Example Site – Frequently Asked Questions(FAQ)


Dakdekker in Emmen gezocht?

Ontdek de scherpe prijzen. Vergelijk gratis offertes.

Gratis offertes vergelijken

Dakwerken Emmen

Uw dak krijgt door de jaren heen veel te verduren, het is daarom belangrijk om regelmatig dakwerken te laten uitvoeren door een dakdekker. U schakelt een dakdekkersbedrijf niet alleen in voor een dakinspectie of dakonderhoud, maar de dakdekkers staan ook voor u klaar als het op een dakrenovatie, dakreparatie, het repareren van dakgoten of het opsporen van een daklekkage aankomt. Wilt u advies, of bent u benieuwd naar de prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Dit doet u door via het offerteformulier geheel kosteloos offertes aan te vragen. Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden die dakdekkers uit Emmen uitvoeren. Ook leest u meer over de prijzen die hieraan verbonden zitten én wat de mogelijkheden zijn op het gebied van dakbekleding.


dakdekker Emmen

Dakdekker in Emmen: voor alle dakwerken

U schakelt een dakdekker uit Emmen in voor diverse dakwerken. De werkzaamheden van een dakdekker lopen uiteen, van een dakrenovatie en het repareren van dakgoten tot dakonderhoud en het vervangen van dakbedekking. Bovendien schakelt u ook een dakdekkersbedrijf in voor het opsporen van een daklekkage en het uitvoeren van een dakinspectie. Omdat dakdekkers op hoogte werken, hebben ze veel verantwoordelijkheden. Het is dus onverstandig om zelf het dak op te gaan.

Schakel een dakdekker in voor:

 • Een dakrenovatie
 • Dakreparatie en repareren van dakgoten
 • Een dakinspectie en het verhelpen van een daklekkage
 • Het plaatsen en/of vervangen van nieuwe dakbedekking
 • Dakonderhoud

Waarom een dakdekkersbedrijf uit Emmen inschakelen?

Besteed de dakwerken uit aan een erkend dakdekkersbedrijf uit Emmen. Waarom? Omdat het inschakelen van een dakdekkersbedrijf een paar interessante voordelen biedt ten opzichte van het zelf doen. Zo is een dakdekker gewend om op hoogte te werken en is hij bekend met de gevaren die het met zich meebrengt. U hoeft dus niet zelf het dak op.

De dakdekker heeft de juiste kennis, beschikt hij over een dosis ervaring en weet hij precies welke materialen er nodig zijn voor de betreffende dakwerken. Bovendien is een dakdekker zo opgeleid dat hij u van het juiste advies kan voorzien.

De voordelen:

 • Het is niet nodig om zelf het dak op te gaan voor reparatie of onderhoud.
 • U ontvangt kosteloos advies over alles rondom dakwerken.
 • Een dakdekker beschikt over kennis, ervaring en de juiste materialen.

Wat kost een dakdekker?

Dakdekkers hanteren vaak hun eigen uurtarief. Dit komt omdat zij hun prijs baseren op hun ervaring en de concurrentie in de omgeving. Het gemiddelde uurloon van een dakdekker uit Emmen ligt rond de €40,-. Naast het uurtarief spelen ook de materiaalkosten en het soort dakwerken een rol.

Wilt u kleine dakwerken laten uitvoeren in de vorm van kluswerk en reparatie? Dan liggen de prijzen rond de €35,- per uur. Bij dakonderhoud bent u duurder uit. Het uurloon? Rond de €45,-. Voor meer informatie vindt u op de pagina kosten dakdekker of vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Uurtarief dakdekker in 2021

Type dakwerken Gemiddeld uurloon*
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud €45,-
Kluswerk €35,-

*Let op: dit is een gemiddeld uurloon, dat per dakdekker kan verschillen.

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf uit Emmen?

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Start gratis offerteaanvraag!

