Besparen op inschakelen dakdekker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Dakdekker

Besteed al uw dakwerken uit aan een dakdekker bij u in de buurt! Met de hulp van een dakdekker bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en weet u zeker dat uw dak voldoet aan alle eisen. Dakdekker bij u in de buurt gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na de aanvraag zo snel mogelijk meerdere offertes van dakdekkers in uw regio. Vergelijk de dakdekkers en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs! Op deze pagina leest u wat dakdekkers voor u kunnen betekenen: u leest wat een dakdekker doet, hoeveel het kost en wanneer u een dakdekker nodig heeft.

Waarom erkende dakdekkers inschakelen?

Laat alle werkzaamheden aan en op uw dak doen door erkende dakdekkers. Zij beschikken over de juiste gereedschappen en u loopt zelf geen risico van het dak af te vallen. Hieronder staan de belangrijkste redenen om een dakdekker in te schakelen:

 • Met de hulp van een dakdekker bent u verzekerd van het beste resultaat.
 • Een dakdekker brengt alle beschadigingen en zwakke plekken in kaart.
 • Dankzij de hoge kwaliteit weet u zeker dat uw dakoppervlak lang meegaat.
 • Schakel een dakdekker in zodat u niet zelf het hoge dak op hoeft te klimmen.
 • Een dakdekker geeft garantie op het geleverde werk.
 • U hoeft zelf geen dure materialen in te schaffen.

dakdekker

Wat kost het inhuren van een dakdekker?

Hoeveel een dakdekker kost, is afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Heeft u een plat dak? Als u de dakbedekking wilt vernieuwen, dan betaalt u de dakdekkers ongeveer €75,- tot €100,- per m². Dit is de totaalprijs voor zowel het verwijderen van de bestaande dakbedekking én het plaatsen van nieuwe dakbedekking. Voor een totaaloppervlak van 20 m² ligt de totaalprijs rond de €1.500,- tot €2.000,-.

Heeft u een hellend dak?

De werkzaamheden kosten dan ongeveer €75,- tot €130,- per m². De materialen voor een hellend dak zijn vaak iets duurder en bovendien gaat het meestal om een groter oppervlak. Hierdoor vallen de totaalkosten hoger uit. Voor een dakoppervlak van 20 m² ligt de totaalprijs rond de €1.500,- tot €2.600,-. Lees ook meer over goedkope dakdekkers.

Kosten dakdekker

Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op: Gemiddelde totaalprijs per m² Gemiddelde totaalprijs voor een dak van 20 m²
Plat dak €75,-tot €100,-* €1.500,- tot €2.000,-
Hellend dak €75,- tot €130,-** €1.500,- tot €2.600,-

* Van bitumen dakbedekking tot EPDM
** Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal


Goedkope dakdekker nodig? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Vind eenvoudig en snel een vakman in de buurt en bespaar tot 40% op de kosten.

Binnen 1 minuut geregeld!


Wat doet een dakdekker?

Een goedkope dakdekker is in te schakelen voor veel verschillende werkzaamheden aan en op het dak. Wat doet een dakdekker? De belangrijkste werkzaamheden van dakdekkers zijn te onderscheiden in drie grote categorieën:

 • Dakonderhoud: alle dakwerken starten met goed onderhoud. Hiermee voorkomt u beschadigingen en behoudt u de goede kwaliteit van het dak. Dakonderhoud bestaat uit een dakinspectie en een dakreiniging.
 • Dakreparatie: bij dakschade is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker in de buurt in te schakelen voor een dakreparatie. Dit houdt in dat de vakman een daklekkage repareert, de dakgoot herstelt of beschadigde dakpannen vervangt. Laat dit zo snel mogelijk uitvoeren, zodat u grote waterschade in huis voorkomt.
 • Dakrenovatie: in sommige gevallen is een dakreparatie niet voldoende om de schade te herstellen: dan laat u een dakrenovatie uitvoeren. Bij een dakrenovatie gaat het meestal om het vervangen van de complete dakbedekking. Wanneer een dakrenovatie nodig is, is afhankelijk van uw dakbedekking. Houd bij een plat dak rekening dat uw dakbedekking gemiddeld 25 tot 40 jaar meegaat. Een ander soort dakrenovatie is het vervangen van de dakconstructie. Dit is een ingrijpende klus die alleen nodig is als de dakconstructie ernstig is aangetast door houtrot.

goedkope dakdekker

Belangrijke functies van het dak

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Het dak houdt u droog en warm en beschermt u tegen de weersinvloeden van buitenaf. Als het dak beschadigt is, heeft dit invloed op de isolatie in huis, uw gezondheid en op uw wooncomfort. Heel belangrijk dus, dat u op tijd een dakdekker inschakelt om problemen met uw dak te voorkomen. Dit doet u al door eens per jaar een erkende dakdekker in te schakelen voor dakonderhoud.

Soorten dakbedekking

Bij een hellend dak heeft u de keuze uit deze soorten dakbedekking:

 • Kleidakpannen: gaan tot wel 100 jaar mee en hebben een natuurlijk uiterlijk.
 • Betondakpannen: een goedkoop alternatief voor kleidakpannen.
 • Riet: heeft een prachtige natuurlijke uitstraling en isoleert uitstekend.
 • Metaal: voor een moderne uitstraling dat een leven lang mee gaat.

Bij platte daken kunt u kiezen uit:

 • Bitumen: een goedkope optie met een gemiddelde levensduur van 25 jaar.
 • EPDM: dit is een natuurlijk rubber, en daardoor elastisch. Gaat ongeveer 40 jaar mee.
 • Pvc: het voordeel van pvc is dat u de keuze heeft uit verschillende kleuren.
 • Groendak: hierbij bedekt u het dakoppervlak met begroeiing, zoals vetplantjes, struiken of zelfs bomen.

Tips om te besparen op de dakdekker

Veel mensen zien dakwerken als een noodzakelijk kwaad. Maar door op tijd een dakdekkersbedrijf in te schakelen, kunt u veel hoge reparatiekosten voorkomen! Bovendien zijn er makkelijke manieren om te besparen op de kosten van dakdekkers. Kies bijvoorbeeld voor een bedrijf in uw regio en voer de oude dakbedekking zelf af!

Zo bespaart u op de kosten van een dakdekkersbedrijf:

 • Kies een dakdekker in de buurt en bespaar zo op de voorrijkosten.
 • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit.
 • Voer zelf het afval af en bespaar op de afvoerkosten.
 • Vergelijk de prijzen van dakdekkers in de buurt en bespaar tot 40%.

dakdekkers

Erkend dakdekker gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar een dakdekker in de buurt? Vergelijk gratis dakdekkers! Kies de dakdekker met het beste aanbod en u bespaart tot wel 40% op al uw dakwerken. Dat wilt u toch ook?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere bedrijven in uw regio. Geen zorgen: de aanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast. Start vandaag met vergelijken en profiteer morgen van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs!