Uw dak is onze expertise!

Direct contact: 085 444 7644

Dakwerken Arnhem

De term dakwerken staat voor een groot aantal klussen die op en om het dak kunnen worden uitgevoerd. Zo werken de dakwerken specialisten uit ons netwerk graag voor u aan een dakrenovatie, het vervangen van de dakbedekking of voeren ze een dakreparatie voor u uit. Andere voorbeelden van de dakwerken zijn het plaatsen van EPDM, bitumen of kunststof dakbescherming voor het plat dak of het opsporen en verhelpen van een daklekkage. Bent u op zoek naar een dakdekker of rietdekker uit Arnhem? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De dakdekkersbedrijven zijn u met alle plezier van dienst bij de diverse dakwerken, en garanderen een hoge kwaliteit werk tegen aantrekkelijke prijzen. Benieuwd naar de kosten voor een dakrenovatie? Vergelijk de prijzen, voorwaarden en het offerteaanbod van diverse dakdekkers uit uw regio door het contactformulier in te vullen. U krijgt na de offerteaanvraag tot maximaal 5 offertes toegestuurd. Dit is geheel vrijblijvend en u zit nergens aan vast, een win-win dus!

daklekkage Arnhem?

Daklekkage

Wanneer u een daklekkage ontdekt bij uw woning in Arnhem dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkend dakdekker uit ons netwerk. Zolang de daklekkage niet verholpen wordt zal de schade namelijk blijven verergeren. Wanneer de dakconstructie nat wordt bestaat de kans dat het gaat rotten en dan is een simpele dakreparatie niet meer voldoende. Om grotere kosten te besparen is het dus belangrijk om de daklekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Een dakdekker uit Arnhem kan met behulp van geavanceerde technieken, zoals een rookgasdetectie, de daklekkage opsporen en vervolgens de benodigde dakreparatie uitvoeren. Is de daklekkage het gevolg van de invloed van regen of wind? Dan is het vaak voldoende om de dakbescherming recht te leggen of enkele dakpannen te vervangen. Indien de daklekkage een gevolg is van een beschadiging aan uw dakraam of dakkapel, dan is een grotere dakreparatie noodzakelijk.

dakrenovatie uitvoeren Arnhem

Dakrenovatie

Dat er een kleine dakreparatie nodig is, zult u waarschijnlijk snel opmerken door verschoven of kapotte dakpannen of scheurtjes in de dakbekleding. Maar hoe weet u wanneer u toe bent aan een volledige dakrenovatie? Een dakrenovatie is een uitgebreide vorm van het controleren en repareren van uw dak. Bij een dakrenovatie neemt de dakwerker onder andere de hemelwaterafvoer, de bekleding, de dakramen en de schoorsteen onder handen. Een dakrenovatie is in principe pas nodig als de dakbedekking zijn levensduur heeft bereikt of als de schade op de daken te groot is voor een simpele dakreparatie. In sommige gevallen bent u namelijk voordeliger uit als u in één keer een dakrenovatie laat uitvoeren dan wanneer u het dak ieder jaar laat repareren. Als u zeker wilt weten of u toe bent aan een dakrenovatie dan raden wij u aan een professionele dakinspectie uit te laten voeren.

dakreparatie in Arnhem

Dakreparatie

Met de term dakreparatie doelen wij op verschillende dakwerken. Voorbeelden hiervan zijn het vervangen van dakpannen of het vernieuwen van uw dakafwerking en het opsporen en verhelpen van een daklekkage.Het uitvoeren van een dakreparatie is nog steeds een taak die u het beste uitbesteedt aan een erkend dakdekker of rietdekker. Hoewel de reparatie wellicht simpel lijkt, brengt het grote risico’s met zich mee omdat u op grote hoogte moet werken. Zonder de juiste antival beveiliging raden wij u sterk af om zelf reparaties uit te voeren. Het is wel belangrijk dat u de dakwerken zo snel mogelijk laat uitvoeren, om grotere problemen te voorkomen. U kunt denken aan dakwerken zoals het vervangen van enkele dakpannen of het repareren van een scheur in de dakbedekking. Ook bij problemen bij uw schoorsteen is het mogelijk een dakreparatie uit te laten voeren.