Kosten dakwerken

Wat dakwerken precies kosten is lastig te benoemen, dat komt vooral omdat de prijzen door diverse factoren beïnvloed worden. Zo speelt niet alleen het uurtarief van een dakdekker uit Emmen mee, maar ook de soort dakwerken die gedaan moeten worden (bijvoorbeeld een dakrenovatie, dakreparatie of dakonderhoud) en de materialen die daarbij nodig zijn.

Als u een dakrenovatie in Emmen laat uitvoeren liggen de prijzen gemiddeld tussen de €75,- en €130,- per m², afhankelijk van het type dak en het materiaal.

Bekijk in onderstaande tabel meer informatie over de prijzen van de soorten dakwerken of vergelijk gratis offertes.

Kosten van de dakwerken in 2021

Wat? Omschrijving Gemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekker Uurloon is afhankelijk van type klus. €35,- tot €45,- per uur
Dakreparatie bij plat dak Zwakke gedeelten vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking. €75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking. €75,- tot €130,- per m²**
Dakonderhoud Reinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren €15,- per m²

***Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!
**Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
*Van bitumen tot EPDM.

Wat beïnvloedt de prijs van een dakdekkersbedrijf?

  Welke factoren beïnvloeden het uurtarief van een dakdekkersbedrijf uit Emmen? Dit zijn natuurlijk de soort dakwerken die gedaan moeten worden en de materialen die daar voor nodig zijn. Daarnaast ligt het uurloon hoger als de klus specialistisch is. Heeft de dakdekker veel ervaring? Ook dan is de prijs hoger. Wilt u goedkoop uit zijn? Kies dan voor een dakdekker uit de provincie. Dakdekkers uit de Randstad hanteren vaak hogere tarieven.

  De invloedfactoren op een rij:

 • Soort dakwerken en materiaal
 • Specialistische of algemene klus
 • Aantal jaar ervaring
 • Randstad of uit de provincie

Dakdekker nodig voor dakwerken in Emmen?

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Gratis offertes ontvangen

dakreparatie Emmen

Dakreparatie Emmen

Uw dak krijgt gedurende het jaar te maken met allerlei weersinvloeden: zon, regen, hagel en sneeuw. Logisch dat uw dak op den duur aangetast wordt.

Ontdekt u een slijtage of lekkage bij uw dak?

Laat dan dakwerken in de vorm van een dakreparatie uitvoeren door een erkend dakdekkersbedrijf. Een lekkage heeft vaak verschillende oorzaken, zoals lekkende dakgoten, verschoven dakpannen of scheurtjes in het dakleer. Voor een dergelijke dakreparatie in Emmen betaalt u gemiddeld €250,- tot €300,- per m². Naast een dakreparatie zorgt een dakdekker ook voor het repareren en herstellen van nokvorsten en dakgoten. Vrijblijvend contact met een dakdekker over de prijzen of mogelijkheden? Start de gratis offerteaanvraag.


Dakreparatie bij plat dak?

Is het dakleer gescheurd of komt neerslag erdoorheen? Schakel dan zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf uit Emmen in die de lekkage komt opsporen en verhelpen.

Wat doet een dakdekker bij een dakreparatie van het platte dak? Bij een dakreparatie van een plat dak maakt de dakdekker het gehele dakoppervlak schoon, hij haalt vuil en bladeren weg, zodat hij de lekkage sneller kan opsporen. Vervolgens gebruikt hij speciale apparatuur om een lekdetectie uit te voeren en de oorzaak van de lekkage te vinden. Daarna gaat hij het dak repareren, vaak gebeurt dit met een speciale reparatiepasta.

Als het dak te veel beschadigd is geraakt, is het noodzakelijk om nieuwe dakbedekking aan te brengen.

Dakreparatie bij een hellend dak?

Heeft u last van dakschade of zit er een daklekkage in het schuine dak? Dan ligt de oorzaak mogelijk bij een gescheurde of weggewaaide dakpan. Ook voor een dakreparaties bij een hellend dak schakelt u een dakdekker uit Emmen in.

