Gevelreiniging Haarlem

Gevelreiniging Haarlem

De buitenmuren van uw woning of bedrijfspand zullen met de jaren aangetast worden door vuil, regenwater en uitlaatgassen. Om te voorkomen dat de stenen poreus worden of dat het vuil de voegen aantast, is een gevelreiniging of gevelrenovatie ten zeerste aan te raden. Wij zijn een netwerk van gevelrenovatie en gevelreiniging bedrijven. Bij een gevelreiniging maken onze specialisten uit Haarlem gebruik van één van de vele reinigingstechnieken. Zo kunnen zij uw gevel zandstralen, gritstralen of schoonmaken met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. Naast een gevelreiniging voeren zij ook regelmatig een gevelrenovatie uit. Andere klussen zij afhandelen zijn het impregneren van gevels, het bijwerken van het voegwerk of het herstellen van de isolatie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of hebt u vragen over de kosten voor de renovatie? Vul dan vandaag nog uw wensen in op het contactformulier dat u op de offertepagina kan vinden. Na uw offerteaanvraag ontvangt u maximaal 5 offertes van, aan ons netwerk gelieerde, bedrijven. Door het vergelijken van de offertes kan u behoorlijk op uw klus besparen. Vind u het aanbod toch niet goed genoeg? Geen probleem, de offertes zijn vrijblijvend!

buitenmuur impregneren Haarlem

Gevelrenovatie

Hoewel veel van onze klanten uit Haarlem kiezen voor een gevelreiniging, is tevens de keuze voor een volledige renovatie van de buitenmuren mogelijk. Onder een gevelrenovatie vallen zowel het schoonmaken van gevels als het bijwerken van het voegwerk, en het impregneren van het volledige oppervlak. In sommige gevallen zal de gevelrenovatie professional u zelfs ondersteunen bij het verbeteren van de isolatiewaarde van de buitenmuur. De voordelen van een gevelrenovatie zijn onder andere het voorkomen van vochtproblemen zoals lekkage en doorslaand water, een verbetering van de aanblik van het pand, en een verhoogd wooncomfort. De kosten voor een gevelrenovatie kunnen oplopen tot €8000,-.

Gevelrenovatie Haarlem

Gevelonderhoud

Bij menig specialist uit Haarlem zult u niet alleen de termen gevelrenovatie en gevelreiniging zien staan, ook gevelonderhoud is een vaak toegepaste term. Het gevelonderhoud slaat op het meer periodiek onderhoud dat wij bij de buitenmuren kunnen toepassen, waardoor u een eventuele renovatie langer kunt uitstellen. Onder het gevelonderhoud valt bijvoorbeeld ook de renovatie van enkele voegen, of het herstellen van een beschadigde baksteen. Wilt u zeker weten dat er geen gevelrenovatie nodig is? Laat dan een expert uit ons netwerk de buitenmuren controleren op eventuele beschadigingen. U kunt begrijpen dat hoe eerder eventuele schade wordt ontdekt, hoe lager de prijzen voor een reparatie, onderhoud of renovatie zullen uitvallen.

Gevel renoveren Haarlem

Gevel impregneren

Eén van de onderdelen van de gevelrenovatie is het impregneren van gevels. Bij het impregneren van een buitenmuur brengen de renovatie experts uit ons netwerk een impregneermiddel in een vloeiende laag over de stenen aan. Dit impregneermiddel zal de bakstenen verzadigen, waardoor regen en ander vocht niet meer in de stenen kan trekken. Dankzij het impregneren wordt doorslaand water dan ook voorkomen. Wilt u de prijzen van de renovatie zo laag mogelijk houden? Dan kunt u ervoor kiezen om zelf het impregneren uit te voeren. De gereedschappen hiervoor zijn te huur bij de meeste bouwmarkten in Haarlem. Zorg ervoor dat u altijd de hele muur bedekt.

Gevelonderhoud Haarlem

Graffiti verwijderen

Het verwijderen van graffiti is een klus die heel veel tijd en moeite kost, en waarvoor het beste één van de erkende reinigingstechnieken kan worden toegepast. Het verwijderen van graffiti gaat het beste met behulp van een chemisch reinigingsmiddel of door het zandstralen van het oppervlak. De bedrijven uit ons netwerk werkzaam in Haarlem zullen samen met u overleggen over de techniek die men het beste kan toepassen. Dit is afhankelijk van het materiaal waarvan uw gevel is gemaakt. De kosten voor het verwijderen van graffiti zijn afhankelijk van de techniek voor gevelreiniging. Houdt ongeveer rekening met prijzen tussen de €5,- en €20,- per vierkante meter.

