Dakwerken in Breda?

Ontdek de scherpe prijzen. Kom direct in contact met een dakdekker.

Bel 088 444 7687

Nu bereikbaar.

Dakwerken Breda

Een dakdekker voert allerlei dakwerken in Breda uit. Denk aan het vakkundig repareren van een lekkage of het onderhouden van een dak voor een langere levensduur. Ook het vervangen van de dakbedekking is geen enkel probleem voor ervaren dakdekkers. Besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Deze offerteaanvraag is gratis en er zitten geen verdere verplichtingen aan verbonden. Op deze pagina leest u alles over dakwerken die een dakdekker in Breda uitvoert, zoals een dakrenovatie, het repareren van een daklekkage en het plaatsen van nieuwe bedekking. Ook leest u meer over de gemiddelde prijzen voor dakwerk.


dakwerken Breda

Dakdekker in Breda: voor alle dakwerken

Wist u dat de werkzaamheden van een dakdekker in Breda zeer divers zijn? Soms denken mensen dat een dakdekker alleen maar een daklekkage repareert of nieuw dakmateriaal aanbrengt, maar dat is zeker niet het geval.

Een dakdekker doet namelijk nog veel meer! Ook voor een dakrenovatie of het onderhouden van uw dak, is het mogelijk om een dakdekker in te schakelen.

Niet zelf het dak op om de beton- of kleidakpannen schoon te maken of de bladeren te verwijderen. Dat klinkt goed toch! Tijdens het onderhoud controleert de dakdekker uit Breda meteen of de staat van het dak nog goed is.

Weten wat voor dakwerken een dakdekker nog meer doet? Bekijk dit lijstje dan:

 • Dakreparatie: een dakreparatie bij daklekkage, beschadiging zoals een scheur of andere problemen.
 • Dakrenovatie: vernieuw één of meerdere onderdelen van het dak.
 • Dakonderhoud: met onderhoud, zoals schoonmaken en reparaties, verlengt u de levensduur van het dak.
 • Dakinspectie: de vakman controleert de conditie van het dak en constateert op tijd problemen.
 • Nieuwe dakbedekking: aanbrengen van bedekking op een plat of hellend dak.

Waarom een dakdekkersbedrijf inschakelen?

Soms horen we dat mensen denken dat dakwerken erg simpel zijn of dat ze het zelf wel kunnen. Toch is dit niet verstandig.

Waarom? Het dak beschermt uw woning tegen regen, sneeuw, wind en andere weersomstandigheden. Het is dus een zeer belangrijk onderdeel van uw woning! Natuurlijk wilt u geen waterschade, omdat een daklekkage niet op de juiste manier is gerepareerd.

Het beste is om dakdekkers in te schakelen, want zij beschikken over alle benodigde vakkennis en ervaring.

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • U hoeft zelf niet op een hoge trap te staan of het dak.
 • U weet zeker dat de dakwerken op de juiste manier uitgevoerd worden.
 • Het is niet nodig om zelf speciaal gereedschap aan te schaffen.
 • U krijgt deskundig advies over de mogelijkheden.

Goedkope & vakkundige dakdekkers

Besteed uw dakwerken uit aan een goedkope dakdekker zonder in te leveren op kwaliteit. Via onze offerteservice vindt u gemakkelijk en snel erkende dakdekkers bij u in de buurt. U profiteert direct van scherpe prijzen, zodat u niets te veel betaalt voor uw dakwerken.

Met spoed een dakdekker nodig? Bel dan naar 088 444 7687 voor direct contact met een goedkoop en betrouwbaar dakdekkersbedrijf.

Hoeveel kosten dakwerken in Breda?

Het gemiddelde uurloon van een dakdekker is ongeveer €35,- tot €45,-. De hoogte van het uurtarief is afhankelijk van de dakwerken in Breda die u laat uitvoeren en de ervaring van de vakman.

U bent vast ook nieuwsgierig naar de gemiddelde prijzen van de dakwerken zoals een dakreparatie, onderhoud of een inspectie.

Geen probleem. Wij hebben alles voor u op een rijtje gezet.

Een dakreparatie kost gemiddeld €150,- tot €350,- per vierkante meter. Hierbij is het repareren van een schuin dak meestal duurder dan een plat dak. Een dakrenovatie van een plat of schuin dak begint vanaf €75,- per vierkante meter.