Gaat het om verschoven dakpannen?

Dan legt hij de dakpannen op de juiste manier terug. Is er sprake van weggewaaide pannen? Een dakdekker plaatst eenvoudig nieuwe. Is de glazuurlaag van de dakpan dusdanig aangetast dat er water doorheen komt, dan is mogelijk de levensduur van uw dak bereikt en moet u de gehele dakbedekking vernieuwen. Schakel hier het beste een dakdekker voor in.


Dakreparatie in Emmen laten uitvoeren?

Betaal niet te veel door gratis offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken!

dakrenovatie Emmen

Dakrenovatie Emmen

Is de dakbedekking van uw dak verouderd en toe aan vernieuwing? Laat dan een dakrenovatie in Emmen uitvoeren door een dakdekkersbedrijf. Gaat het om een scheurtje in het dakleer of een verschoven dakpan? Dan is een dakreparatie afdoende. Als echter de levensduur van de dakbedekking bereikt is of de schade is dusdanig groot dat het niet met een reparatie op te lossen is, dan moet een dakdekker een renovatie doen. Wacht hier niet te lang mee, want dat kan leiden tot meer schade.

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk gratis offertes.


Dakrenovatie bij plat of hellend dak?

Een dakdekkersbedrijf staat voor u klaar voor een dakrenovatie bij een plat dak of een hellend dak. Gaat u voor een dakrenovatie? Combineer dit dan met dakisolatie. Dit zorgt voor meer wooncomfort en een besparing op de energiekosten. Een dakrenovatie is er in diverse varianten. Zo is het mogelijk de dakbedekking te laten vernieuwen, een volledig nieuwe dakconstructie (zoals panlatten) te plaatsen of een onderdak te plaatsen zodat er dakisolatie tussen dakconstructie en de dakbedekking geplaatst kan worden.

De prijzen van een dakrenovatie verschillen enorm. Gemiddeld kost dit tussen de €75,- en €130,- per m², afhankelijk van het type dak en de dakbedekking. Benieuwd naar de mogelijkheden? Schakel een dakdekker door het vergelijken van offertes.

Dakdekker inschakelen voor een volledig nieuw dak

Als uw dak dusdanig is aangetast dat de dakconstructie het begeeft, is het de hoogste tijd voor een nieuw dak. In zulke gevallen is het helaas niet op te lossen met een simpele reparatie of bepaald dakonderhoud. Schakel te allen tijde een dakdekker uit Emmen in voor het plaatsen van een nieuw dak.

Een nieuw dak betreft niet alleen nieuwe dakbedekking, maar ook een nieuwe dakconstructie en mogelijk zelf een muurplaat.

Benieuwd naar de kosten? U leest het op de pagina kosten nieuw dak.

Nieuwe dakbedekking voor plat dak

U heeft een plat dak, op uw huis of uw schuur, en wilt deze vernieuwen. Dat is uiteraard mogelijk. Er zijn diverse soorten waar u uit kunt kiezen. Mogelijke opties zijn roofing, EPDM of pvc. Wilt u graag een steentje bijdragen aan het milieu? Laat dan een groendak plaatsen op het EPDM of kunststof. Een groendak bestaat uit planten, bomen, kruiden en struiken en is er in twee soorten, namelijk een extensief en een intensief groendak.

Dakpannen vervangen

Een pannendak is het meest bekende en gebruikte dak in Nederland. Dit is goed te verklaren, want dakpannen gaan lang mee en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Is uw pannendak dusdanig verouderd dat de glazuurlaag versleten is? Dan is het aan te raden om de dakpannen te laten vervangen voor nieuwe. U kiest uit betondakpannen of kleidakpannen, afhankelijk van uw budget en wensen.

Hier leest u meer over het leggen van dakpannen.

Video: het leggen van dakpannen

Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

Vakman gezocht voor dakrenovatie in Emmen?

