Nieuwe dakpannen laten leggen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend


Dakpannen leggen

Al jarenlang laten mensen dakpannen leggen als dakbedekking. Dit is dan ook één van de meest populaire soorten dakbedekkingen. En niet gek, want het is relatief goedkoop en heeft een hele lange levensduur! Ook op zoek naar een dakdekker om uw dakpannen te leggen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes ontvangt. Vergelijk de prijzen en laat uw dakpannen leggen tegen de laagste prijs!

Op deze pagina leest u over het plaatsen van dakpannen: hoe zal de vakman nieuwe dakpannen leggen? En wat kost het om nieuwe dakpannen te laten leggen? Natuurlijk leest u hier ook meer over de verschillende mogelijkheden.


Wanneer dakpannen vervangen?

Dakpannen hebben in theorie een lange levensduur van gemiddeld 40 tot 50 jaar. Toch betekent dit niet altijd dat u de dakpannen pas na 50 jaar hoeft te vervangen.

Wanneer moet ik mijn dakpannen vervangen?

Als u merkt dat de dakpannen niet goed hun werk doen, is het tijd om de dakpannen te vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval als dakpannen poreus geworden zijn, en daardoor vocht opnemen. Het kan ook zo zijn dat u toe bent aan een nieuwe uitstraling. In dat geval is het ook een mogelijkheid om de dakpannen te vervangen voor een ander soort dak.

Wat kost dakpannen leggen?

De kosten voor dakpannen plaatsen zijn afhankelijk van de dakpan die u kiest. U laat betondakpannen al leggen vanaf €50,- per m². Keramische dakpannen laat u plaatsen vanaf €60,- per m².

Houd er rekening mee dat de prijzen per dakdekker flink kunnen verschillen. Dat komt vooral omdat de dakdekkers zelf hun tarief plaatsen. Kiest u ervoor om de oude dakafwerking te laten verwijderen door de vakman? In dat geval liggen de arbeidskosten ook een stuk hoger. Eventueel betaalt u ook afvoerkosten om de oude dakpannen af te laten voeren.

Prijzen dakpannen leggen

Soort dakpan Prijs per m²*
Betondakpannen €50,-
Keramische dakpannen (kleidakpannen) €60,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Elk dak en elke situatie is anders: het leggen van dakpannen kan voor de buren daarom veel duurder zijn dan voor u. Zo heeft de keuze voor het type dakpan een hele grote rol op de totaalprijs. De materiaalkosten nemen ongeveer de helft van het totaalbedrag in beslag.

Daarnaast spelen ook voorrij- of afvoerkosten een grote rol. Kies daarom altijd voor een dakdekker in de buurt, zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn. Doordat de prijzen van dakdekkers ook zo enorm varieert raden we u altijd aan om meerdere dakdekkers met elkaar te vergelijken.

De kostprijs is afhankelijk van deze factoren:

 • De dakpan die u kiest.
 • Of er nog oude dakpannen verwijderd moeten worden.
 • Het tarief van de dakdekker.
 • Of er nieuwe nokvorsten geplaatst worden of niet.
 • Voorrij- en afvoerkosten.

dakpannen leggen

Dakpannen leggen: wat doet de dakdekker?

Het precieze proces van dakpannen plaatsen verschilt per vakman: elke dakdekker heeft zo zijn eigen werkwijze die hij fijn vindt. Toch doorlopen de dakdekkers in de praktijk vaak drie stappen. Hieronder leest u een stappenplan van een dakdekker voor het leggen van dakpannen.

 • 1. Voorbereiding: hieronder valt het verwijderen van oude dakpannen en eventuele aanpassingen aan het dak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de installatie van een nieuw dakraam of zelfs dakkapel!
 • 2. Dakpannen leggen: de vakman begint bovenaan het dak en werkt zo het hele dak af naar beneden. Hij schuift elke rij dakpannen onder de rij erboven, zodat het dak volledig waterdicht is. Alleen de bovenste en de onderste rij dakpannen nagelt hij vast aan de daklatten.
 • 3. Eventueel nieuwe nokvorsten: als het nodig is plaatst de vakman daarna de nieuwe nokvorsten op het dak. Deze lijmt hij stevig vast aan het oppervlak.

Dakpannen leggen? Dakdekker inschakelen!

Vind eenvoudig en snel een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40%!


Zelf dakpannen leggen: ja of nee?

Kan ik zelf dakpannen leggen? Wij raden u altijd aan om hiervoor een vakman in te schakelen.

Waarom?

Een vakman beschikt over de juiste materialen en gereedschappen. Dit voorkomt allereerst dat u zelf naar de bouwmarkt moet voor de juiste spullen. Maar het heeft ook een ander belangrijk voordeel: er is geen valgevaar. Als u zelf het dak op klimt, loopt u altijd risico. Een vakman gebruikt anti-val bescherming en voorkomt zo gevaarlijke situaties.

Maar er zijn nog meer voordelen!

Als u een vakman inschakelt zijn de dakpannen snel en efficiënt gelegd. Bovendien weet u zeker dat de dakpannen goed en stevig liggen, zodat ze niet bij de eerstvolgende voorjaarsstorm scheef of zelfs wegwaaien.

Waarop letten bij dakpannen plaatsen?

Wil je binnenkort dakpannen plaatsen of dakpanplaten laten leggen? Kies dan een ervaren en betrouwbare dakdekker. Deze herkent u onder andere aan keurmerken. Een keurmerk geeft namelijk aan dat een dakdekker voldoet aan strenge kwaliteitseisen op een bepaald gebied.

Zo is er het VCA-certificaat. Als een dakdekkersbedrijf hierover beschikt weet u zeker dat zij veilig en milieuvriendelijk werken. Wilt u meer weten over dit VCA-certificaat? Lees dan verder op vca.nl.

Een ander belangrijk keurmerk om rekening mee te houden, is het KOMO-keurmerk. KOMO is een keurmerk dat in de bouw veel gebruikt wordt. Als een vakman hierover beschikt, dan weet u zeker dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Bovendien worden de werkzaamheden van deze bedrijven objectief getoetst door deskundigen. Meer weten? Lees verder op komo.nl.

Dakpannen plaatsen, bespaar op de kosten!

Dakpannen leggen duur? Niet met deze tips. Er zijn verschillende manieren om zoveel mogelijk op de kosten te besparen. Kies bijvoorbeeld altijd een dakdekker bij u in de buurt. Zo betaalt u zo weinig mogelijk of zelfs geen voorrijkosten! Zijn uw buren ook toe aan nieuwe dakpannen? Door samen een vakman in te schakelen liggen de kosten per m² vaak lager: zo bespaart u op de totaalprijs!

Zo bespaart u op de kosten van het leggen van dakpannen:

 • Schakel samen met uw buren één dakdekkersbedrijf in en bespaar op de kosten.
 • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit zodat u minder arbeidskosten betaalt.
 • Kies altijd een dakdekker bij u in de buurt en bespaar op voorrijkosten.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere dakdekkers en bespaar tot 40%!

leggen dakpannen

Dakpannen laten leggen? Gratis offertes vergelijken!

Ook geïnteresseerd in nieuwe dakpannen op het dak? Schakel snel een dakdekker in! Dan bent u verzekerd van het mooiste eindresultaat. Bovendien weet u zeker dat de dakpannen snel op het dak liggen, zonder dat u er tijd of energie in hoeft te steken. Dakdekker nodig?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt daarna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende dakdekkers in de regio. Vergelijk de prijzen én de voorwaarden, en kies zelf voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u al snel tot wel 40% op de totaalprijs!