Is er dakonderhoud nodig? Dit kost gemiddeld €15,- per vierkante meter. Denk hierbij aan het schoonmaken van het dakoppervlak, de dakgoten en het uitvoeren van kleine reparaties. Bekijk de prijstabel voor meer informatie of ontvang een gratis offerte.

Kosten dakwerken 2022

Wat? Omschrijving Gemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekker Uurloon is afhankelijk van type klus €35,- tot €45,- per uur
Dakreparatie bij plat dak Zwakke gedeelten vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €130,- per m²**
Dakonderhoud Reinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren €15,- per m²

***Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc.
**Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
*Van bitumen tot EPDM.


Gratis offerte ontvangen
Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan een gratis offerte aan! Zonder enige verplichting.
Gratis offerte ontvangen

Wat beïnvloedt de prijs van dakwerken?

  De prijzen van dakwerken worden beïnvloed door meerdere factoren. U kunt u vast wel voorstellen dat de materiaal- en de arbeidskosten de totaalprijs beïnvloeden. Maar wist u dat ook het type dak van invloed is op de prijzen? Het repareren of renoveren van platte daken is meestal goedkoper dan een hellende daken. Hellende daken hebben namelijk een groter dakoppervlak.

  Hieronder leest u meer over de factoren die de totaalprijs beïnvloeden:

 • Grootte dakoppervlak: hoe groter het dakoppervlak is, hoe hoger de richtprijzen meestal zijn voor vernieuwing of dakrenovatie.
 • Dakwerken: welke dakwerken laat u uitvoeren en hoeveel tijd kost dit?
 • Uurtarief dakdekker: elke dakdekker hanteert zijn eigen tarief, hierdoor is de ene vakman een stuk goedkoper dan de andere.
 • Materiaal: denk hierbij aan de bedekking, reparatiemiddelen en andere materialen die nodig zijn voor de dakwerken.

Prijsvoorbeelden dakwerken 2022


Een dakdekker uit Breda nodig voor uw dakwerken?

Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte!

Gratis offerte ontvangen

dakdekker Breda

Wat kost een dakdekker in Breda?

Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker in Breda ligt tussen de €35,- tot €45,-.

De hoogte van het uurloon is afhankelijk van een aantal factoren. Welke? Bijvoorbeeld de locatie, de dakwerken en de ervaring. Wist u dat een dakdekker in de Randstad vaak duurder is dan buiten de Randstad? Dat komt omdat er meer concurrentie is en dakdekkers hierdoor hogere prijzen kunnen vragen.

Onderhoud kost gemiddeld €45,- per uur. Dakwerken op een nieuwbouwwoning heeft een gemiddelde prijs van €40,- per uur.

Algemeen kluswerk, zoals een dakreparatie, is het goedkoopste. Dit kost ongeveer €35,- per uur. Ga naar kosten dakdekker voor meer informatie of vraag een gratis offerte aan voor de exacte kosten.

Uurtarief dakdekker in 2022

€35,- tot €45,-

Gemiddelde van/tot prijzen.

Laag
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog
€40,- tot €45,- per uur

Dakonderhoud en nieuwbouw.

Gratis offerte ontvangen

Tips om te besparen op de kosten van dakdekker Breda

U wilt natuurlijk niet te veel betalen op de totaalprijs van een dakdekker in Breda. En dat hoeft ook niet!

Wij hebben nog een aantal handige tips om te besparen op de totaalprijs. Er zijn namelijk een aantal dingen die u kunt doen. Doe bijvoorbeeld een aantal klusjes zelf en kies altijd voor een dakdekker uit de buurt. Zo bespaart u op de voorrijkosten.

Dit zijn al onze bespaartips:

 • Kies een dakdekkersbedrijf uit de regio om te besparen op de voorrijkosten.
 • Doe een aantal klusjes zelf, zoals het verwijderen en schoonmaken van de dakbedekking.
 • Laat meerdere dakwerken uitvoeren of vraag uw buren om kwantumkorting te krijgen.

Wist u dat u wellicht recht heeft op een subsidie? Kiest u voor een groendak? Dan heeft u wellicht recht op een subsidie, deze informatie kunt u vinden op verbeterjehuis.nl. Overweegt u om het dak te isoleren? Ook dan heeft u mogelijk recht op een mooie subsidie. Dit kunt u nalezen op rvo.nl.

Dakdekker inschakelen Breda, waarop letten?

Naast bespaartips, hebben we ook nog een aantal handige tips voor u waar u op moet letten bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf.