Vraag gratis offertes aan & ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes ontvangen

dakonderhoud Emmen

Dakonderhoud Emmen: verleng de levensduur

De levensduur van uw dak verlengen? Zorg dan dat er regelmatig een dakdekkersbedrijf langskomt voor dakonderhoud in Emmen. Dakonderhoud betekent een dakreiniging, een inspectie en controle van het dak en het uitvoeren van een kleine reparatie. Zijn de dakgoten bevuild? Dan worden deze ook schoongemaakt. Als uw pannendak verkleurd is, lost u dit eenvoudig op door een dakcoating aan te laten brengen.

Voor dakonderhoud liggen de prijzen tussen de €5,- en €17,- per m². Dakdekker inschakelen voor dakonderhoud? Gratis offertes ontvangen.

Lood- en zinkwerk

Lood- en zinkwerk is een onderdeel van dakwerken waar in eerste instantie weinig aan gedacht wordt. Toch is lood- en zinkwerk wel degelijk een belangrijk onderdeel. Loodslabben worden gebruikt om vocht buiten te houden en zinkwerk is vooral terug te zien bij dakgoten. Is het lood- en zinkwerk toe aan vervanging? Laat dan een dakdekker uit Emmen langskomen die komt kijken naar een passende oplossing.

Nokvorst reparatie

Een ander onderdeel van dakwerken en dakonderhoud is nokvorst reparatie. Vertoont de nokvorst slijtage? Dan is de kans op een daklekkage aanwezig. Wat is een nokvorst? De nokvorst is de top van het dak dat ervoor zorgt dat de twee dakhelften bij elkaar komen. Het is belangrijk dat dit onderdeel van uw dak goed functioneert. Laat de nokvorst dus regelmatig controleren en eventueel repareren als er gebreken vertoond worden.

boeidelen vervangen

Boeidelen vervangen

Boeidelen zijn vaak gemaakt van hout of kunststof. Een boeideel is een opstaande rand van dakgoten, dakranden of platte daken. Vooral houten boeidelen moeten goed onderhouden worden. het is dus belangrijk om deze regelmatig te (laten) schilderen. Hebben de boeidelen hun beste tijd gehad? Laat ze dan vervangen. Kies bijvoorbeeld voor kunststof boeidelen, omdat deze varianten langer mee gaan en minder onderhoud vergen.

Houtrot herstellen

Wanneer een dakdekker tijds het aanbrengen van nieuwe dakbedekking houtrot tegenkomt, is het ook aan hun de taak om dit op te lossen. Houtrot ontstaat vaak door binnendringend vocht. Door verschillende timmerwerken zorgen de dakdekkers uit Emmen ervoor dat het houtrot verdwijnt, onder andere door het gedeeltelijk of geheel vervangen van boeiboorden, dakbeschot of sierlatten.

Dakinspectie door de dakdekker

Een dakinspectie in Emmen is, net als regelmatig dakonderhoud, ook een ontzettend belangrijk onderdeel van dakwerken. Kies voor het uitbesteden van deze klus. Dakdekkers beschikken namelijk over de juiste apparatuur om de inspectie uit te voeren.

Niet alleen wordt het dak volledig nagelopen gecontroleerd, als er sprake is van slijtage of een lekkage, verhelpt de dakdekker het probleem direct.

In veel gevallen voorkomt een regelmatige dakinspectie dergelijke lekkages en andere problemen omtrent uw dak.

Dakonderhoud in Emmen nodig?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Start gratis offerteaanvraag!

daklekkage Emmen

Daklekkage Emmen, wees er snel bij

Als u een daklekkage in Emmen constateert op het dak van uw woning of schuur, is het raadzaam om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een dakdekker. Een daklekkage dient zo snel als kan verholpen te worden zodat de schade beperkt blijft. Een dakdekkersbedrijf spoort het lek op door lekdetectie. Vervolgens stelt hij de juiste diagnose vast en wordt er een oplossing voor de lekkage gevonden. Benieuwd naar de kosten bij een daklekkage? Vergelijk gratis offertes!

