafvoer. Ook het aanbrengen van dakisolatie of een schoorsteenrenovatie behoort tot deze dakwerken. Schakel voor een dakrenovatie een dakdekker in voor het beste resultaat! Benieuwd naar de prijzen? Vraag een gratis offerte aan. U ontvangt maximaal 5 offertes.

Dakbedekking vervangen, wat doet de dakdekker?

Is het nodig dat de dakdekker uit Gelderland de dakbedekking vervangt? Dan haalt hij eerst de oude bedekking eraf. Hij controleert altijd de constructie en of er sprake is van houtrot. Bij beschadigingen voert hij eerst een dakreparatie uit. Daarna plaatst hij nieuwe bedekking. De prijzen voor het plaatsen van nieuwe bedekking zijn afhankelijk van het materiaal waar u voor kiest. Het is niet altijd nodig om de oude bitumenlaag te verwijderen. De nieuwe laag kan er namelijk in een aantal gevallen overheen gelegd worden. Zo bespaart u op de kosten van het verwijderen.

Dakpannen vervangen, hoe werkt het?

Is het nodig om een gedeelte van het pannendak te vervangen? Dan schuift de vakman eerst de bovenliggende dakpannenlaag omhoog. Hij verwijdert daarna de kapotte dakpannen en plaatst nieuwe exemplaren. De bovenliggende laag schuift hij daarna weer naar beneden. Bij slijtage of ouderdom is het nodig om het gehele pannendak te vernieuwen.

De dakdekkers verwijderen de oude dakpannen en plaatsen daarna nieuwe. Ook de nokvorsten worden vernieuwd, deze zorgen voor een waterdichte verbinding tussen de twee dakhelften. Combineer de dakwerken met het aanbrengen van isolatie om te besparen op de energiekosten.

Video: het leggen van dakpannen

Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

Oud dak vervangen

Komen er steeds vaker een lekkage voor of moet u vaak een dakreparatie laten uitvoeren? Dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuw dak te laten plaatsen. De dakdekkers bouwen eerst een nieuwe dakconstructie van hout op. Op deze constructie wordt ook de dakisolatie aangebracht. Met de dakisolatie voorkomt u warmteverlies. U bespaart zo aanzienlijk op de energiekosten! Daarna plaatsen de dakdekkers de dakbedekking.

Om te besparen op de kosten is het soms ook mogelijk om een overzetdak te plaatsen. Dit is niet geschikt voor alle daken, dus laat u goed informeren door een dakdekkersbedrijf uit Gelderland.

Dakgoten vervangen

Om nieuwe dakgoten te plaatsen, verwijdert de dakdekker uit Gelderland eerst de oude gootdelen. Hij plaatst daarna nieuwe gootbeugels. Het is belangrijk dat deze niet te hoog of te laag hangen, anders stroomt het regenwater er niet goed in. U moet uw dakgoten vervangen wanneer deze verouderd of versleten zijn of bij een grote beschadiging. Alle verbindingen tussen de verschillende gootdelen en de regenpijpen worden gedicht met speciale verbindingsstukken, lijm of rubberen strips.

Laat uw dak renoveren door een dakdekkersbedrijf!

Uw dak ziet er weer als nieuw uit. Vul het offerteformulier in.

Offerte ontvangen

daklekkage verhelpen Gelderland

Soorten daklekkages

Daklekkages komen voor op alle daktypen, maar ook bij een dakraam, dakkapel of een schoorsteen. Op deze pagina leest u meer over een daklekkage bij een plaf of een hellend dak. Een daklakkege kan ook ontstaan door de hemelwaterafvoer, denk hierbij aan verstopte dakgoten. Direct hulp nodig? Bel dan vrijblijvend 085 444 7644.

Lekkage plat dak

Doordat een plat dak meer te verduren heeft door allerlei weersomstandigheden, regenwater blijft bijvoorbeeld langer liggen, komt er ook een lekkage voor. Bitumen is bijvoorbeeld niet bestand tegen grote temperatuurschommelingen en kan hierdoor gaan scheuren. Scheurvorming of losgelaten naden zijn daarom de meest voorkomende oorzaken van een daklekkage op platte daken.

Voor de dakreparatie gebruikt een vakman speciale waterdichte pasta of lijm. Soms is het nodig om een gedeelte te vervangen.

Lekkage pannendak

Na een fikse storm komt het soms voor dat een aantal dakpannen verschuiven of kapotvallen. Hierdoor ontstaat er een daklekkage. Dit is gelukkig eenvoudig te detecteren en op te lossen. De vakman uit Gelderland vervangt alle kapotte dakpanonderdelen. De verbinding tussen twee dakhelften wordt gesloten met speciale nokvorsten. Ook deze kunnen kapotgaan, waardoor er water onder de bedekking loopt.