 • Rekent de vakman een prijs per vierkante meter, prijzen per meter of een prijs per uur? De rekenmethode bepaalt namelijk de totaalprijs. Bij een vaste prijs per vierkante meter weet u van te voren de totaalprijs. Met een uurtarief is het afhankelijk van hoe lang de dakwerken duren.
 • Krijgt u garantie op de geleverde dakwerken en het materiaal na een dakreparatie of ander dakwerk? U leest hier vaak meer over in de voorwaarden.
 • Hebt u een allround dakdekker in Breda nodig of juist dakdekkers die zich hebben gespecialiseerd? Voor een aantal dakwerken, zoals het leggen van een rieten dak, hebt u een specialist nodig.
 • Wat is de locatie van het dakdekkersbedrijf. Hoe dichter het bedrijf bij uw woning ligt, hoe minder voorrijkosten hoe moet betalen.
 • Beschikt het professionele dakdekkersbedrijf over de benodigde certificaten en eventuele keurmerken? Keurmerken geven vaak extra garanties. Denk aan: Komo.nl, Dakmerk.nl en Vebidak.nl


Dakdekker nodig? Vind een goedkope dakdekker in Breda!

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van de scherpste prijzen!

Bel 088 444 7687

Nu bereikbaar.


dakreparatie Breda

Voor welke dakwerken in Breda een dakdekker inschakelen?

Een dakdekkersbedrijf voert allerlei dakwerken uit. Denk hierbij aan het reparatie of renovatie van een dak, maar ook uit het leggen van een compleet nieuw dak.

Andere dakwerken in Breda die dakdekkers vaak uitvoeren is het inspecteren van een dak, dit noemen we een dakinspectie. Met een inspectie controleren de dakdekkers de staat van het gehele dak. Dit helpt bij het vroeg constateren van problemen, zoals een daklekkage. Indien nodig voert een dakdekker direct een dakreparatie uit.

Hieronder leest u meer over alle soorten dakwerken. Dakdekker nodig? Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen.

Dakreparatie Breda

Eén van de dakwerken die een dakdekker vaak uitvoert is het repareren van beschadigingen. Een daklekkage ontstaat bijvoorbeeld door een storm, onweer of door veroudering.

Het is belangrijk dat u een daklekkage, beschadiging of ander probleem zo snel mogelijk laat verhelpen. U wilt natuurlijk geen waterschade, doordat er vocht onder het dak komt.

Waterschade door een daklekkage veroorzaakt niet alleen vochtplekken en schimmel, maar kan ook vervelende gevolgen hebben voor de dakconstructie.

Schakel daarom direct een dakdekkersbedrijf in voor dakreparatie in Breda en het verhelpen van een daklekkage. Bel hiervoor naar 088 444 7687!

Plat dak repareren

Platte daken hebben meer te verduren onder de weersomstandigheden. Omdat het water niet meteen wegstroomt, is het dak kwetsbaarder. Daarom komen er ook vaker lekkages voor bij platte daken, dan bij een hellende daken.

Alhoewel dakreparaties bij platte daken vaker voorkomen, is de reparatie vaak gemakkelijker dan bij een schuin dak. Een eventuele scheur of ander probleem is namelijk snel gerepareerd.

Hoe repareren erkende dakdekkers een beschadiging?

Het is vaak niet nodig om de gehele dakbedekking te vervangen bij een reparatie. De dakdekkers gebruiken namelijk speciale waterdichte pasta of een reparatiestrook. Deze strook wordt over de beschadiging aangebracht en dicht de lekkage.

Wat kost een dergelijke dakreparatie in Breda? De gemiddelde prijzen voor een dakreparatie van een plat dak liggen tussen de €250,- tot €300,- per m².

Dakreparatie van een hellend dak?

De meeste hellende daken hebben klei- of betondakpannen. Bij een storm kan het voorkomen dat er één of meerdere pannen kapot vallen.

Natuurlijk is dit erg vervelend, maar de reparatie is gelukkig heel eenvoudig.

Hoe dan? De dakdekkers vervangen namelijk alleen de kapotte beton- en kleidakpannen en zorgt dat alles weer netjes ligt.

Een andere dakreparatie bij hellende daken is het repareren van de nokvorsten. Dit zijn halfronde pannen die het gat tussen de beide dakhelften dicht maken. Ook een reparatie van de loodslabben rond een dakkapel, dakraam of schoorsteen zijn één van de veelvoorkomende dakwerken van een dakdekkersbedrijf.

