Kunststof dakgoot laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Bent u van plan om uw huis een upgrade te geven of bent u toe aan een nieuwe dakgoot? Kijk niet verder dan de veelzijdige PVC dakgoot! In dit uitgebreide artikel ontdekt u waarom een PVC dakgoot een slimme keuze is voor elke woning. Of u nu een doe-het-zelver bent of de voorkeur geeft aan professionele installatie, de informatie hier zal u helpen de juiste beslissing te nemen. Blijf lezen en leer alles over de voordelen, de kosteneffectiviteit en de eenvoudige installatie van PVC dakgoten!

Korte samenvatting over PVC goten

  • PVC dakgoten bieden een uitstekende balans tussen kwaliteit, duurzaamheid en kosten, en zijn bestand tegen corrosie, waardoor ze ideaal zijn voor het Nederlandse klimaat.
  • Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, makkelijk in onderhoud en licht van gewicht, wat de installatie vereenvoudigt.
  • In vergelijking met polyester zijn PVC dakgoten voordeliger en bieden ze flexibiliteit en eenvoud in installatie.
  • De kosten voor PVC dakgoten variëren tussen €10,- en €35,- per meter, afhankelijk van het type en de kwaliteit.
  • Voor een optimale levensduur en om lekkages te voorkomen, is het aan te raden om de installatie door een professional te laten uitvoeren, hoewel zelfinstallatie ook mogelijk is met de juiste voorbereiding en materialen.

Waarom kiezen voor PVC dakgoten?

Als het gaat om het kiezen van nieuwe dakgoten voor uw huis, dan bieden PVC dakgoten een uitstekende balans tussen kwaliteit, duurzaamheid en kosten. PVC, of polyvinylchloride, is een soort kunststof die populair is in de bouwsector vanwege zijn stevigheid en weerbestendigheid. Een groot voordeel van PVC dakgoten is hun corrosievrijheid. In tegenstelling tot metalen goten roesten of corroderen ze niet, wat ze ideaal maakt voor ons wisselvallige klimaat.
PVC dakgoten zijn ook zeer licht, wat de installatie vergemakkelijkt en de druk op de dakconstructie vermindert. Dit maakt het een haalbare optie voor zowel nieuwe als bestaande woningen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren en stijlen, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan de uitstraling van uw huis. Of u nu een traditionele of een moderne look wenst, er is altijd een PVC goot die bij uw huis past.
Een ander groot voordeel is het onderhoudsgemak. PVC dakgoten zijn gemakkelijk schoon te houden. Ze vereisen slechts sporadisch een reiniging met water en een zachte borstel om ze vrij van bladeren en vuil te houden. Dit gebruiksgemak verlengt hun levensduur enorm en vermindert de algemene onderhoudskosten door de jaren heen.

Verschil tussen PVC en polyester dakgoot

Bij het vergelijken van PVC met polyester dakgoten, komen enkele duidelijke verschillen naar voren. Polyester dakgoten zijn vaak sterker en kunnen beter tegen mechanische belasting. Dit maakt ze geschikt voor locaties met zware weersomstandigheden zoals hevige sneeuwval. Deze sterkte komt vaak wel met een hoger prijskaartje en een complexere installatie.
PVC, aan de andere kant, biedt een uitstekende weerstand tegen chemische erosie en UV-straling zonder de hoge kosten. Dit maakt PVC een voordeligere keuze voor veel huiseigenaren die de voorkeur geven aan een goede balans tussen kosten en duurzaamheid. Daarnaast is PVC flexibeler en makkelijker te installeren, wat bijdraagt aan de populariteit onder doe-het-zelvers en professionele installateurs.

Prijs per meter kunststof dakgoot in 2024

De kosten voor PVC dakgoten zijn over het algemeen gunstig, vooral wanneer je deze vergelijkt met alternatieven zoals zink of koper. De prijs per meter kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit en het design van de dakgoot. Gemiddeld kunt u verwachten dat de kosten voor een PVC dakgoot liggen tussen de €10,- en €35,- per meter. Hieronder een prijzentabel voor een duidelijker overzicht:

Type dakgoot Prijs per meter*
Standaard PVC dakgoot Tussen €10,- en €15,-
Premium PVC dakgoot Tussen €15,- en €20,-
Op maat gemaakte goten Tussen €20,- en €25,-
Kunststof dakgoot Tussen €25,- en €35,-
Kunststof regenpijp Ongeveer €30,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vakman kunnen verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Hoe gaat PVC goten installeren in z’n werking?