Een pannendak dat poreus is geworden repareert u door een coating aan te brengen of door een nieuw pannendak te plaatsen.

Lekkage dakkapel of dakraam?

Meestal merkt u een daklekkage bij een dakraam doordat er water onder het raam ligt of waterdruppels op het kozijn zitten. Een daklekkage bij een dakraam komt niet vaak voor. Oorzaken zijn een verkeerde montage, een te groot gat tussen de dakpan en het dakraam en stilstaand water op de slabbe. Ook gescheurd glas of versleten rubbers komen voor. Een daklekkage bij een dakkapel wordt veroorzaakt door kapotte dakbedekking, een verkeerd afschot waardoor er water op blijft staan en versleten loodslabben.

daklekkage bij schoorsteen

Daklekkage bij de schoorsteen

Ook de schoorsteen is een onderdeel van het dak en hier kan ook een lekkage ontstaan. Oorzaken zijn verouderde loodslabben, een kapotte schoorsteenkap of versleten voeg- en metselwerk. Poreus of verouderd metselwerk moet meestal opnieuw opgebouwd worden, want de bescherming tegen de neerslag is dan niet meer voldoende. Een kapotte loodslab is eenvoudig te herstellen. De vakman verwijdert de loodslab en brengt een nieuwe aan die overlapt met de bestaande slabben.

Daklekkage opsporen en verhelpen

Wanneer u last heeft van een daklekkage, wilt u natuurlijk dat de locatie zo snel mogelijk opgespoord wordt. Een daklekkage veroorzaakt namelijk vochtplekken, schimmelvorming en beschadigen de constructie van uw woning in Gelderland. Denk hierbij aan houtrot.

Lekdetectie?

Met een lekdetectie vindt de dakdekker snel de locatie. Hij gebruikt voor de lekdetectie bijvoorbeeld thermografie, ultrasone detectie of rookgas. Een rookgasdetectie houdt in dat er rookgas onder de bedekking gespoten wordt. Op de plek waar het rook ontsnapt zit een lek. Ook een endoscoop, een kleine camera, wordt vaak gebruikt. Met een lekdetectie is er vaak geen hak- en breekwerk nodig.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. U ontvang maximaal 5 offertes van dakdekkers uit uw regio.

dakonderhoud Gelderland

Onderdelen van dakonderhoud Gelderland

Wist u dat u de levensduur van uw dak verlengt door regelmatig dakonderhoud te laten plegen? Dakonderhoud houdt onder andere in dat u het dak en de hemelwaterafvoer schoonmaakt en kleine reparaties uit laat voeren. Het schoonmaken is belangrijk om poreuze dakbedekking te voorkomen en dakgootverzakkingen. Vuil zoals mosgroei hecht zich namelijk op de bedekking en dringt steeds dieper naar binnen. Een verzakking wordt veroorzaakt door het gewicht van de bladeren en takjes in de dakgoten. Daarnaast zorgt het voor een verstopping. Onderhoud bestaat uit:

 • het schoonmaken van de gehele dakbedekking;
 • het weghalen van balderen en takjes uit de hemelwaterafvoer;
 • uitvoeren van kleine reparaties.

Dakonderhoud in Gelderland nodig?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Offerte ontvangen

Wat kost een dakdekker?

Benieuwd naar de gemiddelde prijzen van een dakdekker? Dit is voornamelijk afhankelijk van de dakwerken en het uurtarief van de vakman. Gemiddeld kost een vakman uit Gelderland tussen de €35,- tot €45,- per uur. Het uurloon wordt beïnvloed door de ervaring van de vakman en de dakwerken die u laat uitvoeren. Bekijk de prijstabel om inzicht te krijgen in een aantal gemiddelde prijzen. Zo kost het repareren van een plat dak gemiddeld €250,- tot €300,- per m² en een schuin dak rond de €150,- tot €350,- per m². Dakonderhoud is goedkoper, want dit is eenvoudiger. Dit kost gemiddeld €15,- per m².

Gratis offerte
Bespaar op de totaalprijs van dakwerken! Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes van dakspecialisten.
Gratis offerte

Prijstabel: kosten dakdekker

Wat?OmschrijvingGemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekkerUurloon is afhankelijk van type klus.€35,- tot €45,- per uur
Wat?OmschrijvingGemiddelde kosten inclusief materiaal***
Dakreparatie bij plat dakZwakke gedeelten vervangen€250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dakEnkele dakpannen vervangen€150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dakVerwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking.€75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dakVerwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking.€75,- tot €130,- per m²**
DakonderhoudReinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren€15,- per m²

* Van bitumen tot EPDM.
** Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
*** Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan!