De richtprijzen van een dakreparatie? Een dakreparatie van hellende daken kost ongeveer €150,- tot €350,- per m².


Dakreparatie in Breda laten uitvoeren?

Bel dan direct met de 24/7 spoedservice!

Bel 088 444 7687

Nu bereikbaar.

dakrenovatie Breda

Dakrenovatie Breda, vernieuw uw dak

Is een dakreparatie niet meer voldoende? Laat dan een dakrenovatie uitvoeren door een dakdekkersbedrijf.

Een dakrenovatie houdt in dat één of meerdere onderdelen van uw dak gerenoveerd worden. Denk hierbij aan het vernieuwen van de dakbedekking, het verstevigen van de dakconstructie, het plaatsen van isolatie of het vernieuwen van de dakgoten.

Eén van de voordelen van een dakrenovatie door een dakdekkersbedrijf is dat het een stuk goedkoper is dan een compleet nieuw dak. Een dakdekker gebruikt zoveel mogelijk bestaande materialen bij een dakrenovatie in Breda. Is de bedekking nog in goede staat? Dan is het niet nodig om deze te vernieuwen tijdens de dakrenovatie.

De dakdekker bekijkt eerst welke onderdelen er gerenoveerd moeten worden en begint daarna met de renovatiewerken. Na de dakrenovatie gaat uw dak weer jarenlang mee. Naast een dakrenovatie komt een schoorsteenrenovatie ook vaak voor. Bij een schoorsteenrenovatie wordt de gehele schoorsteen opnieuw opgebouwd. Ook eventueel lood- en zinkwerk wordt vernieuwd door het dakdekkersbedrijf.

Een dakrenovatie van een plat dak kost gemiddeld €75,- tot €100,- per m². Voor de dakrenovatie van een schuin dak moet u denken aan een gemiddelde prijs tussen de €75,- en de €130,- per m². Wilt u weten wat de exacte kosten voor u zijn? Vraag een gratis offerte aan.


Dakbedekking vervangen

Is uw dakbedekking verouderd? Of laat u een dakrenovatie uitvoeren? Meestal is het dan nodig om de bedekking te vervangen. Benieuwd naar de kosten van nieuw dakbedekking? Vraag een gratis offerte aan.

De dakdekkers verwijderen als eerste de oude bedekking. Om te besparen op de totaalprijs, kunt u eventueel dit zelf doen. Na het verwijderen, maakt hij het onderdak helemaal schoon. Het is belangrijk dat er geen lijm of andere resten op het onderdak zitten, want dit beïnvloedt de hechting van de nieuwe bedekking.

Vervolgens gaan de dakdekkers verder met het plaatsen van nieuw dakmateriaal. Bitumen wordt met een brander aangebracht en pvc of EPDM met speciale lijm.

Hebt u nu dakbedekking van bitumen op uw dak, schuur of tuinhuisje? Dan is het niet altijd nodig om de gehele bedekking te verwijderen. Soms is het namelijk mogelijk om een nieuwe laag bitumen over de oude laag aan te brengen. Vraag uw dakdekkersbedrijf naar de mogelijkheden. U leest hier meer over dakbedekking voor uw schuur.

Dakpannen vervangen

Een pannendak heeft een zeer lange levensduur, ongeveer 30 tot wel 50 jaar. Toch moet u na verloop van tijd de oude klei- of betondakpannen laten vervangen. Door veroudering worden ze namelijk poreus of brokkelen ze af, waardoor er lekkages kunnen ontstaan.

Dat wilt u natuurlijk voorkomen!

Het leggen van nieuwe dakpannen is niet een moeilijke klus, maar wel zwaar. Gelukkig beschikken dakdekkers uit handige hulpmiddelen. Zo hebben ze een speciale lift voor het verplaatsen van de dakpannen van de grond naar het dak en gebruiken ze veiligheidsharnassen.

Dakpannen worden gelegd op een lattensysteem. Na het verwijderen van de dakpannen controleert de dakdekker uit Breda altijd de staat van de latten. Bij houtrot of veroudering is het nodig om ook de latten te vervangen. Ontdek de prijzen voor het vervangen van dakpannen: vraag gratis een offerte aan.