Het installeren van PVC dakgoten is redelijk eenvoudig, vooral dankzij het lichtgewicht materiaal en de flexibiliteit van PVC. De installatie begint met het meten van de dakrand om te bepalen hoeveel meter goot nodig is. Vervolgens worden de goothaken om de 50 cm langs de dakrand bevestigd. Deze haken ondersteunen de dakgoot en zorgen ervoor dat deze op zijn plaats blijft.
De PVC goten worden dan in de haken gelegd en aan elkaar bevestigd met speciale PVC lijm of door middel van klemmen. Zorg ervoor dat de goot licht afloopt richting de regenpijp, zodat het water goed kan wegstromen. De uiteinden van de goot worden afgesloten met eindkappen en de regenpijp wordt bevestigd aan de goot door een afvoerstuk.

Plastic goten zelf plaatsen of laten doen?

Hoewel veel huiseigenaren ervoor kiezen om PVC dakgoten zelf te installeren vanwege de eenvoud, kan het inschakelen van een professional een wijze beslissing zijn, vooral als u niet bekend bent met dakwerkzaamheden. Een professional kan zorgen voor een correcte installatie, wat een grote rol speelt in het vermijden van lekkages en andere problemen. Bovendien hebben professionals vaak toegang tot betere materialen en kunnen ze garantie bieden op het werk.

PVC goten vervangen of installeren? Vraag hier gratis offertes aan!

Bent u van plan om PVC dakgoten te vervangen of te installeren? Dan is het een goed idee om via onder website meerdere offertes aan te vragen. Door offertes van verschillende leveranciers te vergelijken, kunt u niet alleen de beste prijs vinden, maar ook een dienstverlener die bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Vraag gratis offertes aan en maak een weloverwogen keuze voor uw dakgootproject!Veelgestelde vragen over PVC dakgoten

Hoe lang gaan PVC dakgoten mee?

PVC dakgoten staan bekend om hun duurzaamheid en kunnen, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de installatie, tot 25 jaar meegaan. Regelmatig onderhoud, zoals het schoonmaken van bladeren en ander vuil, helpt de levensduur te verlengen.

Zijn PVC dakgoten milieuvriendelijk?

PVC is een kunststof die recyclebaar is. Door te kiezen voor gerecyclede PVC dakgoten kunt u bijdragen aan een lagere milieu-impact. Daarnaast hebben PVC dakgoten door hun lange levensduur en onderhoudsgemak een minder frequente vervangingscyclus, wat ook bijdraagt aan duurzaamheid.

Kan ik PVC dakgoten zelf installeren?

PVC dakgoten zijn relatief eenvoudig te installeren dankzij hun lichte gewicht en de flexibiliteit van het materiaal. Veel doe-het-zelvers kunnen deze taak zelf uitvoeren met behulp van basisgereedschap en instructies van de fabrikant. Voor de beste resultaten en garantie wordt professionele installatie aanbevolen.

Hoe onderhoud ik mijn PVC dakgoten?

Het onderhouden van PVC dakgoten is eenvoudig. Het wordt aanbevolen om de goten minstens twee keer per jaar schoon te maken om opstoppingen te voorkomen. Gebruik een ladder, handschoenen en een zachte borstel of doek om bladeren, takken en ander vuil te verwijderen.

Wat moet ik doen als mijn PVC dakgoot beschadigd is?

Kleine scheurtjes of gaatjes in PVC dakgoten kunnen vaak gerepareerd worden met speciale PVC lijm of een reparatiekit die bij de meeste bouwmarkten verkrijgbaar is. Bij grotere beschadigingen is het raadzaam om een professional in te schakelen om de sectie te vervangen.

Hoe weet ik welke maat dakgoot ik nodig heb?

De maat van de dakgoot die u nodig heeft, hangt af van het oppervlak van uw dak. Een algemene regel is dat hoe groter het dak, hoe breder de goot moet zijn om effectief water af te voeren. Een specialist kan u helpen de juiste maat te bepalen op basis van uw specifieke situatie.