Dakcoating laten aanbrengen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Dakcoating

Het dak heeft een grote invloed op de uitstraling van uw woning. Als deze er niet goed uitziet, dan is het aanbrengen van een dakcoating een goed idee om de uitstraling te verbeteren. Daarnaast hebben dakcoatings ook een positief effect op de kwaliteit van uw dakoppervlak! Het coaten van daken zorgt er namelijk voor dat vervuiling minder makkelijk aan het oppervlak hecht. Nieuwsgierig naar de prijs?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan gratis offertes van meerdere dakdekkers in uw regio. Op deze pagina vindt u verder meer informatie over de voordelen van een coating. Ook kunt u hier vinden of uw dak geschikt is om te coaten en wat dakcoatings gemiddeld kosten.

Voordelen van dakcoating

  • Een dakcoating geeft daken een vernieuwde uitstraling en sprekende kleur.
  • Een coating maakt uw bitumen dakbedekking bestand tegen water en vuil.
  • Een dakcoating voorkomt vervuiling zoals algen en mos.
  • Een coating verlengt de levensduur van uw dak.

Kunnen alle daken worden gecoat?

Met het coaten van daken wordt de levensduur verlengt en het zorgt ervoor dat uw dakbedekking er weer zo goed als nieuw uitziet. Wel is het belangrijk om te weten wat voor dakpannen u heeft. Niet alle daken kunnen worden gecoat. Betonnen en gebakken dakpannen zijn geschikt voor dakcoating, maar bij geglazuurde dakpannen is coaten geen optie. Laat u daarom eerst goed informeren over alle mogelijkheden en controleer zelf wat voor dakpannen u heeft. Een vakman kan u vertellen wat voor dakpannen u heeft en of deze geschikt zijn voor dakcoating.

Hoe wordt dakcoating aangebracht?

Voordat de dakdekker aan de slag kan met het coaten, is het belangrijk dat het oppervlak goed schoon is. Laat daarom eerst een professionele dakreiniging uitvoeren. In de meeste gevallen reinigen de dakdekkers de dakbedekking door middel van een hogedrukreiniging. Als alle vervuiling is verwijderd en het dak weer droog is begint de vakman met coaten. Het gaat om een vloeibare dakcoating die de vakman door middel van een roller, kwast of zelfs een verfspuit aanbrengt. Meestal zal de vakman twee lagen aanbrengen. Met het aanbrengen van meerdere lagen verzekerd de dakdekker u van een optimale werking.

Dak coaten: de vakman aan het werk

Dak reinigen en coaten?

Vergelijk vrijblijvend prijzen van verschillende dakdekkers en bespaar tot wel 40% op de kosten!

dakpannen coaten

Dakpannen coaten

Het coaten van daken kunt u het beste overlaten aan een professional. De specialisten werken met speciale middelen, waardoor daken er weer zo goed als nieuw uit zien. Als u een coating laat aanbrengen is het verstandig om te kijken naar de middelen waar het dakdekkersbedrijf mee werkt.

Er zijn namelijk speciale dakcoatings verkrijgbaar die goed zijn voor het milieu. Uiteraard houdt de dakdekker rekening met uw wensen. Door de dakcoating op de dakpannen aan te brengen krijgen ze een mooie, diepere kleur en lijkt het alsof u uw complete dakbedekking heeft laten vervangen! De kosten vak dakpannen coaten ligt tussen de €10,- en €20,- per m².

dakcoating

Verschillende types dakcoating

Wat veel particulieren niet weten is dat er verschillende dakcoatings beschikbaar zijn. Zo is er voor elk soort dakbedekking een geschikte dakcoating verkrijgbaar. Voor beschadigde of poreuze daken zijn er speciale coatings verkrijgbaar die diep in de ondergrond dringen. Zo worden de daken optimaal beschermd tegen neerslag en vocht. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een dakcoating met een specifieke kleur. Zo geeft u uw grijze dakbedekking gemakkelijk een prachtige rode of diep zwarte kleur. Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van een zonwerende dakcoating. Dankzij een reflecterende beschermlaag reflecteert het dak de zon, waardoor het ’s zomers minder warm in huis is!

Wat zijn de prijzen van dakcoating in 2024?

De kosten voor het aanbrengen van dakcoatings verschillen per situatie. Zo zijn de kosten onder meer afhankelijk van het totale dakoppervlak. Wilt u uw dak vooraf eerst nog laten reinigen door het dakdekkersbedrijf? Dan zullen de kosten uiteraard verder oplopen.

Een professionele dakreiniging kost ongeveer €5,- tot €15,- per m². Voor het aanbrengen van dakcoatings liggen de kosten gemiddeld tussen de €10,- tot €20,- per m². Voordat u de coating laat aanbrengen, kunt u daken ook laten impregneren. Dit zorgt voor een optimale hechting van de dakcoatings en geeft de beste bescherming. De prijs per m² hiervoor ligt tussen de €4,- tot €7,-.

Prijzen dak coaten 2024

Werkzaamheden Prijs *
Dak reinigen €5,- tot €15,- per m²
Dak impregneren €4,- tot €7,- per m²
Dak coaten €10,- tot €20,- per m²
Dak vervangen €43,- tot €80 per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakpannen reinigen en coaten?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor het coaten van uw daken tegen een scherpe prijs.

Dakcoating zelf aanbrengen of laten doen?

Om geld te besparen vragen veel particulieren zich af of het mogelijk is om zelf hun daken te coaten. Het aanbrengen van dakcoatings is echter een ingewikkelde en zelfs gevaarlijke klus. Alle werkzaamheden op het dak brengen risico’s met zich mee. Dakdekkers maken bij deze dakwerken gebruik van speciale anti-val beveiliging en beschikken over stevige ladders en gebruiken steigers. Zonder deze gereedschappen is zelf daken coaten nagenoeg onmogelijk. Als u alle materialen apart van elkaar moet huren, dan bent u toch al snel goedkoper uit als u hiervoor een professioneel dakdekker inschakelt. Bovendien kunt u gemakkelijk tot wel 40% op de prijs besparen door de prijzen op gratis offertes met elkaar te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken

Wilt u uw dak er weer zo goed als nieuw uit laten zien tegen lage prijzen? Bent u nieuwsgierig naar of uw daken geschikt zijn voor dakcoating, of wilt u meer weten over de mogelijkheden van dakcoating? Wij helpen u graag verder.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt meerdere offertes (max. 5) van specialisten uit uw regio. Voor het coaten zorgen wij voor het schoonmaken en reinigen van uw daken, zodat het coaten goed gebeurt. Met deze werkzaamheden kan uw dak er weer jaren tegenaan en voorkomt u de groei van mos en schimmels. Voor meer informatie of voor het uitvoeren van deze werkzaamheden vraagt u een professional.