Dakdekkers inschakelen voor een compleet nieuw dak

Is het dak en de constructie erg beschadigd of verouderd? Dan is het tijd voor een nieuw dak! Uiteraard staan dakdekkers uit Breda ook voor u klaar voor het leggen van een compleet nieuw dak.

Een nieuw laten plaatsen is een grote verbouwing en u moet ook rekening houden met een flinke investering. Het voordeel is wel dat er na het plaatsen lang geen dakwerken meer nodig zijn aan uw dak.

Bij een nieuw dak wordt ook de dakconstructie, het houten frame, vervangen. Afhankelijk van de grootte van het dak duren de werkzaamheden enkele dagen tot enkele weken.

Uiteraard is het verstandig om direct dakisolatie aan te brengen. Met dakisolatie bespaart u namelijk aanzienlijk op de energiekosten. Daarnaast verwarmt u uw woning efficiënter. Een nieuw dak verhoogt dus uw wooncomfort.

Benieuwd naar de kosten? U leest het op de pagina kosten nieuw dak.

Tip: kijk op energiesubsidiewijzer.nl voor eventuele subsidies. Met dakisolatie profiteert u in ieder geval van het verlaagde btw-tarief. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

Dakdekkersbedrijven werken niet alleen op bestaande woningen, maar ook op nieuwbouwwoningen. Meer weten over de prijzen? Vraag een gratis offerte aan.

Video: het leggen van dakpannen

Benieuwd hoe het leggen van een pannendak in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!

Uw dak ziet er als nieuw uit met een dakrenovatie in Breda!

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offerte ontvangen

dakonderhoud Breda

Dakonderhoud Breda: verleng de levensduur

Wist u dat u uw dak regelmatig moet laten onderhouden? Waarom is dakonderhoud belangrijk:

 • het verlengt de levensduur van uw dak;
 • eventuele problemen worden op tijd geconstateerd;
 • uw dak ziet er netjes verzorgd uit.
Dakonderhoud in Breda bestaat uit een aantal onderdelen. Eén van de belangrijkste onderdelen is een dakreiniging van het dakoppervlak en de dakgoten. Bij een schuin dak vallen bladeren en ander vuil vanzelf wel in de dakgoten, maar op een plat dak blijft alles liggen. In de dakgoten veroorzaken bladeren, takjes, mosgroei en ander vuil verstoppingen.

Andere onderhoudswerkzaamheden zijn het aanbrengen van een dakcoating, het controleren van het lood- en zinkwerk en kleine reparaties. Denk aan een reparatie van de nokvorst, het vervangen van de boeidelen of het herstellen van houtrot. Lood- en zinkwerk zit meestal rondom een schoorsteen, dakkapel of dakraam.

Met een dakcoating brengt u een beschermende laag aan over het dakoppervlak. Hierdoor is het dak weer waterdicht en is het niet nodig om de dakbedekking te vervangen. Benieuwd naar de kosten van dakonderhoud? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Dakinspectie door de dakdekker

Een dakdekker voert ook regelmatig een dakinspectie uit. Een dakinspectie is één van de onderdelen van dakonderhoud.

Met een dakinspectie in Breda wordt het gehele dakoppervlak gecontroleerd. De dakdekker bekijkt de staat van de dakbedekking en controleert of er geen sprake is van scheurvorming. Ook eventuele zwakke plekken worden zo snel in kaart gebracht.

Het inspecteren van het dak is belangrijk om problemen snel te detecteren. Na de inspectie geeft de dakdekker u namelijk waardevol advies. Hij geeft aan of het nodig is om direct een reparatie uit te voeren, wanneer u waarschijnlijk de dakbedekking moet vervangen of dat alles helemaal goed is.

Soms denken mensen dat ze zelf ook wel een dakinspectie kunnen uitvoeren, maar weet u precies waar u op moet letten? Nee, waarschijnlijk niet! Een dakdekker weet dit wel. Hij heeft hier namelijk veel ervaring mee en u hoeft zelf niet op het hoge dak te staan.

Dakonderhoud in Breda nodig?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen.

Start gratis offerteaanvraag

daklekkage Breda

Daklekkage Breda, wees er snel bij

Last van een daklekkage in Breda? Schakel dan zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf in voor de reparatie. Bel naar 088 444 7687 voor direct contact met een dakdekker.

Er zijn verschillende oorzaken die een daklekkage kunnen veroorzaken. Denk aan het heftige storm, poreuze of gescheurde dakbedekking of verstopte dakgoten. Het is niet altijd eenvoudig om erachter te komen wat de oorzaak precies is van de lekkage.