voegwerk gevel Haarlem

Gevel voegen

Gevels bestaan niet alleen uit bakstenen, maar ook uit voegen. Een renovatie of reparatie van het voegwerk is daarom net zo belangrijk als een gewone gevelrenovatie. Voegen worden over het algemeen snel aangetast door regen, wind, warmte en kou. Daarnaast kan achterstallig onderhoud ervoor zorgen dat de voegen snel in kwaliteit achteruit gaan. Versleten of beschadigde voegen herkent u aan verkleuringen of afgebrokkelde stukjes. Doordat het voegwerk versleten is, zal de isolatiewaarde van het pand lager worden. De renovatie van de voegen bestaat uit het uithakken of uitslijpen van de bestaande voegen, waarna men hier nieuwe in plaatsen voor een optimaal resultaat.

gevel reinigen Haarlem

Voegen schoonmaken

Het schoonmaken van de voegen is een andere klus die onder de categorie renovatie valt. Het schoonmaken van het voegwerk combineert men over het algemeen met een volledige gevelrenovatie, maar het is ook een optie om dit apart te laten afhandelen. Bij het reinigingswerk zullen alle voegen gecontroleerd worden op eventuele beschadigingen. Ook het uitslijpen en opnieuw plaatsen van de voegen valt hieronder. De rest van het voegwerk zal met water of stoom schoongemaakt worden. Wilt u zeker zijn van een optimaal resultaat van de renovatie? Kies er dan voor om de gevelmuur te impregneren. Dit zal eventuele vochtproblemen in de toekomst voorkomen.

gevelreiniging kosten

Kosten

De prijzen voor het laten uitvoeren van een gevelrenovatie, of het schoonmaken van gevels zijn afhankelijk van diverse factoren. De grootste invloedsfactor is de omvang van de renovatie, en welke technieken daarvoor moeten worden ingezet. Een voorbeeld: het stoomreinigen van de buitenmuur kost rond de €5,- per vierkante meter, terwijl het zandstralen kan oplopen tot €20,- voor hetzelfde oppervlak. Wilt u bij een renovatie de stenen laten vervangen? Dan komen de prijzen hiervan op ongeveer €10,- per vierkante meter. Het impregneren van het oppervlak valt rond de €6,50 per m2. Het aanschaffen van metselmortel kost u maximaal €1,- per liter.

Reinigingsmethodes

Het reinigen van gevels kan met behulp van een groot aantal reinigingstechnieken. Deze reinigingsmethoden hebben elk hun eigen voor- en nadelen, en kunnen enkel op bepaalde ondergronden worden toegepast. Zo is een chemische schoonmaak met behulp van een zuur chemisch middel niet toegestaan voor zandsteen en zachte baksteen, terwijl het nevelstralen op vrijwel elke ondergrond kan worden toegepast. Wilt u zelf aan de slag met het schoonmaken van de muren? Kijk dan goed naar de staat van de ondergrond. Is deze beschadigd? Dan is reinigen niet voldoende, en is een gevelrenovatie uit laten voeren het beste alternatief.

Gevel stralen

Wanneer een gevelspecialist uit Haarlem spreekt over het stralen van de buitenmuur, dan kan hij het over een paar verschillende zaken hebben. De eerste is het nevelstralen waar wij u al meer informatie over gaven, een ander alternatief is vochtstralen, maar zeer waarschijnlijk is dat hij spreekt over het zandstralen van de muren. Bij het zandstralen (ook wel gritstralen genoemd) blaast men zand tegen de muur, waardoor de zandkorrels het vuil weghalen. Het zandstralen kan met diverse zandsoorten. Hoe grover de korrel, hoe meer vuil er verwijderd wordt. Het risico is bij een grove korrel wel dat er delen van de gevelsteen beschadigd kunnen worden.

muur reinigen Haarlem

Stoomcleanen

Stoomreiniging is één van de technieken die de gevelspecialisten uit ons netwerk inzetten voor het reinigen van gevels. Bij het stoomreinigen warmen zij water op tot maximaal 150 graden, daarna spuiten ze het tegen de gevel. Het warme water zal aangekoekt vuil losweken en dit vervolgens wegspoelen. De stoomreiniging kan bij elk geveloppervlak ingezet worden en is relatief goedkoop. Met €5,- per m2 valt het binnen vrijwel elk budget. Het enige nadeel is dat het enkel lichte tot half zware vervuiling kan verhelpen. Is er graffiti op de gevelmuur gespoten? Dan kunt u toch beter voor een andere methode kiezen zoals een chemische reiniging. Deze methode is uiteraard iets duurder.

gevel chemisch reinigen Haarlem

Chemisch reinigen

Een chemische reiniging is een gevelreiniging waarbij een bedrijven gebruik maken van een chemisch of biologisch middel. Kiest u voor een chemische schoonmaak? Dan moet een gevelrenovatie expert uit Haarlem eerst de gevelmuur controleren om te bepalen welk soort reinigingsmiddel hij moet toepassen. Dit is afhankelijk van de staat van de gevel, de mate van vervuiling en het materiaal waarvan de gevel gemaakt is. Het reinigingsmiddel wordt dan met een borstel op de muur aangebracht, en moet een tijdje inwerken. Met een hogedrukreiniger spoelt men vervolgens het middel van de muur, terwijl het water opgevangen wordt om vervuiling te voorkomen.