dakdekker uit Arnhem

Dakdekker

Een dakdekker is een expert op het gebied van alle mogelijke dakwerken. Zo voert een professioneel dakwerker verschillende reparaties uit, plaatst hij dakkapellen en dakramen, vernieuwt uw volledige dakconstructie en vervangt hij uw dakgoten. Door op tijd een dakdekker uit Arnhem in te schakelen weet u zeker dat u ernstige problemen voor blijft. Wij streven naar een 100% klanttevredenheid en daarom werken wij enkel met de beste dakdekkers uit Nederland. Wanneer een dakwerker zich wil aansluiten bij ons netwerk, wordt hij gecontroleerd op prijs en kwaliteit. Op deze manier garanderen wij u de beste service tegen de scherpste prijzen! Door de offertes van meerdere specialisten te vergelijken bespaart u bovendien tot wel honderden euro’s op uw dakwerken. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Dakreparatie of -renovatie in Arnhem?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag in Arnhem!

Offerte aanvragen
schoorsteen lekkage oplossen

Schoorsteen lekkage

Lekkage is altijd vervelend. Helaas is een lekkage bij de schoorsteen geen uitzondering. De specialisten uit ons netwerk zien vaak dat de loodslabben rondom de schoorsteen in slechte staat verkeren. De aansluiting tussen de dakconstructie en de schoorsteen is dan niet meer volledig waterdicht, met alle gevolgen van dien. Daarnaast zijn de stenen, de voegen en de schoorsteenkap vaak de bron van de daklekkage. De schoorsteen wordt dag en nacht blootgesteld aan de weersinvloeden, denk aan vorst, regen en UV straling. Geregeld onderhoud is dus geen overbodige luxe. Helaas zien de dakwerkers ook vaak dat een ondeugdelijke reparatie opnieuw zorgt voor een lekkage. Bent u benieuwd naar de kosten van het verhelpen van de lekkage? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

lekkage dakkapel verhelpen

Lekkage dakkapel

Klanten denken vaak dat een lekkage aan de dakkapel enkel op het dak plaats kan vinden. Dit is echter niet het geval. Een lek in uw dakkapel kan ook voorkomen in de zijwangen, kozijnen of het lood. Het opsporen van het lek is niet eenvoudig, mede door de grote hoogte van de dakkapel. Schakel voor deze dakwerken daarom altijd een erkend dakwerker in! De vakman zal in eerste instantie het dak controleren op gebreken. Het komt regelmatig voor dat de dakafwerking gescheurd is of dat de dakpannen niet goed meer liggen. Een lekkage bij de zijwangen is tevens een mogelijkheid. In sommige gevallen laat het kitwerk los, waardoor regenwater eenvoudig naar binnen kan dringen. Een andere mogelijke oorzaak is het wegzakken of opwaaien van het lood.

daklekkage opsporen

Daklekkage opsporen

Het opsporen van een daklekkage is niet altijd eenvoudig. Zelfs als u duidelijke vochtplekken op uw plafond heeft zitten, wil dit nog niet zeggen dat de daklekkage ook op deze locatie zit. Vocht loopt immers naar beneden, dus als het plafond niet volledig waterpas is zal al het water op het laagste punt vochtproblemen veroorzaken. Een erkend dakdekker uit ons netwerk kan uw lek door middel van een rookgastechniek eenvoudig opsporen. Hierbij blaast hij rook onder de dakbekleding. Dit komt naar buiten op het punt van het lek. Doordat u het lek zo nauwkeurig laat opsporen, is het mogelijk om problemen met een kleine dakreparatie te voorkomen en hoeft u niet direct de complete dakafwerking te vernieuwen.

dakinspectie Arnhem

Belang van een dakinspectie

Een grondige dakinspectie toont aan welke werkzaamheden nodig zijn voor de dakrenovatie. Daarnaast is het verstandig om geregeld een preventieve dakinspectie uit te laten voeren. Zo voorkomt u dure reparaties en weet u precies wat de staat van uw dak is. Tijdens de dakinspectie let men goed op de huidige staat van de dakconstructie, de bedekking, de isolatie en de afvoer van het regenwater. Van uw garagedak tot en met de bedekking van uw dakkapel: de experts helpen u graag bij de dakinspectie en de overige dakwerken. Op basis van de bevindingen wordt er een vrijblijvend, deskundig advies opgesteld. De dakdekker uit Arnhem legt u uit welke opties u heeft en kiest samen met u een geschikte oplossing.

