Dakgoot repareren? Overweeg EPDM!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Dakgoten zijn belangrijk voor de waterhuishouding van uw huis. Ze vangen regenwater op en leiden dit weg van de fundering. Maar wat als uw dakgoot lek of beschadigd is? Dan is het tijd voor een reparatie. Een van de beste materialen voor dakgootreparatie is EPDM, een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. In dit artikel ontdekt u waarom EPDM een uitstekende keuze is voor het repareren van dakgoten.

Korte samenvatting over EPDM dakgoten

 • EPDM, een duurzaam en veelzijdig synthetisch rubber, is ideaal voor dakgootreparaties vanwege zijn uitstekende weerbestendigheid en lange levensduur.
 • EPDM-dakgoten zijn onderhoudsarm, milieuvriendelijk en kunnen tot wel 50 jaar meegaan.
 • Het repareren van een dakgoot met EPDM is relatief eenvoudig en voordelig, met gemiddelde kosten tussen €40,- en €70,- per meter, inclusief materiaal en installatie.
 • Voor optimale resultaten en garanties wordt aanbevolen om dakgootreparaties met EPDM uit te laten voeren door ervaren professionals.

Waarom kiezen voor EPDM goten?

EPDM staat voor ethyleen propyleen dieen monomeer. Dit materiaal heeft uitstekende eigenschappen die het erg geschikt maken voor buitentoepassingen zoals dakgoten. EPDM is extreem weerbestendig, wat betekent dat het goed bestand is tegen UV-straling en ozon. Dit maakt het materiaal ideaal voor Nederland, waar we te maken hebben met variërende weersomstandigheden.

Voordelen van EPDM

Er zijn meerdere redenen waarom EPDM uitblinkt als materiaal voor dakgoten:

 • Lange levensduur: EPDM heeft een indrukwekkende levensduur en kan tot wel 50 jaar in goede staat blijven. Dit is beduidend langer dan traditionele materialen zoals zink of PVC, die vaak eerder vervangen moeten worden.
 • Weerbestendig: Zoals eerder vermeld, is EPDM zeer goed bestand tegen UV-straling en extreme temperatuurwisselingen. Dit maakt het een erg geschikt materiaal voor toepassingen buiten, waar het constant blootgesteld wordt aan weersinvloeden.
 • Onderhoudsarm: EPDM-dakgoten hebben weinig onderhoud nodig. Ze hoeven niet geschilderd te worden en zijn bestand tegen mosgroei en roest.
 • Milieuvriendelijk: EPDM is een milieubewuste keuze. Het materiaal wordt met minder energie geproduceerd en kan aan het eind van zijn levensduur volledig gerecycled worden.

Dakgoot repareren met EPDM: hoe werkt het?

De reparatie van een dakgoot met EPDM is over het algemeen een eenvoudige klus die doorgaans binnen een dag voltooid kan worden, afhankelijk van factoren zoals de lengte en de gemakkelijke toegang tot de dakgoot. Het proces start met een grondige schoonmaak van de bestaande dakgoot. Hierbij worden alle soorten vuil, zoals bladeren en opgehoopt sediment, verwijderd om een optimale hechting van de EPDM-folie te waarborgen.
Hierna wordt de EPDM-folie zorgvuldig op maat gesneden en in de dakgoot gelegd. Deze folie wordt vervolgens stevig vastgelijmd om ervoor te zorgen dat alles netjes op zijn plaats blijft. Tenslotte worden de randen van de folie nauwgezet afgewerkt, wat erg belangrijk is om te voorkomen dat er in de toekomst lekkages optreden.

Prijs voor gootreparatie met EPDM

De kosten voor het repareren van dakgoten met EPDM kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de lengte van de dakgoot en de toegankelijkheid van het dak. Gemiddeld kunt u uitgaan van een prijs tussen de €40,- en €70,- per meter, inclusief materiaal en installatie. Dit is vaak voordeliger op de lange termijn dan het herhaaldelijk repareren of vervangen van andere materialen. Hieronder staat een overzicht van de benodigde materialen voor een dakgootreparatie met EPDM met de daar bijbehorende kosten.