Lees hier meer informatie over lekkage pannendak en lekkage plat dak.

Welke soorten daklekkages zijn er?

  Zoals u weet kan een daklekkage ontzettend nare gevolgen met zich meebrengen. Daarom is het ook verstandig om direct een dakdekkersbedrijf in te schakelen. Welke soorten daklekkages zijn er? Een daklekkage ontstaat bijvoorbeeld door uitgedroogde of gescheurde bitumen, lekkende dakgoten of voegwerk van de schoorsteen dat broos is. Er zijn nog meer oorzaken:

 • Dakpan die verschoven, gescheurd of weggewaaid is.
 • Bitumen dat uitgedroogd of gescheurd is.
 • Dakgoten die lekken of kapot zijn.
 • De dakkapel die lekt door het kozijn of de pannenkap
 • Loodslabben en voegwerk dat verouderd is bij de schoorsteen
 • Een afvoer die verstopt is

Daklekkage opsporen: lekdetectie

Een daklekkage in Emmen wordt opgespoord door middel van lekdetectie. Met lekdetectie zet een dakdekkersbedrijf een speciale methode in die zorgt dat het lek gevonden wordt. Veel gebruikte vormen van lekdetectie zijn een vochtmeting met een vochtmeter of ultrasone lekdetectie. Dakdekkers gebruiken speciale apparatuur om de exacte plek van de daklekkage te vinden.

Exacte prijzen weten voor dakwerken?

Vul het offerteformulier in & ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes ontvangen

dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak

Waar vroeger platte daken vooral zichtbaar waren op een schuur zijn tegenwoordig ook steeds meer woningen voorzien van een plat dak. Dit komt onder andere omdat een plat dak zich perfect leent voor een groendak of het plaatsen van zonnepanelen. Wilt u de huidige dakbedekking vernieuwen door dakwerken uit te laten voeren? Dan kiest u uit vier soorten bedekking, namelijk bitumen, kunststof, EPDM of een groendak.

Wilt u prijsopgaven ontvangen? Vergelijk gratis offertes.

Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

Is de dakbedekking van uw huis of schuur dusdanig verouderd dat deze vernieuwd moet worden? Schakel dan een dakdekker uit Emmen in voor de klus. Wat kost dakbedekking? De prijzen lopen uiteen en zijn afhankelijk van het type materiaal. Bitumen is hierin de goedkoopste variant. Prijs? €45,- per m². Voor een groendak betaalt u gemiddeld €55,- per m². Let wel op dat u bij een groendak een wortelbestendige ondergrond nodig heeft, zoals EPDM. Hierdoor lopen de prijzen hoger op.

Kosten dakbedekking plat dak: 2021

Dakbedekking plat dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Bitumen €45,- 25 jaar
Pvc €55,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig) €55,- 60 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Ontvang gratis offertes.

Gratis offertes vergelijken
Meer weten over de prijzen en mogelijkheden van dakbedekking voor het platte dak? Vraag dan gratis offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes van dakdekkers uit uw regio.
Gratis offertes vergelijken

Bitumen dakbedekking

Bitumen is op veel platte daken de meest gebruikte variant van dakbedekking. Het wordt ook wel dakleer of roofing genoemd en ontstaat door aardolie te combineren met glasvezel of polyester. Door deze materialen te mengen, is het bitumen een stuk soepeler en elastischer. Andere voordelen zijn de waterdichtheid, de grote kleefkracht en de sterkte van het materiaal. Echter heeft dakleer ook een aantal nadelen. Zo heeft het in verhouding een korte levensduur van 25 jaar en is het niet bestand tegen UV-straling. Er zijn twee soorten te onderscheiden, namelijk APP en SBS.

De gemiddelde prijs voor bitumen is zo’n €45,- per m².