gritstralen Haarlem

Nevelstralen

Wist u dat er een reinigingstechniek bestaat die toepasbaar is op vrijwel elke muursoort, zelfs op de muren van monumenten? Dat is het nevelstralen. Bij het nevelstralen vermengt men een heel fijn zand met een kleine hoeveelheid water. Dit mengsel spuiten zij tegen de buitenmuren, waardoor vuil relatief snel te verwijderen is. De kosten voor het nevelstralen variëren tussen de €15,- en €20,- per vierkante meter. Voordelen van deze techniek zijn de lage waterbelasting, en het feit dat de bovenlaag van de gevelstenen niet wordt beschadigd. Bestaat uw muur uit verweerde stenen of heeft het een vrij zanderig oppervlak? Dan is nevelstralen niet de beste reinigingstechniek.

hydrofoberen Haarlem

Laserreiniging

Wij noemden al dat zandstralen een succesvolle oplossing is bij het verwijderen van hardnekkig vuil, een andere optie is de laserreiniging. Het schoonmaken van de gevelmuur met behulp van een laser is een zeer onbekende methode, maar het is de enige methode waarbij u de gevelstenen niet beschadigt, en u het milieu niet vervuilt. Het brengt echter vrij hoge kosten met zich mee, wat betekent dat het meestal alleen wordt toegepast op monumenten en kunstwerken. Het beste resultaat van de laserreiniging bereikt u als u donkere vlekken op een lichte ondergrond wilt verwijderen. Het vuil zal het licht van de laser absorberen en daardoor verdampen.

Hydrofoberen

Wellicht bent u bij het zoeken naar de mogelijkheden voor gevelrenovatie de term hydrofoberen tegengekomen. Regelmatig krijgen wij namelijk van onze klanten de vraag waar het begrip hydrofoberen voor staat, en of zij hiervoor ook het beste kunnen kiezen bij een renovatie. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig: hydrofoberen betekent vrijwel hetzelfde als het impregneren. Het hydrofoberen staat voor het aanbrengen van een toplaag over de buitenmuur. Dit kan gaan om een impregneermiddel, maar ook een andere beschermlaag. De kosten voor het hydrofoberen zijn vergelijkbaar met de al aangegeven kosten voor het impregneren en worden mede bepaald door het gekozen materiaal voor de toplaag.

vuile gevel schoonmaken Haarlem

Gevel zelf reinigen

Wilt u besparen op de kosten voor de gevelrenovatie of –reiniging? Dan is het een optie om te kijken naar de dingen die u zelf kunt doen om het vuil of de graffiti te verwijderen. Zo zijn er bij de meeste bouwmarkten hogedrukreinigers te huur waarmee u een eerste poging kunt doen. Ook voor het stoomreinigen zijn vaak de nodige producten beschikbaar. Voor de andere technieken is het echter verstandig om de hulp van een erkend specialist uit Haarlem in te roepen. Deze zal de juiste gereedschappen meenemen en ervoor zorgen dat u in korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet.

Klimop van gevel verwijderen

Een laatste klus waar wij u meer informatie over willen geven is het verwijderen van klimop. Met klimop bedoelen wij alle klimplanten die hun wortels in de voegen zetten. Het weghalen van deze planten gebeurt het beste met de hand. Haal voor zover mogelijk al het groen weg, en kijk in hoeverre u de wortels mee kunt nemen zonder het voegwerk te beschadigen. Hoewel de meeste mensen daarna een chemisch middel over de wortels aanbrengen, is het ook een optie om deze eerst te laten drogen en daarna weg te borstelen. Dit de meest schadevrije oplossing en voorkomt hoge prijzen voor renovatie.

Gevel schoonmaken Haarlem

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat de prijzen zijn voor een renovatie bij uw woning in Haarlem? Hebt u een vraag over het verschil tussen zandstralen en nevelstralen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De verschillende bedrijven uit ons netwerk hebben een ruime ervaring met elke vorm van gevelreiniging, en zijn u met alle plezier van dienst bij het zandstralen van de muren of het reinigen van de stenen. Via ons contactformulier vraag u eenvoudig en snel een meerdere vrijblijvende offertes aan van specialisten bij u uit de buurt. Deze kunt u dan vergelijken op prijs en voorwaarden om zo in contact te komen met het bedrijf dat aan uw wensen voldoet.

Veelzijdig netwerk

Wij garanderen niet alleen een snelle en vakkundige hulp bij het uitvoeren van een gevelreiniging in Haarlem, ook voor andere klussen in de bouw bent u bij ons netwerk op de juiste plek. Vind een bedrijf voor uw klus!