Gevelreiniging Rotterdam

Gevelreiniging Rotterdam

Het reinigen van de gevel is een klus die u het beste kunt overlaten aan specialisten uit Rotterdam. Door periodiek een gevelreiniging toe te passen zorgt u ervoor dat de levensduur van de wand verlengd wordt, en dat u minder risico loopt op optrekkend vocht. Wij zijn een netwerk van experts op het gebied van gevelreiniging en gevelrenovatie. U kunt dus onder andere terecht bij ons netwerk voor het impregneren en voegen van de gevel, het verwijderen van graffiti en ander gevelonderhoud. Bent u benieuwd naar de kosten voor een gevelreiniging, of de renovatie van uw muren? Vul dan ons contactformulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes (max.5) van gevelspecialisten uit uw regio. Door het vergelijken van de offertes kan u bovendien behoorlijk besparen op de prijs van de klus. Wij zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk wordt geholpen.

Gevel impregneren

Gevelrenovatie

Om de levensduur van uw woning in Rotterdam te verlengen, is het noodzakelijk dat u zorgt voor de staat van muren, daken en vloeren. De renovatie van een pand kent dan ook vele facetten. Eén daarvan is de gevelrenovatie. Een gevelrenovatie heeft daarbij weer verschillende onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gevelreiniging, het impregneren van stenen en voegen, en het overig gevelonderhoud. Door bij een gevelrenovatie al deze elementen mee te nemen, zal de isolatiewaarde, en daarmee de verkoopwaarde stijgen. Hoewel de gevelrenovatie deels door uzelf kan worden uitgevoerd, adviseren wij de inzet van een erkend vakman uit ons netwerk voor een optimaal resultaat zodat uw gevel weer vele jaren mee kan.

Gevel renoveren Rotterdam

Gevelonderhoud

Het impregneren en voegen van de gevel, zijn allen onderdeel van een volledig gevelonderhoud. Deze klussen, in combinatie met een gevelreiniging zorgen samen voor een volledige gevelrenovatie. Een gevelrenovatie kan ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid binnenshuis verbetert, en dat ook uw woning beter geïsoleerd wordt. Hebt u geen geld voor een volledige renovatie? Kies dan enkel voor een deel van het onderhoud, bijvoorbeeld een gevelreiniging. Wilt u uw pand in Rotterdam laten reinigen, en bent u op zoek naar een specialist in de regio? Kijk dan naar zowel aanbiedingen voor gevelonderhoud als gevelrenovatie. Wie ervoor kiest één van de experts uit ons netwerk in te schakelen profiteert gegarandeerd van een snelle en vakkundige hulp.

Gevelonderhoud

Gevel impregneren

Wanneer wij spreken over het impregneren van uw pand in Rotterdam, dan bedoelen wij hiermee de bescherming van de muur tegen invloeden van buitenaf. Bij het impregneren van de buitenmuren wordt er in een vloeiende laag een speciaal impregneermiddel over het voegwerk en de stenen gespoten. Dit impregneermiddel zal doordringen tot in de diepere lagen van het oppervlak, en daarmee de naden en kieren afsluiten. Door de wand te impregneren wordt deze dan ook waterafstotend. Door extra middelen aan de impregneervloeistof toe te voegen, kan deze tevens graffitiwerend worden gemaakt. Op deze manier verkleint u de kans op vochtplekken en andere vormen van waterschade. Vraag via ons netwerk naar de mogelijkheden voor uw gevel in Rotterdam, bepalend is hier het steensoort waaruit uw pand is opgebouwd.

Graffiti schoonmaken Rotterdam

Graffiti verwijderen

Gevelreiniging is een term die veel verschillende werkzaamheden in kan houden. Eén daarvan is het verwijderen van graffiti. Voor het verwijderen van graffiti is het vaak voldoende om de muur te reinigen met een speciaal oplosmiddel, of door een hoge drukspuit te gebruiken. Het kan echter zijn dat de samenstelling van de graffiti dusdanig is, dat er agressievere middelen nodig zijn. In dat geval maken de bedrijven uit ons netwerk gebruik van chemische reinigingsmiddelen. Deze middelen zijn erop gericht dat zij het milieu niet beschadigen. Hebt u hulp nodig bij het verwijderen van graffiti? De aan ons netwerk gelieerde bedrijven beschikken over de juiste apparatuur om het probleem te verhelpen. Is uw gevel gemaakt van een poreus materiaal? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor nevelstralen in plaats van chemische reiniging.

gevel voegen Rotterdam

Gevel voegen

Naast impregneren zijn er andere manieren om de gevelreiniging en gevelrenovatie af te ronden. Zo is het tevens een optie om het voegwerk van de gevel opnieuw uit te voeren. De voegen zullen, evenals de stenen, na verloop van tijd beïnvloed worden door vocht en vuil. Om de voegen opnieuw te plaatsen, is het noodzakelijk dat u eerst het oude voegwerk wegkapt, of slijpt. Net als bij het impregneren wordt ook door het voegen van de gevel de kans op optrekkend vocht verminderd. Het voegen van de muren in combinatie met het reinigen van voegwerk zorgt ervoor dat vuil en andere vormen van aangroei geen kans maakt en minder snel terugkomt.