APP bitumen

APP is de soepele en buigzame variant van de twee. Dit komt omdat er plastomeren (een elastische kunststof) in het materiaal verwerkt is. APP staat voor Atactisch PolyPropyleen en is bestand tegen allerlei weersomstandigheden, inclusief uv-straling en hoge temperaturen.

SBS bitumen

Aan SBS zijn elastomeren toegevoegd, waardoor het dakleer meer elasticiteit krijgt. SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen en heeft een grote kleefkracht. Het materiaal is flexibel. Als het onderliggende materiaal dus krimpt of uitzet, wordt dit door het SBS bitumen opgevangen.

EPDM dakbedekking

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, ook wel: een synthetisch dakrubber. Het materiaal wordt altijd op maat gemaakt door een dakdekker, hierdoor gaat het plaatsen relatief eenvoudig. Daarnaast is het elastisch en goed bestand tegen koude en warme temperaturen. Bovendien is EPDM dakbedekking onderhoudsvrij, heeft het een lange levensduur van 40 jaar en is het volledig te recyclen.


Wilt u EPDM op uw dak of schuur laten aanbrengen? Laat dit dan doen door een dakdekkersbedrijf uit Emmen. De prijs? Het gemiddelde ligt rond de €50,- per m².

Pvc-dakbedekking

Pvc is een kunststof dakbedekking en staat voor Poly Vinyl Chloride. Het lijkt op bitumen, want het wordt op dezelfde manier aangebracht, namelijk met hete lucht en een speciale lijm. Het is uv-bestendig en waterdicht. Bovendien is het een milieuvriendelijk materiaal en is het verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren. Bijkomend voordeel is ook dat het onderhoudsvrij is. Helaas heeft het ook een nadeel en dat is dat de dakbedekking relatief kort meegaat.

De levensduur is zo’n 25 jaar, terwijl de prijzen relatief hoog liggen (€55,- per m²).


Nieuwe dakbedekking in Emmen nodig?

Bespaar eenvoudig op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Ontvang gratis offertes!

dakbedekking hellend dak

Dakbedekking voor hellend dak

De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van een pannendak. Bent u toe aan een andere materiaalsoort of wilt u het pannendak vernieuwen? Er zijn diverse mogelijkheden als het aankomt op dakbedekking van een schuin dak. Laat u nieuwe dakbedekking plaatsen door een dakdekker uit Emmen? Combineer dit dan met dakisolatie. Zo slaat u twee vliegen in één klap en geniet u van meer wooncomfort.

Direct prijsopgaven ontvangen? Vergelijk dan gratis offertes.


Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

Wat zijn de prijzen voor dakbedekking van een schuin dak? De prijzen variëren en zijn met name afhankelijk van het type materiaal. Dakpannen zijn de meest bekende vorm van bedekking op hellende daken.

De prijzen?

Tussen de €50,- en €60,- per m². Voor een rieten dak ligt de gemiddelde prijs rond de €100,- per m². Op zoek naar een modern materiaal voor uw dak? Metaal is wat u zoekt. Wat kost dit? Tussen de €75,- en €120,- per m².

Kosten dakbedekking hellend dak: 2021

Dakbedekking hellend dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen) €50,- tot €60,- 30 tot 50 jaar
Rieten dak €100,- 40 jaar
Metaal (aluminium tot koper) €75,- tot €120,- 50 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes ontvangen
Meer weten over de prijzen en mogelijkheden van dakbedekking voor een hellend dak? Vraag dan gratis offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes van dakdekkers uit uw regio.
Gratis offertes ontvangen

Dakpannen

Een pannendak is een zeer betrouwbare vorm van dakbedekking voor een schuin dak. Dit komt niet alleen door de goede prijs-kwaliteit verhouding, dakpannen hebben namelijk ook een ontzettend lange levensduur. Ze gaan gemiddeld 30 tot 50 jaar mee. De prijzen liggen tussen de €50,- en €60,- per m². Bovendien is een pannendak bestand tegen alle weersomstandigheden in Nederland en is de plaatsing snel gedaan.