Omschrijving Kosten*
EPDM dakgoot reparatieset €35,-
Aandrukroller €25,-
EPDM rollen Tussen €5,- en €15,- per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vakman kunnen verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Zelf EPDM dakgoot repareren of laten doen?

Hoewel het technisch gezien mogelijk is om zelf een dakgoot met EPDM te repareren, is het sterk aanbevolen om deze taak toe te vertrouwen aan ervaren professionals. Zij hebben niet alleen de benodigde expertise en ervaring, maar ook toegang tot gespecialiseerd gereedschap dat belangrijk is voor een nauwkeurige en veilige uitvoering van de werkzaamheden. Het zelf repareren van dakgoten kan moeilijk zijn en vereist precisie om toekomstige lekkages en andere problemen te voorkomen. Bovendien kunnen professionals vaak garantie bieden op het werk, wat extra zekerheid biedt voor de duurzaamheid van de reparatie.

Hoe wordt een dakgoot met EPDM gerepareerd?

Professionele installateurs volgen een specifiek proces om ervoor te zorgen dat de EPDM correct wordt aangebracht:

 • Voorbereiding: De dakgoot wordt grondig gereinigd en voorbereid voor de installatie van de EPDM.
 • Installatie: EPDM-folie wordt nauwkeurig op maat gesneden en aangebracht in de dakgoot. Speciale lijm zorgt voor een waterdichte afsluiting.
 • Afwerking: De randen en verbindingen worden nauwkeurig afgewerkt om de duurzaamheid te verzekeren en lekkages te voorkomen.

Dakgoot met EPDM? Vraag hier gratis offertes aan!

Bent u overtuigd van de voordelen van EPDM voor uw dakgoot? Vraag dan vrijblijvende offertes aan via onze website en ontvang van maximaal 4 dakdekkers bij u in de regio een prijsopgave! Door offertes te vergelijken, kunt u de beste deal vinden, terwijl u verzekert bent van een professionele installatie.Veelgestelde vragen over goten met EPDM

Wat is EPDM precies?

EPDM staat voor ethyleen propyleen dieen monomeer, een soort synthetisch rubber. Het wordt gewaardeerd om zijn uitstekende weerstand tegen weersinvloeden zoals UV-straling en ozon, waardoor het ideaal is voor buitengebruik zoals dakgoten.

Hoe lang gaat een EPDM dakgoot mee?

Een dakgoot gemaakt van EPDM kan tot wel 50 jaar meegaan. Dit is een stuk langer dan traditionele materialen zoals zink of PVC, waardoor het een voordelige langetermijnoplossing is.

Is EPDM milieuvriendelijk?

Ja, EPDM is een milieuvriendelijke optie. Het wordt geproduceerd met minder energie en is aan het einde van zijn levensduur volledig recyclebaar, waardoor het een duurzame keuze is voor dakgoten.

Wat zijn de kosten voor het repareren van een dakgoot met EPDM?

De kosten liggen meestal tussen de €40,- en €70,- per meter, inclusief het materiaal en de installatie. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de toegankelijkheid van de dakgoot en de totale lengte die gerepareerd moet worden.

Kan ik zelf een dakgoot met EPDM repareren?

Hoewel het technisch mogelijk is om zelf een dakgoot te repareren met EPDM, wordt sterk aanbevolen om deze taak over te laten aan professionals. Zij hebben de juiste gereedschappen en kennis om de klus veilig en goed uit te voeren.

Hoe verloopt het proces van een dakgoot repareren met EPDM?

Het proces begint met het grondig reinigen van de dakgoot. Vervolgens wordt EPDM-folie op maat gesneden en in de dakgoot geplaatst. Deze folie wordt vastgelijmd en de randen worden zorgvuldig afgewerkt om lekkages te voorkomen.