Verholen goot monteren: alle info!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Een verholen goot is een belangrijk onderdeel van een goed functionerend dak. Het zorgt voor een juiste afvoer van regenwater en voorkomt wateroverlast. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over de verholen goot, van de materialen tot de kosten en een handig stappenplan voor de montage.

Korte samenvatting over verholen goot

  • Een verholen goot, verborgen tussen dakvlakken, voert regenwater efficiënt en onzichtbaar af.
  • De installatiekosten variëren afhankelijk van materiaalkeuze, met opties zoals PVC, zink, en koper.

Wat is een verholen goot?

Een verholen goot is een waterafvoersysteem dat tussen twee dakvlakken in wordt geplaatst, vaak waar een dakvlak aansluit op een gevel of bij een dakkapel. Het doel van de goot is om regenwater af te voeren, zonder dat het zichtbaar is aan de buitenkant van het gebouw. Dit type goot wordt daarom ‘verholen’ genoemd, omdat het niet zichtbaar is.

Materialen voor verholen goot

Voor de aanleg van een verholen goot kunt u kiezen uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Zo zijn er goten van zink, die duurzaam en makkelijk te verwerken zijn. Ook PVC is een populaire keuze, vanwege de lage kosten en het lichte gewicht. Voor een andere afwerking kan gekozen worden voor koper, dat met de tijd een karakteristieke groene patina ontwikkelt.

Kosten verholen goot per meter

De kosten voor een verholen goot variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €30,- en €60,- per meter voor een PVC-goot, terwijl goten van zink of koper duurder zijn vanwege het materiaal. Deze prijzen zijn exclusief montage.