Wat heeft invloed op de prijzen van een dakdekker?

In de prijstabel heeft u meer gelezen over de gemiddelde prijzen van een dakdekker, maar de totaalprijs is afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan de dakwerken die u laat uitvoeren, de grootte van het dakoppervlak en de arbeidskosten. Dakonderhoud is bijvoorbeeld goedkoper dan een reparatie van een daklekkage. En het leggen van roofing is eenvoudiger dan pvc. U bent afhankelijk van de volgende factoren:

 • Uurtarief
 • Daktype
 • Dakoppervlak
 • Materiaalkosten
 • Dakwerken

Kosten van dakbedekking

De totaalprijs voor nieuwe dakbedekking is voornamelijk afhankelijk van het materiaal waar u voor kiest. Een plat dak bedekken met bitumen is goedkoop, dit kost ongeveer €45,- per vierkante meter. Soms bent u uiteindelijk goedkoper uit wanneer u voor een duurder materiaal kiest. EPDM is bijvoorbeeld €5,- duurder per m², maar gaat een stuk langer mee. De levensduur van bitumen is 25 jaar en van EPDM 40 jaar. Deze bedekking hoeft u dus minder snel te vernieuwen.

Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde prijzen. De totaalprijs voor nieuwe dakbedekking is niet alleen afhankelijk van het materiaal, maar ook van het dakoppervlak en de arbeidskosten.

Prijstabel: kosten dakbedekking

Soort dakbedekkingGemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)*Gemiddelde levensduur
Plat dak
Bitumen€45,-25 jaar
Pvc€55,-25 jaar
EPDM€50,-40 jaar
Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig)€55,-60 jaar
Hellend dak
Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen)€50,- tot €60,-30 tot 50 jaar
Rieten dak€100,-40 jaar
Metaal (aluminium tot koper)€75,- tot €120,-50 tot 100 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten over de exacte prijzen van dakwerken?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offerte

dakbedekking plat dak

Soorten dakbedekking voor plat dak

U heeft de keuze uit verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak. Elk soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is bitumen zeer goedkoop, maar gaat EPDM een stuk langer mee. Dakleer wordt ook gebruikt voor het bedekken van een tuinhuis, schuur en dakkapel. Ook een groendak is een optie. Deze dakbedekkingssoort gaat een stuk langer mee, maar vereist wel een geschikte wortelbestendige onderlaag. Wilt u prijsopgaven ontvangen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan maximaal 5 offertes.

Bitumen dakbedekking Gelderland

Eén van de voordelen van bitumen is dat het materiaal goedkoop is en redelijk eenvoudig te leggen. Het kost namelijk €45,- per vierkante meter. Nadeel is dat het niet lang mee gaat. De gemiddelde levensduur is 25 jaar, daarna moet u het vervangen. Soms is het mogelijk om een nieuwe laag over de oude laag aan te brengen. Voor het leggen van dakleer verhit een dakdekker uit Gelderland de onderkant van de rollen. Deze onderlaag smelt en hierdoor plakt het vast op het dak. Andere namen voor bitumen zijn roofing en dakleer. Er zijn twee varianten roofing: APP en SBS.

APP bitumen

APP, oftewel Atactisch Popy Propyleen, bitumen is gemaakt met plastomeren. Het wordt het tijdens het productieproces verhit tot 130 graden. Door de verhitting en de plastomeren is mat materiaal goed bestand tegen Uv-straling en extreme temperaturen. Het nadeel van deze variant is dat het niet elastisch is, waardoor het sneller kan scheuren.

SBS bitumen

De afkorting SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Dit type roofing wordt gemaakt met een toevoeging van elastomeren. Hierdoor wordt het materiaal elastischer en scheurt het minder snel bij temperatuursschommelingen. Omdat het niet goed bestand is tegen Uv-straling is het verstandig om een laag grind of leislag aan te brengen ter bescherming.

Pvc-dakbedekking

Pvc, Poly Vinyl Chloride, staat beter bekend als kunststof. Dit materiaal gaat lang mee, is redelijk goedkoop en verkrijgbaar in allerlei kleuren. De levensduur is afhankelijk van de dikte van het materiaal. Hoe dikker de laag, hoe langer de levensduur. Gemiddeld gaat het 25 jaar mee. Daarnaast vereist het weinig onderhoud. Het nadeel is dat het leggen niet eenvoudig is. Pvc wordt gelegd in stroken van 70 centimeter tot 3 meter breed. De dakdekker uit Gelderland gebruikt een speciale lijm dat hij zowel op het dak als op de pvc aanbrengt.