voegen schoonmaken

Voegen schoonmaken

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe men voegen het beste kan schoonmaken. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven. Het schoonmaken van tegelvoegen binnenshuis is bijvoorbeeld goed mogelijk met behulp van een oplossing van water en baksoda. Hoewel dit mengsel wel enig effect heeft op de voegen van de buitenmuur, zal dit geen afdoende resultaat opleveren. Wat men wel kan doen om het voegwerk te reinigen is afhankelijk van hoe diep het vuil tussen de bakstenen is getrokken. Een eventueel alternatief voor het simpel schoonmaken van het voegwerk is een volledige gevelreiniging. Onder andere bij nevelstraling worden ook de voegen gereinigd.

gevelreiniging kosten Rotterdam

Kosten

De kosten voor het reinigen van de buitenmuren, een renovatie of het onderhoud van de voegen zijn afhankelijk van diverse factoren. Hoe groter de muur, hoe hoger de kosten natuurlijk. Andere facetten die van invloed zijn op de prijs zijn het soort gevelreiniging waar u voor kiest, de staat van de muur, en de benodigde manuren voor de klus. Het is bijvoorbeeld vrij duur om een slecht bereikbaar geveldeel te laten zandstralen, terwijl het voegen van de zijmuur redelijk goedkoop is. Wilt u graag weten welke prijzen wij rekenen voor een gevelrenovatie? Vraag dan via het contactformulier vrijblijvende offertes aan van specialisten uit ons netwerk.

Reinigingsmethodes

Gevelwerken experts kunnen diverse methoden toepassen voor het reinigen van de buitenmuren. De meest gebruikelijke methode is stoomreiniging. Hierbij wordt er met behulp van een hoge drukspuit water verneveld over de muur, waardoor vuil verwijderd wordt. Een tweede methode is chemische reiniging. Dit is een iets kostbaardere en tevens agressievere techniek. Zo kan het chemische middel invloed hebben op uw voegwerk. Tot slot is zandstralen een optie. Het zandstralen van de muren kost het meeste geld, maar heeft over het algemeen de beste resultaten. Een andere agressieve techniek van gevelreiniging is de laserreiniging. Ook dit biedt prima resultaat.

Gevel stralen

Het stralen van de buitenmuren is een dure methode om deze schoon te krijgen, het kost zo’n €15,- per vierkante meter. Zandstralen wordt daarom ook alleen ingezet als de buitenmuur zwaar vervuild is. Bij het stralen wordt water vermengd met een bepaalde vaste (verpulverde) stof. Deze stof zal de vuildeeltjes wegpoetsen, vergelijkbaar met een scrubmiddel. Grondstoffen die vaak worden toegepast als straalmiddel zijn walnootschillen, zand en bakpoeder. Wilt u meer weten over de effectiviteit van (zand)stralen? Of hebt u vragen over de invloed van het straalmiddel op het voegwerk? Vind via ons netwerk een gevelspecialist uit uw regio.

gevel stoomcleanen

Stoomcleanen

Wij gaven eerder al aan dat het reinigen van gevels op veel manieren mogelijk is. Eén van de technieken die de gevelreiniging experts uit ons netwerk kunnen inzetten is stoomcleanen. Bij een stoomreiniging wordt warm water met een maximale hitte van 150 graden tegen de gevel gespoten met een hoge drukspuit. Door het warm water zal aangekoekt vuil verzachten en dankzij de hoge druk wegspoelen. Het voordeel van stoomcleanen is dat dit weinig schade aanbrengt aan de gevelstenen. Door uw gevel periodiek te reinigen met een stoomreiniging blijft de aanblik van uw woning goed en wordt blijvende schade voorkomen. Benieuwd naar de prijzen van een stoomreiniging? Vind via ons netwerk een gevelspecialist uit Rotterdam!

gevel chemisch reinigen

Chemisch reinigen

Het chemisch reinigen van gevels wordt gedaan wanneer er verfresten op de muur zitten. Voor het chemisch reinigen maken men gebruik van diverse reinigingsmiddelen op een zure of basische basis. Voor welke variant u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort ondergrond. Basische producten tasten bijvoorbeeld poreuze ondergronden aan, en kunnen daarom alleen toegepast worden op geglazuurde stenen. Zure reinigingsmiddelen hebben een bijtend effect dat snel andere materialen dan verf aantast. Dit maakt een zuur chemisch reinigingsmiddel ongeschikt voor het schoonmaken van zandsteen of baksteen. Een chemische reiniging wordt meestal binnen een dag uitgevoerd. Het resultaat is binnen een week zichtbaar.