dak vernieuwen

Dak vervangen

In sommige situaties is het noodzakelijk om uw dak te vernieuwen. Hierbij kunt u onder meer denken aan het vervangen van de complete dakconstructie, maar ook aan het vernieuwen van uw dakpannen. De dakconstructie vernieuwen is een kostbare uitgave, die gelukkig niet vaak noodzakelijk is. Met behulp van extra balken zal de dakwerker de constructie verstevigen. Pas wanneer de balken van de constructie gaan rotten is het belangrijk om het dak volledig te vervangen. Het vervangen van de dakpannen zal in Arnhem vaker voorkomen. Wellicht bent u hieraan toe omdat de dakpannen de levensduur bereikt hebben, of misschien bent u toe aan een andere uitstraling. Een dakdekker biedt u de keuze uit diverse materialen waarmee u uw dak een compleet nieuw uiterlijk geeft.

dakbedekking van schuur vervangen

Dakbedekking schuur vervangen

Blijkt tijdens de dakrenovatie dat uw huidige bedekking van uw schuur aan vervanging toe is? Nieuwe bedekking aanbrengen is tevens een vorm van dakwerken. Bij doe-het-zelvers zijn de golfplaten of dakpanplaten erg populair. De bevestiging is namelijk relatief eenvoudig. Bij een platte daken kiest men vaak voor Bitumen, PVC of EPDM. Bij hellende daken zijn de traditionele dakpannen nog steeds erg populair door de hoge levensduur van wel 50 jaar. Bitumen gaat gemiddeld 25 jaar mee en PVC en EPDM 40 jaar. Gebruikt u de schuur als leefruimte? Let dan tijdens deze fase van de dakrenovatie ook goed op de kwaliteit van de isolatie. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvende offertes aan van dakwerkers uit regio Arnhem.

dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen

Het vervangen van de dakgoten is een klus die enige tijd in beslag neemt, maar die ervoor zal zorgen dat het hemelwater weer op de juiste manier wordt afgevoerd, zonder risico op wateroverlast en lekkages. De meeste dakgoten gaan tussen de 20 en 40 jaar mee, mits u deze van goed onderhoud voorziet. Na deze periode zullen de meeste dakgoten nog wel het hemelwaterafvoer verzorgen, maar is de kans op scheuren, en daarmee op lekkages aanzienlijk groter. Wij adviseren daarom om jaarlijks de dakgoten te (laten) controleren.

plat dak repareren Arnhem

Plat dak repareren

Een plat dak is gevoelig voor lekkages. Dit komt vooral omdat een plat dak maar een klein afschot heeft. De kans is groot dat regenwater of vuil bovenop de dakbekleding blijft liggen. Dit tast het materiaal aan, waardoor er een risico op een daklekkage is. Het is daarom van groot belang om de regenwaterafvoer goed te onderhouden, zodat overtallig regenwater goed weg kan lopen. Het voordeel van een plat dak, is dat repareren relatief eenvoudig is. Heeft u een bitumen dakafwerking? Dan bevestigd de dakwerker een reparatiestrook bovenop het materiaal voor een waterdicht resultaat. Dit brandt hij op de bestaande afwerking zodat de stukken goed aan elkaar hechten. Is de oorzaak een lekkende naad? Dan is het aanbrengen van kit vaak voldoende.