Pvc-dakbedekking laat u al vanaf €55,- per vierkante meter leggen.

EPDM dakbedekking

De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een synthetisch rubber, dat veel positieve eigenschappen heeft als dakbedekking. Zo is het materiaal allereerst enorm elastisch waardoor het bestand is tegen hoge temperatuur verschillen en UV-straling. Doordat het uitrekt zal het niet snel gaan scheuren, zodat u voor een langere tijd profiteert van een uitstekende dakafwerking. Overweegt u een groendak? Kies dan voor een ondergrond van EPDM. Dit natuurlijke materiaal gaat namelijk uitstekend samen met beplanting. De prijs ligt iets hoger dan andere materialen: gemiddeld kost dit €105,- per vierkante meter.

De onderlaag van EPDM kost namelijk €50,- per m² en het groendak €55,- per m². De levensduur is echter ook langer, het gaat minimaal 40 jaar mee.

Groendak

Voor het leggen van een groendak is een geschikte wortelbestendige onderlaag nodig. Hiervoor wordt vaak EPDM of pvc voor gebruikt. Daarnaast is het soms nodig om de dakconstructie te verstevigen in verband met het gewicht. Wilt u weinig onderhoud? Dan is een extensief groendak geschikt. Een intensieve variant vereist namelijk regelmatig onderhoud. Op groendaken staat begroeiing van grassen, mossen, kleine platen en bomen en bloemen.

Het leggen van een groendak kost ongeveer €55,- per vierkante meter. Hierbij is de prijs voor een geschikte onderlaag nog niet meegerekend. Groendaken isoleren goed en gaan ongeveer 60 jaar mee.

Wilt u uw dakbedekking laten vervangen?

Met een dakdekker uit Gelderland bent u verzekerd van het beste resultaat!

Gratis offerte

dakbedekking hellend dak

Dakbedekking voor hellend dak

De meeste hellende daken in Gelderland zijn voorzien van dakpannen. U heeft de keuze uit kleidakpannen en betondakpannen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, stijlen en formaten. Ook riet, leien of shingles zijn voorbeelden van dakbedekkingen voor een schuin dak. Lees snel verder om meer te weten te komen over dakpannen en een rieten dak. Direct prijsopgaven ontvangen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes.

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest populaire bedekkingssoort in Gelderland om schuine daken mee te bedekken. Een pannendak kost rond de €50,- en €60,- en gaat gemiddeld 30 tot 50 jaar mee. Kleidakpannen gaan langer mee dan dakpannen. Dit heeft te maken met het materiaal en het productieproces. Kleidakpannen hebben namelijk een ingebakken glazuurlaag, waardoor ze er langer mooi uit zien. Daarnaast wordt een kleidakpan door deze laag minder snel poreus. Betondakpannen zijn echter goedkoper, omdat ze zeer snel geproduceerd kunnen worden en de materialen goedkoper zijn. Met een speciale coating voorkomt u mosgroei en algen.

Rieten dak

Het nadeel van riet is dat het leggen niet eenvoudig is. Voor het plaatsen van rieten daken heeft u een rietdekker uit de regio Gelderland nodig. Vroeger werd riet op een open dakconstructie geplaatst. Tegenwoordig wordt deze methode bijna niet meer toegepast in verband met de brandveiligheid. Daarnaast is de isolatiewaarde van open daken ook zeer laag.

Welke methode gebruikt een vakman?

De rietdekker plaatst het riet tegenwoordig op een schroefdakconstructie, ook wel gesloten constructie genoemd. Deze methode zorgt voor een goede isolatiewaarde en is daarnaast brandveilig. Het leggen van een rieten dak kost ongeveer €100,- per vierkante meter en de levensduur is gemiddeld 40 jaar.

Metaal: aluminium, zink en koper

Metalen platen zijn één van de duurste dakbedekkingssoorten. Het kost namelijk ongeveer €75,- tot €120,- per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van het metaalsoort waar u voor kiest. Koper is duurder dan aluminium.

Kleur en levensduur:

Na het plaatsen van koper oxideert het materiaal, waardoor het een groenig kleur krijgt. Ook zink oxideert na blootstelling aan de buitenlucht. Het materiaal wordt eerst mat en daarna nog iets donkerder van kleur. Metaal gaat zeer lang mee. De levensduur kan zelf oplopen tot 100 jaar! Met deze bedekking krijgt uw dak een elegante en strakke uitstraling.