Wanneer de dakdekker niet direct ziet wat de oorzaak van de lekkage is, voert hij een lekdetectie uit.

Wat zijn de gevolgen van een daklekkage?

 • Vochtplekken
 • Schimmelvorming
 • Schade aan dakconstructie

Direct contact met een dakdekker uit Breda? Bel 088 444 7687. Lees hier meer informatie over lekkage pannendak en lekkage plat dak.

Daklekkage opsporen: lekdetectie

Bij vermoedens van een daklekkage voert een dakdekker eerst een visuele inspectie uit voor het opsporen van de lekkage. Dit betekent dat hij op het dak gaat zoeken naar de oorzaak van de lekkage. Een scheur of kapotte dakpan is vaak snel gevonden. Ook start een lekkage vaak rondom de schoorsteen.

Soms is de oorzaak van een daklekkage in Breda echter niet zo gemakkelijk op te sporen. In dat geval gebruikt een dakdekker lekdetectie voor het opsporen van de daklekkage.

Er zijn verschillende technieken voor een lekdetectie en het opsporen van een lek:

 • Thermografische camera: de camera detecteert temperatuursverschillen en vindt zo de daklekkage.
 • Endoscopie: met een kleine camera (een dunne slang) bekijkt de vakman moeilijk bereikbare plekken voor het opsporen van een daklekkage.
 • Rookproef: er wordt rook onder het dak gespoten en op de plek waar rook ontsnapt, zit een lekkage.
Eén van de voordelen van lekdetectie is dat het vaak niet nodig is om hak- of sloopwerk uit te voeren om de oorzaak te achterhalen.

Daklekkage? Laat het snel verhelpen met een dakreparatie!

Bel direct met de 24/7 spoedservice en een dakdekker is snel bij u ter plaatse.

Bel 088 444 7687

Nu bereikbaar.

dakbedekking plat dak

Dakbedekking voor plat dak

Hebt u een plat dak en wilt u de dakbedekking laten vernieuwen? Of wilt u juist een nieuw dak laten plaatsen? Dan hebt u de keuze uit verschillende dakbedekkingssoorten.

Wij vertellen u graag meer over elk type bedekking! Vraag hier direct een gratis offerte aan.

Kies uit één van de volgende soorten:

 • Bitumen: dit materiaal is zeer populair door de lage prijs voor een dak, schuur of dakkapel. Er zijn twee soorten, namelijk APP en SBS. APP is iets elastischer en scheurt hierdoor minder snel. SBS is echter beter bestand tegen uv-straling. Het wordt ook wel dakleer of roofing gebruikt en gaat ongeveer 25 jaar mee. De richtprijzen per vierkante meter zijn gemiddeld €45,- inclusief plaatsen.
 • EPDM: is een synthetisch rubber. Het wordt op maat gemaakt voor uw dak en scheurt niet snel omdat het zeer elastisch is. EPDM scheurt of krimpt niet door temperatuurswisselingen. De gemiddelde levensduur is 40 jaar en het kost ongeveer €50,- per vierkante meter. Ook geschikt als onderlaag van een groendak!
 • Pvc: dit materiaal wordt ook wel kunststof genoemd. Het is verkrijgbaar in allerlei kleuren, zelfs wit! Pvc of kunststof wordt vastgemaakt met lijm en op maat gemaakt. De gemiddelde levensduur is 25 jaar en het kost rond de €55,- per vierkante meter om te leggen.
 • Groendak: dit is een milieuvriendelijke optie en bovendien isoleert dit type dak uitstekend. U hebt wel een geschikte wortelbestendige ondergrond nodig. Groendaken gaat zeer lang mee, ongeveer 60 jaar. Het kost gemiddeld €55,- per vierkante meter, exclusief de wortelbestendige onderlaag van EPDM of pvc.


Wat kost dakbedekking voor een plat dak?

De goedkoopste optie is dakleer. Dit kost €45,- per vierkante meter. U moet er echter wel rekening mee houden dat u deze dakbedekking na 25 jaar al moet vervangen.

EPDM is iets duurder, namelijk €50,- per vierkante meter. Deze dakbedekking gaat echter veel langer mee, namelijk 40 jaar. Uiteindelijk bent u dus goedkoper uit met dit materiaal.