Zelf een dakreparatie uitvoeren

Onze klanten uit Arnhem vragen ons regelmatig of het mogelijk is zelf een dakreparatie uit te voeren. Hoewel dit zeker een optie is, is het wel afhankelijk van de exacte reparatie die moet worden uitgevoerd. Daarnaast is het van belang om altijd veilig te werk te gaan, en te zorgen voor de goede materialen en gereedschappen. Reparaties die u zelf kunt uitvoeren zijn:

  • Het herstellen van de dakgoten met Everseal of Mariseal.
  • Het vervangen van een deel van de dakgoot of het ontstoppen van de regenpijp.
  • Het rechtleggen van dakpannen.
Is er een ander probleem bij het dak, zoals een lekkende lasnaad of een probleem met de dakspanten? Dan adviseren wij om altijd een erkend dakwerken expert uit ons netwerk om hulp te vragen. Deze zal met behulp van geavanceerde technieken de dakreparatie snel en vakkundig voor u uitvoeren, zodat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort in Arnhem geniet.
dakreparatie zelf uitvoeren?

Dakreparatie laten uitvoeren in Arnhem?

De ervaren dakdekkers uit ons netwerk helpen u graag met uw dakwerken!

Offerte aanvragen

Soorten dakbedekking

Wanneer u overweegt om de huidige bedekking van het plat dak te vervangen, dan hebt u de keuze uit een groot aantal soorten bedekking. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld zeer gebruikelijk om het plat dak te voorzien van bitumen of EPDM, maar ook kunststof en plastic vormen interessante opties. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van uw wensen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, en isolatie. Voor hellende daken zijn er ook diverse materialen leverbaar als dakbedekking. De aangesloten bedrijven leveren zowel dakpannen als leiplaten in Arnhem, daarnaast is het ook mogelijk om de producten voor een rieten dak te bestellen.

soorten dakbedekking
rieten dak

Rieten dak

Hoewel u het in Arnhem nog niet zoveel ziet, is een rieten dak nog steeds populair. Rieten daken bieden namelijk een zeer authentieke en warme uitstraling. Klanten denken dat het plaatsen van rieten daken grote kosten risico’s met zich mee brengt, maar dit is niet het geval. Het afsluiten van een brandverzekering van rieten daken kan tegen hetzelfde tarief als het verzekeren van een huis met een pannendak. Bovendien bieden rieten daken diverse voordelen. Door de structuur van het riet en de dikte van het dak biedt het een uitstekende isolatiewaarde. U hoeft uw dak dus niet nogmaals te isoleren om de warmte in huis te houden.

bitumen

Bitumen

Bitumen is een geschikt product voor de afwerking van platte daken. Dit wordt ook wel dakleer genoemd, en wordt gewonnen uit de destillatie van ruwe aardolie. Het is dus een natuurlijk materiaal en het is vooral populair vanwege de gunstige prijzen. Het is namelijk een stuk voordeliger dan EPDM. Bovendien is het in sommige gevallen mogelijk om de nieuwe afwerking te plaatsen over de oude dakbekleding, waardoor u flink bespaart op de arbeidskosten. Wel is de levensduur een stuk korter dan die van EPDM. Op de lange termijn is er dus weinig verschil in kosten.

epdm

EPDM

EPDM is iets prijziger dan bitumen, maar ondanks de hogere prijs is dit vandaag de dag het meest voorkomende materiaal bij de afwerking van platte daken. EPDM is een synthetisch rubber, waardoor het enorm flexibel is. Bij grote temperatuurverschillen zet het uit en krimpt het ineen. Dit zorgt ervoor dat het niet snel zal gaan scheuren. Dit maakt het een duurzame keuze: de levensduur is relatief lang. Het materiaal gaat gemiddeld 35 tot 40 jaar lang mee. Dat is bijna twee keer zo lang als een bitumen dakafwerking! De prijs ligt rond de €105,- per vierkante meter.

kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Nieuw op het gebied van de dakbescherming is kunststof. Kunststof heeft diverse voordelen voor het bedekken van daken. Zo blijft het materiaal minimaal 20 jaar van hoge kwaliteit, en is de installatie eenvoudig uit te voeren door een dakdekker uit Arnhem. Dit betekent dat er niet snel een dakrenovatie of dakreparatie noodzakelijk is. Een dakbedekking van kunststof kan zowel aan de buitenzijde als binnenzijde van het dak worden geplaatst. Welke methode het meest geschikt is voor uw woning in Arnhem, kan het beste worden bepaald door een ervaren dakdekker.