gevel nevelstralen Rotterdam

Nevelstralen

Wist u dat er een techniek is binnen de gevelreiniging en gevelrenovatie branche die vrijwel geen schade toebrengt aan de gevelmuur? Wij spreken dan over het nevelstralen, dat zelfs bij historische panden toegepast kan worden. U kunt het nevelstralen zien als een milde variant van zandstralen. De gevelspecialisten uit ons netwerk maken hierbij in Rotterdam gebruik van een fijn zand en vermengen dat met een kleine hoeveelheid water. Dit mengsel spuiten zij vervolgens tegen de gevelmuur. Het voordelen van nevelstralen is naast het schadevrij werken de lage waterbelasting en de geschiktheid voor vele verschillende ondergronden. Enkel voor crepi (kalksteen) is nevelstralen geen geschikte reinigingstechniek.

laserreiniging Rotterdam

Laserreiniging

Een reinigingstechniek waar de meeste van onze klanten uit Rotterdam nog nooit van hebben gehoord is de laserreiniging. Bij een laserreiniging maakt één gevelspecialist uit ons netwerk gebruik van een laserstraal die via een glasvezelkabel op de vervuilde ondergrond gericht is. Het intensieve licht zal door het vuil geabsorbeerd worden, waarna het vuil verpulvert. Om zeker te zijn van een optimaal effect van de laserreiniging is het adviseerbaar de ondergrond eerst vochtig te maken. De laserstraal bereikt het grootste effect bij het verwijderen van donkere vlekken op een lichte muur. Het schoonmaken van donkere muren kan alleen met deze techniek als er geen metaal pigmenten in de steen zitten. Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes van bedrijven uit ons netwerk.

Hydrofoberen

Wanneer u van plan bent om een renovatie van uw buitenmuren uit te laten voeren, dan zult u waarschijnlijk ook de term hydrofoberen tegen komen. Dit staat voor het waterafstotend maken van een muur, letterlijk: ‘Het bang maken van het water voor het binnendringen van de muur’. Hydrofoberen is bijna gelijk aan het impregneren van de wand, en daardoor een zeer geschikte techniek voor vochtwering. Hydrofoberen kan, zeker bij monumentale panden in Rotterdam, ook risico’s opleveren voor de kwaliteit van de gevel. Door deze waterdicht te maken loopt u namelijk kans om vocht op te sluiten in de stenen, waardoor deze snel achteruit gaan in kwaliteit.

klimop van gevel verwijderen Rotterdam

Gevel zelf reinigen

Het is mogelijk om zelf de gevelreiniging uit te voeren. Om de klus snel af te ronden kunt u bij menig gevelwerken expert uit Rotterdam terecht voor het huren van diverse hulpmiddelen. Huur bijvoorbeeld een nat/droog systeem voor het zandstralen van de muren. Dergelijke systemen werken op basis van een brandstofcompressor en perslucht. Het is tevens een optie om een steiger of andere hulpmiddelen te huren. Gaat u zelf aan de slag, dan adviseren wij wel om u goed voor te bereiden. Lees goed hoe u de reinigingstechniek moet toepassen en welke risico’s hier eventueel aan verbonden zijn. Zo voorkomt u onveilige situaties.

Klimop van gevel verwijderen

Wilt u de renovatie van de gevel voltooien door middel van het weghalen van een klimop? Volg dan het volgende stappenplan. Haal eerst zoveel mogelijk takken weg, wanneer de plant in bloei is. Vervolgens kunt u met behulp van stoomreiniging tot wel 95 procent van de wortels verwijderen. Let op: het verwijderen van klimop van de gevel is geen lastige klus, wanneer het gaat om de standaard klimop (hedera). Andere klimplanten vormen vaak een lastiger obstakel. De moeilijkheden bevinden zich dan met name op het gebied van de wortels. Laat een specialist altijd eerst nagaan met welke soort klimplant u te maken hebt.

Gevel reinigen offerte Rotterdam

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het verwijderen van graffiti? Hebt u vragen over de methode die de gevelbedrijven uit ons netwerk gebruiken voor het reinigen, impregneren of voegen van uw gevel in Rotterdam? Of wilt u weten wat de kosten zijn voor een volledige renovatie van uw buitenmuren? Aarzel niet om via het contactformulier op de offertepagina meerdere offertes aan te vragen van gevelspecialisten aangesloten bij ons netwerk. U ontvangt maximaal 5 offertes die vrijblijvend zijn. Vergelijk deze zelf op basis van de kosten voor gevelreiniging of gevelrenovatie, en kies voor de expert die het beste bij u past!

Veelzijdig netwerk

Wij zijn een netwerk op het gebied van woningrenovatie en verbetering. Tal van verschillende bedrijven hebben zich bij ons aangesloten. Kijk gerust op de onderstaande pagina’s om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die wij verrichten.