Pvc (kunststof) en groendaken laten leggen door dakdekkers is het duurste, ongeveer €55,- per vierkante meter. Houd er wel rekening mee dat u voor een groendak een geschikte onderlaag nodig hebt. De kosten voor deze wortelbestendige onderlaag komen er nog overheen.

In onderstaande tabel vindt u een aantal gemiddelde prijsvoorbeelden per dakbedekkingssoort voor platte daken.

Kosten dakbedekking plat dak: 2022

Dakbedekking plat dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Bitumen €45,- 25 jaar
Pvc €55,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak (tevens onderlaag van pvc of EPDM nodig) €55,- 60 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Nieuwe dakbedekking voor het platte dak?

U bent verzekerd van deskundige hulp en een uitstekende kwaliteit.

Gratis offerte ontvangen

dakbedekking hellend dak

Dakbedekking hellend dak

De dakbedekkingssoorten voor een plat dak zijn niet geschikt voor een schuin dak. Hierbij hebt u de keuze uit klei- of betondakpannen, riet of metalen dakplaten. De keuze voor de dakbedekking bepaalt de uiteindelijke uitstraling van uw dak. Vraag direct een gratis offerte aan voor dakbedekking hellend dak.

Hieronder leest u meer over de dakbedekkingssoorten die geschikt zijn voor hellende daken:

 • Dakpannen: u hebt de keuze uit klei- of betondakpannen. Betondakpannen zijn goedkoper, maar kleidakpannen gaan langer mee. Deze zijn voorzien van een ingebakken glazuurlaag en zien er daarom mooier uit, want vuil kan zicht er niet aan hechten. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 30 tot 50 jaar en ze kosten gemiddeld €50,- tot €60,-.
 • Riet: het leggen van riet is een specialistische klus en daarom niet goedkoop. Gemiddeld kost het €100,- en een rieten dak gaat ongeveer 40 jaar mee. Het riet wordt op een schroefdakconstructie gelegd door een rietdekker en het is niet nodig om extra isolatie aan te brengen, omdat het materiaal zelf goed isoleert.
 • Metalen platen: kies uit koper, zink of uit aluminium. Metalen dakplaten geven uw dak een zeer strakke en moderne uitstraling. Het kost gemiddeld €75,- tot €120,- per vierkante meter en gaan zeer lang mee. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 50 en de 100 jaar.
Naast deze soorten kunt u ook nog kiezen voor shingles of leien. Dakdekkers geven u graag deskundig advies over de mogelijkheden.Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

De kosten voor dakbedekking voor hellende daken zijn meestal hoger dan voor platte daken. De gemiddelde richtprijzen liggen tussen de €50,- tot €120,- inclusief de montagekosten.

Kleidakpannen zijn duurder dan betondakpannen. Kleidakpannen, ook wel keramische pannen genoemd, worden namelijk in een oven gebakken. Het productieproces en de benodigde materialen zorgen ervoor dat ze duurder zijn dan betondakpannen. De gemiddelde prijzen voor klei- of betondakpannen liggen tussen de €50,- en de €60,- per vierkante meter.

Een rieten dak laten aanleggen door een rietdekker kost ongeveer €110,- per vierkante meter en metalen platen rond de €75,- tot €120,-.

Kosten dakbedekking hellend dak: 2022

Dakbedekking hellend dak Gemiddelde kosten per m² (incl. plaatsing en btw)* Gemiddelde levensduur
Dakpannen (betondakpannen tot kleidakpannen) €50,- tot €60,- 30 tot 50 jaar
Rieten dak €100,- 40 jaar
Metaal (aluminium tot koper) €75,- tot €120,- 50 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag een gratis offerte aan.

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf in Breda?

Profiteer van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Gratis offerte ontvangen

Dakdekkersbedrijf in Breda inschakelen, 3 redenen

 • U profiteert van de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs.
 • Een ervaren dakdekker verhelpt uw daklekkage met spoed.
 • U voorkomt dat u zelf het hoge dak op hoeft te klimmen.

Recent aangevraagde dakwerken offertes

Daklekkage van plat dak verhelpen in Groningen
Bitumen dakbedekking aanbrengen in Assen
Dakonderhoud uitvoeren in Nijmegen
Plaatsen van EPDM-dakbedekking in Rotterdam
Nieuwe dakpannen plaatsen in Amsterdam
Nieuwe dakgoten laten plaatsen in Emmen
Daklekkage verhelpen Leeuwarden
Dakbedekking plat dak in Lelystad
Dakinspectie in Utrecht
Dakrenovatie in Almere

dakdekkersbedrijf Breda

Dakwerken Breda? Gratis dakwerken offerte!