pvc dakbedekking

PVC dakbedekking

Menig dakdekker uit Arnhem adverteert momenteel met het gebruik van PVC als bescherming voor het plat dak. PVC valt binnen de categorie kunststof dakbedekking en brengt vele voordelen met zich mee. Zo zult u de PVC zonder vuur kunnen verwerken. Daarnaast is het mogelijk om bij het vervangen van de bescherming tijdens een dakrenovatie, het oude PVC te recyclen. Met een keuze voor PVC kiest u niet alleen voor een lange levensduur, maar kiest u ook voor duurzaamheid. Een dakwerken expert uit ons netwerk voert een dakrenovatie met PVC graag voor u uit in Arnhem.

dakpannen in Arnhem

Dakpannen

In Nederland is het zeer gebruikelijk om voor dakpannen te kiezen als dakbescherming. Dakpannen kunt u verkrijgen in betonnen en keramische varianten. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor dakpannen in een metalen variant. Bovendien moet u bij een dakdekker kijken naar het model dakpan die het beste past bij uw woning. Dakpannen kan men over het algemeen gemakkelijk plaatsen, en zijn bovendien tweedehands verkrijgbaar bij menig dakwerken expert in Arnhem. Wilt u graag dakpannen laten plaatsen, maar hebt u een beperkt budget? Bespaar geld door vrijblijvend offertes te vergelijken.

groendak aanleggen Arnhem

Groendak aanleggen

Een groendak is begroeid met planten. Dat ziet er niet alleen erg uniek uit, het zorgt ook voor extra warmte- en geluidsisolatie. Daarnaast verhoogt het de levensduur van de bedekking. De onderlaag van EPDM gaat dankzij het groendak tot wel twee keer zo lang mee. Er bestaan twee soorten groendaken: een intensief en extensief groendak. De eerste variant is in feite een daktuin, aangezien er grassen, struiken en soms zelf bomen op groeien. Het extensief groendak is populairder, omdat het minder onderhoud vereist. De begroeiing bestaat dan uit mossen en vetplanten. Uw huidige dakconstructie moet aan een aantal voorwaarden voldoen voordat een groendak mogelijk is. Denk aan wortelbestendige dakbedekking, een goed afvoersysteem en een dakhelling van maximaal 60 graden.

zelf dakbedekking leggen

Dakbedekking doe het zelf

De dakbedekking van platte daken bestaat in de meeste gevallen uit bitumen of EPDM. Het aanbrengen van deze vormen van dakbedekking vereist wat handigheid, maar is goed zelf uit te voeren. Bij het plaatsen van de dakbedekking tijdens de dakrenovatie zult u echter wel aan een aantal zaken moeten denken. Zo is het ten eerste belangrijk om te bepalen of u kiest voor een enkele daklaag, of meerdere lagen. Wanneer het gaat om een dak waaronder gewoond wordt, zijn sowieso een onder- en bovenlaag nodig voor de juiste bescherming. Daarnaast dient u te bepalen voor welke soort dakbedekking u kiest. Naast bitumen en EPDM zijn er ook nog vloeibare dakbedekkingvarianten mogelijk, of golfplaten dan wel shingles. Wilt u weten welke gereedschappen en materialen u nodig hebt voor het plaatsen van de dakbedekking, of hebt u toch liever hulp van een erkend dakdekker uit ons netwerk? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen.

dakwerken Arnhem

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u vragen over het laten uitvoeren van een dakrenovatie of één van de andere dakwerken? Wilt u weten wat een dakdekker of rietdekker uit ons netwerk voor u kan betekenen op het gebied van de dakwerken? Wij zijn een netwerk van dakdekkersbedrijven werkzaam in heel Nederland. Er zit dus altijd een dakdekker bij u in de buurt. Vergelijk offertes door het contactformulier in te vullen. U ontvangt spoedig meerdere vrijblijvende offertes (max.5) van verschillende dakdekkers uit Arnhem. Voordeel van het vergelijken is dat u het bedrijf kan uitkiezen dat u het beste aanbod doet.

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Ook voor andere diensten dan die van een rietdekker of dakdekkersbedrijf zijn wij benaderbaar. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s voor een indruk.