Soorten dakgoten

Heeft u nieuwe dakgoten nodig? Dan kunt u kiezen uit verschillende materiaalsoorten. Denk hierbij aan kunststof, aluminium en zink. Aluminium en zink geven de goten een strakke en elegante uitstraling. Bovendien zijn er lange naadloze dakgoten mogelijk. Kunststof heeft als voordeel dat het zeer veelzijdig is en dat er weinig onderhoud nodig is. Daarnaast zijn deze gootdelen een stuk goedkoper dan aluminium of zink. Naast de materialen moet u ook nog kiezen uit dakgootsoorten zoals een rechthoekige bakgoot en een halfronde mastgoot.

Kies uit de volgende materialen:

 • Kunststof
 • Aluminium
 • Zink
 • Hout

Keurmerken dakdekkersbedrijf Gelderland

U kunt op een aantal keurmerken letten wanneer u een dakdekkersbedrijf uit Gelderland gaat inschakelen voor dakwerken. Bijvoorbeeld het keurmerk van dakmerk.nl. Dit keurmerk is speciaal voor een dakdekkersbedrijf dat werkt met platte daken. Of lees op vebidak.nl meer over de brancheorganisatie voor bedrijven die werken met bitumineuze of kunststoffen bedekking. Het KOMO-keurmerk is zowel voor bedrijven als voor producten. Producten met dit kwaliteitslabel voldoen aan strenge eisen op het gebied van vakwerk en kwaliteit. Ga naar komo.nl voor meer informatie.

Subsidie mogelijk?

Er is alleen een subsidie mogelijk wanneer u energiebesparende maatregelen laat aanbrengen, zoals dakisolatie. Ga naar de website van Energiesubsidiewijzer. U krijgt hier een handig overzicht van alle landelijke en regionale subsidies. Een Vereniging van Eigenaren kan wel aanspraak maken op een speciale subsidie wanneer er ook isolatie aangebracht wordt tijdens de dakwerken. Dit wordt de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis genoemd. Ga naar rvo.nl voor alle informatie over deze regeling. Bij het plaatsen van isolatie profiteert u altijd van het verlaagde btw-tarief over de arbeidskosten. Op belastingdienst.nl leest u hier meer over.

Waarom dakdekker in Gelderland inschakelen?

Wilt u een dakdekker uit de omgeving van Gelderland in schakelen voor dakwerken? Een verstandige keuze! Niet alleen weet u zeker dat de dakwerken perfect verlopen, u bent ook verzekerd van het beste resultaat. Een ander voordeel is dat u niet op een hoge trap hoeft te staan of zelf allerlei duur gereedschap of ander materiaal hoeft aan te schaffen.

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • De dakdekker spoort een daklekkage snel op met een speciale lekdetectie.
 • U weet zeker dat de dakwerken snel en probleemloos verlopen.
 • U hoeft zelf niet op het hoge dak te staan.

Recent aangevraagde offertes

Gevelreiniging combineren met gevelrenovatie in Arnhem
De gevel renoveren in Wijchen
Voegen uitslijpen of uithakken en herstellen in Wageningen
Scheuren in muren repareren in Nijmegen
Gevelreiniging in Winterswijk
Nieuwe gevelbekleding laten plaatsen in Zutphen
Schoorsteenrenovatie in Harderwijk
De gevel reinigen met zandstralen in Ede
De gevel impregneren in Apeldoorn
Gevelrestauratie in Tiel

dakdekkersbedrijf voor dakwerken Gelderland

Dakdekker nodig voor dakwerken? Gratis offerte!

Heeft u een dakdekker met spoed nodig? Bel dan naar 085 444 7644. U komt direct in contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf uit de regio Gelderland. Een vakman is zo nodig snel bij u ter plaatse. Bijvoorbeeld voor een dakreparatie van een daklekkage. Is een reparatie niet voldoende? Laat dan een dakrenovatie uitvoeren. Uw dak ziet er weer als nieuw uit. Voor de levensduur is het belangrijk dat u regelmatig onderhoud laat uitvoeren. Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal aanbiedingen voor de dakwerken. Deze offertedienst is gratis en vrijblijvend. Vergelijk en bespaar!

Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Klanten over de aangesloten dakdekkers

Op basis van 36 beoordelingen.

Deskundigheid – 90%
Prijzen van de offerte – 87%
Snelheid van dakdekker – 92%
Gemiddelde score – 89%

Voeg uw beoordeling toe.