Hebt u een dakdekker nodig? Bel dan naar 088 444 7687 voor direct contact met een dakdekkersbedrijf uit de regio. Een vakman voert graag een dakreparatie uit, maar ook voor dakonderhoud of andere dakwerken in Breda staan de dakdekkers graag voor u klaar.

Met dakdekkers bent u verzekerd van de beste kwaliteit en dat is erg belangrijk. Het dak beschermt uw huis namelijk tegen de weersomstandigheden. Schakel daarom altijd dakdekkers in voor de dakwerken.

Vraag een gratis offerte aan en u ontvangt spoedig een offerte met scherpe prijs voor uw dakwerken. Geheel zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast.


Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over de dakwerken die u binnenkort wilt uitvoeren? Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen en het antwoord daarop. Zit uw vraag er niet tussen en wilt u het advies van een dakwerker, vraag dan snel een gratis offerte aan!

Wat doet een dakdekker?

Dakdekkers voeren verschillende werkzaamheden uit, allemaal op en aan uw dak. Hij of zij vervangt de dakbedekking, plaatst isolatie, herstelt een daklekkage of maakt het dakoppervlak schoon met een gepaste reiniging. U kiest zelf welke dakwerken u uit handen geeft.

Kan een dakdekker in de regen werken?

Een dakdekker werkt in de regen. Wel hangt het af van het soort dakwerk dat hij uitvoert. Voor het plaatsen van een dakcoating of het impregneren van het dakoppervlak is het belangrijk dat het niet te hard regent, want dan spoelt het middel te snel weg voor het goed kan intrekken. Andere dakwerken worden gewoon in weer en wind uitgevoerd.

Wat kost een dakdekker?

Het uurtarief van een dakdekker ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €45,-. De prijs is voor een groot deel afhankelijk van de werkzaamheden die hij uitvoert en zijn ervaring. Bovendien zijn dakdekkers op het platteland vaak goedkoper dan in de stad.

Wat kost een bitumen dak per m²?

Voor bitumen dakbedekking betaalt u ongeveer €45,- per m². Voor deze prijs geniet u van een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Het is voordelig in aanschaf en het is erg sterk: daarom wordt het al jarenlang gebruikt voor platte daken. Wilt u liever een dakbedekking die iets langer meegaat? Dan is EPDM of een groendak iets voor u.

Wat kost een plat dak vervangen per m²?

U betaalt gemiddeld €75,- tot €100,- voor het vervangen van een plat dak. Houd er wel rekening mee dat deze prijs sterk afhangt van het materiaal dat u kiest. Zo is bitumen de meest voordelige optie en is EPDM en PVC iets duurder. Eventueel kunt u ook isolatie laten plaatsen, maar hiervoor betaalt u een meerprijs.

Welke dakbedekking is de beste?

Om te weten welke dakbedekking het beste is, moet u kijken naar uw eigen wensen en voorkeuren. Er is niet één beste soort dakbedekking maar wel een beste soort dakbedekking voor uw situatie. Bitumen is bijvoorbeeld de goedkoopste optie, EPDM heeft de langste levensduur en een groendak is de meest milieubewuste keuze.

Hoe herken ik een goede dakdekker?

Herken een goede dakdekker door te kijken naar keurmerken. KOMO, Vebidak en NDA Dakdekkersbedrijven nemen alleen ervaren en kwalitatieve dakdekkers aan. Vraag daarnaast om referenties en ervaringen van eerdere klanten, ook in uw eigen omgeving. Tot slotte is het belangrijk om te kijken of de offerte duidelijk is en alle belangrijke onderdelen bevat.

Wat kost een dak renoveren?

De renovatie van een dak kost bij een plat dak tussen de €75,- tot €100,- per m² en bij een hellend dak tussen de €75,- tot €130,- per m². Verschillende factoren beïnvloeden deze prijs. Het soort dakbedekking dat u laat plaatsen, de keuze voor wel of geen dakisolatie en de uurprijs van de dakdekker zelf.

Klanten over de aangesloten dakdekkers

Op basis van 36 beoordelingen.

Deskundigheid – 90%
Prijzen van de offerte – 87%
Snelheid van dakdekker – 92%
Gemiddelde score – 89%