Welke soorten dakpannen zijn er?

Er zijn twee soorten dakpannen, namelijk betondakpannen en kleidakpannen. Betondakpannen zijn de goedkoopste optie en hebben een vast formaat. Hierdoor is het leggen ook goedkoper en eenvoudiger. Keramische dakpannen hebben een langere levensduur en zijn veelal geschikt voor huizen met lastige daken.

Riet

Waar een rieten dak vroeger goedkoop was en hét materiaal voor een waterdicht dak, is het vandaag de dag vooral een luxeproduct. Een rieten dak geeft een woning, boerderij of villa een landelijke en authentieke uitstraling.

Rieten daken hebben een levensduur van gemiddeld 40 jaar en stijgen in populariteit. Dit komt omdat het brandgevaar aanzienlijk kleiner is geworden door nieuwe methodes. Let wel op dat uw dak een minimale hoek van 45 graden moet hebben, anders loopt het regenwater niet goed weg. Schakel een rietdekker in voor deze klus.

De prijzen voor een rieten dak? Rond de €100,- per m², inclusief uurtarief van de dakdekker en btw.

Metalen dak: aluminium, zink en koper

Tegenwoordig is er ook nog een ander materiaal voor hellende dakbedekking dat populairder wordt. Dit betreft metaal. Metaal wordt veel toegepast bij moderne woningen en heeft een paar voordelen. Een metalen dak heeft een enorm lange levensduur en is nagenoeg onderhoudsvrij. Bovendien is het materiaal zeer flexibel en buigzaam.

Welke soorten metaal zijn geschikt voor dakbedekking?

Er zijn drie metaalsoorten geschikt voor een hellend dak: aluminium, koper en zink. Elk materiaal heeft voor- en nadelen. Zo is aluminium het meest buigzaam, maar geeft koper het meest unieke uiterlijk aan uw huis. Zink heeft de langste levensduur, namelijk gemiddeld 100 jaar. Ondanks de hoge prijzen, namelijk tussen de €75,- tot €120,- per m², is een metalen dak het geld van het investeren waard.

Keurmerken dakdekkersbedrijf Emmen

Als u besloten heeft om een dakdekkersbedrijf uit Emmen in te schakelen voor diverse dakwerken, is het slim om te letten op een aantal keurmerken. Keurmerken geven aan dat de dakdekker betrouwbaar is en kwaliteit levert. Een van deze keurmerken is Dakmerk en staat voor zekerheid en kwaliteit. Meer info? Kijk op dakmerk.nl. KOMO is een ander keurmerk dat zorgt voor toetsing en keuring van de vakmannen. U vindt op komo.nl meer informatie. Het laatste keurmerk is Vebidak, een brancheorganisatie dat zich vooral richt op dakbedekking voor platte daken, zoals bitumen en pvc. Ga naar de website van Vebidak voor meer informatie.

Recent aangevraagde offertes

[cgv overigeprovincies]

dakdekkersbedrijf Emmen

Dakdekker nodig? Gratis dakwerken offertes!

Dat uw dak een belangrijk onderdeel van uw woning is, is wel duidelijk. Daarom is het van belang om met enige regelmaat een dakinspectie te laten doen in combinatie met dakonderhoud. Dit voorkomt een daklekkage of andere nare gevolgen. Dakdekkers staan ook voor u klaar als het op dakreparatie, schoorsteenrenovatie of het vervangen van een dak aankomt.

Heeft u een dakdekker nodig?

Ontvang gratis offertes door het offerteformulier in te vullen.


Gratis offertes vergelijken

Klanten over de aangesloten dakdekkers

Op basis van 36 beoordelingen.

Deskundigheid – 90%
Prijzen van de offerte – 87%
Snelheid van dakdekker – 92%
Gemiddelde score – 89%